creta electronix 2022
DIABASTE DWREAN SEC 130
techmail
DIGITAL TV 169
securityreport e mag odhgos 2021
energiatec banner
22 Ιουλίου 2021 00:57

Ajax Special Event 2021

Παρακολουθήσαμε το Event και σας ενημερώνουμε για τα νέα προϊόντα που φέρνει η εταιρία το 2021!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin

Η AJAX Systems πραγματοποίησε τη δεύτερη online εκδήλωση «Ajax Special Event», παρουσιάζοντας στους επαγγελματίες του χώρου όλα τα νέα προϊόντα που θα φέρει η εταιρία το 2021. Την διαδικτυακή παρουσίαση των νέων προϊόντων, ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σε συνεργασία με την ομάδα πωλήσεων της Ajax.

Η AJAX Systems πραγματοποίησε τη δεύτερη online εκδήλωση «Ajax Special Event», παρουσιάζοντας στους επαγγελματίες του χώρου όλα τα νέα προϊόντα που θα φέρει η εταιρία το 2021. Την διαδικτυακή παρουσίαση των νέων προϊόντων, ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σε συνεργασία με την ομάδα πωλήσεων της Ajax. Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη της εταιρίας παρουσίασαν στο κοινό μία νέα σειρά εξωτερικών ανιχνευτών, ένα νέο πληκτρολόγιο, νέο λογισμικό και πολλά διαδικτυακά εργαλεία για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες, που εργάζονται καθημερινά με τα συστήματα ασφαλείας της Ajax.

Συνεργάτες από περισσότερες από 120 χώρες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση. Η μετάδοση πραγματοποιήθηκε σε 14 γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ουκρανικά, Ρωσικά, Τουρκικά, Ολλανδικά, Αραβικά, Πορτογαλικά, Πολωνικά, Ρουμανικά και Ελληνικά. Οι νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμες στην αγορά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021.

Η Ajax Systems άνοιξε δύο νέα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και ένα ακόμη εργοστάσιο, διπλασιάζοντας την παραγωγή της. Εισήλθε σε 25 νέες αγορές, δημιούργησε οκτώ νέα τοπικά γραφεία και είναι πλέον μια πολυεθνική ομάδα 1.800 υπαλλήλων. Αυτό το καλοκαίρι, η εταιρία αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα του 1 εκατομμυρίου χρηστών! Ας δούμε μερικά από τα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα το προσεχές καλοκαίρι.

