DIABASTE DWREAN SEC 132
techmail
DIGITAL TV 170
securityreport e mag odhgos 2021
energiatec banner
20 Φεβρουαρίου 2018 23:49

Hikvision 8MP (4Κ) Turbo HD 4.0 solution

Νέα καταγραφικά DS-72xxHTHI-Kx και κάμερες U8T με υποστήριξη 4Κ και H.265+

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=WyJ3cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMi8wNS85YWI4ZmE3YTZjN2EzZTFiNTAyZWU1NzIxOTI2ZWEzMV9YTC5qcGciLFtbImRvUmVzaXplIixbMTIwMCwxMjAwLDEyMDAsMTIwMF1dLFsiZG9Dcm9wIixbMTIwMCw2MDAsMCwzMDBdXV0sMTY1MjI3ODI0NF0%3D&file=c0%2F9ab8fa7a6c7a3e1b502ee5721926ea31 XL c09269a2

Διαθέσιμες πλέον είναι στην ελληνική αγορά η νέα 5-υβριδική σειρά καταγραφικών DS-72xxΗΤΗΙ-Κx και η νέα σειρά αναλογικών καμερών U8T της Hikvision, του μεγαλύτερου κατασκευαστή συστημάτων ασφαλείας και βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο. Τα νέα μοντέλα έρχονται με κορυφαία χαρακτηριστικά και καινοτομίες όπως, ανάλυση 4Κ μέσα από ομοαξονικό ή UTP καλώδιο…

Διαθέσιμες πλέον είναι στην ελληνική αγορά η νέα 5-υβριδική σειρά καταγραφικών DS-72xxΗΤΗΙ-Κx και η νέα σειρά αναλογικών καμερών U8T της Hikvision, του μεγαλύτερου κατασκευαστή συστημάτων ασφαλείας και βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο. Τα νέα μοντέλα έρχονται με κορυφαία χαρακτηριστικά και καινοτομίες όπως, ανάλυση 4Κ μέσα από ομοαξονικό ή UTP καλώδιο, πρότυπο συμπίεσης Η.265+, πολύ υψηλή ευαισθησία (starlight) και αποτελούν ιδανική επιλογή για νέες και υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

H υψηλή ανάλυση είναι το σπουδαιότερο εργαλείο στη βιντεοεπιτήρηση, καθώς μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες που δεν είναι ορατές με τις συμβατικές αναλύσεις εικόνας. Πράγματι, η ανάλυση 8MP (4K) προσφέρει 15πλάσια πληροφορία και λεπτομέρεια σε σχέση με τη συμβατική ανάλυση 960Η των κοινών αναλογικών καμερών. Μέχρι πρόσφατα οι τόσο υψηλές αναλύσεις ήταν διαθέσιμες μόνο σε ακριβότερες λύσεις IP. Τώρα η Hikvision, με την τεχνολογία Turbo HD 4.0 και τις νέες σειρές προϊόντων της, φέρνει την υψηλή ανάλυση και στο αναλογικό CCTV, κάνοντας τη εφικτή και προσιτή για όλους.

Νέα καταγραφικά

Όλα τα καταγραφικά Turbo HD 4.0 ξεχωρίζουν με το γράμμα K στο τέλος της ονομασίας του μοντέλου τους και είναι πεντα-υβριδικά, υποστηρίζοντας, με αυτόματη αναγνώριση, κάμερες Turbo HD (TVI) ως 8MP, AHD ως 5MP (4MP στις σειρές HQHI), CVI ως 4MP (1080p στις σειρές HQHI), κοινές αναλογικές (CVBS) κάμερες καθώς και επιπρόσθετες δικτυακές κάμερες, σε αναλύσεις από 4 ως 12 MP (ανάλογα με το καταγραφικό). Όλα επίσης, εφαρμόζουν τη νέα επαναστατική τεχνολογία συμπίεσης βίντεο H.265+ (Hikvision Smart Codec), η οποία είναι έως 75% αποδοτικότερη από το Η.264 και 50% από το H.265, για ταχύτερη ως 4 φορές αποστολή στο δίκτυο και ως 4 φορές χαμηλότερες απαιτήσεις αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους (εικόνα 1). Η νέα σειρά καταγραφικών DS-72xxHTHI-Kx διαθέτει τα ίδια κοινά χαρακτηριστικά με τα λοιπά μοντέλα, αλλά είναι εξοπλισμένη με περισσότερες δυνατότητες και υπολογιστική ισχύ για να υποστηρίζει καλύτερα τη σύνδεση καμερών υψηλότερης ανάλυσης, καταγράφοντας σε μεγαλύτερες ταχύτητες καταγραφής, κ.λ.π.

