Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Αυγούστου 2019 11:32

Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
839e7eb21f29f9046e9535f886295240 XL e7b4e4c0

Ο Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες κατά τη διάρκεια του Starlight Show, για να μοιραστεί με το κοινό των εγκαταστατών, όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες που φέρνει ο τομέας της ασφάλειας.

Ο Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες κατά τη διάρκεια του Starlight Show, για να μοιραστεί με το κοινό των εγκαταστατών, όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες που φέρνει ο τομέας της ασφάλειας.

Ζώντας με το σύνθημά του “Κάνε κάτι με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου”, ο κ. Węglarz χρησιμοποιεί την εμπειρία του στον τομέα του CCTV σε συνδυασμό με την αγάπη του για τις σύγχρονες τεχνολογίες, για να μοιραστεί τη γνώση του με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Η εκπαίδευση που έλαβε στην Πολωνία, τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν τόσο στον τομέα της τεχνολογίας όσο και στον τομέα της διαχείρισης, επέτρεψε στον Jacek να κατανοήσει καλύτερα την ίδια τη βιομηχανία και ταυτόχρονα να επικοινωνήσει αποτελεσματικότερα το μήνυμά του στο εκάστοτε κοινό. Το show Starlight που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα, ήταν μία από τις 30 εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Training Manager της Dahua Technology. Αποστολή του Jacek, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στη βιομηχανία του CCTV, να τους «υπενθυμίσει» το σωστό τρόπο επιλογής μίας κάμερας και ταυτόχρονα να εξηγήσει πώς η Dahua απαντάει στις σύγχρονες αυτές προκλήσεις με τις τελευταίες της λύσεις και καινοτομίες. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων, ο Jacek αφιερώνεται στη δοκιμή νέων καμερών και λύσεων, καθώς και στην καταγραφή πραγματικών σεναρίων με βίντεο που αποδεικνύουν υψηλή ποιότητα των προϊόντων. Αυτό συμβαίνει συχνά, συμβαίνει δύσκολα ή με ανορθόδοξα σενάρια! Μπορείτε να δείτε αυτά τα βίντεο και τα πειράματα κατά τη διάρκεια του Dahua Starlight Show, οπότε κλείστε θέση την επόμενη φορά!

Η Dahua Technology είναι ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφαλείας, βιντεοεπιτήρησης και υπηρεσιών IoT. Βασιζόμενη στις νέες τεχνολογικές καινοτομίες, η Dahua προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, συστήματα και υπηρεσίες για την δημιουργία αξιών σε επιχειρήσεις, καταναλωτές, καταστήματα, ακόμα και τις πόλεις.

Η εταιρία απασχολεί περισσότερους από 16.000 εργαζόμενους από τους οποίους το 50%, εργάζεται στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της, διανέμονται και εφαρμόζονται σε περισσότερες από 180 χώρες και περιοχές. Από το ξεκίνημα της δημιουργίας του πρώτου DVR 8 καναλιών το 2002 και μέχρι σήμερα, η Dahua έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις τεχνολογικές καινοτομίες και συνεχώς αυξάνει τις επενδύσεις της, διαθέτοντας περίπου το 10% των ετήσιων εσόδων από τις πωλήσεις της  στην έρευνα και την ανάπτυξη. Η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά τις αναδυόμενες ευκαιρίες που βασίζονται σε τεχνολογίες video IoT (Internet of Things) και έχει ήδη αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της μηχανικής όρασης, των συστημάτων τηλεδιάσκεψης, των επαγγελματικών drone, των ηλεκτρονικών πινακίδων, του RFID, της ρομποτικής κ.λπ.

