Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Σεπτεμβρίου 2019 12:04

Συνέντευξη με τον Paul Bennett International Sales Manager της CQR

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
d69722cff42cb54b6e70a08ef58fded4 XL 09c8a709

Η CQR Security Ltd είναι μέλος του ομίλου εταιρειών OSL. Ιδρύθηκε το 1978 με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και από τότε είναι στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας της ασφάλειας και της πυρανίχνευσης. Τα συστήματα και τα προϊόντα της είναι σχεδιασμένα για την προστασία οικιακών, κατοικημένων και εμπορικών ακινήτων.

Η CQR Security Ltd είναι μέλος του ομίλου εταιρειών OSL. Ιδρύθηκε το 1978 με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και από τότε είναι στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας της ασφάλειας και της πυρανίχνευσης. Τα συστήματα και τα προϊόντα της είναι σχεδιασμένα για την προστασία οικιακών, κατοικημένων και εμπορικών ακινήτων. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καναλιών διανομής που καλύπτει την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία και εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες.

Αυτό το μήνα το Security Report βρέθηκε στα γραφεία της GQ TECH S.A. στην Παιανία, για να συνομιλήσει από κοντά τον κ. Paul Bennett, International Sales Manager της CQR, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Η GQ TECH S.A. εκπροσωπεί μία ομάδα κατασκευαστών παγκοσμίου φήμης συμπεριλαμβανομένων της CQR και ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας μίλησε στο περιοδικό μας για τα προϊόντα που προσφέρει η CQR, για την Ελλάδα και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

– Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για εσάς και την πορεία σας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας

Εργάζομαι στο κλάδο των πωλήσεων από τα 18 και συγκεκριμένα στη CQR τα τελευταία 5 χρόνια. Μετά την επιτυχία μου σε διάφορους ρόλους και τομείς στο κλάδο των πωλήσεων, είχα την ευκαιρία να υποβάλω αίτηση για τη θέση του International Sales Manager στη CQR, την οποία και κέρδισα με επιτυχία.

– Πόσες χώρες έχετε υπό την ευθύνη σας, εκτός από την Ελλάδα;

Είμαι υπεύθυνος για την Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Οι αγορές «κλειδιά» για εμένα εκτός από την Ελλάδα, είναι οι χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), η Βουλγαρία και η Πολωνία.

– Πείτε μας λίγα λόγια για τη CQR. Πώς έγινε η CQR ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας;

Η CQR αποτελεί βασικό πυλώνα για τη βρετανική βιομηχανία ασφάλειας τα τελευταία 40 χρόνια. Αρχικά, η εταιρία δημιουργήθηκε επειδή ο ιδρυτή της, Denis Solomon, είδε ότι οι μεταλλικές σειρήνες άφηναν σκουριές και λεκέδες στο σπίτι του μετά από μία βροχή, κάτι το οποίο δεν του άρεσε καθόλου. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μία σειρήνα από πλαστικό καλούπι και όχι από μέταλλο. Μόλις συνειδητοποίησε πόσο καλή ήταν η ιδέα του, κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε η CQR. Η CQR κατάφερε να αναπτυχθεί ταχύτατα μέσω αυτής της ιδέας και σήμερα αποτελεί κορυφαία εταιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τα καλώδια ασφαλείας και τις μαγνητικές επαφές.

– Πώς εξασφαλίζετε την ποιότητα των προϊόντων σας;

Όλα τα προϊόντα μας σχεδιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές κατασκευής. Το τεχνικό τμήμα μας έρχεται με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας, λόγω των τεράστιων γνώσεων που έχουν συγκεντρωθεί από προηγούμενους εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας και πλέον, έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλουν οι πελάτες μας, αλλά και για το πώς να κάνουμε τη δουλεία τους ευκολότερη.

– Σε ποια χώρα έχετε την ισχυρότερη παρουσία;

Με διαφορά η μεγαλύτερη αγορά μας είναι η Μεγάλη Βρετανία, η οποία αποτελεί πάνω από το ήμισυ όλων των δραστηριοτήτων της εταιρίας μας. Έχουμε επίσης ισχυρή παρουσία στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Βαλτική (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία)και φυσικά την Ελλάδα.

– Πείτε μας δύο λόγια για την ελληνική αγορά και τις ευκαιρίες-δυνατότητες που προσφέρει

Η CQR έχει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα. Στα πρώτα χρόνια της κρίσης η δραστηριότητα μας εδώ είχε φυσικά επιβραδυνθεί λίγο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις μας έχουν συνεχώς αυξανόμενες τάσεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε την ελληνική αγορά με οποιονδήποτε τρόπο. Χάρη στην ισχυρή μας σχέση με τους Έλληνες εταίρους μας, όπως η GQ TECH, γνωρίζουμε ότι θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους Έλληνες πελάτες μας, καθώς η οικονομία ενισχύεται και τα μεγάλα έργα έχουν ξεκινήσει και πάλι στην Ελλάδα.

– Παρέχετε τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη στους συνεργάτες σας;

Ναι, παρέχουμε πλήρη υποστήριξη για όλα τα προϊόντα μας όταν χρειαστεί, ωστόσο είμαστε τυχεροί που έχουμε συνεργάτες όπως η GQ TECH που έχουν εργαστεί με τη CQR εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζει τα προϊόντα μας σε βάθος.

– Σε ποιες σειρές προϊόντων η εταιρεία σας δίνει την ύψιστη προτεραιότητα;

Στη CQR αντιμετωπίζουμε όλα τα προϊόντα μας με τον ίδιο τρόπο, αλλά εάν με ρωτάτε ποιες ομάδες προϊόντων έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, αυτά σίγουρα είναι τα καλώδια, οι επαφές και στη συνέχεια σειρήνες.

– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της CQR σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και τους άλλους κατασκευαστές;

Το σύνολο των προϊόντων μας είναι επιτυχημένο στις περισσότερες αγορές, αλλά νομίζω ότι αν εξετάσετε με προσοχή το καλώδιο μας, τότε θα καταλάβετε γιατί έχει τόσο μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια των ετών. Σίγουρα το καλώδιο μας δεν είναι το φθηνότερο, ωστόσο είναι μακράν το καλύτερο και το ποιοτικότερο στην αγορά. Μην ξεχνάμε ότι τα καλώδιά μας κατασκευάζονται εξ’ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

– Ποιο είναι το προϊόν που κατέχει την πρωτιά στις πωλήσεις;

Η CQR έχει δημιουργήσει ηγετικά προϊόντα στον κλάδο της ασφάλειας, όπως τις σειρήνες  Protector,  Ultima και  Integra, ωστόσο πιστεύω ότι η απάντηση κρύβεται στο επαγγελματικό μας καλώδιο ασφαλείας. Το εν λόγω καλώδιο, είναι ένα κορυφαίο βιομηχανικό προϊόν σε πωλήσεις, το οποίο ακόμα και σήμερα δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

– Τι να περιμένουμε από τη CQR το 2020;

Αναμένουμε ότι το 2020 θα είναι ένα «μεγάλο» έτος για τη CQR. Έχουμε λανσάρει μερικά νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πλήκτρου πανικού με μειωμένο θόρυβο και της μαγνητικής επαφής που διαθέτει διακόπτη switch, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός συστήματος ελέγχου πρόσβασης. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στον επίσημο αντιπρόσωπό μας,GQ TECH S.A

{gallery}7495{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...