Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Μαΐου 2019 19:26

Dahua Starlight Show

Το διάσημο ευρωπαϊκό event για δεύτερη φορά στην Ελλάδα!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
bde58cdf63b6d93ae4ea25a0a87227a7 XL aa65f945

Η ομάδα της KEEPER Hellas φιλοξένησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, την σειρά ευρωπαϊκών event, «Starlight Show» της Dahua Technologies. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με στόχο την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων ασφαλείας. Τα στελέχη της Dahua σε συνεργασία με την KEEPER Hellas…

Η ομάδα της KEEPER Hellas φιλοξένησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, την σειρά ευρωπαϊκών event, «Starlight Show» της Dahua Technologies. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με στόχο την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων ασφαλείας. Τα στελέχη της Dahua σε συνεργασία με την KEEPER Hellas παρουσίασαν στο κοινό νέα προϊόντα, εργαλεία και πρωτοποριακές τεχνολογίες και το Security Report έδωσε το παρόν για να σας μεταφέρει όλα τα νέα της κορυφαίας εκδήλωσης.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στον πολυχώρο Αθηναΐς στον βοτανικό, το Dahua Starlight Show. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για 2η φορά στην χώρα μας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου. Τα στελέχη της Dahua, παρουσίασαν στο κοινό μία σειρά εργαλείων, με τα οποία ο σύγχρονος εγκαταστάτης θα εξασφαλίσει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και θα παρέχει ταυτόχρονα υπεραξία στον τελικό πελάτη. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν όλες σειρές προϊόντων της εταιρίας ( Lite, Pro και Ultra), θερμικές κάμερες, PTZ κάμερες, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα νέα NVR της εταιρίας, τα οποία υιοθετούν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, αναγνώρισης προσώπου και περιμετρικής προστασίας, παρέχοντας στους πελάτες υψηλή ασφάλεια και ταυτόχρονα εξοικονόμηση, όσον αφορά το συνολικό κόστος της εγκατάστασης.

Η εκδήλωσε άνοιξε με το χαιρετισμό του κ Αλέξανδρου Βουκάλη, Εμπορικού Διευθυντή της KEEPER Group ο οποίος αφού ευχαρίστησε το κοινό, ανέλυσε την θεματολογία του event, μίλησε με λίγα λόγια για το δεύτερο Dahua Starlight Show και ταυτόχρονα καλωσόρισε τον κ Jacek Weglarz, Υποδιευθυντή και Training Manager της Dahua στην Ευρώπη.

Ο γνωστός πλεόν στο ελληνικό κοινό Jacek Weglarz, αποτελεί και κορυφαίο μέλος των «CCTV Nerds» της Dahua Technologies, ανάλυσε τις νέες τεχνολογίες που φέρνει στο προσκήνιο πρώτη η Dahua για το 2019 και παρουσίασε λύσεις που αφενός αναβαθμίζουν την τελική λύση και αφετέρου παρέχουν ευκαιρίες για μεγάλα περιθώρια κέρδους στον σύγχρονο εγκαταστάτη. Με άριστη τεχνική κατάρτιση, ο κος Jacek Weglarz στάθηκε στα εργαλεία και την υποστήριξη που παρέχει η Dahua στους συνεργάτες της, μίλησε για το πρωτοποριακό web site της εταιρίας και έδωσε έμφαση στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο συσκευών και λύσεων που διαθέτει η εταιρία. Ωστόσο, από την ομιλία του κ Weglarz δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, όπως το περίφημο… ePOE over Τζατζίκι!!!

Υποστήριξη-εκπαίδευση-εργαλεία

Ο κος Jacek Weglarz ξεκίνησε λοιπόν τη ομιλία του, μιλώντας για την συνολική υποστήριξη που παρέχει η εταιρία στους εγκαταστάτες-συνεργάτες της. Η Dahua αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για αυτό παρέχει στους συνεργάτες της ανακοινώσεις σχετικά με ευπάθειες, αλλά και συνιστώμενες μεθόδους πρόληψης. Ακόμα, η εταιρία πραγματοποιεί on line μαθήματα, διαθέτει εκπαιδευτικά βίντεο, παρέχει όλα τα νέα firmware, αλλά και κάθε είδους αναβάθμιση για τις συσκευές της μέσω του Download Center στο website της και φυσικά μία μεγάλη γκάμα εργαλείων, τα οποία αποτελούν μία τεράστια ευκαιρία για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Το JVSG για παράδειγμα είναι ένα από τα πολλά εργαλεία σχεδίασης βιντεοσυστημάτων, το οποίο είναι απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού του συστήματος επιτήρησης.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το «Product Selector», μία ανανεωμένη πλατφόρμα για την εύκολη αναζήτηση και σύγκριση των προϊόντων (με βάση τα χαρακτηριστικά τους) και για το tester της Dahua «PFM906»Το PFM906 είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον επαγγελματία εγκαταστάτη που χαρίζει ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Διαθέτει IPS οθόνη αφής 7’’, ανάλυση 1920×1200 και υποστηρίζει σήμα από κάμερες τεχνολογίας IP, HDCVI/AHD/TVI/CVBS και SDI. Το tester διαθέτει επίσης μία είσοδο/έξοδο HDMI, θύρα audio in/out, θύρα PoE, ενώ προσφέρει μεγάλη αυτονομία έως και 10 ώρες. Κλείνοντας, ο ομιλητής αναφέρθηκε στις λύσεις που διαθέτει η εταιρία για τα control rooms, αλλά και για το DHI-UAV-D-1000JHV2, ένα… όπλο για την εξουδετέρωση των drone!