Σήμερα, η Dahua Technology έχει δημιουργήσει περισσότερα από 200 επαρχιακά γραφεία στην Κίνα καθώς και 54 αντιπροσωπείες ανά τον κόσμο, παρέχοντας στους πελάτες και τους συνεργάτες της γρήγορες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Τα προϊόντα της εφαρμόζονται ευρέως σε κάθετες αγορές, όπως η δημόσια ασφάλεια, η κυκλοφορία, το λιανικό εμπόριο, ο τραπεζικός τομέας, η χρηματοδότηση, η ενέργεια κ.λπ. Πολυάριθμα και μεγάλα έργα έχουν εφαρμοστεί με λύσεις και προϊόντα της Dahua, όπως η International Import Expo της κίνας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, η 28η και η 29η Σύνοδος Κορυφής ASEAN, το μετρό του Recife στη Βραζιλία, κ.ά. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για περισσότερα από 2.100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και περισσότερα από 100 διεθνή  διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Άξιο αναφοράς είναι πως η Dahua κατατάχθηκε στη 2η θέση όσον αφορά τη παγκόσμια αγορά εξοπλισμού CCTV και βίντεο παρακολούθησης σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της IHS, ενώ κατέλαβε και την 2η θέση στο “2018 a&s Security 50”.

-Ποιες είναι οι νέες τεχνολογικές τάσεις που θεωρείτε ότι έχουν επηρεάσει περισσότερο τον κλάδο της ασφάλειας;

Τα πιο «καυτά θέματα» στη βιομηχανία μας είναι συνήθως τεχνολογίες που καθιστούν τα συστήματα ασφαλείας πιο έξυπνα, πιο αποτελεσματικά και μπορούν να πάρουν ένα αρκετά μεγάλο φορτίο από τους ανθρώπινους πόρους. Η τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζει αυτή τη στιγμή θεμελιώδη ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ασφάλειας – καθιστώντας την ασύγκριτα πιο έξυπνη και πιο αποτελεσματική από ποτέ. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στα προϊόντα και τις λύσεις της Dahua Technology. Η Dahua ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με την έρευνα και την ανάπτυξη στην A.I. (τεχνητή νοημοσύνη) και έχει δημιουργήσει προηγμένο τεχνολογικό ινστιτούτο με ειδικά καταρτισμένο προσωπικό και μηχανικούς που αφιερώνονται σε αυτόν τον τομέα. Ελπίζουμε ότι η ΤΝ. μπορεί να αντισταθμίσει ορισμένες ανεπάρκειες των ανθρώπων, αντί να αντικαταστήσει τα ανθρώπινα όντα. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να βρούμε έναν ύποπτο από μαζικά βίντεο, ενώ αντίθετα η ΤΝ. μπορεί να εντοπίσει το άτομο συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά του από μια βάση δεδομένων με εκατομμύρια καταχωρήσεις μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Στη διασταύρωση, είναι αδύνατο για την αστυνομία να επικεντρωθεί σε παράνομα οχήματα όλη την ημέρα, αλλά το σύστημά μας μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορες παραβιάσεις σε πραγματικό χρόνο, οδηγώντας έτσι στη βελτιστοποιημένη ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και των πόρων.

Λαμβάνοντας την ΤΝ. ως βασική στρατηγική της, η Dahua έχει αναπτύξει «βαθιά γνώση» σε διαφορετικές βιομηχανίες με επίκεντρο τον αλγόριθμο προσώπου και τον αλγόριθμο δομής βίντεο. Προς το παρόν, η ΤΝ. χρησιμοποιείται κυρίως για ένα συμβάν μετά την παρακολούθηση, αλλά στο μέλλον, θα αναπτυχθεί σταδιακά για την πρόληψη, ώστε να βοηθήσει άτομα που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Στον κλάδο μας, η εξαγωγή δεδομένων βίντεο και η τεχνολογία ανάλυσης δεδομένων θα έχουν καθοριστικό ρόλο για την αντιμετώπιση παράνομων συμπεριφορών. Βασιζόμενη σε αυτή την τάση, η Dahua διερευνά τα πραγματικά σενάρια για την εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας σε διάφορες κάθετες αγορές, όπως οι έξυπνες πόλεις, η έξυπνη κυκλοφορία, το λιανικό εμπόριο κ.λπ. και τη συνδυάζει με τη λειτουργία της βιομηχανίας, ώστε να ωφελήσει τους πελάτες της με πραγματικές επιχειρηματικές αξίες και ολοκληρωμένες ευφυείς λύσεις.

