Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2019 01:51

Θερμικές Κάμερες HIKVISION

Με διπλή τεχνολογία για εφαρμογές επιτήρησης και ανίχνευσης

07e2c198d30cfdd337738c532b11aa76 XL e53fe376

Οι θερμικές κάμερες τελευταίας γενιάς χρησιμοποιούν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης βαθιάς εκμάθησης (deep learning), για την παρακολούθηση και την ανίχνευση εισβολής σε προστατευόμενους χώρους καθώς επίσης και για την ανίχνευση φωτιάς και τον εντοπισμό πιθανών εστιών ανάφλεξης.

Οι θερμικές κάμερες τελευταίας γενιάς χρησιμοποιούν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης βαθιάς εκμάθησης (deep learning), για την παρακολούθηση και την ανίχνευση εισβολής σε προστατευόμενους χώρους καθώς επίσης και για την ανίχνευση φωτιάς και τον εντοπισμό πιθανών εστιών ανάφλεξης. Χάρη στην διπλή τεχνολογία που διαθέτουν (θερμική + οπτική), τον ευρυγώνιο φακό και την διακριτική έκδοση της turet dome κάμερας, η σειρά αυτή είναι κατάλληλη για εφαρμογές σε σπίτια και επιχειρήσεις και για την προστασία των εσωτερικών χώρων και των περιμέτρων.

Άριστη λειτουργία σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές κάμερες, οι θερμικοί αισθητήρες λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού και περιβάλλοντος, καθώς δεν επηρεάζονται από το πλήρες σκοτάδι και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως την βροχή, την ομίχλη ή το χιόνι. Για τον λόγο αυτό, οι θερμικές κάμερες θεωρούνται ως ιδανική λύση για εφαρμογές επιτήρησης σε εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου απαιτείται επιτήρηση υψηλής αξιοπιστίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 Ενσωμάτωση προηγμένων λειτουργιών

Οι νέες θερμικές κάμερες διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες, όπως: Auto Gain Control (AGC) και Adaptive AGC, βελτίωση των ψηφιακών λεπτομερειών (DDE), ψηφιακή μείωση θορύβου τριών διαστάσεων (3D DNR) και αυτόματη βαθμονόμηση, προσφέροντας πλεονεκτήματα, όσον αφορά στη βελτιστοποίηση, στην καθαρότητα, στην ευκρίνεια και στην ακρίβεια των εικόνων, εξασφαλίζοντας έτσι θερμογραφικές απεικονίσεις υψηλής ποιότητας.

Η λειτουργία Auto Gain Control (AGC) ρυθμίζει δυναμικά το εύρος τιμών απολαβής σε διάφορες περιοχές της εικόνας, βελτιώνοντας σημαντικά την αντίθεση. Η λειτουργία “Adaptive AGC” παρέχει έναν προηγμένο αλγόριθμο που βελτιστοποιεί επίσης την εικόνα, σε κρίσιμες καταστάσεις.

Η λειτουργία βελτίωσης των ψηφιακών λεπτομερειών (DDE) βασίζεται σε ένα προηγμένο αλγόριθμο, που εξασφαλίζει μια εικόνα μεγαλύτερου μεγέθους, η οποία είναι πιο λεπτομερής και πιο ποιοτική.

Η τεχνολογία 3D Digital Noise Reduction (3D DNR), μέσω μιας διαδικασίας μείωσης θορύβου στο βίντεο, καθιστά την εικόνα πιο ευδιάκριτη και καθαρή.

Η Αυτόματη Βαθμονόμηση επιτρέπει στην κάμερα να υπολογίσει το μέγεθος κάθε αντικειμένου, ζώου ή ανθρώπου, εξασφαλίζοντας μια εξαιρετικά ακριβή ανίχνευση.

