Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
22 Απριλίου 2019 19:30

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Salonica Electronix 2019

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
32872f4c22bb5183b214646df6f53a21 XL 81089c66

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, το 2ο κλαδικό συνέδριο συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης Salonica Electronix 2019, που διοργανώθηκε από την εταιρία Libra Press. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, το 2ο κλαδικό συνέδριο συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης Salonica Electronix 2019, που διοργανώθηκε από την εταιρία Libra Press. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης.

Εκτός από τα βασικά πάνελ, στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν και περισσότερα από 20 workshops τα οποία περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, ομιλίες και live επιδείξεις. Σε αυτά παρουσιάσθηκαν νέες, προηγμένες τεχνολογίες και προϊόντα, για συστήματα ασφάλειας, πυρανίχνευσης, IPTV, CCTV, κ.λπ.

Δείγματα των νέων τεχνολογιών, καθώς και άλλα συναφή προϊόντα και εφαρμογές, παρουσιάστηκαν στον εκθεσιακό χώρο του συνεδριακού κέντρου. Στα περισσότερα από 50 περίπτερα του εκθεσιακού, οι μετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ότι πιο σύγχρονο λαμβάνει χώρα στους κλάδους των συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης και δικτύων. Άξιο αναφοράς, είναι πως το συνέδριο επισκεφτήκαν και στελέχη από μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, αλλά και παρουσίες από τον χώρο της πολιτικής, όπως ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Ψωμίαδης, ενώ βροντερό παρόν έδωσε και η  ΕΡΤ, ενημερώνοντας το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ψηφιακής και υβριδικής τεχνολογίας.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δείτε με αλφαβητική σειρά φωτογραφικό υλικό από τα πάνελ ομιλιών, τα workshop, αλλά και τα περίπτερα των εκθετών, ενώ μέσα από το κανάλι μας στο YouTube θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τα workshop που πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την υποστήριξη, κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Salonica Electronix 2021!

 {gallery}7010{/gallery}

 

Ομιλίες-Workshops

AKATOS

Στο περίπτερο της Akatos.net συζητήσαμε με τον κο Μιχαήλ Κακαβιάτο τις νέες λύσεις που διαθέτει η εταιρία σε CCTV, συναγερμό, θυροτηλεόραση, access control, ακόμα και λύσεις για τη διαχείριση στόλου. Στη αίθουσα Αλέξανδρος και στο Workshop με τίτλο «Ti? Πως? Γιατί?», ο κος Κακαβιάτος, μίλησε για τις συνεργασίες της εταιρίας με ξένους και καταξιωμένους κατασκευαστικούς οίκους όπως η Hikvision, η Pyronix, η Vanderbilt, η Aleph, η Teltonika κ.λπ. Στη συνέχεια ο ομιλητής, παρουσίασε τη νέα λύση της Hikvision που ακούει στο όνομα Turbo HD, έδειξε στο κοινό πως λειτουργεί η τεχνολογία PIR, καθώς και οι κάμερες που ενσωματώνουν αυτή την τεχνολογία και στάθηκε στα Video analytics της Hikvision,αλλά και τα μοντέλα που υποστηρίζουν τις εν λόγω τεχνολογίες. Στη συνέχεια ο κ. Αθανασιάδης Σπύρος, παρουσίασε τα  2ης γενιάς IP συστήματα ενδοεπικοινωνίας της Hikvision. Το προηγμένο IP σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Hikvision, εξασφαλίζει κρυστάλλινο και καθαρό ήχο και ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως, κάμερα Fisheye στα 2MP με νυχτερινή λειτουργία και αυτόματη προσαρμογή του IR και τεχνολογία «echo canceler» για να απορρίπτει τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση. Επιπρόσθετα, το σύστημα υποστηρίζει τροφοδοσία PoE, μετατρέποντας την όλη εγκατάσταση εύκολη και πιο λειτουργική για τον τελικό χρήστη και είναι συμβατό με κάμερες και καταγραφικά. Όταν κάποιος έρχεται στην πόρτα,  συμπεριφορές – όπως το πάτημα των κουμπιών, η χρήση κάρτας ή ακόμα και η αποσυναρμολόγηση του όλου συστήματος, θα ενεργοποιήσουν τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα θυροτηλεόρασης, καταγράφοντας παράλληλα εικόνα και βίντεο.

 

ALPHA

Οι κ. Σερένης Ανδρέας, Μαυρίκας Μενέλαος και Μούδιος Πασχάλης τεχνικοί συστημάτων ασφαλείας από την ALPHA LTD, παρουσίασαν στο προτελευταίο workshop που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα Θεσσαλονίκη, την οικογένεια πινάκων συναγερμού Texecom, PremierElite και το Texecom Cloud. Οι πίνακες συναγερμού της Texecom, PremierElite, διακρίνονται για τις πολλαπλές δυνατότητες επεκτασιμότητας, αλλά και τις πολλές επιλογές ενοποίησης λειτουργίας με συστήματα access control, CCTV και οικιακού αυτοματισμού. Σχεδιασμένη για οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις, η Premier Series προσφέρει αξεπέραστη ευελιξία σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού του συστήματος και των επιδόσεων. Με μενού υψηλού επιπέδου και προγραμματισμό μέσω μιας ολοκληρωμένης σειράς LCD πληκτρολογίων απλοποιεί ακόμα και τις πιο σύνθετες απαιτήσεις σχεδιασμού, ελαχιστοποιώντας το χρόνο εγκατάστασης με μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας. Η επικοινωνία των συμβάντων του συστήματος αποτελεί προτεραιότητα, καθώς ένα ευρύ φάσμα πολλαπλών πρωτοκόλλων επικοινωνίας είναι διαθέσιμα για πλήρη upload / download μέσω του λογισμικού Wintex. Στο περίπτερο της εταιρίας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τις νέες κάμερες της Milesight της σειράς Mini 3.0. Διαθέτοντας μία νέα σειρά δικτυακών αντιβανδαλιστικών Bullet καμερών, mini Dome καμερών και mini motorized καμερών με ανοχή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, η πρωτοποριακή νέα σειρά Mini 3.0 της Milesight είναι εδώ για να προσφέρει μία νέα εμπειρία. Με εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο 120° και υψηλή ανάλυση στα 5MP, η νέα σειρά παρέχει έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας με χαμηλό φωτισμό, φτάνοντας τα 0.001Lux στην έγχρωμη λειτουργία και τα 0 στην ασπρόμαυρη, χωρίς τη βοήθεια επιπρόσθετου φωτισμού. Η νέα προηγμένη συμπίεση βίντεο H.265+, μειώνει τις απαιτήσεις του bandwidth έως και 70-80% σε σχέση με το Η.264, ενώ χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία WDR, οι νέες κάμερες της Milesight παρέχουν λεπτομερείς εικόνες ακόμα και σε σκηνές με τεράστιες αντιθέσεις φωτεινότητας. Όλα τα μοντέλα της σειράς έρχονται με μηχανισμό περιστροφής 3 αξόνων για εύκολη προσαρμογή, ενώ πιστοποιούνται και κατά IP67/ΙΚ10, παρουσιάζοντας τεράστια ανοχή σε ακραία καιρικά φαινόμενα και χτυπήματα.