Ως κορυφαίοι πάροχοι λύσεων IoT και υπηρεσιών ασφαλείας, θα κατευθύνουμε με ρεαλισμό την εφαρμογή των νέων αυτών τεχνολογιών για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επωφεληθούν και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη κοινωνία και μία πιο έξυπνη διαβίωση.

– Πείτε μας μερικές από τις νέες καινοτομίες της Dahua για το έτος 2018-2019 και τα σχέδια της εταιρίας για τον επόμενο έτος.

Το 2018, η Dahua ξεκίνησε το “Dahua Heart of City (Dahua HOC)”, έναν έξυπνο μηχανισμό ανάπτυξης πόλεων υποστηριζόμενο από τις δυνατότητες Full Sensing, Full Intelligence, Full Computing και Full Ecosystem. Η νέα στρατηγική συγκεντρώνει τις ισχυρές τεχνολογικές καινοτομίες της εταιρείας, την υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονική του δικτύου ασφάλειας και τις δυνατότητες των λειτουργικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα διαμορφώνει λύσεις “από άκρο σε άκρο” με υποστηρικτικές τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η βαθιά εκμάθηση, το IoT σε όλους τους τομείς των έξυπνων λειτουργιών της πόλης, επιτρέποντας έτσι στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο έξυπνες.

Προκειμένου να προωθηθεί πλήρως η εφαρμογή της ΤΝ για ένα πλήρες φάσμα έξυπνων προϊόντων, η Dahua στοχεύει στις απαιτήσεις των πελατών της σε υπηρεσίες front-end, αποθήκευσης και κεντρικών υπηρεσιών. Συνδυάζοντας το cloud computing, τα Big Data και στηριζόμενη σε έξυπνους αλγόριθμους, η εταιρεία έχει βελτιστοποιήσει τα προϊόντα, τις λύσεις και τους καινοτόμους τρόπους λειτουργίας της, δίνοντας μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της. Το 2019 και το επόμενο έτος, η Dahua θα αυξήσει τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, αλλά και σε άλλους τεχνολογικούς κλάδους, όπως στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας, του cloud computing, των μεγάλων δεδομένων, των τσιπ και άλλων μελλοντικών τεχνολογιών. Αυτό θα βελτιώσει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων από άκρο σε άκρο και θα λύσει σημαντικά επιχειρηματικά προβλήματα.

 

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Dahua σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Μου αρέσει να διαχωρίζω τα πλεονεκτήματά μας σε 3 “Τ”, Transparency-Technology-Targeting (Διαφάνεια-Τεχνολογία-Στόχευση).

Κατά τη διάρκεια των Starlight Shows δίνω πάντα μεγάλη έμφαση στη διαφάνεια. Ως εταιρεία τεχνολογίας και ακόμα πιο σημαντικό, ως πάροχος ασφάλειας, πρέπει να παίξουμε με ανοιχτές κάρτες αναφορικά με το τι κάνουμε. Με άλλα λόγια, δημιουργούμε ισχυρή εμπιστοσύνη με τους πελάτες μας και τους δίνουμε αυτοπεποίθηση όταν προσφέρουν τις κάμερές μας, καθώς γνωρίζουν ποια εξαρτήματα χρησιμοποιούμε και πώς να επιλέξουν την ιδανική κάμερα. Πρέπει να μιλάμε στο ίδιο επίπεδο τεχνολογίας για να μπορούμε να συγκρίνουμε το εκάστοτε υλικό με έναν δίκαιο και επαγγελματικό τρόπο. Όπως βλέπετε κατά τη διάρκεια του Show μου, ξοδεύω αρκετό χρόνο μιλώντας για τις πιο σημαντικές προδιαγραφές της κάμερας, ώστε να υπενθυμίσω στους συνεργάτες μας πώς να βρουν το καλύτερο προϊόν, προτού να το κρατήσουν στα χέρια τους. Έχω περάσει εκατοντάδες ώρες δοκιμής των προϊόντων μας, και άλλο τόσο για την προετοιμασία βίντεο, για να δουν οι συνεργάτες μας με τα δικά τους μάτια, τα πραγματικά πλεονεκτήματα που τους προσφέρουμε.

