Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Φεβρουαρίου 2018 23:55

Συστήματα ANPR

Οι προτάσεις αναγνώρισης πινακίδων της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
24fb46ab7924cc300b90baed653c38bb XL 572a75a1

Η τεχνολογία αυτόματης αναγνώριση πινακίδων (ANPR) έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των πιο σημαντικών αλλαγών που έχει βιώσει αυτή η τεχνολογία είναι η μετάβαση από τις συσκευές κλειστού τύπου, σε πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού, που επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωση με κάμερες παρακολούθησης και άλλα προϊόντα ασφάλειας.

Η τεχνολογία αυτόματης αναγνώριση πινακίδων (ANPR) έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των πιο σημαντικών αλλαγών που έχει βιώσει αυτή η τεχνολογία είναι η μετάβαση από τις συσκευές κλειστού τύπου, σε πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού, που επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωση με κάμερες παρακολούθησης και άλλα προϊόντα ασφάλειας. Η νέα τεχνολογία παρέχει εξαιρετικά προηγμένες δυνατότητες σε συνδυασμό με τη τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη τεχνολογία Deep Learning, προσφέροντας μία πιο ολοκληρωμένη και ακριβή ανάλυση δεδομένων.

Το LPR και το ANPR είναι δύο διαφορετικοί όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το υλικό και το λογισμικό που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση και την καταγραφή μίας πινακίδας. Ωστόσο οι διαφορές που παρουσιάζουν μεταξύ τους δεν είναι και τόσο μεγάλες. Ο όρος LPR (License Plate Recognition) χρησιμοποιείται συνήθως για τις κάμερες που ενσωματώνουν αυτούς τους αλγόριθμους. Μία κάμερα που ενσωματώνει αλγόριθμο LPR μπορεί να καταγράψει πινακίδες οχημάτων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (ομίχλη, χαμηλός φωτισμός κ.ά.). Το ANPR (Αutomatic number plate recognition) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως για τα λογισμικά που λαμβάνουν τα δεδομένα από μια κάμερα LPR και στη συνέχεια τα αρχειοθετούν σε μία βάση δεδομένων, με σκοπό να τα κατατάξουν σε διάφορες λίστες (White list, Black list, κλπ).

Η τεχνολογία LPR εφαρμόστηκε αρχικά σε περιπολικά συστήματα και πιο συγκεκριμένα σε κάμερες στο εξωτερικό των οχημάτων, οι οποίες συνδέονταν με ένα φορητό υπολογιστή. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία αυτή βρήκε μια θέση στη βιομηχανία των συστημάτων παρακολούθησης και ειδικότερα, στις κάμερες ασφαλείας. Η άνοδος και η ανάπτυξη του λογισμικού LPR σε κάμερες ασφαλείας είναι γεγονός και χάρη στη τεχνολογία αυτή, μία πόλη μπορεί να γίνει πιο «έξυπνη» και να αναβαθμιστεί. Με άλλα λόγια οι κάμερες που ενσωματώνουν αυτή τη τεχνολογία, μπορούν παράλληλα να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες, όπως ζωντανή προβολή βίντεο, εγγραφή βίντεο και συγχρόνως να στέλνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Μία από τις πολλές εφαρμογές αυτών των συστημάτων είναι η χρήση τους σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Οι κάμερες ANPR που χρησιμοποιούνται σε αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις παρέχουν αμέτρητα οφέλη όπως αυτοματισμό στάθμευσης, ασφάλεια παρκινγκ, έλεγχο πρόσβασης, καθοδήγηση τοποθεσίας του οχήματος, πρόληψη κλοπής αυτοκινήτου, απάτη όσο αφορά τα εισιτήρια και μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία πληρωμής. Η ενσωμάτωση των συστημάτων ANPR σε χώρους διαχείρισης στάθμευσης αυτοκινήτων παρέχει στους επισκέπτες αποτελεσματική εξυπηρέτηση και πάνω από όλα ασφάλεια.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δούμε με αλφαβητική σειρά ανά κατασκευαστή το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά σε ANPR κάμερες.


