Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Νοεμβρίου 2017 15:42

Θερμικές κάμερες

Επιτήρηση και ασφάλεια στο απόλυτο σκοτάδι

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
57bba13db34c85bd23438f4c59f1ccd3 XL 193e0c47

Οι θερμικές κάμερες καταγράφουν την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα σώματα και τα αντικείμενα, μετατρέποντας την σε ορατή εικόνα. Αυτή η καταγραφή της διαφοράς θερμοκρασίας των σωμάτων σε ένα περιβάλλον καθιστά αυτού του είδους τις κάμερες, ιδανικές για χρήση στο απόλυτο σκοτάδι. Οι θερμικές κάμερες παρουσιάζουν πολλές διαφορές σε σχέση με τις συμβατικές, όχι μόνο στο τρόπο…

Οι θερμικές κάμερες καταγράφουν την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα σώματα και τα αντικείμενα, μετατρέποντας την σε ορατή εικόνα. Αυτή η καταγραφή της διαφοράς θερμοκρασίας των σωμάτων σε ένα περιβάλλον καθιστά αυτού του είδους τις κάμερες, ιδανικές για χρήση στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι θερμικές κάμερες παρουσιάζουν πολλές διαφορές σε σχέση με τις συμβατικές, όχι μόνο στο τρόπο με το οποίο αποδίδουν μια εικόνα, αλλά και στη λειτουργία τους. Είναι σχεδιασμένες ειδικά για την προστασία των συνόρων μιας χώρας, το στρατό, τα σώματα ασφαλείας και τα αεροδρόμια. Ωστόσο διατίθενται και μοντέλα ειδικά κατασκευασμένα για χρήση εντός, αλλά και εκτός οικίας.

Πως λειτουργεί μια θερμική κάμερα

Ένας ειδικός φακός εστιάζει στο υπέρυθρο φως που εκπέμπει ένα αντικείμενο. Το φως δέχεται σάρωση από τον υπέρυθρο ανιχνευτή και μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σήμα. Τα σήματα αυτά στέλνονται σε μια μονάδα επεξεργασίας σήματος, η οποία μεταφράζει τις πληροφορίες σε δεδομένα και τα στέλνει στην οθόνη. Τα δεδομένα αυτά έχουν διάφορα χρώματα (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο κ.λπ.) ανάλογα με την ένταση της υπέρυθρης εκπομπής. Οι εικόνες από τις υπέρυθρες κάμερες τείνουν να είναι μονόχρωμες επειδή οι κάμερες χρησιμοποιούν γενικά έναν αισθητήρα εικόνας που δεν διακρίνει διαφορετικά μήκη κύματος υπέρυθρης ακτινοβολίας. Για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, τα πιο φωτεινά (θερμαντικά) μέρη της εικόνας είναι συνήθως λευκά χρώματα, οι ενδιάμεσες θερμοκρασίες απεικονίζονται με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα πιο αχνά μέρη με μαύρο. Η ανάλυσή τους είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή των συμβατικών καμερών(160×120, 320×240, 640×480), ωστόσο ορισμένες από αυτές κάμερες μπορούν να επιτύχουν ανάλυση 1280×1024.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα

Βασισμένες λοιπόν στην ανίχνευση της διαφοράς θερμοκρασίας των σωμάτων, η εικόνα που αποδίδουν οι θερμικές κάμερες είναι ασπρόμαυρη και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ωστόσο διαθέτουν λειτουργίες και δυνατότητες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από τις κοινές κάμερες. Οι θερμικές κάμερες δεν επηρεάζονται από την έκθεση στο ηλιακό φως, ούτε από την αντίθεση του φωτισμού. Παρέχουν εικόνα στο απόλυτο σκοτάδι χωρίς να απαιτείται φωτισμός IR και ξεχωρίζουν αντικείμενα μέσα από καπνό, ομίχλη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (εικόνα 1). Επίσης διαθέτουν μεγάλη εμβέλεια σε σχέση με τις αναλογικές, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός ενός χώρου να απαιτεί λιγότερες κάμερες προς εγκατάσταση, λιγότερα καλώδια άρα και λιγότερα έξοδα.

