Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
26 Οκτωβρίου 2020 21:04

Αφιέρωμα στα «AI» Καταγραφικά της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
02abddff384f2f7cc942dcfc3c92dfd7 XL 52c96cee

Τα Video Analytics υπάρχουν σχεδόν από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, κάνοντας το έργο των φορέων ασφαλείας πιο εύκολο. Είναι σχεδόν αδύνατο για ένα διαχειριστή να παρακολουθεί συνεχώς (24ώρες το 24ωρο) και με αποτελεσματικό τρόπο όλες τις πηγές βίντεο. Οι αναλύσεις βίντεο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ασφάλεια και…

Τα Video Analytics υπάρχουν σχεδόν από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, κάνοντας το έργο των φορέων ασφαλείας πιο εύκολο. Είναι σχεδόν αδύνατο για ένα διαχειριστή να παρακολουθεί συνεχώς (24ώρες το 24ωρο) και με αποτελεσματικό τρόπο όλες τις πηγές βίντεο. Οι αναλύσεις βίντεο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ασφάλεια και σήμερα ο σύγχρονος εγκαταστάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες τους και να προσφέρει περισσότερη αξία στους πελάτες του.

Τώρα τα Video Analytics ενισχύονται ακόμα περισσότερο με τον ερχομό τη τεχνητής νοημοσύνης και των αλγόριθμων Deep Learning και λειτουργίες όπως η αναγνώριση οχημάτων/ανθρώπων και η αναγνώριση Προσώπου, πραγματικά «απογειώνουν» την ασφάλεια.

Η τεράστια ζήτηση στο κλάδο της ασφάλειας για μία τεχνολογία όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης, ήταν λόγω  της περιορισμένης ικανότητας του ανθρώπου να παρακολουθεί με προσοχή ταυτόχρονα «ζωντανά» πλάνα από διαφορετικές κάμερες. Οι άνθρωποι που παρακολουθούν μια οθόνη βίντεο για περισσότερο από είκοσι λεπτά συνήθως χάνουν ορισμένες λεπτομέρειες, άρα και σημαντικά γεγονότα.  Με δύο ή περισσότερες οθόνες, αναμφίβολα το έργο του υπεύθυνου ασφαλείας δυσκολεύει πιο πολύ. Το έργο ξεπερνάει τις ανθρώπινες δυνατότητες, δεδομένου ότι πολλές εγκαταστάσεις διαθέτουν δεκάδες ή και εκατοντάδες κάμερες. Σε γενικές γραμμές, η ζωντανή ροή από μία κάμερα που είναι εγκατεστημένη σε άδειους διαδρόμους, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους στάθμευσης, μπορεί να είναι βαρετή σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα η προσοχή να εξασθενήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αδύνατο να εντοπιστεί ο παραβάτης ή ο δράστης επειδή η εικόνα τους είναι πολύ μικρή στη οθόνη.

Πως όμως λειτουργεί η όλη διαδικασία;

Οι αλγόριθμοι επιτρέπουν σε μια συσκευή να αναλύει βίντεο σε πραγματικό χρόνο και να στέλνει ειδοποιήσεις στον χρήστη. Τα analytics μπορούν επίσης να κατηγοριοποιήσουν διάφορες πτυχές του εγγεγραμμένου υλικού, διευκολύνοντας τη διαδικασία αναζήτησης.

Όσον αφορά λοιπόν την επιτήρηση βίντεο, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που αναλύουν  τις εικόνες από κάμερες παρακολούθησης βίντεο, με κύριο στόχο την αναγνώριση ανθρώπων, οχημάτων και άλλων αντικειμένων. Οι κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας προγραμματίζουν το λογισμικό για να ορίσουν περιορισμούς μέσα στην κάμερα για μία περιοχή ανάλογα με την εκάστοτε εγκατάσταση (όπως μια περίφραξη, ένα παρκινγκ). Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ.) με τη σειρά της, στέλνει μια ειδοποίηση αν ανιχνεύσει έναν εισβολέα που παραβιάζει τον “κανόνα” (ο οποίος δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανένα άτομο κατά τη διάρκεια της ημέρας). Σε αυτό φυσικά συμβάλει και η μηχανική όραση, μίας από τις κύριες λειτουργίες της ΑΙ.

Η μηχανική όραση αποτελείται από μία σειρά αλγορίθμων ή μαθηματικών διαδικασιών που λειτουργούν σαν ένα διάγραμμα ροής. Αυτή η «μαθηματική» διαδικασία συγκρίνει το αντικείμενο που βλέπει με εκατοντάδες χιλιάδες αποθηκευμένες εικόνες ανθρώπων σε διαφορετικές γωνίες, θέσεις και κινήσεις. Βάση των όσων έχει συλλέξει λοιπόν, «αναρωτιέται» αν το παρατηρούμενο αντικείμενο κινείται σαν τις εικόνες που έχει ήδη αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων και αρχίζει τη σύγκριση. Συνδυάζοντας όλες τις παραμέτρους από τα διάφορα ερωτήματα, προκύπτει μια συνολική κατάταξη η οποία δίνει την  πιθανότητα ότι το αντικείμενο είναι ή δεν είναι άνθρωπος. Εάν η τιμή υπερβαίνει ένα όριο που έχει οριστεί, τότε η ειδοποίηση αποστέλλεται.

Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού μας επικεντρωνόμαστε στα καταγραφικά που ενσωματώνουν λειτουργίες αναγνώρισης οχημάτων, ανθρώπων και προσώπου, καθώς και αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. Ας δούμε το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά σε καταγραφικά «AI».

Η παρουσίαση των καταγραφικών θα γίνει ανά έλληνα – εισαγωγέα.

akatos.net

Η Hikvision διέθεσε το 2018 μία νέα σειρά προϊόντων, την «AcuSense», με σκοπό να δημιουργήσει για πρώτη φορά ευφυείς συναγερμούς και υπηρεσίες σε μικρές επιχειρήσεις και οικιακούς πελάτες. Με λίγα λόγια, τα νέα προϊόντα δίνουν τη δυνατότητα στο προσωπικό ασφαλείας να επικεντρώνεται σε ανθρώπους και οχήματα και όχι σε ασήμαντα αντικείμενα, ώστε να μπορεί να ενεργεί πιο αποτελεσματικά, γεγονός που βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου και κόστους. Τώρα, η Hikvision εμπλουτίζει τη σειρά AcuSense με νέα προϊόντα και καινοτομίες. Βελτιώνει την ακρίβεια του συναγερμού, ενισχύει την αναγνώριση και την ταξινόμηση των ανθρώπων και των οχημάτων, καθώς και την απόδοση των καμερών σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Τα νέα προϊόντα AcuSense έχουν σχεδιαστεί με βάση έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο βαθιάς μάθησης, ο οποίος αναλύει τη ζωντανή ροή του βίντεο και ταξινομεί τους ανθρώπους, τα οχήματα και άλλα αντικείμενα. Τα αντικείμενα που χαρακτηρίζονται /αναγνωρίζονται ως άνθρωποι ή οχήματα θα ενεργοποιήσουν συναγερμούς και θα ειδοποιήσουν το προσωπικό ασφαλείας. Άλλα «γεγονότα», όπως οι σταγόνες της βροχής, τα ζώα ή η κίνηση των φύλλων από τα δέντρα, θα αγνοηθούν. Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακή μείωση των ψευδών συναγερμών με τα επίπεδα ακρίβειας να αγγίζουν το 98%! Με αυτό τον τρόπο, το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να επικεντρωθεί στα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και να αναλάβει άμεσα δράση. Επιπλέον, τα σχετικά βίντεο ταξινομούνται αυτόματα ανά κατηγορίες για ευκολότερη αναζήτηση. Δύο νέες σειρές καταγραφικών θα βρούμε διαθέσιμες από την akatos.net. Τα καταγραφικά iDS-72xxHQHI-M1/S και iDS-72xxHUHI-M1/S, έρχονται με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου audio over coax, για μετάδοση του ήχου μέσα από το ομοαξονικό καλώδιο. Ας δούμε τα μοντέλα που διαθέτει η εταιρία.

iDS-7204/8/16HQHI-M1/S: 4MP@15fps, H.265 Pro+, 1 HDMI έξοδο, 1 VGA έξοδο, 1 Audio έξοδο, 1 BNC (CVBS έξοδο), 1 SATA σκληρό δίσκο έως10TB, αναγνώριση προσώπου, 5/10/18 IP κάμερες.

iDS-7204/8/16HQHI-K1/2S/4S: 4MP@15fps, H.265 Pro+, 1 HDMI έξοδο, 1 VGA έξοδο, 1 Audio έξοδο, 1 BNC (CVBS έξοδο), 1 SATA σκληρό δίσκο έως10TB, Ανάλυση συμπεριφοράς ανθρώπου ή οχήματος, 6/12/24 IP κάμερες.

