Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 189
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
25 Μαρτίου 2021 21:13

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Τι λένε τα κορυφαία στελέχη του κλάδου της ασφάλειας

88b6cc34ed761f373be7aaa67419eae5 XL 5be1f8d9

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα. Είναι μία μέρα που τιμά τους πολλαπλούς ρόλους που έχει να επιτελέσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας. Η ημέρα αυτή παρέχει ένα σπουδαίο βήμα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις…

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα. Είναι μία μέρα που τιμά τους πολλαπλούς ρόλους που έχει να επιτελέσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας.

Η ημέρα αυτή παρέχει ένα σπουδαίο βήμα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που επηρεάζουν τις ζωές των εργαζόμενων γυναικών- και όχι μόνο. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Το 1977, η 8η Μαρτίου ορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Με αφορμή τη σημερινή γιορτή της γυναίκας, το περιοδικό Security Report συνομίλησε με κορυφαία στελέχη του κλάδου της ασφάλειας. Μιλήσαμε με γυναίκες που δεν δίστασαν να εμπλακούν στον κόσμο της ασφάλειας, και τις ρωτήσαμε να μας πουν τη γνώμη τους για τη σημερινή ημέρα. Ακολουθούν οι απαντήσεις τους.

Απόδιακου Δήμητρα, Atlas Security

apodiakou dhmhtra

Η σημερινή ημέρα, η οποία τιμάται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη, έρχεται να μας υπενθυμίσει με δυναμικό τρόπο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την εξάλειψη των στερεοτύπων με βάση το φύλο, εορτάζοντας παράλληλα τα επιτεύγματα, τη δημιουργικότητα και τη δύναμη των γυναικών. Μια δύναμη γένους θηλυκού. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρέχει ένα εξαιρετικό βήμα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που επηρεάζουν τις ζωές των εργαζόμενων γυναικών. Με αφορμή την ημέρα αυτή, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες να συνεχίσουν να εξελίσσονται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Παρά την αδιαμφισβήτητη πρόοδο που καταγράφεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο ως προς την αξιοποίηση του γυναικείου ταλέντου στις ηγεσίες και όχι μόνο των επιχειρήσεων, η σύγχρονη γυναίκα θα πρέπει να καλλιεργεί χαρακτηριστικά που θα την βοηθούν στην καθημερινότητά της. Χαρακτηριστικά όπως να εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της, να διαθέτει επιμονή και η υπομονή, να συνεργάζεται αρμονικά και να μπορεί να εμπνέει την ομάδα της. Να παραμένει εστιασμένη στο στόχο, να κυνηγά πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, να μην εγκαταλείπει ποτέ και τέλος θα πρέπει να συνδυάζει αρμονικά την εργασία με τον αυξημένο ρόλο που έχει στην οικογένεια.

Βαλιούλη Χριστίνα, Πρόεδρος Personal Security

balioulh xristina

Η φύση και η πολυπλοκότητα του κλάδου της ασφάλειας απαιτεί την ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως ευχέρεια στην επικοινωνία, ομαδικότητα, προσαρμοστικότητα και ικανότητες οργάνωσης και διαχείρισης προσωπικού. Συνδυάζοντας τη γνώση, την αφοσίωση και την πολυετή εμπειρία, και στοχεύοντας στην ολοένα αναβαθμισμένη ποιότητα παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αντιμετωπίζουμε την κάθε πρόκληση ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Διατηρώντας πάντα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση τόσο στα θέματα εσωτερικής λειτουργίας της εταιρείας, όσο και εξυπηρέτησης των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, παραμένουμε πάντα… δίπλα και προσωπικά, τόσο στους πελάτες, όσο και στους συνεργάτες! Κάθε κλάδος έχει τις ιδιαιτερότητες του όμως οι γυναίκες μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές τόσο στον τρόπο σκέψης και δράσης, όσο και διοίκησης μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Γλυκού Κική, Olympia Electronics

