DIABASTE DWREAN SEC 127
techmail
ψηφιακή τηλεόραση
securityreport e mag odhgos 2021
23 Οκτωβρίου 2019 13:30

Έξυπνες λύσεις μεταφοράς από την Dahua Technology

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Σε έναν πιο πολυάσχολο από ποτέ κόσμο, οι ζωές και οι επιχειρήσεις μας εκτίθενται συνεχώς σε όλα τα είδη περιστατικών, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμη και απροσδόκητα ατυχήματα. Το περασμένο έτος, η Αυστραλία ψήφισε την τροπολογία της νομοθεσίας περί εγκλημάτων…

Σε έναν πιο πολυάσχολο από ποτέ κόσμο, οι ζωές και οι επιχειρήσεις μας εκτίθενται συνεχώς σε όλα τα είδη περιστατικών, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμη και απροσδόκητα ατυχήματα.  Το περασμένο έτος, η Αυστραλία ψήφισε την τροπολογία της νομοθεσίας περί εγκλημάτων (Αστυνομικές Δυνάμεις στα Αεροδρόμια) που επιτρέπει στην αστυνομία να διεξάγει τυχαία ελέγχους ταυτότητας, κάτι που είναι κάπως αναποτελεσματικό, προκαλώντας επομένως μία δυσάρεστη εμπειρία στους επιβάτες. Η όλη διαδικασία, μπορεί να αντιμετωπιστεί και με ένα αποτελεσματικότερο τρόπο.

Καθημερινά, η βιομηχανία μεταφορών (χερσαίες μεταφορές/ θαλάσσιες μεταφορές /εναέριες μεταφορές) αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις. Το μετρό, τα δημόσια λεωφορεία, τα λιμάνια, οι χώροι στάθμευσης και άλλες εγκαταστάσεις, είναι συνήθως πλημμυρισμένες με ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου, γεγονός που καθιστά δαπανηρή και χρονοβόρα την παρακολούθηση και τον έλεγχο τους. Η Dahua Technology, έχει εργαστεί εδώ και χρόνια για να παρέχει ολοκληρωμένες έξυπνες λύσεις μεταφοράς που εγγυώνται στους υπευθύνους ενός χώρου μέγιστη ασφάλεια, υψηλή απόδοση και μεγαλύτερο κέρδος. Χάρη στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια, η λύση της Dahua «Smart Transportation», έχει εφαρμοστεί ευρέως σε πληθώρα εγκαταστάσεων προσφέροντας μοναδικά οφέλη.

 

Dahua Railway Solution

Σήμερα, η ραγδαία επέκταση και ανάπτυξη των πόλεων προκαλεί μία σειρά προβλημάτων κυκλοφορίας στους δρόμους και ως αποτέλεσμα, οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι και το μετρό έχουν γίνει οι δημοφιλέστεροι τρόποι με τους οποίος οι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδέψουν. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι η ασφάλεια, ωστόσο, οι παραδοσιακές λύσεις βιντεοεπιτήρησης δεν ανταποκρίνονται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες και συχνά οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Dahua, έχει αναπτύξει το Railway Solution, συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα και άλλες τεχνολογίες βασισμένες σε βιντεοεπιτήρηση για να βοηθήσουν τους φορείς να ανταποκριθούν σε διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο ταξίδι για τους επιβάτες. Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου της εταιρίας που είναι εγκατεστημένες στις εισόδους/εξόδους μπορούν να καταγράψουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπινα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια θα συγκριθούν με εικόνες που είναι αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων. Στη συνέχεια το όλο σύστημα θα ενεργοποιήσει ένα συναγερμό και το άτομο που εισήλθε στην περίμετρο (εφόσον βρίσκεται σε black list) θα συλληφθεί αμέσως από την αστυνομία. Ακόμα, λειτουργίες όπως η καταμέτρηση ατόμων και η διαχείριση του πλήθους, θα βοηθήσουν και τα καταστήματα λιανικής να αυξήσουν τα κέρδη τους και την αποτελεσματικότητα τους, ενώ η πρόωρη προειδοποίηση συμβάντος θα ανιχνεύσει ακόμα και τους επιβάτες που μπορεί να πέσουν από την πλατφόρμα.

Ένα επιτυχημένο… Case Study!

