Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2021 00:40

Θυροτηλεοράσεις IP και 2 καλωδίων

Οι προτάσεις της ελληνικής αγοράς!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F360df16d0e02971a71c46adb353e3a8d XL

Οι θυροτηλεοράσεις έχουν εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από απλές συσκευές ενδοεπικοινωνίας σε εξωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου ο επισκέπτης πατάει ένα πλήκτρο απλά για να εισέλθει στο εσωτερικό ενός χώρου. Οι θυροτηλεοράσεις είναι σήμερα προηγμένες συσκευές ελέγχου πρόσβασης που συνεργάζονται και με άλλα συστήματα ασφαλείας για να καλύψουν…

Οι θυροτηλεοράσεις έχουν εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από απλές συσκευές ενδοεπικοινωνίας σε εξωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου ο επισκέπτης πατάει ένα  πλήκτρο απλά για να εισέλθει στο εσωτερικό ενός χώρου. Οι θυροτηλεοράσεις είναι σήμερα προηγμένες συσκευές ελέγχου πρόσβασης που συνεργάζονται και με άλλα συστήματα ασφαλείας για να καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες!

Η τάση της σύγχρονης κοινωνίας για εφαρμογή λύσεων αυτοματισμού στα σπίτια έχει συμβάλει θετικά στον κλάδο των θυροτηλεοράσεων, ο οποίος ήδη αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.  Σύμφωνα με έρευνα της Grand View Research, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς συσκευών ενδοεπικοινωνίας βίντεο άγγιξε τα 17,82 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 και αναμένεται να επεκταθεί ακόμα περισσότερο έως το 2025. Η ταχεία ανάπτυξη οφείλεται τόσο στις τεχνολογικές καινοτομίες όσο και στην ευκολία που προσφέρουν οι εν λόγω συσκευές.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συστημάτων θυροτηλεόρασης οι οποίοι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης που χρησιμοποιείται (αναλογικό, ψηφιακό, IP, κ.λπ.). Ο τύπος σύνδεσης είναι αυτός που επηρεάζει την όλη εγκατάσταση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιλογή του συστήματος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη είναι ευθύνη του επαγγελματία εγκαταστάτη και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το ποιο σύστημα είναι πιο αποτελεσματικό. Ωστόσο, όταν μιλάμε για παλιές πολυκατοικίες ή μονοκατοικίες, οι θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων, ακόμα και οι υβριδικές (2 καλωδίων και IP), μπορεί να είναι μονόδρομος.

Θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων

Οι θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων, όπως υποδηλώνει και το όνομα τους, βασίζονται στη χρήση 2 καλωδίων που συνδέουν τον εξωτερικό πίνακα με την οθόνη που βρίσκεται στο εσωτερικό κάθε οικίας. Αυτό το σύστημα ξεχωρίζει για τη γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση, ειδικά σε παλαιού τύπου εγκαταστάσεις, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος για τον τεχνικό. Οι θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και σε εγκαταστάσεις με απλά κουδούνια ή σε εγκαταστάσεις με προβληματικές καλωδιώσεις, καθώς ο τεχνικός μπορεί να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 2 καλώδια. Οι θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων έχουν κερδίσει το «στοίχημα» τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας μία ασφαλή επιλογή στους χρήστες που αναζητούν ένα συνδυασμό  απλότητας, κόστους, αποτελεσματικότητας και δια-λειτουργικότητας.

IP θυροτηλεοράσεις

Η υιοθέτηση του πρωτοκόλλου TCP/IP από τους κατασκευαστές θυροτηλεοράσεων, άνοιξε νέους ορίζοντες στην αγορά της ενδοεπικοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Η δημοτικότητα των IP θυροτηλεοράσεων συνεχίζεται να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και η αγορά αρχίζει να στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς την λύση IP, με ότι αυτό της προσφέρει.

Ο ερχομός των IP θυροτηλεοράσεων έφερε όλες εκείνες τις λειτουργίες που χρειάζονταν οι επιχειρήσεις και οι κατοικίες. Μερικές από αυτές, η απομακρυσμένη παρακολούθηση, η διαχείριση του χώρου και η εξ’ αποστάσεως πρόσβαση. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η ανέπαφη πρόσβαση ήταν μία λειτουργία που έλλειπε χρόνια από αυτές. Οι κωδικοί QR, η τεχνολογία Bluetooth και τα smartphone κινητά, είναι πλέον τα νέα πιστοποιητικά, ειδικά μετά και την πανδημία. Η ψηφιακή διανομή των δικαιωμάτων πρόσβασης προσέφερε μοναδικά οφέλη, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κάρτες-κλειδιά. Επίσης, τα IP συστήματα ενδοεπικοινωνίας μπορούν να τα διαχειρίζονται πολλαπλοί χρήστες εντός μιας επιχείρησης και όχι μόνο τα άτομα που βρίσκονται στην υποδοχή ενός κτηρίου. Είναι πράγματι ευέλικτες συσκευές, καθώς επιτρέπουν στο τελικό χρήστη να τις χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο (σύστημα βιντεοεπιτήρησης, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, access control κ.λπ.).

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δούμε με αλφαβητική σειρά ανά προμηθευτή το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά σε θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων και IP.

 

akatos.net
Η Hikvision, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές πρωτοποριακών προϊόντων και λύσεων βιντεοεπιτήρησης, λανσάρει το σύστημα ενδοεπικοινωνίας 2ης γενιάς, για να προσφέρει στους τελικούς χρήστες ένα ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης μέσω υψηλής ποιότητας εικόνας. Διαθέσιμο από την akatos.net το σύστημα θυροτηλεόρασης 2ης γενιάς της Hikvision, το οποίο είναι σχεδιασμένο για τοποθέτηση σε κατοικίες, μονοκατοικίες, γραφεία αλλά και δημόσιους χώρους. Το προηγμένο IP σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Hikvision, εξασφαλίζει κρυστάλλινο και καθαρό ήχο και ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως κάμερα Fisheye στα 2MP με νυχτερινή λειτουργία και αυτόματη προσαρμογή του IR και τεχνολογία «echo cancelation» για να απορρίπτει τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση. Επιπρόσθετα, το σύστημα υποστηρίζει τροφοδοσία PoE, μετατρέποντας την όλη εγκατάσταση εύκολη και πιο λειτουργική για τον τελικό χρήστη και είναι συμβατό με κάμερες και καταγραφικά.

Όταν κάποιος έρχεται στην πόρτα,  συμπεριφορές όπως το πάτημα των πλήκτρων, η χρήση κάρτας ή ακόμα και η αποσυναρμολόγηση του όλου συστήματος, θα ενεργοποιήσουν τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα θυροτηλεόρασης, καταγράφοντας παράλληλα εικόνα και βίντεο. Μερικές από τις συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα θυροτηλεόρασης της Hikvision είναι το «main module» DS-KD8003-IME1, το Ultra-slim monitor DS-KH8350-WTE1 (7’’ ίντσες), το monitor DS-KH8520-WTE1 (10’’ ίντσες), αλλά και πληθώρα άλλων περιφερειακών, όπως nametag modules, modules με πληκτρολόγια και card readers, στηρίγματα-πλαίσια εγκατάστασης, κ.λπ.  Πιο συγκεκριμένα, το module DS-KD8003-IME1, το οποίο αποτελεί και τη κεντρική μονάδα του συστήματος θυροτηλεόρασης, ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP (ευρεία γωνία 180 μοιρών), ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

Το module, ενσωματώνει επίσης Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O. Τροφοδοτείται με 12 VDC ή μέσω PoE επιτρέποντας την εξάλειψη περιττών καλωδίων, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και έρχεται με προστασία IP65 για να αντέχει στο νερό και στη σκόνη.  Όσον αφορά τα monitor, η Hikvision διαθέτει μεγάλη ποικιλία συσκευών, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών. Ένα από αυτά, το Ultra-slim monitor DS-KH8350-WTE1 που είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη «touch screen» οθόνη 7’’ IPS LCD, με ανάλυση 1024×600. Όπως και με το module της κάμερας, το μόνιτορ διαθέτει με τη σειρά του ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα 1 RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive και διαθέτει 8 εισόδους alarm. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα συναντήσουμε και μία υποδοχή για SD κάρτα για τοπική αποθήκευση βίντεο χωρητικότητας 32GB. Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, όπως και το μοντέλο DS-KH8350-TE1, έχουν κερδίσει βραβείο Red Dot για την πρωτοποριακή τους σχεδίασή. Τα monitor επιτρέπουν τη λήψη στιγμιοτύπου βίντεο και κατά τη διάρκεια της βιντεο-κλήσης, παρέχουν απομακρυσμένο ξεκλείδωμα της πόρτας μέσω client software και εφαρμογής για κινητό, και παράλληλα επιτρέπουν την ζωντανή παρακολούθηση βίντεο από όλους τους εξωτερικούς σταθμούς βίντεο και τις κάμερες που μπορεί να διαθέτει μια εγκατάσταση.

Τροφοδοτούνται μέσω PoE, ώστε να διευκολύνουν την εγκατάσταση, λειτουργούν σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και + 55°C, και έρχονται με τις πιστοποιήσεις FCC, IC, CE, C-TICK, ROHS, REACH, WEEE, UL, CB και RCM. Στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε και το στήριγμα-πλαίσιο εγκατάστασης DS-KD-ACW2, το οποίο στηρίζει τους υπόλοιπους μηχανισμούς του συστήματος θυροτηλεόρασης και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Στην ίδια σειρά περιλαμβάνεται και το module με τα μπουτόν «DS-KD-KK», το οποίο μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τον τύπο της οικίας. Το module αυτό διαθέτει 8 dip switch για το καθορισμό λειτουργίας, τροφοδοτείται μέσω του DS-KD8003-IME1 και μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τέλος, θα πρέπει αν αναφέρουμε και το νέο Villa door station, τη λύση που προσφέρει η εταιρία για βίλες.

Η εν λόγω λύση επιτρέπει ακόμα και την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των εσωτερικών σταθμών –monitor θυροτηλεόρασης και φυσικά την απομακρυσμένη διαχείριση μέσω της εφαρμογής για smartphone κινητά. Η διαχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί από το λογισμικό διαχείρισης iVMS-4200. Το λογισμικό χωρίζεται σε διάφορες υπό-ενότητες, και μέσω αυτών, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ή να αναπαράγει το βίντεο από τις συνδεδεμένες κάμερες, να λάβει ειδοποιήσεις στο κινητό, να διαχειριστεί απομακρυσμένα τους χρήστες του συστήματος, να δει την κατάσταση των συσκευών κ.λπ. Το λογισμικό υποστηρίζει πολλές ακόμα πρωτοποριακές λειτουργίες.

 

akatos th

akatos.net, τηλ.: 210-8074453.


AUTA HELLAS

Η AUTA είναι  μια Ισπανική εταιρεία που ιδρύθηκε το  1966. Με περισσότερα  από  50  χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή θυροτηλεφώνων, θυροτηλεοράσεων και μονάδων ελέγχου πρόσβασης για κτίρια, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους  Ευρωπαϊκούς  κατασκευαστές. Σε διεθνές  επίπεδο, είναι παρούσα σε περισσότερες από 40 χώρες, όπου η μάρκα AUTA είναι συνώνυμο με την τεχνολογία, το μοντέρνο σχεδιασμό, την ευελιξία και αξιοπιστία.

Με έδρα την Βαλένθια, είναι σε θέση να κατασκευάσει προϊόντα άριστης ποιότητας με τις υψηλότερες προδιαγραφές, και πιστοποιημένα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001. Συσκευές με κομψή σχεδίαση και διακριτικό design αποδεικνύονται οι καθημερινοί συνεργάτες δεκάδων χιλιάδων ευχαριστημένων πελατών στην Ελλάδα, αλλά και σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων όπως: έγχρωμα μόνιτορ θυροτηλεόρασης, θυροτηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, συστήματα ελέγχου πρόσβασης με κάρτα ή κωδικό, ηλεκτρικές κλειδαριές, εξαρτήματα αυτοματισμού και ελέγχου καμερών ασφαλείας, θυρών, γκαραζόπορτας, κλειδώματος, φωτισμού κ.ά.