iDS-7216HQHI-K2/4S/A: 4MP@15fps, H.265 Pro+, 1 HDMI έξοδο, 1 VGA έξοδο, 1 Audio έξοδο, 1 BNC (CVBS έξοδο), 1 SATA σκληρό δίσκο έως10TB, Ανάλυση συμπεριφοράς ανθρώπου ή οχήματος, 24 IP κάμερες, 16/4 εισόδους/εξόδους συναγερμού.

iDS-7204/8HUHI-M1/S: 8MP@8fps, H.265 Pro+, 1 HDMI έξοδο, 1 VGA έξοδο, 1 Audio έξοδο, 1 BNC (CVBS έξοδο), 1 SATA σκληρό δίσκο έως10TB, αναγνώριση προσώπου, 6/10 IP κάμερες, ανάλυση συμπεριφοράς ανθρώπου ή οχήματος, αναγνώριση προσώπου

Διαθέσιμο από της akatos.net και το NVR DS-7732NXI-I4/4S. Το δικτυακό καταγραφικό κατηγοριοποιεί τους στόχους, φιλτράρει τα αντικείμενα με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά τους ψευδείς συναγερμούς. Βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι ταξινομούν και ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται σε μία εικόνα, όπως οι άνθρωποι, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα, κ.λπ. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, το NVR μπορεί και διαχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Υποστηρίζει πρότυπο συμπίεσης Η.265+ και προβολή-εγγραφή-αναπαραγωγή μέχρι και 12MP.
akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

 akatosdvr

 


Alpha Ltd

Τα 4K «ΑΙ» DVR της Cognitio έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλή απόδοση και ποιότητα σε προσιτή τιμή. Με την υιοθέτηση του αλγόριθμου συμπίεσης Smart H.265+/ H.265, η συσκευές εγγραφής προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση κωδικοποίησης και εξοικονομούν εύρος ζώνης, μειώνοντας παράλληλα το κόστος αποθήκευσης. Τα εν λόγω καταγραφικά διαθέτουν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, έξυπνη αναζήτηση για τον άμεσο εντοπισμό υπόπτων και μετάδοση βίντεο σε μεγάλες αποστάσεις. Ας γνωρίσουμε μερικά από τα διαθέσιμα καταγραφικά. Η σειρά 1U αποτελείται από 3 καταγραφικά 4, 8 και 16 καναλιών και είναι  5-υβριδκής τεχνολογίας. Τα εν λόγω καταγραφικά έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των ψευδών συναγερμών που προκαλούνται από διάφορους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες και στο εσωτερικό τους φιλοξενούν ένα AI επεξεργαστή με αλγόριθμο βαθιάς μάθησης και τη πρωτοποριακή τεχνολογία SMD Plus. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει κινούμενα αντικείμενα και να κάνει διάκριση μεταξύ ανθρώπου και οχημάτων, αποφεύγοντας αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από κλαδιά δέντρων, έντομα, σκιές, άνεμο κ.λπ. παράγοντες. Επιπλέον, η έξυπνη αναζήτηση διευκολύνει στον εντοπισμό ατόμων και οχημάτων. Διαθέσιμη και η σειρά PRO και συγκεκριμένα το δικτυακό καταγραφικό COG-NVR-4K-1-16BB. Η εν λόγω συσκευή προσφέρει εξαιρετική απόδοση και υψηλή ποιότητα εγγραφής για τους χρήστες που αναζητούν εφαρμογές παρακολούθησης βίντεο μέσω IP τεχνολογίας. Αυτό το επαγγελματικό NVR υιοθετεί έναν ισχυρό επεξεργαστή και είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε πληθώρα εγκαταστάσεων σχολεία/πανεπιστήμια, πόλεις, επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα κ.λπ. Είναι συμβατό με το πρωτόκολλο ONVIF 2.4, υποστηρίζοντας 4Κ κάμερες διαφορετικών κατασκευαστών, καθώς και με τη συμπίεση βίντεο Smart H.265+, η οποία μειώνει το ρυθμό μετάδοσης του bitrate και τις απαιτήσεις αποθήκευσης έως και 70% σε σύγκριση με την τυπική συμπίεση βίντεο H.265. Το NVR υποστηρίζει τεχνολογίες ePoE και EoC απλοποιώντας τη διαδικασία εγκατάστασης και εξαλείφοντας την ανάγκη τοποθέτησης extra δικτυακών συσκευών (repeaters, κ.λπ.). Το EoC λειτουργεί συνδέοντας τις συσκευές IP με EoC adapters (προσαρμογείς), οι οποίοι μετατρέπουν το σήμα IP σε αναλογικό για να περάσει κατά μήκος του ομοαξονικού καλωδίου. Η ισχύς που παράγεται από τα PoE switches ή άλλες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των καμερών IP, μπορεί να μεταδοθεί μέσω του ομοαξονικού καλωδίου και μέσω της τεχνολογίας PoE. Επίσης, υποστηρίζει τεχνολογία ANPR. Η εν λόγω τεχνολογία αναγνωρίζει αυτόματα τις πινακίδες των οχημάτων και αντίστοιχα διευκολύνει τη διέλευση τους (είσοδο-έξοδο) από ένα παρκινγκ. Το NVR COG-NVR-4K-1-16BB είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα HTTP, HTTPS, TCP/IP, IPv4/IPv6, UPnP, SNMP, RTSP, UDP, SMTP, NTP, DHCP, DNS, IP Filter, PPPoE,DDNS, FTP, Alarm Server  και Easy4IP και στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 2 σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 10ΤΒ (ο καθένας ).
Alpha Ltd., τηλ.: 210-9579750.

 

alphadvr


CubitechSA

Τα υψηλής ποιότητας XVR της Hilo έρχονται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες προσφέροντας αξιοπιστία και ευελιξία κατά την εγκατάσταση. Οι έξυπνες λειτουργίες βίντεο σε συνδυασμό με την έξυπνη αναζήτηση, καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, κάνοντας τα XVR της εταιρίας ιδανικά για οικίες, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα η υβριδική σειρά καταγραφικών  5MP Lite, αποτελείται από 4 μοντέλα, το HILOXVR-R20410A (4 αναλογικά κανάλια και 2 IP), το HILOXVR-R20810A (8 αναλογικά κανάλια και 4 IP), HILOXVR-R201620A (16 αναλογικά κανάλια και 8 IP) και το HILOXVR-R203240A (32 αναλογικά και 4 IP). Τα εν λόγω καταγραφικά υποστηρίζουν αναλύσεις  5MP Lite/4MP Lite/3MP/1080P/720P και 960H στο αναλογικό και αντίστοιχα 5MP/4MP/3MP/1080P/720P και 960H στο IP. Διαθέτουν Intelligent Video λειτουργίες όπως περιμετρική εισβολή, Line crossing, ανίχνευση στατικών αντικειμένων, Pedestrian, αναγνώριση προσώπου, Cross counting, ανίχνευση ήχου, Occlusion detection, Schedule. Κ.λπ. Οι Video analytics λειτουργίες που αναφέραμε είναι διαθέσιμες μόνο στα IP κανάλια.  Όλα τα καταγραφικά διαθέτουν από μία θύρα USB 3.0 για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αναβάθμιση και μία θύρα USB 2.0 για το ποντίκι ή άλλο περιφερειακό. Τα μοντέλα HILOXVR-R20410A και HILOXVR-R20810A δέχονται στο εσωτερικό τους 1 σκληρό δίσκο SATA, διαθέτουν θύρα RS485 και τροφοδοτούνται με  DC 12V/2A, καταναλώνοντας 24W. Αντίστοιχα τα XVR HILOXVR-R201620A και HILOXVR-R203240A, μπορούν να φιλοξενήσουν 2 σκληρούς δίσκους, διαθέτουν θύρα RS485 και τροφοδοτούνται με DC 12V/5A, καταναλώνοντας 60W. Διαθέσιμα από την Cubitech SA θα βρούμε και τα 4K XVR «HILOXVR-R80410A», «HILOXVR-R80810A» και «HILOXVR-R801620A». Τα εν λόγω καταγραφικά καταγράφουν σε ανάλυση 8MP/ 5MP/ 4MP/3MP/1080P/720P και 960H, στο αναλογικό και 5MP/4MP/3MP1080P/720P στο IP. Υποστηρίζουν όλα τα Video Analytics που αναφέραμε προηγουμένως και φυσικά αναγνώριση προσώπου.
Cubitech SA, τηλ.: 210-9580888.

