Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Μαρτίου 2018 13:24

Οι 10 καλύτερες κάμερες ασφαλείας της Κίνας για το 2017

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
bbcbbb9029ead8266ae1bcd1abee9d18 XL 23d7604f

Τα τελευταία χρόνια τα κινέζικα προϊόντα έχουν γνωρίσει μεγάλη άνοδο στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων ασφαλείας, λόγω των ελκυστικών τιμών τους, της ποιότητας, αλλά και της βελτίωσης των προτύπων τους. Η Κίνα προβλέπεται ότι θα αντιπροσωπεύσει το 46% του συνολικού κύκλου εργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης το 2018, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως το 2015…

Τα τελευταία χρόνια τα κινέζικα προϊόντα έχουν γνωρίσει μεγάλη άνοδο στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων ασφαλείας, λόγω των ελκυστικών τιμών τους, της ποιότητας, αλλά και της βελτίωσης των προτύπων τους. Η Κίνα προβλέπεται ότι θα αντιπροσωπεύσει το 46% του συνολικού κύκλου εργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης το 2018, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως το 2015, μόνο 3 εταιρείες από την Κίνα (Hikvision, Dahua και η Uniview Technologies) αντιπροσώπευσαν μόλις το 28.8% της παγκόσμιας αγοράς.

Στο κείμενο που ακολουθεί, η ιστοσελίδα asmag.com, παρουσιάζει τις 10 πιο δημοφιλείς και κορυφαίες κινεζικές κάμερες ασφαλείας για το 2016-2017. Η επιλογή των συσκευών αφορά μόνο την κινεζική αγορά των συστημάτων ασφαλείας, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως δεν συμπεριλήφθηκαν Wi-Fi ή DIY κάμερες, που στοχεύουν στο τομέα της έξυπνης κατοικίας. Επίσης σχεδόν όλα τα προϊόντα της σχετικής λίστας σχεδιάστηκαν ειδικά για εξωτερική παρακολούθηση με χαρακτηριστικά όπως, υπέρυθρο/ χαμηλό φωτισμό, υψηλό βαθμό στεγανότητας και γενικότερα με τεχνολογίες που επιτρέπουν τη λήψη βίντεο ακόμα και σε επικίνδυνα περιβάλλοντα. Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δύο κινεζικοί κολοσσοί, Hikvision και Dahua, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει  ανοδική πορεία και αυτό χάρη στις συνεχόμενες υψηλές επενδύσεις, τα καινοτόμα προϊόντα και τα υψηλά έσοδα από πωλήσεις.

 

Νο1: Hikvision DS-2CD6626DS-IZ(H)S 2 MP anti-corrosion dome camera

Η αντιδιαβρωτική Dome κάμερα της Hikvision DS-2CD6626DS-IZ(H)S 2 ήταν μία από τις κάμερες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά. Διαθέτει έναν αισθητήρα 1 / 1,8 progressive scan CMOS με ανάλυση 1920 x 1080 (60 fps), φακό μεταβλητής εστίασης 2.8-12mm, είναι κατασκευασμένη  από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτει επίσης αντιδιαβρωτικά πρότυπα WF2, CF-M για την αποφυγή διάβρωσης, καθώς και βαθμολογία IP67 για να αντέχει νερό και σκόνη σε ένα υπαίθριο περιβάλλον. Η κάμερα έρχεται με συμπίεση Η.264, ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως IR cut filter, WDR(120dB), 3D DNR και υποστηρίζει πρότυπα ONVIF, PSIA, CGI και ISAPI για να είναι συμβατή και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών. Η κάμερα διαθέτει υποδοχή για κάρτες Micro SD/SDHC/SDXC, από μία είσοδο/έξοδο alarm, καθώς και πλήκτρο reset.

