Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Ιουνίου 2021 23:50

LENKENG

Κορυφαίες λύσεις για HDMI Audio/Video transmission

Γράφει: Κώστας Τουφεξής Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας ΗΛΚΑ Α.Ε.
a336ec86656513d8a272014d8ca0f547 XL 94539eea

.H LENKENG ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευταία πρότυπα και εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η LENKENG διαθέτει μεγάλο αριθμό πατεντών, συμμετέχει στις συμμαχίες HDMI…

H LENKENG ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευταία πρότυπα και εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η LENKENG διαθέτει μεγάλο αριθμό πατεντών, συμμετέχει στις συμμαχίες HDMI, HDCP & HDBaseT και είναι στρατηγικά παγκόσμιος προωθητής του πρωτοκόλλου ipcolor.

Οι λύσεις της LENKENG εφαρμόζονται σε Κέντρα Ελέγχου, σε σιδηροδρόμους, σε αεροδρόμια, στην εκπαίδευση, στον τομέα υγείας, σε αίθουσες συνεδρίων και συσκέψεων, σε τηλεοπτικά studios, σε καταστήματα, στον τομέα της ψυχαγωγίας, σε digital signage, κ.ά.

Η ΗΛΚΑ ΑΕ., εξουσιοδοτημένος διανομέας της LEΝKENG στην Ελλάδα και πιστοποιημένος προωθητής του πρωτοκόλλου ipcolor, διαθέτει τις εξής κατηγορίες προϊόντων, προσφέροντας έξυπνες λύσεις τόσο για το CCTV όσο και για την ευρύτερη αγορά A/V:

α) Ενσύρματα HDMI video / audio extenders. Διατίθεται πλήρης γκάμα μοντέλων σε σετ πομπού + δέκτη, για την οδήγηση monitors / τηλεοράσεων / προβολέων video, σε απόσταση από την πηγή του περιεχομένου. Ο πομπός τοποθετείται κοντά στην πηγή, ενώ ο δέκτης κοντά στην οθόνη, με τη μεταξύ τους σύνδεση να γίνεται με ένα καλώδιο δικτύου UTP ή FTP κατηγορίας 5 / 5e / 6 / 6A / 7, με μηδενική καθυστέρηση σήματος (zero latency), σε αποστάσεις ως 70m ή με πολύ χαμηλή καθυστέρηση (τεχνολογία IP), σε αποστάσεις ως 120m ή μέσω δικτύου Ethernet, σε οποιαδήποτε πρακτικά απόσταση. Εκτός από τις λύσεις point to point, διατίθενται και λύσεις point to multipoint, με οδήγηση ως και 253 monitors από την ίδια πηγή.

Μια υπό-κατηγορία μοντέλων είναι τα HDMI extenders, με μετάδοση τηλεχειρισμών IR (βλέπετε πίνακα 1), που υποστηρίζουν τη μετάδοση εντολών από τηλεχειριστήρια υπερύθρων (IR pass-back) από τον δέκτη προς τον πομπό, επιτρέποντας από το χώρο θέασης τον τηλεχειρισμό της απομακρυσμένης πηγής, είτε αυτή είναι ένα καταγραφικό CCTV, είτε αυτή είναι μια συσκευή A/V (όπως DVD player, δορυφορικός δέκτης, κ.λ.π.), μέσω του τηλεχειριστηρίου IR της συσκευής.

Μια δεύτερη υπό-κατηγορία μοντέλων είναι τα HDMI KVM extenders (βλέπετε πίνακα 2), που χρησιμοποιούνται, όταν είναι επιθυμητός ο απομακρυσμένος τηλεχειρισμός της πηγής A/V, μέσω USB mouse ή / και USB πληκτρολογίου ή / και touch screen από το χώρο θέασης, όπως για παράδειγμα αν θέλουμε να χειριστούμε ένα απομακρυσμένο καταγραφικό CCTV με mouse ή ένα H/Y με mouse / πληκτρολόγιο.

Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν και έξοδο HDMI loop through στον πομπό, για να μην απαιτείται χωριστό HDMI splitter για την οδήγηση τοπικού monitor. Επίσης, διατίθενται μοντέλα με έξοδο ήχου στο δέκτη, αναλογική ή ψηφιακή οπτική, για την κατευθείαν οδήγηση ενισχυτών και ηχείων. Διατίθενται μοντέλα που υποστηρίζουν ανάλυση από 1080p@60Hz ως και 4K@60Hz, με διαβάθμιση χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, που φθάνουν σε πλήρη συμβατότητα με τα σύγχρονα τελευταία πρότυπα (και τις προδιαγραφές των νέων monitors / τηλεοράσεων και λοιπών συσκευών), ικανά για να καλύψουν κάθε απαίτηση και ανάγκη σε εγκαταστάσεις CCTV και A/V.

Από όλες τις λύσεις ξεχωρίζουν τα μοντέλα ipcolor, που βρίσκονται στη αιχμή της τεχνολογίας στο A/V transmission σήμερα, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το κορυφαίο LKV676E (πομπός + δέκτης), που χρησιμοποιείται για την μετάδοση σήματος HDMI 2.0, 4K UHD, από τον πομπό προς το δέκτη (point to point), μέσω 1 καλωδίου δικτύου Cat6 / 6A / 7, σε απόσταση έως και 70m, με μηδενική καθυστέρηση (zero latency), μετάδοση εντολών από τηλεχειριστήρια υπερύθρων προς 2 κατευθύνσεις (bidirectional IR pass-back, από τον δέκτη προς τον πομπό ή αντίστροφα), έξοδο HDMI loop through στον πομπό (δεν απαιτείται χωριστό HDMI splitter για την οδήγηση τοπικού monitor), ψηφιακή έξοδο ήχου S/PDIF στον δέκτη (για την οδήγηση ενισχυτών και ηχείων) με διακόπτη επιλογής της πηγής (από το σήμα HDMI του πομπού ή από HDMI ARC, το σήμα επιστροφής από το HDMI της τηλεόρασης που συνδέεται στο δέκτη), φωτεινές ενδείξεις LED για τροφοδοσία / σύνδεση HDMI, μπουτόν reset, προστασία από υπερτάσεις (lightning / surge / ESD), μεταλλικό περίβλημα κράματος αλουμινίου. Το εν λόγω μοντέλο υποστηρίζει 4K@60Hz, HDCP 2.2, HDMI 2.0, HDR, YUV4:4:4, EDID passthrough με αυτόματη προσαρμογή στην ποιότητα του καλωδίου για τη βελτιστοποίηση της εικόνας, audio formats LPCM / DTS-HD / DTS-Audiο / Dolby Digital 5.1CH. Στη συσκευασία του περιλαμβάνονται 2 τροφοδοτικά 230 VAC / 5 VDC, δέκτης IR με καλώδιο, πομπός IR με καλώδιο και βάσεις στήριξης. Αντίστοιχο μοντέλο στη κατηγορία HDMI KVM extenders είναι το LKV676KVM, με ίδιες, κατά τα λοιπά, προδιαγραφές.

Πίνακας 1: Βασικά μοντέλα HDMI extender με μετάδοση τηλεχειρισμών IR

Μοντέλο

Ανά-λυση

Απόσταση

Latency

HDMI loop through

Audio out

Λοιπά κύρια χαρακτηριστικά

LKV372AE-4.0

1080p

70m

zero

OXI

OXI

HDCP 1.4, HDMI 1.3, HDR10,

auto EDID

LKV223

NAI

NAI

LKV676E

4K

ipcolor, HDCP 2.2, HDMI 2.0, HDR

LKV712Pro

1080p

40m

OXI

1 to 2 splitter + 2 δέκτες

LKV714Pro

1 to 4 splitter + 4 δέκτες

LKV383-4.0

120m

near zero

OXI

IP, point to point / multipoint

(ως 253 δέκτες)

LKV683-4.0

4K

Πίνακας 2: Βασικά μοντέλα HDMI KVM extender

Μοντέλο

Ανά-λυση

Απόσταση

Latency

HDMI loop through

Audio out

Λοιπά κύρια χαρακτηριστικά

LKV223KVM

1080p

70m

zero

NAI

NAI

HDCP 1.4, HDMI 1.3, HDR10

LKV676KVM

4K

ipcolor, HDCP 2.2, HDMI 2.0, HDR

LKV373KVM

1080p

120m

near zero

OXI

OXI

IP, point to point / multipoint

(ως 253 δέκτες)

