Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
19 Ιουνίου 2019 13:56

ELKRON EGON

Νέο σύστημα ασφαλείας με έλεγχο βίντεο και αυτοματισμούς χώρου!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
0957fb525afae96b1eb358fabb0c389a XL 4ff62abc

Με περισσότερες από 26 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, 1600+ μοναδικά προϊόντα και 21 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Elkron αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων κατασκευαστών και προμηθευτών συστημάτων ασφαλείας στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Η Elkron εξειδικεύεται στην κατασκευή προϊόντων για την ανίχνευση εισβολών, την ανίχνευση πυρκαγιάς και την παρακολούθηση βίντεο…

Με περισσότερες από 26 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, 1600+ μοναδικά προϊόντα και 21 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Elkron αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων κατασκευαστών και προμηθευτών συστημάτων ασφαλείας στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Η Elkron εξειδικεύεται στην κατασκευή προϊόντων για την ανίχνευση εισβολών, την ανίχνευση πυρκαγιάς και την παρακολούθηση βίντεο, ενώ είναι και η πρώτη ιταλική εταιρεία που χρησιμοποίησε την τεχνολογία μικροκυμάτων σε αισθητήρες.

Αυτό το μήνα, η Rakson ΑΕ. μας έστειλε για δοκιμή το νέο ασύρματο σύστημα ασφαλείας με έλεγχο βίντεο και αυτοματισμούς χώρου, EgonΤο Egon είναι το νέο ασύρματο σύστημα ασφαλείας της Elkron και είναι ιδανικό για την προστασία οικιών, γραφείων και καταστημάτων και παρέχει δυνατότητες οικιακού αυτοματισμού και έλεγχο βίντεο.

Απλό στην εγκατάσταση και τον προγραμματισμό του, το νέο ασύρματο σύστημα συναγερμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλους χώρους και σε σύνθετες αρχιτεκτονικές, όπου οι λύσεις καλωδίωσης είναι περιορισμένες, χάρη στην τεράστια εμβέλεια του η οποία αγγίζει τα 2 χλμ σε ανοιχτό χώρο. Αναφορικά με τον προγραμματισμό του, το μόνο που αρκεί είναι ένας υπολογιστής, ένα πρόγραμμα περιήγησης και ένα καλώδιο δικτύου. Το σύστημα έρχεται και με μία μεγάλη γκάμα συσκευών για οικιακό αυτοματισμό, επιτρέποντας στους εγκαταστάτες να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτοματοποιημένη διαχείριση στο σπίτι.

Με την προσθήκη ειδικών ασύρματων συσκευών, ο εγκαταστάτης μπορεί να επεκτείνει το σύστημα συναγερμού του πελάτη του, μετατρέποντας ένα σύστημα συναγερμού σε μία ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης κατοικίας ή επιχείρησης, που είναι εύκολη στην χρήση και την εγκατάσταση. Ο αυτοματισμός του Egon βελτιώνει την άνεση και συμβάλει στην αποτελεσματικότερη χρήση της ενέργειας. Το εν λόγω σύστημα επιτρέπει στον χρήστη να ελέγξει το σύστημα συναγερμού, να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του χώρου, να ελέγξει τις υπαίθριες περσίδες, τις τέντες, τις οικιακές συσκευές, ακόμα και τις κάμερες παρακολούθησης βίντεο. Ο χρήστης φυσικά, μπορεί να ενεργοποιήσει/ απενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού και να ρυθμίσει την θέρμανση ή τα φώτα από απόσταση μέσω της εφαρμογής Elkron Egon ή μέσα από το www.egon.elkron.com. Το Egon έρχεται σε δύο εκδόσεις, το CR600 και το CR600 PLUS το οποίο δοκιμάζουμε αυτό το μήνα.