Ακριβείς και αξιόπιστες αναφορές συναγερμού

Οι θερμικές κάμερες τελευταίας γενιάς χρησιμοποιούν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι ταξινομούν και ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην εικόνα, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα, την φωτιά και ούτω καθεξής. Αυτή η ανάλυση βίντεο χρησιμοποιείται στην συνέχεια για την ανίχνευση παρουσίας ανθρώπων ή οχημάτων, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση των ψευδών συναγερμών. Αυτό βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό την ακρίβεια και την αξιοπιστία του παραγόμενου συμβάντος, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις. Επίσης, ο ίδιος αλγόριθμος δημιουργεί πλαίσια περιγράμματος στους κινούμενους στόχους, τα οποία μπορούν να προβληθούν με προσαρμοσμένα χρώματα, εξασφαλίζοντας έναν άμεσο και απλοποιημένο έλεγχο για την ασφάλεια του χειριστή. Ο συνδυασμός των λειτουργιών ανίχνευσης Ανθρώπου / Οχήματος, διέλευσης γραμμής (Smart Line) και ανίχνευσης εισβολών σε περιοχή (Intrusion Detection), διασφαλίζει επίσης ακριβείς και αξιόπιστές αναφορές συναγερμού. Οι θερμικές κάμερες είναι επομένως μία εξαιρετική λύση για την ανίχνευση προσπαθειών διάρρηξης.

Ανίχνευση φωτιάς

Καθώς οι θερμικές κάμερες μπορούν να μετρούν την θερμοκρασία σε κάθε σημείο του χώρου επιτήρησης, έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν τις μεγάλες ή τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς ή κατά την έναρξη μιας ανάφλεξης. Με τον τρόπο αυτό, ένα τέτοιο συμβάν είναι δυνατό να ανιχνευθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία σε σύγκριση με τους αισθητήρες πυρόσβεσης, προστατεύοντας καλύτερα τα αγαθά και τις ζωές των ανθρώπων. Καθώς η σειρά αυτή περιλαμβάνει και θερμικές κάμερες dome τύπου turret με μικρό διακριτικό μέγεθος, το πεδίο εφαρμογής της χρήσης τέτοιων καμερών επεκτείνεται και σε εσωτερικούς χώρους, όπως αποθήκες και γραφεία.

Ανίχνευση διείσδυσης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Οι θερμικές κάμερες εγγυώνται την αποτελεσματική και συνεχή ανίχνευση. Βασίζονται αποκλειστικά στη θερμότητα που εκπέμπεται σε οποιαδήποτε κατάσταση από ανθρώπους, οχήματα και αντικείμενα και δεν επηρεάζεται από περιβαλλοντικές συνθήκες.
Οι έξυπνες λειτουργίες, σε συνδυασμό με τον ενσωματωμένο αλγόριθμο Deep Learning φιλτράρουν τα σήματα, ενεργοποιώντας συναγερμό μόνο σε περίπτωση πραγματικής εισβολής. Έτσι καθίσταται η χρήση αυτής της τεχνολογίας προσβάσιμη σε όλους, επεκτείνοντας τα πεδία εφαρμογής ακόμα και για τα πιο κοινά περιβάλλοντα, όπως εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων, βεράντες ή κήπους σπιτιών και χώρους αποθηκών.

Μέτρηση Θερμοκρασίας

Οι νέες θερμικές κάμερες παρέχουν την δυνατότητα εξαίρεσης περιοχών για συναγερμό, σε περίπτωση μεταβολής της θερμοκρασίας. Αυτό επιτρέπει τη μέτρηση της θερμοκρασίας συγκεκριμένων αντικειμένων και την παρακολούθηση της ενεργοποίησης συναγερμού σε περίπτωση αλλαγών. Οι θερμικές κάμερες υποστηρίζουν πολλαπλές μετρήσεις της θερμοκρασίας, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης σημείων, γραμμών και πλαισίων, επιτρέποντας στους χρήστες να καθορίζουν κανόνες για διαφορετικά σενάρια, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ακρίβεια. Η ακρίβεια αυτών των προϊόντων, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα διαφοροποίησης της θερμοκρασίας κατά χρώμα (πάνω ή κάτω από ένα ορισμένο όριο ή σε μια περιοχή προεπιλογής), καθιστούν τις θερμικές κάμερες ιδανική επιλογή για την παρακολούθηση κρίσιμων βιομηχανικών εγκαταστάσεων και διαδικασιών καθώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Ανίχνευση ανάμματος τσιγάρου

