Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Νοεμβρίου 2018 21:36

Η Dahua εγγυάται την ασφάλεια του μετρό του Ρεσίφε στη Βραζιλία

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fa5d081ec1201eba6b3bf90bfc07400b7 XL

Το σύστημα αστικών συρμών της Ρεσίφε μεταφέρει περίπου 400 χιλιάδες επιβάτες την ημέρα και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό φορέα σε αριθμό χρηστών στη Βραζιλία. Για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι για τους επιβάτες, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η ασφάλεια του μετρό με σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό παρακολούθησης.

Το σύστημα αστικών συρμών της Ρεσίφε μεταφέρει περίπου 400 χιλιάδες επιβάτες την ημέρα  και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό φορέα σε αριθμό χρηστών στη Βραζιλία. Για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι για τους επιβάτες, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η ασφάλεια του μετρό με σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό παρακολούθησης.

Η Ρεσίφε είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Βραζιλίας και πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο. Η μητροπολιτική της περιοχή έχει 3.743.854 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη στη βόρεια Βραζιλία.

Με συνεισφορά ύψους 61,5 εκατομμυρίων BRL για επενδύσεις στις βελτιώσεις του μετρό, η Companhia Brasileira de Trens Urbanos (CBTU) ξεκίνησε πέρυσι ένα σχέδιο αποκατάστασης σταθμών, συρμών και ηλεκτρικών συστημάτων. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι προχώρησαν στην απόκτηση 1380 καμερών ασφαλείας υψηλής ανάλυσης από την Dahua Technology για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου συστήματος επιτήρησης. Το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης της  Dahua έρχεται με ενσωματωμένα video analytics και παρακολουθεί ταυτόχρονα 52 τοποθεσίες σε ακτίνα 71 χλμ.

Το έργο συνδυάζει τέσσερα μοντέλα δικτυακών καμερών της Dahua. Οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της εγκατάστασης, είναι εξοπλισμένες με συμπίεση Η.265 και είναι οι DH-IPC-HF5231EN-Z-S2, DH-IPC-HF5231EN-S2, DH-IPC-HDBW8231E-ZS2 και DH-SD65F230FN-H. Οι εν λόγω κάμερες λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο συλλαμβάνοντας εικόνες υψηλές ευκρίνειας (εικόνα 1). Η ποσότητα των δεδομένων που αναλύεται καθημερινά είναι τεράστια, ωστόσο χάρη στο πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265, μειώνεται το κόστος αποθήκευσης έως και 50% σε σχέση με το Η.264 χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας.

Ο εξοπλισμός ενίσχυσε την ασφάλεια των κεντρικών και νότιων γραμμών του υπόγειου σιδηροδρόμου του Περναμπούκο και επέτρεψε στους διαχειριστές του συστήματος να αποκτήσουν μία λεπτομερή «άποψη»  για τις δραστηριότητες του μετρό, ειδικά σε ώρες αιχμής ή κατά τη διάρκεια τουριστικών εκδηλώσεων, όπως το Καρναβάλι.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, ήταν ο φωτισμός. Για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χρησιμοποιήθηκαν οι starlight κάμερες της Dahua, οι οποίες παρέχουν λεπτομερή εικόνα κάτω από δύσκολες συνθήκες ακόμη και σε σημεία με εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό. Οι Starlight κάμερες παρέχουν στο κέντρο ελέγχου πολύχρωμες εικόνες για να εγγυηθούν την καλύτερη απόδοση σε συνθήκες πολύ χαμηλής φωτεινότητας (0.005 Lux).

Επιπρόσθετα, το σύστημα εντοπίζει αυτόματα και προειδοποιεί για μία κίνηση που ανιχνεύτηκε σε μια περιορισμένη περιοχή, ακόμα και αν ο αρμόδιος του κέντρου ελέγχου δεν βρίσκεται στο πόστο του ή δεν παρακολουθεί τις εικόνες μιας συγκεκριμένης κάμερας. Το σύστημα έρχεται για να ενισχύσει την προστασία των επισκεπτών- επιβατών με γενικό τρόπο, διότι ανιχνεύει τις εισβολές σε ζωτικής σημασίας περιοχές λειτουργίας, ή άλλα περιστατικά που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ασφαλή μεταφορά τους.

Εκτός από την υψηλή τεχνολογία, η Dahua παρείχε επίσης και επαγγελματική τεχνική υποστήριξη για να εγγυηθεί την επιτυχία της εγκατάστασης, ώστε να μην εμποδιστεί η λειτουργία του μετρό. Ο Διευθυντής κ. Hamilton Valentin της Avantia (η εταιρία που ανέλαβε την εγκατάσταση), αναφέρει: «Η συνεργασία με την CBTU ήταν πολύ επιτυχημένη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εφαρμογής του συστήματος ασφαλείας. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση, δεδομένου ότι όλα τα συστήματα των σταθμών ήταν σε πλήρη λειτουργία. Ήταν αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας, έτσι ώστε η υλοποίηση να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ελάχιστες παρεμβάσεις στο σύστημα του μετρό».

Το νέο σύστημα παρακολούθησης βίντεο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί μέσω μιας κεντρικής διαχείρισης, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι ανθρώπινοι πόροι σε όλους τους σταθμούς. Το όλο σύστημα διασφαλίζει τη σωματική ασφάλεια του κάθε επιβάτη και υπόσχεται να μειώσει τους βανδαλισμούς που προκαλούν προβλήματα και έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα της υπηρεσίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις ένα σπασμένο παράθυρο μπορεί να καθυστερήσει τη ρουτίνα χιλιάδων επιβατών. Επίσης, τα βίντεο των συμβάντων που συμβαίνουν εντός των εγκαταστάσεων μπορούν να σταλούν στην αστυνομία, η οποία θα μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες στη βάση δεδομένων των εικόνων και να χρησιμοποιήσει πόρους (όπως το zoom) για να καταγράψει λεπτομέρειες που βοηθούν στις έρευνες.

Η Dahua αποδεικνύει και πάλι την εμπειρία της σε έργα που αφορούν τον δημόσιο τομέα. Η λύση που προσφέρεται θα δώσει στους χειριστές ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης βίντεο το οποίο θα παρέχει φωτισμό σε σκοτεινά περιβάλλοντα, 24ωρη προστασία, προειδοποιήσεις συμβάντων και υψηλή απόδοση.

{gallery}6479{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...