CR600 PLUS

Η κεντρική μονάδα CR600 PLUS είναι κατασκευασμένη από ABS πλαστικό με γυαλιστερή μαύρη πρόσοψη, μικρό μέγεθος και μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια. Η κομψή γραμμή και οι περιορισμένες διαστάσεις επιτρέπουν την τοποθέτηση των μονάδων ελέγχου Egon σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Πλήρως ασύρματη, η κεντρική μονάδα διαθέτει ενσωματωμένη πλακέτα 3G για επικοινωνία μέσω δικτύου κινητής, όπως και τον ασύρματο δέκτη περιφερειακών με συχνότητα επικοινωνίας 868ΜΗz, ενώ είναι συμβατός και με την τεχνολογία Zigbee 1.2 HA στα 2.4GHz. Το Zigbee έχει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα όπως λειτουργία χαμηλής ισχύος, υψηλή ασφάλεια, υψηλή επεκτασιμότητα και είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί ασύρματα δίκτυα ελέγχου και αισθητήρων σε εφαρμογές IoT. Η εμβέλεια του Zigbee όσον αφορά τη μετάδοση φτάνει έως και 200 μέτρα, ωστόσο η εμβέλεια του ασύρματου του πίνακα, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2χλμ σε ανοιχτό χώρο. Η μονάδα συναγερμού έρχεται με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο αφής, μπορεί να δεχτεί έως και 50 ασύρματες συσκευές (6 είναι ο μέγιστος αριθμός των συσκευών με κάμερα) και πιστοποιείται κατά EN 50131 Grade 2. Αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος, ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει την κατάσταση του συστήματος συναγερμού, να δει το πλήρες ιστορικό συμβάντων, να προσθαφαιρέσει συσκευές, να δώσει εξουσιοδότηση πρόσβασης στον εγκαταστάτη και να διαχειριστεί τις ειδοποιήσεις συναγερμού, τις φωνητικές κλήσεις και τα SMS συναγερμού. Ας δούμε μερικά επιπρόσθετα χαρακτηριστικά της συσκευής:

  • Τροφοδοσία: 230V AC/12V 1A με επαναφορτιζόμενη μπαταρία Ni-Mh 6V, 1100mAH.
  • Είσοδοι στην πλακέτα: 1 για tamper
  • Έξοδοι στην πλακέτα: 2 για σήμανση συναγερμού
  • Ενσωματωμένη Σειρήνα: 95dB@1m>
  • Αποστολή συναγερμών: Φωνητική κλήση στο GSM, DTMF CID μέσω GPRS, CID/SIA μέσω TCP/IP, Ethernet ή GPRS, SMS μέσω GSM, Video και φωτογραφία σε email/FTP μέσω Ethernet ή 3G.
  • Επιτήρηση ασύρματων και έλεγχος παρεμβολής: ΝΑΙ
  • Έλεγχος βίντεο σε πραγματικό χρόνο: IP κάμερα Wi-Fi στα 2MP.
  • Τοπικός έλεγχος: Τηλεχειριστήριο/ Πληκτρολόγιο/ Πληκτρολόγιο στον πίνακα
  • Απομακρυσμένος έλεγχος χρήστη: Εφαρμογή Elkron Egon για iOS/Android και μέσω web
  • Απομακρυσμένος έλεγχος εγκαταστάτη: Εφαρμογή Elkron Egon Professional για iOS/Android και μέσω web.
  • Προγραμματισμός: Web μέσω PC στο ίδιο δίκτυο LAN με τον πίνακα ή από το πληκτρολόγιο του πίνακα.

 

Πρόσβαση και έλεγχος μέσω εφαρμογής

Με το Egon, ο έλεγχος του συστήματος είναι γρήγορος και εύκολος. Η Elkron διαθέτει δύο εφαρμογές, μία για τον επαγγελματία εγκαταστάτη και μία για τον τελικό χρήστη, επιτρέποντας τους να διαχειριστούν τις λειτουργίες του συστήματος συναγερμού από απόσταση. Πιο συγκεκριμένα, ο εγκαταστάτης μπορεί να ελέγξει και να παρέμβει στις εγκαταστάσεις των πελατών του, αν έχει εξουσιοδοτηθεί, μέσω της εφαρμογής Elkron Egon Professional και τη διεύθυνση https://www.egon.elkron.com/home/installer. Από την εφαρμογή και από την πύλη, ο εγκαταστάτης μπορεί να διαχειριστεί όλα τα συστήματα των πελατών του.