 

cubitechdvr

 


ELS | Security & Automation Solutions

Διαθέσιμα από την ELS | Security & Automation Solutions τα 5-Υβριδικά καταγραφικά XVR5104H-Ι, XVR5108H-Ι και XVR5116H-Ι, που διαθέτουν πρωτοποριακές λειτουργίες και επιτρέπουν την εξοικονόμηση σημαντικού μέρους της καλωδίωσης και του κόστους ενέργειας, χάρη στην τεχνολογία Dahua HDCVI-PoC. Αναβαθμισμένα από την αρχική τεχνολογία SMD που τρέχει σε CPU, τα εν λόγω καταγραφικά υιοθετούν τη νέα τεχνολογία της Dahua SMD Plus, που βελτιώνει την υπολογιστική ισχύ έως και 10 φορές περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, το SMD Plus μπορεί να αναγνωρίσει κινούμενα αντικείμενα και να διαφοροποιήσει τους ανθρώπους και τα οχήματα, ώστε να αποφευχθούν αποτελεσματικά οι ψευδείς συναγερμοί που προκαλούνται από ζώα, κλαδιά δέντρων, έντομα, σκιές, απότομες μεταβολές φωτισμού ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει εύκολα ανθρώπους και οχήματα μέσα από το μενού αναπαραγωγής, εξοικονομώντας αρκετό χρόνο κατά την αναζήτηση.

Επιπλέον, τα νέα back-end προϊόντα είναι αρκετά έξυπνα και αναγνωρίζουν αυτόματα τις κάμερες που συνδέονται στο σύστημα. Επιπρόσθετα, η τροφοδοσία μέσω ομοαξονικού καλωδίου φέρνει σημαντικά οφέλη και για τους τελικούς χρήστες, καθώς μειώνεται σημαντικά το συνολικό κόστος της εγκατάστασης, δεδομένου ότι δεν χρειάζονται ξεχωριστά τροφοδοτικά για τις κάμερες. Σε περιοχές όπου το κόστος εργασίας είναι αρκετά υψηλό, η νέα σειρά των XVRs της Dahua Technology είναι πιθανό να μειώσει το κόστος κατά το ήμισυ ή ακόμη περισσότερο! Το σύστημα HDCVI υποστηρίζει μετάδοση μεγάλων αποστάσεων μέσω ομοαξονικού καλωδίου και UTP ( μέγ. 700m με ανάλυση 4K/4MP, 800 μέτρα με ανάλυση 1080P και 1200m με ανάλυση 720P).

Από τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα, αντιλαμβανόμαστε ότι η νέα σειρά XVR της Dahua αποτελεί μια λογική επιλογή για διάφορα σενάρια, όπως τα εμπορικά κέντρα όπου απαιτούνται κάμερες σε πολλαπλές τοποθεσίες, γεγονός που δυσχεραίνει την καλωδίωση και κατά συνέπεια, φουσκώνει τον προϋπολογισμό. Ακόμα, οι νέες συσκευές είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε χώρους στάθμευσης και γενικότερα σε ανοικτούς χώρους όπου είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν πηγές ενέργειας.

Τα XVR της εταιρίας έρχονται επίσης και με αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο, ο οποίος μειώνει το bit rate και το κόστος αποθήκευσης έως και 90% σχέση με το Η.264 και είναι συμβατά με πληθώρα δικτυακών πρωτοκόλλων όπως τα HTTP, HTTPS, TCP/IP, IPv4/IPv6, Wi-Fi, 3G/4G, UPnP, RTSP, UDP, SMTP, NTP, DHCP, DNS, IP Filter, PPPoE, DDNS, FTP, Alarm Server, P2P και το ONVIF για να διαλειτουργούν και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών. Στο εσωτερικό τους μπορούν φιλοξενήσουν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10TB.
ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

elsdvr


 

 

G.I. Security SA

Η Tiandy κατασκεύασε το ισχυρότερο standalone NVR της παγκόσμιας αγοράς. Ένα NVR κατάλληλο για έργα με πολύ μεγάλο αριθμό IP καμερών, όπως ξενοδοχεία, εργοστάσια, αποθήκες και γενικότερα εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας. Διαθέτει input bandwidth 1280Mbps, output bandwidth 640Mbps και δέχεται συνολικό αριθμό 320 IP καμερών 4K και μάλιστα με το πλέον σύγχρονο πρωτόκολλο συμπίεσης S+265. Επιπλέον, ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης Deep Intelligence (AI) και συγκεκριμένα Face Recognition & Snapshot Retrieval, ANPR, Car Brand Recognition, Crowd Detection, Illegal Parking. Συνολικά συμπεριλαμβάνει πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους Video Analytics, όπως Tripwire & Double Tripwire, Perimeter, Object Lost, Running, Loitering, On Duty Detection και άλλα. Υποστηρίζει λειτουργίες Business Intelligence, όπως Heatmaps, Behavior Retrieval, Face Statistics, Vehicle Statistics, Video Summary, Alert Retrieval και Linkage Tracking. Ενσωματώνει πανίσχυρους επεξεργαστές και χρησιμοποιεί μια σειρά από τεχνολογίες security, όπως Proprietary Video Encryption, Multiple Authoritative Certification, Video Backup Authentication, δυνατότητα κλειδώματος σημαντικών αρχείων και αυτόματη ειδοποίηση όταν κάποιος εισάγει USB. Διαθέτει εφεδρικό τροφοδοτικό και υποστηρίζει διάταξη δίσκων RAID 0/1/5/6/10/50/60, ενώ διαθέτει 4x 100/1000 Mbps Self-Adaptive Ethernet interfaces, 4x οπτικές θύρες 1000 Mbps, ενσωματωμένο Decoder αυτόματης προσαρμογής ανάλυσης (με πολλαπλές εξόδους HDMI υψηλής ανάλυσης).

H TIANDY δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια των δεδομένων και ως εκ τούτου δεν έχει κανένα απολύτως κρούσμα backdoor exploitation μέχρι σήμερα, ενώ χρησιμοποιεί μια σειρά από τεχνολογίες για να διασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια, δυνατότητα κλειδώματος σημαντικών αρχείων και αυτόματη ειδοποίηση όταν εισαχθεί USB stick. Διαθέτει εφεδρικό τροφοδοτικό και υποστηρίζει διάταξη δίσκων RAID 0/1/5/6/10/50/60 και JBOD, ενώ διαθέτει 4x 100/1000 Mbps Self-Adaptive Ethernet interfaces, 4x οπτικές θύρες 1000 Mbps, ενσωματωμένο Decoder αυτόματης προσαρμογής ανάλυσης (με πολλαπλές εξόδους HDMI υψηλής ανάλυσης) και με TV Wall management.

Η σειρά της TIANDY ενσωματώνει αλγόριθμους Video Analytics, για την διαφύλαξη περιμέτρου όπως Perimeter, Double Tripwire και Tripwire, ανίχνευσης πλήθους (Crowd), απολεσθέντος αντικειμένου (Missing Object), ανίχνευση ανθρώπου που τρέχει (running), εγκαταλελειμμένου αντικειμένου, παράνομου παρκαρίσματος, αντικειμένου που κινείται γρήγορα (Fast Moving), αλλά και Loitering, Blur Image, Scene Change.

Η TIANDY διαθέτει και ειδικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου, με πολλές μεθόδους και διάφορες λύσεις, επιτυγχάνει την καλύτερη εικόνα και υψηλή ακρίβεια, βοηθώντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν πιο περίπλοκες καταστάσεις και καθιστώντας πιο βολικό για την επίλυση της έκτακτης ανάγκης. Διαθέτει 3 διαφορετικές μεθόδους που ταιριάζουν σε διαφορετικές συνθήκες.

Με το σύστημα αναγνώρισης προσώπου TIANDY, για διαφορετικές περιπτώσεις, οι επαγγελματίες τεχνικοί θα αναπτύξουν διαφορετικό σύστημα κάθε φορά ανάλογα τις ανάγκες.