Για τη δοκιμή μας είχαμε το καταγραφικό DS-7208HTHI-K2, που διαθέτει 8 εισόδους για σύνδεση αναλογικών καμερών μέσω ομοαξονικού καλωδίου ή καλωδίου UTP με χρήση των κατάλληλων video baluns. Οι εν λόγω είσοδοι υποστηρίζουν κάμερες HDTVI σε αναλύσεις 8MP / 5MP / 4MP / 3MP / 1080p / 720p, κάμερες CVI σε αναλύσεις 4MP / 1080p / 720p, κάμερες AHD σε αναλύσεις 5MP / 4MP / 1080p / 720p και κοινές αναλογικές κάμερες (CVBS). Επιπλέον, μπορούν να συνδεθούν και 4 IP κάμερες σε ανάλυση ως 8MP. H ταχύτητα καταγραφής για κάθε αναλογική κάμερα είναι 12.5 fps @ 8MP, 20 fps @ 5MP και 25 fps @ 4MP ή σε μικρότερη ανάλυση, ενώ για κάθε IP κάμερα είναι 25fps ανεξαρτήτως ανάλυσης.

Στην πρόσοψή του διαθέτει 3 φωτεινές ενδείξεις (Power / HDD / Network) και μία θύρα USB2.0, ενώ στο πίσω μέρος του θα συναντήσουμε μία θύρα USB3.0, από μία έξοδο VGA και HDMI σε 4K ανάλυση, 4 εισόδους και μία έξοδο ήχου, 8 εισόδους και 4 εξόδους alarm και μία θύρα RS-485 (εικόνα 3). Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 2 σκληρούς δίσκους χωρητικότητας ως 8TB ο καθένας. Το καταγραφικό συνοδεύεται από το τροφοδοτικό του, ένα ποντίκι USB και ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο.

Μενού και δυνατότητες

Αρχικά με την ενεργοποίηση του DVR ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο Admin password. Στη συνέχεια, οι κάμερες που έχουμε συνδέσει στο καταγραφικό αναγνωρίζονται άμεσα και πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι οπουδήποτε πάνω στην οθόνη, μπορούμε να προβάλλουμε ταυτόχρονα εικόνα από όλες τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο καταγραφικό ή από μία κάμερα της επιλογής μας. Για την άμεση αναπαραγωγή ή την άμεση εγγραφή του κάθε καναλιού, διατίθεται μια μπάρα επιλογών στο κάτω μέρος της εικόνας (εικόνα 4). Αντίστοιχα, πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού, από όπου και μπορούμε να μεταβούμε στο κυρίως μενού του DVR.

Η εγγραφή κάθε καναλιού μπορεί να είναι αυτόματη ή να επιτευχθεί με τη βοήθεια χρονοδιαγραμμάτων και ενεργοποιείται σε περίπτωση συναγερμού, ανίχνευσης κίνησης, ενώ μπορεί να είναι και συνεχόμενη. Το χρονοδιάγραμμα είναι ρυθμισμένο ώστε να καταγράφει συνεχόμενα. Εναλλακτικά μπορούμε να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε, μια εγγραφή βίντεο να ξεκινάει όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, όταν ανιχνευτεί μία κίνηση, ή ακόμα και με συνδυασμό των παραπάνω (εικόνα 5). Ένας συναγερμός μπορεί να ενεργοποιηθεί, όταν ανιχνευθεί μια κίνηση, σε περίπτωση απώλειας σήματος, ακόμα και σε περίπτωση μετακίνησης. Ακόμα, μέσα από το μενού ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει μία «μάσκα» για κάθε κάμερα, να ελέγξει απομακρυσμένα PTZ κάμερες, να λάβει βίντεο σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να μετακινήσει την κάμερα και να πραγματοποιήσει ένα διαγνωστικό έλεγχο, σε περίπτωση που η κάμερα έχει σταματήσει να αποδίδει την επιθυμητή εικόνα (θολή εικόνα, αλλαγή χρωμάτων κ.ά.) (εικόνα 6).