 Όλα τα προϊόντα AUTA καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 3 ετών με δυνατότητα επέκτασης,

και εγγύηση στην επάρκεια ανταλλακτικών, αλλά και στη συμβατότητα αυτών που αντικαθιστούν παλαιότερα μοντέλα για 10 χρόνια το λιγότερο. Αυτό καθιστά της εταιρεία AUTA ένα από τα ποιο αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά εργοστάσια κατασκευής και υποστήριξης προϊόντων μετά την πώληση, σε αντίθεση με εργοστάσια τρίτων χωρών.

Η εταιρεία μας –ως επίσημος αντιπρόσωπος και service της AUTA στην Ελλάδα, είναι σε θέση να αναλάβει την μελέτη, υλοποίηση και συντήρηση συστημάτων για κατοικίες από 1 είσοδο και 1 διαμέρισμα έως, συγκροτήματα κατοικιών και κτηρίων έως 15×254 εισόδους, και έως 77.000 διαμερίσματα.

Η γκάμα των συστημάτων που παράγονται κυμαίνεται για τα συστήματα 1θυροτηλεόρασης από  ψηφιακό 2 καλωδίων (ακόμη και στη μπουτονιέρα), ψηφιακό 5 καλωδίων ή UTP (ιδανικό για παλιά κτήρια), ψηφιακό σύστημα δομημένης καλωδίωσης με συνδέσεις RJ45 Plug N Play, και ψηφιακό σύστημα 3 καλωδίων + RG59. Για τα συστήματα θυροτηλεφώνου διατίθενται: ψηφιακό σύστημα 2 καλωδίων, ψηφιακό 3 καλωδίων, ψηφιακό 4 καλωδίων και αναλογικό 4+Ν.

Όλα τα ψηφιακά συστήματα της AUTA έχουν εξαιρετικά μεγάλες δυνατότητες και διαθέτουν τις ίδιες λειτουργίες μεταξύ τους. Δέχονται στο ίδιο σύστημα με παράλληλη σύνδεση έως: 15 εξωτερικές μπουτονιέρες εικόνας/ήχου, 15 επιπλέον μπουτονιέρες δεύτερης εισόδου εικόνας/ήχου, και 15 ξεχωριστές εσωτερικές μπουτονιέρες εικόνας/ήχου ανά κτήριο. Υποστηρίζουν έως 254 εσωτερικά, έως 15 εσωτερικά στην ίδια κλήση, και 66 πλήκτρα κλήσης με μπουτονιέρες με μπουτόν ή 254 κλήσεις με μπουτονιέρες με πληκτρολόγιο. Η εταιρία μας αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και κατασκευή ειδικών μπουτονιερών, όπως ανοξείδωτες κολώνες, τοτέμ, γραμματοκιβώτια με αναγραφή οδού, μπουτονιέρες ειδικών χώρων, μπουτονιέρες με οθόνη digital signage, κλπ. Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτροστατικής βαφής RAL σε οποιοδήποτε χρωματισμό.

Η γκάμα μπουτονιερών διαθέτει τις μπουτονιέρες αλουμινίου, την ανοξείδωτη σειρά, και τις ειδικές κατασκευές. Για τις εσωτερικές συσκευές διατίθενται 5 διαφορετικά μοντέλα οθονών, με ακουστικό, χωρίς ακουστικό, touch, 4,3’’ και 7’’ και με Wi-Fi. Διατίθενται επίσης και 2 διαφορετικά μοντέλα θυροτηλεφώνων. Για την διευκόλυνση των εγκαταστατών, διατίθενται ΚΙΤ σε ειδικές τιμές για τα περισσότερα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για μια εγκατάσταση από μια μονοκατοικία έως μια πολυκατοικία. Όλα τα ΚΙΤ είναι επεκτάσιμα και μπορούν να συνδυαστούν για την δημιουργία μιας μεγαλύτερης εγκατάστασης.

Με μία ματιά

 • Πιστοποίηση ISO 9001.
 • Μεγάλη ποικιλία οθονών 4.3’’ και 7’’.
 • Διαθέσιμα KIT για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες.
 • Κατασκευή από αλουμίνιο.
 • Μεγάλη επεκτασιμότητα.

 

ayta th

AUTA HELLAS, τηλ.: 210-2516008.


ELS | Security & Automation Solutions
Η εταιρία Electrosystems παρουσιάζει τα νέα μοντέλα εξωτερικών μπουτονιερών και οθονών  της CGATE με δυνατότητα κάλυψης μικρών, μεσαίων αλλά και μεγάλων εγκαταστάσεων έως 32 διαμερίσματα μόνο με 2 καλώδια σε μικτή συνδεσμολογία μόνιτορ και θυροτηλεφώνων. Το μοντέλα θυροτηλεόρασης ανοικτής ακρόασης Simplicity και Elegant διαθέτουν έγχρωμη οθόνη TFT 4’’ ή 7’’ με εικόνα υψηλής ποιότητας. Οι οθόνες είναι επίτοιχης τοποθέτησης, με minimal σχεδιασμό για διακριτική παρουσία στον χώρο, αλλά και φινίρισμα που κάνει τη διαφορά. Η γκάμα των μόνιτορ ολοκληρώνεται με τα μοντέλα Elegant WiFi ανοικτής ακρόασης και δυνατότητας απομακρυσμένου χειρισμού από smartphone μέσω δωρεάν εφαρμογής. Επιπλέον τα μόνιτορ Memory της σειράς Elegant διαθέτουν δυνατότητα καταγραφής καθώς και 2 εισόδους alarm ανά μόνιτορ.

Οι νέες εξωτερικές μπουτονιέρες κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο ειδικής κοπής και αντοχής, διαθέτουν έγχρωμη κάμερα υψηλής ανάλυσης με υπερευρυγώνιο φακό. Η γωνία κάλυψής τους είναι 170° και 120°, αναλόγως μοντέλου και χρησιμοποιούν λευκά LED για το φωτισμό. Όλη η σειρά είναι modular και διαθέτει πλήθος στοιχείων (για έλεγχο πρόσβασης, κουτιά επίτοιχης τοποθέτησης, σκέπαστρα  κ.τ.λ.) ώστε να προσαρμόζεται στις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε εγκατάστασης. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία διαθέτει, πληθώρα από modules κατασκευασμένα από αλουμίνιο με φακό ανάλυσης 1920×1080, αυτόματη αντιστάθμιση οπίσθιου φωτισμού και πανοραμικό οπτικό πεδίο 170°. Στη σειρά θα συναντήσουμε και το πληκτρολόγιο 13500-KPD με φωτιζόμενα πλήκτρα, για άνοιγμα 2 κλειδαριών (Ρελέ 1 έως 1000 χρήστες/ Ρελέ 2 έως 10 χρήστες), το fingerprint module με καπάκι προστασίας 13500-FP, για άνοιγμα μίας κλειδαριάς (λειτουργεί αυτόνομα και υποστηρίζει έως 3000 χρήστες ), το ID card module 13500-EM125 με φωτιζόμενες ενδείξεις για άνοιγμα 2 κλειδαριών και τα module 1, 2 και 3 πλήκτρων 13500-S1, 13500-S2 και 13500-S3 αντίστοιχα. Στην εν λόγω κατηγορία θα συναντήσουμε 2 ακόμα camera modules, τα 13500-SD και 3500-SD-S1 με αισθητήρα 1/3 και ανάλυση 733×493, καθώς και το audio module13500-AUDIO, που μπορεί να συνεργαστεί με τη συσκευή CGate camera mixer Bus. Στα γενικά χαρακτηριστικά της οφείλουμε να αναφέρουμε ότι διαθέτει βαθμό προστασίας IP54 που την καθιστά κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους.

Τέλος πολύ δελεαστικές επιλογές αποτελούν και τα KIT 1 και 2 κλήσεων της σειράς, για μικρές εγκαταστάσεις με πολύ εύκολη τοποθέτηση και πλούσια χαρακτηριστικά. Διατίθενται σε 3 τύπους (ROCK , DOUBLE , WIFI) τα οποία έρχονται σε ειδική συσκευασία μεταφοράς. Τα CGate Kit Rock, Double και Wi-Fi αποτελούν ολοκληρωμένες και έτοιμες λύσεις για ένα ή δυο διαμερίσματα με δυνατότητα επέκτασης δεύτερης εισόδου, αλλά και περισσότερων μόνιτορ ανά κλήση. Συνδυάζονται αρμονικά με όλα τα παρελκόμενα της εταιρίας CGate και δίνουν λύσεις σε κάθε μικρή και μεσαία εγκατάσταση. Τα 3 δυνατά σημεία των προϊόντων της CGate είναι το ισχυρό σήμα μετάδοσης (εικόνας και δεδομένων), τα υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής των εξωτερικών σταθμών και η απλότητα στα μόνιτορ για όλους τους χρήστες. Η μετάδοση του σήματος γίνεται απλά με 2 καλώδια και αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε ακόμα και το παλιό και ξεπερασμένο σας κουδούνι σε θυροτηλεόραση για μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.

Μεγάλη γκάμα θα βρούμε και σε βάσεις-πλαίσια για τους μηχανισμούς. Ειδικότερα θα συναντήσουμε τα εξής μοντέλα: 13500-FRAME W1000 (πλαίσιο για 1 module), 13500-FRAME W2000 ( Πλαίσιο για 2 module), 13500-FRAME W3000 (Πλαίσιο για 3 module), 13500-EB1000 ( Βάση χωνευτής τοποθέτησης για 1 module, 13500-EB2000 (Βάση χωνευτής τοποθέτησης για 2 module), 13500-EB3000 ( Βάση χωνευτής τοποθέτησης για 3 module), 13500-COVER WM1000 ( Προστατευτική βάση με γείσο επιφανειακής τοποθέτησης για 1 module, 13500-COVER WM2000 ( Προστατευτική βάση με γείσο επιφανειακής τοποθέτησης για 2 module), 13500-COVER WM3000 (Προστατευτική βάση με γείσο επιφανειακής τοποθέτησης για 3 module και 13500-DAVB (Στήριγμα γωνιακής τοποθέτησης ( μόνο για το κουτι WM3000).

Σημαντικός παράγοντας στην επιλογή της συγκεκριμένης λύσης της CGATE είναι η διετής εργοστασιακή εγγύηση, η εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη που διαθέτει η εταιρία Electrosystems για όλη την γκάμα των προϊόντων, τα ανταλλακτικά καθώς και τα marketing tools για την προώθηση του προϊόντος στο κανάλι των πελατών σας!

 

els th

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

 


FETRONIC
Τα συστήματα των 2 καλωδίων είναι αυτά που έχουν κυριαρχήσει την τελευταία δεκαετία στην Ελληνική, όπως και στην παγκόσμια αγορά. Τη δεκαετία του 90, γερμανικές εταιρίες όπως η GIRA, Siedle και άλλες παρουσίασαν τεχνολογία 2 καλωδίων όπου μεταφέρει πληροφορία, εικόνα και ήχο μόνο από 2 καλώδια. Ασπρόμαυρες οθόνες, έγχρωμες και θυροτηλέφωνα σε ένα μεικτό σύστημα. Τη δεκαετία του 2000 Ιταλικά εργοστάσια παρουσιάζουν τα δικά τους συστήματα 2 καλωδίων με πολλά προβλήματα, τα οποία χρόνο με το χρόνο προσπάθησαν να τα διορθώσουν. Κάποιες εταιρίες από αυτές τα διόρθωσαν κάποιες έκλεισαν γιατί στην προσπάθεια τους να επακολουθήσουν τον ανταγωνισμό επένδυσαν πολλά χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν, και άλλες εξαγοράστηκαν. Τη δεκαετία του 2010 εμφανίζονται κινεζικές εταιρίες όπου προτείνουν 2 καλώδια χωρίς πολικότητα. Η πρώτη κινεζική εταιρία ήταν αυτή που εμείς φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα το 2008. Δέκα χρόνια σήμερα έχουμε 2 καλωδίων συστήματα από την εταιρία Vtec.

