Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Φεβρουαρίου 2021 14:44

Συστήματα παραγωγής ομίχλης

Μία ανερχόμενη τάση για την αντιμετώπιση κλοπών!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
949637124b4627ba71d5dfc91636bed5 XL 960b573b

Η χρήση συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης ως εργαλείο για την αντιμετώπιση κλοπών, άρχισε να βρίσκει ολοένα και περισσότερο εφαρμογή σε εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η ικανότητα των κλεφτών να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας, αυξήθηκε κατά πολύ.

Η χρήση συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης ως εργαλείο για την αντιμετώπιση κλοπών, άρχισε να βρίσκει ολοένα και περισσότερο εφαρμογή σε εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η ικανότητα των κλεφτών να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας, αυξήθηκε κατά πολύ.

Μπορεί οι συναγερμοί ασφαλείας να έχουν κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μερικές φορές αυτό το μικρό ολιγόλεπτο κενό που χρειάζεται η αστυνομία ή μία ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας για να φτάσει στο χώρο μας, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον διαρρήκτη να εισέλθει και να «αρπάξει» αυτό που θέλει. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το σύστημα βιντεοεπιτήρησης ή ο συναγερμός έχουν εξουδετερωθεί. Η αγορά των συσκευών που παράγουν καπνό ασφαλείας αναπτύχθηκε ως μια εναλλακτική μέθοδος, σχεδιασμένη όχι για να αποτρέψει την είσοδο, αλλά να αποτρέψει την απώλεια των περιουσιακών μας αγαθών τη στιγμή που ο διαρρήκτης έχει εισέλθει στο χώρο.

Το πρώτο σύστημα καπνού ασφαλείας σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε από την Concept Engineering το 1974 για την προστασία του χρυσού σε θόλους. Το 1993 η Concept παρουσίασε την σειρά Smoke Screen, το πρώτο εμπορικό σύστημα καπνού ασφαλείας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9000.

Τα συστήματα παραγωγής καπνού έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, κοσμηματοπωλείων, καταστημάτων λιανικής πώλησης, αλυσίδων διαχείρισης μετρητών, γραφείων, ATM και φυσικά ιδιωτικών κατοικιών.

Οι μηχανές καπνού ασφαλείας έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης με επιτυχία και για την προστασία του προσωπικού που μεταφέρει ή εισπράττει από ένα χώρο. Η εισαγωγή μιας φορητής γεννήτριας καπνού ασφαλείας έλαβε το βραβείο του καλύτερου νέου φυσικού προϊόντος στην IFSEC το 2009, παρέχοντας στους φορείς μεταφοράς μετρητών, υψηλού επιπέδου προστασία έναντι του αυξημένου κινδύνου κατά τις παραδόσεις μετρητών. Το ίδιο παράδειγμα θα συναντήσουμε και στους ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων ή άλλων εμπορικών χώρων λιανικής πώλησης, οι οποίοι με το που υιοθέτησαν αυτά τα συστήματα ασφαλείας, είδαν δραματική μείωση των ζημιών.

Συχνά οι επιχειρήσεις έχουν στραφεί σε συστήματα καπνού ασφαλείας, όταν άλλες, πιο παραδοσιακές, μέθοδοι ασφαλείας απέτυχαν να αποτρέψουν επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις και απώλειες, ενώ δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου φορείς ξένων κρατών επικροτούν και εγκρίνουν τη συγκεκριμένη μέθοδο αντιμετώπισης. Εκτιμάται ότι από τον Ιανουάριο του 2010 υπάρχουν πάνω από 100.000 εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα εν λόγω συστήματα ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα νούμερο που αν μη τι άλλο αναμένεται να αυξηθεί.

Μία από τις κύριες ανησυχίες που έχουν θέσει κατά καιρούς διάφοροι φορείς είναι η πιθανότητα μόλυνσης των χώρων, των αποθεμάτων των προσωπικών αγαθών και φυσικά του ίδιου του ανθρώπου από την παραγόμενη ομίχλη. Οι ανεξάρτητες δοκιμές που διενεργήθηκαν από την Αρχή Ατομικής Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου (Atomic Energy Authority) και από την Molecular Profiles Ltd, για λογαριασμό πολύ γνωστής εταιρίας που κατασκευάζει και διανέμει τέτοιες συσκευές, έδειξαν ότι καλά εγκατεστημένα και σωστά διατηρούμενα συστήματα καπνού ασφαλείας δεν αφήνουν υπολείμματα και ορισμένοι εγκαταστάτες καπνού ασφαλείας παρέχουν εγγύηση για αυτό. Εναλλακτικές ανησυχίες υποδηλώνουν ότι ο καπνός μπορεί να προκαλέσει τον πανικό και να θέσει σε κίνδυνο το προσωπικό. Για να ελαχιστοποιηθεί «και» αυτός ο κίνδυνος, λαμβάνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του τόπου εγκατάστασης των γεννητριών καπνού. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο καπνός έχει τώρα το δικό του ευρωπαϊκό πρότυπο EN50131-8, το οποίο δηλώνει συγκεκριμένα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσει «παγίδα» για τους ίδιους τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο. Συγκεκριμένα, μερικές από τις οδηγίες αναφέρουν πως:

  • Η εγκατάσταση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες εγκαταστάτες οποίοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα.
  • Το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στις εγκαταστάσεις πρέπει να εκπαιδευτεί.
  • Μετά την ολοκλήρωση, η συσκευή θα πρέπει να δοκιμάζεται.
  • Οι αρχές θα πρέπει να είναι ενημερωμένες σχετικά με την εγκατάσταση.
  • Θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιητικές σημάνσεις στο χώρο.
  • Το ακροφύσιο εκτόξευσης της συσκευής ομίχλης δεν μπλοκάρει. Ορισμένα προϊόντα ενσωματώνουν έναν ηχητικό συναγερμό σε περίπτωση που συμβεί αυτό.

Τα οφέλη και η λειτουργία των συστημάτων παραγωγής καπνού

Οι επιθέσεις σε καταστήματα διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, ωστόσο οι απώλειες μπορεί να είναι αρκετά υψηλές. Πως όμως λειτουργούν αυτές οι συσκευές σε ένα απρόοπτο συμβάν;

Ο καπνός που παράγεται, είναι στην ουσία μια θερμικά δημιουργούμενη λευκή ομίχλη, που στόχο έχει να παρεμποδίσει τους εισβολείς από το να κλέψουν αγαθά υψηλής αξίας και μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες ανάλογα με το μοντέλο. Αποτελείται από γλυκόλη ή γλυκερίνη αναμεμειγμένη με αποσταγμένο νερό, το οποίο εξατμίζεται και στη συνέχεια συμπυκνώνεται στον αέρα, για να σχηματίσει τελικά αυτό το σύννεφο καπνού που καθιστά την όραση σχεδόν μηδενική! Τα παραγόμενα σωματίδια έχουν διάμετρο κατά μέσο όρο 0.2-2.0 μικρομέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι η ομίχλη διαλύεται από το χώρο πολύ αργά, επομένως έχει εξαιρετική «μακροζωία». Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι κατασκευαστές εισάγουν στην αγορά του κλάδου της ασφάλειας πλέον και κινητές συσκευές καπνού, για να μπορεί ο χρήστης να τα μετακινεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, ακόμα και σε οχήματα.

Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εδώ για τις συσκευές παραγωγής καπνού, αφού πολλά συστήματα είναι διαλειτουργικά και με άλλου τύπου συσκευές, κάνοντας το έργο των διαρρηκτών πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Εκτός από τον καπνό / ομίχλη που δημιουργούν, μερικά συστήματα μπορούν να έρθουν με ενσωματωμένα φώτα που αυξάνουν την αίσθηση του αποπροσανατολισμού στα δωμάτια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορεί να προστεθεί, είναι ένας μεγάλος συναγερμός ή μπάρες ήχου που παράγουν ένα «ανυπόφορο ήχο και αναγκάζουν κάθε εισβολέα να εγκαταλείψει την περιοχή. Η επίδραση του ήχου που παράγεται από το ηχητικό σύστημα είναι πολύ αποπροσανατολιστική και αναντίρρητα θα κάνει τον διαρρήκτη να τραπεί σε φυγή. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι πως τα εν λόγω συστήματα καπνού μπορούν να συνδυαστούν με εξαιρετικά εξελιγμένα συστήματα εντολών και ελέγχου. Δηλαδή, μπορούν να δεχθούν εισόδους από έναν αριθμό αισθητήρων και να αποστείλουν σήμα σε ένα απομακρυσμένο κέντρο παρακολούθησης χρησιμοποιώντας ευρέως υποστηριζόμενα προηγμένα πρωτόκολλα.

Επειδή η σωστή τοποθέτηση του συστήματος ομίχλης ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντική, η συνεργασία με έναν έμπειρο επαγγελματία εγκαταστάτη είναι μονόδρομος. Η σωστή τοποθέτηση ενός συστήματος μας βεβαιώνει πως το σύστημα διανέμει τον καπνό με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον, εάν οι αισθητήρες που ενεργοποιούν το σύστημα δεν είναι σωστά συνδεδεμένοι με τον μηχανισμό ελέγχου συστημάτων, το σύστημα μπορεί να μην λειτουργεί καθόλου.

Εγκαταστάσεις

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι συσκευές παραγωγής καπνού είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε πληθώρα εγκαταστάσεων, όπως τράπεζες, χρυσοχοΐα, super market, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γραφεία, server room, ATM ακόμα και στο σπίτι. Ειδικότερα, τα super market, τα οποία είναι και συχνός στόχος επιθέσεων (που διαρκούν μόλις 2 με 3 λεπτά), θα επωφεληθούν σε τεράστιο βαθμό από την εγκατάσταση αυτών των συσκευών. Στην περίπτωση δε που μιλάμε και για γραφεία με πολύ ακριβό εξοπλισμό και server room, η ομίχλη φαντάζει ιδανικό σενάριο. Επιπρόσθετα, αν κάποιος αποφασίσει να εισβάλει ακόμα και σε μία αποθήκη «με φορτηγό», μια σειρά συνδεδεμένων συσκευών θα εκτοξεύσει ταυτόχρονα καπνό γεμίζοντας ολόκληρο το κτήριο. Από την άλλη θα πρέπει να αναφέρουμε και τη χρησιμότητα του καπνού, στα ATM που βρίσκονται στο εσωτερικό μεγάλων εμπορικών χώρων ή σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Σε αυτό το σενάριο η ομίχλη, θα αποτελέσει την πρώτη γραμμή άμυνας σε περίπτωση που εισέλθει ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο, στη συνέχεια το έργο αναλαμβάνει ο συναγερμός, οι κάμερες και φυσικά οι αρμόδιες αρχές που έχουν ειδοποιηθεί.

Η χρήση συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης ως εργαλείο για την αντιμετώπισης κλοπών, αλλά και άλλων καθημερινών κινδύνων, έχει αρχίσει και αναπτύσσεται έντονα και στην ελληνική αγορά. Ας δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά ανά διανομέα το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης.

 

Μηχανισμοί παραγωγής Αντικλεπτικής ομίχλης ασφαλείας Protect

 

 


 

ELS | Security & Automation Solutions

Η χρήση συσκευών παραγωγής ομίχλης ως εργαλείο για την αντιμετώπιση κλοπών, αλλά και άλλων καθημερινών κινδύνων, έχει αρχίσει και αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στην ελληνική αγορά. Η διακριτική συσκευή ομίχλης Smoke 100 παράγεται στην Ιταλία και είναι συμβατή με όλα τα συστήματα συναγερμού. Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, δίχως να χρειαστεί να την συνδέσουμε στο ηλεκτρικό δίκτυο του χώρου, προσφέροντας ευελιξία κατά την εγκατάσταση. Παράγει ομίχλη καλύπτοντας επιφάνειες έως και 100m³ σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό αντικλεπτικό μέσο για τους πελάτες σας. Η γεννήτρια καπνού έρχεται σε μεταλλικό κουτί με ηλεκτρονική κάρτα, επιτρέποντας σας να ελέγχετε το συναγερμό και τις ρίψεις καπνού. Ο εκπεμπόμενος καπνός έχει μέση πυκνότητα και αφήνει ένα ελαφρύ υπόλειμμα με τη μορφή σκόνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σπίτια, καταστήματα, μίνι μάρκετ, περίπτερα, πλοία και όπου υπάρχει ανάγκη για επιπλέον προστασία. Η μικρή διάσταση στη συσκευής, η εύκολη εγκατάσταση/ συντήρηση και η ανταγωνιστική τιμή, είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα του εν λόγω προϊόντος. Διαθέσιμο από την εταιρία και η ανταλλακτική φιάλη για τη συσκευή CST Smoke 100, «Smoke 100 cartridge».

Χαρακτηριστικά:

  • Τροφοδοσία: 12V / 100
  • Μέγιστη εμβέλεια κάλυψης: 100m³.
  • Χρόνος εκπομπής καπνού.
  • Έρχεται και σε έκδοση με μπαταρία.

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

 

ELSfog

 


G.I. Security SA

Διαθέσιμη από την G.I. Security SA η συσκευή παραγωγής ομίχλης «BANDIT 320». Το BANDIT είναι το γρηγορότερο προϊόν ομίχλης ασφαλείας στην αγορά και  μπορεί να προστατεύσει ένα ολόκληρο κατάστημα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Ταχύτητα

Διαχέει 28 κυβικά μέτρα ομίχλης το δευτερόλεπτο. Εκτοξεύει την ομίχλη σε απόσταση 6 μέτρων μόλις στα δυο πρώτα δευτερόλεπτα. Με μία μόνο μονάδα, μπορείτε να προστατεύσετε ένα χώρο μεταξύ 50 και 500 κυβικών μέτρων.

