Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Μαρτίου 2018 13:23

Ανακατατάξεις στη βιομηχανία ασφαλείας

Ο έλεγχος πρόσβασης αναπτύσσεται, αλλά κυρίαρχη παραμένει η βιντεοεπιτήρηση

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F468aec3e7c5bfa173a37e9045fd2d59f XL

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τομέας ελεγχόμενης πρόσβασης αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο στη βιομηχανία της φυσικής ασφάλειας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Memoori. Η συνολική αξία των προϊόντων φυσικής ασφάλειας σε τιμές εργοστασίου ήταν μόλις πάνω από τα 29 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μια αύξηση περίπου 5% σε σύγκριση με το 2016. Ο τομέας της ελεγχόμενης πρόσβασης…

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τομέας ελεγχόμενης πρόσβασης αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο στη βιομηχανία της φυσικής ασφάλειας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Memoori.

Η συνολική αξία των προϊόντων φυσικής ασφάλειας σε τιμές εργοστασίου ήταν μόλις πάνω από τα 29 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μια αύξηση περίπου 5% σε σύγκριση με το 2016. Ο τομέας της ελεγχόμενης πρόσβασης διατηρεί μια μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 7% τα τελευταία τρία χρόνια και σήμερα αντιπροσωπεύει το 24% της συνολικής αγοράς. Για τα τελευταία δύο χρόνια, ο εν λόγω τομέας έχει επιτύχει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από ό,τι οι δύο άλλοι σημαντικότεροι τομείς της βιομηχανίας ασφάλειας, η βιντεοεπιτήρηση και οι συναγερμοί, και αυτό προβλέπεται να συνεχιστεί ή να ενταθεί περαιτέρω το 2018.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο τομέας ελεγχόμενης πρόσβασης έχει καταστεί τα τελευταία πέντε χρόνια μια πιο ελκυστική επιχειρηματική δραστηριότητα, λόγω της μετάβασης στην τεχνολογία IP, της βελτίωσης των προϊόντων του και της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης. Η ανάπτυξη θα βασιστεί περισσότερο σε «προϊόντα» όπως ο έλεγχος πρόσβασης ως υπηρεσία (ACaaS), οι βιομετρικοί αναγνώστες, η διαχείριση ταυτότητας, τα συστήματα ασύρματου κλειδώματος και η ολοένα αυξανόμενη διείσδυση των δικτυακών συστημάτων IP.

Υπάρχουν όμως μερικά δυνητικά εμπόδια: Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των κατασκευαστών δεν υιοθετεί τα πλέον πρόσφατα πρότυπα ONVIF ή την πρόκληση που θέτουν οι κινεζικές εταιρείες, οι οποίες πλέον μετά τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης, επενδύουν σημαντικά κεφάλαια σε προϊόντα και λύσεις ελέγχου πρόσβασης.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι σχετικά με αυτό τον τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς αναπτύσσεται περαιτέρω με τα δικτυακά IP και ενισχύει τη σχέση της με τα συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης και διαχείρισης ταυτότητας», σχολιάζει η Memoori. Αυτές οι τάσεις είναι σημαντικοί παράγοντες που εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν την αναπτυξιακή δυναμική που έχει δημιουργήσει τα τελευταία τρία χρόνια η βιομηχανία προϊόντων ελέγχου πρόσβασης. Ωστόσο θα απαιτηθεί επιπλέον και η υιοθέτηση ανοικτών προτύπων.

«Εάν οι κατασκευαστές συστημάτων ελεγχόμενης πρόσβασης εξακολουθήσουν να βασίζονται ο καθένας στα δικά του συστήματα, δεν θα πρόκειται για καλά νέα όσον αφορά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Τα παραδοσιακά ιδιόκτητα συστήματα σημαίνουν περιορισμένες επιλογές, κεντρικούς διακομιστές με πολύπλοκη και δαπανηρή καλωδίωση, καθώς και περιορισμένες δυνατότητες ενοποίησης και επεκτασιμότητας».

Ο έλεγχος πρόσβασης ως υπηρεσία (ACaaS) είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς. Η χρήση λύσεων βασισμένων στο cloud εξαλείφει την ανάγκη των πελατών να έχουν δικά τους τμήματα πληροφορικής και την υποχρέωση να αναπτύσσουν και να συντηρούν δαπανηρούς διακομιστές και άλλες υποδομές. Πρόκειται για μια δυνατότητα που μειώνει σημαντικά το συνολικό κόστος λειτουργίας για τις επιχειρήσεις.