Δέκα χρυσά χρόνια για την εταιρία, μιας και ο κινέζος κατασκευαστής κατάφερε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει στην Κίνα μοντέλα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρίες-εργοστάσια. Δυο καλώδια χωρίς πολικότητα σημαίνει ευκολία για τον εγκαταστάτη και οικονομία στον πελάτη-τελικό χρήστη. Η τεχνολογία των 2 καλωδίων στα συστήματα θυροτηλεοράσεων και θυροτηλεφώνων δεν καλύπτει μόνο την ανάγκη για εικόνα και ήχο από την είσοδο, αλλά και άλλες δυνατότητες, όπως μνήμη φωτογραφιών και video, μεταφορά εικόνας – ήχου και άνοιγμα πόρτας απομακρυσμένα μέσω δικτύου. Οθόνες αφής και ενδοεπικοινωνίας συνεργάζονται με τηλεφωνικά κέντρα και κάνουν και έκτροπη κλήσεις μέσω τηλέφωνου. Το κυριότερο είναι ότι πλέον η θυροτηλεόραση δεν είναι ένα είδος πολυτελείας, αλλά ένα προσιτό μέτρο ασφαλείας. Η FETRONIC εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται, επιτυγχάνοντας μία σταθερά ανοδική πορεία στο κλάδο των συστημάτων ασφαλείας και ειδικότερα στα συστήματα θυροτηλεόρασης. Διαθέτει συστήματα τεχνολογίας 2 καλωδίων και πιο συγκεκριμένα μπουτονιέρες σε «ειδικές» διαστάσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα διαθέσιμα μοντέλα θυροτηλεοράσεων 2 καλωδίων. Η μπουτονιέρα θυροτηλεόρασης INOX 4S ID 2 καλωδίων, είναι κατασκευασμένη από ατσάλι πάχους 2mm και έρχεται με Standard έγχρωμη κάμερα με ευρυγώνιο φακό, με τη δυνατότητα προσθήκης και Access Control. Διαθέτει υπέρυθρα LED για νυχτερινή λήψη, άθραυστο προστατευτικό τζαμάκι, φωτιζόμενα μπουτόν με γαλάζιο LED, ρυθμιζόμενη κάμερα (πάνω – κάτω – δεξιά – αριστερά), δυνατότητα επέκτασης σε 4 εισόδους, καθώς και δυνατότητα αλλαγής ονόματος χωρίς άνοιγμα της μπουτονιέρας, με χωνευτή ή επίτοιχη τοποθέτηση. Να προσθέσουμε, πως όλες οι μπουτονιέρες έρχονται με ευρυγώνια κάμερα 170° για καλύτερη θέαση και αυτόματο ή χειροκίνητο ζουμ, έχουν ενσωματωμένο καρταναγνώστη και επιλογή για πρόσβαση μέσω πληκτρολογίου, Bluetooth και WiFi.

Όλα τα συμβάντα-γεγονότα του συστήματος αποθηκεύονται στο cloud. Τέλος, η εγγραφή νέας κάρτας ή η διαγραφή μίας υπάρχουσας κάρτας πραγματοποιείται και μέσω της εφαρμογής στο smartphone κινητό. Αναφορικά με τα μόνιτορ, η εταιρία προσφέρει πληθώρα μοντέλων, όπως την έγχρωμη οθόνη θυροτηλεόρασης 7″, FC45/NT, η οποία έχει αντικαταστήσει το μόνιτορ FC64. Έρχεται χωρίς ακουστικό, με δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας, δυνατότητα αυτόκλησης (για να μπορεί να έχει εικόνα και να ανοίγει την πόρτα χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί εισερχόμενη κλήση) και λειτουργία hands free ανοιχτής ακρόασης. Να σημειώσουμε πως η εταιρία έχει αντικαταστήσει τις οθόνες 4 ιντσών με οθόνες 7 ιντσών, στην ίδια τιμή!

Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε το μόνιτορ FC45 (έγχρωμη οθόνη θυροτηλεόρασης 7” χωρίς ακουστικό με ενσωματωμένη μνήμη χωρητικότητας 160 φωτογραφιών), την έγχρωμη οθόνη θυροτηλεόρασης 7″ FC 45/WM (χωρίς μνήμη). Διαθέσιμο είναι και το έγχρωμο μόνιτορ FC45/Wi-Fi με οθόνη και πλήκτρα αφής. Το εν λόγω μόνιτορ διαθέτει ψηφιακό μενού τελευταίας γενιάς, ψηφιακή ρύθμιση contrast – φωτεινότητας, επιλογή ήχου κλήσης (15 μελωδίες), ενδοεπικοινωνία χωρίς επιπλέον καλώδια, δυνατότητα ελέγχου εικόνας και μεταφοράς κλήσης απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής και μνήμη χωρητικότητας έως και 800 φωτογραφίες.

fetronic th

FETRONIC, τηλ.: 210-9421802.


 

Force Electronics
Διαθέσιμο από τη Force Electronics, το νέο σύστημα θυροτηλεόρασης δεύτερης γενιάς της Hikvision! Η Hikvision, κορυφαίος προμηθευτής καινοτόμων προϊόντων και λύσεων παρακολούθησης βίντεο, λανσάρει το νέο πρωτοποριακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας βίντεο δεύτερης γενιάς, το οποίο παρέχει στους τελικούς χρήστες μεγαλύτερη αξιοπιστία, αλλά και υψηλή ποιότητα εικόνας. Το προηγμένο IP σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Hikvision, εξασφαλίζει κρυστάλλινο και καθαρό ήχο και ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως, κάμερα Fisheye στα 2MP με νυχτερινή λειτουργία και αυτόματη προσαρμογή του IR και τεχνολογία «echo canceler» για να απορρίπτει τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση. Επιπρόσθετα, το σύστημα υποστηρίζει τροφοδοσία PoE, μετατρέποντας την όλη εγκατάσταση εύκολη και πιο λειτουργική για τον τελικό χρήστη και είναι συμβατό με κάμερες και καταγραφικά. Όταν κάποιος έρχεται στην πόρτα,  συμπεριφορές – όπως το πάτημα των κουμπιών, η χρήση κάρτας ή ακόμα και η αποσυναρμολόγηση του όλου συστήματος, θα ενεργοποιήσουν τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα θυροτηλεόρασης, καταγράφοντας παράλληλα εικόνα και βίντεο. Ας δούμε μερικές από τις συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα θυροτηλεόρασης της Hikvision.

DS-KD8003-IME1

Το module DS-KD8003-IME1, ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP (ευρεία γωνία 180 μοιρών), ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Το module, ενσωματώνει επίσης Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O. Τροφοδοτείται με 12 VDC ή μέσω PoE επιτρέποντας την εξάλειψη περιττών καλωδίων, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και έρχεται με προστασία IP65 για να αντέχει στο νερό και στη σκόνη.

DS-KH8350-WTE1

Το DS-KH8350-WTE1 που θα δείτε στην εικόνα 2, είναι το Ultra-slim monitor του συστήματος θυροτηλεόρασης και είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη «touch screen» οθόνη 7’’ IPS LCD, με ανάλυση 1024×600. Όπως και με το module της κάμερας, το μόνιτορ διαθέτει με τη σειρά του ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα 1 RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive και διαθέτει 8 εισόδους alarm. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα συναντήσουμε και μία υποδοχή για SD κάρτα για τοπική αποθήκευση βίντεο χωρητικότητας 32GB. Το εν λόγω πληκτρολόγιο έχει κερδίσει και βραβείο Red Dot για την πρωτοποριακή σχεδίασή του το 2017. Όσο αφορά τις δυνατότητές του, το monitor επιτρέπει το στιγμιότυπο βίντεο και κατά τη διάρκεια της βιντεο-κλήσης, το απομακρυσμένο ξεκλείδωμα της πόρτας μέσω client software και εφαρμογής για κινητό και παράλληλα την ζωντανή παρακολούθηση βίντεο από όλους τους εξωτερικούς σταθμούς βίντεο και τις κάμερες που μπορεί να διαθέτει μία εγκατάσταση. Και αυτή η συσκευή μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω PoE, ώστε να διευκολύνει την εγκατάσταση, λειτουργεί σε θερμοκρασίες -10°C και + 55°C, και έρχεται με τις πιστοποιήσεις FCC, IC, CE, C-TICK, ROHS, REACH, WEEE, UL, CB και RCM. Στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε και στηρίγματα/πλαίσια εγκατάστασης, τα οποία κρατάνε τους υπόλοιπους μηχανισμούς του συστήματος θυροτηλεόρασης και είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Διαθέσιμο από τη Force Electronics και η θυροτηλεόραση 2 καλωδίων της Hikvision, η οποία είναι ιδανική για υφιστάμενες, αλλά και για νέες εγκαταστάσεις. Το κεντρικό module που θα συναντήσουμε στη σειρά (DS-KD8003-IME2), ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP και ευρεία γωνία 180 μοιρών, ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Το νέο module, ενσωματώνει επίσης Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O.

force th

Force Electronics, τηλ.: 2310-805180.

 


G.I. Security SA
Διαθέσιμες από τη G.I. Security, οι νέες θυροτηλεοράσεις τεχνολογίας IP και 2 καλωδίων της Safire για υφιστάμενες αλλά και νέες εγκαταστάσεις. Η Safire, είναι ένας ευρωπαϊκός κατασκευαστής συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και παρακολούθησης βίντεο που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες εγκαταστάτες συναγερμού. Διαθέτει μία μεγάλη γκάμα θυροτηλεοράσεων τεχνολογίας IP και 2 καλωδίων, η οποία ικανοποιεί από βασικές, μέχρι και πολύπλοκες εγκαταστάσεις ( βίλλες, πολυώροφα κτήρια, γραφεία, σπίτια, κ.λπ.).

Πιο συγκεκριμένα, στην IP modular γκάμα προϊόντων θυροτηλεόρασης θα συναντήσουμε τις μεταλλικές μπουτονιέρες SF-VI112-IPW-1MF (1 διαμέρισμα), SF-VI112-IPW-2MF(2 διαμερίσματα) και SF-VI112-IPW-4MF (4 διαμερίσματα). Οι εν λόγω μπουτονιέρες διαθέτουν σώμα από κράμα αλουμινίου, πρωτοποριακό σχεδιασμό και προστασία IP65 και ΙΚ08 για προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα και χτυπήματα αντίστοιχα. Ενσωματώνουν αναγνώστη καρτών mifare για εύκολη πρόσβαση, Noise suppression και echo cancellation τεχνολογίες για να απορρίπτουν τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση, καθώς και συμπίεση Η.264 για να μειώσουν τις απαιτήσεις του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου. Στην πρόσοψή τους συναντάμε 3 ενδείξεις LED και κάμερα με ανάλυση 2MP και τεχνολογία IR για εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Τροφοδοτούνται με 12 VDC ή απευθείας με καλώδιο Ethernet καθώς υποστηρίζουν τεχνολογία PoE.  Στην  IP σειρά θα συναντήσουμε και τα monitor SF-VIDISP01-7WIP(7”) και SF-VIDISP05-10WIP-A(10”). Το SF-VIDISP01-7WIP έρχεται με πολύχρωμη οθόνη αφής TFT 7 ιντσών με ανάλυση 1024×600 και υποστήριξη Wi-Fi 802.11 b/g/n. Διαθέτει μία θύρα RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive και λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10 °C και +50 °C. Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε και το monitor SF-VIDISP05-10WIP-A. Όλα τα monitor υποστηρίζουν το πρωτόκολλο SIP, που επιτρέπει την μεταφορά πληροφοριών είτε μέσω του διαδικτύου, είτε μέσω ενός τοπικού δικτύου. Τέλος, διαθέσιμο και το Wi-Fi IP Video Door Station «SF-VI111-IPW-1MF», μία συσκευή ιδανική για βίλλες και μονοκατοικίες με βαθμό στεγανότητας IP65, ενσωματωμένο καρταναγνώστη και κάμερα στα 2MP με τεχνολογία True WDR για απόδοση εικόνων ακόμα και σε συνθήκες με έντονο φωτισμό.