 

Νο 2: JEC Electronics J-VP-5107-LRB vehicle IP PTZ camera

Η J-VP-5107-LRB είναι μία κάμερα κατασκευασμένη από κράμα αλουμίνιου και είναι σχεδιασμένη ώστε να τοποθετείται σε αστυνομικά και πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και σε οχήματα που μεταφέρουν μετρητά. Η PTZ κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα 1/3 CMOS με ανάλυση 1920×1080, μπορεί να περιστραφεί στον οριζόντιο άξονα 360° και στον κάθετο από  -10° έως 90° και  είναι εξοπλισμένη με σύστημα ελατηρίων και καουτσούκ για να παρέχει εικόνα μέσα από κινούμενο όχημα. Ακόμα η κάμερα είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, προστατεύεται από το νερό και τη σκόνη χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP66, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο κύκλωμα ελέγχου θερμοκρασίας. Τέλος, είναι συμβατή με δικτυακά πρωτόκολλα TCP ,UDP ,IP, HTTP, DHCP, RTSP, FTP, SMTP, DNS, DDNS,NTP, αλλά και τεχνολογίες WDR και DNR για να αποδίδει εικόνα σε συνθήκες έντονου φωτισμού και χωρίς προϊόντα θορύβου.

 

Νο 3: Dahua HAC-HFW2401E HDCVI WDR IR bullet camera

Η HDCVI κάμερα της Dahua  HAC-HFW2401E, προσφέρει εικόνα υψηλής ποιότητας με σαφείς λεπτομέρειες και χαρίζει μεγάλη ευελιξία στο τεχνικό, αφού μπορεί να τοποθετηθεί σε εγκαταστάσεις με υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Έρχεται με αισθητήρα 1/3″ Progressive scan CMOS, επιλογή σταθερού φακού στα  2.8mm, 3.6mm ή 6mm και ανάλυση που αγγίζει τα 4MP (25fps/4MP, 25-30fps/1080P και 25-30fps/720P). Η κάμερα διαθέτει λειτουργία TRUE WDR στα 120 dB για να παρέχει εικόνα ακόμα και σε συνθήκες με έντονο φωτισμό, τεχνολογία 3D DNR και ενσωματώνει 2 IR LED για να καλύπτει αποστάσεις που φτάνουν τα 40 μέτρα.  Η HDCVI κάμερα της Dahua είναι η ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, ενώ χάρη στον υψηλό βαθμό στεγανότητας IP67, έχει πλήρη προστασία από εισχώρηση σκόνης και από νερό εκτοξευόμενο υπό υψηλή πίεση.

 

Νο 4: Scene Electronics S-SD300 WDR camera

Η S-SD300 είναι μία δικτυακή κάμερα με νυχτερινό φωτισμό IR που έχει σχεδιαστεί για υπαίθριες εφαρμογές παρακολούθησης βίντεο σε μεγάλη απόσταση. Διαθέτει ανάλυση 1920×1080/30fps, αισθητήρα 1/2.8″ CMOS Sensor με 20X οπτικό zoom /4.7-94 mm και ενσωματωμένο IR Laser Light (1-60°) που φτάνει έως και τα 300 μέτρα. Η κάμερα είναι συμβατή με πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων όπως IPv4/IPv6, HTTP, Qos, FTP, SMTP, UPnP, SNMP, DNS, DDNS, NTP, RTSP, RTP, TCP, UDP, ICMP, DHCP, PPPoE και ONVIF, έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.264 για εξοικονόμηση του εύρους ζώνης και τεχνολογίες WDR/3D DNR. Τέλος διαθέτει αδιάβροχο περίβλημα IP66 και μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C έως + 60°C.

 

Νο 5: I-VISION IV-NT8922B low light IR bullet IP camera

Η IP κάμερα της I-VISION IV-NT8922B, ενσωματώνει αισθητήρα  Sony ultra-low light illumination με ανάλυση στα 1.3MP, έρχεται με 12 IR LED και IR CUT για να αποδίδει εικόνα υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τη νύχτα και πρότυπο συμπίεσης Η.264 για μείωση του bandwidth και του κόστους αποθήκευσης. Η κάμερα επιτρέπει την απομακρυσμένη προβολή μέσω smartphone, ενώ είναι συμβατή και με το πρότυπο ONVIF επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα με NVR και HVR άλλων κατασκευαστών. Τέλος για να μειώσει το κόστος και να διευκολύνει την εγκατάσταση, η IV-NT8922B μπορεί να τροφοδοτηθεί και μέσω PoE.