 

ATLAS SECURITY

Την Κυριακή 7 Απριλίου, η κ. Απόδιακου Δήμητρα, Υπεύθυνη Marketing και δημοσίων σχέσεων της Atlas Security και ο κ. Θεοδωρόπουλος Θοδωρής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου της εταιρίας, μας μίλησαν για τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία AtlasMed. Η  Atlas Security ενώνει τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο ασφαλιστικό όμιλο της Interamerican και αναβαθμίζει ριζικά την ποιότητα της ιατρικής βοήθειας που προσφέρει, μέσω της μοναδικής υπηρεσίας AtlasMed. Μια υπηρεσία που για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνει την ιατρική βοήθεια στο σπίτι όλο το 24ωρο, με το πάτημα ενός πλήκτρου στο χειριστήριο του συναγερμού. Κάθε φορά που κάποιος αντιμετωπίζει ένα θέμα υγείας ή χρειάζεται μία ιατρική συμβουλή οποιασδήποτε ειδικότητας, υπάρχει πάντα ένας γιατρός για να  καθοδηγήσει 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Ακόμη και αν χρειαστεί υγειονομική μεταφορά σε νοσοκομείο, η Interamerican παρέχει ένα στόλο με ιδιόκτητα ασθενοφόρα σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού. Η λειτουργία επιτυγχάνεται όπως μας εξήγησε η κα Απόδιακου πολύ εύκολα, αφού με το πάτημα ενός πλήκτρου, το Κέντρο λήψης σημάτων της Atlas Security συνδέει το πελάτη με το συντονιστικό κέντρο της Interamerican όπου και αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει.

 

B&S ELECTRONICS

Ο κ. Χριστόφορος Χαραλαμπίδης, από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της B&S ELECTRONICS, μίλησε στο πάνελ «Συναγερμός -Θυροτηλεόραση», για τη νέα σειρά εσωτερικών και εξωτερικών σειρήνων «IRENE». Η IRENE δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της B&S electronics σε συνεργασία με τη PGM, με σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, αλλά και να διευκολύνει τον εγκαταστάτη. Η σειρά αποτελείτε από 5 μοντέλα, τη Basic, τη Plus, τη Wireless, τη Dummy και τη Luxury. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε στη νέα οικογένεια σειρήνων είναι το ενσωματωμένο αλφάδι για την ορθή τοποθέτηση της σειρήνας, το ισχυρό δυναμικό μαγνητικό ηχείο με ειδική βάση τοποθέτησης, τα πλήκτρα push για τον προγραμματισμό της, το ειδικό κύκλωμα φόρτισης και επιτήρησης της μπαταρίας με έξοδο LB, τα 4 DIP SWITCH για προγραμματισμό, κ.ά. Ακόμα τα νέα μοντέλα έρχονται με 5 διαφορετικούς ήχους, σε 3 διαφορετικές εντάσεις και 15xSMD LED high power περιμετρικά της σειρήνας με οπτική γωνία 300° τοποθετημένα σε μπάρα βακελίτη για σταθερότητα. Τέλος, η σειρήνα διαθέτει ειδική θέση τοποθέτησης μπαταρίας 12V-2.3Ah με άγκιστρα συγκράτησης και ταινία τύπου σκρατς για μεγαλύτερη σταθερότητα. Αντίστοιχα, στο workshop της B&S Electronics, ο κος Χαραλαμπίδης προχώρησε σε μία live επίδειξη των δυνατοτήτων της σειρήνας.

 

Electrosystems

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Electrosystems στο 2 κλαδικό συνέδριο συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης στην Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν το καινοτόμο και βραβευμένο ως καλύτερο ασύρματο σύστημα συναγερμού «AJAX», καθώς και η τεράστια γκάμα περιφερειακών που το συνοδεύει. Την παράσταση φυσικά έκλεψε το Workshop της Electrosystems που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα του συνεδρίου, σχετικά με το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού. Ο κ. Στέλιος Κολολός, Διευθυντής πωλήσεων της Electrosystems και o κ. Φαρσαρώτας Βασίλης, Μηχανικός Υποστήριξης της Electrosystems, έκαναν μία ζωντανή επίδειξη εγκατάστασης του συστήματος συναγερμού, αναδεικνύοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του και τις δυνατότητές του! Έπειτα από έναν χρόνο εντατικής εργασίας, έρευνας και ανάπτυξης, τα συστήματα Ajax είναι και πάλι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, με νέα προϊόντα, λογισμικό και αναβαθμίσεις. Οι άνθρωποι πίσω από τα συστήματα Ajax ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο. Έτσι, χρειάστηκε να επανακαθορίσουν το τί είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ασφαλείας, σχεδιάζοντας ένα σύστημα της νέας εποχής από την αρχή. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός συστήματος που παντρεύει την ασφάλεια, την ευκολία στην χρήση και την αισθητική, προσφέροντας ότι ακριβώς θέλει ο τελικός πελάτης, διευκολύνοντας έτσι στο μέγιστο βαθμό την πώληση του επαγγελματία εγκαταστάτη. Έπειτα από το Hub, τον εγκέφαλο κάθε εγκατάστασης Ajax, τα συστήματα Ajax ανακοίνωσαν και κυκλοφόρησαν ακόμα ένα κεντρικό πάνελ, το Hub Plus. Το νέο Hub Plus είναι ένα μοναδικό προϊόν που υποστηρίζει ταυτόχρονα Wi-Fi, Ethernet και δύο κάρτες SIM 2G/3G. Χάρη στην επέκταση Wi-Fi, το Hub Plus μπορεί να τοποθετηθεί με ευκολία σε χώρους που εξυπηρετούν την εγκατάσταση, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται τοποθετημένο το router. Ακόμα, όταν μόνο η σύνδεση μέσω Wi-Fi είναι ενεργή, η εμβέλεια της επικοινωνίας μεταξύ του Hub και των ανιχνευτών αυξάνεται έως και 2 φορές. Το Plus εξοικονομεί ακόμα περισσότερη ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει έως 150 περιφερειακές συσκευές, 100 χρήστες και χωρισμό της εγκατάστασης σε έως και 25 partition. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής επίδειξης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από την ELS, τα νέα προϊόντα της Ajax (Socket , Rex, MotionProtect Curtain), καθώς και η υπόλοιπη γκάμα περιφερειακών συσκευών.