Σε ότι αφορά τις θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων, εκεί θα συναντήσουμε το κεντρικό module της Safire SF-VIMOD-CAM-2  με ενσωματωμένη fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP και ευρεία γωνία 180 μοιρών. Το συγκεκριμένο module έρχεται με Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O. Τροφοδοτείται με 12 VDC ή μέσω PoE,  επιτρέποντας την εξάλειψη περιττών καλωδίων, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και έρχεται με προστασία IP65 για να αντέχει στο νερό και στη σκόνη.

Για το εν λόγω σύστημα, διαθέσιμο θα βρούμε το μόνιτορ SF-VIDISP01-7W2, με οθόνη αφής TFT 7”, 8 εισόδους και 2 εξόδους alarm και ενσωματωμένη υποδοχή για TF κάρτα μέγιστης χωρητικότητας 32GB. Μέσω της εφαρμογής, το όλο σύστημα σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε εξ αποστάσεως την πόρτα, να παρακολουθήσετε ζωντανό βίντεο από όλα τα door station που έχετε συνδέσει, καθώς και από τις κάμερες παρακολούθησης.

Μαζί με τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, διαθέσιμα από τη G.I. Security θα βρείτε και άλλα παρελκόμενα όπως βάσεις για τις μπουτονιέρες, modules με πληκτρολόγια για την πρόσβαση μέσω κωδικού, μετατροπείς και πολλά ακόμα.

Η G.I. SECURITY ή Greece Intenational Security ιδρύθηκε το 1978 στην Παιανία Αττικής και σύντομα καθιερώθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις Συστημάτων Ασφαλείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρεία G.I. SECURITY S.A. δραστηριοποιείται μόνο στην Χονδρική Πώληση, Διανομή και Υποστήριξη των προϊόντων που εισάγει. Στόχος της είναι να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους τομείς της Ηλεκτρονικής Ασφάλειας. Εξειδικεύεται στην εισαγωγή και διάθεση, στην Ελληνική, Βαλκανική και Κυπριακή αγορά, συστημάτων ασφαλείας των κορυφαίων και πιο αναγνωρισμένων κατασκευαστικών οίκων του εξωτερικού.

 

gi th

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.


 

Grande Security ΑΕ.
Διαθέσιμη από την Grande Security ΑΕ., η θυροτηλεόραση 2 καλωδίων της Hikvision για νέες και υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Το σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων που προσφέρει η εταιρία απαρτίζεται από το κεντρικό module της Hikvision DS-KD8003-IME2 και το μόνιτορ DS-KH6320-WTE2. Το κεντρικό module της Hikvision DS-KD8003-IME2 ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP με ευρυγώνιο φακό 180 μοιρών στον οριζόντιο άξονα και 96 μοιρών στο κάθετο άξονα, ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Το νέο module, ενσωματώνει επίσης Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O. Τροφοδοτείται με 12 VDC ή μέσω PoE, επιτρέποντας την εξάλειψη περιττών καλωδίων, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και έρχεται με προστασία IP65 για να αντέχει στο νερό και στη σκόνη.

Σε ότι αφορά τα διαθέσιμα monitor της σειράς, διαθέσιμο θα βρούμε το DS-KH6320-WTE2. Το εν λόγω μόνιτορ είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη «touch screen» οθόνη 7’’ TFT LCD, με ανάλυση 1024×600. Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα 1 RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive, 8 εισόδους alarm και είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP, SIP και RTSP. Ενσωματώνει υποδοχή για TF κάρτα χωρητικότητας 32GB, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10 °C και 50°C και οι διαστάσεις του είναι 200 mm × 140 mm × 15.1mm. Τα μόνιτορ που αναφέραμε παραπάνω έχουν ενσωματωμένο Wi-Fi, υποστηρίζουν πρωτόκολλο SIP για σύνδεση με τηλεφωνικό κέντρο και συνδέονται στο Cloud της Hikvision, Hik-connect για τον απομακρυσμένο έλεγχο της θυροτηλεόρασης. Διαθέσιμο από την εταιρία είναι και το KIT ψηφιακής θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων DS-KIS702. Το KIT της Hikvision αποτελείται από τη μπουτονιέρα DS-KD8003-IME2, το μόνιτορ DS-KH6320-WTE2 και τον διανομέα DS-KAD704. Το DS-KH6320-WTE2 είναι ένα monitor με έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ TFT LCD με ανάλυση 1024×600. Το μόνιτορ διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία έξοδο alarm και έρχεται με αλγόριθμο συμπίεσης H.264.

Το όλο σύστημα υποστηρίζει τροφοδοσία PoE, μετατρέποντας την όλη εγκατάσταση εύκολη και πιο λειτουργική για τον τελικό χρήστη και είναι συμβατό με κάμερες και καταγραφικά. Όταν κάποιος έρχεται στην πόρτα,  συμπεριφορές – όπως το πάτημα των κουμπιών, η χρήση κάρτας ή ακόμα και η αποσυναρμολόγηση του όλου συστήματος, θα ενεργοποιήσουν τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα θυροτηλεόρασης, καταγράφοντας παράλληλα εικόνα και βίντεο.

Στη σειρά προϊόντων θα βρείτε διαθέσιμο και το στήριγμα-πλαίσιο εγκατάστασης DS-KD-ACW2, το οποίο κρατάει τους υπόλοιπους μηχανισμούς του συστήματος θυροτηλεόρασης και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Τέλος στη σειρά θα συναντήσουμε και το module με τα μπουτόν «DS-KD-KK», το οποίο μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τον τύπο της οικίας. Το module αυτό, διαθέτει 8 dip switch, για το καθορισμό λειτουργίας, τροφοδοτείται μέσω του  DS-KD8003-IME1 και μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στο κάτω μέρος της οθόνης διαθέτει υποδοχή για κάρτα TF, επιτρέποντας την τοπική αποθήκευση βίντεο. Η διαχείριση πραγματοποιείται μέσω του λογισμικού διαχείρισης iVMS-4200. Το λογισμικό χωρίζεται σε διάφορες υπό-ενότητες, και μέσω αυτών, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ή να αναπαράγει το βίντεο από τις συνδεδεμένες κάμερες, να λάβει ειδοποιήσεις στο κινητό, να διαχειριστεί απομακρυσμένα τους χρήστες του συστήματος, να δει την κατάσταση των συσκευών κ.λπ. Το iVMS 4200 εφαρμόζεται ευρέως σε έργα μικρής κλίμακας και είναι δωρεάν, όπως δωρεάν είναι και η υποστήριξή του. Το iVMS και τις διάφορες εκδόσεις του, θα τις βρείτε διαθέσιμες στο portal της Hikvision.

 

grande th

Grande Security Α.Ε, τηλ.: 210-2139999.


 

ΗΛΚΑ ΑΕ.

Η HIKVISION διαθέτει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων intercom, προσφέροντας ποικιλομορφία λύσεων, υψηλό design, μοναδικά χαρακτηριστικά καθώς και ευκολία εγκατάστασης και χρήσης. Είναι ιδανική λύση για μονοκατοικίες, βίλλες, πολυκατοικίες, γραφεία, επιχειρήσεις, συγκροτήματα κτιρίων, κ.λπ. Πρόκειται για την δημοφιλή σειρά Modular IP Video Intercom 2ης γενεάς, η οποία περιλαμβάνει συσκευές Ethernet – PoE για εγκαταστάσεις σε περιβάλλον δικτύου Ethernet ή συσκευές 2 καλωδίων, προκειμένου να χρησιμοποιείται όχι μόνο σε νέες εγκαταστάσεις, αλλά και για την ανακαίνιση παλαιών εγκαταστάσεων με υπάρχουσες καλωδιώσεις.

Σε μια εγκατάσταση μπορούν να αναμιχθούν συσκευές και των δύο μεθόδων διασύνδεσης (Ethernet & 2 καλωδίων), καθώς η βάση της τεχνολογίας είναι η ίδια (IP), ανεξάρτητα από τον τρόπο διασύνδεσης.

Σε ένα σύστημα μπορούμε να έχουμε από 1 ως 16 εξωτερικούς σταθμούς εισόδου (μπουτονιέρες), καλύπτοντας και ανάγκες συγκροτημάτων κτιρίων, με πολλαπλές εισόδους.

Οι κύριοι εσωτερικοί σταθμοί (κύρια μόνιτορς θυροτηλεόρασης), που αντιστοιχούν στα διαμερίσματα των ενοίκων του κτιρίου ή του συγκροτήματος, μπορούν να είναι από 1 ως περισσότερα από 500. Σε κάθε διαμέρισμα, εκτός από το κύριο μόνιτορ, μπορούμε να έχουμε ως και ακόμη 5 μόνιτορς (επεκτάσεις) καθώς επίσης και 1 επιπλέον ατομική, για το διαμέρισμα μπουτονιέρα στην εξώπορτά του, αντί για κουδούνι.

Η μπουτονιέρα είναι αρθρωτής (modular) κατασκευής, που «κτίζεται» ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σημείου της εγκατάστασης, περιλαμβάνοντας από 1 έως 9 modules. Κάθε μπουτονιέρα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον το βασικό Master IP Module, που διατίθεται σε 2 εκδόσεις (Ethernet – PoE και 2 καλωδίων), ανάλογα με τον τρόπο διασύνδεσης που θα επιλεγεί και περιλαμβάνει την κάμερα, το μικρόφωνο, το μεγάφωνο, 1 πλήκτρο κλήσης, τον έλεγχο των κλειδαριών και τη θύρα Ethernet ή το interface 2 καλωδίων, αντίστοιχα. Η μπουτονιέρα μπορεί να συμπληρωθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, με επιπλέον προαιρετικά modules, όπως: επέκταση 6 πλήκτρων κλήσης (μπορεί να χρησιμοποιηθούν όσες επεκτάσεις χρειάζονται για να καλυφθεί ο αριθμός των ενοίκων), module ενδείξεων, module πληκτρολογίου, module αναγνώστη καρτών, module με οθόνη LCD και πλήκτρα ελέγχου, κενό module και σύντομα και άλλα modules. Για την τοποθέτηση των modules διατίθενται 2 κατηγορίες βάσεων, επίτοιχες και χωνευτές, ικανές να φιλοξενήσουν η κάθε μια από 1, 2 ή και 3 modules. Για τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, στις οποίες απαιτείται η χρήση περισσότερων modules (ως 9), μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες βάσεις σε σειρά, η μια δίπλα στην άλλη.

Η σειρά συμπληρώνεται από 7 μόνιτορς με έγχρωμες οθόνες αφής 7΄΄ ~ 10΄΄, υψηλή ανάλυση και μοναδικό design, φιλικό user interface V2.0 plug & play με εικονίδια. Τα έξι από αυτά υποστηρίζουν σύνδεση Ethernet και τροφοδοσία PoE ή 12VDC, ενώ το έβδομο, σύνδεση και τροφοδοσία μέσω 2 καλωδίων. Όλες οι οθόνες (εκτός του οικονομικότερου μοντέλου) διαθέτουν επίσης WiFi, ελληνικό μενού και ελληνικά φωνητικά μηνύματα.