 

Σειρά προϊόντων Lite-Pro-Ultra

Στο κομμάτι που στάθηκε περισσότερο ο εισηγητής κατά την ομιλία του, ήταν οι σειρές προϊόντων της Dahua, Lite, Pro και Ultra. Ωστόσο πριν την ανάλυση των προϊόντων, ο κος Jacek Weglarz έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τα megapixel στις κάμερες, τονίζοντας παράλληλα την χρησιμότητα των Video Analytics στην σημερινή εποχή, ενώ έκανε λόγο για την σύγκριση προϊόντων, υπογραμμίζοντας πως τα πολλά MP δεν σημαίνουν απαραίτητα και περισσότερες πληροφορίες..

Ξεκινώντας λοιπόν με την σειρά Lite, ο ομιλητής έκανε μία αναφορά στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε. Η εν λόγω σειρά προσφέρει κάμερες σε ανάλυση 2/4/5 και 8MP, διαθέτει αλγόριθμο συμπίεσης Η.264/Η.265, Video Analytics, τεχνολογία HLC (High Light Compensation) για την απεικόνιση πολύ φωτεινών σημείων και WDR στα 120dB για την εξισορρόπηση των διάφορων επιπέδων φωτισμού.

Σειρά, είχε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων «PRO» και η πρωτοποριακή τεχνολογία της Dahua, «ePoE». Η σειρά PRO έρχεται με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τον αισθητήρα της SONY Starvis, αλγόριθμο συμπίεσης Η.265+, για μείωση του Bandwidth και αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, περισσότερα Video Analytics (παραβίαση γραμμής, απώλεια αντικειμένων κ.ά.) και φυσικά την πρωτοποριακή τεχνολογία που ακούει στο όνομα ePoE. Η Dahua παρουσίασε τον Ιούλιο του 2017 τη νέα σειρά προϊόντων ePoE (Extended power over Ethernet) για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων αποστάσεων σε εγκαταστάσεις. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι ένας νέος τρόπος για την επίτευξη μετάδοσης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ μίας IP κάμερας και ενός switch, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και παράλληλα την εξοικονόμηση του κόστους και της καλωδίωσης, αφού δεν είναι απαραίτητη η χρήση αναμεταδότη. Χάρη στη νέα τεχνολογία επιτυγχάνεται πλήρη αμφίδρομη μετάδοση εμβέλειας 800 μέτρων με ταχύτητα 10Mbps ή 300 μέτρων με ταχύτητα 100Mbps, μέσω Cat 5 ή μέσω ομοαξονικού καλωδίου, απλοποιώντας σημαντικά την κατασκευή του δικτύου. Για να γίνει πιο κατανοητή η τεχνολογία ePoE, ο κος Jacek Weglarz, έδειξε και μία σειρά από βίντεο όπου χρησιμοποιήθηκε καλώδιο 900 μέτρων! Κατά την ανάλυση της σειράς PRO, παρουσιάστηκαν και πολλές PTZ κάμερες, όπως οι SD6AE530U-HNI, SD60430U-HNI, SD59430U-HNI και SD6CE230U-HNI. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως για ακόμη μια φορά ο κος Jacek παρουσιάσε την λύση ePOE της Dahua με τον δικό του τρόπο. Το ePOE over Τζατζίκι, έγινε πραγματικότητα!

Τέλος, σειρά είχε η γκάμα προϊόντων ULTRA. H εν λόγω σειρά έρχεται κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως advanced video analytics (καταμέτρηση ατόμων, heat maps), WDR στα 140dB, τεχνολογίες SSA, HLC, αλγόριθμους smart defog κ.ά. Η κάμερα καταμέτρησης ατόμων DH-IPCHDW8341XN-3D είναι μία από τις συσκευές που ανήκουν σε αυτή τη σειρά και ενσωματώνει δύο αισθητήρες 1/2.8” progressive scan CMOS στα 3MP (25fps), σταθερό φακό 2.8mm (με επιλογή και στα 3.6mm ), IR LEDs 10 μέτρων, Micro SD memory, προστασία IP67, τροφοδοσία PoE και φυσικά τεχνολογία καταμέτρησης ατόμων. Όσο αφορά τα Video Analytics και συγκεκριμένα τη λειτουργία Heat Map, οι υπεύθυνοι ενός εμπορικού καταστήματος μπορούν χάρη στην εν λόγω κάμερα να καθορίσουν το χρόνο που ξοδεύουν οι επισκέπτες-πελάτες σε συγκεκριμένες περιοχές ενός καταστήματος, να εντοπίσουν τα ενδιαφέροντα σημεία και τις «νεκρές ζώνες». Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται συχνά σε εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, μουσεία κ.λπ. και μπορεί να βρει τις προτιμήσεις των πελατών με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας πληροφορίες για το πώς να τοποθετήσει ο υπεύθυνος ενός καταστήματος τα αντικείμενα, ακόμα και να τον βοηθήσει να σχεδιάσει την διάταξη του καταστήματος.