Ο ειδικός αλγόριθμος ανίχνευσης καπνού εντοπίζει και ενεργοποιεί ένα συναγερμό την στιγμή που ένα άτομο ανάψει ένα τσιγάρο, αποκλείοντας για παράδειγμα τον ατμό ενός ζεστού ροφήματος ή τη φλόγα του αναπτήρα. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό η εγκατάσταση των νέων θερμικών καμερών είναι ιδανική για χώρους όπου υπάρχει απαγόρευση καπνίσματος, όπως για παράδειγμα σε καφετέριες, μπαρ, σχολεία, νοσοκομεία κτλ.

Λειτουργία διπλής τεχνολογίας (Θερμική και Οπτική)

Οι θερμικές κάμερες διπλής τεχνολογίας (οπτική και θερμική) παρέχουν δύο ανεξάρτητα κανάλια εικόνας: ένα με την παραδοσιακή οπτική εικόνα και ένα με την θερμική. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να βλέπει την μία εικόνα μέσα στην άλλη (Picture in Picture – PiP) ή να συνδυάσει και τις δύο με τη λειτουργία σύνθεσης εικόνων, δημιουργώντας μια ενιαία, ακόμα πιο λεπτομερή εικόνα. Η τεχνολογία PoE που διαθέτουν οι κάμερες, καθιστά επίσης δυνατή την αξιοποίηση ενός μοναδικού σημείου τοποθέτησης, χρησιμοποιώντας ένα μόνο καλώδιο και εξοικονομώντας χρόνο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Διαχείριση μέσω εφαρμογής για κινητά και μέσω λογισμικού για Η/Υ

Η διαχείριση των θερμικών καμερών γίνεται μέσω της εφαρμογής Hik-Connect και του λογισμικού  iVMS-4200, εξασφαλίζοντας στον πελάτη την απλότητα της παρακολούθησης του συστήματος από μια ενιαία εφαρμογή. Και οι δύο εφαρμογές επιτρέπουν:

  • Την προβολή προ-ρυθμισμένων κανόνων συναγερμού, που σχετίζονται με ανάλυση βίντεο, περιοχές και σημεία θερμοκρασίας.
  • Την προβολή ζωντανού περιεχομένου ή αναπαραγωγής video από τις κάμερες.
  • Την λήψη αυτόματων ειδοποιήσεων push notifications, σε περίπτωση προειδοποίησης (pre-alarm) ή συναγερμού (alarm), εάν ενεργοποιηθεί η λειτουργία μέτρησης θερμοκρασίας.
  • Λήψη αυτόματών ειδοποιήσεων push notifications, εάν είναι ενεργοποιημένες οι λειτουργίες παρακολούθησης περιοχής ή πρόληψης πυρκαγιάς.

Εργαλείο σχεδιασμού εγκατάστασης θερμικών καμερών

Η Hikvision έχει αναπτύξει το λογισμικό Thermal Design Tool, ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να προσομοιώνετε την τοποθέτηση και την εγκατάσταση μιας ή περισσότερων θερμικών καμερών σε μια εγκατάσταση. Το εργαλείο διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας: https://www.ilka.gr

Θερμικές κάμερες σε προσιτή τιμή

Το κόστος των θερμικών καμερών μέχρι πρόσφατα ήταν ιδιαίτερα υψηλό, σχεδόν απαγορευτικό. Η έλευση των καμερών νέας γενιάς που περιγράψαμε παραπάνω αλλάζει τα δεδομένα και η πολύ χαμηλή τιμή τους τις καθιστά ιδιαίτερα προσιτές ακόμη και σε απλές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για ένα value for money προϊόν που προσφέρει αξιόπιστες λύσεις για τον επαγγελματία εγκαταστάτη που θέλει να ξεχωρίσει και να πρωτοπορήσει. Ας δούμε τα διαθέσιμα μοντέλα:

DS-2TD1217-2/V1 & DS-2TD1217-3/V1: Διπλή – διφασματική (θερμική και οπτική) δικτυακή κάμερα Dome SMART IPC, H.265+. Θερμική κάμερα: 160 × 120 (φαίνεται σαν 320 × 240), φακός 1.8 mm (γωνία θέασης 90°) ή 3.1 mm (γωνία θέασης 50°), NETD < 40 mΚ. Οπτική κάμερα: 2MP full HD 1080p, 1/2.7’’, σταθερός φακός 2.1mm (γωνία θέασης 101°) ή 4mm (γωνία θέασης 87°), ultra-low light, ευαισθησία 0.002 Lux @ F1.2 (AGC On) / 0 Lux με IR, υπέρυθρος φωτισμός (SMART IR) εμβέλειας ως 15 m, 120dB WDR, 3D-DNR. Δυνατότητα προβολής με σύνθεση θερμικής και οπτικής εικόνας (bispectrum image fusion) και picture in picture. Ενσωματωμένη GPU, ως 8 κανόνες VCA, 4 τύπων (line crossing, intrusion, region entrance, region exiting), ως 31 κανόνες μέτρησης θερμοκρασίας, ως 10 σημεία ανίχνευσης πυρκαγιάς, pre-alarm, 1 alarm input, 1 alarm output, 1 ch audio I/O, αναλογική έξοδος video CVBS, υποδοχή κάρτας MicroSD/SDHC/SDXC ως 256 GB, IP67, τροφοδοσία 12VDC ή PoE, κατανάλωση 8.5W, (ΠxBxY) 138x138x123 mm. Ιδανική για ανίχνευση διείσδυσης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς και για ανίχνευση φωτιάς σε μηχανοστάσια, ATMs, δωμάτια συσκέψεων, αποθήκες, μουσεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, κ.λ.π.

DS-2TD2617-3/V1 & DS-2TD2617-6/V1: Διπλή – διφασματική (θερμική και οπτική) δικτυακή κάμερα Bullet SMART IPC, H.265+. Θερμική κάμερα: 160 × 120 (φαίνεται σαν 320 × 240), φακός 3.1 mm (γωνία θέασης 50°) ή 6.2 mm (γωνία θέασης 25°), NETD < 40 mΚ. Οπτική κάμερα: 2MP full HD 1080p, 1/2.7’’, σταθερός φακός 4mm (γωνία θέασης 87°) ή 6mm (γωνία θέασης 53°), ultra-low light, ευαισθησία 0.002 Lux @ F1.2 (AGC On) / 0 Lux με IR, υπέρυθρος φωτισμός (SMART IR) εμβέλειας ως 40 m, 120dB WDR, 3D-DNR. Δυνατότητα προβολής με σύνθεση θερμικής και οπτικής εικόνας (bi-spectrum image fusion) και picture in picture. Ενσωματωμένη GPU, ως 8 κανόνες VCA, 4 τύπων (line crossing, intrusion, region entrance, region exiting), ως 31 κανόνες μέτρησης θερμοκρασίας, ως 10 σημεία ανίχνευσης πυρκαγιάς, pre-alarm, 2 alarm inputs, 2 alarm outputs, 1 ch audio I/O, αναλογική έξοδος video CVBS, υποδοχή κάρτας MicroSD/SDHC/SDXC ως 128 GB, IP66, τροφοδοσία 12VDC ή PoE, κατανάλωση 12W, (ΠxBxY) 114x352x115 mm, περιλαμβάνει βάση-κουτί συνδέσεων DS-1260ZJ. Ιδανική για περιμετρική προστασία και ανίχνευση φωτιάς.

{gallery}7779{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...