glykou kikh

Η σύγχρονη γυναίκα κατέχει έναν τριπλό ρόλο στην κοινωνία. Η γυναίκα πλέον καλείται να παίξει τον ρόλο της εργαζόμενης, της συζύγου και της μητέρας. Θα πρέπει να αφιερώνει χρόνο και στις τρεις μεταβλητές και παράλληλα να έχει και δικό της προσωπικό χρόνο. Τα πιο σημαντικά εφόδια της εργαζόμενης γυναίκας είναι η υψηλή εκπαίδευση, την οποία πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες κατέχουν, η επαγγελματική κατάρτιση, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η αποτελεσματικότητα και η σωστή αξιοποίηση του χρόνου. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη από τον σύζυγο και τα παιδιά της, αλλά και από την ίδια και την κοινωνία και το κράτος, η κάθε γυναίκα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ευγενίδου Νίκη, Signal Security

eugenidou nikh

Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας είναι ένας ιδιαίτερος επαγγελματικός κλάδος που εξελίσσεται διαρκώς και αποκλειστικά ανδροκρατούμενος. Το 1994 που γεννήθηκε η SIGNAL τολμήσαμε ένα εγχείρημα πρωτοποριακό τότε για την Ελλάδα, να συνδυάζει ο εγκαταστάτης διαφορετικά προϊόντα και μάρκες ανάλογα με τις ανάγκες, το κόστος και την αισθητική του πελάτη, να παρέχουμε εκπαίδευση και βοήθεια στο σχεδιασμό. Οι προκλήσεις υπάρχουν σε όλες τις αγορές και ξεπερνιούνται μόνο με αγάπη για αυτό που κάνεις, με συνεχή έρευνα, εκπαιδεύσεις και κυρίως σεβασμό στους πελάτες.

Καπελάκη Μαρία, Country Manager Devolo Greece & Cyprus

kapelakh maria

Στον κόσμο της τεχνολογίας, οι γυναίκες παραμένουν ακόμα υποεκπροσωπούμενες σε θέσεις ηγεσίας. Αυτό αποδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα της IDC, όπου μόλις το 24% των γυναικών κατέχουν ανώτερες ηγετικές θέσεις στην τεχνολογία. Οι γυναίκες ενώ θέλουν να προωθήσουν την καριέρα τους στην τεχνολογία, δεν έχουν πάντα πρόσβαση σε ευκαιρίες ανάπτυξης. Η ενδυνάμωση των γυναικών μέσω ευέλικτων πολιτικών εργασίας, γενναιόδωρης κάλυψης μητρότητας, προγραμμάτων καθοδήγησης κ.ά., θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στη μακροχρόνια δέσμευση και εξέλιξη μιας εργαζόμενης γυναίκας. Ωστόσο, το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ των φύλων στην τεχνολογία δεν είναι τόσο απλό θέμα, καθώς απαιτεί συνεχή εργασία και προσπάθεια που πρέπει να αναπτυχθεί, να διατηρηθεί αλλά και να καλλιεργηθεί.

Καραμπάτσου Ματίνα, Spartan Security

karampatsou matina

Για εμάς στην Spartan Security η ισότητα των φύλων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού για ίσες ευκαιρίες πρόσληψης και ένταξης στο εργασιακό περιβάλλον. Παρά τον ανδροκρατούμενο κλάδο που υπηρετούμε, φροντίζουμε συνειδητά στα τμήματά μας να καλλιεργείται ένα κλίμα διαφορετικότητας, ώστε να στελεχωθούν από άτομα με πολύπλευρες προοπτικές και εμπνευσμένες καινοτόμες λύσεις για τους πελάτες μας. Κατά την προσωπική μου άποψη τα στοιχεία διαφοροποίησης των εργαζομένων είναι τα βιώματά τους, η εμπειρία τους και η προσωπικότητά τους, χωρίς το φύλο να παίζει πρωταρχικό παράγοντα. Συνεπώς δεν θεωρώ πως μια σύγχρονη γυναίκα χρειάζεται να διαθέτει κάποια εξειδικευμένα «όπλα» ή πρακτικές, εφόσον ο οργανισμός που θα επιλέξει να εργαστεί παρέχει μοντέρνες μεθόδους διοίκησης. Εμείς στην Spartan Security διαθέτουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με ισότιμες δυνατότητες για όλους. Η φιλοσοφία μας είναι απαλλαγμένη από κάθε στερεότυπο, με βασική επιδίωξη τον σχηματισμό μιας δεμένης και ισχυρής ομάδας με πίστη και αφοσίωση στο έργο της.

