Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Απριλίου 2018 20:11

Sigma HYDRA

Εύκολη εγκατάσταση και υψηλή ασφάλεια σε προσιτή τιμή!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
00dc39b37adeddec80b4cd83b583d69f XL 2e5e85ee

.H Sigma Security, λανσάρει το νέο οικονομικό σύστημα συναγερμού με την ονομασία HYDRA. Ο κεντρικός πίνακας «Hydra», είναι ένα σύγχρονο υβριδικό σύστημα ασφαλείας που μπορεί να καλύψει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, τις ανάγκες ενός μικρού ή μεσαίου χώρου. Απλός στη χρήση και τον προγραμματισμό του, ο νέος υβριδικός πίνακας συναγερμού προσφέρει στο χρήστη πλήθος δυνατοτήτων…

H Sigma Security, λανσάρει το νέο οικονομικό σύστημα συναγερμού με την ονομασία HYDRA. Ο κεντρικός πίνακας «Hydra», είναι ένα σύγχρονο υβριδικό σύστημα ασφαλείας που μπορεί να καλύψει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, τις ανάγκες ενός μικρού ή μεσαίου χώρου.

 

Απλός στη χρήση και τον προγραμματισμό του, ο νέος υβριδικός πίνακας συναγερμού προσφέρει στο χρήστη πλήθος δυνατοτήτων και έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει υψηλή ασφάλεια και παράλληλα μεγάλη ευκολία στη χρήση.

Ο πίνακας συναγερμού HYDRA μπορεί να λειτουργήσει σε 2 ανεξάρτητα υποσυστήματα. Διαθέτει 4 ενσύρματες ζώνες, οι οποίες μπορούν μέσω διπλασιασμού, να επεκταθούν στις 8, ενώ με τη την προσθήκη του δέκτη WXP-48, ο πίνακας μπορεί να δεχτεί 8 ασύρματα χειριστήρια και 8 ασύρματα περιφερειακά κατανεμημένα σε 8 ασύρματες ζώνες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ζωνών στις 16 (εικόνα 1). Η κάθε ζώνη είναι πλήρως προγραμματιζόμενη και μπορεί να λειτουργήσει σαν «ζώνη ανιχνευτή», η οποία απορρίπτει τυχόν ψευδοσυναγερμούς των ανιχνευτών κίνησης. Επιπλέον, διαθέτει 2 προγραμματιζόμενες εξόδους, ενσωματωμένο τηλεφωνητή και κωδικοποιητή, καθώς και υποδοχή mini USB για σύνδεση με υπολογιστή, για τον προγραμματισμό ή την αναβάθμιση του συστήματος. Η κεντρική μονάδα μπορεί να δεχτεί συνολικά 99 keyfobs ή κάρτες προσέγγισης. Σε κάθε κωδικό μπορούν να αντιστοιχούν όσες κάρτες θέλει ο χρήστης. Επίσης κάθε κάρτα ή keyfob, οπλίζει και αφοπλίζει τα τμήματα τα οποία ελέγχει ο αντίστοιχος κωδικός. Οι κάρτες και τα  keyfobs καταχωρούνται και χρησιμοποιούνται, μόνο από πληκτρολόγια που διαθέτουν αναγνώστη καρτών RFID.

                                                                                                                            

HYDRA KP/RFID

Το πληκτρολόγιο HYDRA KP/ RFID είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο, με πρόσοψη από γυαλί, φωτιζόμενα πλήκτρα αφής και ενσωματωμένο καρταναγνώστη RFID (στην έκδοση KP/RFID), που προσφέρει εύκολη όπλιση και αφόπλιση του συστήματος με την χρήση κάρτας ή μπρελόκ/keyfob (εικόνα 2). Στη πρόσοψή του πληκτρολογίου, θα συναντήσουμε 5 ενδεικτικά LEDs (ARM/ READY/ BYPASS/ TROUBLE/ POWER), μία οθόνη 32 LCD χαρακτήρων και 16 πλήκτρα αφής για την περιήγηση στο μενού, την όπλιση/αφόπλιση, για σήμα στον κεντρικό σταθμό κ.ά. Διαθέτει ελληνικό μενού, μέσω του οποίου ο χρήστης αλλά και ο εγκαταστάτης μπορούν να δουν τη κατάσταση των ζωνών και των τμημάτων, να δουν το ιστορικό των συμβάντων, την κατάσταση των ασύρματων περιφερειακών, την τάση της μπαταρίας, να πραγματοποιήσουν ένα έλεγχο του τηλεφωνητή και γενικότερα, να παραμετροποιήσουν πλήρως το συναγερμό, βάση των αναγκών τους. Επιπλέον, διαθέτει μια ενσωματωμένη ζώνη, καθώς και υποδοχή mini USB για σύνδεση με υπολογιστή για προγραμματισμό, μέσω του προγράμματος S-Load Lite. Όλα τα πληκτρολόγια έχουν ενσωματωμένο θερμοστάτη χώρου (με δυνατότητα χειροκίνητης ή αυτόματης λειτουργίας), ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο λειτουργίας του καλοριφέρ ή του κλιματιστικού.