Τα προϊόντα της TIANDY διαθέτουν 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και θα τα βρείτε στον Αποκλειστικό Αντιπρόσωπο και Εισαγωγέα σε Ελλάδα την G.I. SECURITY S.A.
G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

 gisecdvr

 

 


 

GQ TECH

Ο συνδυασμός των δικτυακών καμερών και των καταγραφικών της HI SHARP, προσφέρει ένα πρωτοποριακό σύστημα αναγνώρισης προσώπων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τράπεζες, σουπερμάρκετ, σχολεία, σταθμούς μετρό και γενικότερα σε χώρους όπου απαιτείται η καταγραφή προσώπων. Τα δικτυακά καταγραφικά της HI SHARP έρχονται σε προσιτή τιμή και με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες όπως αναζήτηση βάση προσώπου, λίστες-βιβλιοθήκες για την αποθήκευση εικόνων και εφαρμογή για την εξ’ αποστάσεως διαχείριση και παρακολούθηση. Πιο συγκεκριμένα, τα NVR, HS-ND8311(8 κανάλια), HS-NF6321(16 κανάλια) και HS-NF3382(32 κανάλια), υποστηρίζουν αναλύσεις 8MP / 5MP / 4MP/3MP / 1080P/960P και 720P@25/30fps, έρχονται με αλγόριθμο συμπίεσης H.265 για να μειώσουν τις απαιτήσεις του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου και είναι συμβατά με τα δικτυακά πρωτόκολλα  TCP / IP / PPPoE / DHCP / DNS / DDNS / UPnP / NTP /SMTP / RTSP, καθώς και το ONVIF για να υποστηρίξουν και κάμερες διαφορετικών κατασκευαστών. Τα εν λόγω NVR παρέχουν διαγράμματα πίτας, μπάρες, και άλλες στατιστικές γραφικές παραστάσεις, διαθέτουν 16 «βιβλιοθήκες» για την αποθήκευση έως και 5.000 προσώπων (240 εικόνες το λεπτό) και υποστηρίζουν allow list και block list συναγερμό, ώστε να ειδοποιήσουν το διαχειριστή του συστήματος σε περίπτωση που ανιχνευθεί ένα ύποπτο άτομο. Διαθέτουν 2 RS-485 θύρες, από μία θύρα USB2.0 και USB3.0 και φυσικά εισόδους και εξόδους alarm, οι οποίες αφού ενεργοποιηθούν, μπορούν να δώσουν σήμα ώστε να αρχίσει η καταγραφή και η αποστολή snapshots, email και push ειδοποιήσεων στους χρήστες του συστήματος (έως 10 χρήστες). Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε και τα δικτυακά καταγραφικά HS-PF6342 (16 κανάλια) και HS-PF3382 (32 κανάλια), που έρχονται με τεχνολογία PoE, ώστε να απλοποιήσουν την διαδικασία εγκατάστασης και ταυτόχρονα να μειώσουν το κόστος της καλωδίωσης. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα υποστηρίζουν αναλύσεις 8MP/5MP/4MP/3MP/1080P/ 960P και 720P στα 25/30fps, διαθέτουν από μία έξοδο HDMI (4K / 1920×1080 / 1280×1024) και μία VGA ( 1920×1080/1280×1024) και στο εσωτερικό τους μπορούν να φιλοξενήσουν 4 και 8 σκληρούς αντίστοιχα με χωρητικότητα 10TB ο καθένας. Υποστηρίζουν και αυτά με τη σειρά τους παρέχουν διαγράμματα πίτας, μπάρες, και άλλες στατιστικές γραφικές παραστάσεις, 16 «βιβλιοθήκες» για την αποθήκευση έως και 5.000 προσώπων (240 εικόνες το λεπτό), εκτός από το μοντέλο HS-PF6342, που μπορεί να αποθηκεύσει 10.000 εικόνες σε 16 βιβλιοθήκες-λίστες. Όλα τα καταγραφικά έρχονται με λογισμικό, είναι προσβασιμα μέσω smartphone κινητού και φυσικά μέσω browser.
GQ TECH, τηλ.: 210-6640025.

 gqdvr


 

 

Grande Security A.E.

Η παρακολούθηση βίντεο εξελίχθηκε από μια απλή απαίτηση για σαφείς εικόνες με υψηλή ανάλυση σε ανάλυση περιεχομένου βίντεο (VCA) για βελτιωμένη διαχείριση. Τώρα, χάρις  την βαθιά εκμάθηση, οι λύσεις ασφάλειας έρχονται με εξελιγμένη νοημοσύνη και αποτελεσματικότητα, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα της βιντεοεπιτήρησης. Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision με τις προηγμένες δυνατότητες VCA και βαθιάς εκμάθησης είναι τώρα διαθέσιμη για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ακόμα και οικιακούς πελάτες! Το φίλτρο ψευδούς συναγερμού, είναι ένα από τα πιο έξυπνα χαρακτηριστικά των σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης. Σχεδιασμένα για να φιλτράρουν κινήσεις όπως αυτές των φύλλων, των ζώων ακόμα και της βροχής, τα καταγραφικά της Hikvision επικεντρώνονται στις κινήσεις των ανθρώπων και των οχημάτων, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Η πρωτοποριακή σειρά καταγραφικών iDS-7200HQHI-M1/S που είναι διαθέσιμη από τη Grande Security A.E., έρχεται με αλγόριθμο συμπίεσης H.265+ για να μειώσει τις απαιτήσεις του bandwidth και το κόστος του αποθηκευτικού χώρου, υποστηρίζει κάμερες HDTVI/AHD/CVI/CVBS και IP (6MP) και χάρις του αλγόριθμους βαθιάς μάθησης, μπορεί και αναγνωρίζει και πρόσωπα. Η σειρά καταγραφικών είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα TCP/IP, PPPoE, DHCP, Hik-Connect, DNS, DDNS, NTP, SADP, NFS, iSCSI, UPnP™, HTTPS και ONVIF, διαθέτει λειτουργία smart search για τον άμεσο εντοπισμό υπόπτων κατά την αναζήτηση και προσφέρει πολλές ακόμα έξυπνες λειτουργίες όπως line crossing and intrusion detection. Διαθέτουν θύρες USB2.0/3.0 για backup και σύνδεση περιφερειακών, θύρα RS485 και μία υποδοχή για σκληρό δίσκο SATA χωρητικότητας 10TB. Διαθέσιμα από την εταιρία και τα NVR της σειράς DS-7600NXI-I/S. Τα εν λόγω καταγραφικά υποστηρίζουν ανάλυση εγγραφής 12 MP/8 MP/6 MP/5 MP/4 MP/3MP /1080p /UXGA/ 720p /VGA /4CIF/ DCIF/2CIF/CIF και QCIF και έρχονται και αυτά με πρότυπο συμπίεσης Η.265+, για να μειώσουν το κόστος του χώρου αποθήκευσης έως και κατά 75%. Έρχονται με τεχνολογία ANR (Automatic Network Replenishment), έξυπνη αναζήτηση, λειτουργία POS και τις έξυπνες λειτουργίες line crossing και intrusion detection. Διαθέτουν εξόδους βίντεο HDMI (4K), 4 εισόδους και μία έξοδο alarm, θύρα RJ-45 10/100/1000 Mbps self-adaptive Ethernet και θύρες USB2.0/3.0. Στο εσωτερικό τους μπορούν να φιλοξενήσουν 2 σκληρούς δίσκους (3.5-inch HDDs) χωρητικότητας 8TB ο καθένας. Τα διαθέσιμα καταγραφικά της σειράς αυτής είναι τα DS-7608NXI-I2/4S (8 κανάλια), DS-7616NXI-I2/4S (16 κανάλια) και DS-7632NXI-I2/4S (32 κανάλια).
Grande Security ΑΕ., τηλ.: 210-2135884.

grandedvr

 


 

