DIABASTE DWREAN SEC 134
techmail
DIGITAL TV 173
securityreport e mag odhgos 2021
20 Φεβρουαρίου 2018 23:54

Τεχνικό σεμινάριο NOVA alarm

Βασική εκπαίδευση στο σύστημα συναγερμού από την KEEPER Hellas

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F23b08840bd4134ee2277bf3d6654fb5c XL

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τον πίνακα ασφαλείας «NOVA alarm» που διοργάνωσε η KEEPER Hellas στα κεντρικά γραφεία της στις 14 Φεβρουαρίου του 2018. Το σεμινάριο είχε ως στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των βασικών λειτουργιών του πίνακα συναγερμού NOVA και επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των εκπροσώπων της KEEPER Group.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τον πίνακα ασφαλείας «NOVA alarm» που διοργάνωσε η KEEPER Hellas στα κεντρικά γραφεία της στις 14 Φεβρουαρίου του 2018. Το σεμινάριο είχε ως στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των βασικών λειτουργιών του πίνακα συναγερμού NOVA και επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των εκπροσώπων της KEEPER Group.

Η τεράστια γκάμα προϊόντων, ο προχωρημένος προγραμματισμός του πίνακα συναγερμού, καθώς και η επίδειξη του λογισμικού προγραμματισμού, καθιστούν ακόμα ένα σεμινάριο της KEEPER Hellas απόλυτα επιτυχημένο. Οι εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας που έδωσαν το παρόν, είχαν στη διάθεσή τους ένα βασικό εξοπλισμό και προχώρησαν βήμα-βήμα στο προγραμματισμό, τη συνδεσμολογία και το χειρισμό του πίνακα με τη βοήθεια του κ Αντώνη Βουκάλη, τεχνικού διευθυντή της KEEPER Hellas. Η εκπαίδευση διήρκησε παραπάνω από 8 ώρες, ενώ άξιο αναφοράς είναι το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά και οι συζητήσεις που ακολούθησαν μετά το τέλος κάθε ομιλίας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρθηκε καφές και γεύμα.

Ο κος Αντώνης Βουκάλης ήταν ο κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, ενημέρωσε για τα τεχνικά θέματα, το περιεχόμενο που περιλάμβανε η εκπαίδευση και ξεκίνησε με την παρουσίαση του κατασκευαστή NOVA. Το NOVA alarm, είναι σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα συναγερμού, το οποίο είναι κατασκευασμένο στη Λιθουανία και έρχεται σύμφωνα με τα πρότυπα της ευρωπαϊκής αγοράς. Ο πίνακας συναγερμού εξελίσσεται συνεχώς σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ανάγκες, ενώ όπως τόνισε και ο ομιλητής υπάρχει πλήρης υποστήριξη, αφού κάθε πρόταση για αναβάθμιση του NOVA alarm μπορεί να συζητηθεί και να υλοποιηθεί από τον κατασκευαστή. Το NOVA alarm είναι ένα υβριδικό σύστημα συναγερμού το οποίo προσφέρει μεγάλη ευελιξία στους χρήστες, καθώς διαθέτει ελληνικό μενού και επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση μέσω smartphone και tablet. Το σύστημα μπορεί να προγραμματιστεί πολύ εύκολα μέσω πληκτρολογίου ή laptop, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο τηλεφωνητή με οδηγίες στα Ελληνικά.