Από την άλλη πλευρά, οι ανταγωνιστές μας δεν μοιράζονται το όραμά μας για διαφάνεια. Μερικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν δύσκολους τρόπους για να διαφημίσουν ορισμένες τεχνολογίες, μερικοί επιθυμούν να μην συμπεριλαμβάνουν σκόπιμα σημαντικές «μεταβλητές» στα datasheet των προϊόντων τους και κάποιοι επιθυμούν να κρύβονται πίσω από το “εμπορικό μυστικό”, όταν τους ρωτούν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το υλικό τους.   

Το δεύτερο «Τ» αφορά την Τεχνολογία, κάτι για το οποίο είμαι παθιασμένος και μπορώ να μιλάω για ώρες! Λόγω του γεγονότος ότι η Dahua επενδύει το 10% των εσόδων της στην έρευνα και την ανάπτυξη, κατορθώσαμε να εισάγουμε στην αγορά πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Ήμασταν αυτοί που φέραμε τους αισθητήρες της Sony Starvis στη σειρά Lite, γιατί θέλουμε οι καλύτερες τεχνολογίες να είναι διαθέσιμες σε όλους. Η καλύτερη ποιότητα εικόνας φέρνει με μία πιο αποτελεσματική επιτήρηση και τελικά, ένα ακόμα ασφαλέστερο περιβάλλον. Η Dahua φέρνει συνεχώς νέους και καλύτερους αισθητήρες στην αγορά CCTV. Με τις κάμερες FullColor για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε μια πολύχρωμη εικόνα τη νύχτα όταν τα προϊόντα των περισσότερων ανταγωνιστών αλλάζουν σε ασπρόμαυρη λειτουργία. Είμαστε επίσης οι πρώτοι που εισαγάγαμε μια σειρά 4 Megapixel Starlight+. Αναπτύξαμε και πατεντάραμε την επαναστατική τεχνολογία ePOE που σπάει τα όρια μετάδοσης για ισχύ και δεδομένα μέσω καλωδίου UTP ή ακόμη και ομοαξονικού καλωδίου! Μπορείτε να ενεργοποιήσετε κάμερες και να μεταδώσετε τα δεδομένα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο μέχρι και για 1 χιλιόμετρο! Αυτό αλλάζει τα πάντα..

Για τα αναλογικά συστήματα, η ιδιόκτητη τεχνολογία μας, δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να τροφοδοτούμε τις κάμερες και να μεταδίδουμε βίντεο μέσω ομοαξονικού καλωδίου, αλλά και να μεταδίδουμε ήχο υψηλής ποιότητας μέσω αυτού. Το επόμενο κεφάλαιο των «ανακαλύψεων» της Dahua ξεκινά με το πρώτο Artificial Intelligence NVR στον κόσμο, μία συμπαγής συσκευή που μπορεί να αντικαταστήσει μια φάρμα από server! Ποτέ πριν δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση τόσων αλγορίθμων σε μία συσκευή που είναι προσιτή και εύκολη στη χρήση. Εκτός από την ήδη αναφερθείσα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, το AI NVR μπορεί επίσης να αναγνωρίσει την εμφάνιση κάθε ατόμου συμπεριλαμβανομένων του χρώματος και του τύπου ρούχων, καθιστώντας την όλη διαδικασία σε ζήτημα δευτερολέπτων, αντί για ωρών. Η όλα διαδικασία σας βοηθάει να βρείτε το άτομο που σας ενδιαφέρει άμεσα. Ομοίως, η συσκευή μπορεί να εκτελεί αναγνώριση χρώματος και τύπου αυτοκινήτου για βελτιστοποίηση της αναζήτησης συγκεκριμένων οχημάτων. Αναφορικά με τους ανθρώπους και τα οχήματα, το AI NVR εξάλειψε επίσης τους ψευδείς συναγερμούς για την ανίχνευση εισβολών, δίνοντας συναγερμό μόνο όταν ένα πραγματικό άτομο ή ένα αυτοκίνητο εμφανίζεται στην κάμερα. Ανυπομονώ για τα μελλοντικά επιτεύγματα που θα φέρει η Dahua στην αγορά. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τελευταίες μας τεχνολογίες, παρακολουθήστε τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας!

