DIABASTE DWREAN SEC 127
techmail
DIGITAL TV 167
securityreport e mag odhgos 2021
energiatec banner
24 Φεβρουαρίου 2021 14:40

Hikvision Traffic Violation Detection

Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Η κακή οδήγηση δεν αυξάνει απλώς τον κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού. Η κακή οδήγηση επιβραδύνει την κίνηση των οχημάτων με αποτέλεσμα την τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και όχι μόνο… Για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, η Hikvision….

Η κακή οδήγηση δεν αυξάνει απλώς τον κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού. Η κακή οδήγηση επιβραδύνει την κίνηση των οχημάτων με αποτέλεσμα την τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους  και όχι μόνο… Για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, η Hikvision δημιούργησε μία νέα λύση για την ανίχνευση παραβίασης κυκλοφορίας, η οποία εντοπίζει τις παραβάσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα τροχαία ατυχήματα σκοτώνουν περίπου 1,35 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και τραυματίζουν έως και 50 εκατομμύρια πολίτες. Αυτό το στοιχείο και μόνο υπογραμμίζει την ανάγκη ανάληψης δράσης, ενώ αν μελετηθούν περισσότερο τα στοιχεία αντιλαμβανόμαστε ότι ο κίνδυνος θανάτου στο δρόμο είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος στις αναπτυσσόμενες χώρες σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

 Ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ατυχημάτων προκαλείται δυστυχώς όταν οι οδηγοί ξεπερνούν το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας ή όταν μιλούν και στέλνουν μηνύματα στο κινητό τους. Η κακή οδήγηση ωστόσο αυξάνει και την κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλώντας πονοκέφαλο στις τοπικές αρχές. Οι «κακές συνήθειες» ή οι ανορθόδοξες πρακτικές είναι αυτές που συνήθως επηρεάζουν τη ροή της κυκλοφορίας. Μερικές από αυτές είναι η παράνομη στάθμευση ή παράνομη ή εσφαλμένη χρήση λωρίδων προτεραιότητας, το άσκοπο φρενάρισμα στα φανάρια και τις διασταυρώσεις, κ.λπ.

Για να μειώσει τα προβλήματα και να διατηρήσει τη ροή της κυκλοφορίας σε ομαλά επίπεδα, η Hikvision δημιούργησε μια νέα λύση για την ανίχνευση παραβίασης κυκλοφορίας, η οποία εντοπίζει τις παραβάσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Η εν λόγω λύση εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί οδηγούν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και ότι τυχόν παραβιάσεις θα καταγραφούν και θα αποσταλούν μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων στις τοπικές αρχές.

Επιπρόσθετα, η Hikvision χρησιμοποιεί το έξυπνο βίντεο για την αυτοματοποίηση της διαχείρισης της κυκλοφορίας και των συμβάντων. Αυτό όχι μόνο επιταχύνει τους χρόνους απόκρισης, αλλά προσφέρει και εξοικονόμηση χρόνου. Οι τοπικές αρχές μπορούν να εστιάσουν σε μεγαλύτερα περιστατικά ή σε πιο κρίσιμα συμβάντα.

Εντοπισμός ταχύτητας στα σημεία ελέγχου

Χρησιμοποιώντας τις κάμερες της Hikvision και τα ραντάρ ταχύτητας που είναι τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου, εντοπίζεται ένας μεγάλος αριθμός παραβιάσεων. Συγκεκριμένα, η ταχύτητα των οχημάτων μπορεί να επαληθευτεί – είτε χρησιμοποιώντας ένα στιγμιότυπο βάσει τοποθεσίας, είτε μια μέση ταχύτητα μεταξύ δύο σημείων ελέγχου (εικόνα 1).

Μέθοδος ελέγχου ταχύτητας 1: Στιγμιαία ανίχνευση ταχύτητας χρησιμοποιώντας ραντάρ ταχύτητας, κάμερα ασφαλείας και συμπληρωματικό φωτισμό για την ανίχνευση της ταχύτητας του οχήματος καθώς περνά από το σημείο ελέγχου.

Μέθοδος ελέγχου ταχύτητας 2: Σύστημα ελέγχου διπλού σημείου, το οποίο υπολογίζει τη μέση ταχύτητα ενός οχήματος που ταξιδεύει μεταξύ δύο σημείων ελέγχου ή «κιγκλιδωμάτων».