 

Force Security

Με θέμα «Smart Hotel & Building solution» ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μαργαρίτης Άκης, Sales Manager της εταιρίας Force, κάνοντας λόγο για το έξυπνο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και τους αυτοματισμούς. Ο κος Μαργαρίτης έκανε μία σύντομη αναδρομή για την πορεία και το έργο της εταιρίας, μίλησε για τις συνεργασίες της εταιρίας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, όπως την Honeywell, τη Milesight, την Geovision, τη NAPCO κ.λπ. και στάθηκε στο INELS Guest Room Management System, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού, σχεδιασμένο κατάλληλα για εγκατάσταση σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το INELS Guest Room Management System διαθέτει μια ευρεία σειρά από panel, με τα οποία ο επισκέπτης έχει τον έλεγχο βασικών λειτουργιών όπως θέρμανση, φωτισμό, απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών και ασφάλεια. Ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του συστήματος ακόμα και εξ’ αποστάσεως μέσω smartphone ή μέσω web interface. Το σύστημα αυτοματισμού της ELKO εξασφαλίζει στο χρήστη απόλυτη άνεση και μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Στο πάνελ με θέμα CCTV και Πυρανίχνευση, ο κ. Μαργαρίτης πήρε και πάλι το λόγο, αυτή τη φορά για να εστιάσει στα πρωτοποριακά Video Analytics της Milesight. Τα VCA της Milesight παρέχουν προηγμένες, ακριβείς και έξυπνες αναλύσεις βίντεο, επιτρέποντας την εκτεταμένη λειτουργία παρακολούθησης και την ταχύτερη απόκριση των καμερών σε διαφορετικές σκηνές παρακολούθησης. Η ανάλυση περιεχομένου βίντεο της Milesight (VCA) ενσωματώνεται σε ολόκληρη τη σειρά δικτυακών καμερών, βελτιώνοντας την απόδοση τους. Μερικές από τις εν λόγω λειτουργίες είναι η διέλευση γραμμής, η καταμέτρηση ατόμων, η είσοδος/έξοδος από μία περιοχή, η προηγμένη ανίχνευση κίνησης, η αναγνώριση προσώπου, η ανίχνευση παραβιάσεων κ.ά.

IASCOM

Βροντερό παρόν για δεύτερη διαδοχική φορά, έδωσε η εταιρία ISACOM στo συνέδριο της Θεσσαλονίκης «Salonica Electronix 2019», παρουσιάζοντας τα καινοτόμα συστήματα Αμερικάνικης τεχνολογίας της Resolution. Στο περίπτερο της εταιρίας συναντήσαμε λύσεις για νέες, αλλά και υφιστάμενες εγκαταστάσεις, μεγάλη γκάμα περιφερειακών και το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού «Helix» της εταιρίας Resolution Products, το οποίο προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη και συγχρόνως μείωση του κόστους ως προς τον τελικό χρήστη. Σε αντίθεση με τα υβριδικά πάνελ συναγερμού, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Helix προσφέρει μεγάλη ευελιξία, αφού ο εγκαταστάτης δεν χρειάζεται να τραβήξει καλώδια προς τις περιφερειακές συσκευές ή τους αισθητήρες. Επιπλέον, χάρη στις υπηρεσίες της SECURENET, ο χρήστης μέσω εφαρμογής (για smartphone/tablet) και Η/Υ μπορεί να συνδεθεί απομακρυσμένα και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις του συστήματος, να οπλίσει/αφοπλίσει και να ελέγξει το ιστορικό των περιφερειακών συσκευών. Όσον αφορά τον εγκαταστάτη έχει και αυτός απομακρυσμένο έλεγχο του κάθε συστήματος για ιστορικό (π.χ. χαμηλή μπαταρία ή διάρρηξη), προγραμματισμό & ρυθμίσεις, έλεγχο σήματος δικτύου GSM και σήματος ασύρματων συσκευών.  Το ασύρματο σύστημα αποτελείται από το ιδιαίτερα κομψό Helix panel, το οποίο στο εσωτερικό του μπορεί να δεχτεί ξεχωριστές κάρτες επέκτασης (GSM, Wi-Fi και Zwave), μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών όπως μαγνητικές επαφές, αισθητήρες υπέρυθρων, σειρήνες και πληκτρολόγια. Άξιο αναφοράς είναι το βραβευμένο λόγω ευρεσιτεχνίας interactive gateway module RE927X-3G, το οποίο συνδέεται μέσω BUS και υποστηρίζει ήδη τοποθετημένους πίνακες συναγερμού όπως Caddx NX Panels (V1 και V2), DSC, Honeywell, Paradox Maggelan, GE, Napco και Texecom.

 

