Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιουλίου 2021 01:03

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Φουσιάνη, Γενικό Διευθυντή της εταιρίας AMPEL Security

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
a05343f5f8b0ddfce8436b70c6645aa6 XL 86b6e81f

Το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Μιχάλη Φουσιάνη, Ιδιοκτήτη και Γενικό Διευθυντή της εταιρίας AMPEL Security για τις σύγχρονες απαιτήσεις των εγκαταστάσεων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις νέες τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν στον τομέα της ασφάλειας.

Το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Μιχάλη Φουσιάνη, Ιδιοκτήτη και Γενικό Διευθυντή της εταιρίας AMPEL Security για τις σύγχρονες απαιτήσεις των εγκαταστάσεων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις νέες τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν στον τομέα της ασφάλειας.

Η ΜΦΟΥΣΙΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ υπό τον διακριτικό τίτλο, AMPEL HELLAS ιδρύθηκε το 1978 με έδρα την Αθήνα, και γραφεία αρχικά στον Πύργο των Αθηνών. Αντικείμενο της είχε την εισαγωγή, πώληση και εγκατάσταση ασύρματων συστημάτων επικοινωνίας CB-VHF-UHF, αντιπροσωπεύοντας γνωστούς οίκους του εξωτερικού, όπως MIDLAND USA και MAXON USA. Τον Σεπτέμβριο του 1994 στεγάστηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της πού βρίσκονται στο Παγκράτι και το 1999 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο χώρο στο Λαγονήσι. Τέλος τον Απρίλιο του 2017 μεταφέρθηκε στα νέα ιδιόκτητα γραφεία της, που συγκεντρώνουν όλα τα τμήματα της εταιρίας σε ένα κτήριο 4ων επιπέδων επί της Λεωφόρου Καλυβιών 27 στο Λαγονήσι.

-Πως η εταιρία σας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των εγκαταστάσεων ασφαλείας και ποιες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει;

-Αρχικά θα ήθελα εγώ και οι συνεργάτες μου να ευχαριστήσουμε  τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει  στην εταιρία μας όλα αυτά τα χρόνια. Από την αρχή της ίδρυσής μας, στόχος της εταιρίας ήταν η παροχή  αναβαθμισμένων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων ασφαλείας. Αυτό το όραμα μάς βοηθά να αξιοποιούμε τα δυνατά μας σημεία και να προσφέρουμε καινοτόμες και υψηλού επιπέδου λύσεις στους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κόσμο που αλλάζει και εξελίσσεται ραγδαία. Στην εποχή μας η τεχνολογία, αλλά και η οικονομία αποτελούν κύρια ζητήματα που απασχολούν όλους τους ανθρώπους ανά την υφήλιο. Οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και μόνο όσοι αναπτύσσουν συνεχώς νέες λύσεις θα προσφέρουν πραγματική αξία στους πελάτες τους.

Βασιζόμενοι σε αυτές τις αξίες, καταφέραμε όχι απλώς να μείνουμε ανεπηρέαστοι από την οικονομική κρίση, αλλά και να διατηρήσουμε την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Επιπρόσθετα, οι συνεργάτες μου και εγώ επισκεπτόμαστε κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού και συμμετέχουμε σε τεχνολογικά σεμινάρια, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και του κλάδου της ασφάλειας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία κερδίζουμε γνώση, εμπειρία και εξελίσσουμε συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Οι συσκευές των συστημάτων που αντιπροσωπεύουμε παρέχουν υψηλότατο επίπεδο ασφαλείας, έχοντας κατασκευαστεί από επώνυμους Οίκους του εξωτερικού, με πολυετή εμπειρία στην ηλεκτρονική προστασία. Από το 1984, έως και σήμερα, έχουμε μία σταθερά ανοδική πορεία, κυρίως στον χώρο της τεχνογνωσίας, γιατί επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με οίκους του εξωτερικού οι οποίοι διαθέτουν πρωτοποριακά προϊόντα με τεχνολογία αιχμής.

-Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι νέες τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο κλάδο της ασφάλειας;

-Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που αναδιαμόρφωσαν τον κλάδο μας ήταν η τεχνητή νοημοσύνη. Η εν λόγω τεχνολογία έφερε σαρωτικές αλλαγές στο τομέα της βιντεοεπιτήρησης τα τελευταία χρόνια, και η αξιοποίηση της, σε συνδυασμό με την αναγνώριση προσώπου, έχει συμβάλει θετικά στην ακρίβεια ανίχνευσης, προσφέροντας αμέτρητα οφέλη σε εγκαταστάσεις, όπως τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, κ.λπ. Οι νέες εξελίξεις στο κλάδο της ασφάλειας, όπως η αναγνώριση προσώπου, η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, η προηγμένη παρακολούθηση αντικειμένων και η ανάλυση συμπεριφοράς ατόμων, είναι μόνο μερικές από τις τεχνολογίες που έδωσαν τεράστια ώθηση στο κλάδο της βιντεοεπιτήρησης το έτος που μας πέρασε. Όλες αυτές οι τεχνολογίες έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της βιομηχανίας την τελευταία δεκαετία και  θεωρώ πως θα πρωταγωνιστήσουν και τα επόμενα χρόνια.

