DIABASTE DWREAN SEC 127
techmail
electec 2022 3
ψηφιακή τηλεόραση
securityreport e mag odhgos 2021
21 Απριλίου 2021 20:24

Dahua Virtual Event

Η πρώτη εικονική εκδήλωση για Ελλάδα και Κύπρο!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Την Τρίτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εικονική εκδήλωση της Dahua Technology για την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος του First Dahua Virtual Event ήταν να αναδείξει νέες λύσεις και προϊόντα για την περιμετρική προστασία, αλλά και εκείνες τις προτάσεις που μειώνουν αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς.

Την Τρίτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εικονική εκδήλωση της Dahua Technology για την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος του First Dahua Virtual Event ήταν να αναδείξει νέες λύσεις και προϊόντα για την περιμετρική προστασία, αλλά και εκείνες τις προτάσεις που μειώνουν αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς.

Ο Mario Dinkov, από το τεχνικό τμήμα της Dahua Technololy, παρουσίασε στο ελληνικό και κυπριακό κοινό το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Dahua Technology, το οποίο στοχεύει στην αποτελεσματική περιμετρική προστασία των εξωτερικών χώρων. Ο εισηγητής παρουσίασε στο κοινό τις λύσεις περιμετρικής ασφάλειας που διαθέτει η εταιρία, τις νέες Full Color και TiOC κάμερες, την ολοκαίνουρια σειρά Υβριδικών καμερών “Eureka”, αλλά και μία νέα σειρά από radar τα οποία υπόσχονται να εξαλείψουν τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από φύλλα δέντρων, ζώα κ.λπ. Ας δούμε τα νέα προϊόντα περιμετρικής ασφάλειας που λανσάρει η Dahua για το 2021.

SMD+

Ο κος Mario Dinkov ξεκίνησε την παρουσίαση του κάνοντας λόγο για το γνωστό SMD (Smart Motion Detection) Plus της Dahua Technology, το οποίο αναλύει τα σχήματα των ανθρώπων και των οχημάτων με βάση τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης. Το SMD Plus καταργεί αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από σταγόνες βροχής, φύλλα, κατοικίδια ζώα, έντομα, φως, κ.ά.,  επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν στις πραγματικές απειλές. Η λειτουργία SMD plus συνδυάζεται με τις έξυπνες λειτουργίες περιμετρικής προστασίας tripwire & intrusion, που είναι βασικά χαρακτηριστικά των καμερών LITE AI series. Η νέα γενιά IP καμερών της Dahua έρχεται να αλλάξει τον τρόπο εποπτείας των εξωτερικών χώρων και της περιμετρικής ασφάλειας. Επιπρόσθετα, οι εν λόγω κάμερες συνδυάζονται και με τα νέα AI NVR της σειράς «I» για περαιτέρω δυνατότητες, όπως αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση πινακίδων, αναγνώριση αντικειμένων, metadata κ.ά. Αν οι πελάτες θέλουν να δημιουργήσουν ένα έξυπνο σύστημα καταγραφής δίχως να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες IP κάμερές τους, τότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικτυακά καταγραφικά της Dahua από τη σειρά I, καθώς τα NVR συνεργάζονται και με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών.

