creta electronix 2022
DIABASTE DWREAN SEC 130
techmail
DIGITAL TV 169
securityreport e mag odhgos 2021
energiatec banner
23 Οκτωβρίου 2019 13:36

Συνέντευξη με τον Mark Cosgrave Divisional Manager της «OPTEX»

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Η Optex Group ιδρύθηκε το 1979 και από τότε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές και κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας παγκοσμίως. Με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τοπικά γραφεία σε Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, η OPTEX προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ανίχνευσης για κάθε απαίτηση.

Η Optex Group ιδρύθηκε το 1979 και από τότε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές και κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας παγκοσμίως. Με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τοπικά γραφεία σε Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, η OPTEX προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ανίχνευσης για κάθε απαίτηση.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η OPTEX έχει καθιερώσει μια παγκόσμια φήμη για την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων της, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ανίχνευσης, κατάλληλα για ποικίλο αριθμό εφαρμογών.

 Αυτό το μήνα το Security Report βρέθηκε στα γραφεία της GQ TECH S.A. στην Παιανία και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον κ. Mark Cosgrave, «Divisional Manager της OPTEX» ο οποίος φιλοξενήθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Παιανία. Η GQ TECH S.A. εκπροσωπεί μία ομάδα κατασκευαστών παγκοσμίου φήμης συμπεριλαμβανομένων της OPTEX και ο Divisional Manager της εταιρίας μίλησε στο περιοδικό μας, αποκαλύπτοντας τα νέα σχέδια της εταιρίας. Ας δούμε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Security Report ο κ. Cosgrave.

 

– Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για εσάς και την πορεία σας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Πως καταφέρατε να γίνετε Divisional Manager σε μία παγκοσμίου φήμης εταιρία όπως η OPTEX;

Ασχολούμαι και δουλεύω για τη βιομηχανία της ασφάλειας για περισσότερα από 20 χρόνια. Στα πρώτα στάδια της καριέρας μου, εκπαιδεύτηκα ως μηχανικός και εγκαταστάτης για μια μεγάλη περιφερειακή εταιρεία ασφαλείας, ωστόσο πριν από περίπου 10 χρόνια έκανα τη μετάβαση στο κλάδο των πωλήσεων και το 2014 εντάχθηκα στο δυναμικό της OPTEX, με σκοπό τη διαχείριση της Δυτικής Ευρώπης.

 

– Πόσες χώρες έχετε υπό την ευθύνη σας, εκτός από την Ελλάδα;

Σήμερα είμαι υπεύθυνος για έντεκα χώρες, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Πορτογαλία, τη Ισπανία, τη Ιταλία, τη Μάλτα, τη Κύπρο και το Ισραήλ.

 

– Πείτε μας λίγα λόγια για τη OPTEX. Πώς κατάφερε η OPTEX να αποτελέσει έναν εκ των σημαντικότερων κατασκευαστών για ανιχνευτές και προϊόντα ασφαλείας;

Τη φετινή χρονιά η OPTEX γιορτάζει την 40η επέτειο από την ίδρυσή της στη Σίγκα (επαρχία του Κιότο) από τον κ. Toru Kobayashi. Η εταιρεία ιδρύθηκε με ένα όραμα, τη «συμβολή της στη δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου κόσμου, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανίχνευσης», και αυτό αποτελεί μέρος των βασικών αξιών μας σήμερα. Για να το κάνουμε αυτό, επενδύσαμε μεγάλο μέρος των πόρων της εταιρείας μας στην Έρευνα και την Ανάπτυξη και εξετάσαμε καινοτόμους τρόπους χρήσης της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και διερεύνησης νέων τεχνολογιών. Το να έχεις ένα καλό προϊόν, είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Η δημιουργία «καλής» εξυπηρέτησης είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας. Αυτό επιτυγχάνεται όταν συνεργάζεσαι με τους καλύτερους τοπικούς εταίρους κάθε χώρας, όπως με την «GQ-TECH», με την οποία έχουμε οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς μέσω της συνεχούς τεχνικής κατάρτισης και υποστήριξης.

 – Πώς εξασφαλίζετε την ποιότητα των προϊόντων σας;

Όντας ιαπωνική εταιρεία, κύριο καθήκον μας είναι η ποιότητα και η αξιόπιστη ανίχνευση. Δοκιμάζουμε εκτενώς τα προϊόντα μας για να επιτύχουμε τα υψηλότερα πρότυπα που ορίζει ο κλάδος και αναμφίβολα, ο μοναδικός αλγόριθμος ανίχνευσης που έχουμε υλοποιήσει, μας έχει βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Η ικανότητά μας να αναλύουμε πολλαπλούς παράγοντες και η αυτόματη προσαρμογή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες είναι ίσως η μεγαλύτερη συμβολή μας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της ανίχνευσης.

– Σε ποια χώρα έχετε την ισχυρότερη παρουσία;

Οι αισθητήρες μας και οι τεχνολογίες ανίχνευσης εφαρμόζονται σε διάφορες βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο και το επίπεδο παρουσίας μας διαφέρει ανάλογα με το είδος των εφαρμογών. Αναφορικά με την ασφάλεια, η OPTEX έχει πολύ ισχυρή παρουσία στη Νότια Ευρώπη με εξωτερικούς αισθητήρες μικρής εμβέλειας. Ωστόσο στη Βόρεια Ευρώπη είμαστε ισχυρότεροι και πιο γνωστοί για τους αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας, όπως τα προϊόντα της σειράς «REDWALL». Η διαφορά αυτή προκύπτει από τα αιτήματα των εταιριών, αλλά και τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών.