Μοναστηριώτη Μαριλίνη, Comelit Telergo Hellas

monasthriwth marilinh

Η πορεία μου στον κλάδο της ασφάλειας ήταν μια πορεία προκλήσεων και ανταμοιβών. Ως κόρη ενός οραματιστή, έμαθα να θέτω στόχους, εξελίσσοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες μου με αυτοσεβασμό και πείσμα. Ο πατέρας μου είναι για πολλούς ο ιδρυτής της Comelit Telergo Hellas, μιας δυνατής και καταξιωμένης επιχείρησης στον κλάδο της ασφάλειας. Για εμένα ο κύριος Γεράσιμος Μοναστηριώτης είναι ο βιολογικός, αλλά και ο επαγγελματικός μου πατέρας, που με δίδαξε τις αρχές και τις αξίες, που διέπουν την επαγγελματική μου πορεία. Με έριξε στα «βαθιά», όπως έλεγε και με έμαθε να κολυμπάω, όπως συχνά του λέω εγώ. Το ίδιο όμως έκανε και με τον αδερφό μου, τον Χρήστο Μοναστηριώτη, με τον οποίο σήμερα μοιραζόμαστε το τιμόνι της Telergo. Το φύλο δεν είχε διαφορά ούτε στη ζωή μας, αλλά ούτε στον επαγγελματικό μας ταξίδι και νιώθω ευγνώμον για αυτό. Δουλεύοντας δίπλα σε αυτούς τους άντρες, που μου προσέφεραν ισότιμες ευκαιρίες και πείρα, μπόρεσα βιωματικά και ανεξάρτητα να μάθω τα μυστικά της επαγγελματικής επιτυχίας. Σύμφωνα με όσα έμαθα λοιπόν, το πρώτο μυστικό μιας επαγγελματικής επιτυχίας είναι το όραμα. Αυτό πάντα μου έδινε το κίνητρο και με κρατούσε δυνατή στις δυσκολίες. Το δεύτερο μυστικό είναι οι γνώσεις. Οι πανεπιστημιακές μου γνώσεις στην διοίκηση ήταν ένα σημαντικό εφόδιο για την πορεία μου. Αλλά οφείλω να αναφέρω, ότι η γνώση είναι στείρα όταν δεν μπορεί να εφαρμοστεί και να μοιραστεί με τους συνεργάτες σου. Έτσι το τρίτο μυστικό είναι η θέσπιση μιας ποιοτικής συνεργασίας με την ομάδα σου. Σε αυτήν χρειάζεται αμφίδρομη επικοινωνία, ενεργή ακρόαση και συμπερίληψη των αναγκών του άλλου. Μια άχαστη ομάδα είναι μια ομάδα που μοιράζεται και νιώθει ασφάλεια, ότι δεν θα σπάσει. Και για να μη σπάσει πρέπει να πιστεύεις και να εμπιστεύεσαι το κάθε μέλος της. Γι αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους ανθρώπους της Telergo, που με πίστεψαν και με στήριξαν. Χάρις σε εκείνους και στις αρχές τους βρίσκομαι σήμερα εδώ, ως γυναίκα και ως μέλος μιας επιτυχημένης επιχείρησης, δηλώνοντας με σαφήνεια, πως το όραμα της Telergo θα συνεχίσει να υπάρχει. Η ομάδα μας θα διατηρεί πάντα τον σεβασμό στην κοινωνική ισότητα και ισοτιμία, πιστεύοντας στις μοναδικές ικανότητες του καθενός μας και όχι στο φύλο του.

