Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Νοεμβρίου 2019 22:10

Κάμερες Dummy

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
fc8cd76a2d9deb463a02c86abc1d0464 XL dabdedf1

Μία από τις κύριες ανησυχίες στη σύγχρονη εποχή είναι η προστασία της οικίας μας και της επιχείρησης μας. Η προστασία της επένδυσής μας με συστήματα συναγερμού, κλειδαριές και ίσως ακόμη και κάμερες ασφαλείας, φαντάζει σήμερα επιτακτική.

Μία από τις κύριες ανησυχίες στη σύγχρονη εποχή είναι η προστασία της οικίας μας και της επιχείρησης μας. Η προστασία της επένδυσής μας με συστήματα συναγερμού, κλειδαριές και ίσως ακόμη και κάμερες ασφαλείας, φαντάζει σήμερα επιτακτική.

Όλοι θέλουμε την καλύτερη προστασία για το σπίτι μας και πολλές φορές μία κάμερα αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς είναι το πλέον διαδραστικό μέρος του συστήματος ασφαλείας. Η αγορά μιας επαγγελματικής κάμερας για χρήση εντός και εκτός της οικίας φαντάζει ιδανική επιλογή, ωστόσο το κόστος μπορεί πολλές φορές να παίξει καθοριστικό ρόλο. Με άλλα λόγια αν ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, τότε τα ομοιώματα καμερών ή αλλιώς οι «dummy» κάμερες είναι ένας δελεαστικός τρόπος για να παρέχει κάποια προστασία σε χαμηλή τιμή. Το ερώτημα είναι: Αξίζει τον κόπο αυτή η εξοικονόμηση;

Επαγγελματικές και dummy κάμερες

Οι «πραγματικές» κάμερες ασφαλείας παρέχουν αμέτρητα πλεονεκτήματα όταν πρόκειται για την προστασία της οικίας μας, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό. Αρχικά, χρησιμεύουν ως αποτρεπτικό μέσο. Εάν ένας επίδοξος διαρρήκτης κοιτάξει γύρω του και εντοπίσει μία κάμερα, μπορεί να αποφασίσει ότι το ρίσκο είναι μεγάλο και φυσικά να αναβάλλει το όλο εγχείρημα. Ακόμα όμως και αν ένας διαρρήκτης καταφέρει να εισέλθει στο εσωτερικό ενός σπιτιού, η κάμερα μπορεί να καταγράψει το πρόσωπο του, να τραβήξει στιγμιότυπα και να τα αποθηκεύσει σε κάρτα SD και φυσικά να δώσει ακόμα και συναγερμό. Οι dummy κάμερες από την άλλη αποτρέπουν έναν επίδοξο ληστή, αλλά δεν έχουν τις πρωτοποριακές λειτουργίες των επαγγελματικών καμερών. Αν οι διαρρήκτες δεν δουν την κάμερα ή αν καταλάβουν ότι η κάμερα είναι απλά ένα ομοίωμα, τότε δυστυχώς οι εν λόγω συσκευές δεν χρησιμεύουν σε κάτι.

Παρόλα αυτά αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην αγορά μίας τέτοιας κάμερας υπάρχουν 2 βασικοί λόγοι για να το κάνουμε:

  1. Το κόστος: Το κόστος μερικών «πραγματικών» καμερών μπορεί να είναι και 20 φορές μεγαλύτερο από αυτό των dummy. Αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή δεν έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για την αγορά μίας αληθινής κάμερας, τότε μία dummy, μπορεί να φανεί χρήσιμη τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. Στο σπίτι μας, ακόμα και στην επιχείρηση μας πρέπει να φαίνεται κάποιου είδους εξοπλισμός, έστω και αν αυτός είναι ψεύτικος.
  2. Ευκολότερες στην εγκατάσταση: Οι ψεύτικες κάμερες δεν έχουν κανένα κύκλωμα ή συνδέσεις όπως οι πραγματικές, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις τοποθετήσετε στο σημείο που θέλετε με βίδες ή διπλής όψης ταινία.

Είναι όμως τα πλεονεκτήματα αυτά αρκετά για να αντισταθμίσουν τα μειονεκτήματα της εγκατάστασης μίας dummy κάμερας; Ας δούμε τα αρνητικά των εν λόγω συσκευών:

Οι dummy κάμερες δεν καταγράφουν: Το βίντεο της κάμερας από μόνο του δεν θα εμποδίσει άμεσα κάποιον από το να διαρρήξει ένα σπίτι, ωστόσο η καταγραφή αυτή αργότερα θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την αστυνομία ώστε να διεξάγει έρευνα.

Η αναγνώριση: Οι πεπειραμένοι εγκληματίες μπορούν εύκολα να διαχωρίσουν μια ψεύτικη κάμερα από μια πραγματική. Μόλις το αντιληφθούν αυτό, τότε αυτόματα η οικία μας γίνεται εύκολος στόχος.

Το κόστος: Η αλήθεια είναι πως μία dummy κάμερα μπορεί να κοστίσει και λιγότερο από 10 ευρώ. Ωστόσο, σήμερα οι επιλογές είναι άπειρες και το κόστος των πραγματικών-επαγγελματικών καμερών έχει γίνει προσιτό σε όλους. Τα χρήματα που χρειάζονται για την απόκτηση μίας επαγγελματικής κάμερας είναι περισσότερα, τα οφέλη όμως που προσφέρουν οι εν λόγω κάμερες είναι αμέτρητα. Οι κάμερες υψηλής ανάλυσης για τους καταναλωτές μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 200 ευρώ, αλλά δεν είναι οι μόνες που διαθέτει η αγορά σήμερα. Το κόστος ορισμένων καμερών μπορεί να μην ξεπερνάει τα 50 ευρώ με την ποιότητα βίντεο που προσφέρουν να είναι αρκετά ικανοποιητική. Όταν θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία για το σπίτι μας και τους γύρω μας, η αγορά ενός επαγγελματικού εξοπλισμού είτε μιλάμε για συναγερμό, είτε για κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, είναι μονόδρομος.

{gallery}7697{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...