– Ποια η γνώμη σας για την ελληνική αγορά; Τι ευκαιρίες-δυνατότητες προσφέρει;

Πιστεύω ότι όλοι έχουν επηρεαστεί με την κατάσταση που επικράτησε τα τελευταία 10 χρόνια, ήταν αρκετά δύσκολο, ωστόσο με τη στενή συνεργασία μας με την GQ-TECH μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτή την καταιγίδα. Αυτό που πραγματικά με ενθαρρύνει σήμερα, είναι να βλέπω την αισιοδοξία στην εν λόγω αγορά και πιστεύω ότι η ισχυρή εταιρική σχέση που έχουμε αναπτύξει, θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

– Παρέχετε τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη στους συνεργάτες σας;

Φυσικά! Συνήθως πραγματοποιούμε συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο ή online εκπαιδεύσεις με την GQ-TECH. Η GQ-TECH είναι η εταιρεία με την οποία οι εγκαταστάτες πρέπει να επικοινωνήσουν όταν αναζητούν  επαγγελματική υποστήριξη, δεδομένου ότι έχουν πιστοποιηθεί από εμάς.

– Υπάρχει κάποια σειρά προϊόντων όπου η εταιρία σας δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα;

Ήμασταν οι πρώτοι που αναλάβαμε την πρόκληση να προσφέρουμε αξιόπιστους αισθητήρες εξωτερικής ασφάλειας και σήμερα είμαστε ηγέτες της αγοράς. Έτσι η εμπειρία μας θα υπαγορεύσει «εν μέρει» τη μελλοντική μας κατεύθυνση, ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζουμε τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες που μπορούν να ενσωματωθούν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του αύριο.

– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της OPTEX σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και τους άλλους κατασκευαστές;

Το πλεονέκτημα της OPTEX είναι η τεχνογνωσία για τον αλγόριθμο ανίχνευσης, την οποία έχουμε αναπτύξει μέσα από πολυετή τεχνολογική εξέλιξη. Ο αλγόριθμος ανίχνευσης αποτελεί κεντρικό στοιχείο της εξέλιξής μας και αποτελεί τη βάση για τις τρεις βασικές μας τεχνολογίες: Far-Infrared, Near-Infrared και LiDAR sensor.

– Ποιο είναι το «καλύτερο» προϊόν της εταιρίας;

Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ένα προϊόν πληροί τις προϋποθέσεις για το «καλύτερο». Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η OPTEX παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αισθητήρων ασφαλείας στον κόσμο!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της OPTEX;

Η OPTEX θα συνεχίσει την επίλυση προβλημάτων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανίχνευσης. Εργαζόμαστε σκληρά έτσι ώστε να κάνουμε τους αισθητήρες μας ένα πιο «ενεργό» μέρος της συνολικής λύσης, προσθέτοντας περισσότερους αυτοματισμούς, συνδεσιμότητα, διαλειτουργικότητα και οπτική επαλήθευση. Χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας για να διαφοροποιήσουμε και να επεκτείνουμε τις προσφορές μας σε διάφορες «κάθετες αγορές», αναπτύσσοντας πιο προσαρμοσμένες λύσεις για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων ασφαλείας. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι εισάγουμε συνεχώς νέες και καινοτόμες λύσεις, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Οι έλληνες επαγγελματίες εγκαταστάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα μας, τις εκπαιδεύσεις και την υποστήριξη μέσω του εταίρου μας, την «GQ-TECH».

{gallery}7604{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Οκτωβρίου 2022

  Security Report, τεύχος Οκτωβρίου 2022

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές ...
 • Περιμετρική Ασφάλεια

  Περιμετρική Ασφάλεια

  Η περιμετρική ασφάλεια ή περιμετρική προστασία αναφέρεται σε εκείνες τις λύσεις που χρησιμοποιούν φυσικά συστήματα τεχνολογίας και λογισμικού για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και ...
 • CRETA ELECTRONIX 2022

  CRETA ELECTRONIX 2022

  Για πρώτη φορά έκθεση συστημάτων ασφαλείας-τηλεόρασης & τεχνολογίας ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης Η 1η έκθεση CRETA ELECTRONIX 2022 είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου ...
 • Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Η φετινή χρονιά, είναι χρονιά γιορτής για την Sigma Security, καθώς συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας! Η Sigma Security δημιουργήθηκε το 1977 και ...
 • VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο...
 • REACTION

  REACTION

  Το καινοτόμο πρόγραμμα REACTION παρουσίασε στη ΔΕΘ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το REACTION αναμένεται να συνδράμει τις ελληνικές αρχές στον έγκα...
 • HIKVISION DS-KD-TDM

  HIKVISION DS-KD-TDM

  Στην σειρά Modular ΙP Video Intercom της Hikvision έρχεται να προστεθεί μία νέα συσκευή, το touch screen module DS-KD-TDM, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει 3 ή περισσότερα άλλα modules (card reade...
 • Προϊόντα και Λύσεις EGT

  Προϊόντα και Λύσεις EGT

  Η EGT LTD αποτελείται από μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα των ηλεκτρονικών, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προηγμένων λύσεων κ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design