Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Αυγούστου 2018 00:01

iCatch RMH-0445EU-K01P

6-Υβριδικό καταγραφικό συμβατό με DUHD

Γράφει: Σ. Χατζηστρατής
27bd0e104ee21ff71d987076442d0ceb XL 467d3df2

Η σειρά των υβριδικών καταγραφικών της iCatch εμπλουτίστηκε με το νέο 6-υβριδικό καταγραφικό RMH-0445EU-K, που είναι μία καλή πρόταση για το χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει την υφιστάμενη εγκατάσταση του χώρου του. Το RMH-0445EU-K01P είναι συμβατό με τις τεχνολογίες DUHD, IPC, AHD, TVI, CVI και 960H/D1 προσφέροντας ευελιξία και εναλλακτικές επιλογές στο χρήστη και είναι ιδανικό για εγκατάσταση…

Η σειρά των υβριδικών καταγραφικών της iCatch εμπλουτίστηκε με το νέο 6-υβριδικό καταγραφικό RMH-0445EU-K, που είναι μία καλή πρόταση για το χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει την υφιστάμενη εγκατάσταση του χώρου του. Το RMH-0445EU-K01P είναι συμβατό με τις τεχνολογίες DUHD, IPC, AHD, TVI, CVI και 960H/D1 προσφέροντας ευελιξία και εναλλακτικές επιλογές στο χρήστη και είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε χώρους που δεν έχουν απαιτήσεις επιτήρησης από πληθώρα καμερών, όπως σπίτια, μικρά καταστήματα, κλπ. Το νέο καταγραφικό ενσωματώνει πρότυπο συμπίεσης Η.264 High Profile, μειώνοντας το bitrate και παράλληλα το κόστος αποθήκευσης, χωρίς να χρειαστεί η επένδυση σε μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους.

Το RMH-0445EU-K01P μπορεί να δεχτεί 4 κάμερες τεχνολογίας DUHD, IPC,  AHD, TVI, CVI, και 960H/D1. To κανάλι 1 (CH1) υποστηρίζει την σύνδεση καμερών DUHD από τις ρυθμίσεις κάμερας του καταγραφικού, με ανάλυση έως 8MP 30/25fps. Υποστηρίζονται επίσης αναλύσεις μέσω των αναλογικών εισόδων 5MP@20fps, 4MP, 3MP, 1080P, 720P, 960H / D1 @30/25fps, ενώ λειτουργεί και ως υβριδικό υποστηρίζοντας κάμερες IP με ανάλυση 5MP. Είναι συμβατό με το πρωτόκολλα ONVIF 2.42 και CGI για να μπορεί να συνεργαστεί και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών, ενώ η υποστήριξη του smart Η.264+, αναμφίβολα θα μειώσει τις απαιτήσεις αποθήκευσης στο σκληρό δίσκο. Όσο αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το RMH διαθέτει στη πρόσοψή του μία θύρα USB 2.0 και φωτεινές ενδείξεις Power, εγγραφής στον σκληρό δίσκο, και LAN για τη κατάσταση του δικτύου. Στη πίσω όψη του θα συναντήσουμε τις υποδοχές BNC για τα 4 κανάλια (Video In), μία θύρα BNC Output (MAIN), βύσματα RCA για είσοδο και έξοδο ήχου (Audio In, Audio Out), έξοδο βίντεο VGA, μία έξοδο HDMI, μία θύρα RS-485 για τον έλεγχο καμερών PTZ, μία θύρα USB για την σύνδεση του ποντικιού, την υποδοχή της εξωτερικής τροφοδοσίας των 12V, και μία θύρα Ethernet (εικόνα 1). Στο εσωτερικό του έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός σκληρού δίσκου SATA 3,5’’ με τη βοήθεια των παρεχόμενων στηριγμάτων.  

