DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
21 Νοεμβρίου 2018 21:36

Η Dahua εγγυάται την ασφάλεια του μετρό του Ρεσίφε στη Βραζιλία

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
a5d081ec1201eba6b3bf90bfc07400b7 XL 9f8db88d

Το σύστημα αστικών συρμών της Ρεσίφε μεταφέρει περίπου 400 χιλιάδες επιβάτες την ημέρα και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό φορέα σε αριθμό χρηστών στη Βραζιλία. Για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι για τους επιβάτες, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η ασφάλεια του μετρό με σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό παρακολούθησης.

Το σύστημα αστικών συρμών της Ρεσίφε μεταφέρει περίπου 400 χιλιάδες επιβάτες την ημέρα  και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό φορέα σε αριθμό χρηστών στη Βραζιλία. Για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι για τους επιβάτες, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η ασφάλεια του μετρό με σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό παρακολούθησης.

Η Ρεσίφε είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Βραζιλίας και πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο. Η μητροπολιτική της περιοχή έχει 3.743.854 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη στη βόρεια Βραζιλία.

Με συνεισφορά ύψους 61,5 εκατομμυρίων BRL για επενδύσεις στις βελτιώσεις του μετρό, η Companhia Brasileira de Trens Urbanos (CBTU) ξεκίνησε πέρυσι ένα σχέδιο αποκατάστασης σταθμών, συρμών και ηλεκτρικών συστημάτων. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι προχώρησαν στην απόκτηση 1380 καμερών ασφαλείας υψηλής ανάλυσης από την Dahua Technology για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου συστήματος επιτήρησης. Το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης της  Dahua έρχεται με ενσωματωμένα video analytics και παρακολουθεί ταυτόχρονα 52 τοποθεσίες σε ακτίνα 71 χλμ.

Το έργο συνδυάζει τέσσερα μοντέλα δικτυακών καμερών της Dahua. Οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της εγκατάστασης, είναι εξοπλισμένες με συμπίεση Η.265 και είναι οι DH-IPC-HF5231EN-Z-S2, DH-IPC-HF5231EN-S2, DH-IPC-HDBW8231E-ZS2 και DH-SD65F230FN-H. Οι εν λόγω κάμερες λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο συλλαμβάνοντας εικόνες υψηλές ευκρίνειας (εικόνα 1). Η ποσότητα των δεδομένων που αναλύεται καθημερινά είναι τεράστια, ωστόσο χάρη στο πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265, μειώνεται το κόστος αποθήκευσης έως και 50% σε σχέση με το Η.264 χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας.

Ο εξοπλισμός ενίσχυσε την ασφάλεια των κεντρικών και νότιων γραμμών του υπόγειου σιδηροδρόμου του Περναμπούκο και επέτρεψε στους διαχειριστές του συστήματος να αποκτήσουν μία λεπτομερή «άποψη»  για τις δραστηριότητες του μετρό, ειδικά σε ώρες αιχμής ή κατά τη διάρκεια τουριστικών εκδηλώσεων, όπως το Καρναβάλι.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, ήταν ο φωτισμός. Για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χρησιμοποιήθηκαν οι starlight κάμερες της Dahua, οι οποίες παρέχουν λεπτομερή εικόνα κάτω από δύσκολες συνθήκες ακόμη και σε σημεία με εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό. Οι Starlight κάμερες παρέχουν στο κέντρο ελέγχου πολύχρωμες εικόνες για να εγγυηθούν την καλύτερη απόδοση σε συνθήκες πολύ χαμηλής φωτεινότητας (0.005 Lux).

Επιπρόσθετα, το σύστημα εντοπίζει αυτόματα και προειδοποιεί για μία κίνηση που ανιχνεύτηκε σε μια περιορισμένη περιοχή, ακόμα και αν ο αρμόδιος του κέντρου ελέγχου δεν βρίσκεται στο πόστο του ή δεν παρακολουθεί τις εικόνες μιας συγκεκριμένης κάμερας. Το σύστημα έρχεται για να ενισχύσει την προστασία των επισκεπτών- επιβατών με γενικό τρόπο, διότι ανιχνεύει τις εισβολές σε ζωτικής σημασίας περιοχές λειτουργίας, ή άλλα περιστατικά που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ασφαλή μεταφορά τους.

Εκτός από την υψηλή τεχνολογία, η Dahua παρείχε επίσης και επαγγελματική τεχνική υποστήριξη για να εγγυηθεί την επιτυχία της εγκατάστασης, ώστε να μην εμποδιστεί η λειτουργία του μετρό. Ο Διευθυντής κ. Hamilton Valentin της Avantia (η εταιρία που ανέλαβε την εγκατάσταση), αναφέρει: «Η συνεργασία με την CBTU ήταν πολύ επιτυχημένη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εφαρμογής του συστήματος ασφαλείας. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση, δεδομένου ότι όλα τα συστήματα των σταθμών ήταν σε πλήρη λειτουργία. Ήταν αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας, έτσι ώστε η υλοποίηση να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ελάχιστες παρεμβάσεις στο σύστημα του μετρό».

Το νέο σύστημα παρακολούθησης βίντεο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί μέσω μιας κεντρικής διαχείρισης, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι ανθρώπινοι πόροι σε όλους τους σταθμούς. Το όλο σύστημα διασφαλίζει τη σωματική ασφάλεια του κάθε επιβάτη και υπόσχεται να μειώσει τους βανδαλισμούς που προκαλούν προβλήματα και έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα της υπηρεσίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις ένα σπασμένο παράθυρο μπορεί να καθυστερήσει τη ρουτίνα χιλιάδων επιβατών. Επίσης, τα βίντεο των συμβάντων που συμβαίνουν εντός των εγκαταστάσεων μπορούν να σταλούν στην αστυνομία, η οποία θα μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες στη βάση δεδομένων των εικόνων και να χρησιμοποιήσει πόρους (όπως το zoom) για να καταγράψει λεπτομέρειες που βοηθούν στις έρευνες.

Η Dahua αποδεικνύει και πάλι την εμπειρία της σε έργα που αφορούν τον δημόσιο τομέα. Η λύση που προσφέρεται θα δώσει στους χειριστές ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης βίντεο το οποίο θα παρέχει φωτισμό σε σκοτεινά περιβάλλοντα, 24ωρη προστασία, προειδοποιήσεις συμβάντων και υψηλή απόδοση.

{gallery}6479{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design