DIABASTE DWREAN SEC 127
techmail
ψηφιακή τηλεόραση
securityreport e mag odhgos 2021
23 Οκτωβρίου 2019 13:36

Συνέντευξη με τον Mark Cosgrave Divisional Manager της «OPTEX»

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Η Optex Group ιδρύθηκε το 1979 και από τότε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές και κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας παγκοσμίως. Με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τοπικά γραφεία σε Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, η OPTEX προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ανίχνευσης για κάθε απαίτηση.

Η Optex Group ιδρύθηκε το 1979 και από τότε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές και κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας παγκοσμίως. Με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τοπικά γραφεία σε Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία, η OPTEX προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ανίχνευσης για κάθε απαίτηση.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η OPTEX έχει καθιερώσει μια παγκόσμια φήμη για την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων της, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ανίχνευσης, κατάλληλα για ποικίλο αριθμό εφαρμογών.

 Αυτό το μήνα το Security Report βρέθηκε στα γραφεία της GQ TECH S.A. στην Παιανία και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον κ. Mark Cosgrave, «Divisional Manager της OPTEX» ο οποίος φιλοξενήθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Παιανία. Η GQ TECH S.A. εκπροσωπεί μία ομάδα κατασκευαστών παγκοσμίου φήμης συμπεριλαμβανομένων της OPTEX και ο Divisional Manager της εταιρίας μίλησε στο περιοδικό μας, αποκαλύπτοντας τα νέα σχέδια της εταιρίας. Ας δούμε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Security Report ο κ. Cosgrave.

 

– Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για εσάς και την πορεία σας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Πως καταφέρατε να γίνετε Divisional Manager σε μία παγκοσμίου φήμης εταιρία όπως η OPTEX;

Ασχολούμαι και δουλεύω για τη βιομηχανία της ασφάλειας για περισσότερα από 20 χρόνια. Στα πρώτα στάδια της καριέρας μου, εκπαιδεύτηκα ως μηχανικός και εγκαταστάτης για μια μεγάλη περιφερειακή εταιρεία ασφαλείας, ωστόσο πριν από περίπου 10 χρόνια έκανα τη μετάβαση στο κλάδο των πωλήσεων και το 2014 εντάχθηκα στο δυναμικό της OPTEX, με σκοπό τη διαχείριση της Δυτικής Ευρώπης.

 

– Πόσες χώρες έχετε υπό την ευθύνη σας, εκτός από την Ελλάδα;

Σήμερα είμαι υπεύθυνος για έντεκα χώρες, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Πορτογαλία, τη Ισπανία, τη Ιταλία, τη Μάλτα, τη Κύπρο και το Ισραήλ.

 

– Πείτε μας λίγα λόγια για τη OPTEX. Πώς κατάφερε η OPTEX να αποτελέσει έναν εκ των σημαντικότερων κατασκευαστών για ανιχνευτές και προϊόντα ασφαλείας;

Τη φετινή χρονιά η OPTEX γιορτάζει την 40η επέτειο από την ίδρυσή της στη Σίγκα (επαρχία του Κιότο) από τον κ. Toru Kobayashi. Η εταιρεία ιδρύθηκε με ένα όραμα, τη «συμβολή της στη δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου κόσμου, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανίχνευσης», και αυτό αποτελεί μέρος των βασικών αξιών μας σήμερα. Για να το κάνουμε αυτό, επενδύσαμε μεγάλο μέρος των πόρων της εταιρείας μας στην Έρευνα και την Ανάπτυξη και εξετάσαμε καινοτόμους τρόπους χρήσης της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και διερεύνησης νέων τεχνολογιών. Το να έχεις ένα καλό προϊόν, είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Η δημιουργία «καλής» εξυπηρέτησης είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας. Αυτό επιτυγχάνεται όταν συνεργάζεσαι με τους καλύτερους τοπικούς εταίρους κάθε χώρας, όπως με την «GQ-TECH», με την οποία έχουμε οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς μέσω της συνεχούς τεχνικής κατάρτισης και υποστήριξης.

 – Πώς εξασφαλίζετε την ποιότητα των προϊόντων σας;

Όντας ιαπωνική εταιρεία, κύριο καθήκον μας είναι η ποιότητα και η αξιόπιστη ανίχνευση. Δοκιμάζουμε εκτενώς τα προϊόντα μας για να επιτύχουμε τα υψηλότερα πρότυπα που ορίζει ο κλάδος και αναμφίβολα, ο μοναδικός αλγόριθμος ανίχνευσης που έχουμε υλοποιήσει, μας έχει βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Η ικανότητά μας να αναλύουμε πολλαπλούς παράγοντες και η αυτόματη προσαρμογή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες είναι ίσως η μεγαλύτερη συμβολή μας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της ανίχνευσης.

– Σε ποια χώρα έχετε την ισχυρότερη παρουσία;

Οι αισθητήρες μας και οι τεχνολογίες ανίχνευσης εφαρμόζονται σε διάφορες βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο και το επίπεδο παρουσίας μας διαφέρει ανάλογα με το είδος των εφαρμογών. Αναφορικά με την ασφάλεια, η OPTEX έχει πολύ ισχυρή παρουσία στη Νότια Ευρώπη με εξωτερικούς αισθητήρες μικρής εμβέλειας. Ωστόσο στη Βόρεια Ευρώπη είμαστε ισχυρότεροι και πιο γνωστοί για τους αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας, όπως τα προϊόντα της σειράς «REDWALL». Η διαφορά αυτή προκύπτει από τα αιτήματα των εταιριών, αλλά και τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών.