Προϊοντική παρουσίαση

Αρχικά ο κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου μας μίλησε για τους πίνακες NOVA alarm, οι οποίοι χωρίζονται σε δύο σειρές, τη PAS και την PRO. Η σειρά PAS διαθέτει 3 πλακέτες συναγερμού, την PAS 808 που διαθέτει 8 ζώνες, τη πλακέτα PAS 816 με δυνατότητα διπλασιασμού ή επέκτασης στις 16 ζώνες και την PAS 832, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τις 32 ζώνες. Η σειρά PRO χωρίζεται επίσης σε 3 πλακέτες και έρχεται με ενσωματωμένο ασύρματο δέκτη για μετατροπή του συναγερμού σε υβριδικό. Η πλακέτα P16 διαθέτει 16 ασύρματες ζώνες, που ανάλογα με το μοντέλο μπορούν να διπλασιαστούν έως 32 (P32) ή έως 64 ζώνες (P64) (εικόνα 2). Όλοι οι πίνακες εκτός από τον PAS 808 έχουν τηλεφωνητή, διαθέτουν 3 PGM εξόδους και μνήμη για 512 συμβάντα. Η παρουσίαση των προϊόντων συνεχίστηκε με τα πληκτρολόγια που διατίθενται για τον πίνακα συναγερμού. Πιο συγκεκριμένα στο σύστημα συναγερμού θα συναντήσουμε το πληκτρολόγιο LCD KM20B, το οποίο διαθέτει ελληνικό μενού, μπλε φωτισμό, έξυπνο πλήκτρο πλοήγησης και 4 πλήκτρα από τα οποία ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει τα partitions. Στη σειρά θα βρούμε και τα πληκτρολόγια KM24, KM24A και KM24G, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζώνες ή ως προγραμματιζόμενες έξοδοι PGM και ενσωματώνουν θερμόμετρο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως ανιχνευτής θερμοκρασίας, για να ενεργοποιηθούν εντολές αυτοματισμού από τον πίνακα. Να σημειώσουμε ότι το πληκτρολόγιο KM24G διαθέτει μεγαλύτερη ανάλυση, 2 επιπλέον πλήκτρα όπλισης/αφόπλισης και είναι το μοναδικό που συνεργάζεται με τον πίνακα συναγερμού P64 (εικόνα 3).

Στη συνέχεια ο κος Βουκάλης αναφέρθηκε στις ασύρματες επεκτάσεις και συγκεκριμένα στην πλακέτα EXM800, η οποία διαθέτει 8 ενσύρματες ζώνες ή επτά εξόδους PGM, τον ασύρματο δέκτη 16 ζωνών EXT016 (433MHz) και τον ασύρματο δέκτη EXT116s. Ο τελευταίος διαθέτει αμφίδρομη επικοινωνία και επικοινωνεί με τα περιφερειακά σε απόσταση 500 μέτρων σε ανοιχτή περιοχή και σε απόσταση 100 μέτρων μέσα σε ένα κτίριο. Ακόμα το σύστημα ΝOVA alarm διαθέτει καρταναγνώστες proximity με ενδείξεις LED, ανίχνευση παρεμβολής RFID, μέγιστο αριθμό καρτών/κλειδιών 80 και universal ανιχνευτή παρεμβολών δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Όταν ο universal ανιχνευτής εντοπίσει κάποια παρεμβολή, βγάζει αρνητική εντολή (γείωση) για όσο αυτή διαρκεί και κλείνει τη ζώνη του κεντρικού πίνακα. Μία ακόμα πλακέτα επέκτασης που θα συναντήσουμε στο σύστημα συναγερμού είναι αυτή της επικοινωνίας με το κέντρο λήψης σημάτων (μέσω GPRS), η οποία παρέχει τη δυνατότητα αποστολής SMS στα Ελληνικά, διαθέτει ενσωματωμένο τηλεφωνητή και επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως επικοινωνία μέσω smartphone. Τέλος διατίθεται και Universal IP Module για 24ωρη σύνδεση με το ΚΛΣ, τροφοδοτικό με δύο προγραμματιζόμενες εξόδους PGM, καθώς και universal πλακέτα GSM/GPRS/3G με προέκταση κεραίας, η οποία είναι συμβατή με συστήματα DSC και PARADOX μέσω σειριακού καλωδίου.