DualCurtain Outdoor- Ισχυρή περιμετρική προστασία της ιδιοκτησίας

Το DualCurtain Outdoor αναπτύχθηκε για να παρέχει στους χρήστες μία γρήγορη και ακριβή ανίχνευση εισβολής, καταπολεμώντας πλήρως τους ψευδείς συναγερμούς που προέρχονται από φύλλα δέντρων, ζώα κ.λπ. Ο νέος ασύρματος ανιχνευτής κίνησης εξωτερικού χώρου (τύπου κουρτίνας) προστατεύει αποτελεσματικά την περίμετρο μιας οικίας. Κάθε στοιχείο του DualCurtain Outdoor ενσωματώνει την ιδέα της μηχανικής ακρίβειας και είναι κατασκευασμένο ώστε να αντέχει σε ακραία καιρικά φαινόμενα και ψευδείς συναγερμούς. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας πλαστικό το οποίο δεν ξεθωριάζει με το πέρασμα των χρόνων. Είναι μία συσκευή 2 σε 1, καθώς συνδυάζει δύο ανιχνευτές κίνησης τύπου κουρτίνας που κοιτούν σε αντίθετες κατευθύνσεις, προσφέροντας εμβέλεια 30 μέτρων ή 15 μέτρων ανά πλευρά, με δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης ανίχνευσης. Όταν ανιχνεύσουν κίνηση και τα δύο αισθητήρια, τότε η συσκευή εφαρμόζει τον «ELSA», έναν ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης σήματος, ο οποίος συγκρίνει μορφές, μοτίβα και χρονικά διαστήματα μεταξύ των σημάτων. Διαθέτει και μία ακόμα νέα τεχνολογία, η οποία ονομάζεται ανίχνευση κοντινής περιοχής. Όταν η ανίχνευση κοντινής περιοχής είναι ενεργή, ο άνω αισθητήρας υπερύθρων αποκτά ένα πρόσθετο, στενό τομέα ανίχνευσης που κατευθύνεται υπό γωνία 40 μοιρών προς τα κάτω. Αυτός ο τομέας επιτρέπει την αναγνώριση κίνησης όταν κάποιος προσπαθεί να γλιστρήσει μέσα από κάποια περιοχή κοντά στον ανιχνευτή. Ο εν λόγω ανιχνευτής συμμορφώνεται με τα πρότυπα που ορίζει το Grade 2 EN50131 και πληροί τις αυστηρότητες απαιτήσεις των διεθνών προτύπων. Λειτουργεί σε μεγάλη απόσταση από το HUB και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να τυφλώσει ή να απενεργοποιήσει τον ανιχνευτή και να μείνει απαρατήρητος, ακόμα και αν το σύστημα είναι αφοπλισμένο. Οι ειδοποιήσεις tamper και η συχνή επικοινωνία με το HUB, εξασφαλίζουν συνεχή έλεγχο της συσκευής στο σύστημα. Με έως και 4 χρόνια διάρκεια ζωής μπαταρίας και με μεγάλη ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες (IP54), το DualCurtain Outdoor είναι σε θέση να φυλάξει ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές μία ιδιοκτησίας. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2021.

 

KeyPad Plus: Ανέπαφη και αξιόπιστη πρόσβαση

Πολλές λύσεις από την αγορά ασφαλείας δεν διαθέτουν κρυπτογράφηση ή μνήμη, ενώ οι κάρτες και τα tags μπορούν εύκολα να αντιγραφούν ή να πλαστογραφηθούν, μην μπορώντας να προσφέρουν το απαραίτητο επίπεδο προστασίας που απαιτείται από ένα επαγγελματικό σύστημα ασφαλείας. Το ολοκαίνουριο πληκτρολόγιο KeyPad Plus έρχεται με κομψές γραμμές, πλήκτρα ευαίσθητα στην αφή με φωτισμό, πολλαπλές ενδείξεις στην πρόσοψη και συνοδεύεται από δύο νέες συσκευές πρόσβασης της εταιρίας, την κάρτα AJAX Pass και ένα διακριτικό tag. Κάθε κάρτα και tag είναι εξοπλισμένα με αυθεντικά chip DESfire, μία τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τα συστήματα συγκοινωνιών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τα συστήματα πρόσβασης της NASA. Τα δεδομένα που μεταδίδονται κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο AES που θα χρειαστεί εκατομμύρια χρόνια για να σπάσει και εμποδίζοντας τις συσκευές πρόσβασης από οποιαδήποτε μορφή πλαστογραφίας. Άξιο αναφοράς είναι πως με το νέο KeyPad Plus, δεν χρειάζεται να δημιουργείτε έναν λογαριασμό AJAX για κάθε νέο χρήστη, απλά μπορείτε να του δώσετε μία κάρτα ή ένα tag για να έχει πρόσβαση σε όλο το σύστημα ή σε ορισμένες ομάδες-περιοχές. Κάθε όπλιση/αφόπλιση καταγράφεται στο αρχείο του συστήματος. ‘Έχοντας ενσωματωμένη μνήμη, μία κάρτα ή ένα tag μπορεί να αποθηκεύσει διαπιστευτήρια σε 13 HUB, για να έχει ο εκάστοτε χρήστης ένα κλειδί για το σύστημα συναγερμού στο σπίτι, το γραφείο, το εξοχικό, κ.λπ. Τα δικαιώματα των χρηστών μπορούν να αλλάξουν απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής AJAX, έτσι μία χαμένη κάρτα δεν αποτελεί απειλή για το σύστημα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, διαρκεί 3.5 χρόνια, ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ανέπαφης πρόσβασης, δηλαδή σχεδόν 2 φορές περισσότερο από ότι το προηγούμενο μοντέλο KeyPad. Με τον αναγνώστη απενεργοποιημένο, η μπαταρία αγγίζει τα 4.5 χρόνια!    