Γιατί η ταχύτητα είναι σημαντική σε ένα προϊόν παραγωγής ομίχλης;

Οι εισβολείς αποτρέπονται άμεσα από το να εισέρθουν στις εγκαταστάσεις και τα εμπορεύματα της εταιρείας, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ελαχιστοποιείται η καταστροφή των εμπορευμάτων και των εγκαταστάσεων, καθώς ο καπνός που παράγεται δεν αφήνει υπολείμματα.

Πυκνότητα

Το BANDIT είναι το γρηγορότερο και πυκνότερο προϊόν ομίχλης ασφαλείας στην αγορά. Μειώνει την ορατότητα στα 25 εκατοστά (απόσταση ματιού με αντικείμενο). Η ομίχλη είναι απολύτως ασφαλής σε κάθε περιβάλλον, ενώ η πυκνότητα του καπνού που παράγεται θα εμποδίσει τους επίδοξους διαρρήκτες. Κάτι που δεν διακρίνεται δεν μπορεί να κλαπεί, για αυτό και η πυκνότητα των εν λόγω προϊόντων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα. Καθυστέρει την διάλυση της ομίχλης και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της.

Αξιοπιστία

Το BANDIT έχει ιστορικό καλής λειτουργιάς σε κάθε συμβάν που λειτούργησε Αξιοπιστία στην κατασκευή, την λειτουργία των ηλεκτρονικών, τη συναρμολόγηση και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Παρέχει συνεχής αυτοδιάγνωση και αναφορά για τυχόν βλάβες του συστήματος, ελάχιστο κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Δε χρειάζεται επανέλεγχος μετά από κάθε λειτουργία, καθώς μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα μέχρι και για 25 ενεργοποιήσεις. Οι εγκληματίες αποτρέπονται από την ομίχλη ασφαλείας, ενώ το προειδοποιητικό αυτοκόλλητο θα στείλει ένα ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα σε κάθε επίδοξο διαρρήκτη. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας το κουμπί Panic Alarm σε ενδεχόμενη ληστεία, ενεργοποιείται ένας συνδυασμός των παρακάτω:

  • Αποκλείει την οπτική επαφή και απειλή με το προσωπικό.
  • Απομακρύνει τον εισβολέα από την ιδιοκτησία σας.
  • Δημιουργεί ένα προπέτασμα καπνού ανάμεσα στον εισβολέα και την περιουσία σας.

Για προστασία κατά τη διάρκεια της νύκτας, αισθητήρες ενεργοποιούν το Bandit και διαχέουν καπνό στο χώρο. Μία συσκευή Bandit έχει από 3 έως 25 ενεργοποιήσεις μέχρι την επόμενη αναγόμωση της. Το Bandit, μπορεί να τοποθετηθεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων, όπως καταστήματα λιανικής με ηλεκτρονικά είδη, mini-market, ενδύματα, είδη πολυτελείας, κινητής τηλεφωνίας κ.τ.λ. Επίσης, τοποθετείται σε ATM τραπεζών, εταιρείες security, κοσμηματοπωλεία και αργυροχρυσοχοΐα, καταστήματα οπτικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, Gallery, πινακοθήκες, εκθέσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και φυσικά σε κατοικίες.

Το BANDIT προστατεύει μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού όπως η BARCLAYS, η BRAVERBROOKS, η BP, η GUCCI, η DUCATI, η ESSO, η ERNEST JONES, η HERMES, η HSBC, τα HARRODS, η LOUIS VUITTON, η SHELL, κ.λπ.  

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

 

gi secfog

 


 

GQ TECH

Μονάχα λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να καλύψει το Foggy έναν ολόκληρο χώρο με ομίχλη αναγκάζοντας τον παραβάτη να ψάξει αμέσως για έξοδο διαφυγής. Σε συνδυασμό με το σύστημα συναγερμού, το Foggy μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα, με τηλεχειριστήριο. Διαθέτει συστήματα ελέγχου της στάθμης του υγρού, της θερμοκρασίας του μπόιλερ και της κατάστασης μπαταρίας, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή του λειτουργία. Το Foggy 30 έχει χωρητικότητα 1 λίτρο και υποστηρίζει 30 ενεργοποιήσεις των 10 δευτερολέπτων ή 5 ενεργοποιήσεις των 60 δευτερολέπτων. Διαθέτει πληθώρα συνδέσεων in/out για συνεργασία με το σύστημα συναγερμού, ενώ υποστηρίζοντας προαιρετική μονάδα XGSM μπορεί να δεχτεί εντολές και να αποστείλει πληροφορίες κατάστασης μέσω SMS, σε έως 6 αριθμούς. Η λειτουργία και η συμπεριφορά του Foggy προγραμματίζεται μέσω dip-switch και μέσα από το λογισμικό Xwin της AVS, με χρήση σύνδεσης USB που βρίσκεται στην πλακέτα του. Σε πολύ λίγο χρόνο μετά την ενεργοποίησή του, το Foggy καλύπτει έναν χώρο με ομίχλη, μειώνοντας την ορατότητα στο μηδέν, αναγκάζοντας τον παραβάτη να ψάξει αμέσως για έξοδο διαφυγής, αποτρέποντας την ενέργειά του. Για να αποτρέψει την κλοπή σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, το Foggy γεμίζει το χώρο με ομίχλη της οποίας η επίδραση διαρκεί έως 30 λεπτά, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στην αστυνομία να παρέμβει και αναγκάζοντας τον παραβάτη να τρέξει σε φυγή, αφήνοντας τα αγαθά στη θέση τους. Είναι ιδανικό για επαγγελματικές, οικιακές, βιομηχανικές και στρατιωτικές εφαρμογές, όπως αποθήκες, κοσμηματοπωλεία, τράπεζες, καταστήματα ηλεκτρονικών κ.λπ. Η ομίχλη είναι πλήρως ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά και για τα προϊόντα και δεν αφήνει ίχνος μετά την διάσπασή της. Η AVS διαθέτει δύο συστήματα ομίχλης, το Foggy 30 και το Foggy 50. Το Foggy 50 υποστηρίζει χωρητικότητα 1,3 λίτρα και το Foggy 30 χωρητικότητα 1 λίτρο. Έτσι, για το Foggy 50 αρκεί 1 λεπτό λειτουργίας για την κάλυψη 750m3 και σε αντίστοιχο χρόνο το Foggy 30 καλύπτει 300m3. Τα Foggy μπορούν να ρυθμιστούν για μικρότερης διάρκειας ενεργοποιήσεις (10”, 20”, 40” ή 60” δευτ.) καλύπτοντας μικρότερο χώρο και αποδίδοντας περισσότερες ενεργοποιήσεις. Το Foggy 30 υποστηρίζει συνολικά 50 ενεργοποιήσεις των 10” η κάθε μία και το Foggy 50 υποστηρίζει συνολικά 25 ενεργοποιήσεις των 20” η κάθε μια. Το Foggy διαθέτει 5 διαφορετικές εισόδους, ARM, PRIM, SEC, DISABLE και FIRE. Μέσω της εισόδου ARM γίνεται η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συστήματος alarm του Foggy. Η λειτουργία της εισόδου καθορίζεται από το Dip-Switch 4 και ο τεχνικός επιλέγει εάν θα ελέγχεται ή όχι η λειτουργία των εισόδων PRIM, SEC και FIRE. Η είσοδος PRIM χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του Foggy και συνδέεται συνήθως με μια αντι-κλεπτική μονάδα. Η είσοδος SEC χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική των ARM και PRIM και μπορεί να συνεργαστεί με έναν αισθητήρα. Η λειτουργία της εισόδου εξαρτάται από το Dip-Switch 9 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνεργασία με τις εισόδους ARM ή PRIM (λειτουργία Alarm) ή ανεξάρτητα (λειτουργία Panic). Η είσοδος DISABLE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παύση λειτουργίας του Foggy, όπως σε περίπτωση συντήρησης. Τέλος, με παρουσία 12VDC στην είσοδο FIRE μπλοκάρεται η λειτουργία του Foggy.
GQ TECH, τηλ.: 210-6640025.