KEEPER Group

Ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα του συνεδρίου ήταν αυτό της KEEPER Group και της Tecnohellas, τα οποία είχαν λύσεις που κάλυπταν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγελματία εγκαταστάτη. Το Security Report μίλησε με την ομάδα της KEEPER και συγκεκριμένα με τον κ. Αλέξανδρο Βουκάλη, Εμπορικό Διευθυντή της εταιρίας, ο οποίος μίλησε στο φακό του Security Report για τα πρωτοποριακά Video Analytics που διαθέτει η εταιρία, κάνοντας παράλληλα λόγο για τους νέους στόχους της εταιρίας οι οποίοι αφορούν την περιμετρική ασφάλεια. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, η KEEPER διέθετε στο περίπτερό της μία μεγάλη γκάμα ανιχνευτών (Beams, ραντάρ, ανιχνευτές κουρτίνας, κ.λπ.), αλλά και λύσεις Video Analytics. «Τα VA είναι μία πιο ευέλικτη λύση, πολύ πιο εξειδικευμένη και καλύτερα προσαρμοσμένη», δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, τονίζοντας παράλληλα πως η ενοποίηση τους με τα κλασικά συστήματα ασφαλείας μπορούν να προσφέρουν μοναδικά οφέλη τόσο στον τελικό χρήστη, όσο και στον εγκαταστάτη. Όσο αφορά τα Workshop της εταιρίας, ο κ. Αντώνης Βουκάλης Διευθυντής  του Τεχνικού Τμήματος της KEEPER, πραγματοποίησε δύο αρκετά ενδιαφέρουσες ομιλίες στο συνεδριακό χώρο. Ειδικότερα, ο κ. Βουκάλης έκανε λόγο για την απόδοση της επένδυσης (ROI – Return on Investment) στο κλάδο της ασφάλειας, αλλά και το πώς τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του τελικού πελάτη-χρήστη. Το πρώτο workshop της εταιρίας έκλεισε με τον κ. Βουκάλη να κάνει μία εισαγωγή στην προϊοντική  γκάμα της Dahua. Την Κυριακή στο συνεδριακό χώρο του Βελλιδίου, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο workshop της KEEPER, με εισηγητή και πάλι τον κ. Αντώνη Βουκάλη, με θέμα σύγχρονες και αξιόπιστες εφαρμογές περιμετρικής ασφάλειας για βελτιωμένη προστασία χώρων. Ο λόγος, για το CathexisΤο CathexisVision είναι μία πλατφόρμα με απεριόριστη επεκτασιμότητα, η οποία παρέχει αμέτρητες δυνατότητες μέσω Video Analytics, δυνατότητες ενοποίησης και ελέγχου άλλων κατασκευαστών και φυσικά υψηλή απόδοση. Το λογισμικό, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Video Surveillance Software, απέναντι σε διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες και προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Avigilon, Genetec, Milestone και Pelco. Το CathexisVision ξεχωρίζει για τις αμέτρητες δυνατότητες του, για την τεράστια ευελιξία που παρέχει στο χρήστη και την ευκολία στη συντήρηση. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε είναι η αυτόματη αναγνώριση πινακίδας οχημάτων, η λειτουργία dewarping, τα “diagnostics” που παρέχει για κάθε συσκευή που είναι ενσωματωμένη στο σύστημα, τη πρωτοποριακή λειτουργία Cat Observer, η οποία καταγράφει ένα μόνιτορ της επιλογής μας και φυσικά αμέτρητα Video Analytics όπως, ανίχνευση κίνησης, καταμέτρηση γραμμής, line crossing και πολλά άλλα.

Microlink

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο συνέδριο Salonica Electronix 2019 η εταιρία Microlink, παρουσιάζοντας πληθώρα συστημάτων συναγερμού, access control, αλλά και ένα νέο πρωτοποριακό προϊόν που αφορά τους χρήστες, αλλά και του ενοικιαστές Airbnb. Για τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες του νέου προϊόντος, αλλά και τη νέα γενιά ασύρματων λύσεων universal και bus μίλησε στο συνεδριακό χώρο ο κος Χρήστος Λέγος, Μηχανικός Πωλήσεων της Microlink. Η Microlink σχεδίασε και υλοποίησε μία σειρά από ασύρματους δέκτες για τηλεχειρισμό, αλλά και για να επιτρέψει στους επαγγελματίες εγκαταστάτες να μετατρέψουν οποιοδήποτε συναγερμό της αγοράς σε υβριδικό ή πλήρως ασύρματο. Οι δέκτες ML-3002Rset (2 κανάλια) και ML-3004Rset (4 κανάλια), διαθέτουν secure rolling code, είναι πολύ εύκολοι στο προγραμματισμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές όπως σε συστήματα ασφαλείας, ρολά, ακόμα και γκαραζόπορτες. Τα πλεονεκτήματα των δεκτών είναι ότι έχουν πολύ μικρό κόστος αγοράς, ενώ παράλληλα προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες και μεγάλη αξιοπιστία. Αντίστοιχα, ο ML-338R είναι ένας ασύρματος αμφίδρομος δέκτης 3 καναλιών, ο οποίος μπορεί να δεχτεί στο πρώτο κανάλι μέχρι 3 ασύρματες παγίδες defendo και ασύρματους ανιχνευτές υγρασίας, στο δεύτερο 3 ασύρματα ραντάρ, πυρανιχνευτές, ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων κλπ και στο τρίτο έως 8 χειριστήρια. Τέλος ο κος Λέγος, παρουσίασε το ML-317-AIRBNB door opener CLOUD, μία νέα συσκευή η οποία επιτρέπει την πλήρη διαχείριση εισόδου-εξόδου από κινητό smartphone μέσω εφαρμογής. Διαθέτει λειτουργία χρονο-καθυστέρησης στο χρόνο που επιθυμούμε για το άνοιγμα της θύρας, λειτουργία μόνιμου ανοίγματος θύρας και ανοίγματος της θύρας με χρονόμετρο ή κυκλικά με εβδομαδιαίο προγραμματισμό. Η απομακρυσμένη προσθήκη και  διαγραφή ενοικιαστών επιτρέπεται μόνο από τον ιδιοκτήτη για μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ διατίθεται και λειτουργία καταγραφής ωρών στην εφαρμογή των 10 τελευταίων κινήσεων.

 

NOVO Technologies

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο συνέδριο Salonica Electronix 2019 η NOVO Technologies. Στο πάνελ με θεματολογία CCTV και Πυρανίχνευση, ο κ. Σκούρας Γιώργος, Business Development Manager της NOVO Technologies, μίλησε με λίγα λόγια για την εταιρία, για τα Video Analytics, την περιμετρική κάλυψη, τους έξυπνους αλγόριθμους ανάλυσης και την ενοποίηση των συστημάτων ασφαλείας. Ακόμα ο εισηγητής μίλησε για το λογισμικό Axxon Next 4 που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στα κέντρα εποπτείας με μεγάλο αριθμό καμερών. Το Axxon Next 4 εκτοξεύει τις δυνατότητες των IP καμερών μέσα από την πληθώρα των καινοτόμων και μοναδικών χαρακτηριστικών του, όπως 3D διαδραστικό χάρτη, εύχρηστο μενού (και στα Ελληνικά), αναγνώριση πινακίδων-αντικειμένων, ζώνη ειδοποιήσεων και συναγερμών, διαφορετικά layouts ανάλογα με την εφαρμογή, όπως και layouts για κέντρα εποπτείας και λήψης εικόνας με πολλαπλές οθόνες. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να ενοποιηθεί με συστήματα συναγερμού, αλλά και POS, αλλά και να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση καπνού- φωτιάς, μειώνοντας τους ψευδείς συναγερμούς. Ακόμα ο κ. Σκούρας μίλησε για τις super starlight κάμερες της Tiandy, οι οποίες προσφέρουν εικόνα σε συνθήκες με πολύ χαμηλό φωτισμό( 0.0004LUX στο έγχρωμο), ακόμα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και είναι ιδανικές για αναγνώριση πινακίδων, αναγνώριση προσώπου κ.λπ.