Διάρκεια ζωής μπαταριών και οδηγός ραδιοεπικοινωνίας συστήματος

Δύο νέα εργαλεία παρουσίασε επίσης η εταιρία, τα οποία είναι χρήσιμα για κάθε εγκαταστάτη συστημάτων AJAX, τον υπολογιστή διάρκειας ζωής μπαταριών και τον οδηγό ραδιοεπικοινωνίας συστήματος. Την άνοιξη του 2020 κυκλοφόρησε ο calculator για τη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Για να υπολογίστε την αυτονομία οποιασδήποτε συσκευής AJAX, αρκεί να ορίσετε κάποια στοιχεία για την κατάσταση της συσκευής στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Στην όλη διαδικασία λαμβάνονται υπόψη 3 παράμετροι. Αρχικά, πόσο συχνά επικοινωνεί η συσκευή με το HUB, το επίπεδο ισχύος σήματος και η μέση θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για σειρήνες, πληκτρολόγια και αισθητήρες με ενσωματωμένη κάμερα, θα χρειαστεί να εισάγουμε περισσότερα στοιχεία. Ως αποτέλεσμα, ο υπολογιστής παρέχει στον εγκαταστάτη δύο αριθμούς, έναν εκτιμώμενο χρόνο λειτουργίας και τον χρόνο μέχρι την ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν τους εγκαταστάτες να πραγματοποιήσουν επισκέψεις ακόμα και στο στάδιο εγκατάστασης.

Το δεύτερο βασικό εργαλείο, είναι ο ολοκαίνουριος οδηγός ρύθμισης της ραδιοεπικοινωνίας και της τεχνολογίας Jeweller. Το αμφίδρομης τεχνολογίας πρωτόκολλο Jeweller κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται και μεταδίδει συμβάντα και συναγερμούς σε απόσταση 2.000 μέτρων. Ωστόσο, σε αστικές συνθήκες είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ραδιοεπικοινωνία, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση επικοινωνίας. Για να βοηθήσει τους εγκαταστάτες, η εταιρία δημιούργησε ένα εγχειρίδιο για το πρωτόκολλο Jeweller. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο που περιγράφει τη φυσική των ραδιοεπικοινωνιών και των αντίκτυπων που έχουν τα υλικά στην εμβέλεια τους. Παράλληλα, ο οδηγός αποκαλύπτει τεχνολογίες της AJAX, που καθιστούν την επικοινωνία των συσκευών αξιόπιστη.

MotionCam Outdoor: Οπτική επιβεβαίωση στην εξωτερική ασφάλεια!