Aventura Licentia

Οι LPR/ANPR κάμερες της Aventura συνδυάζουν όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας με μεγάλη σαφήνεια. Οι κάμερες είναι κατασκευασμένες ειδικά για να αναγνωρίζουν χαρακτήρες και έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν πινακίδες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή ατμοσφαιρικών παρεμβολών. Οι κάμερες συνοδεύονται από το λογισμικό Licentia, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, τις καιρικές συνθήκες ή τους διάφορων τύπων πινακίδων, χωρίς να χρειάζεται κάποια ειδική παραμετροποίηση και αποδίδει εικόνες με μεγάλη σαφήνεια. Σε βέλτιστες συνθήκες η κάμερα σε συνδυασμό με το λογισμικό, θα αποδώσουν φωτογραφικό υλικό με μεγάλη ακρίβεια (>99%). Οι πληροφορίες μίας πινακίδας αποθηκεύονται σε μορφή βάσης δεδομένων και μπορούν να αναζητηθούν ανά ημερομηνία, ώρα και μπορούν να κατηγοριοποιηθούν (Black/white list και συναγερμός). Όσο αφορά τον εξοπλισμό, η κάμερα με κωδικό «IPE-ANPR-2W» διαθέτει αισθητήρα 1/2.7″ Progressive Scan CMOS με επιλογή φακού στα 2.8-12mm (91° – 27°) ή 6-22mm (51° – 15°) ή 6-60mm (51° – 15°) και ανάλυση στα 2MP. Η κάμερα διαθέτει ευαισθησία 0.001 Lux@F1.2 (στο έγχρωμο) και 0.0005 Lux@F1.2 (στο ασπρόμαυρο), IR cut filter, τεχνολογία WDR>120dB και 3D DNR, IR που φτάνουν τα 60 μέτρα και υποστηρίζει συμπίεση βίντεο H.264 / H.265 / MJPEG για μείωση του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου. Η κάμερα είναι συμβατή με πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων όπως IPv4, IPv6, TCP/IP, UDP, RTP κλπ, καθώς και με πρωτόκολλα ασφαλείας (HTTPS SSL login authentication, Digest login authentication IP address filtering, User access log, 802.1x authentication), ενώ είναι συμβατή και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών χάρη στο ONVIF 2.4. Επιπρόσθετα η κάμερα παρέχει έξυπνες λειτουργίες και μόλις ανιχνεύσει μία ύποπτη κίνηση ή ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, τότε μπορεί να ανεβάσει φωτογραφικό υλικό σε FTP server, σε email και στο λογισμικό μέσω browser. Τέλος διαθέτει μία υποδοχή για Micro SD χωρητικότητας 64GB, από μία είσοδο/έξοδο alarm και παρουσιάζει μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP66. Η κάμερα της Aventura τροφοδοτείται με DC12V/POE (802.3.af) και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -30°C και 60°C.
GQ TECH, τηλ.: 210-6640025.

 

Bosch DINION capture 5000

Η DINION capture 5000, είναι μία κάμερα που έχει σχεδιαστεί για τη λήψη υψηλής ποιότητας εικόνων για πινακίδες οχημάτων κυκλοφορίας. Διατίθεται σε IP και αναλογική έκδοση και είναι ιδανική για τον έλεγχο πρόσβασης των οχημάτων, για παρακολούθηση των χώρων στάθμευσης, ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Η κάμερα της Bosch έρχεται να αντιμετωπίσει τα κοινά προβλήματα που εμφανίζουν οι συμβατικές κάμερες παρακολούθησης, αφού παράγει υπέρυθρο φωτισμό και παράλληλα φιλτράρει το ορατό φως για να εξασφαλίσει εικόνες υψηλής σαφήνειας ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι. Η κάμερα μπορεί να συλλάβει εικόνες ξεχωριστών πινακίδων από οχήματα που κινούνται με ταχύτητες έως και 225km/h, με αποτέλεσμα να είναι ιδανική για εγκατάσταση σε αυτοκινητόδρομους. Η κάμερα είναι συμβατή με το καταγραφικό της Bosch Divar 700, το σύστημα διαχείρισης βίντεο της Bosch, καθώς και με λογισμικά ANPR άλλων κατασκευαστών. Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά, η κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/3-inch CCD monochrome, ανάλυση752 x 582 και ενσωματώνει προηγμένη (20-bit) ψηφιακή επεξεργασία σήματος για εξαιρετική απόδοση εικόνας. Το σύστημα DINION capture 5000 IP χρησιμοποιεί συμπίεση H.264 για τον περιορισμό του όγκου αποθήκευσης, χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα του βίντεο. Μπορεί να τροφοδοτηθεί με 11-30 VDC, 24 VAC, αλλά και μέσω PoE+ για εξοικονόμηση του κόστους και του χρόνου εγκατάστασης. Επίσης, η κάμερα συμμορφώνεται με το πρότυπο ONVIF, το οποίο εγγυάται τη διαλειτουργικότητα μεταξύ δικτυακών συσκευών βίντεο ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή, είναι συμβατή με δικτυακά πρωτόκολλα, αλλά και με πρωτόκολλα κρυπτογράφησης TLS 1.0, SSL και AES. Η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ –40°C και +50°C και είναι αδιάβροχη, καθώς ενσωματώνει υψηλό δείκτη στεγανότητας IP67.
Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