NSC Hellas AE

Ο κ. Καραθάνος Άγγελος, γενικός διευθυντής της NSC Hellas, μίλησε στο πάνελ ομιλιών με θέμα τον συναγερμό και τη θυροτηλεόραση για το νέο επίπεδο στην ασφάλεια συστημάτων συναγερμού που ακούει στο όνομα PIMA FORCE, αλλά και την μετεξέλιξη της CM-Security σε έναν ακόμα πιο δυναμικό διανομέα πυρανίχνευσης και συστημάτων ασφαλείας για την ελληνική αγορά. Η NSC Hellas AE μπορεί να συστήνεται για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του 2019 με αυτό το όνομα, αποτελεί όμως την εξέλιξη και το επόμενο βήμα της CM-Security που υπάρχει και δραστηριοποιείται από το 2015 στην ελληνική αγορά. Η CM-Security έγινε γνωστή από την προώθηση στην ελληνική αγορά των συστημάτων συναγερμού που κατασκευάζει η μητρική εταιρεία στη Γερμανία, αλλά και τη διανομή πυρανίχνευσης και συστημάτων παρακολούθησης με κάμερες, των γερμανικών οίκων που αντιπροσωπεύει. Ο κος Καραθάνος συνέχισε την ομιλία του κάνοντας λόγο για το επαγγελματικό υβριδικό σύστημα συναγερμού FORCE Security System του Ισραηλινού Οίκου PIMA. Το επαναστατικό επαγγελματικό υβριδικό σύστημα συναγερμού Force της PIMA, θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας. Εξοπλισμένο με ένα μοναδικό συνδυασμό εργαλείων και χαρακτηριστικών, το FORCE έχει σχεδιαστεί για να κάνει την εγκατάσταση απίστευτα εύκολη για τους τεχνικούς. Η ευελιξία του FORCE το καθιστά ιδανικό σύστημα για οικιστικές και εμπορικές εγκαταστάσεις όλων των μεγεθών: διαθέτει οκτώ ζώνες ασφαλείας με δυνατότητα επέκτασης ως  144 ζώνες, ενσωματωμένη θύρα Ethernet, υποστήριξη ως 16 πληκτρολόγια, και μέχρι 144 χρήστες. Επιπλέον, το σύστημα προσφέρει 16 αληθινά partitions που επιτρέπουν την εγκατάσταση πολλαπλών χώρων με ένα μόνο σύστημα, καθιστώντας το έτσι μια οικονομικά αποδοτική λύση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η τελευταία ομιλία που πραγματοποιήθηκε από τον κ.  Καραθάνο την Κυριακή 7 Απριλίου, αφορούσε τα συστήματα πυρανίχνευσης Solution F1-F2. Tα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των συστημάτων πυρανίχνευσης. H Γερμανική εταιρία NSC Sicherheitstechnik GmbH με 20 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και στη κατασκευή FCP βρίσκεται σε 7 χώρες παγκοσμίως με συνεχή βήματα ανάπτυξης. Τα κέντρα πυρανίχνευσης διακρίνονται στο «Solution F2» (1-2 loops) και στο μεγαλύτερο «Solution F1» (1-18 Loops). Συνεργάζονται με τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα πρωτόκολλα Hochiki ESP & Apollo XP95/Discovery με 127 συσκευές ανά loop, προσφέροντας λύσεις από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο έργο.

ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY

Η ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY συμμετείχε για πρώτη φορά στο κλαδικό συνέδριο συστημάτων ασφαλείας Salonica Electronix και το Security Report, βρέθηκε στο περίπτερο της εταιρίας για να μιλήσει για τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τα μελλοντικά σχέδια του πρωτοποριακού ΚΛΣ. Η ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY αναπτύσσεται περαιτέρω και επεκτείνει το τμήμα εμπορικής της συνεργασίας εντάσσοντας τρεις αντιπροσωπείες στο προϊόντικό της κατάλογο. Δημιουργεί άμεση εμπορική επικοινωνία με δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους CCTV της παγκόσμιας αγοράς, την DAHUA Technologies κα την HIKVISION και αναγνωρίζεται ως επίσημος αντιπρόσωπός τους. Ο Περσέας επεκτείνεται και στο κομμάτι των συναγερμών με την έναρξη ακόμα μίας στρατηγικής εμπορικής συνεργασίας, αυτής με την εταιρία TELETEK Electronics, της οποίας είναι επίσης επίσημος αντιπρόσωπος από το 2019. H Teletek δραστηριοποιείται στην παραγωγή επαγγελματικών συστημάτων ασφαλείας από το 1991 και παραμένει σταθερά μία καινοτόμος εταιρία που ακολουθεί συνεχώς τις αυξανόμενες ανάγκες για ασφάλεια. Τα προϊόντα της καλύπτουν από μικρές οικιακές έως και υβριδικές/ασύρματες εγκαταστάσεις και υποστηρίζουν IP σηματοδοσία, remote control μέσω application για Android και iOS, πολύ εύκολο προγραμματισμό, φιλικό περιβάλλον για τον τελικό χρήστη και μία πληθώρα περιφερειακών για την εξασφάλιση μίας εύκολης και επαγγελματικής εγκατάστασης. Το τμήμα εμπορικής υποστήριξης του Περσέα συνεργάζεται με τους περισσότερους τοπικούς αντιπροσώπους και εξυπηρετεί ανάγκες τόσο εμπορικές όσο και τεχνικής υποστήριξης για DSC, Paradox, HikVision, Bosch, Pyronix, Visonic, Inim, Trikdis και πολλές άλλες. Λειτουργεί καθημερινά επί 24ώρου βάσεως, Κυριακές και αργίες, πραγματικά 365 μέρες το χρόνο. Σε συνεργασία με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων του ο Περσέας δύναται να παρέχει ολοκληρωμένες, κάθετες και επαγγελματικές υπηρεσίες για όλο το φάσμα των επαγγελματιών του κλάδου. Συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες εγκαταστάτες και εταιρίες security και ποτέ απ’ ευθείας με τους συνδρομητές του, εξασφαλίζοντας έτσι την σιγουριά και την εχεμύθεια που είναι απαραίτητη ανάμεσα σε ένα ΚΛΣ και τους συνεργάτες του. Το 2019 προδιαγράφεται ως μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για τον Περσέα από την αρχή του.