Η οπτική επαλήθευση είναι ο πιο πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης ψευδών συναγερμών. Χρήστες και χειριστές σταθμών παρακολούθησης δεν χρειάζεται να περιμένουν να ενεργοποιηθεί κάποιος δεύτερος ανιχνευτής για να καταλάβουν τη συμβαίνει στο χώρο. Βλέπουν την κατάσταση και δρουν άμεσα. Η όλη διαδικασία εξοικονομεί πόρους, τόσο που οι ανιχνευτές κίνησης με ενσωματωμένη κάμερα έγιναν η νέα τάση στο χώρο της ασφάλειας. Η εταιρία το περασμένο έτος παρέδωσε περισσότερους από 100.000 ανιχνευτές MotionCam στους πελάτες της παγκοσμίως! Τώρα, η εταιρία συνεχίζει βασιζόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών, παρουσιάζοντας το νέο MotionCam Outdoor, τον ασύρματο ανιχνευτή που φέρνει την οπτική επιβεβαίωση στην εξωτερική ασφάλεια. Με αστραπιαία ανίχνευση απειλών, εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μεγάλη αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και με εικόνες υψηλής ευκρίνειας, ο νέος εξωτερικός ανιχνευτής της εταιρίας προσφέρει μεγάλη αξιοπιστία και ασφάλεια. Έρχεται με 15 μέτρα εύρος και 90 μοίρες περιοχή ανίχνευσης, το MotionCam Outdoor καλύπτει μία τεράστια έκταση 175m2. Διαθέτει ένα σύστημα δύο αισθητήρων PIR που επιτρέπει την ακριβή προσαρμογή της περιοχής ανίχνευσης. Η συσκευή δεν αντιδρά στα κατοικίδια ζώα, ενώ εφαρμόζει και έναν ψηφιακό αλγόριθμο που συγκρίνει τα σήματα και από τους δύο αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο για να αποφύγει τους ψευδείς συναγερμούς. Για να μπορεί να τραβάει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, οι μηχανικοί της εταιρίας δημιούργησαν μία ξεχωριστή κάμερα. Η συσκευή ενσωματώνει ένα αδιάβροχο ευρυγώνιο φακό από γυαλί και μέταλλο, με γωνία θέασης άνω των 100 μοιρών και χωρίς παραμορφώσεις. Για τη σωστή απόδοση των χρωμάτων, έχει προστεθεί ένα υπέρυθρο φίλτρο που εφαρμόζεται αυτόματα σε έντονο φως, καθώς και δύο ισχυρές υπέρυθρες λυχνίες LED που εντοπίζουν τον εισβολέα ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα, ο  MotionCam Outdoor εφαρμόζει απεικόνιση υψηλής δυναμικής εμβέλειας, γνωστή και ως HDR. Αυτό στην ουσία σημαίνει πως για να τραβήξει φωτογραφία ο ανιχνευτής, παίρνει δύο διαδοχικές λήψεις σε μεγάλη και μικρή έκθεση φωτισμού. Στη συνέχεια ο επεξεργαστής συνδυάζει τις λήψεις εξισορροπώντας φωτεινές και σκοτεινές περιοχές και αποδίδει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Για την ασφαλή παράδοση φωτογραφιών σε ένα HUB, ο ανιχνευτής χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο «WINGS», ένα κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο ραδιοεπικοινωνίας με εμβέλεια που αγγίζει τα 1.700 μέτρα. Μόνο χρήστες με επαρκή δικαιώματα μπορούν να δουν τις φωτογραφίες. Μόνο 9 δευτερόλεπτα χρειάζονται για να εμφανιστεί η φωτογραφία στο smartphone τηλέφωνο του χρήστη, από την ώρα που ανιχνεύτηκε η κίνηση στο χώρο και λιγότερο από 1 λεπτό για να προσφέρει ακόμα περισσότερες εικόνες, παρουσιάζοντας ζωντανά τη στιγμή του συναγερμού. Είναι ένας επαγγελματικός εξοπλισμός επιπέδου Grade 2 EN50131, που αντιδρά στη κάλυψη και τη βαφή του φακού, χάρις το προηγμένο σύστημα antimasking που διαθέτει. Προσφέρει φυσικά και ειδοποιήσεις tamper, ενημερώνοντας τον χρήστη για τον αν παραμένει ο ανιχνευτής στη θέση του και δεν έχει αποκολληθεί από τον τοίχο. Λειτουργεί έως και 3 χρόνια, χάρις τις ενσωματωμένες μπαταρίες και θα ειδοποιήσει έγκαιρα τους χρήστες, σε περίπτωση χαμηλής μπαταρίας. Δεν φοβάται τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς τα ηλεκτρονικά του εξαρτήματα αντέχουν σε θερμοκρασίες μεταξύ -25 και +60 βαθμών κελσίου. Το MotionCam Outdoor θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2021.