Μενού και δυνατότητες
Με την ενεργοποίηση του RMH-0445EU-K01P, και αφού εισάγουμε τα στοιχεία μας, μπορούμε για παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις του δικτύου, τη γλώσσα μενού, με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, η οποία στη συσκευή της δοκιμής ήταν και η προκαθορισμένη. Μέσα από το κεντρικό μενού, από την επιλογή «Διαμόρφωση» επιλέγουμε τις «Ρυθμίσεις Κάμερας». Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε την ρύθμιση κάμερας, είτε μέσω τοπικής σύνδεσης, είτε μέσω απομακρυσμένης (IP). Στο κανάλι 1 (CH1) υποστηρίζεται επιπλέον η σύνδεση κάμερας DUHD, από το pop down menu (εικόνα 2). Ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει αναπαραγωγή/backup σε πραγματικό χρόνο, Zoom, και να προβεί σε χειροκίνητη λήψη στιγμιότυπου.

Πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι οπουδήποτε πάνω στην οθόνη εμφανίζεται το αναδυόμενο παράθυρο επιλογών με το κυρίως μενού του καταγραφικού (εικόνα 3), από το οποίο ο χρήστης έχει πρόσβαση στις επιλογές Αυτόματη Ακολουθία, Αντίγραφα, Διαμόρφωση, Αναζήτηση Χρόνου, Ιστορικό Συμβάντων, Αναπαραγωγή, PTZ, Smart Search, Zoom, Πάγωμα Βίντεο, και σε τρεις επιλογές προβολής στην οθόνη: PIP, Χωρισμός Μονής Προβολής και Χωρισμός 4-πλης Προβολής. Η επιλογή Διαμόρφωση με την σειρά της δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε οκτώ υπο-επιλογές (εικόνα 4), και συγκεκριμένα στις Ρυθμίσεις Εγγραφής, στη Ρύθμιση Γεγονότων, στη Ρύθμιση Κάμερας, στη Ρύθμιση Λογαριασμού, στις  Ρυθμίσεις Δικτύου, στις Ρυθμίσεις Αποθήκευσης, στις Ρυθμίσεις Συστήματος και στις Πληροφορίες Συστήματος.

Μέσα από το μενού Διαμόρφωση και το υπομενού Ρυθμίσεις Γεγονότων, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την εγγραφή κάθε καναλιού μέσω της ενεργοποίησης διάφορων συμβάντων, όπως της απώλειας βίντεο, ανίχνευσης κίνησης, tripwire, περιμέτρου, προβλήματος στο σύστημα (εικόνα 5). Η εγγραφή σε κάθε κανάλι μπορεί να γίνει χειροκίνητα με τη βοήθεια και χρονοδιαγραμμάτων από το υπομενού Ρυθμίσεις Εγγραφής -> Εγγραφή Προγράμματος, όπου είναι δυνατή η επιλογή των ημερών και των ωρών που θα μπορεί να γίνεται εγγραφή από τις κάμερες, σε συνδυασμό και με την ενεργοποίηση κάποιου συμβάντος.

Όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα συμβάντα που αναφέρθηκαν παραπάνω, το καταγραφικό μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγγραφή και να προβάλει το κανάλι από το οποίο προήλθε ο συναγερμός, να αποστείλει μηνύματα ειδοποιήσεων στους χρήστες μέσω email, να ανεβάσει υλικό σε FTP, να δώσει Buzzer και Tips στη κεντρική οθόνη και να κάνει λήψη στιγμιότυπων (snapshots). Τέλος, ο χρήστης μπορεί να λάβει και ειδοποιήσεις σε περίπτωση αποσύνδεσης του δικτύου, ακόμα και σε περίπτωση σφάλματος του σκληρού δίσκου.

Στην επιλογή «αναζήτηση» μέσα από το μενού ρυθμίσεων, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει παλαιότερες εγγραφές βάση ώρας, ημερομηνίας, σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, απώλειας βίντεο, ακόμα και μέσω συναγερμού (εικόνα 6). Επιπλέον μέσω της λειτουργίας smart search, μπορούμε να παρακάμψουμε ορισμένα σημεία του βίντεο και να εστιάσουμε σε αυτά, όπου ανιχνεύθηκε μία κίνηση ή παραβιάστηκε ένας χώρος τον οποίο είχαμε ορίσει προς επιτήρηση. Μέσω της μπάρας επιλογών στο κάτω μέρος της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες τύπου παύση, γρήγορη/αργή αναπαραγωγή, zoom, πλήρη οθόνη, καθώς και backup αρχείων. Η εξαγωγή των αρχείων πραγματοποιείται πολύ εύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε στο καταγραφικό ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB, σκληρό δίσκο κ.ά.).