 

Rakson A.E.

Ο κ. Λίτσας Θεόδωρος υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης της Rakson A.E., μίλησε για τις συνεργασίες της εταιρίας με τα δύο μεγάλα εργοστάσια Bitron και Golmar, το νέο kit Soul, την ολοκληρωμένη πρόταση στην θυροτηλεόραση, αλλά και το σύστημα 2 καλωδίων της Golmar GB2 και G2+. Το νέο κιτ θυροτηλεόρασης -με την ονομασία Soul- είναι πλέον διαθέσιμο από την Golmar, βασισμένο στην ανανεωμένη τεχνολογία 2 καλωδίων χωρίς πολικότητα G2+. Είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις για 1, 2 και 4 οικογένειες-διαμερίσματα, με λειτουργία Wi-Fi για κάθε ένα από αυτά, υποστήριξη έως 4 οθονών ανά διαμέρισμα, και 2 εισόδων/μπουτονιερών ανά εγκατάσταση. Η μπουτονιέρα με την ονομασία Soul είναι κατασκευασμένη από υλικό ZAMAK και διαθέτει βαθμό αντί-βανδαλισμού IK07 και βαθμό στεγανότητας IP44. Διαθέτει είσοδο για εξωτερική αναλογική κάμερα (χωρίς να απαιτείται κάποιος επιπλέον προσαρμογέας), 2 επαφές (ρελέ ΝΟ. και έξοδο 12V) για χειρισμό 2 θυρών με προγραμματιζόμενο χρόνο ενεργοποίησης και είσοδο για μπουτόν εξόδου. Η οθόνη χωρίς ακουστικό, με την ονομασία Art 7, διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 7”, LED ενδείξεων κατάστασης, ανάγλυφα μπουτόν για άτομα με προβλήματα όρασης, και υποδοχή για κάρτα Micro SD. Ο κ Λίτσας πρόσθεσε πως η Rakson παρέχει υποστήριξη στον εγκαταστάτη όσον αφορά τα προϊόντα, κάνοντας λόγο για ελληνικά φυλλάδια για την πώληση, ελληνικές οδηγίες εγκατάστασης, έτοιμα συμφωνητικά για τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, αναλυτικές οδηγίες για ευκολότερη μελέτη και αποτύπωση του συστήματος και 12μηνη ασφάλιση. Τέλος, αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του κ. Λίτσα την Κυριακή 7 Απριλίου. Στο workshop της Rakson, ο Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης της εταιρίας μας μίλησε για τους πίνακες της AVS Capture και Raptor, τον καθοδηγούμενο προγραμματισμό που αυτοί επιδέχονται, αλλά και το Rakson Insurance, τη νέα δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, η Rakson ΑΕ.  σας καλύπτει Δωρεάν για 12 μήνες με «ασφαλιστική κάλυψη κατά παντός κινδύνου ηλεκτρονικού εξοπλισμού». Η κάλυψη αυτή καλύπτει συγκεκριμένα προϊόντα των κατηγοριών Θυροτηλεόρασης, Κλειστού Κυκλώματος και Συναγερμού από πυρκαγιά, κεραυνό, έκρηξη, κλοπή συνέπεια διαρρήξεως ή ληστείας, εκτόξευση ύδατος ή άλλων μέσων κατάσβεσης φωτιάς, διαρροή ύδατος, υγρασία, πλημμύρα, υποχώρηση εδάφους, κατάρρευση, καθίζηση, σεισμό, απροσεξία, κακόβουλη ενέργεια του προσωπικού του, βραχυκύκλωμα, ηλεκτρικές/μηχανικές βλάβες, κ.λπ. 

 

RF COM

Στο συνεδριακό χώρο ο κ. Κοντογιώργης Γεώργιος, Hλεκτρονικός της RF COM και ο κ. Δανιήλ Δημήτριος Hλεκτρονικός Mηχανικός της RF COM, μας παρουσίασαν τα νέα προϊόντα της εταιρίας Trikdis με έδρα τη Λιθουανία, την οποία αντιπροσωπεύει η RF COM στην Ελλάδα από το 2011. Η Trikdis ειδικεύεται στα module επικοινωνίας, όλα τα προϊόντα της υποστηρίζονται από την cloud εφαρμογή «protegus» και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτά που επικοινωνούν μέσω Ethernet και αυτά που επικοινωνούν μέσω GSM/GPRS. Στην κατηγορία Ethernet θα συναντήσουμε το E14 και το E16T. Το E14 συνδέεται πάνω στο bus σε συγκεκριμένες μονάδες όπως Caddx, Paradox, DSC, Pyronix και αποστέλλει τα δεδομένα ταυτόχρονα σε σταθμό λήψης σημάτων και στη δωρεάν εφαρμογή Protegus. Το E16T της Trikdis έχει την δυνατότητα να αποκωδικοποιεί όλα τα σήματα του πίνακα συναγερμού, τα οποία λαμβάνει μέσω της εισόδου της τηλεφωνικής γραμμής του πίνακα και τα αποστέλλει, μέσω Ethernet και πρωτοκόλλου SIA DC-09 σε 2 Κέντρα Λήψης Σημάτων συναγερμού. Όσο αφορά τα module GSM/GPRS, θα συναντήσουμε τις συσκευές G16 και G16T. Το G16 αντλεί τα δεδομένα από το bus και αποστέλλει τα δεδομένα ταυτόχρονα σε 2 σταθμούς λήψης σημάτων και στη δωρεάν εφαρμογή Protegus. Επιπρόσθετα, στο G16 μπορούν να συνδεθούν και ορισμένα περιφερειακά μέσω RS-485. Αντίστοιχα, το G16 αντλεί τα δεδομένα από το Contact ID και αποστέλλει τα δεδομένα ταυτόχρονα σε σταθμό λήψης σημάτων και στην εφαρμογή Protegus. Τέλος, ο κ. Δανιήλ Δημήτριος, μίλησε για ένα διαφορετικό και νέο προϊόν είναι το CG17, ένα module επικοινωνίας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα είτε σαν μονάδα συναγερμού, είτε σαν μονάδα αυτοματισμού και διαθέτει μία είσοδο, δύο εξόδους και 3 κλέμες τις οποίες μπορούμε να προγραμματίσουμε είτε σαν είσοδο είτε σαν έξοδο. Το εν λόγω module προσφέρει μεγάλη ευελιξία κατά την εγκατάσταση και προγραμματίζεται μέσω pc με την βοήθεια software και USB.