Οι κάμερες της Hikvision που είναι τοποθετημένες στα σημεία ελέγχου χρησιμοποιούν τεχνολογία βαθιάς μάθησης για τον εντοπισμό ορισμένων επιπλέον παραβιάσεων που πραγματοποιούνται στους αυτοκινητόδρομους. Για παράδειγμα, οι κάμερες μπορούν να καθορίσουν εάν οι οδηγοί φορούν τη ζώνη ασφαλείας. Αναγνωρίζοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας και τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος, οι κάμερες μπορούν επίσης  να υποδείξουν στις αρχές αν ένα αυτοκίνητο ή μία μηχανή που κυκλοφορεί, έχει κλαπεί.

Πρόληψη ατυχημάτων και βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις

Οι παραβιάσεις της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις δεν είναι μόνο επικίνδυνες για τους οδηγούς, τους ποδηλάτες και τους πεζούς, αλλά μπορούν επίσης να επιβραδύνουν την κίνηση και να προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η λύση «Traffic Violation Detection» της Hikvision παρακολουθεί την οδηγική συμπεριφορά σε διασταυρώσεις, συμβάλλοντας στη μείωση των ατυχημάτων και παράλληλα στην επιτάχυνση της ροής της κυκλοφορίας.

Οι περισσότερες παραδοσιακές λύσεις παρακολούθησης που συναντάμε σε διασταυρώσεις, εστιάζουν σε οχήματα που παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη. Η λύση της Hikvision λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας μερικές ακόμα λειτουργίες. Ενσωματώνει νέες ιδιότητες σε ότι αφορά τις λωρίδες κυκλοφορίας και εντοπίζει τα οχήματα που αλλάζουν λωρίδες παράνομα, τα οχήματα που κάνουν παράνομες στροφές και άλλες «κακές» οδηγικές συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα και καθυστερήσεις.

Εντοπισμός παράνομης στάθμευσης

Ο παράνομος χώρος στάθμευσης έχει σημαντικές συνέπειες τόσο σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια όσο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η παράνομη στάθμευση είναι εξίσου επικίνδυνη για τους ποδηλάτες και τους πεζούς που πρέπει να διασχίζουν το δρόμο.

Η λύση Traffic Violation Detection αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με υψηλής απόδοσης κάμερες που ανιχνεύουν τη παράνομη στάθμευση. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DarkFighter της Hikvision, οι κάμερες παρέχουν εικόνες υψηλής ανάλυσης (έως 4 megapixel), ακόμη και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. Οι κάμερες ανιχνεύουν τα οχήματα που εισέρχονται στις προκαθορισμένες-παράνομες ζώνες στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε αυτοκινητόδρομους και αστικούς δρόμους και καταγράφουν τις πινακίδες τους. Οι κάμερες παράνομης ανίχνευσης στάθμευσης της Hikvision μπορούν επίσης να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο (ρύθμιση κανόνων βάση ώρας-μέρας), ώστε να επιτρέπουν τη στάθμευση μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό καθιστά τις κάμερες κατάλληλες για χώρους στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομους, σημεία παραλαβής π.χ.  αεροδρόμιο και άλλες περιοχές, όπου οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν τα οχήματά τους μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Όλα σε μία ενιαία προβολή

Για τη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας και για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, όλα τα στοιχεία που προσφέρει η νέα λύση της Hikvision ενσωματώνονται σε μια ενιαία, έξυπνη πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το HikCentral VMS. Αυτό συνδυάζει τις κάμερες παρακολούθησης, τα ραντάρ ταχύτητας, τους server και την αίθουσα ελέγχου, παρέχοντας μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο των περιστατικών κίνησης ολόκληρου του οδικού δικτύου. Αυτό επιταχύνει δραστικά τον χρόνο απόκρισης των τοπικών αρχών.

Οι αρχές ή ο εκάστοτε διαχειριστής του συστήματος μπορεί να προβάλει σε πραγματικό χρόνο το βίντεο από το όχημα που παραβίασε τους κανόνες κυκλοφορίας και να αναπαράγει πλάνα, ώστε να επαληθεύσει το συμβάν. Ακόμα ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να ελέγξει και τα στατιστικά κίνησης σε ώρες αιχμής. Η πλατφόρμα HikCentral μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε συστήματα «έκδοσης εισιτηρίων» τρίτων που στέλνουν αυτοματοποιημένα πρόστιμα-κλήσεις στους ιδιοκτήτες οχημάτων μέσω email, sms ή μέσω ταχυδρομείου.

