Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Οκτωβρίου 2017 12:55

Pyronix PCX46S-APP/AM

Ευέλικτος και αποτελεσματικός

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
c7e9fc88e032a139ca139653980b6d32 XL 5d79210c

Η σειρά PCX των υβριδικών και ενσύρματων πινάκων ελέγχου της Pyronix είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε εμπορικές, βιομηχανικές, ακόμα και οικιακές εγκαταστάσεις. Χάρη στην πολυβραβευμένη σειρά ασύρματων περιφερειακών συσκευών και τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, η σειρά PCX έχει αποδεχθεί στην πράξη ως μία από τις καλύτερες λύσεις τόσο για τους εγκαταστάτες, όσο και για τους χρήστες.

Η σειρά PCX των υβριδικών και ενσύρματων πινάκων ελέγχου της Pyronix είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε εμπορικές, βιομηχανικές, ακόμα και οικιακές εγκαταστάσεις. Χάρη στην πολυβραβευμένη σειρά ασύρματων περιφερειακών συσκευών και τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, η σειρά PCX έχει αποδεχθεί στην πράξη ως μία από τις καλύτερες λύσεις τόσο για τους εγκαταστάτες, όσο και για τους χρήστες.

Ο υβριδικός πίνακας PCX46S-APP/AM της Pyronix διαθέτει πληθώρα πρωτοποριακών τεχνολογιών και χαρακτηριστικών προσφέροντας μεγάλη ευελιξία και απόλυτη ασφάλεια. Ο πίνακας επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι και 46 ενσύρματων συσκευών, όπως ανιχνευτές, σειρήνες και αισθητήρες, μαζί με 32 ασύρματες συσκευές συμπεριλαμβανομένων των μαγνητικών επαφών, τους αισθητήρες καπνού και τους αισθητήρες CO, χρησιμοποιώντας τη συσκευή RIX32-WE. Επιπλέον χάρη στις ενσωματωμένες επεκτάσιμες εξόδους μπορούμε επίσης να ελέγξουμε εξόδους αυτοματισμού, όπως ρολά, γκαραζόπορτες κ.ά.

Διαθέτει 8 εξόδους οι οποίες επεκτείνονται μέχρι και τις 50, και 46 πλήρως προγραμματιζόμενες εισόδους συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών (εικόνα 1). Ο πίνακας υποστηρίζει έως 100 κωδικούς χρηστών, 1250 συμβάντα, ενώ μπορεί να δεχτεί 6 πληκτρολόγια LCD ή 5 εσωτερικές και εξωτερικές συσκευές ανάγνωσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για τον έλεγχο πρόσβασης στην είσοδο της πόρτας. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την όπλιση ή την αφόπλιση του συναγερμού, όπως το πληκτρολόγιο PCX46 App Panel, η ετικέτα εγγύτητας, τα keyfobs και η εφαρμογή HomeControl + για κινητά (Android ή iOS).

Ο απομακρυσμένος έλεγχος επιτυγχάνεται με την πρωτοποριακή εφαρμογή της Pyronix ( HomeControl+), η οποία είναι συνδεδεμένη μέσω ενός cloud sever, οπότε δεν χρειάζεται επιπλέον ρύθμιση των IP διευθύνσεων, στην περίπτωση που το σύστημα συναγερμού χρησιμοποιεί και IP κάμερα. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες ελέγχου, να ενεργοποιήσει τις εξόδους αυτοματισμού, να παρακάμψει τις εισόδους και να ελέγξει την κατάσταση των εξόδων του συστήματος και των αυτοματοποιήσεων.
Όλα τα διαγνωστικά, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων συσκευών, μπορούν να διαβαστούν στο πληκτρολόγιο και απομακρυσμένα από το λογισμικό UDL μέσω των GSM / GPRS, PSTN, IP μόντεμ και σύνδεσης IP. Επιπλέον ο πίνακας παρέχει ειδοποιήσεις ένα μήνα πριν όσο αφορά την αντικατάσταση των μπαταριών μπαταρίας, σε αντίθεση με άλλα συμβατικά συστήματα.

Η επικοινωνία με το κέντρο λήψης σημάτων πραγματοποιείται μέσω PSTN (2400bps), GSM (9600bps) ή και των συνδυασμό και των δύο (εικόνα 2). Διατίθεται σε μεταλλικό πλαίσιο και είναι πιστοποιημένος με EN50131 Grade 2.