Το τρίτο μεγάλο πλεονέκτημα της Dahua έναντι του ανταγωνισμού, είναι η τοπική «στόχευση/ στήριξη». Έχουμε αναπτυχθεί δυναμικά στις τοπικές αγορές, διευρύνοντας τις ομάδες και τα γραφεία μας σε πολλές χώρες, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να είμαστε πιο κοντά στους συνεργάτες μας. Αυτά τα γραφεία παρέχουν συχνά επαγγελματικές-πρακτικές εκπαιδεύσεις που οδηγούν στην πιστοποίηση των συμμετεχόντων, των τοπικών ομάδων υποστήριξης, βοηθώντας του πελάτες σε κάθε στάδιο των έργων τους. Για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τη μεγάλη ζήτηση για προϊόντα της Dahua, έχουμε σήμερα δύο σημαντικά κέντρα εφοδιασμού στην Πολωνία και την Ουγγαρία που κατά μέσο όρο κατέχουν 600.000 προϊόντα! Επιπλέον, ξεκινήσαμε μια νέα γραμμή παραγωγής στην Ουγγαρία, ικανή να παράγει πάνω από χίλιες συσκευές την ημέρα. Η έδρα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών βρίσκεται στη Βαρσοβία της Πολωνίας, η οποία φιλοξενεί όχι μόνο τη διοίκηση αλλά και την αίθουσα εκπαίδευσης Dahua Academy και ένα τοπικό κέντρο RMA που παρέχει γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια στους ευρωπαίους πελάτες μας, εάν χρειαστεί.

Πιστεύω ότι με αυτές τις 3 σημαντικές προσδοκίες, είμαστε αρκετά μπροστά από τους ανταγωνιστές μας. Φυσικά, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.

 

-Πείτε μας λίγα λόγια για την ελληνική αγορά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε αυτή.

Μπορώ να δω πολλές δυνατότητες στην ελληνική αγορά. Ξεκινώντας με τις κάμερες, έχουμε μερικές διαφορετικές ευκαιρίες. Τα αναλογικά συστήματα εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα για διάφορους λόγους – είτε καθαρά για οικονομικούς, είτε συχνά για λόγους προτίμησης. Η σειρά προϊόντων μας «HDCVI» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για να ικανοποιήσει ακόμη και τα πιο απαιτητικά έργα. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια επιλογή, χωρίς περιορισμό των καλύτερων αισθητήρων μόνο για τη γκάμα IP. Ήμασταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε 4Κ αναλογικές κάμερες και η μόνη που προσφέρει ήχο μαζί με βίντεο και τροφοδοσία μέσω ομοαξονικού καλωδίου! Επίσης, διευκολύνουμε την μετάβαση σε IP λύση, κάνοντας τα προϊόντα προσιτά και εύκολα στην εγκατάστασή τους- plug-and-play για τις κάμερες και τα NVR. Πολύ συχνά μια μεγάλη πρόκληση που τελικά σκοτώνει κάποιες αναβαθμίσεις αναλογικού σε IP είναι το κόστος και η πολυπλοκότητα της αλλαγής καλωδίων. Τώρα με την επαναστατική μας τεχνολογία ePOE, αυτό το πρόβλημα παύει να υφίσταται. Το ελληνικό ακροατήριο εντυπωσιάστηκε όταν έμαθε ότι τώρα μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα σύστημα IP χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση, προσθέτοντας απλούς μετατροπείς.