Όσον αφορά το χρήστη, αυτός μπορεί επίσης να παρακολουθεί το σύστημά του μέσω της απλής εφαρμογής Elkron Egon και της διαδικτυακής πύλης http://www.egon.elkron.com. Όλες οι λειτουργίες του συστήματος όπως, όπλιση/αφόπλιση του συναγερμού, καταγραφή συμβάντων, απεικόνιση εικόνων ή βίντεο που προέρχονται από τους αισθητήρες με κάμερα, χρόνους καθυστέρησης και έλεγχο της κατάστασης κάθε τομέα και αισθητήρα, μπορούν να ενεργοποιηθούν με ένα κλικ!

Άξιο αναφοράς είναι πως με το Egon μπορείτε να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε σενάρια για τη διαχείριση φώτων, παντζουριών, περσίδων, ηλεκτρικών ρολών ή άλλων συσκευών αυτοματισμού στο σπίτι που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο Zigbee. Με ένα απλό πάτημα στο διακόπτη ή μέσω μία εντολής στο smartphone, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει μία σειρά λειτουργιών και να ελέγξει το σπίτι ή το γραφείο ανάλογα με τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, φεύγοντας από το σπίτι μπορεί να χαμηλώσει όλα τα παραθυρόφυλλα, να σβήσει όλα τα φώτα και να ενεργοποιήσει το συναγερμό δίνοντας μία μόνο εντολή. Σε περίπτωση που ο εγκαταστάτης έχει εξουσιοδοτηθεί από τον χρήστη, μπορεί και αυτός να δημιουργήσει σενάρια και να τα συσχετίσει με τις συσκευές του συστήματος. Ας δούμε μερικές από τις κυριότερες λειτουργίες αυτοματισμού που προσφέρει το σύστημα συναγερμού:

  • Διαχείριση εσωτερικών ή εξωτερικών φώτων.
  • Διαχείριση ρολών.
  • Ρύθμιση του συστήματος θέρμανσης ή ψύξης σε προκαθορισμένη θερμοκρασία
  • Οικιακές συσκευές
  • Αυτοματισμοί γκαράζ, καλύμματα πισίνας, περσίδες και οθόνες προβολής
  • Ενεργοποίηση ή/και απενεργοποίηση του φωτισμού σύμφωνα με τις εναλλαγές του φωτός της ημέρας, για εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Παρακολούθηση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος
  • Παρακολούθηση της εξοικονόμησης ενέργειας του σπιτιού

Περιφερειακά

Το σύστημα Egon, συνοδεύεται από μία τεράστια γκάμα περιφερειακών συσκευών όπως ασύρματα πληκτρολόγια, εξωτερικές σειρήνες, ανιχνευτές υπέρυθρων με ενσωματωμένη κάμερα, μαγνητικές επαφές, αλλά και μία νέα γκάμα συσκευών οικιακού αυτοματισμού, επιτρέποντας στους εγκαταστάτες να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτοματοποιημένη διαχείριση στο σπίτι. Ας δούμε συνοπτικά μερικές από τις κύριες συσκευές που θα συναντήσουμε στο νέο ασύρματο σύστημα συναγερμού.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Elkron διαθέτει περιφερειακές συσκευές που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Σε αυτό θα συναντήσουμε το LCD πληκτρολόγιο KP600D, το οποίο επικοινωνεί με τον πίνακα συναγερμού μέσω του ασύρματου πρωτόκολλου Zigbee (2.4GHz) και διαθέτει πλήκτρα αφής με οπίσθιο φωτισμό, εντολές όπλισης, αφόπλισης, μερικής όπλισης και πανικού, μνήμη συναγερμού και αρχείο συμβάντων, καθώς και ηχητικές/φωνητικές ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια όπλισης-αφόπλισης. Μαζί με την εν λόγω συσκευή, θα συναντήσουμε και το LED πληκτρολόγιο KP600, το τηλεχειριστήριο RC600 με τέσσερα πλήκτρα (όπλιση, αφόπλιση, μερική όπλιση, πανικός) και συρόμενο καπάκι προστασίας, καθώς και την εξωτερική σειρήνα HP600 με βαθμό προστασίας IP56, και προστασία UV και κατά των παρεμβολών RF. Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιφερειακές συσκευές, στη σειρά προϊόντων θα βρούμε και τους ανιχνευτές PIR με ενσωματωμένη κάμερα IR600VC, IR600FC και EIR600FC (με τεχνολογία pet immunity). Οι ανιχνευτές είναι συμβατοί με την τεχνολογία Zigbee, παρέχουν εποπτικά σήματα για έλεγχο λειτουργίας, διαθέτουν ενδείξεις LED και εμβέλεια που φτάνει τα 10 μέτρα. Οι ενσωματωμένες κάμερες των αισθητήρων μπορούν να ανιχνεύσουν την ανθρώπινη παρουσία και να καταγράψουν κλιπ βίντεο και φωτογραφίες σε περίπτωση συναγερμού. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να ελέγξει αμέσως τι συμβαίνει σε περίπτωση που λείπει από την οικία του και να στείλει τις κατάλληλες εντολές στην μονάδα ελέγχου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως τα περιφερειακά μοντέλα που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο Zigbee, μπορούν να αναμεταδώσουν μεταξύ τους το σήμα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την εμβέλεια του σήματος με τον πίνακα συναγερμού.