Ορφανίδου Μαρία, CEO Mistral

orfanidou maria

Η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία τείνει να αλλάξει προς θετικό πρόσημο. Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες οι γυναίκες πλέον είναι ανεξάρτητες με προσωπικότητα και αποτελούν σύμβολο της κοινωνίας. Η γυναίκα καλείται να κρατήσει τις ισορροπίες που απαιτούνται ανάμεσα στους διαφορετικούς κοινωνικούς ρόλους που καλείται να εκτελέσει καθημερινά. Ειδικότερα, σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο, όπως ο δικός μας, η κάθε γυναίκα θα πρέπει να έχει μια φαρέτρα με διαφορετικά όπλα για ανταπεξέλθει. Η υψηλή εκπαίδευση είναι πλέον απαραίτητη. Χαρακτηριστικά όπως η επιμονή, η αποφασιστικότατά και η εύκολη προσαρμογή στα νέα δεδομένα κρίνονται απαραίτητα. Οι αλλαγές στην σύγχρονη κοινωνία απαιτούν ένα νέο στυλ ηγεσίας που βασίζεται σε αυξημένες επικοινωνιακές δεξιότητες, γεγονός που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω από τον αέρα της γυναίκειάς συμμετοχής σε καίριους ρόλους διοίκησης.

Παπαγεωργίου Γεωργία, PLANET SECURITY

papagewrgiou gewrgia

Έχω την ευκαιρία να διευθύνω μια εταιρεία στην οποία οι αξίες, η επιμονή, οι στόχοι, η σκληρή δουλειά κατέχουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική μας πορεία. Το φύλο δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Οι προκλήσεις πολλές, αλλά σταδιακά, με μεθοδικότητα, υπομονή και κατανόηση τις αντιμετώπισα. Έμαθα, κυρίως, να ακούω, να ρωτώ να επεξεργάζομαι, να σκέφτομαι, να παραμένω ψύχραιμη και στη συνέχεια να παίρνω αποφάσεις. Μια επιχείρηση θα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να τις χρησιμοποιεί προς όφελός της. Να μην επαναπαύεται και να ψάχνει πάντα νέους τρόπους που θα την πάνε ένα βήμα μπροστά. Η συνταγή που ακολουθώ με τους συνεργάτες μου είναι μια ανοικτή, ειλικρινή προσέγγιση που βασίζεται στον αλληλοσεβασμό, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.

Πετρίδη Μαίρη, New Security D PH

petridi

Η ημέρα της Γυναίκας, που μοιάζει σήμερα αυτονόητη δεν είναι μια αφορμή για να δεχτούμε ή να δώσουμε λουλούδια. Η 8η Μαρτίου είναι μία υπενθύμιση ενός πολυετούς, δυναμικού αγώνα ενάντια στην ανισότητα των δύο φύλων, και έχει μια μακρά ιστορία συνδεδεμένη με τους αγώνες των γυναικών. Οι γυναίκες ξεχωρίζουν και διακρίνονται με την προσφορά τους στην οικογένεια, την κοινωνία τον αθλητισμό και τον επαγγελματικό τομέα. Η δυναμική παρουσία των γυναικών επιβεβαιώνεται σε όλους τους τομείς και στον τομέα της ασφάλειας.
…δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ για την νέα απειλή covid 19 και θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω και να ευχηθώ τα καλύτερα… σε όσες γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, στις πωλήτριες που κρατούν ανοικτά τα σουπερμάρκετ, στις μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά τους κατά την εργασία τους από το σπίτι. Όλοι εμείς εδώ στη New Security D Ph τιμούμε αυτή τη ημέρα γνωρίζοντας ότι οι γυναίκες του σήμερα, αγωνίζονται να εδραιώσουν την ισονομία στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, έχοντας παράλληλα τον ιερό ρόλο της μητέρας, της συζύγου, της συντρόφου.