Η παρουσίαση των προϊόντων έκλεισε με τις ασύρματες μαγνητικές επαφές BK1/BK4 (εικόνα 4), που διαθέτουν αμφίδρομη επικοινωνία και εμβέλεια 100 μέτρα με τον πίνακα συναγερμού, τον ασύρματο ανιχνευτή NOVA BP2 και τη πρωτοποριακή πλακέτα Smart PK-1. Ο ανιχνευτής NOVA BP2, είναι συμβατός με τους δέκτες P16, P32, P64 και EXT116s, έχει εμβέλεια 15 μέτρα και εύρος λειτουργίας 100 μέτρα (εντός κτηρίου). Στη σειρά, θα συναντήσουμε και τον ανιχνευτή BP2-P, ο οποίος έχει επιπρόσθετα λειτουργία PET, για την αποφυγή ανίχνευσης κατοικίδιων ζώων. Τέλος, η πλακέτα Smart PK-1, μπορεί να συνεργαστεί με τις μαγνητικές επαφές, προσφέροντας ένα μοναδικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή επιτρέπει στο χρήστη να οπλίζει το συναγερμό του έχοντας ανοιχτό ή κλειστό όποιο τζάμι ή εξώφυλλο επιθυμεί, δίχως να τον περιορίζει το σύστημα ασφαλείας. Με άλλα λόγια ο χρήστης με οπλισμένο το συναγερμό έχει την ελευθερία να ανοίγει και να κλείνει το τζάμι όταν το εξώφυλλο είναι κλειστό, ενώ σε περίπτωση παραβίασης του εξωφύλλου, το σύστημα δίνει συναγερμό και αυτομάτως ενεργοποιεί την επαφή του τζαμιού, που μέχρι πρότινος παρέμενε αδρανής. Κλείνοντας ο κος Βουκάλης επισήμανε και τις δυνατότητες του νέου συστήματος «Smart IQ», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ανοίξει το τζάμι και το εξώφυλλο σε ένα ήδη οπλισμένο σύστημα και να βγει στο χώρο για 3 λεπτά.

Συνδεσμολογία και προγραμματισμός

Το επόμενο κομμάτι του σεμιναρίου αφορούσε κυρίως τη συνδεσμολογία του πίνακα ελέγχου και τον προγραμματισμό. Ομιλητής ήταν και πάλι ο κος Βουκάλης, ο οποίος έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την σύνδεση της κεντρικής μονάδας και των περιφερειακών (εικόνα 5), παρουσίασε ένα αρκετά εξειδικευμένο προγραμματισμό για τον πίνακα συναγερμού και έκλεισε την ομιλία του με την επίδειξη του πρωτοποριακού AlarmServer.Net και της εφαρμογής.

Για τη συνδεσμολογία όλοι οι εγκαταστάτες που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο, διέθεταν από ένα πίνακα 16 ζωνών PAS816, ένα πλαστικό κουτί και ένα μετασχηματιστή 20V/1,5A και το πληκτρολόγιο KM24Α (εικόνα 6). Όσο αφορά το προγραμματισμό, αρχικά οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με την χειροκίνητη καταχώρηση των συσκευών και συνέχισαν με την παραμετροποίηση των ζωνών και τον προγραμματισμό των ασυρμάτων (εικόνα 7), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον προγραμματισμό και τις λειτουργίες των PGM εξόδων. Το προγραμματιστικό κομμάτι έκλεισε με τις ρυθμίσεις για τη σύνδεση GPRS/PSTN/LAN στο Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος των ομιλιών αφορούσε το λογισμικό MASCAD (εικόνα 8), το AlarmServer.Net, και την εφαρμογή για την απομακρυσμένη διαχείριση του συναγερμού. Το MASCAD είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει τη διαχείριση των εξόδων, των ζωνών, των ρυθμίσεων αναφοράς με PSTN, τη διαχείριση των χρηστών, το αρχείο καταγραφής συμβάντων κ.ά. Το AlarmServer.Net, το οποίο κέντρισε και το ενδιαφέρον του κοινού, είναι μία cloud υπηρεσία, η οποία είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα www.alarmserver.net και δίνει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του συναγερμού στον εγκαταστάτη (εικόνα 9). Πιο συγκεκριμένα, ο εγκαταστάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει πληροφορίες σχετικά με το συναγερμό και τα προβλήματα, μπορεί να αναγνωρίζει από τί αποτελείται το σύστημα συναγερμού και να παρακολουθεί εξ αποστάσεως την τεχνική κατάστασή του (ρεύμα φόρτισης της μπαταρίας, τάση τροφοδοσίας, εντοπισμό ασύρματων ανιχνευτών κ.ά.). Επίσης μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια τη πιθανή αποτυχία του συστήματος, χωρίς να ενοχλήσει τον χρήστη με τεχνικά ερωτήματα και μπορεί να αλλάξει από απόσταση τον προγραμματισμό του συστήματος.

