Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
29 Σεπτεμβρίου 2020 00:36

Hikvision Dedicated Series

Μία νέα προσθήκη έρχεται στις DeepinView κάμερες της εταιρίας

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
ba231a9d7a097e15e7ab4db2571494af XL 43ed20d1

Η πρωτοποριακή σειρά καμερών DeepinView παρέχει μεγάλη ισχύ και ευφυΐα, αυξάνοντας την απόδοση του συστήματος επιτήρησης, ενώ οι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης της Hikvision παρέχουν εκπληκτικά ακριβείς αναλύσεις περιεχομένου βίντεο (VCA). Η αναγνώριση προσώπου, η καταμέτρηση ατόμων και το ANPR, εφαρμόζονται αξιόπιστα σε υπάρχοντα…

Η πρωτοποριακή σειρά καμερών DeepinView παρέχει μεγάλη ισχύ και ευφυΐα, αυξάνοντας την απόδοση του συστήματος επιτήρησης, ενώ οι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης της Hikvision παρέχουν εκπληκτικά ακριβείς αναλύσεις περιεχομένου βίντεο (VCA). Η αναγνώριση προσώπου, η καταμέτρηση ατόμων και το ANPR, εφαρμόζονται αξιόπιστα σε υπάρχοντα και νέα συστήματα παρακολούθησης παρέχοντας ένα εξελιγμένο επίπεδο παρακολούθησης και ενεργοποίησης συναγερμού και ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια περιστατικών. Τώρα, η δημοφιλής σειρά καμερών της Hikvision εμπλουτίζεται με νέους αλγόριθμους προσφέροντας εκπληκτική απόδοση.

Η Hikvision ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές καινοτόμων προϊόντων και λύσεων βίντεο παρακολούθησης στον κόσμο, εμπλουτίζει τη σειρά καμερών DeepinView. Οι νέες κάμερες «Dedicated Subseries» έρχονται εξοπλισμένες με πολλαπλούς αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της εγκατάστασης και του χώρου.

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει εφαρμοστεί με ποικίλους τρόπους στο κλάδο της ασφάλειας. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει βελτιώσει την υπολογιστική ισχύ των νέων chipset και των αλγόριθμων βαθιάς εκμάθησης, προσφέροντας πληθώρα πληροφοριών και μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι νέες Dedicated DeepinView κάμερες αποτελούν ένα παράδειγμα αυτών των εξελίξεων, καθώς ενσωματώνουν αρκετούς αλγόριθμους βαθιάς μάθησης με τεχνολογία AI σε μία μόνο κάμερα. Επιπλέον, οι αλγόριθμοι αυτοί εναλλάσσονται μεταξύ τους ανάλογα με το συμβάν, προσφέροντας μοναδικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κόστους, της βελτιωμένης απόδοσης και της ταχείας και αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε περιστατικά εκτάκτου ανάγκης.

Εναλλασσόμενοι αλγόριθμοι

Οι Dedicated DeepinView κάμερες συνδυάζουν δύο κατηγορίες προϊόντων. Η πρώτη είναι η ανάλυση οχημάτων, όπου οι κάμερες συνδυάζουν την αυτόματη αναγνώριση πινακίδων οχημάτων (ANPR) με την αναγνώριση των χαρακτηριστικών του εκάστοτε οχήματος. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη μάρκα του οχήματος, το χρώμα και την κατεύθυνση κίνησης του οχήματος. Οι κάμερες αυτές μπορούν να εγκατασταθούν σε εισόδους ή εξόδους κτιρίων, παρκινγκ, κ.λπ.

Τα μοντέλα της δεύτερης κατηγορίας διαθέτουν έξι εναλλασσόμενους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης, όπως η αναγνώριση προσώπου, η καταμέτρηση ατόμων, η προστασία περιμέτρου, η ανίχνευση κράνους ασφαλείας, η διαχείριση πλήθους και η ανίχνευση πολλαπλών στόχων. Όλοι αυτοί οι αλγόριθμοι ενσωματώνονται σε μία μόνο κάμερα. Κατά συνέπεια, οι χρήστες μπορούν απλά να ενεργοποιήσουν έναν αλγόριθμο χειροκίνητα για αποκλειστική χρήση και στη συνέχεια να αλλάξουν τον αλγόριθμο ανάλογα με τις ανάγκες τους!

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Η ανίχνευση κράνους ασφαλείας (Hard Hat Detection) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργοτάξια  για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι τηρούν τα μέτρα και συμμορφώνονται στις οδηγίες που τους έχουν δοθεί. Οι κάμερες DeepinView μπορούν να διακρίνουν με ακρίβεια έναν εργαζόμενο που φοράει καπέλο και έναν που δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας και αυτόματα να ειδοποιήσουν τον εκάστοτε αρμόδιο-υπεύθυνο ασφαλείας.

Ένα άλλο παράδειγμα μπορούμε να συναντήσουμε και σε καταστήματα λιανικής. Η τεχνολογία καταμέτρησης ατόμων μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα για την ακριβή μέτρηση των πελατών που εισέρχονται και εξέρχονται από το κατάστημα. Η όλη διαδικασία εναλλαγής αλγορίθμων προσφέρει μεγάλη ευελιξία στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν ταυτόχρονα να παρακολουθούν εξωτερικούς χώρους, να παρέχουν πρόσβαση μόνο σε εξουσιοδοτημένα άτομα και να βελτιστοποιήσουν το χρόνο αναμονής και την εμπειρία των πελατών τους.

Εξοπλισμένες με τις τεχνολογίες DarkFighter και LightFighter της Hikvision, οι εν λόγω κάμερες προσφέρουν ζωντανές και έγχρωμες εικόνες σε περιβάλλοντα με εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό ή σε σκηνές με έντονο οπίσθιο φωτισμό. Οι κάμερες DeepinView διατίθενται σε αναλύσεις των 2, 4, 8 και 12 MP. Επιπλέον οι κάμερες υποστηρίζουν και metadata, επιτρέποντας την ανάλυση βίντεο σε πραγματικό χρόνο και την εύκολη αναζήτηση στοιχείων. Τέλος, τα νέα μοντέλα καμερών έρχονται και με ανίχνευση κραδασμών, για να ειδοποιούνται οι χρήστες σε περίπτωση βανδαλισμού τους.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη αρχίζει να επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητας μας. Είτε πρόκειται για κάμερα που εστιάζει σε άτομα, είτε σε οχήματα, η σειρά καμερών DeepinView προσπαθεί πάντα να βλέπει περισσότερα χάρις την τεχνολογία Deep Learning. Οι κάμερες της Hikvision καταγράφουν περισσότερα πρόσωπα, ανιχνεύουν και διακρίνουν ανθρώπινα όντα και οχήματα με τεράστια ακρίβεια. Αναγνωρίζουν τις πινακίδες οχημάτων με 98% ακρίβεια και ανιχνεύουν τον χρόνο αναμονής τις ώρες αιχμής. Αυτό που μπορούν να προσφέρουν οι κάμερες DeepinView δεν είναι απλώς δεδομένα βίντεο και εικόνας, αλλά εικόνες που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε έναν πιο έξυπνο και ασφαλέστερο κόσμο.

{gallery}8937{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...