 

Dahua AI NVR

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα επερχόμενα NVR της Dahua technologies με πρωτοποριακές λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου, POS search και ενσωματωμένο ePoE. Η νέα σειρά προϊόντων υιοθετεί λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, αναγνώρισης προσώπου και περιμετρικής προστασίας, παρέχοντας στους πελάτες υψηλή ασφάλεια και ταυτόχρονα εξοικονόμηση, όσον αφορά το συνολικό κόστος της εγκατάστασης. Με τις νέες πρωτοποριακές λειτουργίες, τα NVR μειώνουν σημαντικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από τα ζώα, τα φύλλα, τα έντονα φώτα κ.λπ., βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια των συναγερμών. Εκτός αυτού, η σειρά προϊόντων είναι σε θέση να αναλύσει στόχους χάρη στους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης, διακρίνοντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους και τα οχήματα, από άλλα αντικείμενα. Όσο αφορά την αναγνώριση προσώπου, οι συσκευές παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το φύλλο, την ηλικία, ακόμα το χρώμα των ρούχων ενός ή περισσότερων ατόμων. Ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει ένα ή περισσότερα άτομα/οχήματα με τη βοήθεια φίλτρων (χρώμα τσάντας, χρώμα οχήματος κ.λπ.) μέσα από την ενσωματωμένη βάση του NVR.

 

Θερμική Απεικόνιση

Από ένα τέτοιο show δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στις θερμικές κάμερες και τη χρησιμότητα τους στο κλάδο της ασφάλειας και γενικότερα στην καθημερινότητα μας. Ο επίλογος λοιπόν έγινε με τις εν λόγω κάμερες και την δυνατότητά τους να τοποθετηθούν σε πληθώρα εφαρμογών όπως βιομηχανίες, οικίες κ.λπ. Μία από αυτές είναι η Bullet κάμερα της Dahua DH-TPC-BF2120. Ιδανική για εγκατάσταση σε εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και εσωτερικούς χώρους όπως εμπορικά καταστήματα, η TPC-BF2120 παρέχει  στο χρήστη μία «all in one» λύση, καθώς διαθέτει δύο αισθητήρες. Η θερμική κάμερα ενσωματώνει αρχικά ένα αισθητήρα Uncooled VOx Microbolometer με σταθερό φακό 1mm, ανάλυση 160×120 και θερμική ευαισθησία <50mK. Υποστηρίζει όλες τις βασικές λειτουργίες εικόνας, όπως ROI/AGC/FFC, αλλά και τεχνολογία 3D DNR για εξάλειψη των προϊόντων θορύβου σε μία εικόνα. Η οπτική κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/2.8” progressive scan Sony CMOS στα 2MP, σταθερό φακό 4mm, ευαισθησία 0.005 Lux και ένα IR LED το οποίο καλύπτει αποστάσεις έως 35 μέτρων. Η DH-TPC-BF2120 διαθέτει συμπίεση Η.264, επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών CBR-VBR για τη μεταβολή του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων και ενσωματώνει πρωτόκολλα ONVIF Profile S & G, PSIA και CGI για τη διαλειτουργικότητα με συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών. Η κάμερα υποστηρίζει πολλαπλές ευφυείς λειτουργίες, όπως ανίχνευση συμπεριφορών, ανάλυση αντικειμένων, τεχνολογία tripwire και είναι ιδανική για την ανίχνευση πυρκαγιών.

Ο Επίλογος του Dahua Starlight Show

Άψογο στην οργάνωση και στην τεχνική ενημέρωση, το Dahua Starlight Show που φιλοξένησε η KEEPER Hellas άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε παρευρισκόμενο. Τα πολυάριθμα βίντεο, η παρουσίαση δεκάδων προϊόντων και η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου, επιβεβαιώνει ότι Dahua Starlight Show αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο αναφοράς για το μέλλον του CCTV.  Η εκδήλωση έκλεισε με ποτό, πλούσιο φαγητό και πολλά δώρα προς τους επισκέπτες.

{gallery}7096{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...