– Ποια η γνώμη σας για την ελληνική αγορά; Τι ευκαιρίες-δυνατότητες προσφέρει;

Πιστεύω ότι όλοι έχουν επηρεαστεί με την κατάσταση που επικράτησε τα τελευταία 10 χρόνια, ήταν αρκετά δύσκολο, ωστόσο με τη στενή συνεργασία μας με την GQ-TECH μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτή την καταιγίδα. Αυτό που πραγματικά με ενθαρρύνει σήμερα, είναι να βλέπω την αισιοδοξία στην εν λόγω αγορά και πιστεύω ότι η ισχυρή εταιρική σχέση που έχουμε αναπτύξει, θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

– Παρέχετε τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη στους συνεργάτες σας;

Φυσικά! Συνήθως πραγματοποιούμε συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο ή online εκπαιδεύσεις με την GQ-TECH. Η GQ-TECH είναι η εταιρεία με την οποία οι εγκαταστάτες πρέπει να επικοινωνήσουν όταν αναζητούν  επαγγελματική υποστήριξη, δεδομένου ότι έχουν πιστοποιηθεί από εμάς.

– Υπάρχει κάποια σειρά προϊόντων όπου η εταιρία σας δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα;

Ήμασταν οι πρώτοι που αναλάβαμε την πρόκληση να προσφέρουμε αξιόπιστους αισθητήρες εξωτερικής ασφάλειας και σήμερα είμαστε ηγέτες της αγοράς. Έτσι η εμπειρία μας θα υπαγορεύσει «εν μέρει» τη μελλοντική μας κατεύθυνση, ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζουμε τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες που μπορούν να ενσωματωθούν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του αύριο.

– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της OPTEX σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και τους άλλους κατασκευαστές;

Το πλεονέκτημα της OPTEX είναι η τεχνογνωσία για τον αλγόριθμο ανίχνευσης, την οποία έχουμε αναπτύξει μέσα από πολυετή τεχνολογική εξέλιξη. Ο αλγόριθμος ανίχνευσης αποτελεί κεντρικό στοιχείο της εξέλιξής μας και αποτελεί τη βάση για τις τρεις βασικές μας τεχνολογίες: Far-Infrared, Near-Infrared και LiDAR sensor.

– Ποιο είναι το «καλύτερο» προϊόν της εταιρίας;

Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ένα προϊόν πληροί τις προϋποθέσεις για το «καλύτερο». Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η OPTEX παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αισθητήρων ασφαλείας στον κόσμο!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της OPTEX;

Η OPTEX θα συνεχίσει την επίλυση προβλημάτων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανίχνευσης. Εργαζόμαστε σκληρά έτσι ώστε να κάνουμε τους αισθητήρες μας ένα πιο «ενεργό» μέρος της συνολικής λύσης, προσθέτοντας περισσότερους αυτοματισμούς, συνδεσιμότητα, διαλειτουργικότητα και οπτική επαλήθευση. Χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας για να διαφοροποιήσουμε και να επεκτείνουμε τις προσφορές μας σε διάφορες «κάθετες αγορές», αναπτύσσοντας πιο προσαρμοσμένες λύσεις για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων ασφαλείας. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι εισάγουμε συνεχώς νέες και καινοτόμες λύσεις, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Οι έλληνες επαγγελματίες εγκαταστάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα μας, τις εκπαιδεύσεις και την υποστήριξη μέσω του εταίρου μας, την «GQ-TECH».

{gallery}7604{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση IFSEC International 2022, η οποία επέστρεψε στον εκθεσιακό χώρο ExCeL του Λονδίνου μετά από δύο χρόνια απουσίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ...
 • SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  Ένα νέο σημείο εξυπηρέτησης για τους επαγγελματίες συστημάτων ασφαλείας άνοιξε στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας, το Περιστέρι. Πρόκειται για το καινούργιο κατάστημα της SIGMA SECURITY...
 • 2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  Ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Dahua Technology Greece, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο τεχνικό σεμινάριο του...
 • Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό για την φυσική-περιμετρική ασφάλεια, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή, αποτελείται από όλα εκείνα τα συστήματα και τις τεχνολογίες που προστατεύουν τους ανθρώπ...
 • Αναγνώριση Προσώπου

  Αναγνώριση Προσώπου

  Η βελτιωμένη ακρίβεια και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η σημερινή τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών. Οι επαγγελματίες του...
 • Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το 2020, η Fraunhofer HHI με έδρα το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσημα το πρότυπο κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης βίντεο επόμενης γενιάς H.266/VVC (Versatile Video Coding), το οποίο υποστηρίζεται πλέ...
 • Hikvision AX Hybrid PRO

  Hikvision AX Hybrid PRO

  Η Hikvision ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου συστήματος συναγερμού, το AX Hybrid PRO που έρχεται με μία νέα και καινοτόμα τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων, την «Speed-X». Με τη νέα αυτή τεχνολογί...
 • Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

  Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

   Η Supervoice πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας νέας σειράς HD IP μεγαφώνων και horn, που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα προϊόντων της. Πρόκειται για δύο προηγμένα IP speakers και ένα...
 • Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  H εταιρία Stam Electronics επεκτείνει την προϊόντική γκάμα βιντεοεπιτήρησης της και ανακοινώνει μία νέα συνεργασία με τη UNIVIEW, τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή CCTV προϊόντων στον κόσμο! Θέλον...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design