Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
15 Δεκεμβρίου 2017 13:57

Οι 7 ευρωπαϊκές εταιρείες security με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης

Γράφει: Σταμούλης Δημήτρης
9b523de18c5c8493f6b9bae097c880da XL 27d480ec

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε ο κλάδος της βιομηχανίας ασφάλειας πρόσφατα, καθώς επτά εταιρείες security κατάφεραν να συμπεριληφθούν στη λίστα FT1000, η οποία συντάσσεται από τους Financial Times και περιλαμβάνει ευρωπαϊκές εταιρείες από όλους κλάδους της οικονομίας, με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε ο κλάδος της βιομηχανίας ασφάλειας πρόσφατα, καθώς επτά εταιρείες security κατάφεραν να συμπεριληφθούν στη λίστα FT1000, η οποία συντάσσεται από τους Financial Times και περιλαμβάνει ευρωπαϊκές εταιρείες από όλους κλάδους της οικονομίας, με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης. Η πλειοψηφία των εταιρειών αυτών έχουν την έδρα τους στη Βρετανία, πλην δύο, που τα κεντρικά τους γραφεία εδράζονται στη Γερμανία και την Ιρλανδία.

Στην υψηλότερη θέση της FT1000, από την άποψη των εταιρειών ασφαλείας, βρέθηκε η βρετανική εταιρεία Hadrian Technology, η οποία κατέλαβε την 252η θέση στη σχετική κατάταξη. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 18 χρόνια στο Seaham της βορειοανατολικής Αγγλίας και σχεδιάζει, προμηθεύει και εγκαθιστά συστήματα CCTV. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται επιχειρήσεις λιανικής, ψυχαγωγίας, φιλοξενίας και εταιρείες του δημόσιου τομέα και οργανισμοί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

 Το επίτευγμα της Hadrian Technology

Η Hadrian Technology συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές CCTV, συμπεριλαμβανομένων των Videcon, Dell, Hikvision, Vista και Genie, προσφέροντας τα πιο προηγμένα συστήματα βιντεοεπιτήρησης,  καθώς και προηγμένα ψηφιακά analytics, συστήματα καταμέτρησης ατόμων και χαρτογράφηση θερμότητας. Η εταιρεία έχει αναπτύξει εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνογνωσία για την ανίχνευση του λεγόμενου «slips and trips» προβλήματος, που αφορά φαινόμενα ολίσθησης και πτώσης ατόμων, που προκαλούν σωματικές βλάβες και συνακόλουθα δικαστικές αγωγές κατά ιδιοκτητών ακινήτων όπου λαμβάνουν χώρα τέτοια γεγονότα. Να σημειωθεί ότι αυτό το φαινόμενο κοστίζει στις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου περίπου 1 δισ. λίρες ετησίως!

Ο συνιδρυτής της Hadrian Gary Trotter δήλωσε σχετικά με την επιτυχία της εταιρείας: «Η συμπερίληψή μας τόσο στη λίστα FT 1000 όσο και στην Sunday Times Virgin Fast Track 100 είναι η απόδειξη της εξαιρετικής αύξησης των πωλήσεων που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια και της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ειδικευμένης μας ομάδας».

Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που καταγράφει ο τομέας της βιντεοεπιτήρησης ως εργαλείο για επιχειρησιακή ευφυΐα και αναζητά νέες τεχνολογίες για να προσφέρει σύγχρονο software και hardware μέσω cloud που θα επιτρέπει στους πελάτες να εντοπίζουν αποτελεσματικότερα και να αποτρέπουν αστοχίες και λάθη στη δουλειά τους.

Ο FT1000, ο οποίος συνέταξε τη λίστα κατάταξης με τη βοήθεια της Statista, προσμετρά την ανάπτυξη, από την άποψη της κερδοφορίας, και άλλες παραμέτρους, μεταξύ 2012 και 2015. Κατά την περίοδο αυτή, η Hadrian Technology είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 486%, με έναν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 80,3%!