Διαχείριση μέσω φορητών συσκευών, PC, MAC
Για την διαχείριση του καταγραφικού μέσω φορητών συσκευών Android, iPhone και iPad η iCatch παρέχει δωρεάν την εφαρμογή SoCatch (εικόνα 7). Για την επικοινωνία της φορητής συσκευής με το DVR, αρκεί η σάρωση του QR Code του καταγραφικού μέσα από την εφαρμογή. Αμέσως γίνεται η σύνδεση και έχουμε live view από τις κάμερες. Το app έχει δυνατότητα time search και log search και κατά την αναζήτηση προβάλλει με κόκκινο την ημερομηνία/ώρα που έχει γίνει εγγραφή για να ξεχωρίζει εύκολα. Επίσης, παρέχει δυνατότητα seek όπου μέσα από μπάρα ο χρήστης κάνει χρονική μετατόπιση στο βίντεο αναπαραγωγής. Η σύνδεση μέσω PC και MAC είναι εφικτή με την εφαρμογή iWatch DVR (εικόνα 8) για κάθε ένα από τα δύο λειτουργικά, ενώ αντίστοιχη εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Windows Phone 7, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη η διάδοση τους.

Απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω της εφαρμογής iCMS Pro
Η απομακρυσμένη διαχείριση του RMH-0445EU-K01P είναι επίσης δυνατή μέσω της εφαρμογής iCMS Pro για PC (εικόνα 9), η οποία είναι διαθέσιμη στο CD που συνοδεύει το καταγραφικό. To iCMS Pro είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης πολλαπλών DVR, το οποίο υποστηρίζει την ζωντανή επισκόπηση των συστημάτων επιτήρησης, την αναπαραγωγή των εγγραφών από τις κάμερες, την δημιουργία και εναλλαγή άπειρου αριθμού προβολών, κάθε μία από τις οποίες υποστηρίζει την θέαση έως 64 καμερών από πολλαπλές συσκευές, την δημιουργία και διαχείριση ομάδων, την απομακρυσμένη δημιουργία προγραμματιζόμενων εγγραφών, υποστήριξη eMap, έλεγχο καμερών PTZ, και την εξαγωγή των εγγραφών σε μορφές AVI (βίντεο), JPEG, BPM, PNG (εικόνες).
Πέρα από την εφαρμογή SoCatch, καθαρά για την τεχνική επίβλεψη του καταγραφικού, η iCatch έχει ήδη λανσάρει ένα νέο app, το SoCare. Η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα για τον τομέα του CCTV, καθώς μετατρέπει ουσιαστικά το κινητό μας σε ένα μικρό Κέντρο Λήψεως Σημάτων DVR. Μέσω αυτής ο εγκαταστάτης μπορεί να βλέπει τεχνικές πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του DVR, όπως σφάλμα στον δίσκο, κατάσταση δικτύου, video loss κτλ. Επίσης, μέσω της εφαρμογής θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε το μενού του καταγραφικού για αλλαγή ρυθμίσεων, καθώς και να κάνουμε επανεκκίνηση του καταγραφικού. Σημαντικό είναι ότι στην εφαρμογή SoCare έχουμε ακριβώς τα ίδια εικονίδια με το OSD του καταγραφικού για μεγαλύτερη ευκολία.

Επίλογος
Το καταγραφικό RMH-0445EU-K01P της iCatch αποτελεί μία πολύ καλή λύση για το χρήστη ενός συστήματος που θέλει να το αναβαθμίσει έχοντας ευελιξία επιλογών σε μία υπάρχουσα εγκατάσταση. Τα 6-υβριδικά χαρακτηριστικά του καταγραφικού σε συνδυασμό με τις δυνατότητές του, θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και απαιτητικών χρηστών.

{gallery}5994{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

: Hybrid DUHD, IPC, AHD, TVI, CVI, 960H/D1 : Embedded Linux : 4 : 2592 x 1944 : H.264 High profile : HDMI/VGA/BNC : Audio in/out : 1 x SATA : 2 x USB 2.0, RS-485

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...