Sector Security

Κέντρα Λήψης Σημάτων και σύγχρονες υπηρεσίες ασφαλείας ήταν το θέμα της ομιλίας του κ Στοΐτσα Θανάση, ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου Μηχανικού και Εμπορικού Διευθυντή της Sector Security. Ο κ. Στοΐτσας καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τη διοργάνωση, τους συνεργάτες και το κοινό και αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις και την ασφαλή λειτουργία ενός σύγχρονου κέντρου λήψης σημάτων και εικόνας. Η Sector αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ελληνικά εταιρικά σχήματα στο χώρο των Συστημάτων και Υπηρεσιών Ασφαλείας. Από το 1976 η εταιρία σχεδιάζει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύγχρονα και ποιοτικά συστήματα ασφαλείας, πυρανίχνευσης και κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Από τον Απρίλιο του 2010 η Sector μεταφέρεται στις νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή Πυλαία – Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες και υπηρεσίες κάτω από μία στέγη. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Sector προσφέρει τις Υπηρεσίες και τα προϊόντα της σε όλη την Επικράτεια μέσω οργανωμένου δικτύου αντιπροσώπων και συνεργατών. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Sector (Κεντρικός Σταθμός), ένα από τα αρτιότερα και ασφαλέστερα της χώρας, διαθέτει εξοπλισμό λήψης σημάτων συναγερμού σε όλα τα γνωστά πρωτόκολλα. Η λήψη σημάτων συναγερμού και εικόνας πραγματοποιείται μέσω του αστικού σταθερού τηλεφωνικού δικτύου, αλλά και κινητής τηλεφωνίας, GPRS ή 3/4G. Ειδικά εκπαιδευμένο & εξειδικευμένο προσωπικό επανδρώνει το επιχειρησιακό Κέντρο της Sector. Οι χειριστές του Κεντρικού Σταθμού παρακολουθούν και ελέγχουν σε 24ωρη βάση την καλή λειτουργία των συστημάτων και επεμβαίνουν σε περίπτωση διάρρηξης ή τεχνικής βλάβης. Ο Κεντρικός Σταθμός της Sector εφαρμόζοντας την ψηφιακή τεχνολογία διαθέτει εξοπλισμό λήψης που μπορεί να δεχθεί εκατοντάδες είδη σημάτων. Τέλος στο πάνελ με θέμα CCTV και Πυρανίχνευση, ο κ. Δάγγας Ευθύμιος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός και Project Manager Τηλεματικής της Sector μίλησε σχετικά με τις εφαρμογές σε έξυπνες πόλεις και τη διαχείριση ηλεκτροφωτισμού.

 

Shop 4 Security – RG ALARM

Κοινή κάθοδο έκαναν στην Salonica Electronix 2019 οι εταιρίες Shop 4 Security και RG ALARM. Στο περίπτερο της Shop 4 Security συναντήσαμε τους  κους Χρήστο και Αναστάσιο Αντωνίου, ενώ στο περίπτερο της RG Alarm τον κο Κ. Ρηγανά με τους οποίους συζητήσαμε για τις λύσεις συναγερμού και πυρανίχνευσης της TELETEK ELECTRONICS που προσφέρει η εταιρία σε Ελλάδα και Κύπρο.  Ο κος Χρήστος Αντωνίου μας παρουσίασε στο συνεδριακό χώρο τη σειρά συναγερμού «ECLIPSE» της TELETEK ELECTRONICS, η οποία διαθέτει πληθώρα νέων τεχνολογιών και μεγάλη συμβατότητα με περιφερειακά. Ο πίνακας Eclipse 8, διαθέτει 6 προγραμματιζόμενες ζώνες στην κύρια πλακέτα και 2 ζώνες στα πληκτρολόγια, 5 εξόδους PGM και 3 σενάρια όπλισης του συστήματος με ένα μόνο άγγιγμα (Πλήρης, Παραμονή, Νύχτας). Το σύστημα διαθέτει ελληνικό μενού για το χειρισμό και τον προγραμματισμό, επιτρέπει τη καταγραφή έως και 256 συμβάντων στην μνήμη του συστήματος σε πραγματικό χρόνο και παρέχει 3 τρόπους προγραμματισμού (μέσω διευθύνσεων, λειτουργιών, δομής κειμένου). Στη συνέχεια ο ομιλητής μας παρουσίασε το “Eclipse Hybrid”, ένα υβριδικό σύστημα συναγερμού με 8 προγραμματιζόμενες ζώνες επεκτεινόμενες σε 32 (8 ανεξάρτητα υποσυστήματα). Ο υβριδικός πίνακας έρχεται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τον επεξεργαστή 32bit ARM CORTEX για εξαιρετική υπολογιστική απόδοση και κορυφαία απόκριση συστήματος, 3 τρόπους προγραμματισμού μέσω πληκτρολογίου και αυτόματη καταχώρηση συσκευών Bus από το σύστημα. Ακόμα ο πίνακας παρέχει ενδείξεις λειτουργίας συστήματος για τυχόν βραχυκύκλωμα, χαμηλή μπαταρία, σφάλμα καλωδίωσης, καθώς και ένδειξη ωμικής αντίστασης κάθε ζώνης και λεπτομερή απεικόνιση της ποιότητας επικοινωνίας των περιφερειακών συσκευών Bus. Η ομιλία του κου Αντωνίου έκλεισε με τη παρουσίαση της μεγάλης γκάμας περιφερειακών, όπως πληκτρολόγια, proximity reader, επεκτάσεις και την εφαρμογή για τον απομακρυσμένο έλεγχο. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Αντωνίου Τάσος, υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της εταιρίας, ο οποίος έδειξε στο κοινό τις δυνατότητες των IP module.