Εταιρείες κυβερνοασφάλειας

Επόμενη εταιρεία του κλάδου ασφάλειας, στην θέση 305 τoυ FT1000, είναι η Defenx, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας από το 2009. Η Defenx πέτυχε ποσοστό αύξησης στον κύκλο εργασιών της κατά 404% στην τετραετία 2012 ως 2015, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 71%. Η εταιρεία παρέχει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών security και cloud backup για desktop υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και επαγγελματικά δίκτυα.

Η MWR InfoSecurity ιδρύθηκε το 2003 και είναι μια συμβουλευτική εταιρεία η οποία παρέχει στοχευμένες λύσεις ασφαλείας για βιομηχανίες και επιχειρήσεις κυρίως των κλάδων ενέργειας, χρηματοοικονομικών και ασφάλισης. Επίσης παρέχει εκπαίδευση στον τομέα της άμυνας διαδικτύου, δικτύων και κινητών.  Η MWR Infosecurity σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 119%, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 29,9% στην τετραετία 2012-2015. 

Η Hornet Security, με έδρα στo Ανόβερο της Γερμανίας, είναι μια ακόμα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του cyber security, προσφέροντας υπηρεσίες ασφαλείας βασισμένες στο cloud σε πελάτες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.  Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, προηγμένη διαδικτυακή προστασία, κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχειοθέτηση, κρυπτογραφημένη online ασφάλεια και υπηρεσίες hosted exchanges. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση κατά 93% στον κύκλο εργασιών μεταξύ 2012 και 2015, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 24,6%.

Η Synergy Security Solutions με έδρα στην Ιρλανδία, σημείωσε αύξηση 92% στον κύκλο εργασιών της και μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 24,3% μεταξύ 2012 και 2015. Η εταιρεία προσφέρει επί παραγγελία υπηρεσίες ασφάλειας σε επιχειρήσεις, καθώς και σε εταιρείες λιανεμπόριου, σε εμπορικά κέντρα, στον κλάδο κατασκευών, τον τομέα πληροφορικής και τον κλάδο βιομηχανίας. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν επανδρωμένη ασφάλεια, προσωπικό τηλεφωνικού κέντρου έως συστήματα security scanning και λειτουργία και παρακολούθηση συστημάτων CCTV.

Η Ward Security, με έδρα στο Λονδίνο, σημείωσε αύξηση τζίρου κατά 66% και μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18,3%. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας που καλύπτουν τη λειτουργία και παρακολούθηση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης CCTV, τη διαχείριση ακινήτων, την φύλαξη χώρων με εκπαιδευμένους σκύλους, αλλά και υπηρεσίες περιπολίας ασφαλείας καθώς και συστήματα συναγερμού.

Τέλος, στην θέση 997 της λίστας βρίσκεται η εταιρεία Paxton με έδρα το Μπράιτον, η οποία παράγει προϊόντα ασφαλείας όπως συστήματα ελέγχου πρόσβασης, και πάνελ ασφαλείας.  Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο ασφάλειας από το 1985 και κατέγραψε αύξηση κατά 57% στον κύκλο εργασιών της και μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 16,2% για την τετραετία 2012-2015.

Ποιοι περιλαμβάνονται στη λίστα FT 1000

Οι καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής οικονομίας στον 21ο αιώνα. Δημιουργούν θέσεις εργασίας και διατηρούν την ανταγωνιστικότητα της ΕυρώπηςΤο FT1000 απαριθμεί τις 1.000 εταιρείες στην Ευρώπη που έχουν επιτύχει το υψηλότερο ποσοστό αύξησης εσόδων μεταξύ 2012 και 2015Οι 78 από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι εγκατεστημένες στο Λονδίνο, καθιστώντας την βρετανική πρωτεύουσα έναν κόμβο για την καινοτομία και το εμπόριο στην ΕΕ, ακόμη και όταν το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται να εγκαταλείψει το την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Παρίσι ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 45 εταιρείες, και έπονται το Μιλάνο με 34 και το Βερολίνο με 32 εταιρείες.

{gallery}4929{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...