 

Dahua DHIITC237-PW1BIRZ

Η ANPR κάμερα DHI-ITC237-PW1B-IRZ, είναι ιδανική για εγκατάσταση σε χώρους στάθμευσης και γκαράζ, καθώς ενσωματώνει αλγόριθμο LPR και μπορεί να αναγνωρίσει οχήματα που κινούνται με ταχύτητα ίση ή μικρότερη των 40km/h. Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένη βάση δεδομένων «White List», η οποία της επιτρέπει να καταχωρίσει έως και 10.000 φωτογραφίες, ενώ διαθέτει και έξοδο για το χειρισμό μπάρας κατά την διέλευση των οχημάτων. Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά, η κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα 1/2.8 progressive CMOS με ανάλυση 2MP, ευαισθησία 0. 005Lux/F1.6 (Color) και 0Lux/F1.53 (IR on), και φακό μεταβλητής εστίασης 2.7mm-12mm με διάφραγμα F1.6. Επίσης έχει ενσωματωμένα 4 IR LED για παρακολούθηση σε αποστάσεις μεταξύ 3 έως 8 μέτρων, διαθέτει «αληθινή» τεχνολογία WDR (140dB) για να αποδίδει εικόνα σε συνθήκες με έντονο φωτισμό, καθώς και τεχνολογία 3D DNR για να εξαλείψει τα προϊόντα ήχου που μπορεί να εμφανιστούν σε μία εικόνα. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει τα πρότυπα συμπίεσης H.265 /H.264M /H.264H και H.264B για μείωση του Bandwidth και παράλληλα του κόστους αποθήκευσης, ενώ χάρη στην επιλογή CBR /VBR μέσα από το μενού, επιτρέπει στο χρήστη να μεταβάλλει ή να κρατήσει σταθερό τον ρυθμό δεδομένων. Η κάμερα μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ώρα και την ημερομηνία καταγραφής μίας πινακίδας, ενώ για τη συλλογή ακόμα περισσότερων πληροφοριών, μπορεί να συνδυαστεί με το λογισμικό διαχείρισης DSS από όπου μπορεί να δημιουργήσει blacklist από ανεπιθύμητα οχήματα. Για τη διαλειτουργικότητα της κάμερας με καταγραφικά ή συστήματα διαχείρισης άλλων κατασκευαστών, είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα CGI, SDK και Onvif. Όσο αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, διαθέτει υποδοχή για κάρτα Micro SD χωρητικότητας 64GB, από μία είσοδο/έξοδο ήχου, καθώς και 2 εισόδους και μία έξοδο alarm. Τροφοδοτείται με DC12V ή μέσω PoE (802.3af) και διαθέτει αντιβανδαλιστική προστασία IK10 και βαθμό στεγανότητας IP67.
KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

 