Από την προϊοντική γκάμα περιφερειακών συσκευών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μαγνητικές επαφές DC600 και DC6002l (με δύο καλωδιακές εισόδους για σύνδεση επαφής), οι ανιχνευτές διπλής τεχνολογίας IM600 και EIR600 (διπλός υπέρυθρος εξωτερικός), ο εξωτερικός ανιχνευτής διπλής τεχνολογίας με antimask DT600, αλλά και το router-αναμεταδότης ZB600 RPT, που έρχεται με δύο υποδοχές USB.

Εκτός από τις ασύρματες συσκευές συναγερμού, το σύστημα Egon ενσωματώνει μία νέα γκάμα για τη διαχείριση των πρόσθετων χαρακτηριστικών του οικιακού αυτοματισμού. Χάρη σε αυτές τις συσκευές ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τα παραθυρόφυλλα, να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, να ελέγξει τα ηλεκτρικά φορτία και την κατανάλωση τους. Τα εν λόγω μοντέλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ένας αμφίδρομος αναμεταδότης επικοινωνίας Zigbee, αλλά και να παράγουν εποπτικά σήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να είναι σε θέση ο χρήστης να ελέγξει την ορθή λειτουργία τους.

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτές τις συσκευές, διαθέσιμος είναι ο διακόπτης ρελέ ισχύος RM600 με επικοινωνία Zigbee και μετρήσεις κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο, ο τηλεχειριζόμενος διακόπτης (πρίζα) PM600, που μετρά την κατανάλωση του συνδεδεμένου φορτίου και επιτρέπει την εμφάνισή του σε πραγματικό χρόνο, ο αισθητήρας φωτός S600, ο οποίος μετράει τις αλλαγές στην ένταση του φωτός και ανιχνεύει τη θερμοκρασία από -10°C έως 50°C και τον θερμοστάτη με μπαταρία TER600, που ελέγχει τη θερμοκρασία και ρυθμίζει ταυτόχρονα το σύστημα θέρμανσης ή ψύξης. Τέλος, στη σειρά θα βρούμε και τη θερμοστατική βαλβίδα VT600, για την αυτόματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της βαλβίδας του καλοριφέρ σύμφωνα με τις ρυθμίσεις και τον τετραπλό διακόπτη CMD600, ο οποίος επιτρέπει την ενεργοποίηση έως και τεσσάρων προκαθορισμένων σεμιναρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και των kit συναγερμού που μπορείτε να προμηθευτείτε, επικοινωνήστε με τη Rakson A.E. στο τηλέφωνο ή επισκεφτείτε το site της εταιρίας που θα βρείτε κάτω στην περιγραφή.

{gallery}7181{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...