Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Ιανουαρίου 2021 21:39

Πολύχρωμες εικόνες, SMD και υψηλή ευκρίνεια με τις νέες κάμερες της Dahua!

ff6563801fd8aef3c405550351a4c4f5 XL 7bc17766

Δεν είναι μυστικό πως τα περισσότερα εγκλήματα και οι διαρρήξεις πραγματοποιούνται τη νύχτα, καθώς η πλειοψηφία των εγκληματιών βρίσκει τις καλύτερες ευκαιρίες στο σκοτάδι. Η ζήτηση για κάμερες που λειτουργούν σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό αυξάνεται συνεχώς και η Dahua καινοτομεί για ακόμα μία φορά παντρεύοντας δύο τεχνολογίες για δώσει τη λύση!

Δεν είναι μυστικό πως τα περισσότερα εγκλήματα και οι διαρρήξεις πραγματοποιούνται τη νύχτα, καθώς η πλειοψηφία των εγκληματιών βρίσκει τις καλύτερες ευκαιρίες στο σκοτάδι. Η ζήτηση για κάμερες που λειτουργούν σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό αυξάνεται συνεχώς και η Dahua καινοτομεί για ακόμα μία φορά παντρεύοντας δύο τεχνολογίες για δώσει τη λύση!

Η Dahua Technology, κορυφαίος πάροχος βιντεοεπιτήρησης και λύσεων IoT, συνδυάζει το Smart Detection Motion (SMD) και τις νέες Full Color κάμερες WizSense, για τον άμεσο εντοπισμό των ανθρώπων και των οχημάτων σε περιβάλλοντα με εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό. Ο συνδυασμός αυτός φιλτράρει αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς, διατηρώντας ταυτόχρονα τις χρήσιμες λεπτομέρειες, μέσω των ενσωματωμένων αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης. Η ενοποίηση των δύο αυτών τεχνολογιών γίνεται για πρώτη φορά στο κλάδο της ασφάλειας!

Στις αρχές του 2020 η Dahua ανακοίνωσε το νέο HDCIV 6.0, το οποίο φέρνει νέα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως 4Κ ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, κωδικοποίηση AI, αμφίδρομη επικοινωνία, χαμηλότερο κόστος, αλλά και νέα προϊόντα, όπως τις WizSense κάμερες.

WizSense

Η εταιρία λοιπόν παρουσιάζει δύο νέες σειρές έγχρωμων καμερών τη σειρά «LED» και τη σειρά «Non IR». Οι νέες κάμερες υιοθετούν δύο φακούς μεγάλης διαπερατότητας που συλλέγουν υψηλότερη ποσότητα φωτός και παρουσιάζουν μια πιο ζωντανή και πολύχρωμη εικόνα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον. Οι κάμερες της σειράς LED είναι εξοπλισμένες με «θερμό» φως που χρησιμεύει ως πρόσθετος φωτισμός σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Οι κάμερες της σειράς Non IR δεν διαθέτουν συμπληρωματικό φως, άρα δεν εκπέμπουν φωτισμό όπως οι υπέρυθρες κάμερες τη νύχτα, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη μείωση της φωτορύπανσης! Οι εν λόγω κάμερες είναι ιδανικές σε, χώρους στάθμευσης, καζίνο, κ.λπ.

Από την άλλη, το SMD μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί τις οπτικές πληροφορίες που συλλέγονται από τις έγχρωμες κάμερες και να φιλτράρει αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από διάφορα αντικείμενα, όπως τα κατοικίδια ζώα, τα έντομα, τα φύλλα, τα κλαδιά, τις σταγόνες βροχής, τα φώτα κ.λπ. Οι κάμερες εστιάζουν μόνο σε πραγματικές απειλές.

Με τους προηγμένους αλγόριθμους AI, η λειτουργία SMD επιτρέπει επίσης τη γρήγορη αναζήτηση στόχων από το εγγεγραμμένο βίντεο, την εξαγωγή πληροφοριών και την ταξινόμηση ανθρώπων και οχημάτων από πολλαπλά βίντεο και κάμερες. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν και να αναλύσουν προηγούμενα αρχεία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα φίλτρα (ανθρώπινα χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστικά οχήματος), όπως το χρώμα ενός αυτοκινήτου, εξοικονομώντας τεράστιο χρόνο και εργασία κατά την ανάκτηση πληροφοριών.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της εν λόγω λύσης είναι η λειτουργία οπτικοποίησης του συναγερμού. Το SMD έχει την ικανότητα να εντοπίζει κάθε φορά αν υπάρχει άνθρωπος ή όχημα σε μία περιοχή (εισβολή σε περίμετρο).

Όταν συνδυαστούν, οι δύο τεχνολογίες (Full Color και SMD) αποτελούν ιδανική επιλογή για πελάτες με μικρομεσαία έργα, αφού όλες οι απαιτήσεις καλύπτονται με σχετικά χαμηλό κόστος. Παρακάτω θα δούμε μερικά σενάρια στα οποία η ασφάλεια ενισχύεται σημαντικά από τη λύση της Dahua.

Για τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ τη νύχτα, οι δύο τεχνολογίες μπορούν να καταγράψουν όλα τα περιστατικά κλοπής που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και με σαφείς λεπτομέρειες (χαρακτηριστικά του ύποπτου), όπως το χρώμα των μαλλιών, των ρούχων, κ.λπ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι κάμερες μπορούν να στείλουν σήμα συναγερμού σε πραγματικό χρόνο στον ιδιοκτήτη και την αστυνομία πριν ακόμα κάποιος επίδοξος διαρρήκτης εισβάλει στο χώρο. Οποιοσδήποτε πλησιάσει την πόρτα ή την περίμετρο ενός κτιρίου (κατά την απουσία του προσωπικού) θα ανιχνευθεί και καταγραφεί αυτόματα.

SMD-ακρίβεια εντοπισμού τη νύχτα

Προϊόν

Εντοπισμός Ανθρώπου

Εντοπισμός οχήματος

Παραδοσιακή κάμερα

≥90%

≥90%

Full-color κάμερα

≥98%

≥98%

Τα ίδια οφέλη ισχύουν και για του ιδιοκτήτες μονοκατοικιών που ζουν στα προάστια, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Μόλις εντοπιστεί ένα άτομο ή ένα αυτοκίνητο, οι χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση push στο κινητό τους τηλέφωνο, για να ανταποκριθούν ανάλογα με τη περίσταση. Η λύση αυτή μπορεί να ανταποκριθεί και σε βιομηχανικές περιοχές ή π.χ. εργοστάσια που επεξεργάζονται επικίνδυνες χημικές ουσίες, ακόμα και σε αποθήκες που περιέχουν πολύτιμα αποθέματα.

Χρησιμοποιώντας τις δύο προηγμένες τεχνολογίες, οι νέες WizSense κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα φάσμα εφαρμογών, όπως μουσεία, κινηματογράφους, εργοστάσια, βίλες, σχολεία κ.λπ. Οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το υψηλό κόστος και τις περιπολίες τη νύχτα, καθώς η νέα λύση παρέχει μια ασφαλέστερη και οικονομικά αποδοτική λύση για νυχτερινή παρακολούθηση.

{gallery}9427{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...