Το σύστημα αστικών συρμών της Ρεσίφε μεταφέρει περίπου 400 χιλιάδες επιβάτες την ημέρα  και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό φορέα σε αριθμό χρηστών στη Βραζιλία. Για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι για τους επιβάτες, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η ασφάλεια του μετρό με σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό παρακολούθησης. Η Ρεσίφε είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Βραζιλίας και πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο. Η μητροπολιτική της περιοχή έχει 3.743.854 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη στη βόρεια Βραζιλία. Με συνεισφορά ύψους 61,5 εκατομμυρίων BRL για επενδύσεις στις βελτιώσεις του μετρό, η Companhia Brasileira de Trens Urbanos (CBTU) ξεκίνησε πέρυσι ένα σχέδιο αποκατάστασης σταθμών, συρμών και ηλεκτρικών συστημάτων. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι προχώρησαν στην απόκτηση 1380 καμερών ασφαλείας υψηλής ανάλυσης από την Dahua Technology για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου συστήματος επιτήρησης. Το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης της  Dahua έρχεται με ενσωματωμένα video analytics και παρακολουθεί ταυτόχρονα 52 τοποθεσίες σε ακτίνα 71 χλμ. Το έργο συνδυάζει τέσσερα μοντέλα δικτυακών καμερών της Dahua. Οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της εγκατάστασης, είναι εξοπλισμένες με συμπίεση Η.265 και είναι οι DH-IPC-HF5231EN-Z-S2, DH-IPC-HF5231EN-S2, DH-IPC-HDBW8231E-ZS2 και DH-SD65F230FN-H. Οι εν λόγω κάμερες λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο συλλαμβάνοντας εικόνες υψηλές ευκρίνειας. Η ποσότητα των δεδομένων που αναλύεται καθημερινά είναι τεράστια, ωστόσο χάρη στο πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265, μειώνεται το κόστος αποθήκευσης έως και 50% σε σχέση με το Η.264 χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας. Ο εξοπλισμός ενίσχυσε την ασφάλεια των κεντρικών και νότιων γραμμών του υπόγειου σιδηροδρόμου του Περναμπούκο και επέτρεψε στους διαχειριστές του συστήματος να αποκτήσουν μία λεπτομερή «άποψη» για τις δραστηριότητες του μετρό, ειδικά σε ώρες αιχμής ή κατά τη διάρκεια τουριστικών εκδηλώσεων, όπως το Καρναβάλι.

 

Dahua Airport Solution

Μία ακόμα λύση που προσφέρει η εταιρία ακούει στο όνομα «Dahua Airport Solution». Το Dahua Airport Solution παρέχει στους πελάτες πιο αποτελεσματικές λύσεις οπτικού ελέγχου, οι οποίες προσαρμόζονται κατάλληλα στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται οι πτήσεις, στους τερματικούς σταθμούς, αλλά και στους δημόσιους χώρους, προκειμένου να ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες παρακολούθησης, όσο και στην έγκαιρη προειδοποίηση της σύγχρονης ασφάλειας των αεροδρομίων. Εκτός από τον εξοπλισμό βιντεοεπιτήρησης, τον έλεγχο πρόσβασης και τον συναγερμό, το Dahua Airport Solution ενσωματώνει επίσης και τεχνολογίες cloud computing, τεχνητής νοημοσύνης, μεγάλα δεδομένα και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες για να προσφέρει στους πελάτες ένα ολοκληρωμένο αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας. Ειδικότερα, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εφαρμόζεται για την ανάλυση τη συμπεριφοράς των επιβατών, την ανίχνευση του προσωπικού, την ανίχνευση αποσκευών, την ανάλυση της πυκνότητας του πληθυσμού και άλλες λειτουργίες που μπορούν να προειδοποιήσουν έγκαιρα την αστυνομία. Η περίμετρος του αεροδρομίου παρακολουθείται με τεχνολογία θερμικής απεικόνισης, ενώ χάρις την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, οι φορείς ασφαλείας μπορούν να εντοπίσουν άμεσα ένα ανεπιθύμητο άτομο που έχει εισέλθει στον χώρο του αεροδρομίου. Τέλος, θα συναντήσουμε και τη λειτουργία απογείωσης και προσγείωσης. Είναι γνωστό ότι η διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών είναι το πιο επικίνδυνο και πολύπλοκο στάδιο κατά τη διάρκεια μίας πτήσης. Με το σύστημα που έχει αναπτύξει η Dahua μπορεί να παρακολουθεί πλήρως την κατάσταση της απογείωσης και προσγείωσης των αεροσκαφών, ανιχνεύοντας αφύσικες συνθήκες εγκαίρως.