Κλείνοντας

Το σεμινάριο έκλεισε σε πολύ ευχάριστο κλίμα και προσέφερε αναμφίβολα μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε κάθε παρευρισκόμενο εγκαταστάτη που ήθελε να γνωρίσει από κοντά τις δυνατότητες, αλλά και τις νέες καινοτομίες του συναγερμού NOVA. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου το κοινό συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις προς τον ομιλητή, ενώ στα ενδιάμεσα διαλλείματα προσφέρθηκε καφές και γεύμα.

{gallery}5229{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Φεβρουάριος 2023

  Security Report, Φεβρουάριος 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμέ...
 • Αφιέρωμα στους TOP 50 κατασκευαστές Security για το 2021-2022

  Αφιέρωμα στους TOP 50 κατασκευαστές Security για το 2021-2022

  Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα asmag.com δημοσιεύει τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στους σημαντικότερους κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων και προϊόντων ασφαλείας, προκειμένου να καταρτίσει τ...
 • SALONICA ELECTRONIX 2023

  SALONICA ELECTRONIX 2023

  Η Salonica Electronix επιστρέφει με σημαντικές αλλαγές για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 10 και11 Μαρτίου 2023! Εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Athens Electronix,αλλά κ...
 • Σεμινάριο G.I. Security

  Σεμινάριο G.I. Security

  Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, η G.I. Security διοργάνωσε τεχνικό σεμινάριο επιμόρφωσης για τις νέες προϊοντικές λύσεις της RISCO στο κέντρο εκδηλώσεων του Holiday Inn. Το σεμινάριο χαρακτηρίστηκε ...
 • Η PartnerNET γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της Grandstream στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου!

  Η PartnerNET γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της Grandstream στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου!

  Μία σπουδαία εκδήλωση έλαβε χώρα στο ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022. Η Grandstream, ένας από τους κορυφαίους οίκους στον σχεδιασμό και την παραγωγή λύσεων εταιρικής...
 • Περιήγηση στα περίπτερα της Xenia 2022

  Περιήγηση στα περίπτερα της Xenia 2022

  Το περιοδικό Security Report δεν θα μπορούσε να λείπει από μία εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επί τρεις ημέρες η Xenia 2022 αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών ...
 • Έξυπνες λύσεις από την Hikvision για την αυτοκινητοβιομηχανία

  Έξυπνες λύσεις από την Hikvision για την αυτοκινητοβιομηχανία

  Με την αξία των αποθεμάτων να αγγίζει χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ευρώ, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τους βανδαλισμούς και να σταματήσ...
 • Κυβερνοασφάλεια και έλεγχος πρόσβασης

  Κυβερνοασφάλεια και έλεγχος πρόσβασης

  Με τα σπίτια μας πιο συνδεδεμένα από ποτέ, οι ευκαιρίες για να παρεισφρήσουν οι hackers στις ζωές μας και να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών μας, αλλά και να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα είναι περισσ...
 • Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας

  Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας

  Η καθυστερημένη αντίδραση σε ηχητικούς συναγερμούς αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Αντίθετα, έρευνες φανερώνουν πως οι ίδιοι άνθρωποι αντιδρούν αισθητά πιο γρήγορα σε φωνητικά σήματα...
 • PoE και εγκαταστάσεις ελέγχου πρόσβασης

  PoE και εγκαταστάσεις ελέγχου πρόσβασης

  Η ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρονικών κλειδαριών και των φυσικών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης άλλαξαν την βιομηχανία της ασφάλειας τα τελευταία χρόνια. Από τις παραδοσιακές κλειδαριές, περάσαμε στις...
 • ZKTeco ZKBio Time ERGANI

  ZKTeco ZKBio Time ERGANI

  Το «Εργάνη» είναι το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του οποίου ο κάθε εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιεί πρόσληψη, τερματισμό και δήλω...
 • Hikvision KF3T

  Hikvision KF3T

  Η Hikvision παρουσίασε πρόσφατα τη νέα σειρά KF3T, η οποία περιλαμβάνει αναλογικές κάμερες HDTVI με κύριο χαρακτηριστικό την ανάλυση 3K και διάσταση κάδρου εικόνας 16:9, για αποφυγή παραμόρφωσης σ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design