Full Color κάμερες

Η ζήτηση για κάμερες που προσφέρουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνεται. Ως απάντηση στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση, η Dahua Technology ανέπτυξε εισέρχεται στη νέα εποχή παρέχοντας τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύχρωμες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε μέρη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως ένα πάρκο (το βράδυ) ή ένα σκοτεινό δρομάκι, οι εν λόγω κάμερες εξάγουν αποτελεσματικά τα «χρωματικά» χαρακτηριστικά των σκηνών, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διαδικασία λήψης των αποδεικτικών στοιχείων. Οι νέες κάμερες Full-color 2.0 στοχεύουν στους πελάτες με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς έρχονται σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Ο συνδυασμός των τεχνολογιών Full Color και SMD θα αποτελέσει ιδανική επιλογή για πελάτες με μικρομεσαία έργα, αφού όλες οι απαιτήσεις καλύπτονται με σχετικά χαμηλό κόστος. Για τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ τη νύχτα, οι δύο τεχνολογίες μπορούν να καταγράψουν όλα τα περιστατικά κλοπής που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και με σαφείς λεπτομέρειες (χαρακτηριστικά του ύποπτου), όπως το χρώμα των μαλλιών, των ρούχων, κ.λπ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι κάμερες μπορούν να στείλουν σήμα συναγερμού σε πραγματικό χρόνο στον ιδιοκτήτη και την αστυνομία πριν ακόμα κάποιος επίδοξος διαρρήκτης εισβάλει στο χώρο. Οποιοσδήποτε πλησιάσει την πόρτα ή την περίμετρο ενός κτιρίου (κατά την απουσία του προσωπικού) θα ανιχνευθεί και καταγραφεί αυτόματα.

TiOC κάμερες

Η Dahua Technology λανσάρει την καινοτόμο και ισχυρή λύση Three-in-One Camera (Τεχνητή Νοημοσύνη-Active Deterrence-Full Color), γνωστή και ως TiOC. Η νέα ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας επιλύει αποτελεσματικά προβλήματα όπως ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από κατοικίδια ζώα, έντομα, φύλλα, κ.λπ.  Με το SMD Plus και τη τεχνητή νοημοσύνη, η νέα λύση TiOC μπορεί να αναγνωρίσει κινούμενα αντικείμενα και να διαφοροποιήσει τους ανθρώπους και τα οχήματα, ώστε να αποφευχθούν αποτελεσματικά οι ψευδείς συναγερμοί που προκαλούνται από ζώα, κλαδιά δέντρων, έντομα, σκιές, άνεμο, απότομες μεταβολές φωτισμού ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Χάρις τη λειτουργία Active deterrence, οι νέες κάμερες προειδοποιούν έναν επίδοξο εισβολέα ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τη σειρήνα και ένα  εντυπωσιακό κόκκινο και μπλε φως που αναβοσβήνει, για να θυμίσει τους φάρους της αστυνομίας. Οι εν λόγω κάμερες αποτελούν ιδανική επιλογή για εφαρμογές που απαιτούν υψηλή προστασία και επαλήθευση βίντεο όπως αυλές, γραφεία, αποθήκες, καταστήματα, σχολεία ακόμα και εργοστάσια. H νέα λύση της Dahua προσφέρει έγχρωμες εικόνες μέρα και νύχτα, βελτιώνοντας σημαντικά την ικανότητα εντοπισμού υπόπτων, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα των αποδεικτικών βίντεο.

Νέες υβριδικές κάμερες «EUREKA»

Την αρχαία ελληνική φράση «εύρηκα», έδωσε η Dahua στη νέα σειρά θερμικών καμερών της! Η νέα σειρά Υβριδικών καμερών συνδυάζει ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα ανιχνεύοντας τους εισβολείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους σκότους, της βροχής, της ελαφριάς ομίχλης και του καπνού. Η νέα σειρά Eureka είναι ιδανική για περιμέτρους μικρής εμβέλειας, παρέχοντας υψηλή απόδοση και λιγότερους ψευδείς συναγερμούς. Όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα, οι νέες κάμερες ενσωματώνουν τεχνολογία Active Deterrence ενεργοποιώντας το λευκό φως και το μεγάφωνο σε περίπτωση που ανιχνεύσουν έναν ύποπτο. Στο εσωτερικό τους έρχονται με θερμικό αισθητήρα  VOx uncooled 256×192 και έναν οπτικό για έγχρωμες εικόνες ακόμα και τη νύχτα, ενώ υιοθετούν και προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης προσφέροντας πολλαπλές λειτουργίες, όπως ταξινόμηση αντικειμένων, ανίχνευση καπνού/φωτιάς , κ.λπ.

