Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Ιουνίου 2021 23:54

SIGMA Innovation Lab

Εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση στο νέο, σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης της SIGMA!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
288d338cb4facec6b52781092b0833a8 XL 584ef642

Το περιοδικό Security Report βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Sigma Security την Παρασκευή 14 Μαΐου, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου σύγχρονου κέντρου εκπαίδευσης «Sigma Innovation Lab». Το SIGMA Innovation Lab, μέσα από τρεις θεματικούς πυλώνες, έρχεται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικής…

Το περιοδικό Security Report βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Sigma Security την Παρασκευή 14 Μαΐου, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου σύγχρονου κέντρου εκπαίδευσης «Sigma Innovation Lab». Το SIGMA Innovation Lab, μέσα από τρεις θεματικούς πυλώνες, έρχεται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικής και θεωρητικής εκπαίδευσης. Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικά περιβάλλον, το νέο εγχείρημα της Sigma Security υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη του κάθε επαγγελματία εγκαταστάτη, προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις προκλήσεις της αγοράς.

Η Sigma Security δημιούργησε το Sigma Innovation Lab, ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης, με σκοπό να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση στους επαγγελματίες του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας. Το SIGMA Innovation Lab διοργανώνει εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου, οι οποίες χωρίζονται σε θεματικές ενότητες. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παναγιώτης Καμπισιούλης, Γενικός Διευθυντής της Sigma Security και ο κ. Αλέξανδρος Φείδας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, το SIGMA Innovation Lab απαρτίζεται από 3 κυρίως θεματικές ενότητες με σκοπό να καλύψει όλο το φάσμα γνώσεων που είναι απαραίτητο για την εξέλιξη και την επαγγελματική ανάπτυξη των τεχνικών. Οι ενότητες αυτές αφορούν στις Τεχνολογίες και τα προϊόντα, τον σχεδιασμό και τη μελέτη και τέλος την διοίκηση και ανάπτυξη.

SIGMA Innovation Lab

Η Sigma Security ιδρύθηκε το 1977 και διατηρεί υψηλή αναγνωρισιμότητα στην Ελληνική αγορά, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της. Έχει κερδίσει τη φήμη της, κατασκευάζοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας και προσφέροντας στους συνεργάτες της ολοκληρωμένη υποστήριξη.

Η πολυετής εμπειρία της Sigma Security στο χώρο, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά των συστημάτων ασφαλείας και ικανή να συμβάλει στην περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει με προσήλωση στην καινοτομία και γνώμονα τον άνθρωπο.

Το SIGMA Innovation Lab δημιουργήθηκε το 2020, ως φυσική εξέλιξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που παρείχε η εταιρία. Προσφέρει  στους επαγγελματίες του κλάδου ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας σχετικά με τις τεχνολογίες που αποτελούν την αιχμή των εφαρμογών στα συστήματα ασφαλείας, καθώς και με τη διοίκηση στην επιχειρηματικότητα.

Οι τρείς ενότητες  που προσεγγίζει αφορούν:

  • Τεχνολογίες και Προϊόντα.
  • Σχεδιασμός και Μελέτες.
  • Διοίκηση και Ανάπτυξη.

Στόχος είναι η μεταβίβαση της γνώσης για τις νέες εξελίξεις των συστημάτων ασφαλείας και της χρήσης των τεχνολογιών για οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Ας δούμε τους βασικούς άξονες του νέου και σύγχρονου κέντρου εκπαιδεύσεως.

Τεχνολογίες και Προϊόντα: Η πρώτη ενότητα καλύπτει την ανάγκη των τεχνολογιών που αποτελούν την αιχμή των εφαρμογών συστημάτων ασφαλείας. Περιλαμβάνει σεμινάρια, τα οποία παρέχουν εξειδικευμένη γνώση για τις νέες εξελίξεις των συστημάτων ασφαλείας και τη χρήσης των τεχνολογιών για οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι η μεταβίβαση της γνώσης για τις νέες τεχνολογίες και τα προϊόντα που έχουν άμεση εφαρμογή στον κλάδο των εγκαταστατών.

Σχεδιασμός και Μελέτες: Η δεύτερη ενότητα καλύπτει την ανάγκη για ολοκληρωμένη μελέτη συστημάτων ασφαλείας σε συνδυασμό με νέα περιφερειακά συστήματα. Καλύπτει θέματα που παρέχουν εκμάθηση στη χρήση τεχνικών σχεδιασμού ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας. Στόχος της ενότητας αυτής είναι η μεταφορά της γνώσης για υποστήριξη εφαρμογών και υλοποίηση ολοκληρωμένων μελετών, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης.

Διοίκηση και Ανάπτυξη: Η τρίτη ενότητα καλύπτει την ανάγκη ανάπτυξης επαγγελματικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων, αφού εστιάζει σε σύγχρονες διοικητικές μεθόδους και βέλτιστες πρακτικές, σε ένα μεγάλο εύρος εξειδικευμένων θεμάτων όπως για παράδειγμα το Project Management, το Marketing και οι Πωλήσεις. Στόχος της ενότητας αυτής είναι η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που παρουσιάζονται στο χώρο του επιχειρείν και μπορούν να συμβάλουν στο να αποκτήσει ο κάθε επαγγελματίας νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η ιδέα για την δημιουργία του Sigma Innovation Lab βασίστηκε στην τεχνογνωσία που έχει ως εταιρία η Sigma Security, καθώς και στη δυνατότητα να προσφέρει γνώσεις και εξειδικευμένη κατάρτιση σε επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι επενδύουν στο μέλλον τους.

Η επένδυση στην γνώση αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν δίνει ουσιαστικά εφόδια και στοχεύει στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, οι οποίες συμπληρώνουν το επαγγελματικό προφίλ και προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Το Sigma Innovation Lab σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία προκύπτουν μέσα τη σύγκληση των αναγκών της αγοράς και της εσωτερικής τεχνογνωσίας, ενώ παράλληλα προσεγγίζει συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς και κατασκευαστικούς οίκους, διασφαλίζοντας εμπειρία και ποιότητα, με σκοπό η παρεχόμενη εκπαίδευση να διαθέτει υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Η πλατφόρμα έχει ανοίξει και τις εγγραφές για τα σεμινάρια μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε στο site https://sigmalab.edu.gr/

Πρόγραμμα σεμιναρίων πρώτου εξαμήνου 2021- Ιούνιος

  • 03/06 10:00 π.μ.: Εισαγωγή στα Συστήματα συναγερμού Sigma (Basic Course)
  • 10/06 10:00 π.μ.: Ολοκληρωμένα Συστήματα CCTV
  • 12/06 10:00 π.μ.: Βασικές γνώσεις Μάρκετινγκ για εγκαταστάτες
  • 15/06 10:00 π.μ.: Συστήματα Ελέγχου Πρόσβασης
  • 17/06 10:00 π.μ.: Συστήματα Πυρανίχνευσης
  • 22/06 10:00 π.μ.: Συστήματα συναγερμού Sigma S-PRO
  • 24/06 10:00 π.μ.: Τεχνολογίες Inim Electronics (Πυρανίχνευση)
  • 26/06 10:00 π.μ.: Βασικές γνώσεις Μάρκετινγκ για εγκαταστάτες
  • 29/06 10:00 π.μ.: Τεχνολογίες Inim Electronics (Συναγερμός)

{gallery}10129{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...