Τεχνολογία Enforcer για ασύρματη επικοινωνία
Η συσκευή PCX RIX32-WE είναι μία επέκταση για τα συστήματα συναγερμού PCX, η οποία επιτρέπει στον πίνακα να δεχθεί 32 επιπλέον ασύρματες συσκευές (εικόνα 3). Διαθέτοντας την βραβευμένη αμφίδρομη ασύρματη τεχνολογία Enforcer, το PCX RIX32-WE δίνει στο όλο σύστημα την ευελιξία ασύρματης επικοινωνίας, διατηρώντας όμως αξιοπιστία και σταθερότητα στην επικοινωνία με ανιχνευτές και αισθητήρες, αντίστοιχη με αυτή των ενσύρματων.
Κάθε ασύρματη συσκευή στο σύστημα Enforcer, συμπεριλαμβανομένων των ανιχνευτών κίνησης, είναι ένας πομπός και ένας δέκτης και γνωρίζει πάντα αν το σύστημα είναι οπλισμένο ή όχι. Τόσο στον πίνακα, όσο και στις ασύρματες συσκευές υπάρχουν ενδείξεις με την ισχύ του σήματος της ασύρματης μετάδοσης, με αποτέλεσμα ο τεχνικός να μπορεί να αναγνωρίζει αν ο πίνακας «βλέπει» ή όχι το ασύρματο περιφερειακό.
Το αμφίδρομο ασύρματο πρωτόκολλο Enforcer, έχει αναπτυχθεί από την Pyronix για να εξασφαλίσει ότι η επικοινωνία μεταξύ όλων των ασύρματων εξαρτημάτων του συστήματος προστατεύεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το πρωτόκολλο χρησιμοποιεί την προηγμένη κρυπτογράφηση Pyronix 128 bit.

Πληκτρολόγιο και Keyfobs
Το πληκτρολόγιο της Pyronix PCX-LCDP/W, διαθέτει LCD οθόνη 2×16 χαρακτήρων, ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών, πλήκτρα αφής και μηχανικά πλήκτρα για την όπλιση/ αφόπλιση του συστήματος, τη περιήγηση στο μενού και τη ειδοποίηση του κέντρου λήψεως σημάτων (εικόνα 4). Τα ασύρματα keyfobs διαθέτουν 4 πλήκτρα τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να οπλίσει/αφοπλίσει το σύστημα από απόσταση και να ελέγξει τις εξόδους αυτοματισμού (φώτα, γκαραζόπορτες κ.ά.), ενώ παράλληλα παρέχουν και ειδοποιήσεις στο χρήστη μέσω φωτεινών ενδείξεων LED (όπλιση/ αφόπλιση/ σφάλμα συστήματος) (εικόνα 5). Και τα τέσσερα πλήκτρα της συσκευής μπορούν να κλειδωθούν, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πατηθεί κάποιο κατά λάθος. Μετά από κάθε όπλιση μέσω του keyfob, σβήνει το ενδεικτικό LED αφοπλισμού στον πίνακα και ακούγεται ηχητικό σήμα όπλισης για ενημέρωση του χρήστη. Μέχρι και 32 keyfobs μπορούν να προστεθούν στον πίνακα PCX46 και κάθε ένα από αυτά έχει μοναδικό αναγνωριστικό. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι με κάθε keyfob ο χρήστης μπορεί να οπλίζει ή να αφοπλίζει κάθε περιοχή ξεχωριστά, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος.

HomeControl+ App
Η εφαρμογή HomeControl+ App, σε συνδυασμό με τη Cloud υπηρεσία της Pyronix προσφέρει μεγάλη ευελιξία, αφού επιτρέπει στο χρήστη να ελέγξει το σύστημα συναγερμού από οπουδήποτε στον κόσμο. Το Pyronix Cloud είναι η πύλη επικοινωνίας μεταξύ της συσκευής PCX RIX32-WE και της εφαρμογής HomeControl+, προσφέροντας μία επισκόπηση των συστημάτων ασφαλείας και πληθώρα ρυθμίσεων και ειδοποιήσεων προς το χρήστη (εικόνα 6). Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας του να ελέγξει την κατάσταση κάθε μεμονωμένου αισθητήρα, να ρυθμίσει και απενεργοποιήσει περιοχές, να δει ολόκληρο το ιστορικό των συμβάντων, ακόμα και να λάβει push notifications όταν υπάρχει σφάλμα ή συναγερμός (εικόνα 7). Οι IP κάμερες του συστήματος και οι έξοδοι αυτοματισμού μπορούν επίσης να προστεθούν και να ελεγχθούν μέσω της εφαρμογής. Όταν η εφαρμογή HomeControl+ συνδεθεί με μία υπηρεσία Cloud, τότε δεν χρειάζεται να ρυθμίσουμε στατικές IP διευθύνσεις ή να διαμορφώσουμε τη σύνδεση δικτύου. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στο PyronixCloud.com.

{gallery}4788{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...