Νέα Security Radar από την Dahua

Η μεγάλη αξία του ραντάρ οφείλεται στις σημαντικές δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης στόχων σε μεγάλες αποστάσεις και με μεγάλη ακρίβεια. Οι εν λόγω συσκευές και τεχνολογίες, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν κυρίως στα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, έκανα την είσοδο τους και στον κλάδο της ασφάλειας. Η Dahua παρουσιάζει μία νέα σειρά από radar ασφαλείας με στόχο την πλήρη εξάλειψη των ψευδών συναγερμών! Τα ραντάρ της Dahua θα ανιχνεύσουν μία κίνηση, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μία περιοχή. Η ανθεκτικότητα τους σε εξωτερικούς χώρους, καθιστά τις εν λόγω συσκευές ιδανικές για παρακολούθηση μεγάλων εξωτερικών χώρων όπως λιμάνια, φυλακές, αεροδρόμια, φωτοβολταϊκά πάρκα, κ.ά. Τα διαθέσιμα μοντέλα της εταιρίας είναι τα εξής:

PFR4K-E50: με 50 μέτρα απόσταση ανίχνευσης, γωνία 120 μοιρών  και μέγιστο αριθμό στόχων τους 64.

PFR4K-E120: με 120 μέτρα απόσταση ανίχνευσης, γωνία 120 μοιρών και μέγιστο αριθμό στόχων τους 64.

PFR4K-D300: με 300 μέτρα απόσταση ανίχνευσης, γωνία 90 μοιρών και μέγιστο αριθμό στόχων τους 32.

PFR4K-D450: με 450 μέτρα απόσταση ανίχνευσης, γωνία 90 μοιρών και μέγιστο αριθμό στόχων τους 32.

Όλα τα μοντέλα συνεργάζονται με όλες τις PTZ κάμερες της Dahua (SD49, SD59, SD6CE, SD60, SD65F, SD6AL, SD6AE, SD8A, SD10A, TPC-SD8421/8621, PTZ83840-HNF-WA, PTZ19245U-IRB-N(-B) και PTZ1A225U-IRA-N), αλλά και με την πλατφόρμα DSS PRO της Dahua Technology, η οποία συγκεντρώνει τη διαχείριση εικόνας και άλλων αυτοματισμών με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης. Οι συσκευές είναι συμβατές με το πρωτόκολλο ONVIF, είναι τεχνολογίας PoE και έρχονται με πιστοποιήσεις IP67 και ΙΚ09/10, για να αντέχουν σε ακραία καιρικά φαινόμενα και βανδαλισμούς.

Μετάδοση Δεδομένων

Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Dahua «ePoE», αποτελεί ένα νέο τρόπο για την επίτευξη μετάδοσης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ μίας IP κάμερας και ενός switch, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και παράλληλα την εξοικονόμηση του κόστους και της καλωδίωσης, αφού δεν είναι απαραίτητη η χρήση αναμεταδότη. Σε αυτό στάθηκε ο κος Mario Dinkov λίγο πριν το τέλος του εικονικού event, αλλά και στη μεγάλη γκάμα των switches που διαθέτει η εταιρία. Χάρη την τεχνολογία ePoE, επιτυγχάνεται πλήρης αμφίδρομη μετάδοση εμβέλειας 800 μέτρων με ταχύτητα 10Mbps ή 300 μέτρων με ταχύτητα 100Mbps, μέσω Cat 5 ή μέσω ομοαξονικού καλωδίου, απλοποιώντας σημαντικά την κατασκευή του δικτύου. Με τη νέα τεχνολογία μπορείτε να ενεργοποιήσετε κάμερες και να μεταδώσετε τα δεδομένα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο μέχρι και για 1 χιλιόμετρο!

Σε ότι αφορά τα switch της εταιρίας, οι πελάτες, θα βρουν τεράστια γκάμα προϊόντων. Από desktop switches και semi-industrial, μέχρι και industrial switches που αντέχουν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Τα βιομηχανικά switches της Dahua λειτουργούν απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και 75°C, την ώρα που τα εμπορικά Ethernet switches  αντέχουν σε θερμοκρασίες από 0 έως 40°C. Όλος ο εξοπλισμός είναι τεχνολογίας PoE.