Βλέπω επίσης μία μια μεγάλη ευκαιρία στα «nonCCTV» προϊόντα μας. Οι οθόνες μας, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων ψηφιακής σήμανσης, κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Έλληνες συνεργάτες μας. Ο στόχος μου ως παρουσιαστής και ως ευαγγελιστής της Dahua, είναι να ενημερώσω το κοινό για το πλήρες χαρτοφυλάκιο της Dahua, το οποίο είναι εντυπωσιακό. Χαίρομαι που βλέπω το κοινό μου να εκπλήσσεται όταν μας γνωρίζουν καλύτερα και βλέπουμε πώς μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα προϊόντα από ό, τι αναμενόταν, για να στηρίξουμε την επιχείρησή τους.

 

-Πρόσφατα επισκεφτήκατε την Ελλάδα για τρίτη φορά με αφορμή το Macedonian Starlight Show. Ποια η γνώμη σας για τους έλληνες εγκαταστάτες;

Από την πλευρά μου ως παρουσιαστής, πρέπει να πω ότι είναι ευχαρίστηση μου να δουλεύω μαζί με το ελληνικό κοινό. Οι έλληνες ακροατές μου επιφυλάσσουν ένα θερμό καλωσόρισμα κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Αυτό κάνει τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική, επειδή το Starlight Show δεν είναι μια τυπική παρουσίαση, είναι περισσότερο σαν μια παράσταση και όταν η ενέργεια που μοιράζομαι με τους επισκέπτες έρχεται πίσω σε μένα – γίνεται ένας ενεργός διάλογος ανάμεσα σε λάτρεις της τεχνολογίας. Επίσης, λαμβάνω πάντα πολλές πολύτιμες και πρακτικές ερωτήσεις από τους Έλληνες εγκαταστάτες, οι οποίοι δείχνουν την πλούσια εμπειρία τους στον τομέα και αποδεικνύουν ότι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι μοιράζομαι μαζί τους. Μπορώ επίσης να πω ότι οι Έλληνες συνεργάτες μας, εκτιμούν την παθιασμένη και ειλικρινή μας προσέγγιση, διότι – όπως μου είπαν – έχουν κουραστεί από άδειες υποσχέσεις και καθαρές παρουσιάσεις μάρκετινγκ από άλλους κατασκευαστές. Διατηρώ επαφή με τα προηγούμενα μέλη του κοινού μου, συζητώντας για διάφορα έργα και παρέχοντας τις συμβουλές μου όποτε μπορώ να βοηθήσω. Αυτό μου δείχνει ότι οι έλληνες τεχνικοί έχουην την δυνατότητα να φέρουν σε πέρας ενδιαφέροντα και συχνά πολύπλοκα έργα. Μία προσωπική παρατήρηση: «εκτός από τη φιλικότητα των Ελλήνων, έχω απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό! Τζατζίκι, σουβλάκι, γύρο, μουσακά, τυρί φέτα, μαστίχα – αυτά τα πράγματα με κάνουν ακόμα πιο ευτυχισμένο όταν επισκέπτομαι τη χώρα σας! Ω, και αν δεν το έχετε δει ακόμη, θα πρέπει να ελέγξετε το βίντεο μου στο YouTube “Cook with Dahua – Power over Tzatziki”!