β) Ασύρματα HDMI video / audio extenders, όπως το κορυφαίο LKV688L (πομπός + δέκτης), για μετάδοση σήματος HDMI 4K@30Hz UHD σε απόσταση έως και 30m (σε οπτική επαφή), με μηδενική καθυστέρηση (zero latency), συχνότητα λειτουργίας 60 GHz για αποφυγή παρεμβολών, δυνατότητα σύνδεσης 2 πομπών σε ένα δέκτη, φωτεινές ενδείξεις LED για τροφοδοσία / κατάσταση σύνδεσης HDMI, μπουτόν pairing, θύρα USB, προστασία από ESD, μεταλλικό περίβλημα κράματος αλουμινίου. Το εν λόγω μοντέλο υποστηρίζει HDCP 2.2, HDMI 1.4, HDMI CEC, 1080P 3D, audio formats LPCM / DTS / DTS-HD / Dolby True HD 7.1CH / Dolby Digital 5.1CH. Στη συσκευασία του περιλαμβάνονται 2 τροφοδοτικά 230 VAC / 5 VDC. Οι συσκευές μπορούν να τροφοδοτηθούν και από USB και είναι κατάλληλες για επιτραπέζια τοποθέτηση, με μικρές διαστάσεις (ΠxBxY) 54x46x79 mm.

γ) τα HDMI splitters κορυφαίων προδιαγραφών LKV312HDR-V2.0 & LKV314HDR-V2.0, που διανέμουν το σήμα 1 εισόδου HDMI σε 2 ή 4 αντίστοιχα, εξόδους HDMI, ανάλυσης ως Ultra HD 4Κx2K@60Hz, με υποστήριξη HDCP 2.2, HDMI 2.0, HDR, YUV4:4:4, 3D HDMI, standard audio / DSD (Direct Stream Digital) audio / HD (HBR) audio, αυτόματη επιλογή της υψηλότερης δυνατής ανάλυσης για κάθε έξοδο χωριστά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του συνδεδεμένου monitor (π.χ. είσοδος 4K, 1η έξοδος 4Κ, 2η έξοδος 1080p, κ.λ.π.), επιλογή EDID για κάθε έξοδο χωριστά, μεταξύ 16 αναλύσεων / προτύπων εικόνας / ήχου και down scaling, φωτεινές ενδείξεις LED για τροφοδοσία και κάθε κανάλι εξόδου.

 δ) το HDMI Quad Multiviewer Switcher LKV401MSN, με 4 εισόδους HDMI (A, B, C, D) και 1 έξοδο HDMI 1080p για σύνδεση με monitor. Παρέχει δυνατότητα επιλογής του τύπου της εικόνας στην έξοδο: α) full screen mode με πλήρη εικόνα από 1 είσοδο β) dual mode, που χωρίζει την οθόνη σε 2 ίσα παράθυρα (split), δείχνοντας εικόνα από 2 εισόδους και γ) quad mode, που χωρίζει την οθόνη σε 4 παράθυρα, σε 3 παραλλαγές διαστάσεων, δείχνοντας εικόνα και από τις 4 εισόδους. Επίσης, παρέχει δυνατότητα επιλογής της εισόδου από την οποία θα ακούγεται ο ήχος στο monitor. Υποστηρίζει 1080p@60Hz, HDCP 1.2, HDMI 1.3. Είναι κατάλληλο για επιτραπέζια ή επίτοιχη τοποθέτηση και περιλαμβάνει στη συσκευασία του τροφοδοτικό 230 VAC / 12 VDC και ασύρματο (IR) τηλεχειριστήριο. Αποτελεί μια ιδανική λύση για εξοικονόμηση κόστους και χώρου σε όλες τις εγκαταστάσεις, με τη χρήση 1 αντί 4 monitors καθώς επίσης και για ιατρικές ή οικονομικές εφαρμογές, στις οποίες απαιτείται σύγκριση στοιχείων, κ.λπ.

Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα LENKENG, τις προδιαγραφές τους, καθώς και σχεδιαγράμματα σύνδεσης τους, με ενδεικτικές εφαρμογές, στη σχετική ιστοσελίδα της ΗΛΚΑ www.ilka.gr/products/lenkeng

ΗΛΚΑ ΑΕ. τηλ. 210-6071510

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...