Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Σεπτεμβρίου 2019 12:03

Συνέντευξη με την κα Λίλλυ Φιλοπούλου και τον κ. Παύλο Φιλόπουλο από την LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
c9c2bbbdca96308f75b6a675e37a4a5a XL ff5aba82

Η LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ξεκίνησε το 1986 από το Θεόδωρο Φιλόπουλο με βασικό στόχο την προώθηση των πρωτοποριακών για την εποχή τεχνολογιών επικοινωνιών που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται, όπως τα δίκτυα μεταγωγής πακέτων (Χ.25), τα τοπικά δίκτυα (LAN), και την προστασία από όλα τα προβλήματα του ηλεκτρικού δικτύου…

Η LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ξεκίνησε το 1986 από το Θεόδωρο Φιλόπουλο με βασικό στόχο την προώθηση των πρωτοποριακών για την εποχή τεχνολογιών επικοινωνιών που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται, όπως τα δίκτυα μεταγωγής πακέτων (Χ.25), τα τοπικά δίκτυα (LAN), και την προστασία από όλα τα προβλήματα του ηλεκτρικού δικτύου μέσω των συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (UPS). H LEXIS ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων επικοινωνιών δεδομένων, όπως το περίφημο Lexis modem στην εντυπωσιακή για την εποχή ταχύτητα των 300bps και το ERMIS-86, ένα σύστημα ραδιοζεύξεων για επιχειρήσεις μεταφορών και διανομών.

Με το πέρασμα των χρόνων και ακολουθώντας τις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογικές τάσεις, η LEXIS εμπλούτισε την γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της, προσφέροντας μέσω του δικτύου συνεργατών της σε ολόκληρη την Ελλάδα, ολοκληρωμένες λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη σχεδίαση, υλοποίηση και συντήρηση στους τομείς: αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (UPS), Cyber Security, AI συστημάτων παρακολούθησης & Data Analytics, High density συστημάτων Wi-Fi, Virtual Private Networks, VoIP, συστημάτων απομακρυσμένης εκπαίδευσης και τηλεδιάσκεψης. Επιπλέον, διαθέτει το δικό της brand σε UPS, τα LEXPOWER.

Το Security Report βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της LEXIS στο Γέρακα και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με την κα Λίλλυ Φιλοπούλου, Head of Business Development και τον κ. Παύλο Φιλόπουλο, Sales Manager της εταιρίας.    

Πώς αποφασίσατε να μπείτε σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική αγορά, όπως αυτή των συστημάτων ασφαλείας;

Η επιτήρηση χώρων αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των οικιακών χρηστών αλλά και των επιχειρήσεων, που πρέπει να ασφαλίσουν με κάθε  τρόπο τις εγκαταστάσεις και τα δεδομένα τους. H LEXIS εισήλθε στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας, εισάγοντας στην Ελληνική αγορά τις λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης της VIVOTEK το 2004, όταν ακόμα η αγορά των συστημάτων ασφαλείας ήταν στα πρώτα της στάδια και με τις αναλογικές λύσεις να κυριαρχούν. Σαν εταιρία που έβλεπε μπροστά στο συγκεκριμένο κλάδο και έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στον τομέα των δικτύων, η LEXIS επεκτάθηκε στα συστήματα ασφαλείας δίνοντας λύσεις απομακρυσμένης επιτήρησης που περιλάμβαναν IP κάμερες ασφαλείας, καταγραφικά, video servers και λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης.