Το 2018, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Σρι Λάνκα υιοθέτησε το σύστημα παρακολούθησης περιμέτρου και θερμικής απεικόνισης της Dahua. Το σύστημα εγγυάται την απογείωση και την προσγείωση περισσότερων από 60.000 αεροσκαφών και ταυτόχρονα την ασφάλεια 10 εκατομμυρίων επιβατών. Το σύστημα συλλέγει αποτελεσματικά εικόνες όλο το εικοσιτετράωρο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως ολικό σκοτάδι, λάμψη, οπίσθιος φωτισμός, ομίχλη, νέφος, βροχή κ.λπ., μειώνοντας παράλληλα τους ψευδείς συναγερμούς. Το επίπεδο ασφάλειας του αερολιμένα έχει βελτιωθεί περαιτέρω και η αποτελεσματικότητα της ασφάλειας έχει βελτιστοποιηθεί. Η εταιρία ωστόσο παρέχει και πληθώρα άλλων λύσεων όπως:

Dahua Public Bus Solution: Η λύση αυτή στοχεύει να βοηθήσει τις εταιρείες λεωφορείων να μειώσουν τους κινδύνους. Η κάμερα στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου μπορεί να ανιχνεύσει και να αναλύσει τη συμπεριφορά του οδηγού, όπως το χασμουρητό ή τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση και ενεργοποιεί άμεσα συναγερμό.

Dahua Highway Solution: Παρέχει παρακολούθηση βίντεο HD ανεξάρτητα από τις κακές καιρικές συνθήκες ή το σκοτεινό περιβάλλον. Η διαλειτουργικότητα με άλλα συστήματα, επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το δρόμο από ένα απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Dahua Port Solution: Η τεχνολογία αναγνώρισης αριθμού εμπορευματοκιβωτίων της Dahua, επιτρέπει στις κάμερες ασφαλείας να αναγνωρίσουν αυτόματα την πινακίδα κυκλοφορίας, το ISO, το βάρος του οχήματος και άλλες πληροφορίες, βοηθώντας έτσι τους διαχειριστές των λιμένων στην εξοικονόμηση του συνολικού κόστους.

Dahua Parking Solution: Ενσωματώνει ANPR κάμερες και Video Analytics για τη βελτίωση της απόδοσης της στάθμευσης, ενώ ο εντοπισμός των οχημάτων μέσω του ενσωματωμένου χάρτη (E-Map) βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών.

Οι έξυπνες λύσεις μεταφοράς της Dahua Technology καλύπτουν όλους τους σημαντικούς τομείς της μεταφοράς. Το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης Dahua παρέχει όχι μόνο υψηλότερη ασφάλεια αλλά και καλύτερες υπηρεσίες με υψηλή απόδοση και χαμηλότερο κόστος.

{gallery}7598{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση IFSEC International 2022, η οποία επέστρεψε στον εκθεσιακό χώρο ExCeL του Λονδίνου μετά από δύο χρόνια απουσίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ...
 • SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  Ένα νέο σημείο εξυπηρέτησης για τους επαγγελματίες συστημάτων ασφαλείας άνοιξε στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας, το Περιστέρι. Πρόκειται για το καινούργιο κατάστημα της SIGMA SECURITY...
 • 2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  Ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Dahua Technology Greece, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο τεχνικό σεμινάριο του...
 • Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό για την φυσική-περιμετρική ασφάλεια, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή, αποτελείται από όλα εκείνα τα συστήματα και τις τεχνολογίες που προστατεύουν τους ανθρώπ...
 • Αναγνώριση Προσώπου

  Αναγνώριση Προσώπου

  Η βελτιωμένη ακρίβεια και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η σημερινή τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών. Οι επαγγελματίες του...
 • Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το 2020, η Fraunhofer HHI με έδρα το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσημα το πρότυπο κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης βίντεο επόμενης γενιάς H.266/VVC (Versatile Video Coding), το οποίο υποστηρίζεται πλέ...
 • Hikvision AX Hybrid PRO

  Hikvision AX Hybrid PRO

  Η Hikvision ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου συστήματος συναγερμού, το AX Hybrid PRO που έρχεται με μία νέα και καινοτόμα τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων, την «Speed-X». Με τη νέα αυτή τεχνολογί...
 • Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

  Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

   Η Supervoice πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας νέας σειράς HD IP μεγαφώνων και horn, που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα προϊόντων της. Πρόκειται για δύο προηγμένα IP speakers και ένα...
 • Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  H εταιρία Stam Electronics επεκτείνει την προϊόντική γκάμα βιντεοεπιτήρησης της και ανακοινώνει μία νέα συνεργασία με τη UNIVIEW, τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή CCTV προϊόντων στον κόσμο! Θέλον...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design