 gq techfog

 


 

Grande Security ΑΕ

Το NUBI 4.0 είναι η «απάντηση» για την αποτροπή κλοπών που δυστυχώς συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Ένα σύστημα συναγερμού περιορίζεται μόνο στην αναφορά κλοπής, την ίδια ώρα που το NUBI 4.0 θα αποτρέψει αποτελεσματικά ένα συμβάν και κάθε επίδοξο διαρρήκτη! Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, το NUBI 4.0 γεμίζει τον εκάστοτε χώρο με έναν αβλαβή καπνό κάνοντας την ορατότητα μηδενική, αποπροσανατολίζοντας ταυτόχρονα τον εισβολέα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από το NUBI 4.0 είναι μη τοξική και ο καπνός, που περιέχει θυμίαμα, αποτελείται από ξηρά σωματίδια που παραμένουν (μέσα στο χώρο) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το NUBI 4.0 έρχεται σε μικρές διαστάσεις, με χαμηλή κατανάλωση και δεν χρειάζεται καν ετήσια συντήρηση! Μπορεί να συνδεθεί με καλώδιο ή ασύρματα σε οποιοδήποτε υπάρχοντα πίνακα συναγερμού ή να χρησιμοποιηθεί με την ενσωματωμένη λειτουργία συναγερμού διάρρηξης. Τροφοδοτείται από 12V, όπως αναφέραμε από το πάνελ συναγερμού-και η κατανάλωσή του είναι πολύ χαμηλή, μικρότερη από 0,001W. Χάρη στο ενσωματωμένο PIR, μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες ψευδών συναγερμών. Η πολικότητα και η λογική των εισόδων μπορούν να προγραμματιστούν εύκολα μέσω DIP Switch προκειμένου να προσαρμοστούν σε οποιονδήποτε πίνακα συναγερμού. Για να αποφευχθούν τυχαίες εκπομπές καπνού κατά την εγκατάσταση και την επαλήθευση της λειτουργίας, ο καπνός δεν θα παραχθεί άμεσα, αλλά μετά από 2 λεπτά.

Η δυνατότητα SMART Wi-Fi μεταμορφώνει το Nubi 4.0 σε απομακρυσμένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης. Μέσω εφαρμογής στο smartphone, το tablet ή το PC σας, θα είστε σε θέση να δείτε ζωντανή εικόνα και αν θελήσετε να ενεργοποιήσετε την εκπομπή ομίχλης, ενώ με την ενσωματωμένη δυνατότητα συναγερμού διάρρηξης, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να κλείσετε το σύστημα. Η ομίχλη που παράγεται από το Nubi 4.0 δεν είναι τοξική, σε συμφωνία με την οδηγία TLV-STEL EU 2017/164 και ACGIH. Η εν λόγω συσκευή μπορεί να καλύψει χώρους 100m3, έρχεται με ενσωματωμένη σειρήνα στα 105dB και τροφοδοτείται με 10V DC, καταναλώνοντας 10mA.Ø.
Grande Security ΑΕ, τηλ.: 210-2135884.

 

grandefog


KEEPER Group

Σχεδιασμένη από τον κορυφαίο Ιταλό κατασκευαστή Venitem, η κομψότερη και πιο οικονομική συσκευή παραγωγής καπνού ONDA VF, ήρθε για να αποτελέσει την απόλυτη λύση. Το ONDA VF της Venitem συνιστά ένα πρωτοποριακό σύστημα προστασίας από εισβολές και είναι σε θέση να εξασφαλίσει προστασία σε όλες τις τοποθεσίες εγκατάστασης αποτελώντας την πρώτη λυχνία LED με πιστοποιημένη κάψουλα καπνού. Το Ιταλικό Design της ONDA VF την κάνει ελκυστική για κάθε χώρο και σε συνδυασμό με τις μικρές της διαστάσεις 24x32cm, είναι αρκετός λόγος για να την επιλέξει κανείς. Με την καινοτόμα και πιστοποιημένη κάψουλα καπνού της, μπορεί να καλύψει ένα χώρο 100m3 σε 10-20 δευτερόλεπτα, εμποδίζοντας κάθε απόπειρα εισβολής καλύτερα από κάθε άλλη συσκευή. Επιπρόσθετα, ενισχύει την αποτελεσματικότητα της, συνδυάζοντας ενσωματωμένα leds, για strobe effects, ώστε να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τον επίδοξο διαρρήκτη και να αποτρέψει περαιτέρω εισβολή.

Οφέλη εγκαταστάτη

  • Η Οικονομικότερη λύση συστήματος παραγωγής ομίχλης της αγοράς.
  • Συμβατό με όλους της μάρκες συναγερμού της αγοράς.
  • Εύκολη εγκατάσταση σε ελάχιστο χρόνο.
  • Αναβάθμιση επιπέδου ασφαλείας.
  • Συμπληρωματική αναβάθμιση σε ήδη υπάρχων σύστημα ασφαλείας.
  • Δυνατότητα διαφορετικών εφαρμογών χρήσης του ενσωματωμένου φωτισμού.
  • Δυνατότητα για ρύθμιση χρονοκαθυστέρησης.
  • 1 είσοδος για pre-alarm και 1 είσοδος για alarm.