Ποιες εταιρίες αντιπροσωπεύετε στην Ελλάδα και ποιους χώρους των συστημάτων ασφαλείας καλύπτετε με αυτούς;

Εδώ και 15 χρόνια (από το 2004), η LEXIS αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο τον οίκο VIVOTEK, πρωτοπόρος εταιρία στην κατασκευή ολοκληρωμένων λύσεων παρακολούθησης μέσω IP, στην γκάμα της οποίας περιλαμβάνονται κάμερες όλων των τύπων, από box, bullet, fixed dome έως θερμικές και speed dome με ενσωματωμένους προβολείς IR εμβέλειας  250 μέτρων. Διαθέτει ειδική σειρά καμερών και καταγραφικών για την τοποθέτηση σε οχήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και πανοραμικές κάμερες που εξαλείφουν τα τυφλά σημεία. Στις λύσεις της περιλαμβάνονται οι people counting κάμερες, για την καταμέτρηση των ανθρώπων που εισέρχονται κι εξέρχονται από έναν χώρο, με ενσωματωμένα Video Analytics που παρέχουν real-time δεδομένα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής. Επίσης, η VIVOTEK είναι από τις πρώτες εταιρίες που ενσωμάτωσαν την τεχνολογία αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων για εφαρμογές parking access control και συστήματα stop & go toll. Πρόσφατα ανακοίνωσε τη διάθεση ενός νέου μοντέλου, της κάμερας IB9387-LPR, με ενσωματωμένο software αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων και υψηλή υπολογιστική ικανότητα χωρίς την απαραίτητη προσθήκη server, αναγνωρίζοντας τις πινακίδες οχημάτων περισσοτέρων από 70 χωρών παγκοσμίως. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των λύσεων της VIVOTEK, είναι η ενσωμάτωση antiintrusion software της Trend Micro. Η VIVOTEK αποτελεί τη μοναδική εταιρία παγκοσμίως που διαθέτει κάμερες με  δυνατότητα ανίχνευσης και αυτόματης αποτροπής τυχόν επιθέσεων, αλλά και αποκλεισμού ύποπτων γεγονότων, προστατεύοντας τους χρήστες από κακόβουλες επιθέσεις και απολαμβάνοντας υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας.

Σαν εταιρία τεχνολογίας που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο και να προλαμβάνει τις εξελίξεις, προχωρήσαμε στη διεύρυνση της αποκλειστικής μας συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους και ταχέως αναπτυσσόμενους κατασκευαστές έξυπνων συστημάτων παρακολούθησης, την KEDACOM. Η συγκεκριμένη εταιρία εξειδικεύεται στην καταγραφή και αναγνώριση προσώπου και σώματος, καταγραφής παραβίασης κανόνων οδικής κυκλοφορίας οχημάτων (π.χ. παράνομη στάθμευση, υπέρβαση ορίου ταχύτητας, μη τήρηση του ΚΟΚ.), καθώς και στα συστήματα περιπολίας ειδικά σχεδιασμένα για εφαρμογές στην αστυνομία, το στρατό και την έξυπνη πόλη, αλλά κι όπου απαιτείται εξειδικευμένη παρακολούθηση όλο το 24ωρο. Επίσης, διαθέτει drones ειδικών εφαρμογών προσφέροντας ασφάλεια και επιτήρηση από εδάφους και αέρος, αλλά και εξελιγμένα συστήματα τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης εκπαίδευσης.

Που βρίσκονται τα προϊόντα σας σε θέματα ποιότητας – τιμής, σε σχέση με άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά; Με τι κριτήρια γίνεται η επιλογή των προϊόντων;

Ως φιλοσοφία της LEXIS ήταν ανέκαθεν οι λύσεις που προσφέρουμε να είναι αξιόπιστες, τεχνολογικά άρτιες, να έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και να προσφέρουν τα μέγιστα για την απόλυτη κάλυψη των συνεργατών μας και κατ’ επέκταση των πελατών τους. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν είναι απόλυτα συνυφασμένο και με τη χαμηλή τιμή. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η αγορά των συστημάτων ασφαλείας έχει γεμίσει με κάμερες χαμηλής ποιότητας και αρκετές εταιρίες έχουν επικεντρωθεί στις λύσεις συγκεκριμένων οίκων, οι οποίοι είναι πολύ οικονομικοί. Όμως κανένας δεν αναφέρεται στην πραγματική ασφάλεια που προσφέρουν αυτές οι λύσεις. Μελέτη της Trend Micro που δημοσιεύθηκε πρόσφατα έδειξε ότι μέσα σε 5 μήνες αποκλείστηκαν 5.000.000 απειλές σε IP κάμερες, με το 75% των απειλών να είναι προσπάθειες για παραβίαση των credentials της κάμερας με σκοπό να εισέλθουν σε αυτή. Αν αυτοί που λαμβάνουν την απόφαση με κριτήριο την τιμή, γνώριζαν ότι το σύστημα ασφαλείας που θα τοποθετηθεί στο χώρο τους έχει «τρύπες», τότε σίγουρα θα το ξανασκέφτονταν.

