Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Φεβρουαρίου 2021 14:40

Hikvision Traffic Violation Detection

Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F558f7ed5c8059a225ff4365c07d75dc0 XL

Η κακή οδήγηση δεν αυξάνει απλώς τον κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού. Η κακή οδήγηση επιβραδύνει την κίνηση των οχημάτων με αποτέλεσμα την τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και όχι μόνο… Για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, η Hikvision….

Η κακή οδήγηση δεν αυξάνει απλώς τον κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού. Η κακή οδήγηση επιβραδύνει την κίνηση των οχημάτων με αποτέλεσμα την τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους  και όχι μόνο… Για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, η Hikvision δημιούργησε μία νέα λύση για την ανίχνευση παραβίασης κυκλοφορίας, η οποία εντοπίζει τις παραβάσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα τροχαία ατυχήματα σκοτώνουν περίπου 1,35 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και τραυματίζουν έως και 50 εκατομμύρια πολίτες. Αυτό το στοιχείο και μόνο υπογραμμίζει την ανάγκη ανάληψης δράσης, ενώ αν μελετηθούν περισσότερο τα στοιχεία αντιλαμβανόμαστε ότι ο κίνδυνος θανάτου στο δρόμο είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος στις αναπτυσσόμενες χώρες σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

 Ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ατυχημάτων προκαλείται δυστυχώς όταν οι οδηγοί ξεπερνούν το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας ή όταν μιλούν και στέλνουν μηνύματα στο κινητό τους. Η κακή οδήγηση ωστόσο αυξάνει και την κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλώντας πονοκέφαλο στις τοπικές αρχές. Οι «κακές συνήθειες» ή οι ανορθόδοξες πρακτικές είναι αυτές που συνήθως επηρεάζουν τη ροή της κυκλοφορίας. Μερικές από αυτές είναι η παράνομη στάθμευση ή παράνομη ή εσφαλμένη χρήση λωρίδων προτεραιότητας, το άσκοπο φρενάρισμα στα φανάρια και τις διασταυρώσεις, κ.λπ.

Για να μειώσει τα προβλήματα και να διατηρήσει τη ροή της κυκλοφορίας σε ομαλά επίπεδα, η Hikvision δημιούργησε μια νέα λύση για την ανίχνευση παραβίασης κυκλοφορίας, η οποία εντοπίζει τις παραβάσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Η εν λόγω λύση εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί οδηγούν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και ότι τυχόν παραβιάσεις θα καταγραφούν και θα αποσταλούν μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων στις τοπικές αρχές.

Επιπρόσθετα, η Hikvision χρησιμοποιεί το έξυπνο βίντεο για την αυτοματοποίηση της διαχείρισης της κυκλοφορίας και των συμβάντων. Αυτό όχι μόνο επιταχύνει τους χρόνους απόκρισης, αλλά προσφέρει και εξοικονόμηση χρόνου. Οι τοπικές αρχές μπορούν να εστιάσουν σε μεγαλύτερα περιστατικά ή σε πιο κρίσιμα συμβάντα.

Εντοπισμός ταχύτητας στα σημεία ελέγχου

Χρησιμοποιώντας τις κάμερες της Hikvision και τα ραντάρ ταχύτητας που είναι τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου, εντοπίζεται ένας μεγάλος αριθμός παραβιάσεων. Συγκεκριμένα, η ταχύτητα των οχημάτων μπορεί να επαληθευτεί – είτε χρησιμοποιώντας ένα στιγμιότυπο βάσει τοποθεσίας, είτε μια μέση ταχύτητα μεταξύ δύο σημείων ελέγχου (εικόνα 1).

Μέθοδος ελέγχου ταχύτητας 1: Στιγμιαία ανίχνευση ταχύτητας χρησιμοποιώντας ραντάρ ταχύτητας, κάμερα ασφαλείας και συμπληρωματικό φωτισμό για την ανίχνευση της ταχύτητας του οχήματος καθώς περνά από το σημείο ελέγχου.

Μέθοδος ελέγχου ταχύτητας 2: Σύστημα ελέγχου διπλού σημείου, το οποίο υπολογίζει τη μέση ταχύτητα ενός οχήματος που ταξιδεύει μεταξύ δύο σημείων ελέγχου ή «κιγκλιδωμάτων».