Dahua DHIITC237-PW1AIRZ

Η κάμερα της Dahua DHI-ITC237-PW1A-IRZ είναι τύπου ANPR και έρχεται με ενσωματωμένους αλγόριθμους LPR αναγνωρίζοντας πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητα ίση ή μικρότερη των 40 χιλιομέτρων. Η κάμερα αφού καταχωρίσει μία πινακίδα (μέγιστο 10.000) παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ώρα και την ημερομηνία της καταγραφής, ενώ μπορεί συνδυαστεί και με το νέο λογισμικό διαχείρισης της Dahua DSS Pro, παρέχοντας στο χρήστη μία ηλεκτρονική βάση και από οχήματα που εισέρχονται καθημερινά ή είναι ανεπιθύμητα. Η κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/1.9 progressive scan CMOS με φακό Motorized/ Auto Iris(DC) στα 4mm-8mm και ανάλυση 2MP. Διαθέτει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες για να αποδώσει εικόνες υψηλής ευκρίνειας όπως Auto (ICR), BLC, HLC, WDR(120db) και 3D DNR, καθώς και πρότυπα συμπίεσης H.264M/H.264H/H.264B για να αυξήσει τον αποθηκευτικό χώρο και παράλληλα να μειώσει τις απαιτήσεις του bandwidth. Η κάμερα είναι συμβατή με πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων όπως IPv4/IPv6, HTTP, TCP/IP, UDP, NTP, DHCP, DNS, αλλά και με τα CGI, SDK και Onvif για να συνεργάζεται και με καταγραφικά και λογισμικά διαφορετικών κατασκευαστών και μπορεί να δεχτεί Micro SD χωρητικότητας 64GB. Εξωτερικά διαθέτει από μία είσοδο/ έξοδο ήχου, 2 εισόδους και μία έξοδο alarm και τροφοδοτείται με AC24V ή μέσω PoE (802.3af) για να διευκολύνει την τοποθέτηση. Μπορεί να λειτουργήσει κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες (-40°C έως 60°C), ενώ χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP66, παρουσιάζει μεγάλη ανοχή στη ρήψη νερού και σκόνης. Τέλος διαθέτει και μία έξοδο ρελέ για τον έλεγχο και τη διαχείριση μπάρας σε χώρους στάθμευσης.
Novatron Security Distribution, τηλ.: 210-6179919.

 

Dahua DHIITC237-PW1AIRZ

Η ANPR κάμερα της Dahua DHI-ITC237-PW1A-IRZ, έρχεται με ενσωματωμένους αλγόριθμους LPR και είναι ιδανική για αναγνώριση πινακίδων οχημάτων που κινούνται με ταχύτητα ίση ή μικρότερη των 40 χιλιομέτρων. Η κάμερα μπορεί να καταχωρίσει έως και 10.000 πινακίδες σε απόσταση μεταξύ 4 και 8 μέτρων, ενώ διαθέτει και OSD μενού μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί να δει την ώρα, το μέρος, αλλά και την πινακίδα του οχήματος που τον ενδιαφέρει. Η ANPR κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/1.9 progressive scan CMOS με φακό Motorized/ Auto Iris (DC) στα 4mm-8mm (με μέγιστο διάφραγμα F1.65) και ανάλυση 2MP. Διαθέτει σύγχρονα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες όπως Auto (ICR), BLC, HLC, WDR (120db) και 3D DNR για μείωση των θορύβων που παρουσιάζονται στις εικόνες, πρότυπα συμπίεσης H.264M/H.264H/H.264B και λειτουργία bit rate control (CBR VBR), ανάλογα με τη ποιότητα βίντεο που θέλουμε να αναπαράγουμε. Η κάμερα είναι συμβατή με πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων, αλλά και με τα CGI, SDK και Onvif για να είναι διαλειτουργική με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών. Μπορεί να υποστηρίξει έως 20 χρήστες και να δεχτεί Micro SD χωρητικότητας 64GB. Επίσης, χρησιμοποιώντας το λογισμικό διαχείρισης DSS μπορούμε να δημιουργήσουμε μία βάση εισάγοντας τα στοιχεία από διάφορα οχήματα που εισέρχονται στο χώρο (πληροφορίες, φωτογραφίες, ώρα, ημερομηνία, κλπ) ακόμα και από οχήματα που εισέρχονται καθημερινά ή είναι ανεπιθύμητα (blacklist). Εξωτερικά η κάμερα διαθέτει από μία είσοδο και έξοδο ήχου, 2 εισόδους και μία έξοδο alarm και τροφοδοτείται με AC24V ή μέσω PoE (802.3af). Τέλος η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σε ακραία καιρικά φαινόμενα (-40°C έως 60°C), ενώ χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP66, παρουσιάζει μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη.
Paradox Hellas, τηλ.: 210-2855000.