Πώς η LEXIS ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των συστημάτων ασφαλείας; Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες τεχνολογίες;

Η LEXIS, σαν εταιρία παροχής λύσεων υψηλής τεχνολογίας, δε θα μπορούσε να μην παρακολουθεί και να προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες. Η αναγνώριση προσώπων, τα data analytics, η περεταίρω εξέλιξη των IP καμερών σε κρίσιμες εφαρμογές, καθώς και οι λύσεις που αφορούν στην ασφάλεια πόλεων είναι ορισμένα από τα στοιχεία που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια, και η LEXIS έχει ήδη προετοιμαστεί για αυτές. Αυτό που είναι κυρίαρχης σημασίας, είναι οι λύσεις που προσφέρουμε να είναι άρτιες τεχνολογικά και να ικανοποιούν πλήρως και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, με την ποιότητα κατασκευής να έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Πώς υποστηρίζετε τα προϊόντα μετά την πώληση. Τι δυνατότητες «service» και τεχνικής υποστήριξης διαθέτετε; Πώς αντιμετωπίζετε τυχόν αστοχία υλικού;

Η υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πώληση, είναι το κυριότερο μέλημά μας στη LEXIS και γι΄αυτό επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Θέλουμε να παρέχουμε τη σιγουριά στους συνεργάτες μας ότι οι λύσεις και τα προϊόντα που τους προτείνουμε είναι τα κατάλληλα για την εκάστοτε εφαρμογή/εγκατάσταση και ότι είμαστε δίπλα τους σε όλα τα στάδια από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση. Φροντίζουμε τόσο το τεχνικό μας τμήμα όσο και το τμήμα πωλήσεων να λαμβάνουν όλες τις πιστοποιήσεις των κατασκευαστών που αντιπροσωπεύουμε και να είναι δίπλα σε όλες τις εξελίξεις πραγματοποιώντας συνεχείς μετεκπαιδεύσεις.

Πριν από μια δεκαετία, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε εγκαταστάσεις με σκοπό να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους συνεργάτες μας. Έτσι, από το 2009, η LEXIS στεγάζεται στα ιδιόκτητα γραφεία της έκτασης 1.000 τ.μ. στο Γέρακα, όπου διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου και επισκευής συστημάτων UPS, με ξεχωριστό τμήμα για την τεχνική υποστήριξη των δικτυακών λύσεων, και κέντρο logistics για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποθεμάτων της. Στο χώρο αυτό, πραγματοποιούνται όλοι οι έλεγχοι και οι επισκευές των προϊόντων που εμπορευόμαστε, έχοντας πάντα διαθέσιμα όλα τα ανταλλακτικά που μπορεί να απαιτηθούν. Επίσης, πραγματοποιούνται demo testing νέων προϊόντων που λαμβάνουμε από τους προμηθευτές μας, με σκοπό την αξιολόγησή τους πριν λανσαριστούν στην αγορά.