ΗΛΚΑ ΑΕ

Διαθέσιμος από την ΗΛΚΑ ΑΕ. ο «Intelligent fusion server» της Hikvision. Το μοντέλο της Hikvision DS-IX2001-A3U/X, είναι στην πραγματικότητα ένας πανίσχυρος server εξοπλισμένος με GPU κάρτα (NVIDIA Tesla T4), ο οποίος ενσωματώνει αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης για την αναγνώριση προσώπων και την ανάλυση βίντεο. Η εν λόγω συσκευή αναλύει και αποθηκεύει δεδομένα ταυτόχρονα. Συγκρίνει εικόνες προσώπων, ανθρώπινων σωμάτων, ακόμα και οχημάτων- και στη συνέχεια εκτελεί μία σειρά από έξυπνες λειτουργίες. Ταυτόχρονα παρέχει στο χειριστή πληθώρα λειτουργιών όπως συναγερμό, δημιουργία λίστας και αρχείων προσωπικού, ανάλυση ανίχνευσης προσωπικού, αναζήτηση με βάση την ανθρώπινη εικόνα ενός σώματος και ούτω καθεξής. Ο έξυπνος διακομιστής είναι ιδανικός για εφαρμογή σε πόλεις και κοινότητες, σχολεία, εταιρείες, βιομηχανικές περιοχές και γενικότερα σε οποιαδήποτε εφαρμογή που απαιτεί την τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου. Πιο συγκεκριμένα η δικτυακή συσκευή μπορεί να αναγνωρίσει και να επεξεργαστεί ταυτόχρονα 120 εικόνες προσώπων το δευτερόλεπτο (για μία μόνο συσκευή) και να αποθηκεύσει περισσότερες από 3 εκατομμύρια φωτογραφίες (σε 128 διαφορετικές λίστες/βιβλιοθήκες), ενώ υποστηρίζει και πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως εξισορρόπηση φόρτου εργασίας ώστε να επιτευχθεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του όλου συστήματος. Υποστηρίζει λειτουργίες  list alarm, stranger alarm, frequently appeared, person alarm, license plate alarm και φυσικά smart search (έξυπνη λειτουργία αναζήτησης) για τον άμεσο εντοπισμό και την αναζήτηση ανθρώπων/οχημάτων και προσώπων. Διαθέσιμο από την ΗΛΚΑ ΑΕ. θα βρείτε και το δικτυακό καταγραφικό της σειράς DeepinMind «iDS-7732NXI-I4/16P/X(B)». Το εν λόγω NVR κατηγοριοποιεί τους στόχους, φιλτράρει τα αντικείμενα με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά τους ψευδείς συναγερμούς. Βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι ταξινομούν και ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται σε μία εικόνα, όπως οι άνθρωποι, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα, κ.λπ. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, το NVR μπορεί και διαχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Υποστηρίζει πρότυπο συμπίεσης Η.265+ και προβολή-εγγραφή-αναπαραγωγή μέχρι και 12MP. Η συμπίεση βίντεο Η.265+, είναι έως και 80% αποδοτικότερο από το Η.264 και έως 50% από το H.265, για ταχύτερη ως 5 φορές αποστολή στο δίκτυο και ως 5 φορές χαμηλότερες απαιτήσεις αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους. Υποστηρίζει αναλύσεις 12MP /8MP /6MP /5MP /4MP /3MP /1080p /UXGA /720p /VGA /4CIF/ DCIF /2CIF /CIF και QCIF κατά τη διάρκεια της ζωντανής παρακολούθησης και της αναπαραγωγής βίντεο, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα 10TB ο καθένας για συνεχόμενη εγγραφή. Μπορεί επίσης να αποθηκεύσει έως και 100.000 εικόνες. Υποστηρίζει ταυτόχρονη αναπαραγωγή 16 καναλιών σε ανάλυση έως 1080p, διαθέτει 16 θύρες PoE on και 2 θύρες USB2.0 και 1 USB3.0. Τέλος, έρχεται με σύγχρονες δυνατότητες όπως HDD health monitoring και Smart &POS Function και υποστηρίζει τεχνολογία ANR, σε περίπτωση που χαθεί το σήμα.
ΗΛΚΑ ΑΕ, τηλ.: 210-6071510.

 hlkadvr

 


 

 

KEEPER Hellas

Η KEEPER Hellas παρουσιάζει την νέα γενιά AI καταγραφικών της Dahua, φέρνοντας την δύναμη του AI σε όλους. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, οι πιο «δημοφιλείς» AI λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την γκάμα των AI καταγραφικών, ακόμα και τις πιο οικονομικές της σειρές, με μόνο τις πιο εξεζητημένες λύσεις να υλοποιούνται από εξειδικευμένα υλικά.

Συγκεκριμένα, όλα τα AI καταγραφικά υποστηρίζουν λειτουργίες Perimeter Protection όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε κανόνες εικονικού φράκτη ή φυλασσόμενης περιοχής και να ορίσουμε την φορά της εισβολή, καθώς και να επιλέξουμε μεταξύ ανθρώπου ή/και αυτοκινήτου, αγνοώντας οποιοδήποτε αντικείμενο δεν ικανοποιεί τις συνθήκες που έχουμε προσδιορίσει.

Ειδικά για τα “αναλογικά” XVR προσφέρεται και το Smart Motion Detection Plus (ή SMD Plus), το οποίο δεν υποστηρίζει κανόνες, καθώς βασίζεται στο Motion Detection. αλλά κάνοντας χρήση του AI είναι σε θέση να ξεχωρίζει ανθρώπους και οχήματα και να αγνοεί όλους τους ψευδείς συναγερμούς που παραδοσιακά το έκαναν τόσο αναξιόπιστο. Είναι εξαιρετικά απλό αφού «το ενεργοποιείς και είναι έτοιμο», ενώ αυτή του η απλότητα μας δίνει και την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κανάλια του καταγραφικού.

Με το Face Detection, τα καταγραφικά μπορούν να εκτελέσουν μία επιθυμητή ενέργεια κάθε φορά που εντοπίζουν ένα πρόσωπο. Σε αντίθεση με παρελθοντικές λύσεις, ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά γρήγορος και αξιόπιστος, ακόμα και όταν το πρόσωπο βρίσκεται σε γωνία άνω των 45ο ή ακόμα και σε προφίλ.

Το Face Recognition ολοκληρώνει την λίστα των δυνατοτήτων, επιτρέποντας μας να φορτώσουμε μία σειρά από φωτογραφίες προσώπων στο καταγραφικό, το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να ξεχωρίσει όποιο πρόσωπο αναγνωρίσει σε επιτρεπτό, μη-επιτρεπτό ή άγνωστο, εκτελώντας τις αντίστοιχες ενέργειες.

Οι δυνατότητες όμως του AI δεν σταματάνε στους κανόνες analytics.

Με το HDCVI 6.0, τα νέα «αναλογικά» XVR-I2 καταγραφικά πλέον αξιοποιούν το AI για να έχουμε πολύ «εξυπνότερη» κωδικοποίηση των καταγραφών μας. Επικεντρώνοντας «την προσοχή τους» σε κινούμενους ανθρώπους και οχήματα, επιτυγχάνουν οικονομία στην καταγραφή που ξεπερνά το 50% έναντι του «απλού» H.265, το οποίο ήδη ήταν 50% πιο οικονομικό από το «κλασσικό» H.264! Οικονομία η οποία μεταφράζεται σε λιγότερο χώρο στον δίσκο, περισσότερες ημέρες καταγραφής και λιγότερο bandwidth για την μεταφορά της ροής μέσω τοπικού δικτύου ή Internet, στον υπολογιστή ή το κινητό μας.
Πέραν των παραπάνω, υπάρχουν και άλλες, ακόμα εξυπνότερες λειτουργίες, που έρχονται να δώσουν λύσεις σε πιο εξεζητημένες απαιτήσεις όπως π.χ. το Privacy Protection, «μωσαϊκό» που εφαρμόζεται μόνο στα πρόσωπα ή και το σώμα για χώρους που χρειάζονται καταγραφή και ταυτόχρονα συμμόρφωση με το GDPR, την καταμέτρηση ατόμων, την ανάλυση μεγάλων χώρων για εμπορικούς λόγους ή/και λόγους ασφαλείας, ακόμα πιο ακριβή αναγνώριση πινακίδων, αναγνώριση πυρκαγιάς και πολλά άλλα, τα οποία βασίζονται στην χρήση εξειδικευμένων υλικών.

Το AI έρχεται για να δώσει μεγαλύτερη αξία στα νέα έργα, αλλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες να αναβαθμίσετε τα υφιστάμενα.

Φυσικά, οι προηγμένες λειτουργίες και δυνατότητες μας αποφέρουν κέρδος μόνο όταν ξέρουμε πως να τις αξιοποιήσουμε. Η Keeper, ο παλαιότερος προμηθευτής προϊόντων Dahua στην Ελλάδα, έχει βαθιά γνώση των τεχνολογιών και προϊόντων της, καθώς και των μεθόδων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τους.

KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

 keeperdvr

 


 

 

LEXIS Πληροφορική Α.Ε.

Η LEXIS Πληροφορική είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας της KEDACOM στην Ελλάδα. Με εμπειρία άνω των 15 χρόνων στον τομέα των συστημάτων απομακρυσμένης παρακολούθησης, οι πιστοποιημένοι μηχανικοί μας είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν την πλέον κατάλληλη και συμφέρουσα λύση για κάθε εφαρμογή, παρέχοντας υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πώληση.