Συστήματα βιντεοεπιτήρησης: Αγώνας προς τα… κάτω;

Με τους μεγάλους κινέζους κατασκευαστές Dahua και Hikvision να μειώνουν τις τιμές προκειμένου να κερδίσουν γρήγορα νέα μερίδια αγοράς, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κάτι σαν «αγώνας προς τα κάτω» όσον αφορά την πολιτική τιμολόγησης στη βιομηχανία βιντεοεπιτήρησης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτός ανταγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η παγκόσμια αγορά προϊόντων βιντεοεπιτήρησης αυξήθηκε σχεδόν κατά 6% σε σύγκριση με το 2016, φτάνοντας σχεδόν τα 16 δισ. δολάρια το 2017. Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε (αντίθετα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε ετών σημείωνε κατά μέσο όρο ποσοστό ανάπτυξης σχεδόν 10% ετησίως), αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερος σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο λόγος που οδήγησε στην επιβράδυνση των επιδόσεων της εν λόγω βιομηχανίας δεν είναι άλλος, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές της αγοράς, από την δραματική πτώση των τιμών όσον αφορά τις κάμερες ασφαλείας, ιδίως τα δύο έως τρία τελευταία χρόνια. Αυτή η επιλογή των κορυφαίων εταιρειών του τομέα άσκησε μεγάλη πίεση στην κερδοφορία, ιδίως στους κατασκευαστές που έχουν την έδρα τους στις δυτικές χώρες. Οι εταιρείες προερχόμενες από τη Δύση προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις κινεζικές και άλλες εταιρείες, επιδιώκοντας να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεών τους στις μικρές και μικρομεσαίες αγορές ή εστιάζοντας στα δικά τους brand προσφέροντας διάφορες εναλλακτικές επιχειρηματικές λύσεις στην αγορά ασφάλειας.

Πάντως, πέρα από όλα τα παραπάνω, ο τομέας της βιντεοεπιτήρησης είναι μακράν ο μεγαλύτερος στον παγκόσμιο κλάδο φυσικής ασφάλειας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 55%  της αγοράς.

«Σημαντικές εταιρείες όπως η Axis Communications, η Avigilon, η Bosch και η Panasonic είναι σε θέση να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους ώστε να κρατήσουν και να διασφαλίσουν τα μερίδιά τους στην παγκόσμια αγορά ασφάλειας», εκτιμά η έκθεση της  Memoori. «Αλλά για να συνεχίσουν να αυξάνουν το μερίδιό τους, πρέπει να επενδύσουν περισσότερο σε καινοτόμα προϊόντα που προσφέρουν έναν καλύτερο δείκτη TCO (συνολικό κόστος ιδιοκτησίας). Έτσι, με μειωμένα περιθώρια κέρδους θα πρέπει να αυξήσουν τους οικονομικούς τους πόρους», καταλήγει η έκθεση.

Μόνο η Dahua και η Hikvision μοιράστηκαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις προϊόντων τους το 2016, γεγονός που τις φέρνει μακράν μπροστά ακόμη και από τους μεγαλύτερους δυτικούς κατασκευαστές. Επιπλέον τους δίνει τη δυνατότητα να πουλούν φθηνότερα από τους ανταγωνιστές τους και να αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν σε επίπεδο τιμών, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των δύο κινεζικών κολοσσών της ασφάλειας πιθανώς θα επιβραδυνθεί. Η κλίμακα (scale) είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην αγορά των καμερών ασφαλείας και η έκθεση δείχνει ότι θα γίνει ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τομείς στους οποίους η τιμή δεν είναι ένας τόσο κυρίαρχος παράγοντας και όπου τα καινοτόμα προϊόντα μπορούν να προσφέρουν ένα καλύτερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Η Axis Communications, για παράδειγμα, έχει δείξει ότι μπορεί να διατηρήσει σταθερή την κερδοφορία της, ενώ υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν επιδείξει καλύτερες οικονομικές επιδόσεις.

«Ακόμη και αν ο ρυθμός μείωσης της ανάπτυξης μικραίνει, τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι δύσκολο για πολλούς μικρούς κατασκευαστές να επιβιώσουν», εκτιμά η έκθεση της Memoori. «Ιδιαίτερα εκείνοι που δεν επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της αναγνωρίσιμης μάρκας σε ορισμένες αγορές. Η ευκαιρία για μια νέα επιχειρηματική αναγέννηση θα δοθεί από το επόμενο κύμα των videoanalytics», εξηγούν οι συντάκτες της έκθεσης. Παρόλα αυτά, η παγκόσμια αγορά προϊόντων βιντεοεπιτήρησης προβλέπεται να αυξηθεί με ρυθμό περίπου 7,5% έως το 2022, όταν εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει σε αξία ακόμα και τα 23 δισ. δολάρια.