Πλευριά Νικολέττα, Managing Director Europa Security

pleyria

“Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έρχεται για να υπενθυμίσει σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην “οικοδόμηση” μιας σύγχρονης εταιρείας, ως επέκταση της κοινωνικής δικαίωσης μας. Οι γυναίκες συνεχίζουν με αργό, αλλά σταθερά αυξητικό ρυθμό να επιλέγονται όλο και περισσότερο σε υψηλόβαθμες θέσεις εξασφαλίζοντας ισάξια αφοσιωμένο προσωπικό, ισχυρή εταιρική κουλτούρα και μέγιστες οικονομικές επιδόσεις. Η Europa Security και εγώ η ίδια ως γυναίκα και μητέρα δύο ξεχωριστών κοριτσιών, έχουμε σαν στόχο το μήνυμα της 8ης Μαρτίου να μην εγκλωβίζεται σε ευχολόγια και δηλώσεις κενές νοημάτων, αλλά να εφαρμόζεται στη στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού και την μετρήσιμη επίτευξη στόχων, που αποτελεί και τον πυρήνα της αμφίπλευρης ανάπτυξης που έχουμε σημειώσει ως εταιρεία τα τελευταία χρόνια”.

Σταυροπούλου Αργυρώ, Microlink

stauropoulou argyrw

Η ανάδειξη των γυναικών στις ανώτατες βαθμίδες διοίκησης των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί θετικά. Στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας επικρατεί το αντρικό φύλλο και πιστεύω ότι μια γυναίκα για να αναδειχθεί χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερα εφόδια όσον αφορά τη μόρφωση ή την εμπειρία για να καταρρίψει τα στερεότυπα. Πιστεύω ότι στο διοικητικό τομέα η συνεργασία αντρών και γυναικών φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα, το ίδιο ισχύει και για το εργασιακό περιβάλλον. Από την συνεργασία μου με τον κo Μοσχόπουλο στο διοικητικό κομμάτι τα τελευταία 14 χρόνια έχω συμπεράνει ότι η γυναίκα είναι πιο αποτελεσματική, οργανωτική και μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα κόστη.

Ταχταρίδου Βαρβάρα, CEO Ομίλου Mega Guard

taxtaridou barbara

Για να διοικηθεί σωστά μια επιχείρηση χρειάζεται ένα ικανό μυαλό, είτε αυτό είναι αντρικό είτε γυναικείο. Μετά από αρκετά χρόνια ανοδικής πορείας της εταιρίας μας, μπορούμε να πούμε ότι η «συνταγή» είναι κοινή και για τα 2 φύλλα: Ευελιξία, οργανωτικές δεξιότητες, ενσυναίσθηση και ικανότητα ανάληψης ευθυνών. Αυτό το κοκτέιλ βοηθάει στην σωστή λειτουργία μια εταιρίας και είναι αξίες που δεν γνωρίζουν φύλλο.