{gallery}9609{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Τεύχος 129

  Security Report, Τεύχος 129

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές ...
 • Κέντρα Λήψεως Σημάτων Συναγερμού

  Κέντρα Λήψεως Σημάτων Συναγερμού

  Τα συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης θεωρούνται ίσως τα ιδανικότερα μέσα αποτροπής διαρρήξεων και ειδοποίησης για έκτακτες ανάγκες, στέλνοντας σήματα συναγερμού στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε π...
 • Ajax Pro Desktop 3.2

  Ajax Pro Desktop 3.2

  Η εφαρμογή PRO Desktop PC συνδυάζει εργαλεία για τη σύνδεση, τη συντήρηση και την παρακολούθηση των συστημάτων ασφαλείας Ajax. Το λογισμικό επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμών για εταιρείες, διαθέ...
 • CCTV στην Ακρόπολη

  CCTV στην Ακρόπολη

  Με σύγχρονα μέσα ασφαλείας θωρακίζει τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και των Κλιτύων το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο αφορά στην εγκατάσταση σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος λ...
 • Μία νέα έρευνα φέρνει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τους ψευδείς συναγερμούς

  Μία νέα έρευνα φέρνει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τους ψευδείς συναγερμούς

  Παρά τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας, οι μέθοδοι οπτικής επαλήθευσης ενός συναγερμού, αλλά και οι αισθητήρες, συχνά δημιουργούν ανεπιθύμητους ψευδείς συναγερμούς, καθώς αδυνατούν να διακρίν...
 • IP Θυροτηλεοράσεις

  IP Θυροτηλεοράσεις

  Σήμερα, οι θυροτηλεοράσεις και γενικότερα οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών των πολιτών όπως η ασφάλεια, η επικοινωνία και η άνεση, τόσο στον οικιακό ...
 • Θερμικές κάμερες

  Θερμικές κάμερες

  Οι θερμικές κάμερες αποτελούν βασικό πυλώνα της ασφάλειας, ιδίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι εν λόγω κάμερες δεν είναι «κάτι νέο» για τον κλάδο της ασφάλειας, ωστόσο εξελίσσονται συνεχώς κα...
 • Vodafone Smart Forest

  Vodafone Smart Forest

  H Vodafone Ελλάδας παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες που συλλέγονται από την πιλοτική πρωτοβουλία Vodafone Smart Forest, του πρώτου «έξυπνου» δάσους στην Ελλάδα που δημιούργησε στην περιοχή της Πάρνη...
 • Διαπιστευτήρια και έλεγχος πρόσβασης

  Διαπιστευτήρια και έλεγχος πρόσβασης

  Ο έλεγχος ταυτότητας είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος, τον οποίο θα συναντήσουμε σε πολλούς τομείς, πέρα από αυτόν της ασφάλειας. Γενικά, αναφέρεται στα μέσα επαλήθευσης ή αλλιώς τα διαπισ...
 • Παίρνοντας προληπτικά μέτρα για την κυβερνοασφάλεια

  Παίρνοντας προληπτικά μέτρα για την κυβερνοασφάλεια

  Όταν μιλάμε για ασφάλεια, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι καμία εταιρεία δεν είναι άτρωτη, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται, το μέγεθος ή τον τρόπο λειτουρ...
 • AMC Lario Hub

  AMC Lario Hub

  Ο Lario, είναι ο νέος έξυπνος πίνακας συναγερμού της AMC, ο οποίος προγραμματίζεται πολύ εύκολα και γρήγορα μέσω εφαρμογής για smartphone κινητά. Το app έρχεται με οδηγίες εγκατάστασης διευκολύνον...
 • Optex FlipX

  Optex FlipX

  Η νέα γενιά εσωτερικών ανιχνευτών της Optex “FlipX” έφτασε και είναι διαθέσιμη από την G.I. Security! Το βασικό μοντέλο της σειράς FlipX έρχεται με εμβέλεια που αγγίζει τα 12 μέτρα απόσταση και γω...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design