Για τη διασύνδεση των επιμέρους συσκευών Ethernet-PoE (μπουτονιέρες – μόνιτορς) μεταξύ τους, χρησιμοποιούνται κοινά Ethernet switches, ενώ για τις συσκευές 2 καλωδίων, οι ειδικοί διανομείς 2 καλωδίων DS-KAD706 & DS-KAD706-S.

Για κάθε κύριο μόνιτορ (διαμέρισμα) της εγκατάστασης, προβλέπεται και ένας λογαριασμός cloud στο Ηik_Connect. Στην περίπτωση πολυκατοικιών, η απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω mobile συσκευών γίνεται ανεξάρτητα για κάθε διαμέρισμα, αξιοποιώντας τις ατομικές συνδέσεις WiFi και Internet του διαμερίσματος.

Η HIKVISION δημιούργησε και τη νέα σειρά Stainless Steel από μπουτονιέρες Modular IP Video Intercom, η οποία λειτουργικά είναι ίδια με την κανονική σειρά αλλά προσφέρει μια διαφορετική, περισσότερο πολυτελή, εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι (brushed stainless steel), που αναβαθμίζει αισθητικά κάθε χώρο εισόδου.

Η δημοφιλής σειρά Modular IP Video Intercom 2ης γενεάς της Hikvision προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων και λύσεων με μοναδικά χαρακτηριστικά και ευκολία εγκατάστασης. Οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας της Hikvision είναι η ιδανική επιλογή για τοποθέτηση σε νέες εγκαταστάσεις, αλλά και σε παλαιότερες με υπάρχουσα καλωδίωση.

 

hlka th

ΗΛΚΑ ΑΕ, τηλ.: 210-6071510.

 


KARSON S.A.

Η ΚΑΡΣΟΝ, η παλαιότερη Εταιρεία Θυροτηλεοράσεων στην Ελλάδα, παρουσιάζει τα νέα, αναβαθμισμένα Ψηφιακά συστήματα του Ιταλικού πρωτοπόρου Κατασκευαστή Urmet: το 2Voice, ιδανικό για αντικαταστάσεις παλαιών συστημάτων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο & το Ipervoice για συστήματα θυροτηλεόρασης με δομημένη καλωδίωση δικτυού. Τα συστήματα Urmet, πλήρως αξιόπιστα και σε ανταγωνιστικές τιμές, σχεδιάστηκαν μαζί με εγκαταστάτες μέσα από την εμπειρία της εργασίας τους ώστε να μεταφράζουν τις ανάγκες των πελατών σε καινοτομίες και πλεονεκτήματα.

“2Voice”: Ανανεωμένο Ψηφιακό σύστημα 2 καλωδίων και με ρυθμίσεις από smartphone
Το 2Voice απαιτεί συνδέσεις με χρήση ΜΟΝΟ δύο συρμάτων ΠΑΝΤΟΥ,  ενώ προσφέρει τάχιστο  προγραμματισμό με dip switches, και δυνατότητα ρυθμίσεων μέσω Smartphone, όλα σχεδιασμένα για να κάνουν τη δουλειά του εγκαταστάτη γρήγορη και εύκολη.

Τα πλεονεκτήματα των εξελιγμένων λειτουργιών, όπως η ελεύθερα διαμορφώσιμη ενδοεπικοινωνία μεταξύ χρηστών, το κέντρο θυρωρού, η ξεχωριστή κλήση για την εσωτερική πόρτα, η  δυνατότητα video-παρακολούθησης, το άνοιγμα γκαραζόπορτας, η ανίχνευση ανοικτής πόρτας, το πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης και πολλά άλλα, είναι μερικές μόνο από τις βασικές δυνατότητες των συστημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις νέες δυνατότητες και συσκευές που προστέθηκαν στο σύστημα όπως η συσκευή Callme για την πλήρη  απομακρυσμένη διαχείριση κλήσεων (εικόνα, ομιλία άνοιγμα κλειδαριάς) μέσω δικτύου από το κινητό μας (Smartphone) και τα νέα μοντέλα οθονών με την υποστήριξη ασυρμάτων πομπών του συστήματος διαχείρισης φορτίων και φωτισμού YOKIS, που κάνουν των τηλεχειρισμό και την επέκταση των δυνατοτήτων του συστήματος προσαρμόσιμη στις νέες ανάγκες που προκύπτουν. Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο modular πίνακα εισόδου ALPHA έρχεται με  δυνατότητα πρόσβασης με ευρετήριο ονομάτων και ενδείξεις για ΑΜΕΑ που διαθέτει και βελτιωμένα χαρακτηριστικά αντοχής ΙΚ08 και στεγανότητας ΙΡ55.

Σαφώς και η αντικατάσταση παλαιών συστημάτων σε ανακαινίσεις είναι πολύ εύκολη με το σύστημα 2Voice, καθώς δεν απαιτείται η αντικατάσταση των παλαιών καλωδίων.

Το σύστημα είναι ιδανικό για βίλλες, πολυκατοικίες, ακόμη και μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών, καθώς καλύπτει μεγάλο αριθμό χρηστών: μέχρι 128 χρήστες ανά στήλη, 32 στήλες με 4 κύριες εισόδους σε ένα ολικό σύνολο 4096 χρηστών.

Και ως συνήθως η Urmet προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε μοντέλα πινάκων εισόδου: SINTHESI S2 modular με τετραγωνισμένα πλαίσια σε ανοδιωμένο αλουμίνιο  & εμφάνιση γυαλισμένο ατσάλι (Polished Steel) και SINTHESI-STEEL σε ανοξείδωτο ατσάλι, ή μονολιθικούς digital ELECTA και EXIGO, ο οποίος είναι προσαρμόσιμος κατόπιν παραγγελίας στις ανάγκες του πελάτη σε βουρτσισμένο ατσάλι ή ορειχάλκινος. Και βέβαια ποικιλία  και νέες ανανεωμένες συσκευές  διαμερίσματος με χειρολαβή ή χωρίς από 4,3’’ (σειρά MIRO) έως και 7’’  (σειρά VMODO).

Ipervoice Ψηφιακά συστήματα θυροτηλεόρασης με δομημένη καλωδίωση δικτύου

Τα ψηφιακά συστήματα με συμβατή καλωδίωση CAT5, με IP-compatible εξωτερική επικοινωνία και ειδικού πρωτοκόλλου στο εσωτερικό, αποτελούν την τελευταία εξέλιξη στον τομέα των θυροτηλεοράσεων και οικιακών αυτοματισμών.

Με απεριόριστες δυνατότητες επέκτασης και αριθμού στηλών, τα συστήματα αυτά  είναι ιδανικά συστήματα για απλοποίηση της εγκατάστασης σε πολύ μεγάλα συστήματα ή συγκροτήματα με απεριόριστο αριθμό χρηστών.

Βασική ανάγκη που είναι συχνά απαραίτητη σε συστήματα τέτοιου μεγέθους είναι η κεντρική διαχείριση και άλλων υποσυστημάτων από το σύστημα. Στις  περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να διαχειρίζεται ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης και άλλα συστήματα όπως κλειστό κύκλωμα, συναγερμό και πυρανίχνευση, ενώ σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις μπορεί να ενσωματώνει σε ένα σύστημα όλους τους αυτοματισμούς και τους ελέγχους που μπορεί να χρειαστεί ένα έξυπνο σπίτι όπως έλεγχο φωτισμού, παραθύρων, κλιματισμού, αυτοματισμούς συσκευών, καθώς επίσης και εξοικονόμηση ενεργείας. Τέλος, μπορεί να συνεργαστεί και με όλα τα γνωστά πρωτόκολλα επικοινωνίας της αγοράς ΚΝΧ, DALI κτλ. Ελέγχοντας πολλές άλλες λειτουργίες, όλες από το σύστημα θυροτηλεόρασης.

Τα συστήματα προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης εταιρίας με την αξιόπιστη αντιπροσώπευση της ΚΑΡΣΟΝ ΑΕ. σε λογικό κόστος.

Με μία ματιά

 • Προστασία ΙΚ08 και στεγανότητας ΙΡ55.
 • Ευελιξία κατά τον προγραμματισμό με dip switches.
 • Ιδανικά για βίλλες, πολυκατοικίες και μεγάλα συγκροτήματα.
 • Πλήρης έλεγχος και παραμετροποίηση συστήματος μέσω smartphone κινητού.
 • Συμβατό με KNX, DALI, κ.λπ.

karson th

KARSON S.A., τηλ.: 210-3464461.

 


 

KEEPER Hellas
Η Dahua, ο παγκοσμίου φήμης κατασκευαστής προϊόντων CCTV, Access Control, θυροτηλεοράσεων, αλλά και πολλών άλλων λύσεων, μας φέρνει την νέα γενιά υβριδικών θυροτηλεοράσεων, οι οποίες με την χρήση του διεθνούς πρωτοκόλλου SIP, γίνονται πιο ευέλικτες από ποτέ. Πέραν της κορυφαίας αισθητικής και αξιόπιστης λειτουργίας, αυτό που τις κάνει πραγματικά να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι τα ίδια υλικά μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους είτε μέσω θύρας δικτύου ή μέσω δύο μόνο καλωδίων, ενώ επιτρέπουν και οποιονδήποτε συνδυασμό των παραπάνω, προσφέροντας την μέγιστη δυνατή ευελιξία σε κάθε εγκατάσταση. Η λύση ξεκινά με τις μπουτονιέρες όπου η Dahua μας προσφέρει δύο μοντέλα:

Η VTO2202F-P-S2 είναι η μπουτονιέρα μονής κλήσης και προορίζεται για χρήση σε μονοκατοικίες, ενώ η modular VTO4202F-P-S2, την οποία «χτίζουμε» σύμφωνα με τις ανάγκες μας, προορίζεται κυρίως για πολλαπλά διαμερίσματα. Και για τις δύο μεθόδους συνδεσμολογίας, η ίδια καλωδίωση μπορεί να μεταφέρει στις συσκευές μας ρεύμα και δεδομένα, μειώνοντας τον αριθμό των υλικών που θα απαρτίζουν την εγκατάσταση, απλοποιώντας την σημαντικά και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα βλάβης που θα οφείλεται σε προβληματική τροφοδοσία. Οι μπουτονιέρες έχουν ενσωματωμένο ρελέ «ξηρής επαφής» για το ξεκλείδωμα, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα Normally Open ή Normally Closed συνδεσμολογίας για την χρήση οποιασδήποτε μεθόδου ξεκλειδώματος μας εξυπηρετεί, από το κλασσικό κυπρί (Normally Closed) σε ηλεκτρομαγνήτη (Normally Open) ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε να ελέγξουμε. Επιπλέον, προσφέρουν την δυνατότητα σύνδεσης δεύτερου BUS ρελέ, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το ξεκλείδωμα δεύτερης πόρτας με την ίδια μπουτονιέρα. Η κάμερα είναι υψηλής πιστότητας, με πολύ μεγάλο οπτικό πεδίο για την μέγιστη δυνατή κάλυψη του χώρου, ενώ ενσωματώνει λειτουργίες WDR, κωδικοποίηση Η.265, καθώς και «night vision» για εξαιρετικές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η πρόσοψη τους είναι κατασκευασμένη από ανοδιωμένο κράμα αλουμίνιου, ενώ είναι πιστοποιημένες με βαθμούς προστασίας IP65 και IK07 αυξάνοντας την αξιοπιστία τους σε εξωτερικές εγκαταστάσεις. Όσον αφορά την “modular” VTO4202F-P-S2, προσφέρεται με “modules” 1, 2 ή 5 κουμπιών, οθόνη, πληκτρολόγιο, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος ή καρταναγνώστη όπου συνδυάζοντας οποιαδήποτε από τα παραπάνω επιθυμούμε, έχουμε την ευελιξία να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες της εκάστοτε εγκατάστασης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα εν λόγω υλικά είναι τεχνολογίας IP ακόμα και όταν γίνεται χρήση συνδεσμολογίας δύο καλωδίων.

Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με την χρήση των θυροτηλεοράσεων VTH5422HW/HB. Εδώ έχουμε την δυνατότητα ρύθμισης μίας ή περισσοτέρων θυροτηλεοράσεων, οι οποίες θα λαμβάνουν ταυτόχρονα κλήση με το πάτημα ενός κουμπιού. Πέραν της κάμερας της ίδιας της μπουτονιέρας, μπορούμε να προσθέσουμε το πλάνο μίας IP κάμερας ή καναλιού καταγραφικού (με κωδικοποίηση H.264 ή H.265) την οποία μπορεί να επικαλεστεί ο χρήστης κατά την διάρκεια της κλήσης με το πάτημα ενός κουμπιού, δίνοντας μας την δυνατότητα πληρέστερης εποπτείας του χώρου, ειδικότερα όταν έχουμε λόγο να μην εμπιστευόμαστε τις προθέσεις ενός ενδεχομένως κακόβουλου επισκέπτη. Επιπλέον, με την χρήση κάρτας MicroSD, μπορούν με το πάτημα του μπουτόν να αποθηκευτούν φωτογραφίες των επισκεπτών, καθώς και μηνύματα για την περίπτωση που απουσιάζει ο χρήστης και αδυνατεί να απαντήσει στην κλήση. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα «ενδοεπικοινωνίας» όπου οποιοδήποτε VTH μόνιτορ μπορεί να κάνει «κλήση» σε οποιοδήποτε άλλο του ίδιου ή διαφορετικού διαμερίσματος ή ακόμα και στην μπουτονιέρα.

Το νέο switch VTNS2003B-2 γίνεται το «νευρικό σύστημα» της εγκατάστασης μας εφόσον επιλέξουμε την λύση των δύο καλωδίων.
Εδώ, όλα τα υλικά συνδέονται πάνω στο ίδιο ζεύγος καλωδίων (δεδομένου ότι τα καλώδια ικανοποιούν τις μηχανικές/ηλεκτρικές απαιτήσεις του συστήματος), το οποίο οδηγείται στην είσοδο του switch. Στη συνέχεια, μέσω της Ethernet θύρας του, επιτρέπει την επικοινωνία των υλικών μας με το ευρύτερο δίκτυο, δίνοντας μας απομακρυσμένη πρόσβαση στην μπουτονιέρα μέσω κινητού ή tablet (Android ή iOS) με την χρήση της εφαρμογής DMSS και προσφέροντας μας την δυνατότητα ειδοποίησης κλήσης, συνομιλίας και ξεκλειδώματος της πόρτας, ακόμα και όταν απουσιάζουμε από τον χώρο!
Η Keeper, ως ο παλαιότερος προμηθευτής προϊόντων Dahua στην Ελλάδα, κατέχει όλη την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, ώστε να μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό του επαγγελματία εγκαταστάτη, τόσο κατά τον σχεδιασμό, με το έμπειρο τμήμα πωλήσεων, όσο και κατά την υλοποίηση του έργου του, με το εξειδικευμένο τμήμα τεχνικής υποστήριξης.

 

keeper th

KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

 


PartnerNET
Το Grandstream GSC3570 αποτελεί έναν δυνατό IP σταθμό ενδοεπικοινωνίας και ελέγχου, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διαχειριστούν μέσω ενός τερματικού, την ενδοεπικοινωνία, τις προσβάσεις και την φυσική ασφάλεια των εγκαταστάσεων τους. Αυτή η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας, παρέχοντας έναν εύκολο τρόπο διαχείρισης και ελέγχου των προσβάσεων σε πόρτες και εισόδους, της ενδοσυνεννόησης, των καμερών ασφαλείας και της ενσωμάτωσης με τα UC συστήματα επικοινωνίας της επιχείρησης. Προσφέρει οθόνη αφής 7 ιντσών, 1024×600 capacitive touch TFT LCD με πλήκτρο home, υποστηρίζει full duplex 2-way HD audio με προηγμένη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, ενσωματωμένο dual-band 802.11ac Wi-Fi, 2 θύρες Ethernet 10/100Mbps, PoE για τροφοδοσία της συσκευής και σύνδεση στο δίκτυο, προστασία και ασφάλεια μέσω secure boot και τεχνολογία κρυπτογράφησης δεδομένων TLS και SRTP. Επιπρόσθετα, έχει σχεδιαστεί ώστε να συνεργάζεται απρόσκοπτα με όλη την γκάμα προϊόντων της Grandstream, όπως τα θυροτηλέφωνα σειράς GDS, τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας και ενδοσυνεννόησης σειράς GSC, της κάμερες ασφαλείας και περισσότερα. Το GSC3570 είναι ιδανικό για οποιοδήποτε σενάριο εγκατάστασης με στόχο τον κεντρικό έλεγχο και την επιτήρηση προσβάσεων, επικοινωνιών και ασφάλειας μιας επιχείρησης.

Διαθέσιμο και το Grandstream GDS3705, ένα IP θυροτηλέφωνο audio πολλαπλών λειτουργιών, σχεδιασμένο για τους χρήστες που επιθυμούν μία δυνατή λύση ενδοεπικοινωνίας, ελέγχου προσβάσεων και επιτήρησης ασφαλείας με βάση μόνο τον ήχο, που να μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας η οικίας. Αυτό το IP θυροτηλέφωνο προσφέρει dual μικρόφωνα, μεγάφωνο wideband HD με προηγμένη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, για ενδοεπικοινωνία με ήχο υψηλής πιστότητας, υποστηρίζει SIP κλήσεις σε IP τηλέφωνα, διαθέτει ενσωματωμένο RFID chip reader και πληκτρολόγιο για ασφαλή είσοδο στους χώρους χωρίς να απαιτείται η χρήση κλειδιού. Το GDS3705 υποστηρίζει alarm-in και alarm-out για ενσωμάτωση με υπάρχοντα συστήματα συναγερμού και παρέχει προστασία κλάσης IP66 και IK09 με ισχυρό μεταλλικό περίβλημα από κράμα ψευδάργυρου, καθιστώντας το ανθεκτικό σε καιρικές συνθήκες και βανδαλισμούς. Επιπρόσθετα, υποστηρίζεται από την δωρεάν εφαρμογή GDS Manager της Grandstream, για πλήρη διαχείριση των πληροφοριών της κάρτας RFID, καθώς και της ίδιας της συσκευής. Χάρη στη δυνατότητα ενσωμάτωσης και συνεργασίας με πολλαπλές συσκευές της Grandstream όπως τα IP τηλέφωνα σειράς GXP/GRP, τα IP βίντεο-τηλέφωνα σειράς GXV και την εφαρμογή για κινητά GS Wave, το GDS3705 προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση ενδοεπικοινωνίας, ελέγχου προσβάσεων και επιτήρησης ασφαλείας.

Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων θα συναντήσουμε και το ισχυρό σύστημα IP θυροτηλεφώνου πολλαπλών λειτουργιών GDS3710. Η εν λόγω συσκευή έρχεται με ενσωματωμένη IP κάμερα HD, ενδοσυνεννόηση με ποιότητα φωνής HD και προηγμένη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου. Είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μία δυνατή λύση ενδοεπικοινωνίας, ελέγχου προσβάσεων και βίντεο-επιτήρησης ασφαλείας που να μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον εργασίας η οικίας. Παρέχει κάλυψη wall-to-wall, με γωνία προβολής βίντεο 180 μοιρών, υποστηρίζει ανίχνευση κίνησης, alarm-in και alarm-out για ενσωμάτωση με υπάρχοντα συστήματα συναγερμού, διαθέτει ενσωματωμένο RFID chip reader και πληκτρολόγιο για ασφαλή πρόσβαση στους χώρους χωρίς κλειδί. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένο PoE για τροφοδοσία της συσκευής και απρόσκοπτη σύνδεση στο δίκτυο, καθώς και προστασία κλάσης IP66 και IK09, με ισχυρό μεταλλικό περίβλημα από κράμα ψευδάργυρου, καθιστώντας το ανθεκτικό σε καιρικές συνθήκες και βανδαλισμούς.

Τέλος, διαθέσιμο από την PartnerNet θα βρείτε και τον αναγνώστης καρτών RFID (125KHz) με θύρα USB για συνεργασία με τα IP θυροτηλέφωνα GDS3705 και GDS3710 της Grandstream. Το Grandstream USB RFID Card Reader μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και να συνδεθεί με οποιονδήποτε Η/Υ που τρέχει το δωρεάν λογισμικό GDS Manager της Grandstream, για κεντρική παρακολούθηση και διαχείριση της συνολικής δραστηριότητας ανάγνωσης και αναγνώρισης των καρτών RFID. Η συσκευή αυτή τροφοδοτείται πλήρως μέσω USB και διαθέτει ενσωματωμένη κεραία για την λειτουργία αναζήτησης καρτών.

Με μία ματιά

 • IP σύστημα ενδοεπικοινωνίας.
 • Οθόνη αφής 7 ιντσών με ανάλυση 1024x
 • Ενσωματωμένο RFID chip reader και πληκτρολόγιο.
 • Ανίχνευση κίνησης.
 •  PoE.

partner th

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.


ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY
Το σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων της Hikvision περιλαμβάνει εσωτερικούς και εξωτερικούς σταθμούς ενδοεπικοινωνίας βίντεο που τροφοδοτούνται από έναν κεντρικό διανομέα (διακλαδωτήρα) που χρειάζεται μόνο δύο καλώδια, ένα για τροφοδοσία και ένα για μετάδοση ήχου και βίντεο. Η εν λόγω ρύθμιση λύνει τα χέρια του εγκαταστάτη, ειδικά σε περιπτώσεις που αναβαθμίζουμε ένα παλιό σύστημα θυροτηλεόρασης. Η χρήση λιγότερων καλωδίων απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την εγκατάσταση. Ας δούμε μερικές από τις συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων της Hikvision. Το κεντρικό module της Hikvision DS-KD8003-IME2 ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP (ευρεία γωνία 180 μοιρών), ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Το νέο module, ενσωματώνει επίσης Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O. Τροφοδοτείται με 12 VDC ή μέσω PoE,  επιτρέποντας την εξάλειψη περιττών καλωδίων, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και έρχεται με προστασία IP65 για να αντέχει στο νερό και στη σκόνη. Σε ότι αφορά τα διαθέσιμα monitor της σειράς PRO, η Hikvision προσφέρει τα DS-KH8340-TCE2 και DS-KH6320-WTE2. Το DS-KH8340-TCE2 είναι ένα monitor με έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ TFT LCD με ανάλυση 1024×600. Το μόνιτορ διαθέτει με ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία έξοδο alarm και έρχεται με αλγόριθμο συμπίεσης H.264. Στο κάτω μέρος της οθόνης διαθέτει υποδοχή για κάρτα TF, επιτρέποντας την τοπική αποθήκευση βίντεο. Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε και το monitor DS-KH6320-WTE2. Το DS-KH6320-WTE2 είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη «touch screen» οθόνη 7’’ TFT LCD, με ανάλυση 1024×600. Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα 1 RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive, 8 εισόδους alarm και είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP, SIP και RTSP. Ενσωματώνει υποδοχή για TF κάρτα χωρητικότητας 32GB, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10 °C και 50°C και οι διαστάσεις του είναι 200 mm × 140 mm × 15.1mm. Όπως και με το module της κάμερας, το μόνιτορ διαθέτει με τη σειρά του ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα 1 RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive και διαθέτει 8 εισόδους alarm. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα συναντήσουμε και μία υποδοχή για SD κάρτα για τοπική αποθήκευση βίντεο χωρητικότητας 32GB.