WXP-48

Το WXP-48 είναι μία επέκταση ασύρματων ζωνών για τους πίνακες συναγερμού HYDRA και AEOLUS, το οποίο λειτουργεί στην συχνότητα των 868ΜΗΖ (εικόνα 3). Η συσκευή επιτρέπει τη καταχώρηση έως 8 ασύρματων περιφερειακών (μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές PIR, PIR & MW, πυρανιχνευτές, ανιχνευτές υγρασίας), καθώς και έως 8 ασύρματων τηλεχειριστηρίων. Η επέκταση συνδέεται στην τροφοδοσία και στο BUS του πίνακα, με τρία μόνο καλώδια, και ο προγραμματισμός της μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα είτε μέσω του πληκτρολογίου του πίνακα είτε από υπολογιστή, με τοπικό Downloading. Τα δεδομένα του προγράμματος αποθηκεύονται ταυτόχρονα στις μνήμες EEPROM της επέκτασης και του πίνακα και για το λόγο αυτό, δεν χάνονται ακόμη και όταν η επέκταση μείνει χωρίς τροφοδοσία. Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε επέκταση ή πίνακα χωρίς να απαιτείται ο επαναπρογραμματισμός των περιφερειακών.

Ασύρματα περιφερειακά

Οι ασύρματες περιφερειακές συσκευές που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν, ο υπέρυθρος ανιχνευτής WIR-200 και η μαγνητική επαφή WMC-200. Ο WIR-200 (εικόνα 4) είναι ένας ασύρματος υπέρυθρος ανιχνευτής κίνησης με υψηλή ευαισθησία, κατάλληλος για την προστασία εσωτερικών χώρων. Διαθέτει CPU χαμηλής κατανάλωσης, εμβέλεια 12 μέτρων (90°) και με τη χρήση προηγμένου software, μπορεί να ανιχνεύσει πραγματική παρουσία ατόμου στο χώρο, χωρίς προβλήματα ψευδών συναγερμών. Ο ανιχνευτής μπορεί να συνεργαστεί με την ασύρματη επέκταση WXP-48, ενώ η απόστασή του από τον πίνακα συναγερμού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 μέτρα σε ανοιχτό χώρο. Σε περίπτωση παραβίασης του tamper, χαμηλής ένδειξης μπαταρίας ή όταν ανιχνευτεί μία κίνηση, ο WIR-200 στείλει σήμα συναγερμού στον πίνακα. Τοποθετείται σε ύψος 2-2.5 μέτρων και διατίθεται με μπαταρία Λιθίου, διάρκειας έως ενός έτους, χάρη στο ενσωματωμένο κύκλωμα εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει.

Με παρόμοια χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε και την ασύρματη μαγνητική επαφή WMC-200, κατάλληλη για τοποθέτηση σε πόρτες και παράθυρα (εικόνα 5). Η μαγνητική επαφή λειτουργεί στη συχνότητα των 868MHz, και δίνει συναγερμό όταν η απόσταση του πομπού με το δέκτη ξεπεράσει το όριο των 2.5 εκατοστών. Επίσης μπορεί να δώσει συναγερμό λόγω παραβίασης του tamper και στέλνει αναφορά της στάθμης της μπαταρίας της στον πίνακα, καθώς και αναφορά για τη κατάσταση του χώρου που προστατεύει, κάθε 50 λεπτά.

Εκτός από τον ανιχνευτή WIR-200 και την μαγνητική επαφή WMC-200, μπορεί να δεχτεί πληθώρα ασύρματων περιφερειακών, όπως υπέρυθρο ανιχνευτή οροφής, ανιχνευτή διπλής τεχνολογίας (PIR & MW), ανιχνευτή καπνού και ανιχνευτή υγρασίας.

Το HYDRA διατίθεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες εγκαταστάτες και διαθέτει 6 χρόνια εγγύηση από τον ίδιο τον κατασκευαστή, με άμεση αντικατάσταση της ελαττωματικής πλακέτας σε περίπτωση βλάβης.

{gallery}5483{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...