Επιπρόσθετα, μέσω της νέας λειτουργίας VCA, έχουμε τη δυνατότητα ειδοποίησης για άτομα που εισέρχονται σε έναν χώρο μέσω τεχνολογίας διέλευσης γραμμής ή ανίχνευσης εισβολής (εικόνα 7). Για τις IP κάμερες που συνδέονται στο DVR είναι διαθέσιμες και οι λειτουργίες για την ανίχνευση προσώπων, τον εντοπισμό εγκαταλειμμένων αποσκευών και τον εντοπισμό πινακίδας οχήματος κ.ά., εφόσον οι κάμερες που διαθέτουμε υποστηρίζουν τα αντίστοιχα video analytics. Η συμπίεση βίντεο είναι από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις προκαθορισμένη σε Η.265, αλλά μπορούμε παράλληλα να ενεργοποιήσουμε και την κωδικοποίηση Η265+.

Στην επιλογή «αναπαραγωγή», μέσα από το μενού ρυθμίσεων του καταγραφικού, μπορούμε να αναζητήσουμε παλαιότερες εγγραφές, βάσει ώρας, ημερομηνίας και σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης (εικόνα 8). Η εξαγωγή βίντεο πραγματοποιείται πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σύνδεση ενός αποθηκευτικού μέσου, π.χ. USB stick.

Στο μενού της συσκευής περιλαμβάνεται πληθώρα άλλων επιλογών, για τις ρυθμίσεις του συστήματος, που βοηθούν στην εγκατάσταση και τη διαμόρφωση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ρυθμίσεις είναι δυνατόν να γίνουν και μέσω δικτύου, από το web interface της συσκευής ή από το πρόγραμμα διαχείρισης iVMS-4200.

Νέες κάμερες TURBO HD στα 8MP!

Βασικό συστατικό της λύσης Turbo HD 4.0, σε ανάλυση 8MP, είναι η νέα κορυφαία σειρά καμερών U8T, η οποία διαθέτει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως: αισθητήριο progressive scan CMOS στα 8.3MP, υψηλή ευαισθησία (starlight) ως και 0.003 Lux, 120 dB WDR, 3D DNR, HLC, Defog, υπέρυθρο φωτισμό EXIR 2.0 Smart IR εμβέλειας ως και 80m, τηλεχειριζόμενους motorized φακούς auto focus στα μοντέλα varifocal, υβριδική λειτουργία με επιπρόσθετη κοινή αναλογική έξοδο CVBS (composite video), OSD μενού, δυνατότητα λειτουργίας σε μικρότερες αναλύσεις, υψηλό βαθμό προστασίας IP67, κλπ. H νέα σειρά περιλαμβάνει μοντέλα καμερών τύπου dome, turret και bullet, με σταθερούς ή motorized varifocal φακούς και διαφορετικές εμβέλειες υπέρυθρου φωτισμού.

Για τη δοκιμή των δυνατοτήτων του καταγραφικού είχαμε στη διάθεσή μας τέσσερα αντιπροσωπευτικά μοντέλα καμερών από τη νέα σειρά U8T (εικόνα 9). Η κάμερα bullet DS-2CE18U8T-IT3 2.8 και η κάμερα dome τύπου turret DS-2CE78U8T-IT3 2.8 διαθέτουν σταθερό ευρυγώνιο φακό 2.8 mm και υπέρυθρο φωτισμό εμβέλειας 60m. Η κάμερα bullet DS-2CE19U8T-IT3Z και η κάμερα dome τύπου turret DS-2CE79U8T-IT3Z διαθέτουν τηλεχειριζόμενο motorized varifocal φακό 2.8 ~ 12mm auto focus και υπέρυθρο φωτισμό εμβέλειας 80m. Όλα τα μοντέλα είχαν τα ίδια κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς U8T που αναφέραμε προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μας εντυπωσίασε η υψηλή ανάλυση και λεπτομέρεια στην εικόνα, η υψηλή ευαισθησία των καμερών, που μπορούσαν να δίνουν έγχρωμη εικόνα ακόμη και σε πολύ χαμηλό φωτισμό, καθώς και η ποιότητα της εικόνας σε αντίξοο φωτισμό χάρη στο υψηλό WDR των 120 dB.