 Ένα ακόμα προϊόν που ξεχώρισε για το σχεδιασμό του και έλαβε το βραβείο Red Dot το 2017, είναι το πληκτρολόγιο DS-KH8350-WTE1. Το Ultra-slim monitor του συστήματος θυροτηλεόρασης και είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη «touch screen» οθόνη 7’’ IPS LCD, με ανάλυση 1024×600. Η οθόνη αυτή, επιτρέπει το στιγμιότυπο βίντεο και κατά τη διάρκεια της βιντεο-κλήσης, το απομακρυσμένο ξεκλείδωμα της πόρτας μέσω client software και εφαρμογής για κινητό και παράλληλα την ζωντανή παρακολούθηση βίντεο από όλους τους εξωτερικούς σταθμούς βίντεο και τις κάμερες που μπορεί να διαθέτει μία εγκατάσταση. Και αυτή η συσκευή μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω PoE, ώστε να διευκολύνει την εγκατάσταση, λειτουργεί σε θερμοκρασίες -10°C και + 55°C, και έρχεται με τις πιστοποιήσεις FCC, IC, CE, C-TICK, ROHS, REACH, WEEE, UL, CB και RCM.

Τέλος, στη σειρά θα συναντήσουμε και το DS-KV8103-IME2. Η εν λόγω συσκευή είναι ένα συμπαγές και εύκολο στην εγκατάσταση door station 2 καλωδίων, που ενσωματώνει Fisheye κάμερα στα 2 MP (155°), με IR και τεχνολογίες Noise Suppression και Echo cancelation για να απορρίπτει τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο υψηλή ποιότητα ήχου. Στη γκάμα προϊόντων θα συναντήσουμε  και τον διακλαδωτήρα δεδομένων 2 καλωδίων DS-KAD706, ο οποίος διαθέτει στην πρόσοψη 8 ενδείξεις σημάτων. Η συσκευή τροφοδοτείται με 24 VDC, καταναλώνοντας < 9W και λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και 50°C. Η διαχείριση πραγματοποιείται μέσω του λογισμικού διαχείρισης iVMS-4200. Το λογισμικό χωρίζεται σε διάφορες υπό-ενότητες, και μέσω αυτών, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ή να αναπαράγει το βίντεο από τις συνδεδεμένες κάμερες, να λάβει ειδοποιήσεις στο κινητό, να διαχειριστεί απομακρυσμένα τους χρήστες του συστήματος, να δει την κατάσταση των συσκευών κ.λπ. Το λογισμικό υποστηρίζει ηλεκτρονικούς χάρτες λειτουργία καταμέτρησης ατόμων, heat maps, αναγνώριση πινακίδων οχημάτων, αναγνώριση προσώπου και πολλές ακόμα πρωτοποριακές λειτουργίες. Το iVMS 4200 εφαρμόζεται ευρέως σε έργα μικρής κλίμακας και είναι δωρεάν, όπως δωρεάν είναι και η υποστήριξή του. Το iVMS και τις διάφορες εκδόσεις του, θα τις βρείτε διαθέσιμες στο portal της Hikvision.

 

perseas th

ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY, τηλ.: 210-9518000.

 


Rakson
Η Rakson έχει επιτύχει να αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των συστημάτων θυροτηλεόρασης και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Μέσω της συνεργασίας με 26 εργοστάσια, καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της σε ένα μοναδικά ευρύ φάσμα όλων των κατηγοριών των συστημάτων ασφαλείας. Στο τμήμα της Θυροτηλεόρασης – Θυροτηλεφωνίας, η Rakson αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της BitronVideo από το 1990 και της Golmar από το 2010, δύο εταιρειών που αν και ευρωπαϊκές (Ιταλική και Ισπανική αντίστοιχα) έχουν αφήσει το στίγμα τους σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχουν αγκαλιαστεί θερμά και από το ελληνικό κοινό, όχι μόνο λόγω της μακρόχρονης ιστορίας τους αλλά και λόγω των καινοτομιών τους και της υψηλής ποιότητας λύσεων που προσφέρουν. Αθροιστικά από τα 2 εργοστάσια έχουμε μια ευρεία γκάμα 12 τεχνολογιών που διαθέτει τόσο ψηφιακά (2, 5, 6 καλωδίων και τύπου IP), όσο και αναλογικά (4+n, 1+n) συστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μπουτονιέρες, 17 οθόνες, 6 θυροτηλέφωνα, καθώς και οικονομικές προτάσεις με 7 διαφορετικά έτοιμα κιτ θυροτηλεόρασης και 14 αντίστοιχα θυροτηλεφώνων.

Από τα παραπάνω θα αναφερθούμε στα 2 πιο ευρέως διαδεδομένα στην σύγχρονη ελληνική αγορά, τα οποία είναι το σύστημα G2+ (2 καλωδίων) και το σύστημα G+ (IP):

Το σύστημα G2+ μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 4 μπουτονιέρες σε ένα κτήριο με μέγιστο 128 διαμερίσματα, όπου κάθε διαμέρισμα μπορεί να έχει μέχρι και 4 εσωτερικές μονάδες παράλληλα, υποστηρίζοντας μέχρι και  8 στήλες. Το σύστημα αυτό παρέχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας όπως φωνητικές εντολές στην μπουτονιέρα, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω Wi-Fi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες, λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κλπ.

Το σύστημα G+ από την άλλη αποτελεί το απόλυτα ψηφιακό σύστημα θυροτηλεόρασης βασισμένο σε τεχνολογία δικτύου IP. Χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τοπολογίας LAN δημιουργείται ένα σύστημα το οποίο έχει πρακτικά μηδενικούς περιορισμούς. Μπορεί να υποστηρίξει 98 κτήρια όπου κάθε κτήριο μπορεί να έχει έως 19 μπουτονιέρες, 799 διαμερίσματα και 9 μονάδες θυρωρού, άρα 1.862 μπουτονιέρες και 71.111 διαμερίσματα και 882 θυρωρούς στο σύνολο του. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου ανελκυστήρων, ελέγχου φωτισμού κλιμακοστασίου, προώθηση και επικοινωνία με συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα SIP 2.0, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες (έως 32 τύπου ONVIF 2.6), λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κεντρική διαχείριση θυρωρού μέσα από PC, κλπ. Πατώντας στην τυπική τοπολογία του δικτύου IP, μπορεί να συνδεθεί χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή δικτύου του κτηρίου, ή να συνδεθεί αυτόνομα ως ένα ανεξάρτητο σύστημα. Δεν απαιτεί περίπλοκες γνώσεις δικτύων ούτε κάποιον κεντρικό διακομιστή (server) για να λειτουργεί, ο προγραμματισμός του γίνεται εύκολα μέσα από web-interface όπως επίσης και η αναβάθμιση του Firmware του για την απόκτηση νέων δυνατοτήτων.

Συνολικά και από τα 2 συστήματα υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες μπουτονιέρες:
PCM: Μικρή σε διαστάσεις μπουτονιέρα 1 κλήσης, για χρήση ως προσωπική μπουτονιέρα έξω από την πόρτα του διαμερίσματος. Η κάμερα της έχει ανάλυση 900TVL και γωνία θέασης 70ο, με λευκά LED που ενεργοποιούνται αυτόματα σε χαμηλό φωτισμό. Η μπουτονιέρα υποστηρίζει αμφίδρομο ήχο, ενσωματώνει έξοδο ρελέ κλειδαριάς και έρχεται στη συσκευασία μαζί με την αντίστοιχη πλαγιομετώπη γωνιακής τοποθέτησης.
Soul: Διαθέσιμη σε εκδόσεις 1, 2 ή 4 κλήσεων, είναι κατασκευασμένη από υλικό ZAMAK (κράμα μετάλλων), επίτοιχη τοποθέτηση με συνοδευτικό γείσο για την προστασία της. Ενσωματώνει ευρυγώνια κάμερα 120ο ανάλυσης 2Mp και  RFID reader για access control (διαθέσιμη και έκδοση χωρίς access control). Χρησιμοποιείται στα κιτ θυροτηλεόρασης και η αντίστοιχη έκδοσης της χωρίς κάμερα στα νέα κιτ θυροτηλεφώνων. Ακόμη είναι διαθέσιμη και σε έκδοση Soul/Access με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για το άνοιγμα της κλειδαριάς και δυνατότητα λειτουργίας για 1 διαμέρισμα ή για 128 διαμερίσματα σε λειτουργία coded panel.
Sixty5: Μια πλήρης coded μπουτονιέρα (κλήση με κωδικό χωρίς μπουτόν), κατασκευασμένη από ανοδιωμένο αλουμίνιο, διαθέσιμη και σε μαύρο χρώμα, διαθέτει αντιβανδαλιστική προστασία και βαθμό στεγνότητας IP65.  Ενσωματώνει κάμερα 720p ευρείας γωνίας 120ο με λευκά LED φωτισμού για νυχτερινή θέαση, πληκτρολόγιο για κλήση διαμερίσματος ή άνοιγμα της πόρτας, RFID αναγνώστη για το άνοιγμα της πόρτας, και οθόνη TFT 4,3” για προβολή πληροφοριών, οδηγιών και της λίστας ονομάτων με εύκολη πλοήγηση.
Nexa Aluminium: κατασκευασμένη από αλουμίνιο πάχους 1,8 χιλιοστών.
Nexa Inox: κατασκευασμένη από ανοδιωμένο ατσάλι, πάχους 2,5 χιλιοστών, κατηγορίας ANSI 304. Το μέταλλο της έχει δεχθεί ειδική επεξεργασία μετά την κοπή του, για προστασία από τη διάβρωση, που ταυτόχρονα αποτρέπει και τα σημάδια από δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά και από φθορά, προσφέροντας της αντιβανδαλιστικά χαρακτηριστικά.
Και οι δύο εκδόσεις της Nexa είναι πλήρως modular μπουτονιέρες, όπου επιλέγουμε τον αριθμό και το είδος των μηχανισμών μπουτόν που θα την αποτελούν, σύμφωνα με την κάθε ξεχωριστή εγκατάσταση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και τον αριθμό των μπουτόν που χρειαζόμαστε και μόνο και τις διαστάσεις που μας ταιριάζουν. Προσφέρονται και για τις δύο πλήθος παρελκόμενων όπως Γείσο, Επίτοιχο κουτί και Πλαγιομετώπη. Και στις δύο μπουτονιέρες αυτές ενσωματώνεται έγχρωμη κάμερα 120ο ρυθμιζόμενης γωνίας θέασης, με ελληνικά φωνητικά μηνύματα που αναφέρουν την κατάσταση του συστήματος, μπορεί να ελέγξει ανεξάρτητα δυο διαφορετικές κλειδαριές, και διαθέτει μια είσοδο για σύνδεση επιπρόσθετης εξωτερικής κάμερας. Επιπρόσθετα, μπορούν να ενσωματωθούν και μηχανισμοί λειτουργιών όπως: μηχανισμοί κλήσης αποκλειστικά με τη χρήση κωδικού ή επιλογή από λίστα μέσω οθόνης (λειτουργία coded panel), πληκτρολόγιο, NFC reader και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος για λειτουργίες access control, οθόνη TFT πληροφοριών, μηχανισμό για ακουστικά βαρηκοΐας, κ.ά. Η συναρμολόγηση και σύνδεση τους είναι πολύ απλή, καθώς η σύνδεση μεταξύ των μηχανισμών γίνεται με έτοιμες κουμπωτές καλωδιοταινίες. H μπουτονιέρα ΝΕΧΑ ΙΝΟΧ με επεξεργασία PVD, διατίθεται σε χρώματα: ανοξείδωτο, μπρονζέ ή μεταλλικό μαύρο και σε χρώματα RAL.