Η ONDA VF, λόγω της χαμηλής της τιμής, ήρθε να διευρύνει αυτή την αγορά, κάνοντάς την κατάλληλη για ακόμη περισσότερες περιπτώσεις όπως, φαρμακεία, περίπτερα-ψιλικατζίδικα, καταστήματα λιανικού εμπορίου, βενζινάδικα, κοσμηματοπωλεία και φυσικά όπου υπάρχουν ταμεία μετρητών που χρίζουν προστασίας. Ωστόσο, η εν λόγω συσκευή είναι ιδανική για εγκατάσταση και σε οικίες, για την αποτροπή εισόδου διαρρηκτών κατά την διάρκεια που βρίσκονται τα μέλη μέσα στην οικία. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται τυχόν εκβιασμοί, τραυματισμοί και άλλες απρόβλεπτες ενέργειες.

Οφέλη τελικού πελάτη

  • Αποτρέπει τον επίδοξο εισβολέα, δημιουργώντας ένα διπλό οπτικό εμπόδιο συνδυάζοντας εκπομπή καπνού και έντονου strobe φωτισμού.
  • Ιταλικό Design και Μικρές Διαστάσεις, ώστε να είναι κατάλληλο για κάθε χώρο.
  • 100% μη τοξικό υλικό καπνού για τον άνθρωπο, τα κατοικίδια και τα πράγματα.
  • Καλύπτει 100 κυβικά μέτρα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (10”-20”).
  • Εξαιρετική χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.
  • Μηδενικά κόστη συντήρησης.
  • Αυτονομία έως και 6 ώρες σε διακοπή ρεύματος.

Διαθέσιμη από την εταιρία θα βρείτε και demo φιάλη (έχει τη μισή ποσότητα του καπνού της πλήρως λειτουργικής φιάλης) για να κάνετε επίδειξη σε υποψήφιους πελάτες, καθώς και SET, το οποίο περιλαμβάνει 1 συσκευή εκπομπής καπνού ONDA VF, 1 extra ανταλλακτική φιάλη καπνού και 1 μπαταρία Yuasa 1.3A.

KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

 

keeperfog scaled


 

Microlink

Η θερμικά παραγόμενη λευκή ομίχλη αποτελείται από γλυκόλη ή γλυκερίνη αναμεμιγμένη με απεσταγμένο νερό το οποίο εξατμίζεται και στη συνέχεια συμπυκνώνεται στον αέρα, εμποδίζοντας εμποδίζει αποτελεσματικά τους εισβολείς από την πρόσβαση σε αντικείμενα υψηλής αξίας. Τις συσκευές παραγωγής λευκής ομίχλης θα τις συναντήσουμε σε ολοένα και περισσότερες εμπορικές και μη εγκαταστάσεις. Ένα τέτοιο προϊόν, είναι η γεννήτρια ομίχλης ML-50FG-300. Η ML-50FG-300 απελευθερώνει ένα αβλαβή και πυκνό καπνό καθιστώντας την όραση σχεδόν μηδενική. Εμποδίζει τους εισβολείς από το να κλέψουν αγαθά υψηλής αξίας και μπορεί να τοποθετηθεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων όπως τράπεζες, χρυσοχοΐα, super market, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γραφεία, server room, ATM, οικίες και γενικότερα σε χώρους 150m3. Ο καπνός που εκτοξεύεται, είναι αβλαβής για τον άνθρωπο, δεν δημιουργεί προβλήματα στις ηλεκτρικές συσκευές που είναι τοποθετημένες στο χώρο και διαρκεί 30 με 45 λεπτά. Η συσκευή διαθέτει μεταλλικό κέλυφος και έρχεται σε λευκό χρώμα. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται τροφοδοτικό, βάση και μπουτόν πανικού. Με παρόμοιες δυνατότητες θα βρούμε διαθέσιμη και τη συσκευή ML-50FG-200. Τέλος, η εταιρία διαθέτει και τα ανταλλακτικά μίας χρήσης ML-50FG-002 (για την γεννήτρια ομίχλης ML-50FG-200 ) και ML-50FG-003(για την γεννήτρια ομίχλης ML-50FG-300).

  • Τροφοδοσία 12V DC.
  • Κάλυψη χώρου: 100m3(ML-50FG-200)/150m3 (ML-50FG-300).
  • Κάλυψης: 8 sec.
  • Κατανάλωση: 0-24W.
  • Θερμοκρασία λειτουργίας: 0° έως 50°C.
  • Είσοδοι: Αlarm N/0.
  • Διαστάσεις (ΦxΜ): 10.1×16.8cm.

Microlink, τηλ.: 210-5786534.

 microlinkfog

 


 

Novatron Security Distribution

Συχνά τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας δεν μπορούν να αποτρέψουν ένα διαρρήκτη. Οι σύγχρονοι εγκληματίες δεν αποθαρρύνονται από τα τυποποιημένα συστήματα ασφαλείας και έχουν πολλούς τρόπους για να τα παρακάμψουν. Η ανάπτυξη των συσκευών παραγωγής ομίχλης τα τελευταία χρόνια έδωσε την λύση σε αυτό το πρόβλημα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους και την περιουσία τους. Οι συσκευές τις Concept Smoke Screen είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε πληθώρα εγκαταστάσεων όπως τράπεζες, χρυσοχοΐα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γραφεία, super market, server room ακόμα και στο σπίτι. Τα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα σούπερ μάρκετ είναι συχνός στόχος για τους εγκληματίες. Οι επιθέσεις σε αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, ωστόσο οι απώλειες μπορεί να είναι αρκετά υψηλές. Ένα σπασμένο παράθυρο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, η απώλεια όμως των αποθεμάτων και ο τραυματισμός ενός εργαζομένου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Οι εν λόγω συσκευές είναι αποτελεσματικές ακόμα και σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως αποθήκες με τεράστια αποθέματα. Έτσι, όταν κάποιος αποφασίσει να εισβάλει σε μία αποθήκη ακόμα και με φορτηγό, μια σειρά συνδεδεμένων συσκευών θα εκτοξεύσει ταυτόχρονα καπνό γεμίζοντας ολόκληρο το κτήριο. Ο καπνός αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες ανάλογα με την συσκευή. Ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα προϊόντων της εταιρίας, διακρίνουμε τη σειρά Sentinel. Η σειρά Sentinel έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα σύστημα συναγερμού ή αυτόνομα. Περιλαμβάνει μερικές από τις πιο προηγμένες γεννήτριες καπνού ασφαλείας στον κόσμο χαρίζοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας. Το S35 αποτελεί την μικρότερη μονάδα της σειράς, έρχεται με συμπαγές και ανθεκτικό χαλύβδινο περίβλημα με λευκό φινίρισμα και είναι κατάλληλο για χώρους μέχρι 75cm3. Τα μεγαλύτερα μηχανήματα της σειράς S55/70/100 διαθέτουν δίπλες αντιστάσεις που υπόσχονται ταχύτερο χρόνο προθέρμανσης, καλύτερη ποιότητα ομίχλης, ώστε να είναι ποιο στιβαρή στο χώρο και φυσικά μεγαλύτερη εγγύηση για τη λειτουργία του  μηχανήματος και στις ποιο απαιτητικές εγκαταστάσεις. Οι πολλαπλοί βραχίονες της συσκευής μειώνουν το χρόνο εγκατάστασης, αλλά και το χρόνο αποσύνδεσης προσφέροντας μεγάλη ευκολία στον εγκαταστάτη.