 

Geovision GVLPR1200

Το μοντέλο GV-LPR1200 είναι μια ασπρόμαυρη δικτυακή κάμερα σχεδιασμένη να αναγνωρίζει ανακλαστικές πινακίδες σε οχήματα που ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 200km/h. Με τα πολλαπλά ενσωματωμένα LED υψηλής ισχύος και τα έξυπνα υπέρυθρα, η κάμερα είναι σε θέση να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του κλείστρου της και να παράγει έτσι σαφείς λήψεις των πινακίδων για μια λωρίδα κυκλοφορίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Χάρη στον ηλεκτροκίνητο φακό της, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την εστίαση και το zoom απομακρυσμένα μέσω Web Interface. Είναι ανθεκτική σε ακραίες καιρικές συνθήκες (IP67) και είναι σε θέση να λειτουργεί σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -40°C έως 50°C. Η κάμερα GV-LPR1200 είναι ικανή να αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας, χάρη στο ενσωματωμένο επεξεργαστή LPR, και μπορεί να συγκρίνει τις λήψεις από τους αριθμούς κυκλοφορίας, είτε μέσω αυτόνομης βάσης δεδομένων που έχει δημιουργηθεί, είτε μέσω βάσης δεδομένων που έχει κατεβαστεί από το λογισμικό GV-ASManager. Όταν υπάρξει ταυτοποίηση θα ανοίξει αυτόματα η πύλη ή η μπάρα. Ειδικότερα η κάμερα της Geovision έρχεται με αισθητήρα B/W progressive scan CCD, φακό μεταβλητής εστίασης 4.7mm – 47mm, ανάλυση 1 MP (30fps) και ενσωματώνει 8 IR LED για να καλύπτει αποστάσεις μεταξύ 10 και 20 μέτρων. Επίσης, υποστηρίζει λειτουργία defog για βελτίωση της εικόνας σε δύσκολες συνθήκες (ομίχλη, φωτιά κλπ), διαθέτει συμπίεση βίντεο Η.264 για μείωση του bandwidth και του κόστους αποθήκευσης και είναι συμβατή με δικτυακά πρωτόκολλα όπως DHCP, DynDNS, FTP, HTTP, HTTPS, NTP, ONVIF (Profile S), PSIA, QoS (DSCP), RTSP, SMTP, SNMP, TCP, UDP, UPnP και 3GPP/ISMA. Εξωτερικά διαθέτει μία έξοδο BNC, μία υποδοχή για mini USB και μία για Micro SD κάρτα, μία είσοδο/έξοδο ήχου και μία RJ-45 και τροφοδοτείται με DC 12V. Η κάμερα διαθέτει υψηλό βαθμό προστασίας από νερό και σκόνη, καθώς και αντιβανδαλιστικό βαθμό IK10.
Force Electronics, τηλ.: 2310-805180.

 

Hikvision DS-2CD4A26FWDIZSWG/P

Η δικτυακή κάμερα DS-2CD4A26FWD-IZSWG/P της σειράς SMART IPC DarkFighter, της Hikvision, προορίζεται αποκλειστικά για αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων (ANPR), καθώς διαθέτει προεγκατεστημένη την λειτουργία αυτή. Eπιπλέον διαθέτει έξοδο Wiegand, που μπορεί να συνδεθεί σαν καρταναγνώστης, με οποιοδήποτε σύστημα Access Control που υποστηρίζει την λειτουργία αυτή, επιτρέποντας τον έλεγχο διέλευσης οχημάτων, χωρίς την παρουσίαση κάρτας. Στην κάμερα μπορεί να φορτωθεί ένα αρχείο με τους επιτρεπόμενους αριθμούς πινακίδων, και τον κωδικό που θα αποστέλλεται μέσω της εξόδου Wiegand προς το σύστημα Access Control, για κάθε μια από αυτές. Επίσης, η κάμερα υποστηρίζεται απευθείας από το σύστημα Access Control Net2 της Paxton, καθώς η Paxton έχει ενσωματώσει στο σύστημά της το σχετικό intergration. Η κάμερα ωστόσο διαθέτει και όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της σειράς DarkFighter, όπως: Μεγάλο αισθητήριο 1/1.8΄΄ για εξαιρετική ευαισθησία 0.002Lux @ F1.2 (AGC On) / 0 Lux με IR, 120dB WDR, τηλεχειριζόμενο φακό motorized zoom 2.8-12mm ή 8-32mm DC Auto Iris, υπέρυθρο φωτισμό (SMART EXIR) εμβέλειας ως 50 m, λειτουργίες Defog, EIS, 3D DNR, έξοδο CVBS, 1-ch audio I/O, 1-ch alarm I/O, υποδοχή κάρτας Micro D/SDHC/SDXC ως 128 GB και βαθμό στεγανότητας IP67. Διατίθενται 3 επίπεδα υλοποίησης ενός συστήματος ANPR, με αντίστοιχη διαφοροποίηση της παρεχόμενης λειτουργικότητας: α) μόνο με την IP κάμερα β) με κάμερα και κατάλληλο NVR/DVR γ) με IP κάμερα, κατάλληλο NVR και το λογισμικό iVMS-5200. Με την απλούστερη εκδοχή της λύσης ANPR της HIKVISION, μπορείτε να ανοίξετε αυτόματα την πόρτα του garage ή την μπάρα στον χώρο στάθμευσης, μόλις αναγνωριστεί μια από τις καταχωρημένες πινακίδες οχημάτων. Υποστηρίζονται έως 2048 καταχωρήσεις. Η λύση δεν απαιτεί επιπλέον λογισμικό για την διαχείριση και μπορεί να επιτευχθεί με απλή ρύθμιση στην κάμερα ANPR. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα ορισμού εβδομαδιαίου προγράμματος της συγκεκριμένης αυτοματοποιημένης λειτουργίας, για πρόσθετη ασφάλεια.
ΗΛΚΑ ΑΕ, τηλ.: 210-6071510.