Φαναριώτη Άννα Μαρία, AMF ELECTRONICS

fanariwth anna maria

Η AMF ELECTRONICS είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα με γυναίκα στην γενική διεύθυνση (CEO) και μάλιστα σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο. Στα 28 χρόνια που διοικώ αυτή την επιχείρηση και έχοντας πριν περάσει και από όλα τα τμήματά της, είναι πολλές οι φορές που άκουσα την έκφραση «δώσε μου έναν άντρα να συνεννοηθώ». Και δεν αναφέρομαι στους συνεργάτες μας των οίκων του εξωτερικού. Για αυτούς είναι απολύτως φυσιολογικό να είμαι σε αυτή την θέση. Το στερεότυπο του ότι ένας διευθυντής και Ηλεκτρονικός είναι δεδομένο ότι είναι αρσενικού γένους υπάρχει βαθιά ριζωμένο, στην συνείδηση του Έλληνα τεχνικού ή μη, υπαλλήλου ή συνεργάτη. Μια γυναίκα δεν αρκεί να αποκτήσει με την αξία της μια θέση εξουσίας στην Ελλάδα, πρέπει κάθε μέρα και με κάθε της πράξη να δίνει εξετάσεις στον κάθε σχετικό ή άσχετο για να αποδείξει ότι ορθά βρίσκεται εκεί και πως είναι άξια και ικανή να διευθύνει μια τεχνικού προσανατολισμού εταιρεία. Η εύκολη σκέψη από τους περισσότερους είναι πώς η γυναίκα αυτή έχει την θέση λόγω συγγένειας ή γνωριμίας και όχι βάση των προσόντων της, των γνώσεων της, της προσωπικότητάς της και της αφοσίωσής της στην δουλειά της. Αντίθετα όμως μια γυναίκα που αποφασίζει να αναλάβει την ευθύνη της γενικής διεύθυνσης μιας εταιρείας, έχει την εταιρεία ως παιδί της και τις περισσότερες φορές την βάζει ακόμη και πάνω από την οικογένειά της. Αποτελώ την δεύτερη γενιά στην διοίκηση της εταιρείας, είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός με μετεκπαίδευση στην Δανία και Γερμανία, και πλέον έχω γίνει αποδεκτή στον κλάδο μας ως γυναίκα CEO, αφού όμως όλα αυτά τα χρόνια έδινα καθημερινά εξετάσεις γνώσεων, δυνατοτήτων, ευελιξίας και αποφασιστικότητας. Πιστεύω πως η γενιά μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι επόμενες Ελληνίδες να μην αντιμετωπίσουν τον ίδιο ρατσισμό.

Φιλοπούλου Λίλλυ, Head of Business Development LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ AE

filopoulou lilly

Κοιτάζοντας γύρω μας και ειδικότερα στον κλάδο μας, διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες κατέχουν ηγετικές θέσεις. Στη σύγχρονη εποχή της πληροφόρησης, οι πολύπλευρες γνώσεις, η διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση για τις τάσεις και τις τεχνολογίες του κλάδου, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την περαιτέρω εξέλιξη μιας γυναίκας στον τομέα δραστηριοποίησης της. Επιπλέον, η ίδια θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από μεγάλες αντοχές, υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των στόχων της και να έχει στο περιβάλλον της ανθρώπους που πιστεύουν στην ίδια και τις ικανότητές της, στις οποίες η ίδια πρωτίστως πιστεύει. Η εταιρία μας ενθαρρύνει την απασχόληση των γυναικών στο κλάδο μας, καθώς θεωρεί βέβαιες τις δυνατότητές τους να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής των νέων τεχνολογιών.