Η KEDACOM διαθέτει εξειδικευμένη σειρά AI καταγραφικών, ειδικά σχεδιασμένα για εξελιγμένες εφαρμογές επιτήρησης χώρων όπως τράπεζες, καζίνο, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικής κ.ά. Υποστηρίζουν απλές κάμερες παρακολούθησης και κάμερες αναγνώρισης προσώπου, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης επιτήρησης. Η σειρά ΑΙ NVR 2821-04B/2LI της KEDACOM αποτελείται από καταγραφικά που υποστηρίζουν H.265 τεχνολογία συμπίεσης εικόνας και ενσωματώνουν πλήθος χαρακτηριστικών:  

Black/White List: Ο διαχειριστής ασφαλείας μπορεί να δει την πρόσβαση ατόμων που είτε τους επιτρέπεται η είσοδος σε έναν ελεγχόμενο χώρο, και είναι σε πιο εξειδικευμένη λίστα (π.χ. VIP πελάτες, προσωπικό εταιρίας), είτε όχι. Η αναγνώριση γίνεται σε πραγματικό  χρόνο και μπορεί να αναγνωρίσει τυχόν ύποπτη συμπεριφορά ενός ατόμου ή οχήματος, ενεργοποιώντας σχετικό alarm και ενημερώνοντας τον υπεύθυνο ασφαλείας.

Έξυπνη αναζήτηση: Οι λειτουργίες Search by Image και Event Search επιτρέπουν στο χρήστη να αναζητά ένα άτομα εύκολα μέσω του λογισμικού Vstaton που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή ή μέσω της εφαρμογής Vsee Pro στο smartphone. Απλά ανεβάζει τη φωτογραφία του ατόμου που επιθυμεί να βρεθεί, πατάει «αναζήτηση» και το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε δευτερόλεπτα σύμφωνα με το υψηλότερο ποσοστό σύγκρισης.

Αλγόριθμος Deep Learning: O ισχυρός αλγόριθμος Deep Learning της KEDACOM πραγματοποιεί ανίχνευση και αναγνώριση προσώπου με υψηλή ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο.

Έξυπνο σύστημα συναγερμού: Το σύστημα συναγερμού των AI NVR αναγνωρίζει ανθρώπινες συμπεριφορές και ξεχωρίζει έναν άνθρωπο από τυχόν ζώο που διέρχεται από τις ζώνες παρακολούθησης, ειδοποιώντας μόνο όταν ανιχνεύσει ανθρώπινη εισβολή.

Η σειρά ΑΙ NVR 2821-04B/2LI της KEDACOM υποστηρίζει έως 32TB αποθηκευτικού χώρου, βιβλιοθήκη δεδομένων έως 6.000 πρόσωπα έως 12.000 πινακίδες οχημάτων για άμεση σύγκριση και ταυτοποίηση, ανίχνευση και αναγνώριση πολλαπλών προσώπων και πινακίδων σε πραγματικό χρόνο, έξυπνη αναζήτηση προσώπου, πολλαπλά κανάλια LPR/Face recognition.

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ., τηλ.: 210-6777007.


 

 

Microlink

Η Microlink προσφέρει στην ελληνική αγορά τα 5-Υβριδικά καταγραφικά ML-A118KR-5 5MP, ML-A108KNR-5 2MP, ML-A114PR-5 2MP και ML-A8232 τα οποία έρχονται με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, για τον άμεσο εντοπισμό και την αναγνώριση υπόπτων. Το ML-A118KR είναι υβριδικό καταγραφικό 8 καναλιών, το οποίο υποστηρίζει σήμα από κάμερες τεχνολογίας ΑΗD/TVI/CVI και αναλογικό (2/4/5ΜP@15fps). Διαθέτει έξοδο VGA και HDMI, από μία είσοδο και έξοδο ήχου, υποστηρίζει COC/XVI πρωτόκολλο, OSD menu, εφαρμογή APP XMEYE για τον απομακρυσμένο έλεγχο και τη διαχείριση και μπορεί να δεχτεί στο εσωτερικό του 1 σκληρό SATA χωρητικότητας 8 TB. Το καταγραφικό έρχεται με εγγύηση 2 έτη. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ποντίκι και τροφοδοτικό, έρχεται σε διαστάσεις (Πλ.xΥxΜ): 23.8x4x20cm. Το ML-A108KNR είναι αντίστοιχα ένα 5-υβριδικό καταγραφικό 8 καναλιών το οποίο υποστηρίζει σήμα από κάμερες τεχνολογίας ΑΗD/TVI/CVI και αναλογικό (2/4ΜP@18fps, 5MP@12fps). Διαθέτει έξοδο VGA και HDMI, από μία είσοδο και έξοδο ήχου, υποστηρίζει COC/XVI πρωτόκολλο, OSD menu, εφαρμογή APP XMEYE για τον απομακρυσμένο έλεγχο και τη διαχείριση και μπορεί να δεχτεί στο εσωτερικό του 1 σκληρό SATA χωρητικότητας 8 TB. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ποντίκι και τροφοδοτικό και έρχεται σε διαστάσεις 23.8x4x20cm (ΠxΥxΜ). Με παρόμοιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε το 5-υβριδικό καταγραφικό ML-A114PR-5 και το καταγραφικό 32 καναλιών «ML-A8232». Το εν λόγω DVR διαθέτει όλα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω, ωστόσο έρχεται με 16 εισόδους και μία έξοδο ήχου, καθώς και με 8 εισόδους και μία έξοδο alarm. Μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του 2 σκληρούς SATA χωρητικότητας 8 TB και οι διαστάσεις του είναι (Πλ.xΥxΠ): 29x5x44cm. Υποστηρίζει και αυτό εγγύηση 2 έτη.
Microlink, τηλ.: 210-5786534.

microlinkdvr

 

 


 

 

NOVO Technologies

Η Tiandy κατασκεύασε το ισχυρότερο standalone NVR της παγκόσμιας αγοράς. Ένα NVR κατάλληλο για έργα με πολύ μεγάλο αριθμό IP καμερών, όπως ξενοδοχεία, εργοστάσια, αποθήκες και γενικότερα εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας. To TC-R324320 διαθέτει input bandwidth 1280Mbps, output bandwidth 640Mbps και δέχεται συνολικό αριθμό 320 IP καμερών 4K και μάλιστα με το πλέον σύγχρονο πρωτόκολλο συμπίεσης S+265 (βελτιωμένο H.265+ της Tiandy).

Επιπλέον, ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης Deep Intelligence (AI) και συγκεκριμένα Face Recognition & Snapshot Retrieval, ANPR, Car Brand Recognition, Illegal Parking. Συνολικά συμπεριλαμβάνει πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους Video Analytics, όπως Tripwire & Double Tripwire, Perimeter, Object Lost, Running, Loitering, On Duty Detection, Crowd Detection και άλλα. Υποστηρίζει λειτουργίες Business Intelligence, όπως Heatmaps, Behavior Retrieval, Face Statistics, Vehicle Statistics, Video Summary, Alert Retrieval και Linkage Tracking.

Για την επίτευξη των παραπάνω προηγμένων λειτουργιών ενσωματώνει πανίσχυρους επεξεργαστές X86, ARM και ΤΧ1 με τη μοναδική τεχνολογία Multi-Platform Fusion.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tiandy δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια των δεδομένων και ως εκ τούτου δεν έχει κανένα απολύτως κρούσμα backdoor exploitation μέχρι σήμερα, ενώ χρησιμοποιεί μια σειρά από τεχνολογίες security, όπως Proprietary Video Encryption, Multiple Authoritative Certification, Video Backup Authentication, δυνατότητα κλειδώματος σημαντικών αρχείων και αυτόματη ειδοποίηση όταν εισαχθεί USB stick.

Διαθέτει εφεδρικό τροφοδοτικό και υποστηρίζει διάταξη δίσκων RAID 0/1/5/6/10/50/60 και JBOD, ενώ διαθέτει 4x 100/1000 Mbps Self-Adaptive Ethernet interfaces, 4x οπτικές θύρες 1000 Mbps, ενσωματωμένο Decoder αυτόματης προσαρμογής ανάλυσης (με πολλαπλές εξόδους HDMI υψηλής ανάλυσης) και με TV Wall management.

Υποστηρίζει έξυπνη αναζήτηση με κανόνες Analytics, Smart Record, Quick Shot on Timeline, Quick Backup, Audio In/Out, Alarm In/Out, ANR (Automatic Network Replenishment), N+M Hot Standby function.

