Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
24 Ιανουαρίου 2021 21:39

Πολύχρωμες εικόνες, SMD και υψηλή ευκρίνεια με τις νέες κάμερες της Dahua!

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252Fff6563801fd8aef3c405550351a4c4f5 XL

Δεν είναι μυστικό πως τα περισσότερα εγκλήματα και οι διαρρήξεις πραγματοποιούνται τη νύχτα, καθώς η πλειοψηφία των εγκληματιών βρίσκει τις καλύτερες ευκαιρίες στο σκοτάδι. Η ζήτηση για κάμερες που λειτουργούν σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό αυξάνεται συνεχώς και η Dahua καινοτομεί για ακόμα μία φορά παντρεύοντας δύο τεχνολογίες για δώσει τη λύση!

Δεν είναι μυστικό πως τα περισσότερα εγκλήματα και οι διαρρήξεις πραγματοποιούνται τη νύχτα, καθώς η πλειοψηφία των εγκληματιών βρίσκει τις καλύτερες ευκαιρίες στο σκοτάδι. Η ζήτηση για κάμερες που λειτουργούν σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό αυξάνεται συνεχώς και η Dahua καινοτομεί για ακόμα μία φορά παντρεύοντας δύο τεχνολογίες για δώσει τη λύση!

Η Dahua Technology, κορυφαίος πάροχος βιντεοεπιτήρησης και λύσεων IoT, συνδυάζει το Smart Detection Motion (SMD) και τις νέες Full Color κάμερες WizSense, για τον άμεσο εντοπισμό των ανθρώπων και των οχημάτων σε περιβάλλοντα με εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό. Ο συνδυασμός αυτός φιλτράρει αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς, διατηρώντας ταυτόχρονα τις χρήσιμες λεπτομέρειες, μέσω των ενσωματωμένων αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης. Η ενοποίηση των δύο αυτών τεχνολογιών γίνεται για πρώτη φορά στο κλάδο της ασφάλειας!

Στις αρχές του 2020 η Dahua ανακοίνωσε το νέο HDCIV 6.0, το οποίο φέρνει νέα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως 4Κ ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, κωδικοποίηση AI, αμφίδρομη επικοινωνία, χαμηλότερο κόστος, αλλά και νέα προϊόντα, όπως τις WizSense κάμερες.

WizSense

Η εταιρία λοιπόν παρουσιάζει δύο νέες σειρές έγχρωμων καμερών τη σειρά «LED» και τη σειρά «Non IR». Οι νέες κάμερες υιοθετούν δύο φακούς μεγάλης διαπερατότητας που συλλέγουν υψηλότερη ποσότητα φωτός και παρουσιάζουν μια πιο ζωντανή και πολύχρωμη εικόνα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον. Οι κάμερες της σειράς LED είναι εξοπλισμένες με «θερμό» φως που χρησιμεύει ως πρόσθετος φωτισμός σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Οι κάμερες της σειράς Non IR δεν διαθέτουν συμπληρωματικό φως, άρα δεν εκπέμπουν φωτισμό όπως οι υπέρυθρες κάμερες τη νύχτα, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη μείωση της φωτορύπανσης! Οι εν λόγω κάμερες είναι ιδανικές σε, χώρους στάθμευσης, καζίνο, κ.λπ.

Από την άλλη, το SMD μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί τις οπτικές πληροφορίες που συλλέγονται από τις έγχρωμες κάμερες και να φιλτράρει αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από διάφορα αντικείμενα, όπως τα κατοικίδια ζώα, τα έντομα, τα φύλλα, τα κλαδιά, τις σταγόνες βροχής, τα φώτα κ.λπ. Οι κάμερες εστιάζουν μόνο σε πραγματικές απειλές.

Με τους προηγμένους αλγόριθμους AI, η λειτουργία SMD επιτρέπει επίσης τη γρήγορη αναζήτηση στόχων από το εγγεγραμμένο βίντεο, την εξαγωγή πληροφοριών και την ταξινόμηση ανθρώπων και οχημάτων από πολλαπλά βίντεο και κάμερες. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν και να αναλύσουν προηγούμενα αρχεία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα φίλτρα (ανθρώπινα χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά οχήματος), όπως το χρώμα ενός αυτοκινήτου, εξοικονομώντας τεράστιο χρόνο και εργασία κατά την ανάκτηση πληροφοριών.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της εν λόγω λύσης είναι η λειτουργία οπτικοποίησης του συναγερμού. Το SMD έχει την ικανότητα να εντοπίζει κάθε φορά αν υπάρχει άνθρωπος ή όχημα σε μία περιοχή (εισβολή σε περίμετρο).

Όταν συνδυαστούν, οι δύο τεχνολογίες (Full Color και SMD) αποτελούν ιδανική επιλογή για πελάτες με μικρομεσαία έργα, αφού όλες οι απαιτήσεις καλύπτονται με σχετικά χαμηλό κόστος. Παρακάτω θα δούμε μερικά σενάρια στα οποία η ασφάλεια ενισχύεται σημαντικά από τη λύση της Dahua.

Για τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ τη νύχτα, οι δύο τεχνολογίες μπορούν να καταγράψουν όλα τα περιστατικά κλοπής που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και με σαφείς λεπτομέρειες (χαρακτηριστικά του ύποπτου), όπως το χρώμα των μαλλιών, των ρούχων, κ.λπ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι κάμερες μπορούν να στείλουν σήμα συναγερμού σε πραγματικό χρόνο στον ιδιοκτήτη και την αστυνομία πριν ακόμα κάποιος επίδοξος διαρρήκτης εισβάλει στο χώρο. Οποιοσδήποτε πλησιάσει την πόρτα ή την περίμετρο ενός κτιρίου (κατά την απουσία του προσωπικού) θα ανιχνευθεί και καταγραφεί αυτόματα.

SMD-ακρίβεια εντοπισμού τη νύχτα

Προϊόν

Εντοπισμός Ανθρώπου

Εντοπισμός οχήματος

Παραδοσιακή κάμερα

≥90%

≥90%

Full-color κάμερα

≥98%

≥98%

Τα ίδια οφέλη ισχύουν και για του ιδιοκτήτες μονοκατοικιών που ζουν στα προάστια, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Μόλις εντοπιστεί ένα άτομο ή ένα αυτοκίνητο, οι χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση push στο κινητό τους τηλέφωνο, για να ανταποκριθούν ανάλογα με τη περίσταση. Η λύση αυτή μπορεί να ανταποκριθεί και σε βιομηχανικές περιοχές ή π.χ. εργοστάσια που επεξεργάζονται επικίνδυνες χημικές ουσίες, ακόμα και σε αποθήκες που περιέχουν πολύτιμα αποθέματα.

Χρησιμοποιώντας τις δύο προηγμένες τεχνολογίες, οι νέες WizSense κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα φάσμα εφαρμογών, όπως μουσεία, κινηματογράφους, εργοστάσια, βίλες, σχολεία κ.λπ. Οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το υψηλό κόστος και τις περιπολίες τη νύχτα, καθώς η νέα λύση παρέχει μια ασφαλέστερη και οικονομικά αποδοτική λύση για νυχτερινή παρακολούθηση.

{gallery}9427{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...