{gallery}5225{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος 132

  Security Report, τεύχος 132

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές ...
 • Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Η επιλογή της κατάλληλης κάμερας για τον κατάλληλο χώρο είναι μια δύσκολη απόφαση που αντιμετωπίζουν τόσο οι εγκαταστάτες, όσο και οι τελικοί πελάτες, μιας και η αγορά σήμερα διαθέτει αμέτρητες συ...
 • Επιτυχημένη η εκδήλωση εορτασμού των 45 χρόνων Sigma Security

  Επιτυχημένη η εκδήλωση εορτασμού των 45 χρόνων Sigma Security

  Με επιτυχία στέφθηκε ο εορτασμός των 45 χρόνων συνεχούς παρουσίας της Sigma Security στην ελληνική αγορά. Η μαζική εκδήλωση έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεων της Sigma Sec...
 • Ενθουσιασμός και μεγάλη προσέλευση στην εβδομάδα εγκαινίων του νέου καταστήματος της ELS | Security & Automation Solutions

  Ενθουσιασμός και μεγάλη προσέλευση στην εβδομάδα εγκαινίων του νέου καταστήματος της ELS | Security & Automation Solutions

  Ιδιαίτερα μαζικές και επιτυχημένες κρίνονται οι εκδηλώσεις εγκαινίων του πρώτου καταστήματος της Electrosystems  στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 262 στον Άγιο Δημήτριο. Το περιοδικό Security Report ...
 • 3ο Τεχνικό Σεμινάριο Dahua & Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε.

  3ο Τεχνικό Σεμινάριο Dahua & Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε.

  Εξαιρετικά μεγάλος ήταν ο αριθμός συμμετεχόντων στο 3ο τεχνικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας, με μεγάλο χορηγό τη Dahua Technol...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 4ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου του 2022 και η εταιρία παρουσίασε στο κοινό των integrators νέα προϊόντα, λογισμικά και πολλές ακόμα...
 • Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Οι τεχνικές παραβίασης των δραστών διαρκώς εξελίσσονται. Για αυτό άλλωστε η ζήτηση για συστήματα ασφαλείας τόσο σε οικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους  αυξάνεται ή (τουλάχιστον) σταθεροπ...
 • SECOLINK

  SECOLINK

  Η SECOLINK κατασκευάζει μια σειρά υβριδικών συστημάτων συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού, τα οποία χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη ευκολία στην εγκατάσταση και τη χρήση τους. Όλα τα προϊόντα ...
 • TIANDY Color Maker

  TIANDY Color Maker

  Η TIANDY είναι ένας ανερχόμενος κατασκευαστής μοναδικών και καινοτόμων IP καμερών ασφαλείας και δικτυακών καταγραφικών. Ιδρύθηκε το 1994 και σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές...
 • WatchGuard AuthPoint

  WatchGuard AuthPoint

  Το AuthPoint, η υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) της WatchGuard, διακρίθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό Miercom για την απόδοση και την ανταγωνιστική του τιμή! Η WatchGua...
 • Dahua AirShield

  Dahua AirShield

  Η Dahua Technology, «αποκαλύπτει» το ολοκαίνουργιο ασύρματο σύστημα ασφαλείας AirShield, που περιλαμβάνει ένα Alarm Hub, έναν PIR ανιχνευτή, μία PIR κάμερα, έναν ανιχνευτή καπνού και πολλά ακόμα σ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design