Αναγέννηση στον τομέα συναγερμών

Ακόμη και ο σχετικά ώριμος κλάδος των συστημάτων συναγερμού κατάφερε να σημειώσει αύξηση το 2017, αν και μόνο κατά 2,5%. Η χρήση τεχνολογίας ραντάρ για την περιμετρική προστασία, η πρόοδος στις τεχνολογίες αισθητήρων, όπως οι μακράς εμβέλειας παθητικοί ανιχνευτές υπέρυθρης ακτινοβολίας, η ανάπτυξη της ασύρματης τεχνολογίας και η αυξανόμενη ενοποίηση με τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης και τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης, αποτελούν λόγους που συμβάλουν στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.

Τα ασύρματα δίκτυα για υπαίθρια βιομηχανικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας φωτισμού LED σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται επίσης για αισθητήρες συστημάτων συναγερμού. Τέλος, η αυξανόμενη ζήτηση για περιμετρική προστασία για τις υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, οι μεταφορές και η ασφάλεια των συνόρων, συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη του κλάδου.

«Η ανάπτυξη νέων συστημάτων φωτισμού LED σε βιομηχανικά συγκροτήματα ανά τον κόσμο θα συμβάλει στην αύξηση ζήτησης τόσο για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων όσο και για την εγκατάσταση νέων συστημάτων περιμετρικής προστασίας», σημειώνει η Memoori στην έκθεσή της, The Physical Security Business 2016-2021.

Είναι σημαντικό οι κατασκευαστές συστημάτων συναγερμού να εξετάσουν προσεκτικά την αυξανόμενη επιρροή του φωτισμού και τις εφαρμογές ελέγχου του, καθώς η ασύρματη τεχνολογία αποτελεί ισχυρό συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης και για τις δύο υπηρεσίες.

Καθώς τα συστήματα συναγερμού ενοποιούνται όλο και περισσότερο με τα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης και βιντεοεπιτήρησης, η νέα τάση στους αγοραστές εστιάζεται στην επιλογή ενοποιημένων λύσεων φυσικής ασφάλειας. Επομένως και οι κατασκευαστές οφείλουν να λάβουν υπόψη τους αυτή την τάση και να χαράξουν ανάλογες πολιτικές.

Αν ο τομέας συστημάτων συναγερμού για πολλά χρόνια είχε «κολλήσει» πίσω από τους τομείς βιντεοεπιτήρησης και ελεγχόμενης πρόσβασης, η ζήτηση για ενοποιημένες λύσεις ασφάλειας και η ολοένα αυξανόμενη επιρροή του διαδίκτυου των πραγμάτων (ΙοΤ) αναμένεται να δημιουργήσουν τις δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης τα επόμενα πέντε χρόνια.

—-

Έρευνα Μemoori

Μεγα-deal στη βιομηχανία ασφάλειας αξίας δισ. δολαρίων

Με βάση τα στοιχεία συγχωνεύσεων και εξαγορών που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία 17 χρόνια στον κλάδο της φυσικής ασφάλειας, η ετήσια έκθεση της Memoori δείχνει μια γενική ανοδική τάση στην ενοποίηση της βιομηχανίας κατά την περίοδο αυτή με 4 κύκλους ανόδου και πτώσης που μερικές φορές μεγιστοποιούνται με μερικά μεγα-deal αξίας μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2017 οι συγχωνεύσεις και εξαγορές ανήλθαν σε αξία στα 6,213 δισ. δολάρια παραπέμποντας στην αρχή ενός νέου κύματος ανάπτυξης. Η δομή του κλάδου εξακολουθεί να είναι πολύ κατακερματισμένη, ενώ εκατοντάδες μικρές εταιρείες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό. Φαίνεται αναπόφευκτο ότι η γενική τάση της αξίας και του όγκου των συγχωνεύσεων και εξαγορών θα συνεχιστεί ανοδικά τα επόμενα 5 χρόνια.

Υπάρχει επίσης η ανάγκη για τους κορυφαίους δυτικούς παίκτες στη βιομηχανία βιντεοεπιτήρησης  να μεγαλώσουν την κλίμακά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές είναι η καταλληλότερη στρατηγική για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι λόγοι για αυτό είναι τόσο η καταπολέμηση των Κινέζων κατασκευαστών που είναι τώρα πολύ μεγαλύτεροι και κερδίζουν μερίδιο στις ανεπτυγμένες αγορές. Όσο και η ανταπόκριση στην πιο μακροπρόθεσμη τάση εμπορευματοποίησης των δικτυακών καμερών IP.

Η συνολική αξία των οικονομικών deal το 2017 ήταν 6,213 δις δολάρια, αν και αυτό ήταν μόνο το ένα τρίτο των 19,73 δις δολαρίων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος, αν συνυπολογιστεί και η συγχώνευση των Johnson Controls / Tyco. Η έκθεση της Memoori προβλέπει ότι το 2017 ήταν η αρχή ενός νέου κύματος ανάπτυξης που θα φτάσει τα 7,85 δις δολάρια μέχρι το 2022. Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστούν αρκετές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων και με βάση το προηγούμενο ιστορικό, προβλέπεται μια σταδιακή αύξηση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών κατά τα επόμενα 5 χρόνια.