Χούντα Ειρήνη, G.I. Security

xounta eirhnh

Στον κλάδο της ασφάλειας ο αριθμός των επαγγελματιών γυναικών είναι, ακόμα τουλάχιστον, μικρός. Ο κλάδος, ειδικά στην Ελλάδα, ανδρoκρατείται, όμως η παρουσία των γυναικών γίνεται αισθητή κυρίως, διότι οι γυναίκες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε ν’ αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και την άρτια κατάρτιση, προκειμένου να είναι και ν’ αναγνωρίζονται ισάξιες με τους άνδρες συναδέλφους τους. Για να πετύχεις στον χώρο αυτό, ανεξάρτητα απ’ το φύλο, πρέπει να διαθέτεις κάποια προσόντα, πολλά απ’ τα οποία θεωρώ ότι είναι συνυφασμένα με τη φύση της γυναίκας, όπως η υπομονή, η διορατικότητα, η ψύχραιμη αντιμετώπιση σε υπό πίεση καταστάσεις, η ευελιξία, η τάξη, η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Πρέπει επίσης να δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες, που θα βασίζονται στην ειλικρίνεια και συνεχώς θα εξελίσσονται. Οι διάφορες δυσκολίες ή ακόμα και ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζει ο κλάδος μας, πολλές φορές γίνονται η ευκαιρία για όποιον ή όποια επαγγελματία θέλει να καταξιωθεί και να ξεχωρίσει. Οι στόχοι ορίζονται, για να τους πετυχαίνουμε και οι προκλήσεις τίθενται για να τις κατακτάμε. Με γνώση του αντικειμένου, συνεχή έρευνα και ποικιλία προσφερόμενων προϊόντων, το αποτέλεσμα θα είναι μόνο ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Και η επιτυχία είναι γένους θηλυκού!

Γαλήνη, Λαμπρινή, Μαρία, Όλγα – PartnerNET Female Team

galhnh lamprinh maria olga

Είναι γεγονός πως ο χώρος της τεχνολογίας είναι ανδροκρατούμενος, ιδιαίτερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αφήνοντας φαινομενικά λίγο χώρο για τις γυναίκες να αποδείξουν την αξία τους. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε να ανοίγουν όλο και περισσότερα μονοπάτια για τις γυναίκες επαγγελματίες του κλάδου. Τα εργαλεία μας ως γυναίκες για να τα καταφέρουμε, είναι η μόρφωση, η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω στα επαγγελματικά θέματα. Είναι δύναμή μας η διατήρηση των αρχών μας και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αναδεικνύουμε τις δυνατότητες μας παίρνοντας πρωτοβουλίες, έχοντας το θάρρος της γνώμης μας, ακόμα και αν στην αίθουσα του meeting αποτελούμε μειοψηφία, αλλά παράλληλα ξέρουμε πότε να δεχθούμε συμβουλές. Κυριότερο όπλο όμως είναι η αλληλεγγύη, κατανοώντας ότι η επαγγελματική νίκη και επιτυχίας της μίας επηρεάζει όλες μας. Η PartnerNET μας βοηθάει να σταθούμε δίπλα στους άντρες συναδέλφους μας μέσω μιας κουλτούρας με ομαδικότητα και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας. Μέσω της επικέντρωσής της στον άνθρωπο-εργαζόμενο, η εταιρία καταφέρνει να αναγνωρίσει την ισόποση προσφορά και των 2 φύλων στην επιτυχία της.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Τα εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα
Στη σύγχρονη και γεμάτη προκλήσεις κοινωνία μας, η ασφάλεια αποτελεί τη σπουδαιότερη προτεραιότητα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ασφάλεια όλων των συνανθρώπων μας ήταν, είνα...
Dahua Lab Tour
Το 2024 μπήκε δυναμικά για το πολύ επιτυχημένο «οδοιπορικό» hands on technical training της Keeper Group και της Dahua Technology με τον πρώτο προορισμό για τη φετινή χρονιά να είναι η Λάρισα. ...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...
Συστήματα ήχου PA της Hikvision
H Hikvision εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων PA (Public Address), τα οποία μπορεί να συνδυάζονται με τα συστήματα CCTV της, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις audi...
Hikvision HiWatch Series
Τα προϊόντα της σειράς HiWatch της Hikvision, που αποτελούνται από καταγραφικά και κάμερες με σύγχρονες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, θα τα βρείτε διαθέσιμα στο νέο B2B site της Stam Electronics...
Hikvision Turbo HD 8.0
Για τα προϊόντα Turbo HD της Hikvision δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υψηλή ανάλυση, μετάδοση σήματος μέσω ομοαξονικού σε μεγάλες αποστάσεις, κορυφαία συμπίεση βίντεο, χαμηλότερες απαιτήσει...