Οι κάμερες της Hikvision που είναι τοποθετημένες στα σημεία ελέγχου χρησιμοποιούν τεχνολογία βαθιάς μάθησης για τον εντοπισμό ορισμένων επιπλέον παραβιάσεων που πραγματοποιούνται στους αυτοκινητόδρομους. Για παράδειγμα, οι κάμερες μπορούν να καθορίσουν εάν οι οδηγοί φορούν τη ζώνη ασφαλείας. Αναγνωρίζοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας και τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος, οι κάμερες μπορούν επίσης  να υποδείξουν στις αρχές αν ένα αυτοκίνητο ή μία μηχανή που κυκλοφορεί, έχει κλαπεί.

Πρόληψη ατυχημάτων και βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις

Οι παραβιάσεις της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις δεν είναι μόνο επικίνδυνες για τους οδηγούς, τους ποδηλάτες και τους πεζούς, αλλά μπορούν επίσης να επιβραδύνουν την κίνηση και να προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η λύση «Traffic Violation Detection» της Hikvision παρακολουθεί την οδηγική συμπεριφορά σε διασταυρώσεις, συμβάλλοντας στη μείωση των ατυχημάτων και παράλληλα στην επιτάχυνση της ροής της κυκλοφορίας.

Οι περισσότερες παραδοσιακές λύσεις παρακολούθησης που συναντάμε σε διασταυρώσεις, εστιάζουν σε οχήματα που παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη. Η λύση της Hikvision λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας μερικές ακόμα λειτουργίες. Ενσωματώνει νέες ιδιότητες σε ότι αφορά τις λωρίδες κυκλοφορίας και εντοπίζει τα οχήματα που αλλάζουν λωρίδες παράνομα, τα οχήματα που κάνουν παράνομες στροφές και άλλες «κακές» οδηγικές συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα και καθυστερήσεις.

Εντοπισμός παράνομης στάθμευσης

Ο παράνομος χώρος στάθμευσης έχει σημαντικές συνέπειες τόσο σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια όσο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η παράνομη στάθμευση είναι εξίσου επικίνδυνη για τους ποδηλάτες και τους πεζούς που πρέπει να διασχίζουν το δρόμο.

Η λύση Traffic Violation Detection αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με υψηλής απόδοσης κάμερες που ανιχνεύουν τη παράνομη στάθμευση. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DarkFighter της Hikvision, οι κάμερες παρέχουν εικόνες υψηλής ανάλυσης (έως 4 megapixel), ακόμη και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. Οι κάμερες ανιχνεύουν τα οχήματα που εισέρχονται στις προκαθορισμένες-παράνομες ζώνες στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε αυτοκινητόδρομους και αστικούς δρόμους και καταγράφουν τις πινακίδες τους. Οι κάμερες παράνομης ανίχνευσης στάθμευσης της Hikvision μπορούν επίσης να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο (ρύθμιση κανόνων βάση ώρας-μέρας), ώστε να επιτρέπουν τη στάθμευση μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό καθιστά τις κάμερες κατάλληλες για χώρους στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομους, σημεία παραλαβής π.χ.  αεροδρόμιο και άλλες περιοχές, όπου οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν τα οχήματά τους μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Όλα σε μία ενιαία προβολή

Για τη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας και για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, όλα τα στοιχεία που προσφέρει η νέα λύση της Hikvision ενσωματώνονται σε μια ενιαία, έξυπνη πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το HikCentral VMS. Αυτό συνδυάζει τις κάμερες παρακολούθησης, τα ραντάρ ταχύτητας, τους server και την αίθουσα ελέγχου, παρέχοντας μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο των περιστατικών κίνησης ολόκληρου του οδικού δικτύου. Αυτό επιταχύνει δραστικά τον χρόνο απόκρισης των τοπικών αρχών.

Οι αρχές ή ο εκάστοτε διαχειριστής του συστήματος μπορεί να προβάλει σε πραγματικό χρόνο το βίντεο από το όχημα που παραβίασε τους κανόνες κυκλοφορίας και να αναπαράγει πλάνα, ώστε να επαληθεύσει το συμβάν. Ακόμα ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να ελέγξει και τα στατιστικά κίνησης σε ώρες αιχμής. Η πλατφόρμα HikCentral μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε συστήματα «έκδοσης εισιτηρίων» τρίτων που στέλνουν αυτοματοποιημένα πρόστιμα-κλήσεις στους ιδιοκτήτες οχημάτων μέσω email, sms ή μέσω ταχυδρομείου.

{gallery}9609{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...