Τα μεγαλύτερα μηχανήματα της σειράς S55/70/100 διαθέτουν δίπλες αντιστάσεις που υπόσχονται ταχύτερο χρόνο προθέρμανσης, καλύτερη ποιότητα ομίχλης, ώστε να είναι ποιο στιβαρή στο χώρο και φυσικά μεγαλύτερη εγγύηση για τη λειτουργία του  μηχανήματος και στις ποιο απαιτητικές εγκαταστάσεις. Οι πολλαπλοί βραχίονες της συσκευής μειώνουν το χρόνο εγκατάστασης, αλλά και το χρόνο αποσύνδεσης προσφέροντας μεγάλη ευκολία στον εγκαταστάτη. Την προϊοντική σειρά Sentinel συμπληρώνουν οι συσκευές S55 (για χώρους μέχρι 150m3), S70 (για χώρους μέχρι 300m3) και S100 (για χώρους μέχρι και 600m3). Το S35 δέχεται φιάλη των 500ml, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα φιάλη των 1000ml. Μαζί με τις εν λόγω συσκευές διατίθεται και ένας μετρητής καπνού με keyswitch και LED στην πρόσοψή του, ένα ηχείο που παράγει ήχο 127dB και ένας προβολέας ο οποίος παράγει έντονο φωτισμό.
Novatron Security Distribution, τηλ.: 210-6179919.

 

novatronfog

 


Paradox Hellas

Η PARADOX HELLAS A.E. ανακοινώνει την αντιπροσώπευση και την υποστήριξη των ιταλικών συστημάτων παραγωγής ομίχλης της εταιρίας DEFENDERTECH (DT) στην Ελλάδα. Η DT είναι μία εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη κατασκευή συστημάτων παραγωγής ομίχλης εστιάζοντας στην ποιότητα και την αξιοπιστία, πράγμα που αποδεικνύεται από την αποκλειστική κατασκευή των προϊόντων στην Ιταλία.

Τα διάφορα συστήματα παραγωγής ομίχλης λειτουργούν με ή χωρίς τη χρήση κεντρικής μονάδας συναγερμού και διαθέτουν πολλαπλά επίπεδα προστασίας από εσφαλμένες ρίψεις, ενώ υπάρχουν επεκτάσεις με δυνατότητα ρίψης από το πίσω μέρος των συστημάτων. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμα συστήματα με δυνατότητα διασύνδεσης δικτύου για ολοκληρωμένη παρακολούθηση κατάστασης / συντήρησης. Διατίθεται λογισμικό κεντρικής διαχείρισης & προβολής κατάστασης όλων των εγκατεστημένων συστημάτων (εφόσον διαθέτουν τη λειτουργία δικτύου).

Διαθέτουν αυτονομία ικανότητας ρίψης για 60 δευτερόλεπτα, ακόμα και μετά τη διακοπή τροφοδοσίας. Ο μέγιστος χρόνος ρίψης / δημιουργίας ομίχλης υψηλής πυκνότητας είναι 7 λεπτά με γεμάτο δοχείο. Το δοχείο είναι αφαιρούμενο, δεν είναι υπό πίεση, και γεμίζει ξανά χωρίς να χρειάζεται την αντικατάσταση του. Επίσης, ακόμα μία μεγάλη καινοτομία της DT είναι το υγρό παραγωγής ομίχλης, το οποίο είναι απόλυτα ακίνδυνο για το περιβάλλον, τα αντικείμενα και τους ανθρώπους. Δεν είναι τοξικό, εύφλεκτο, εκρηκτικό, δεν διαβρώνει επιφάνειες, δεν είναι αγώγιμο, ενώ είναι από τα λίγα στην αγορά που πληροί όλες αυτές τις προδιαγραφές με πιστοποιητικό από επίσημους φορείς πιστοποίησης.

Η σειρά συστημάτων παραγωγής ομίχλης DT400/800/1600 διατίθεται σε τέσσερα χρώματα (κατόπιν παραγγελίας), ώστε να εναρμονίζονται με το χώρο εγκατάστασης και να δίνουν ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα (λευκό, ανθρακί, χρυσό, ασημένιο). Διαθέσιμες από την εταιρία θα βρείτε τις συσκευές DT-400 (Συσκευή παραγωγής ομίχλης 415m3) και DT-200Turbo (Συσκευή παραγωγής ομίχλης 200m3).

DT-200 Turbo

Η DT-200 Turbo είναι μία συσκευή παραγωγής ομίχλης για χώρους 200m3 με ρυθμιζόμενο χρόνο ριπής από 1 έως 30 δευτερόλεπτα που περιλαμβάνει ακροφύσιο 45 μοιρών και 0,5L υγρού πλήρωσης. Διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Χώρος κάλυψης με ριπή 30 δευτερολέπτων: 25m2 με ύψος 3m. Στα επόμενα 2/3 του λεπτού καλύπτει 200m3.
  • Σύνολο ριπών: 7 ριπές των 30 δευτερολέπτων.
  • Χρόνος προθέρμανσης: 10-15 λεπτά.
  • Χωρητικότητα δοχείου: 0,5lt (γεμίζει ξανά).
  • Χρόνος απόκρισης: 5ms.
  • Τροφοδοσία θερμαντικού στοιχείου: 220V.
  • Τροφοδοσία ηλεκτρικών μερών: 12V.
  • Κατανάλωση κατά την εκκίνηση : 500W για τα πρώτα 10-15 λεπτά.
  • Κατανάλωση Standby: 12V/5mA.
  • Κατανάλωση κατά τη ρίψη: 12V/350mA.
  • Αυτόνομη τροφοδοσία: Υποστηρίζεται – προαιρετικά.
  • Backup αυτόνομης τροφοδοσίας: Υποστηρίζεται – προαιρετικά.
  • Αναφορά προβλημάτων: Οπτική με Leds & 5 outputs.
  • Βάρος: 8kg με γεμάτο δοχείο.