 

-Υπάρχουν πολλές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τι κάνει η Dahua ώστε να διαφυλάξει τις IP κάμερες της από μία παραβίαση;

Είμαι πολύ χαρούμενος που τέθηκε αυτό το ερώτημα, ιδίως επειδή υπάρχουν πολλές φήμες για το θέμα αυτό σε όλο το Διαδίκτυο και όχι τόσο πολλά γεγονότα. Για να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στους πελάτες μας, η Dahua έχει δημιουργήσει το Dahua Cybersecutiry Center. Η DHCC ιδρύθηκε για την επίλυση ζητημάτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αποσκοπεί στην παροχή πιο ισχυρών και ασφαλών προϊόντων / λύσεων για τους πελάτες μας. Αποτελείται από αναφορές ευπάθειας ασφαλείας, ανακοινώσεις και ανταλλαγή γνώσεων στον κυβερνοχώρο με την παγκόσμια πελατειακή μας βάση. Αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι στον κλάδο μας να διατηρήσουμε όλα τα προϊόντα ασφαλή και θέτουμε την ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο προτεραιότητας. Η Dahua μάλιστα προσλαμβάνει επαγγελματίες (μερικοί απλώς τους αποκαλούν “χάκερς”) που αναζητούν τυχόν ευπάθειες στα προϊόντα μας, ώστε να τα διορθώσουμε αμέσως. Με άλλα λόγια, αν κατορθώσουν να εντοπίσουν σφάλματα ασφαλείας, τους επιβραβεύουμε γι ‘αυτό.

Η Ομάδα Ανταπόκρισης Ασφάλειας Προϊόντων (PSIRT) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της DHCC. Η Dahua PSIRT είναι υπεύθυνη για τη λήψη, την επεξεργασία και την αποκάλυψη της ευπάθειας που σχετίζεται με το προϊόν και τη λύση Dahua. Είναι το καθορισμένο παράθυρο για την απελευθέρωση πληροφοριών, σχετικά με την ευπάθεια του προϊόντος Dahua.

Από την άποψη του χρήστη, εφαρμόζουμε ειδικές απαιτήσεις ασφαλείας στα προϊόντα μας για να διασφαλίσουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Δεν επιτρέπουμε προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης, ο χρήστης πρέπει να ορίσει ένα πιο περίπλοκο και εμείς του υποδεικνύουμε το επίπεδο «δύναμης» για να τον βοηθήσουμε στην επιλογή του κατάλληλου κωδικού πρόσβασης. Σε περίπτωση επίθεσης, αναπτύξαμε επίσης μία τεχνολογία με προστασία από κωδικό πρόσβασης, για να μειώσουμε το κόστος της επίθεσης.

Τα προϊόντα μας υποστηρίζουν επίσης end to end κρυπτογράφηση, παρέχοντας μια ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των προϊόντων μας, βοηθώντας ταυτόχρονα τους πελάτες μας να συμμορφώνονται με το GDPR. Υπάρχουν πολλές ακόμη πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας προστατεύονται από επιθέσεις. Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς το κάνουμε και πώς μπορείτε να κάνετε τα συστήματα ασφαλέστερα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.dahuasecurity.com και τη σελίδα cybersecurity. Παρέχουμε οδηγούς, white papers και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να διατηρήσουμε τα συστήματά σας ασφαλή και τον τρόπο με τον οποίο θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε.

 

-Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας! Πότε θα σας ξαναδούμε στη χώρα μας;

Ευχαρίστησή μου! Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι θα φέρω ένα εντελώς νέο show στην Ελλάδα στο τέλος του τρέχοντος έτους. Θα επικεντρωθώ στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα προϊόντα μετάδοσης, την ψηφιακή σήμανση και άλλες λύσεις που ξεπερνούν τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας. Θέλουμε να δείξουμε στους πελάτες μας τόσους νέους τρόπους, ώστε να μπορούν να κερδίσουν χρήματα και να παρέχουν ακόμη πιο ολοκληρωμένες λύσεις. Το όνομα της νέας εκπομπής είναι «Περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα» και ανυπομονώ να επιστρέψω και να συναντήσω και πάλι το καταπληκτικό ελληνικό ακροατήριο! Σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τη σελίδα της Dahua Technology Greece στο Facebook και την προσωπική μου στο Linkedin για να μην χάσετε την πρόσκληση και τις τρελές δοκιμές των νέων προϊόντων που θα σας ετοιμάσω! Τα λέμε εκεί!

{gallery}7386{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...