Novo Technologies, τηλ.: 2102723127.

novodvr

 


 

Paradox Hellas

Τα νέα καταγραφικά της σειράς Wiz Mind από την Dahua υιοθετούν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες AI, όπως αλγόριθμoυς βαθιάς μάθησης που στοχεύουν κυρίως στην αναγνώριση ατόμων και οχημάτων, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία και ακρίβεια στους τελικούς χρήστες. Η νέα σειρά προϊόντων προσφέρει διάφορες προηγμένες λειτουργίες, όπως αναγνώριση προσώπου, καταμέτρηση ατόμων, τεχνολογία ANPR, Μεταδεδομένα, στατιστικά στοιχεία κ.λπ. Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στις συσκευές να αντιλαμβάνονται καλύτερα το περιβάλλον και άρα, να κατανοήσουν τον κόσμο καλύτερα! Τα νέα δικτυακά καταγραφικά της σειράς NVR5000-I προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και υψηλή ποιότητα εγγραφής και είναι κατάλληλα για εφαρμογές παρακολούθησης βίντεο που βασίζονται σε τεχνολογία IP. Δύο από τα διαθέσιμα καταγραφικά που προσφέρει η Paradox Hellas, τα DHI-NVR5216-16P-I και DHI-NVR5216-8P-I.  Το DHI-NVR5216-16P-I συνδυάζει αλγόριθμους, video Analytics και την τεχνολογία ePoE της Dahua σε ένα δικτυακό all-in-one καταγραφικό, προσφέροντας πρωτοποριακές λειτουργίες. Αυτό το NVR χρησιμοποιεί έναν ισχυρό επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων για την παροχή βίντεο ανάλυσης 4K, σε εφαρμογές όπου οι λεπτομέρειες σε μία εικόνα παίζουν καθοριστικό ρόλο και μπορεί να επεξεργαστεί 24 εικόνες προσώπου ανά δευτερόλεπτο (σε έως 4 κανάλια). Οι αλγόριθμοι Analytics+ της Dahua βελτιώνουν σημαντικά την ακρίβεια και την αξιοπιστία, για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα όσον αφορά την ανάλυση προσώπου. Υποστηρίζει 20 βάσεις δεδομένων προσώπου που μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 100.000 πρόσωπα /εικόνες. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει έναν άνθρωπο και να ανιχνεύσει πυρετό ακόμα και αν κάποιος φοράει μάσκα προσώπου χειρουργικού τύπου, καπέλο, κράνος κ.λπ.  Τα Analytics+ εκτελούν αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο σε έως και τέσσερα (4) κανάλια βίντεο ταυτόχρονα. Ο server/NVR συλλέγει και αναλύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου (τα γυαλιά, μουστάκι και μάσκα) για να προσδιορίσει το φύλο, την ηλικία, την έκφραση και στη συνέχεια, μπορεί να καταγράψει τα πρόσωπα και να αποθηκεύσει τα δεδομένα. Το εν λόγω καταγραφικό υποστηρίζει την αναζήτηση μέσω μεταδεδομένων ανθρώπου και οχημάτων. Οι χειριστές μπορούν να αναζητήσουν εύκολα και γρήγορα οχήματα, πρόσωπα και ανθρώπους μέσω του «AI search». Ακόμα το NVR της Dahua υποστηρίζει και αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας (σε συνεργασία με την κάμερα της εταιρίας ITC). Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά τους, τα δικτυακά καταγραφικά της Dahua έρχονται με 16 κανάλια (10 IVS κανόνες ανά κανάλι), 8 PoE θύρες που υποστηρίζουν τεχνολογίες ePoE και EoC και είναι συμβατά με τα δικτυακά πρωτόκολλα HTTP, HTTPS, TCP/IP, IPv4/IPv6, UPnP, SNMP, RTSP, UDP, SMTP, NTP, DHCP, DNS, IP Filter, PPPoE,DDNS, FTP, Alarm Server, P2P, καθώς και με το ONVIF, για να συνεργάζονται φυσικά και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών. Διαθέτουν θύρες USB 2.0/3.0, θύρα HDMI (3840×2160), μία θύρα VGA και 2 θύρες SATA III, για σκληρούς δίσκους 8TB (ο καθένας). Είναι συμβατά με τα πρότυπα συμπίεσης Smart H.265+/H.265/Smart H.264+/H.264 και MJPEG, μειώνοντας το bandwidth και το κόστος αποθήκευσης των σκληρών δίσκων έως και 50% περισσότερο. Η απομακρυσμένη διαχείριση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του λογισμικού DSS Pro.
Paradox Hellas, τηλ.: 210-2855000.

 


 

ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY

Τα νέα NVR της σειράς AcuSense από της Hikvision αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες προτάσεις που θα συναντήσουμε στην ελληνική αγορά. Κατηγοριοποιούν  τους στόχους, φιλτράρουν τα αντικείμενα και μειώνουν σημαντικά τους ψευδείς συναγερμούς. Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision, βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι ταξινομούν και ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται σε μία εικόνα, όπως οι άνθρωποι, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα και ούτω καθεξής. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, τα εν λόγω καταγραφικά μπορούν και διαχωρίζουν τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Επιπρόσθετα, η αναζήτηση στις καταγραφές γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς το σύστημα είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες για τον άνθρωπο και το όχημα από τη ροή του video. Ένα από τα δημοφιλή δικτυακά καταγραφικά της σειράς το DS-7716NXI-I4/16P/4S, με δυνατότητα σύνδεσης ως και 32 IP καμερών, υποστήριξη κωδικοποίησης Η.265+/Η.265/Η.264+/Η.264, προβολή – εγγραφή και αναπαραγωγή μέχρι και 12MP, χωρητικότητα αποκωδικοποιήσης έως 12 κανάλια στα 1080p και μέγιστο εύρος ζώνης εισόδου έως και 256Mbps. Το NVR έρχεται με συμπίεση βίντεο Η.265+, που είναι έως και 80% αποδοτικότερο από το Η.264 και έως 50% από το H.265, για ταχύτερη ως 5 φορές αποστολή στο δίκτυο και ως 5 φορές χαμηλότερες απαιτήσεις αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους. Υποστηρίζει αναλύσεις 12 MP/8 MP/6 MP/5 MP/4 MP/3 MP /1080p /UXGA /720p /VGA/4CIF/ DCIF/2CIF/CIF και QCIF, έρχεται με 2 HDMI και 1 VGA έξοδο, με τα HDMI να είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και υποδοχή για 4 σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα 8TB ο καθένας για συνεχόμενη εγγραφή. Υποστηρίζει ταυτόχρονη αναπαραγωγή 12 καναλιών σε ανάλυση έως 1080p, 4 smart κανάλια για μείωση ψευδοσυναγερμών και διαχωρισμό στην αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων, διαθέτει 16 θύρες PoE on board, 2 θύρες USB2.0 και 1 USB3.0, 16 εισόδους και 4 εξόδους alarm και είναι συμβατό και με IP κάμερες άλλων κατασκευαστών. Ακόμα έρχεται με σύγχρονες δυνατότητες όπως HDD health monitoring και Smart &POS Function και υποστηρίζει τεχνολογία ANPR δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη και έξυπνη λύση στάθμευσης και διαχείρισης αυτοκινήτων. Λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ 10°C και +55°C και η απομακρυσμένη σύνδεση στο καταγραφικό πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας hik-connect.
ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY, τηλ.: 210-9518000.

perseasdvr


 

 

RAKSON A.E.

Μέσω της συνεργασίας της Rakson με την Ισπανική εταιρεία Golmar, είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά η σειρά NVR της εταιρείας, τα οποία ενσωματώνουν προηγμένες λειτουργίες Intelligent Video Analytics.  Η ανάπτυξη των μοντέλων αυτών έχει γίνει βάση πολυετής εμπειρίας και κατανοώντας εις βάθος τις ανάγκες των πελατών, βάσει των οποίων δημιουργήθηκε ένα σύστημα deep-learning υψηλής απόδοσης, χωρίς να απαιτεί επιπρόσθετα AI chipset, στηριζόμενο αποκλειστικά στους πιο προηγμένους αλγόριθμους.
Πρώτα απ’ όλα πραγματοποιεί ανίχνευση προσώπου σε πολλαπλά κανάλια ταυτόχρονα, όπου παρακολουθεί, συγκρίνει και καταγράφει το ευκρινέστερο πρόσωπο, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να πραγματοποιεί ανίχνευση και σύγκριση με λίστα αποκλεισμένων προσώπων (blacklist) σε πραγματικό χρόνο. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει / διαγράψει / τροποποιήσει εικόνες προσώπου σε διαφορετικές βιβλιοθήκες όπως λίστα αποκλεισμένων (blacklist), λίστα επιτρεπόμενων (whitelist) και προσαρμοσμένες ομάδες, και να εισάγει/εξάγει τις παραμέτρους της βάσης δεδομένων προσώπων του NVR. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει λίστα στατιστικών ανιχνευμένων προσώπων για διαφορετικούς κανόνες και ώρες, ώστε να διευκολύνει την ανάλυση και μελέτης της ροής των ατόμων στο χώρο. Η αναζήτηση προσώπου γίνεται είτε με επιλογή από την τοπική βάση δεδομένων εικόνων του NVR ή με εισαγωγή εξωτερικής εικόνας από USB και εμφανίζει λίστα με όλες τις καταγραφές για το πρόσωπο αυτό και δίνει τη δυνατότητα άμεσης αναπαραγωγή τους. Επιπλέον των παραπάνω προσφέρεται και λειτουργίες έξυπνης ανάλυσης χώρου σε κάθε κάμερα ξεχωριστά και ταυτόχρονα, δηλαδή: ανίχνευση εισβολής περιμέτρου σε χώρο σχήματος παραλληλόγραμμου που δημιουργούμε, ανίχνευσης διάσχισης γραμμής που θα θέσουμε ως όριο, ανίχνευση ατόμων εν γένη σε συγκεκριμένο χώρο, ανίχνευση και καταμέτρηση ατόμων που θα διασχίσουν ένα σημείο/γραμμή είτε μόνο προς μια πλευρά είτε αμφίδρομα, ανίχνευση ακίνητων αντικειμένων που είτε βρίσκονται στο χώρο και αφαιρεθούν ξαφνικά είτε τοποθετήθηκαν/εγκαταλείφθηκαν σε ένα σημείο αντίστοιχα.