 DT-400

Η DT-400 είναι μία συσκευή παραγωγής ομίχλης για χώρους 415m3 με ρυθμιζόμενο χρόνο ριπής από 1 έως 60 δευτερόλεπτα που περιλαμβάνει ακροφύσιο 0 μοιρών και 0,5L υγρού πλήρωσης. Διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Χρόνος ριπών: 5 λεπτά με γεμάτο δοχείο.
  • Χρόνος προθέρμανσης: 25 λεπτά.
  • Χωρητικότητα δοχείου: 0,5lt (γεμίζει ξανά).
  • Χρόνος απόκρισης: 200ms.
  • Τροφοδοσία θερμαντικού στοιχείου: 220V.
  • Τροφοδοσία ηλεκτρικών μερών: 12V.
  • Κατανάλωση κατά την εκκίνηση : 600W κατά την όπλιση.
  • Κατανάλωση Standby: 120mA.
  • Κατανάλωση κατά τη ρίψη: 12V/350mA.
  • Αυτόνομη τροφοδοσία: Υποστηρίζεται
  • Backup αυτόνομης τροφοδοσίας: Υποστηρίζεται
  • Αναφορά προβλημάτων: Οπτική με Leds & 5 outputs.
  • Eπέκταση ακροφύσιου: Μέχρι και 500mm.
  • Bάρος: 10kg με γεμάτο δοχείο.
  • Διαστάσεις: 380 x 380 x 150mm.

Paradox Hellas, τηλ.: 210-2855000.

 


 

 

Rakson A.E.

Η μονάδα παραγωγής ομίχλης Foggy της AVS Electronics, αποτελεί ιδανική μέθοδο ενεργητικής αποτροπής για κάθε χώρο – επαγγελματικό ή οικιακό, μιας και συνδυάζει άμεση παρέμβαση με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και απόδοσης, συμπληρώνοντας τα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας για προστασία στον μέγιστο βαθμό. Δημιουργεί μια αδιαπέραστη οπτικά ομίχλη, η οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν να δει οτιδήποτε στον χώρο, και προκαλώντας πανικό και σύγχυση στον διαρρήκτη καθ’ ότι δεν γνωρίζει τη σύσταση του καπνού που έρχεται προς το μέρος του, τον ωθεί να αναζητήσει την συντομότερη έξοδο από τον χώρο, μιας και αν παραμείνει εκεί ή προσπαθήσει να εισέλθει πιο μέσα διακινδυνεύει να εγκλωβιστεί εκεί και να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, διότι η ομίχλη διαρκεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο προϊόν να ξεχωρίζει από αντίστοιχα της αγοράς είναι ένας συνδυασμός σημαντικών χαρακτηριστικών τα οποία είναι:

  • Το Foggy έχει πιστοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό IMQ σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης EN 50131, ως επιπέδου Grade Με βάση τους κανόνες της οδηγίας αυτής έχουν πραγματοποιηθεί αυστηρότατα τεστ αναφορικά με τον όγκο χώρου που μπορεί να καλύψει, και η μονάδα μπορεί να επιτύχει μέχρι και 750m3 (κυβικά μέτρα) κάλυψης. Αντιστοίχως σε δοκιμές με ευνοϊκότερες συνθήκες διαμόρφωσης του χώρου, έχει δείξει πως μπορεί να καλύψει και χώρους με παραπάνω από το διπλάσιο όγκο.
  • Επιπρόσθετα έχει πιστοποιηθεί πως ο καπνός του είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία, και κατά την εισπνοή του και κατά την επαφή με το δέρμα ή τα μάτια, ενώ δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο σε τρόφιμα που τυχόν βρίσκονται στο χώρο ψεκασμού, τα οποία μπορούν μετά να καταναλωθούν χωρίς καμία επίπτωση. Η απουσία κατάλοιπων στο χώρο, σε συνδυασμό και με την άοσμη σύσταση του, σημαίνουν πως μπορεί τα προϊόντα που βρίσκονται στο χώρο δράσης του δεν θα επηρεαστούν καθόλου, ακόμη και αν είναι ακριβά ρούχα και υφάσματα, και βεβαίως σημαίνει ότι είναι ιδανικό και για οικιακούς χώρους.
  • Σε αντίθεση με άλλες παρεμφερής μονάδες της αγοράς, δεν εξαντλεί όλο το διαθέσιμο υγρό του σε έναν ψεκασμό, αλλά ενεργοποιείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μερικών δευτερολέπτων, προγραμματιζόμενο και επιλεγόμενο από τον εγκαταστάτη με βάση τις ανάγκες του χώρου, επιτυγχάνοντας έτσι πολλαπλές ενεργοποιήσεις πριν την απαίτηση αναπλήρωσης υγρού, και ως εκ τούτου προσφέρει προστασία μακρού χρονικού διαστήματος και βεβαίως μειωμένου κόστους λειτουργίας και συντήρησης. Μπορεί να επιτύχει έως 50 ενεργοποιήσεις των 10 δευτερολέπτων έκαστη, μέχρι και 11 ενεργοποιήσεις των 60 δευτερολέπτων έκαστη. Επιπρόσθετα, δύναται να προγραμματιστεί έτσι ώστε μετά τον πρώτο ψεκασμό να πραγματοποιεί ανά μερικά δευτερόλεπτα μικρότερους επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς, διασφαλίζοντας την διατήρηση της ομίχλης για μεγαλύτερο διάστημα και καλύτερη κάλυψη μεγαλύτερου όγκου.

Η μονάδα Foggy έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με το σύστημα συναγερμού, ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα με την σήμανση από τον πίνακα της διάρρηξης και διαθέτει πέρα από την κύρια είσοδο ενεργοποίησης της και δευτερεύουσα, για διπλή επιβεβαίωση του συμβάντος και αποφυγή άσκοπης ενεργοποίησης από ψευδείς συναγερμούς. Επιπρόσθετα, διαθέτει είσοδο για διακοπή του ψεκασμού, σε περίπτωση λανθασμένης ενεργοποίησης, αλλά και εξόδου που μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα πυρανίχνευσης/πυρόσβεσης, ώστε να μην ενεργοποιηθεί αυτό από την παρουσία της ομίχλης. Βεβαίως διαθέτει και αντίστοιχες εξόδους για την ένδειξη σφάλματος λειτουργίας, θέρμανσης, χαμηλής στάθμης υγρού, κ.ά. Δέχεται ξεχωριστή τροφοδοσία 220V και διαθέτει και μπαταρίες 12V εσωτερικά, ώστε να διατηρείται σε κατάσταση πλήρους θέρμανσης και λειτουργίας/ψεκασμού ακόμη και σε διακοπή ρεύματος, και για διάστημα έως 60 λεπτών.