Επιπλέον οι κάμερες θερμικής απεικόνισης που χρησιμοποιούνται για την προστασία των συνόρων, διαθέτουν αισθητήρες ψυχόμενου και μη ψυχόμενου τύπου. Οι πρώτες παρέχουν δυνατότητα ανίχνευσης σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, σε σχέση με αυτές που διαθέτουν αισθητήρα μη ψυχόμενου τύπου. Ωστόσο αν το έδαφος είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μας επιτρέπει να ανιχνεύουμε μεγάλες αποστάσεις, τότε οι κάμερες μη ψυχόμενου αισθητήρα είναι κατάλληλες. Επιπλέον σε αυτού του τύπου τις κάμερες θα συναντήσουμε και τεχνολογία instAlert η οποία τονίζει με έντονο κόκκινο χρώμα το θερμότερο μέρος που καταγράφει μια κάμερα, με το φόντο της εικόνας να παραμένει ασπρόμαυρο και ο στόχος να γίνεται άμεσα αντιληπτός (εικόνα 2). Ακόμα οι κάμερες διαθέτουν ενσωματωμένη ψηφιακή πυξίδα, ραντάρ και GPS, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό μιας γεωγραφικής περιοχής. Ωστόσο οι κάμερες θερμικής απεικόνισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το εσωτερικό ενός τοίχου, αλλά δεν μπορούν να δουν μέσα από τοίχους, καθώς και μέσα από γυαλί επειδή η θερμική ενέργεια αντανακλάται από λαμπερές επιφάνειες.

Εκτός από την εφαρμογή των θερμικών καμερών σε χώρους εθνικής ασφάλειας και μεγάλες εγκαταστάσεις, υπάρχουν θερμικές κάμερες κατάλληλα σχεδιασμένες για οικιακή χρήση. Οι συσκευές αυτές παρέχουν θερμική απεικόνιση επιτρέποντας στο χρήστη να ανιχνεύσει διαρροή αερίου από σωληνώσεις, διαρροή αέρα από πόρτες ή παράθυρα που δεν έχουν σφραγιστεί καλά και απώλεια θερμότητας. Επίσης ανιχνεύουν υγρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, καθώς και κενά μόνωσης.

Video analytics

Η χρήση των video analytics στις θερμικές κάμερες αποδίδει περισσότερο από ότι στις συμβατικές, γιατί δεν επηρεάζονται από περιβαλλοντολογικές αλλαγές. Το λογισμικό ταξινομεί τα αντικείμενα που βλέπει η κάμερα (άνθρωποι, αυτοκίνητα κλπ ) και μειώνει τη περίπτωση ψευδοσυναγερμού που μπορεί να προκληθεί από την διαφορά της θερμότητας. Κάνει καταμέτρηση αντικειμένων και διαθέτει λειτουργία Fence line για δημιουργία εικονικού φράχτη, προκειμένου να ειδοποιήσει σε περίπτωση παραβίασης του χώρου που έχουμε ορίσει για εποπτεία. Το λογισμικό Video analytics διαθέτει ειδοποίηση συμβάντων στέλνοντας οπτικούς συναγερμούς σε συσκευές κινητών και αποστολή βίντεο σε e-mail, απομακρυσμένες συσκευές ή σε κεντρικό σταθμό παρακολούθησης.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δούμε με αλφαβητική σειρά ανά κατασκευαστή το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά σε θερμικές κάμερες.

 

Aventura WND series

Για εφαρμογές μεγάλης εμβέλειας σε ακραία περιβάλλοντα και την καταγραφή της διαφοράς της θερμοκρασίας των σωμάτων, η σειρά WND είναι η ιδανική λύση, προσφέροντας υψηλή απόδοση, ευέλικτες επιλογές διαμόρφωσης και μεγάλη αντοχή. Η σειρά WND συνδυάζει μία μη ψυχόμενη θερμική κάμερα υψηλής απόδοσης με αισθητήρα Uncooled VOx Microbolometer, θερμική ευαισθησία ≤ 50mK, και ανάλυση 640 x480 και μία οπτική κάμερα που ενσωματώνει αισθητήρα 1/2″ SonyProgressive Scan CCD, ανάλυση 1600×1200, ψηφιακό zoom 16x και επιλογή φακού στα 10 -200/17 – 370/ 23 – 500/ 30 – 750/ 12.5 -1500 ή 16.7 – 2000mm. Η κάμερα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες, όπως WDR για απόδοση εικόνας σε συνθήκες με έντονο φωτισμό και DNR (2D+3D) για να εξαλείψει κάθε προϊόν θορύβου που μπορεί να παρουσιαστεί σε μία εικόνα. Μπορεί να περιστραφεί στον οριζόντιο άξονα 360° και τον κάθετο από -60° έως 90°. Η κάμερα έχει μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP66, προστατεύεται από υπέρταση και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -35°C και 60°C.
GQ TECH, τηλ.: 210-6640025.