Ο επίλογος

Η παρουσίαση έκλεισε με το λογισμικό διαχείρισης της Dahua DSS Pro. Το DSS Pro χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Client Server (C/S), είναι  βασισμένο σε λειτουργικό Windows και χαρακτηρίζεται από υψηλή ευελιξία, εξαιρετική αξιοπιστία, καθώς και επεκτασιμότητα. Το πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις συσκευές τους 24 ώρες το 24ωρο, με πληθώρα επιλογών διασύνδεσης και αποτελείται από το DSS Control Client, το DSS Web Client και το DSS Mobile. Το DSS Control Client παρέχει μεγάλη ευελιξία, καθώς υποστηρίζει την ταυτόχρονη εμφάνιση πολλαπλών οθονών, το DSS Web Client προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση στο DSS από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης μέσω υπολογιστή, ενώ το DSS Mobile υποστηρίζει επίσης την απομακρυσμένη διαχείριση, ακόμα και τον έλεγχο PTZ καμερών και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν ταυτόχρονα έως και 4 κάμερες. Το DSS Pro υποστηρίζει όλη τη γκάμα προϊόντων της Dahua, αλλά και πληθώρα προϊόντων άλλων κατασκευαστών χάρη στο πρότυπο ONVIF. Επιπρόσθετα, ενσωματώνει σύστημα συναγερμού, καθώς και προηγμένες εφαρμογές ασφαλείας, όπως αναγνώριση προσώπου, τεχνολογία LPR για την αναγνώριση της πινακίδας, ενώ για την έγκαιρη απόκριση του συστήματος υποστηρίζει τεχνολογία hot standby. Πέρα από τη βασική εφαρμογή του ως σύστημα διαχείρισης CCTV, το DSS Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βιομηχανίες, όπως το λιανικό εμπόριο, τις τράπεζες, και τα πολυκαταστήματα, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών και παράλληλα την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια του event πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός, όπου 20 τυχεροί κέρδισαν μοναδικά προϊόντα από την Dahua Technology. Την εικονική εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα από Ελλάδα και Κύπρο.

{gallery}9854{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση IFSEC International 2022, η οποία επέστρεψε στον εκθεσιακό χώρο ExCeL του Λονδίνου μετά από δύο χρόνια απουσίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ...
 • SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  Ένα νέο σημείο εξυπηρέτησης για τους επαγγελματίες συστημάτων ασφαλείας άνοιξε στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας, το Περιστέρι. Πρόκειται για το καινούργιο κατάστημα της SIGMA SECURITY...
 • 2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  Ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Dahua Technology Greece, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο τεχνικό σεμινάριο του...
 • Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό για την φυσική-περιμετρική ασφάλεια, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή, αποτελείται από όλα εκείνα τα συστήματα και τις τεχνολογίες που προστατεύουν τους ανθρώπ...
 • Αναγνώριση Προσώπου

  Αναγνώριση Προσώπου

  Η βελτιωμένη ακρίβεια και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η σημερινή τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών. Οι επαγγελματίες του...
 • Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το 2020, η Fraunhofer HHI με έδρα το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσημα το πρότυπο κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης βίντεο επόμενης γενιάς H.266/VVC (Versatile Video Coding), το οποίο υποστηρίζεται πλέ...
 • Hikvision AX Hybrid PRO

  Hikvision AX Hybrid PRO

  Η Hikvision ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου συστήματος συναγερμού, το AX Hybrid PRO που έρχεται με μία νέα και καινοτόμα τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων, την «Speed-X». Με τη νέα αυτή τεχνολογί...
 • Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

  Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

   Η Supervoice πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας νέας σειράς HD IP μεγαφώνων και horn, που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα προϊόντων της. Πρόκειται για δύο προηγμένα IP speakers και ένα...
 • Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  H εταιρία Stam Electronics επεκτείνει την προϊόντική γκάμα βιντεοεπιτήρησης της και ανακοινώνει μία νέα συνεργασία με τη UNIVIEW, τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή CCTV προϊόντων στον κόσμο! Θέλον...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design