Οι παραπάνω λειτουργίες των NVR αυτών είναι διαθέσιμες όταν συνδυάζονται με την PRO σειρά IP καμερών της Golmar (κωδικοί που τελειώνουν σε *ΜΑ) οι οποίες είναι διαθέσιμες σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων Dome και Bullet, αναλύσεων 2-5-8Megapixel, όλες με Starlight αισθητήρα εικόνας της Sony και motorized varifocal φακό.
Τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραπάνω συστημάτων συνοδεύονται: από την εγγύηση ποιότητας του Ισπανικού εργοστασίου Golmar, την υποστήριξη της RAKSON AE και των καταρτισμένων τμημάτων πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης που είναι στη διάθεση σας για να σας καθοδηγήσουν σε κάθε μικρό ή μεγάλο έργο, την προστασία τιμών στο Internet και το σημαντικότερο την 15ωρη τεχνική υποστήριξη 365 ημέρες τον χρόνο.
Rakson, τηλ.: 210-9404000.

 raksondvr


 

 

 

Sigma Security

O οίκος TVT Digital Technology Co., Ltd είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κατασκευαστής προϊόντων κλειστών κυκλωμάτων επίβλεψης C.C.T.V. O Οίκος έχει ιδρυθεί το 1999. Τα τελευταία χρόνια έχει συσσωρεύσει πλούσια εμπειρία και γνώση σε τεχνολογία, τεχνικές συμπίεσης video και σχεδίαση προϊόντων C.C.T.V.

Η TVT έχει εξελιχθεί σε προμηθευτή συνολικών λύσεων με την σχεδίαση τεχνολογικά πρωτοποριακών προϊόντων. Διαθέτει πλήρη σειρά καμερών ΙΡ, ΝVR, πεντα-υβριδικών DVR, καμερών HD, καμερών διαχείρισης και αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων, καμερών μέτρησης θερμοκρασίας και διαχείρισης προσωπικού, καμερών PTZ με δυνατότητα παρακολούθησης στόχου, ειδικών servers για διαχείριση καμερών με πρωτοποριακές δυνατότητες έξυπνης ανάλυσης και διαχείρισης video.

Η νέα έκδοση firmware 1.4.4. που ανακοινώθηκε πρόσφατα και ενσωματώθηκε αρχικά στα NVR του Οίκου TVT ενσωματώνει πλήθος νέες πρωτοποριακές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνης ανάλυσης και διαχείρισης video όπως:

  • Ανίχνευση και αναγνώριση προσώπων με δυνατότητα καταχώρισης ατόμων σε βάση δεδομένων και παράλληλη κατηγοριοποίηση σε επιτρεπόμενους και μη επιτρεπόμενους. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης προσώπου στις καταγραφές του συστήματος και παροχή στατιστικών δεδομένων. Η λειτουργία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προηγμένα συστήματα ελέγχου πρόσβασης.
  • Ανίχνευση και καταχώρηση πινακίδων οχημάτων με δυνατότητα καταχώρισης οχημάτων σε βάση δεδομένων και παράλληλη κατηγοριοποίηση σε επιτρεπόμενα και μη επιτρεπόμενα. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης πινακίδας οχήματος στις καταγραφές του συστήματος και παροχή στατιστικών δεδομένων. Η λειτουργία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προηγμένα συστήματα ελέγχου χώρων στάθμευσης.
  • Ανίχνευση και καταμέτρηση ροής εισερχομένων ατόμων σε κλειστούς χώρους με κάμερες που ενσωματώνουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την συνεχή καταμέτρηση εισερχομένων και εξερχομένων ατόμων σε κλειστούς χώρους όπως γραφεία ή εμπορικά καταστήματα και την άμεση παροχή πληροφοριών όπως τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή εντός του επιβλεπόμενου χώρου.
  • Συστήματα μέτρησης θερμοκρασίας εισερχομένων ατόμων. Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούν ειδικές θερμικές κάμερες υψηλής ακριβείας και servers με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.
  • Ειδικά τερματικά μέτρησης θερμοκρασίας και αναγνώρισης προσώπου με παράλληλη ανίχνευση αν οι εισερχόμενοι φορούν μάσκα. Τα τερματικά αυτά είναι αυτόνομα και συνδυάζουν σύστημα αναγνώρισης προσώπων και ειδικά θερμόμετρα μεγάλης απόστασης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προηγμένα συστήματα ελέγχου χώρων στάθμευσης.

Τα παραπάνω συστήματα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες που συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Τέλος ο Οίκος TVT διαθέτει συστήματα παρακολούθησης της κυκλοφορίας με δυνατότητα αναγνώρισης μηχανοκίνητων οχημάτων, μη μηχανοκίνητων οχημάτων και ατόμων με υψηλή ακρίβεια και παράλληλη δυνατότητα ανάλυσης της δομής των εγγραφών video που επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση και ανεύρεση σε τεράστια αρχεία  εγγραφών. Οι χειριστές μπορούν με ευκολία και εκμεταλλευόμενοι τις πλούσιες δυνατότητες του λογισμικού NVMS 2.0 να εντοπίσουν προβληματικές παράνομες συμπεριφορές οχημάτων ή ατόμων και να παρέχουν video και στατιστικά στοιχεία για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

sigmadvr

 

 

 


Vector Security

Η Vector Security φέρνει στην ελληνική αγορά την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη σειρά καταγραφικών XVR της Dahua. Μέσω της 6η γενιάς HDCVI.6.0 τα νέα καταγραφικά XVR-I2 δείχνουν το μέλλον στα συστήματα επιτήρησης, καθώς η Dahua ενσωματώνει σε όλες τις σειρές της λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (AI coding). 

Από το 2016 η Dahua είχε οραματιστεί ένα μέλλον ασφαλέστερο και πιο έξυπνο για τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρει την αγορά, με την ΝΕΑ γενιά XVR-I2 δίνει την δυνατότητα στον επαγγελματία εγκαταστάτη και στον τελικό χρήστη να ελέγχει με μεγαλύτερη ασφάλεια τους χώρους και τους ανθρώπους που έχουν σημασία για αυτούς.

Το πιο σημαντικό είναι η νέα γενιά πατάει στην δοκιμασμένη και γνώριμη πλατφόρμα XVR της προηγούμενης γενιάς που την έκανε την πιο επιτυχημένη σειρά καταγραφικών στην Ελλάδα. Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, η Dahua θέτει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά διατηρώντας τις ίδιες ανταγωνιστικές τιμές και η Vector Security προσφέρει στους συνεργάτες τις πιο σύγχρονες λύσεις για την ασφάλεια των πελατών τους.

Πιο αναλυτικά η νέα σειρά XVR-I2 προσφέρει:

  • SMD plus σε όλα τα κανάλια σε όλα τα καταγραφικά της σειράς.
  • SMD plus αναγνώριση και διαχωρισμός κίνησης ανάμεσα σε άνθρωπο, όχημα, αντικείμενα, κίνηση από φύλλα και κατοικίδια.
  • Perimeter protection σε 2 κανάλια για πιο εξειδικευμένη ανίχνευση κίνησης.
  • Face Detection / Face Recognition σε 2 κανάλια.
  • Ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει 4K @30fps real time καταγραφή.
  • Έως 50% λιγότερη κατανάλωση χώρου του σκληρού δίσκους μέσω SMD plus και κωδικοποίησης H.265 AI coding.
  • Υποστήριξη & καταγραφή ήχου μέσω ομοαξονικού καλωδίου.
  • Νέα σχεδίαση των καταγραφικών που έρχονται σε νέα συσκευασία.

Vector Security Ltd, τηλ.: 210 4925473.

vectordvr

 

 


 

{gallery}9055{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...