Bosch DINION IP Thermal 8000

Η θερμική κάμερα DINION IP 8000 της BOSCH προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, διαθέτει ενσωματωμένα video analytics και είναι ιδανική για υπαίθρια χρήση σε εφαρμογές όπως η περιμετρική προστασία των αερολιμένων, γέφυρες, κυβερνητικά κτίρια και γενικότερα σε υποδομές που απαιτούν υψηλή ασφάλεια. Εξασφαλίζει την έγκυρη ανίχνευση σε περιοχές με κακές συνθήκες φωτισμού, καπνό, πλήρες σκοτάδι και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως 762 μέτρων. Χάρη στην υποστήριξη των video analytics, η IP κάμερα εντοπίζει και αναλύει αντικείμενα με ανάλυση 320×240 ή 640×480, παρέχει ειδοποιήσεις σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ένας προκαθορισμένος συναγερμός και μειώνει τους ψευδείς συναγερμούς ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επίσης, η κάμερα διαθέτει υποδοχή για memory card, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να αποθηκεύσει έως και 2 TB και λειτουργεί και ως υβριδική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ενσωματωθεί τόσο σε παλιές, όσο και σε καινούριες εγκαταστάσεις CCTV. Η πρόσβαση στη κάμερα πραγματοποιείται με πολλούς τρόπους όπως μέσω web browser, μέσω του συστήματος Bosch Video Management, μέσω εφαρμογής για smartphone και μέσω software.
Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

Dahua DH-TPC-BF2120

Η Bullet κάμερα της Dahua DH-TPC-BF2120, είναι ιδανική για εγκατάσταση σε εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και εσωτερικούς χώρους όπως εμπορικά καταστήματα, παρέχοντας στο χρήστη μία «all in one» λύση. Η σειρά συνδυάζει μία θερμική κάμερα για παρακολούθηση στο απόλυτο σκοτάδι και μία «οπτική» κάμερα με Smart IR για απόδοση εικόνας με μεγάλη ευκρίνεια. Η θερμική κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα Uncooled VOx Microbolometer με σταθερό φακό 1mm, ανάλυση 160×120 και θερμική ευαισθησία <50mK. Υποστηρίζει όλες τις βασικές λειτουργίες εικόνας, όπως ROI/AGC/FFC, αλλά και τεχνολογία 3D DNR για εξάλειψη των προϊόντων θορύβου σε μία εικόνα. Η οπτική κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/2.8” progressive scan Sony CMOS στα 2MP, σταθερό φακό 4mm, ευαισθησία 0.005 Lux και ένα IR LED το οποίο καλύπτει αποστάσεις έως 35 μέτρων. Η DH-TPC-BF2120 διαθέτει συμπίεση Η.264, επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών CBR-VBR για τη μεταβολή του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων και ενσωματώνει πρωτόκολλα ONVIF Profile S & G, PSIA και CGI για τη διαλειτουργικότητα με συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών. Η κάμερα υποστηρίζει πολλαπλές ευφυείς λειτουργίες, όπως ανίχνευση συμπεριφορών, ανάλυση αντικειμένων, τεχνολογία tripwire και είναι ιδανική για την ανίχνευση πυρκαγιών. Τέλος η κάμερα μπορεί να τροφοδοτηθεί και μέσω καλωδίου Ethernet, λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -30°C -+55°C και δείχνει μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP67.
Novatron Security Distribution, τηλ.: 210-6179919.