Sigma Security

Με νέα και πρωτοποριακά προϊόντα έδωσε το παρόν στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης η Sigma Security, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού. Περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο είχε και το 24ωρο Κέντρο λήψης Σημάτων, Sigma Monitoring, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα. Το Security Report συνάντησε κορυφαία στελέχη στο περίπτερο της εταιρίας όπως τον κ. Αλέξανδρο και Βασίλη Φείδα, τον κ. Τσόχο Μιχάλη, τον κ. Χριστοφοράτο Πέτρο και ενημερώθηκε για τα νέα προϊόντα που φέρνει η εταιρία το 2019Ο κ. Τσόχος Μιχάλης Product Manager της Sigma security μίλησε στην αίθουσα Θεσσαλονίκη και στο πάνελ ομιλιών Συναγερμός-Θυροτηλεόραση, για το νέο σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων της EOS VISION. Η νέα θυροτηλεόραση 2 καλωδίων χωρίς πολικότητα, της EOS VISION, είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για την αντικατάσταση θυροτηλεφώνων ή παλαιότερων θυροτηλεοράσεων, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση. Υποστηρίζει μέχρι 128 οθόνες και 3 μπουτονιέρες και μπορεί να πάει σε απόσταση 200 μέτρων. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία 2 έως 32 διαμερισμάτων. Το σύστημα διαθέτει μπουτονιέρες από ανοδιωμένο αλουμίνιο με φωτιζόμενα κουδούνια, κάμερα ανάλυσης 1.0MP, ενσωματωμένα LED για νυχτερινή λήψη, καθώς και προαιρετικό ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών RFID. Τέλος, την τεχνική και εμπορική παρουσίαση του υβριδικού συστήματος συναγερμού «S-PRO», είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες του συνεδρίου το Σάββατο 6 Απριλίου. Ο κ. Τσόχος σε συνεργασία με τον κ. Χριστοφοράτο, μίλησαν με λίγα λόγια για την πορεία και το έργο της Sigma Security και ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του υβριδικού πίνακα. Ο πίνακας συναγερμού Sigma S-PRO 32 με στην επαναστατική λειτουργία All Day Secure, βασίζεται σε μικροϋπολογιστή. Υποστηρίζει 8 προγραμματιζόμενες ζώνες (ενσύρματων ή ασύρματων-με την προσθήκη του δέκτη SXP-48), επεκτεινόμενες σε 32. Διαθέτει δυνατότητα λειτουργίας σε 4 χρόνους εξόδου και 16 χρόνους εισόδου, με δυνατότητα επέκτασης στους 32. Υποστηρίζει 2 προγραμματιζόμενες εξόδους (PGM) με δυνατότητα επέκτασης στους 32. Διαθέτει ενσωματωμένο κωδικοποιητή, που μπορεί να συνδεθεί με 2 διαφορετικά κέντρα λήψης σημάτων και τηλεφωνητή δύο καναλιών (με την προσθήκη της πλακέτας VSM-02). Με το All Day Secure το σύστημα είναι διαρκώς οπλισμένο. Η μετάβαση από μια κατάσταση όπλισης σε μια άλλη πραγματοποιείται χωρίς να αφοπλιστεί το σύστημα. Πρακτικά, δίνει τη δυνατότητα στο χρήση να ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα ή παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος, χωρίς να αφοπλίσει το σύστημα. Αντίστοιχα, μπορεί να βγει στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να αφοπλίσει το σύστημα. Έτσι, τον προστατεύει διαρκώς, χωρίς όμως να τον περιορίζει μέσα στην οικία.

SOLO SECURITY

Έξυπνο σπίτι και διαχείριση συναγερμού μέσω εφαρμογής, ήταν ο τίτλος του τελευταίου workshop που έλαβε χώρα στο Ιωάννης Βελλίδης το Σάββατο 6 Απριλίου, από την SOLO SECURITY. Εισηγητής ήταν ο κ. Τεμπλαλέξης Γιώργος, Υπεύθυνος τεχνικού τμήματος της εταιρίας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κ. Βασίλη Καραγιαννάκη, ιδιοκτήτη της εταιρίας, μίλησε για τους πίνακες συναγερμού της AMC, την οποία και αντιπροσωπεύει η SOLO SECURITY στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο ομιλητής αναφέρθηκε στη υβριδική σειρά «K» της AMC, η οποία έρχεται σε 3 μοντέλα, το πίνακα Κ4 που διαθέτει 4 έως 16 ενσύρματες και 64 ασύρματες ζώνες και τους πίνακες K8 (8-32 ενσύρματες και 63 ασύρματες ζώνες) και K8 plus (8-64 ενσύρματες και 64 ασύρματες ζώνες). Η σειρά «X» της AMC είναι παρόμοια με την προηγούμενη, ωστόσο διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία Voice Management, η οποία παρέχει στο χρήστη ηχογραφημένα μηνύματα για διάφορα συμβάντα συναγερμού. Στη συνέχεια ο εισηγητής μας μίλησε για το νέο ασύρματο πίνακα XR800, που μπορεί να μετατραπεί και σε ενσύρματο. Το XR800 διαθέτει 64 ασύρματες ζώνες και 2 ενσύρματες ζώνες (μπορεί να επεκταθεί και στις 10), 4 partitions και 4 groups, μπορεί να δεχτεί επιπλέον 2 πληκτρολόγια και 4 reader. Ο νέος πίνακας μπορεί να δεχτεί πληθώρα ασύρματων περιφερειακών συσκευών, όπως το πληκτρολόγιο K-lcdW800, το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί είτε με μπαταρίες είτε με τροφοδοτικό 4-18Vdc και το ενσύρματο πληκτρολόγιο «Unika», το οποίο διαθέτει οθόνη TFT 5’’, υποδοχή για κάρτα SD (για φόρτωση φωτογραφιών) και NFC αναγνώστη για να επιτρέπει τη πρόσβαση μέσω smartphone.

ΣΑΕΕΣΑΕ

Βροντερό παρόν στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης έδωσε και ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος. Ο σύνδεσμος, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018 από 33 ιδρυτικά μέλη όλοι ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων επιχειρήσεων εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας και μέσα σε 4 μήνες έφτασε τα 120 μέλη και συνεχίζει τις εγγραφές νέων μελών με τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης. Ο σύνδεσμος είναι Πανελλαδικός και όλα τα μέλη του συνδέσμου, έχουν ειδική άδεια ΙΕΠΥΑ με άρθρο 2 όπως ορίζει ο νόμος 3707/2008 από το Υπ. Προστασίας του πολίτη. Ο Πρόεδρος του συνδέσμου Μακρής Γιώργος, μίλησε με το κοινό σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εγκαταστάτης, αλλά και ο κλάδος της ασφάλειας, και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων σχετικά  με το μέλλον του σύγχρονου τεχνικού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...