Θα ήθελα επίσης να σταθώ στις θερμικές κάμερες και το έργο που έχουν επιτελέσει τη χρονιά που μας πέρασε. Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, πολλές χώρες ανά τον κόσμο, αποφάσισαν να αυξήσουν τους ελέγχους ασφάλειας χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες σε χώρους με πολλά άτομα, ή σημεία εισόδου, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα. Θεωρώ πως οι εν λόγω κάμερες έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμες, καθώς μετρούν σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι θερμικές κάμερες, και ιδίως αυτές που ενσωματώνουν και έναν οπτικό φακό, χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και υποδομές, προσφέροντας μεγάλη αξιοπιστία. Προσφέρουν εικόνες ακόμα και κάτω από ακραία φαινόμενα, όπως η ομίχλη, η βροχή, κ.ά., και για αυτό το λόγο είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουν να μας «απασχολούν» και τα επόμενα χρόνια.

Μεγάλη άνοδο προβλέπεται να γνωρίσουν και οι βιομετρικές συσκευές ελέγχου πρόσβασης. Τα εμπορικά καταστήματα, τα αεροδρόμια, οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και άλλες επιχειρήσεις προσπαθούν να εφαρμόσουν νέους κανόνες λειτουργίας, αναζητώντας παράλληλα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις τεράστιες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η ανέπαφη είσοδος είναι μία από αυτές τις τεχνολογίες που θα δώσουν τη λύση.

Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ και σε μερικά προϊόντα και τεχνολογίες που θεωρώ ότι προσφέρουν ευφυΐα, απλότητα και μεγάλη ευελιξία στους τελικούς χρήστες. Αναφέρομαι στα προϊόντα της Dahua και το νέο SMD 3.0, που πρόσφατα η εταιρία παρουσίασε. Το SMD 3.0 είναι μία νέα καινοτόμα τεχνολογία που φιλτράρει αποτελεσματικά σε μία σκηνή τα ζώα, τα φύλλα από τα δέντρα, το φως, κ.λπ., παρέχοντας με αυτό τον τρόπο βελτιωμένο ποσοστό ακρίβειας ανίχνευσης που αγγίζει το 99%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μειώνονται οι ψευδείς συναγερμοί που προκαλούνται από αυτούς τους παράγοντες και πως οι κάμερες εστιάζουν αποκλειστικά στους ανθρώπους και τα οχήματα.

Τέλος, εξίσου αποδοτικές πιστεύω πως είναι και οι νέες κάμερες της Dahua TiOC. Οι νέες αυτές κάμερες έρχονται με τη λειτουργία Active deterrence, προειδοποιώντας έναν επίδοξο εισβολέα πριν ακόμα εισβάλει στην περίμετρο μία οικίας. Ενεργοποιούν μία σειρήνα και ένα φως και είναι ιδανική επιλογή για εφαρμογές που απαιτούν υψηλή προστασία.

-Το «after sales service» είναι εξίσου σημαντική υπηρεσία με την ίδια την πώληση, αφού καθορίζει το κύρος μιας εταιρίας. Η δική σας εταιρία, πώς ανταποκρίνεται μετά την παράδοση ενός έργου στις ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν;

-Οι υπηρεσίες μετά την πώληση αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που λαμβάνει ο υποψήφιος αγοραστής πριν από την τελική του επιλογή. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους της σταθερής μας πορείας όλα αυτά τα χρόνια. Βρισκόμαστε δίπλα στον πελάτη, επεμβαίνοντας γρήγορα και αποτελεσματικά όποτε χρειαστεί, ενώ έχουμε δημιουργήσει και ένα τμήμα το οποίο στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.

 Ακόμα, έχουμε στη διάθεσή μας πλήρως επανδρωμένα οχήματα, εφοδιασμένα με όλα τα ανταλλακτικά που ενδεχομένως θα απαιτηθούν για την επισκευή με στόχο τον μηδενισμό του χρόνου αντιδράσεως και την άμεση εξυπηρέτηση των  πελατών μας.

-Πείτε μας μερικά από τα κορυφαία έργα που έχει υλοποιήσει η εταιρία σας.

-Τα τελευταία 30 χρόνια η εταιρία ειδικεύθηκε στην ηλεκτρονική οργάνωση εταιριών και ιδιωτών που χρήζουν ιδιαίτερης ασφαλείας, μελετώντας και εγκαθιστώντας αφενός μεν ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αφετέρου δε σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας όλο το απαιτούμενο δίκτυο δομημένης καλωδιώσεως με χαλκό, αλλά και με οπτικές ίνες, με στόχο την αντιμετώπιση των νέων τεχνολογιών πού απαιτούν οι πρόσφατες εξελίξεις.

Σας αναφέρω ενδεικτικά μερικά από τα έργα που έχουμε υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία.

  • Μελέτη και τοποθέτηση το 2012, δικτύου οπτικών ινών για την περιμετρική κάλυψη με κάμερες του διυλιστηρίου της MOTOR OIL στους Αγ. Θεοδώρους.
  • Από το 2009 έχουμε αναλάβει την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και κλειστών κυκλωμάτων τηλεοράσεως στα πρατήρια AVIN και CYCLON σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 180 συστήματα σε ισάριθμα πρατήρια.
  • Εξοπλισμός της Γερμανικής Πρεσβείας και της οικίας του Πρέσβη στην Αθήνα με σταθερές και κινητές κάμερες (SPEED DOME) HDCVI υψηλής ευκρίνειας.
  • Εις την Γεννάδειο βιβλιοθήκη μας αναθέσανε την ηλεκτρονική προστασία των σπάνιων βιβλίων που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
  • Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών.
  • Κτήριο WIENER LAB της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών.
  • Μουσείο-Αποθήκη αρχαίων αντικειμένων στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...