Δεν χρειάζεται όμως κατ’ ανάγκη, να συνδεθεί η μονάδα με το σύστημα συναγερμού, καθ’ ότι μπορεί να λειτουργήσει και πλήρως ανεξάρτητα. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με την ύπαρξη ελεύθερων επαφών θέρμανσης και ενεργοποίησης ή διακοπής του ψεκασμού, όσο και με την ύπαρξη ενσωματωμένου ασύρματου δέκτη ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί με τα τηλεχειριστήρια της AVS. Επιπρόσθετα σε μια τέτοια περίπτωση, η μονάδα μπορεί να δεχθεί μέσα της το GSM της AVS, και έτσι να έχουμε και πλήρη χειρισμό και πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του με SMS στο κινητό μας τηλέφωνο. Αυτές οι δυνατότητες εξυπηρετούν είτε στην περίπτωση που θέλει ο ιδιοκτήτης να το ενεργοποιεί ο ίδιος μετά την επιβεβαίωση μέσω καμερών του συμβάντος, είτε στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιηθεί η μονάδα σε περίπτωση πανικού / ληστείας για αποτροπή αυτής ή αποσυντονισμό του ληστή και διαφυγή των ανθρώπων από το χώρο.
Rakson, τηλ: 210-9404000.

 

raksonfog

 


Sigma Security

Το σύστημα παραγωγής ομίχλης FOGEN X είναι απαραίτητο παρελκόμενο του συστήματος ασφαλείας που έχετε εγκατεστημένο στην οικία σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο. Είναι μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας, η οποία είναι αδύνατον να υπερνικηθεί από τον επίδοξο διαρρήκτη.

Με την προσθήκη του συστήματος παραγωγής ομίχλης FOGEN X στο σύστημα συναγερμού σας, θωρακίζετε τον χώρο σας, αφαιρώντας από τους ληστές ή τους διαρρήκτες το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Αντιθέτως τους αιφνιδιάζετε εσείς καθώς με την ενεργοποίηση του συναγερμού, παράγεται – εντός ελάχιστων δευτερολέπτων – μεγάλη ποσότητα καπνού εντός του χώρου που έχει εισέλθει ο διαρρήκτης, που καθιστά αδύνατη την όρασή του και τις περαιτέρω κινήσεις του.

Ο διαρρήκτης που δεν μπορεί να δει τίποτα λόγω της παραγόμενης τεχνητής ομίχλης που έχει γεμίσει τον χώρο, αποσυντονίζεται, τρομάζει και τρέπεται σε φυγή. Οι συσκευές παραγωγής ομίχλης FOGEN X είναι συμβατές με όλα τα συστήματα συναγερμών και ασφαλείας.

Η συσκευή FOGEN X ενεργοποιείται αυτόματα με την ενεργοποίηση του συναγερμού ή όποτε ορίσουμε εμείς την ενεργοποίησή της, ανάλογα με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Είναι ιδανική για κατοικίες, καταστήματα, διαμερίσματα, κοσμηματοπωλεία, αποθήκες ή βιομηχανικούς χώρους. Η ομίχλη που παράγεται είναι εντελώς αβλαβής για ανθρώπους ή ζώα και δεν προκαλεί βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές. Αφήνει αβλαβή υπολείμματα.

Η συσκευή παραγωγής τεχνητής ομίχλης ακολουθεί την αρχή λειτουργίας της τεχνολογίας παραγωγής ψυχρού καπνού. Η αντικατάσταση της φιάλης αερίου είναι εύκολη, ασφαλής και γρήγορη.

Μπορεί να καλύψει ένα κλειστό χώρο όγκου από 80-120 m3 (κλειστός χώρος) εντός 5 δευτερολέπτων. Ο χρόνος εκκίνησης μετά τη σηματοδότηση συναγερμού είναι 1 δευτερόλεπτο, ενώ ο χρόνος αναμονής της τεχνητής ομίχλης στο φυλασσόμενο χώρο είναι 30 ~ 45 λεπτά.

Το σύστημα παραγωγής τεχνητής ομίχλης FOGEN διατίθεται σε αρκετά ανταγωνιστική τιμή από την εταιρία Sigma Security.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

 

sigmafog

 


SOLO SECURITY

­Τα κλασικά συστήματα συναγερμού που όλοι γνωρίζουμε έχουν ένα εμφανές όριο, δεν είναι σε θέση να σταματήσουν έναν επίδοξο διαρρήκτη. Προειδοποιούν μόνο για την τρέχουσα εισβολή/κλοπή. Αυτό σημαίνει ότι ο κλέφτης έχει τουλάχιστον 10 λεπτά, αρκετός χρόνος,  για να δράσει και να κλέψει αγαθά πολύτιμης αξίας. Ακόμα και το βίντεο από τις κάμερες μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό, αφού για να εξιχνιαστεί μία υπόθεση/συμβάν από την αστυνομία μπορεί να περάσουν αρκετές μέρες. Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες επιλογές, τα συστήματα παραγωγής λευκού καπνού/ομίχλης αποτελούν μία εναλλακτική και αποτελεσματική επιλογή, για την έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων, αποπροσανατολίζοντας τους εισβολείς. Το NEO 501P, που είναι διαθέσιμο από τη SOLO SECURITY, δίνει τη λύση και είναι κατάλληλο για πληθώρα εφαρμογών. Το NEO 501P έρχεται με νέα τεχνολογία ξηρής φόρμουλας παραγωγής καπνού, χωρίς γεννήτρια και χωρίς την ανάγκη προθέρμανσης, ασφαλίζοντας το χώρο στον οποίο είναι τοποθετημένο μέσα σε μόλις 8 δευτερόλεπτα. Ενεργοποιείται αυτόματα μέσω του συστήματος συναγερμού, με τη χρήση τηλεκοντρόλ ή ειδικής εφαρμογής στο κινητό. Ο καπνός που παράγεται είναι βιοδιασπώμενος και δεν αφήνει κατάλοιπα σε ηλεκτρονικές συσκευές και άλλου τύπου εξοπλισμό. Σε ότι αφορά τη λειτουργία του, η συσκευή δεν απαιτεί προθέρμανση, ενώ άξιο αναφοράς είναι η χαμηλή ενέργεια που καταναλώνει. Η εν λόγω συσκευή είναι διακριτική και άκρως αποτελεσματική και είναι ιδανική για τοποθέτηση σε πληθώρα εφαρμογών όπως τράπεζες, κοσμηματοπωλεία, καταστημάτων λιανικής πώλησης, γραφεία, οικίες κ.λπ. Την ανταλλακτική φιάλη παροχής καπνού NEO 501C, θα την βρείτε επίσης διαθέσιμη από την εταιρία, για τη χρήση με τη συσκευή παροχής καπνού NEO 501P.

  • Ασφαλίζει ένα χώρο σε 8 δευτερόλεπτα.
  • Λειτουργεί με πάνελ συναγερμού.
  • Βιοδιασπώμενος αβλαβής καπνός.
  • Δεν χρειάζεται προθέρμανση.
  • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

SOLO SECURITY, τηλ.: 210-2750595.

 

solofog

 

 

{gallery}9613{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...