Πέρα όμως από την καθημερινή υποστήριξη των πελατών μας, η εταιρία μας παρέχει advanced support,  αλλά και δυνατότητες επέκτασης εγγύησης. Επίσης, το 2018 αναβαθμίσαμε και λάβαμε πιστοποίηση ISO σύμφωνα με το τελευταίο πρότυπο, 9001:2015, κάνοντας πιο αυστηρό έλεγχο κατά την παραλαβή των εισαγωγών στο χώρο της αποθήκης μέσα από δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των συνεργατών της εταιρίας σας και τι ενέργειες κάνετε για αυτό;

Η εκπαίδευση των συνεργατών μας πάνω σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες είναι πολύ σημαντική για τους συνεργάτες μας ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν οι ίδιοι τους πελάτες τους. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της εταιρίας μας, στο Γέρακα, όπου πραγματοποιούμε παρουσιάσεις και hands-on labs. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται είτε από τους πιστοποιημένους μηχανικούς μας, είτε από μηχανικούς των κατασκευαστριών εταιριών. Το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες μας στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι αντίστοιχες εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο υποκατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τους υπόλοιπους συνεργάτες μας, διοργανώνοντας τοπικές εκπαιδεύσεις. Επίσης, ανάλογα το επίπεδο της εκπαίδευσης, παρέχουμε τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Γιατί ένας τεχνικός ή ένα κατάστημα να επιλέξει την LEXIS ως προμηθευτή του;

Η LEXIS διαθέτει εμπειρία άνω των 33 ετών στους τομείς δραστηριότητάς της, και για να κρατηθεί μια εταιρία τόσα χρόνια στην αγορά, σημαίνει ότι οι συνεργάτες της την εμπιστεύονται για ένα πλήθος λόγων. Φροντίζει πάντα να έχει διαθέσιμο στοκ σε εμπορεύματα και ανταλλακτικά και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της, αλλά πρωτίστως να υποστηρίζει πλήρως το συνεργάτη σε τεχνικό επίπεδο αναφορικά με τις λύσεις που προσφέρει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πώληση. Καθημερινά προμηθεύει τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής σε Ελλάδα και Κύπρο κι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.500 εγκαταστάσεις σε αεροδρόμια, Ένοπλες Δυνάμεις, Πανεπιστήμια, Φαρμακοβιομηχανίες, Ξενοδοχεία, εταιρίες logistics, κ.ά. τις οποίες συντηρεί και υποστηρίζει σε 24ωρη βάση (24×7). Επιπλέον, είναι μια εταιρία που καταλαβαίνει τις ανάγκες της αγοράς και βλέπει μπροστά, φέρνοντας νέες τεχνολογίες και προϊόντα στις χώρες δραστηριότητάς της.

Σε ποιο προϊόν σκοπεύετε να επενδύσετε περισσότερο μέσα στο 2020; Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της εταιρίας για το 2020;

Για το 2020, η εταιρία μας σκοπεύει να δώσει περισσότερη έμφαση σε λύσεις ασφαλείας που σχετίζονται με αναγνώριση προσώπων, mobile surveillance και ασφάλειας δεδομένων. Λόγω της εξειδίκευσης και της μακρόχρονης εμπειρίας της εταιρίας τόσο στα συστήματα παρακολούθησης, όσο και στο cyber security, συνδυάζουμε τις δύο αυτές πτυχές δίνοντας λύσεις με στόχο την περιμετρική και κεντρική ασφάλεια του δικτύου μιας επιχείρησης. Η επανάσταση του IoT είναι πλέον γεγονός και επηρεάζει επιχειρησιακούς και οικιακούς χρήστες. Αυτό που πρέπει να προβληματίζει εκείνους που υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες, είναι πώς θα προστατεύσουν και πώς θα διαχειριστούν όλο αυτό τον όγκο δεδομένων. Η LEXIS είναι πλήρως προετοιμασμένη και παρέχει όλες τις λύσεις που απαιτούνται για την ασφάλεια και διαχείριση των big data.

{gallery}7494{/gallery}

  • LEXIS Πληροφορική Α.Ε.
  • Αθήνα: Καρπάθου 2-4 & Εθν. Αντιστάσεως, 15344, Γέρακας | Θεσσαλονίκη: Μαυρομιχάλη 32, 54248, T: 2310-329350-1
  • τηλ.: 210-6777007 | 2310-329350-1
  • e-mail: lexis@lexis.gr | thes@lexis.gr
  • site: www.lexis.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...