Hikvision DS-2CD4A26FWD-(IZ)(IZS)(IZHS)(LZS)/P

Η νέα κάμερα της Hikvision DS-2CD4A26FWD, είναι ιδανική για τοποθέτηση σε γκαράζ, χώρους στάθμευσης ακόμα και σε αυτοκινητόδρομους, αφού μπορεί να καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τον αριθμό πινακίδας οχημάτων, χάρη στον ενσωματωμένο αλγόριθμο LPR που διαθέτει. Η κάμερα της Hikvision μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση οχημάτων σε έως και 4 γραμμές κυκλοφορίας (ίση ή μικρότερη των 120km/h), μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και να καταχωρίσει έως 2048 αριθμούς πινακίδας με το ποσοστό επιτυχίας να υπερβαίνει το 98% ή να συνεργαστεί με δικτυακά καταγραφικά και συστήματα διαχείρισης βίντεο (iVMS), προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Η κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα 1/1.8″ Progressive Scan CMOS, motorized φακό με επιλογή στα 2.8mm-12 mm (F1.4) ή στα 8 mm-32 mm (F1.6), και ανάλυση 1920 × 1080/60fps. Διαθέτει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες όπως WDR, 3D DNR και defog, για να αποδώσει εικόνα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (χαμηλός φωτισμός, έντονος φωτισμός κ.ά.), ενώ παράλληλα διαθέτει και προστασία από αστραπές και υπέρταση. Είναι συμβατή με πρωτόκολλα ONVIF (profile S, profile G), ISAPI, αλλά και δικτυακά όπως TCP/IP, ICMP, HTTP, HTTPS, FTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, PPPoE, NTP, UPnP, SMTP, SNMP, IGMP, 802.1X, QoS και IPv6 και διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 + / H.264 / MPEG4 / MJPEG, επιτρέποντας τη διαμόρφωση της ποιότητας του βίντεο σε πολλαπλά επίπεδα. Εξωτερικά η κάμερα διαθέτει υποδοχή για MicroSD κάρτα χωρητικότητας 128GB, 1 είσοδο/έξοδο alarm και από μία είσοδο/έξοδο ήχου. Για να μειώσει το κόστος και να απλοποιήσει την εγκατάσταση, η κάμερα μπορεί να τροφοδοτηθεί και μέσω PoE (802.3at, class 4) ή εναλλακτικά με 12 VDC και μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP67.
akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