 

Νο 6: Sunell Technology SN-IPV56/41ZDR 4MP vandal network IR mini dome

Η mini Dome κάμερα της Sunell Technology διαθέτει βίντεο υψηλής ανάλυσης 4MP με τεχνολογία WDR και είναι ιδανική για εγκατάσταση σε περιβάλλον με υψηλή αντίθεση, καθώς και χαμηλό φωτισμό. Η κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα 1/3″ Progressive Scan CMOS με επιλογή σταθερού φακού στα 2.8mm ή στα 3.6mm, υποστηρίζει τεχνολογίες /λειτουργίες  3D DNR, DWDR, ICR, Defog, HLC, Corridor mode και DIS. Η κάμερα είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών παρακολούθησης βίντεο όπως κυβερνητικών και βιομηχανικών κτιρίων, λιανικών χώρων, αεροδρομίων κ.ά.

Νο 7: Qihan QH-NV434DS-P(F4) IR dome

Η Dome κάμερα QH-NV434DS-P(F4) είναι η ιδανική επιλογή για τοποθέτηση σε χώρους με πολύ χαμηλό φωτισμό, καθώς είναι εξοπλισμένη με 42 LED τα οποία φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα. Έρχεται με αισθητήρα 1/2.8“ Exmor CMOS, φακό 4 mm, ανάλυση 1080p/30fps και συμπίεση Η.264 για μείωση του αποθηκευτικού χώρου. Η κάμερα υποστηρίζει τεχνολογία 3D-DNR, ψηφιακή ευρεία δυναμική εμβέλεια (DWDR) και είναι συμβατή με πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλών, καθώς και με το ONVIF για να είναι συμβατή και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών.

Νο 8: DLX Engineering DLX-IB3A bullet camera

H DLX-IB3A είναι μία IP κάμερα της DLX Engineering με περίβλημα από αλουμίνιο, βαθμό στεγανότητας IP66 και είναι ιδανική για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο, καθώς αντέχει ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η IP κάμερα περιλαμβάνει ενσωματωμένο διπλό φίλτρο IR-cut για να μπορεί να προβάλλει εικόνα σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, έρχεται σε εκδόσεις από 1 έως 5MP και σταθερό φακό με επιλογή στα 4mm, 8mm, 12mm, 16mm ή 25mm. Τέλος η κάμερα υποστηρίζει πρόληψη απώλειας βίντεο και ανίχνευση κίνησης.

 

Νο 9: GOLBONG 2221 vandal dome camera

Η 2221 της Golbong Technologies είναι μια αντιβανδαλιστική Dome κάμερα που μπορεί να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε ανάλυση 1080p HD. Διαθέτει αισθητήρα 1/2.8 SONY Exmor CMOS, σταθερό φακό 3.6 mm και ενσωματώνει 12 LED που φτάνουν τα 10 μέτρα. Η κάμερα επιτρέπει τη καταγραφή μέσω ανίχνευσης κίνησης, διαθέτει τεχνολογία DWDR, 3D DNR για μείωση των προϊόντων θορύβου σε μία εικόνα και Auto ICR Switch. Εξωτερικά διαθέτει από μία είσοδο έξοδο alarm και μπορεί να λειτουργήσει σε θεμροκρασίες μεταξύ  -20°C και +55°C.

 

Νο 10: OB Telecom OB-DN7126 network camera

Στη 10η και τελευταία θέση της λίστας θα συναντήσουμε τη δικτυακή κάμερα της  OB Telecom «OB-DN7126». Χάρη στα ενσωματωμένα IR, η κάμερα είναι σε θέση να φτάσει έως και τα 180 μέτρα, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως διαθέτει και οπτικό zoom 30x. Η OB-DN7126 μπορεί να ξεκινήσει την εγγραφή έπειτα από ανίχνευση κίνησης , μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω PoE και πιστοποιείται με πρότυπο IP66 για να αντέχει το νερό και τη σκόνη.

{gallery}5314{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...