Dahua DH-TPC-BF5300-T

Η δικτυακή PoE θερμική κάμερα της Dahua είναι τύπου Bullet και είναι ιδανική για τοποθέτηση σε εξωτερικό περιβάλλον, καθώς διαθέτει τεράστια εμβέλεια και παρέχει λεπτομερή εικόνα ακόμα και τη νύχτα. Η υψηλή θερμική ευαισθησία (<40mK) και η τεχνολογία αισθητήρα «Uncooled VOx Microbolometer» επιτρέπουν στη κάμερα να καταγράφει τη διαφορά θερμοκρασίας των σωμάτων σε ένα περιβάλλον, ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία ανίχνευσης πυρκαγιάς, καθιστά την κάμερα κατάλληλη για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών. Η κάμερα είναι ιδανική για χρήση σε εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας ή εξόρυξης πετρελαίου, όπου η υπερθέρμανση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Όταν η θερμοκρασία υπερβεί το προκαθορισμένο όριο, ενεργοποιείται συναγερμός. Το μοντέλο DH-TPC-BF5300-T έρχεται με επιλεγόμενο φακό στα 7.5/13/19/25 ή 35mm, αποδίδοντας ανάλυση 336×256, διαθέτει τεχνολογία 3D DNR για μείωση των θορύβων σε μία εικόνα, συμπίεση βίντεο Η.264, επιλογή για εναλλαγή του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων(CBR/VBR), ενώ και ενσωματώνει πρωτόκολλα ONVIF Profile S & G, PSIA και CGI για να είναι συμβατή και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών. Η κάμερα διαθέτει μία είσοδο ήχου, 1 είσοδο/έξοδο alarm, μπορεί να δεχτεί μία Micro SD κάρτα μέγιστης χωρητικότητας 128GB και ενσωματώνει αλγόριθμους ανάλυσης βίντεο IVS, για την ανίχνευση εισβολών και εγκαταλελειμμένων ή αγνοούμενων αντικειμένων. Χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP67 η κάμερα παρουσιάζει μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη, μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και παρέχει αποτελεσματική προστασία από κεραυνούς.
KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

Dahua DH-TPC-SD8320-T

Η δικτυακή θερμική κάμερα της Dahua DH-TPC-SD8320-T, τοποθετείται σε εξωτερικό περιβάλλον για παρακολούθηση βίντεο μεγάλων αποστάσεων τη νύχτα, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή εξόρυξης πετρελαίου, όπου η υπερθέρμανση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Η νέα σειρά συνδυάζει μια θερμική κάμερα για παρακολούθηση στο απόλυτο σκοτάδι και μία κάμερα με motorized φακό και λειτουργία Starlight για την επιβεβαίωση των λεπτομερειών μίας εικόνας. Η θερμική κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα Uncooled VOx Microbolometer με επιλογή σταθερού φακού στα 25mm, 35mm ή 50mm, ανάλυση 336×256 και υψηλή θερμική ευαισθησία <40mK@f/1.0 η οποία επιτρέπει στη κάμερα να καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες και να ανιχνεύει τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των αντικειμένων. Αντίστοιχα, η οπτική κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/1.9″ Sony CMOS, φακό 6mm-180mm και ανάλυση 1944×1092. Η κάμερα διαθέτει πληθώρα σύγχρονων λειτουργιών όπως έξυπνους αλγόριθμους ανάλυσης, για την ανίχνευση μίας εισβολής στον επιτηρούμενο χώρο ή την ανίχνευση αγνοούμενων η εγκαταλελειμμένων αντικειμένων, καθώς και λειτουργία auto tracking, για να μεγεθύνει και να παρακολουθεί αυτόματα μόλις εντοπίσει ένα στόχο. Επίσης, η κάμερα ενσωματώνει τεχνολογία 3D DNR για μείωση των θορύβων που μπορεί να παρουσιαστούν σε μία εικόνα, auto ICR για εναλλαγή του φίλτρου ανάλογα με τη κατάσταση (ημέρα/ νύχτα) και συμπίεση Η.264 αυξάνοντας τον αποθηκευτικό χώρο του σκληρού δίσκου. Τέλος η κάμερα διαθέτει 7 εισόδους και 2 εξόδους alarm, υποδοχή για micro SD κάρτα (128GB), βαθμό στεγανότητας IP66 για ανοχή στο νερό και τη σκόνη και βαθμολογείται με 6 kV για την προστασία της έναντι στους κεραυνούς και τις υπερτάσεις.
Paradox Hellas, τηλ.: 210-2855000.