Hikvision DS-2CD4A26FWD-(IZ)(IZS)(IZHS)(LZS)/P

Η νέα σειρά ANPR καμερών της Hikvision διαθέτει ενσωματωμένους αλγόριθμους LPR και μπορεί να καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τον αριθμό πινακίδας οχημάτων, ακόμα και σε συνθήκες με πολύ χαμηλό φωτισμό. Η κάμερα DS-2CD4A26FWD μπορεί να καταγράψει αυτόματα και να αναγνωρίσει πινακίδες κάθε τύπου (Ασία, Αμερική, Αφρική κλπ), ενώ σε ευρωπαϊκές και ρωσόφωνες περιοχές, το ποσοστό αναγνώρισης υπερβαίνει το 98%. Διαθέτει αισθητήρα 1/1.8″ Progressive Scan CMOS με φακό μεταβλητής εστίασης στα 2.8mm-12 mm (F1.4) ή στα 8 mm-32 mm (F1.6), υψηλή ανάλυση 1920 × 1080 και ευαισθησία 0.002Lux @ F1.2 (AGC On) με IR. Το μοντέλο DS-2CD4A26FWD έρχεται με όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως WDR 120dB, 3D DNR, λειτουργίες Defog/EIS και είναι εξοπλισμένο με IR που φτάνουν τα 50 μέτρα με φακό 2.8mm-12 mm και τα 100 μέτρα με φακό 8 mm-32 mm. Επίσης αναγνωρίζει οχήματα/πινακίδες που κινούνται με ταχύτητα ίση ή μικρότερη των 120 km/h, δέχεται έως 2048 καταχωρήσεις, μπορεί να υποστηρίξει έως 4 γραμμές κυκλοφορίας (για την καλύτερη απόδοση της συνίσταται 1 ή 2), ενώ είναι ιδανική και για τοποθέτηση σε χώρους στάθμευσης (άνοιγμα μπαρών κλπ). Η ANPR κάμερα είναι συμβατή με πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων, υποστηρίζει ONVIF (profile S, profile G) και ISAPI για να είναι συμβατή και με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών και μπορεί να δώσει συναγερμό έπειτα από ανίχνευση κίνησης, κυκλοφοριακή συμφόρηση, αποσύνδεση δικτύου, σφάλμα στο σκληρό δίσκο κ.ά. Εκτός από την υποδοχή για microSD/SDHC/SDXC κάρτα (128G), η κάμερα μπορεί να αποθηκεύσει υλικό και τοπικά ή μέσω NAS (NFS,SMB/CIFS) ή ANR. Τέλος η κάμερα μπορεί να τροφοδοτηθεί με 12 VDC ± 10% ή μέσω PoE (802.3at, class 4) και διαθέτει υψηλή προστασία IP67.
Automatic Alarm Systems, τηλ.: 210-2135884.

LunaIP LKE-5203-LPR

Η κάμερα L-KE-5203-LPR του γερμανικού Οίκου lunaIP, είναι LPR True Day / Night, με ανάλυση 2 megapixel κατάλληλη για χώρους στάθμευσης και έλεγχο πρόσβασης οχημάτων. Το βίντεο διαθέτει ενσωματωμένο αλγόριθμο LPR και ανιχνεύει και αναγνωρίζει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος όταν αυτό κινείται με χαμηλή ταχύτητα ως 40 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η κάμερα υποστηρίζει αποκοπή πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας, στιγμιότυπο εικόνας και εγγραφή βίντεο, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένη βάση δεδομένων με λευκή λίστα για τον έλεγχο της μπάρας οχημάτων. Η L-KE-5203-LPR, έρχεται με ισχυρό μηχανοκίνητο φακό 2.7-12mm, αισθητήρα 1/2,8″ CMOS στα 2MP και υπέρυθρο φως, ιδανικό για παρακολούθηση πινακίδας οχημάτων σε απόσταση 3 έως 8 μέτρα. Άλλο ένα θετικό στοιχείο, είναι η αντοχή της κάμερας σε μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος, καθώς και η υψηλή απόδοση σε υπαίθριες εφαρμογές, ενώ διαθέτει και υψηλό δείκτη προστασίας IP67 και αντιβανδαλιστικό βαθμό ΙΚ10, για προστασία από χτυπήματα. Επίσης ενσωματώνει αληθινή τεχνολογία WDR (140dB) για να προσφέρει εικόνα ακόμα και σε συνθήκες πολύ έντονου φωτισμού, ευαισθησία στο φως 0.005 lux και διαθέτει φίλτρο IR CUT. Η ενσωματωμένη υποδοχή για Micro SD επιτρέπει την απευθείας καταγραφή δεδομένων στην κάμερα. Τέλος ανάλογα με τη ρύθμιση, η Luna LPR κάμερα μπορεί να εγγράψει ώρα & ημερομηνία, τον αριθμό της πινακίδας, να τραβήξει ένα στιγμιότυπο της πινακίδας, καθώς και βίντεο.
CM Security GmbH & Co. KG, τηλ.: 2311821295.

{gallery}5230{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...