Τη διετία 2017/2016 έλαβαν χώρα διάφορα deal αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων, που ενίσχυσαν τον κλάδο της φυσικής ασφάλειας. Η απόκτηση της Point Grey Research από την Flir, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης καμερών για χρήση σε βιομηχανικές, λιανικές, επιστημονικές, κυκλοφοριακές, χαρτογραφικές και άλλες εφαρμογές προηγμένης απεικόνισης, έγινε για περίπου 253 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Η Advent  απέκτησε την Safran Card Systems & Ιdentiy για 2,425 εκατ. δολ. Η Advent International, ένα παγκόσμιο ταμείο ιδιωτικών συμμετοχών, αγόρασε την Oberthur Technologies το 2011. Στόχος του ταμείου είναι τώρα να φέρει σε επαφή τη Safran I & S με την Oberthur Technologies για να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο παίκτη στον τομέα των τεχνολογιών ταυτότητας με έντονη επιρροή στη Γαλλία.

Η Gemalto απέκτησε το τμήμα διαχείρισης ταυτότητας της 3M έναντι 850 εκατ. δολ. Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της 3Μ, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Gemalto: τα βιομετρικά προϊόντα που προσήλθαν στην 3Μ μετά την εξαγορά της Cogent, τη γραμμή ανάγνωσης εγγράφων και την εσωτερική ασφαλή ταυτοποίηση υλικών της 3M. Μαζί οι τρεις τομείς παράγουν 215 εκατ. δολάρια ετησίως.

Η FLIR Systems απέκτησε την Prox Dynamics AS, έναν σχεδιαστή και κατασκευαστή μη επανδρωμένων εναέριων νανο-συστημάτων (UAS) για στρατιωτικές και παραστρατιωτικές εφαρμογές πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, έναντι 134 εκατ. δολ. σε μετρητά.

Η HID Global, ηγέτης στον τομέα της διαχείρισης ταυτότητας και hardware ελέγχου πρόσβασης, υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Mercury Security, ενός προμηθευτή ελεγκτών και λογισμικού διαχείρισης για έλεγχο φυσικής πρόσβασης έναντι 250 εκατ. δολ.

Η Vivotek, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους κατασκευαστές βιντεοεπιτήρησης, έλαβε μια προσφορά να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Delta Group, ενός ομίλου επιχειρήσεων της Ταϊβάν. Ο όμιλος Delta έχει ετήσια έσοδα 8 δισ. δολαρίων και είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ταϊβάν.

Η Bain πώλησε την Uniview στην Hangzhou Jiaozhi Technologies Co., η οποία ανήκει στην China Trans Info, μια δημόσια κινεζική εταιρεία με κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 2,5 δισ. δολαρίων. Το τίμημα που καταβλήθηκε για την Uniview ήταν 535,5 εκατ. δολάρια. Προφανώς η Bain θα είχε προσεγγίσει / προσκαλέσει πολλές δυτικές εταιρείες να υποβάλουν προσφορά. Αυτή θα μπορούσε να ήταν η κατάλληλη στιγμή για έναν ξένο κατασκευαστή να δημιουργήσει προγεφύρωμα και να εγκατασταθεί στην Κίνα, τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο για τον εξοπλισμό βιντεοεπιτήρησης.

Οι διασυνοριακές εξαγορές αντιπροσώπευαν το 32% των συμφωνιών που πραγματοποιήθηκαν το 2017, έναντι 48% το 2016, 42% το 2015 και 50% το 2014. Ως εκ τούτου, το κίνητρο για την επέκταση της γεωγραφικής κάλυψης μειώθηκε σημαντικά το 2017. Οι εξαγορές κυρίως έλαβαν ώθηση από την ανάγκη κάποιων εταιρειών να αποκτήσουν κορυφαία τεχνολογία και καινοτόμα προϊόντα.

Το δημόσιο μετοχικό κεφάλαιο θα συνεχίσει να κυριαρχεί στη σκηνή των συγχωνεύσεων και εξαγορών για τα επόμενα χρόνια, καθώς πολλοί από τους μεγαλύτερους παίκτες συμμετέχουν σε σημαντικά χρηματικά διαθέσιμα. Το ιδιωτικό κεφάλαιο υπήρξε στο παρελθόν σημαντική πηγή χρηματοδότησης για εξαγορές, αλλά από το 2012/13 έχει μειωθεί. Επιπλέον, το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση εταιρειών φυσικής ασφάλειας έχει μειωθεί, αλλά όπως τονίζει η Memoori, με βάση τα πιο πάνω, η Advent απέκτησε το τμήμα διαχείρισης ταυτότητας της Safran φέτος και η Bain πώλησε την Uniview αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

{gallery}5312{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...