Geovision GV-TM0100

Το GV-TM0100 είναι μια εξωτερική θερμική κάμερα IP ικανή να παράγει ασπρόμαυρες εικόνες με βάση την ανιχνευόμενη θερμοκρασία των ανθρώπου, των οχημάτων και του περιβάλλοντος. Η GV-TM0100 σας επιτρέπει να ανιχνεύσετε κινήσεις ακόμη και σε σκηνές πλήρους σκότους. Είναι ιδανική για την επιτήρηση των συνόρων και τις αραιοκατοικημένες περιοχές και μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε απόσταση 1450 μέτρων και οχήματα στα 1850 μέτρα. Ενσωματώνει σταθερό φακό 40mm με ανάλυση 352 x 288 (25fps), ψηφιακό zoom 2x, συμπίεση Η.264, ενώ έχει και μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη, χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP66. Η κάμερα μπορεί εύκολα να προγραμματιστεί μέσω Web interface και μπορείτε να εγγράψετε και να αναπαραγάγετε εγγραφές χρησιμοποιώντας το GV-VMS λογισμικό που περιλαμβάνεται στο πακέτο. Επιπλέον υποστηρίζει πρωτόκολλα DHCP, DynDNS, HTTP, HTTPS, NTP, QoS (DSCP), RTSP, SNMP, SMTP, TCP, UDP, UPnP και 3GPP/ISMA και μπορεί να τροφοδοτηθεί με PoE (IEEE 802.3af Power over Ethernet / PD).
Force Electronics, τηλ.: 2310-805180.

Hikvision DS-2TD2136-10/15/25/35

Η θερμική bullet κάμερα της Hikvision DS-2TD2136-10, μπορεί να βρει εφαρμογή σε ιδιαίτερα απαιτητικές εγκαταστάσεις, όπως αεροδρόμια, τούνελ, στρατιωτικές βάσεις κ.ά. παρέχοντας εικόνα σε ακραίες συνθήκες με καπνό, ομίχλη ή σκοτάδι. Ένα ακόμα εξαιρετικό χαρακτηριστικό της σειράς θερμικών καμερών της Hikvision είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν με οποιεσδήποτε άλλες IP κάμερες της εταιρίας σε ένα ευρύτερο δίκτυο CCTV, ενώ χάρη στα video analytics η κάμερα αξιοποιεί στο μέγιστο τις προηγμένες δυνατότητες αναγνώρισης αντικειμένων. Η θερμική κάμερα DS-2TD2136-10 είναι δικτυακή, τύπου bullet, με ανάλυση 384×288, υποστηρίζει φακούς 10mm, 15mm και 25mm για προσαρμογή στο χώρο και ενσωματώνει αισθητήρα VOx. Ανάλογα το φακό, αναγράφει την απόσταση στην οποία αναγνωρίζει ένα όχημα ή έναν άνθρωπο, όπως και την απόσταση που ταυτοποιεί ένα όχημα και έναν άνθρωπο. Για παράδειγμα, εάν είναι εξοπλισμένη με φακό 25mm μπορεί να αναγνωρίσει ένα όχημα σε απόσταση 2.255 μέτρων και έναν άνθρωπο στα 735 μέτρα, ενώ αν είναι εξοπλισμένη με φακό 35mm μπορεί να αναγνωρίσει ένα όχημα σε απόσταση 3.157 μέτρων και έναν άνθρωπο στα 1029 μέτρα . Μέσα από το Web Interface, δίνει δυνατότητα Video Analytics για αναγνώριση εισβολής, line crossing, είσοδο σε περιοχή, έξοδο από περιοχή, απουσία ήχου. Τοπικά υποστηρίζει αποθήκευση βίντεο σε microSD, ενώ φυσικά μπορεί να συνεργαστεί με NVR και CMS. Έχει 2 εισόδους Alarm, 2 εξόδους Alarm και είσοδο/έξοδο ήχου, ενώ παρέχει και αναλογική έξοδο βίντεο. Η ΗΛΚΑ ΑΕ. παρέχει έναν μεγάλο αριθμό θερμικών καμερών της HIKVISION αλλά και θερμικές κάμερες και προστατευτικές θήκες της VIDEOTEC.
ΗΛΚΑ ΑΕ, τηλ.: 210-6071510.