 

AJAX Pro Desktop 3.0

Το νέο AJAX Pro Desktop παρέχει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται οι εγκαταστάτες, τα κέντρα λήψεως σημάτων και παρακολούθησης και οι εταιρίες που προσφέρουν ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών ασφαλείας. Με απομακρυσμένη παραμετροποίηση και δοκιμές, το νέο AJAX Pro Desktop διατήρησε όλες τις λειτουργίες για μεμονωμένους εγκαταστάτες που εργάζονται με συστήματα ασφαλείας AJAX. Διατηρεί με ασφάλεια όλα τα δεδομένα σε ένα μέρος και ψηφιοποιεί επιχειρηματικές διαδικασίες. Εξαλείφει το χάος των ατομικών λογαριασμών, επιτρέποντας σας να ορίσετε έναν ρόλο σε κάθε εργαζόμενο, εγκαταστάτη, χειριστή και διαχειριστή.

 • Φιλικό προς τον χρήστη.
 • Επαλήθευση συναγερμών μέσω οπτικού υλικού.
 • Διαχείριση σε πραγματικό χρόνο.
 • Υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών.
 • Αυτόματες ενημερώσεις.
 • Πλήκτρο πανικού για κινητά.

Τα επόμενα βήματα της εταιρίας

Η AJAX Systems έχει παρουσία στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και σε μερικές ακόμα χώρες που ακολουθούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Υπάρχει ωστόσο ένα ακόμα μέρος που δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί και αυτές είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νοτιοανατολική Ασία και η Λατινική Αμερική. Η εταιρία δεν έχει επεκταθεί σε αυτές τις περιοχές, καθώς υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα, άλλες ζώνες LTE και η τεχνολογία ραδιοεπικοινωνίας πρέπει να λειτουργεί σε συχνότητες 915MHz. Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη αποδοχής αιτημάτων διανομής σε αυτές τις περιοχές. Μέχρι τώρα 12 συσκευές AJAX έχουν λάβει τα Αμερικάνικα και Καναδικά πιστοποιητικά.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Οκτωβρίου 2022

  Security Report, τεύχος Οκτωβρίου 2022

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές ...
 • Περιμετρική Ασφάλεια

  Περιμετρική Ασφάλεια

  Η περιμετρική ασφάλεια ή περιμετρική προστασία αναφέρεται σε εκείνες τις λύσεις που χρησιμοποιούν φυσικά συστήματα τεχνολογίας και λογισμικού για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και ...
 • CRETA ELECTRONIX 2022

  CRETA ELECTRONIX 2022

  Για πρώτη φορά έκθεση συστημάτων ασφαλείας-τηλεόρασης & τεχνολογίας ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης Η 1η έκθεση CRETA ELECTRONIX 2022 είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου ...
 • Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Η φετινή χρονιά, είναι χρονιά γιορτής για την Sigma Security, καθώς συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας! Η Sigma Security δημιουργήθηκε το 1977 και ...
 • VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο...
 • REACTION

  REACTION

  Το καινοτόμο πρόγραμμα REACTION παρουσίασε στη ΔΕΘ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το REACTION αναμένεται να συνδράμει τις ελληνικές αρχές στον έγκα...
 • HIKVISION DS-KD-TDM

  HIKVISION DS-KD-TDM

  Στην σειρά Modular ΙP Video Intercom της Hikvision έρχεται να προστεθεί μία νέα συσκευή, το touch screen module DS-KD-TDM, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει 3 ή περισσότερα άλλα modules (card reade...
 • Προϊόντα και Λύσεις EGT

  Προϊόντα και Λύσεις EGT

  Η EGT LTD αποτελείται από μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα των ηλεκτρονικών, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προηγμένων λύσεων κ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design