Hikvision DS-2TD2166T-35

Η PoE Bullet Camera της Hikvision DS-2TD2166T-35 είναι ιδανική για τοποθέτηση σε εργοστάσια, ηλεκτρικούς υποσταθμούς και σταθμούς υδροηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας ένα ακριβές σύστημα θερμομέτρησης, καθώς και ειδοποιήσεις συναγερμών όταν ανιχνεύσει αυξημένη θερμοκρασία σε ένα υλικό. Η θερμική κάμερα διαθέτει σταθερό φακό 35mm (με επιλογή και στα 15mm ή 25mm), αποδίδει ανάλυση 640×512 και η ρύθμιση του κλείστρου της, πραγματοποιείται με ποικίλους τρόπους. Η DS-2TD2166T-35 διαθέτει πληθώρα σύγχρονων λειτουργιών, όπως 3D DNR επιτρέποντας στη κάμερα να κάνει διάκριση μεταξύ της πραγματικής κίνησης και του θορύβου της εικόνας ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα εντοπίζει και εξαλείφει κάθε προϊόν θορύβου που υπάρχει μέσα σε μία εικόνα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνολογία AGC ρυθμίζοντας αυτόματα την στάθμη του εξερχόμενου εικονοσήματος, έτσι ώστε αυτό να βρίσκεται πάντα στα σωστά επίπεδα σε σχέση με τον εξωτερικό φωτισμό, είναι συμβατή με πρωτόκολλα API, ONVIF, PSIA, CGI, HIKVISION SDK, για να δουλεύει και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών, ενώ χάρη στη συμπίεση Η.264+ θα μειώσει το κόστος του αποθηκευτικού χώρου. Η θερμική κάμερα διαθέτει θύρα για Micro SD κάρτα, 2 εισόδους/εξόδους alarm και κάθε φορά που ανιχνεύει μία κίνηση, μπορεί να ξεκινήσει τη καταγραφή στην SD κάρτα και να ανεβάσει υλικό σε FTP server και email. Τέλος διαθέτει βαθμό στεγανότητας IP66, προστασία από υπέρταση και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C έως 65°C.
akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

Hikvision DS-2TD4136-25/50

Η δικτυακή speed dome κάμερα της Hikvision εφαρμόζεται για την περιμετρική ασφάλεια, τη πρόληψη πυρκαγιών και τοποθετείται σε υποδομές ζωτικής σημασίας όπως, αεροδρόμια, τούνελ, στρατιωτικές βάσεις, φυλακές και καταστήματα, παρέχοντας εικόνα σε ακραίες συνθήκες με καπνό, ομίχλη ή σκοτάδι. Το σύστημα ειδοποιήσεων που διαθέτει η κάμερα, επιτρέπει στο χρήστη να ανακαλύψει απρόσμενα συμβάντα άμεσα και προστατεύει από την απώλεια περιουσιακών στοιχείων. Διαθέτει αισθητήρα 1/1.9’’ Progressive Scan CMOS, αποδίδοντας ανάλυση 384×288 με εστιακό μήκος 5.7-205.2mm (36x) και ψηφιακό zoom 16x. Η θερμική κάμερα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας, όπως AGC (αυτόματη ρύθμιση της στάθμης του εικονοσήματος) , DDE (Βελτίωση ψηφιακών λεπτομερειών), 3D DNR, WDR και NETD. Επιπλέον είναι εξοπλισμένη με IR που φτάνουν τα 200 μέτρα, 7 εισόδους και 2 εξόδους alarm, ενώ μετά από την ενεργοποίηση ενός συναγερμού η κάμερα μπορεί να καταγράψει υλικό σε SD κάρτα και να ανεβάσει υλικό σε FTP server και να στείλει ειδοποιήσεις μέσω email. Ενσωματώνοντας video analytics και τεχνολογία smart tracking, η κάμερα αξιοποιεί στο μέγιστο τις προηγμένες δυνατότητες αναγνώρισης αντικειμένων. Η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -20°C και 150°C, και διαθέτει βαθμό στεγανότητας IP66, και TVS 6000V για την προστασία από κεραυνούς και υπέρταση.
Automatic Alarm Systems, τηλ.: 210-2135884.

{gallery}4923{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...