Από την μεριά του διαμερίσματος, υπάρχουν 11 συνολικά διαθέσιμες συσκευές για τον κάτοικο να επιλέξει:
-Τα θυροτηλέφωνα Art-1, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) και T-Art με ακουστικό, επίτοιχης τοποθέτησης και τα 2, με πλήκτρα αφής (capacitive).
-Την οθόνη Art4, με έγχρωμη TFT οθόνη 4,3”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής (capacitive). Επιπλέον υπάρχει η έκδοση Art4 Lite με ίδια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς δυνατότητα μνήμης, και αναμένονται οι Art4T Lite ίδια με Art4 Lite αλλά με ακουστικό, και η έκδοση Art4WH με επιπλέον τη λειτουργία WiFi και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου.
-Την οθόνη Art7/H, με έγχρωμη TFT οθόνη 7”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής (capacitive) και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου. Επιπλέον διατίθεται και η έκδοση Art7 Lite με ίδια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς δυνατότητα μνήμης, καθώς και η έκδοση ART 7/G+/PCM με υποδοχή σύνδεσης της μπουτονιέρας διαμερίσματος PCM.
-Την οθόνη Art7W, με έγχρωμη TFT οθόνη αφής 7” (capacitive), ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με ενσωματωμένη λειτουργία WiFi. Επίσης διατίθεται και η έκδοση ART 7W/G+/PCM με υποδοχή σύνδεσης της μπουτονιέρας διαμερίσματος PCM.
Όλες οι οθόνες έχουν Ελληνικό μενού, δυνατότητα αυτόκλησης, ενδοεπικοινωνίας εντός του ίδιου διαμερίσματος ή με άλλα διαμερίσματα, ενεργοποίησης φώτων κλιμακοστασίου, είσοδο για κουδούνι ορόφου, έξοδο για φωτεινό/ ηχητικό επαναλήπτη. Ακόμη, τα μοντέλα που διαθέτουν υποστήριξη WiFi έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο δίκτυο WiFi του διαμερίσματος και μέσω Cloud σύνδεσης μεταφέρουν την κλήση (εικόνα, ήχος και χειρισμός κλειδαριάς) σε Smartphones και Tablets, τα οποία θα έχουν εγκαταστήσει την κατάλληλη εφαρμογή, ενώ μελλοντικά αναμένεται να υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης με συστήματα οικιακού αυτοματισμού και πλατφόρμες 3ων κατασκευαστών. Στις οθόνες του συστήματος G+(IP) έχουμε επιπλέον τη λειτουργία παρακολούθησης έως 32 IP καμερών, ενώ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αποτελεί η δυνατότητα απευθείας σύνδεση στις οθόνες αυτές ξεχωριστής ανεξάρτητης μπουτονιέρας διαμερίσματος (PCM/G+), δίνοντας εικόνα, ήχο και άνοιγμα πόρτας για την κεντρική είσοδο του διαμερίσματος αυτού.

Όλα τα παραπάνω συστήματα και τεχνολογίες συνοδεύονται: 1) από την εγγύηση ποιότητας των 2 μεγάλων Ευρωπαϊκών Οίκων Bitron & Golmar με 65 χρόνια εμπειρίας και 2) την υποστήριξη της Rakson με εμπειρία από το 1988 στην θυροτηλεόραση την οποία επιλέγουν πάνω από 1.600 πελάτες, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει τα συστήματα μας μέχρι τώρα σε πάνω από 30.000 εγκαταστάσεις με πάνω από 300.000 διαμερίσματα. Η υποστήριξη της Rakson έρχεται με:

 • την δωρεάν μελέτη εντός Αττική και την υποστήριξη εγκαταστάσεων από έμπειρους μόνιμους τεχνικούς της εταιρείας μας,
 • την δωρεάν διάθεση εντύπων και αφισών, roll-up και άλλου προωθητικού και υποστηρικτικού υλικού (ελληνικές οδηγίες χρήσης, εγκατάστασης, συμφωνητικό προς τον διαχειριστή για κατοχύρωση σας, κλπ)
 • την τεράστια ποικιλία υλικών με πάνω από 450 κωδικούς υλικών θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφώνων,
 • την διάθεση λειτουργικής βαλίτσας δειγματισμού,
 • την ασφαλιστική κάλυψη κατά παντός κινδύνου του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της κάμερας,
 • την προστασία τιμών στο Internet,
 • την 15ωρη τεχνική υποστήριξη 365 ημέρες τον χρόνο.

rakson2 thrakson th

Rakson, τηλ: 210-9404000.

 


SAMBO HELLAS

Εδώ και 20  χρόνια, η Sambo Hellas αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την θυροτηλεόραση Sambo-2 Easy. Η ποιότητα κατασκευής, η άρτια τεχνική υποστήριξη, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική τιμή, έχουν καταστήσει το προϊόν κορυφαία επιλογή στην Ελληνική αγορά. Η θυροτηλεόραση Sambo Hellas μπορεί να υποστηρίξει εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται από ένα μέχρι και 256 διαμερίσματα και μέχρι 4 ανεξάρτητες εισόδους, με ποικιλία από μπουτονιέρες, είτε εντοιχιζόμενες είτε επιτοίχιες. Όλες κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι, προσφέροντας μεγάλη αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η εγκατάστασή της απαιτεί μόλις δύο καλώδια  χωρίς πολικότητα, κάνοντας εύκολη τη ζωή των εγκαταστατών και των τελικών χρηστών. Τα monitor με διαστάσεις από 4.3 έως 7 ίντσες, είναι απολύτως συμβατά μεταξύ τους, ενώ παρέχουν και τη δυνατότητα αποθήκευσης video συνομιλίας, με χρήση κάρτας micro SD, αλλά και μεταφορά της κλήσης (ομιλία, εικόνα, άνοιγμα πόρτας) σε εφαρμογή στο κινητό.

Η αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων είναι πολύ εύκολη με το σύστημα 2Easy, καθώς δεν απαιτείται η αντικατάσταση των παλαιών καλωδίων. Το σύστημα είναι ιδανικό για βίλες και πολυκατοικίες και προσφέρει ευκολία για τους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες, ενώ η τέλεια απόδοση και η μείωση του κόστους το καθιστούν ασυναγώνιστο. Ο συνδυασμός, μόνιτορ και θυροτηλεφώνου, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση κόστους, υποστηρίζοντας παράλληλα ελληνικό μενού οδηγιών στην οθόνη, επιλογή ήχου κλήσης, ρύθμιση έντασης και διαφορετικό ήχο ενδοεπικοινωνίας – κλήσης επισκέπτη. Το κόστος για την εγκατάσταση του συστήματος θυροτηλεόρασης εξαρτάται από την επιλογή της εσωτερικής συσκευής και τον αριθμό των διαμερισμάτων. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων έγχρωμων συσκευών από 4.3″ TFT οθόνη έως 7″ TFT οθόνη αφής και λειτουργία αυτόματης αποθήκευσης φωτογραφίας επισκέπτη (800 φωτογραφίες στην εσωτερική μνήμη). Για την τοποθέτηση του συστήματος δεν χρειάζονται επιπλέον εργασίες, γιατί τοποθετείται στις ήδη υπάρχουσες καλωδιώσεις, ενώ η εγκατάστασή του απαιτεί 3 με 4 ώρες για πολυκατοικία 6 – 7 οροφοδιαμερισμάτων.

Αν θέλουμε, μπορούμε να συνδέσουμε τη θυροτηλεόραση με το κινητό μας τηλέφωνο και αν κάποιος μας χτυπήσει το κουδούνι, μπορούμε να απαντήσουμε σαν να βρισκόμαστε στο σπίτι μας, ακόμα και όταν απουσιάζουμε. Επίσης, είναι εφικτή η τοποθέτηση καμερών στους κοινόχρηστους χώρους, η οποία συνδέεται με τη θυροτηλεόραση και μπορούν να τοποθετηθούν στο διάδρομο, στις αποθήκες ή ακόμα και στο ασανσέρ. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας με άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, μέσω της θυροτηλεόρασης. Σε ότι αφορά τις εξωτερικές μπουτονιέρες, θα συναντήσουμε πληθώρα μοντέλων για 1-4 διαμερίσματα, όπως η σειρά DT-607 με άνοιγμα φακού τις 170°, ανάλυση 2MP και καρταναγνώστη. Στη μεγάλη γκάμα θα συναντήσουμε και την έγχρωμη  μπουτονιέρα SB DMR21/ID/S4, η οποία ενσωματώνει έγχρωμη κάμερα 2MP (ευρυγώνια κάμερα 170°) και διαθέτει IR LED για λήψη στο σκοτάδι, ενσωματωμένο card reader access, μέγιστη μνήμη 320 χρηστών, οπτική και ακουστική  ένδειξη κατάστασης (πόρτα ανοιχτή, έναρξη/τέλος ομιλίας, κ.λπ.). Η εν λόγω μπουτονιέρα μπορεί να επεκταθεί σε έως και 256 διαμερίσματα. Η αλλαγή των ονομάτων πραγματοποιείται πολύ εύκολα στη μπουτονιέρα, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα αλλαγής του access module με TFT module, πληκτρολόγιο ή module information. Οι διαστάσεις του  κουτιού εντοιχισμού είναι 31×11.5x5cm και αντίστοιχα οι διαστάσεις τις μπουτονιέρας 31.5×13.3cm. Όσον αφορά τα μόνιτορ 2 καλωδίων, θα συναντήσουμε πληθώρα μοντέλων όπως το SB DT 49M (V2) TD7. Η 7 ιντσών Ψηφιακή έγχρωμη οθόνη TFT Αφής, έρχεται με υψηλή ανάλυση 800*480 pixels, λειτουργία μνήμης (Φωτογραφία επισκέπτη ή Βίντεο με καταγραφή συνομιλίας), δυνατότητα Ενδοεπικοινωνίας, πολύγλωσσο μενού (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά Γερμανικά και πολλές άλλες γλώσσες) και είναι πολύ εύκολη στο χειρισμό. Διαθέτει οθόνη αφής γρήγορης πρόσβασης (ομιλία – άνοιγμα πόρτας, αυτόκληση),  εύκολη ρύθμιση – προσαρμογή του ήχου κλήσης, κοντράστ, φωτεινότητας και εύκολη πλοήγηση στα μενού μέσω των διαφορετικών εικονιδίων που εμφανίζονται στην οθόνη. Παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης CCTV καμερών στην οθόνη της θυροτηλεόρασης και τη δυνατότητα στο χρήστη να απαντήσει την κλήση της θυροτηλεόρασης από οπουδήποτε στο κόσμο με τη χρήση επέκτασης IPG που μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημα.

H Οθόνη SB DΧ 471 παρέχει όλες της ανωτέρω λειτουργίες και επιπλέον μπορεί να συνδεθεί με Wi-Fi δίνοντας σας τη δυνατότητα να δείτε και να απαντήσετε στον επισκέπτη από το Smart Phone ή το PC σας, ακόμα και αν δεν είστε στο σπίτι.

 

sambo th

SAMBO HELLAS, τηλ.: 210-9512191.


 

Sigma Security
Αντικαταστήστε το θυροτηλέφωνο με θυροτηλεόραση, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση! Το σύστημα  θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων της EOS VISION είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για την αντικατάσταση θυροτηλεφώνων ή παλαιότερων θυροτηλεοράσεων, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση. Υποστηρίζει μέχρι 128 οθόνες και 4 μπουτονιέρες, καθώς και έως 200 μέτρα απόσταση. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία 2 έως 32 διαμερισμάτων. Το σύστημα διαθέτει μπουτονιέρες από ανοδιώμενο αλουμίνιο με φωτιζόμενα κουδούνια, κάμερα ανάλυσης 1.0MP, ενσωματωμένα led για νυχτερινή λήψη, καθώς και προαιρετικό ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών RFID. Οι μπουτονιέρες διαθέτουν έξοδο 12V/250mA ή Relay για την σύνδεση κλειδαριάς. Τώρα, η σειρά θυροτηλεοράσεων EOSVISION  εμπλουτίζεται με νέα μοντέλα.

Οι νέες διαθέσιμες μπουτονιέρες της σειράς είναι οι εξής:

EOS EVDS-01: Με 1 πλήκτρo, ενσωματωμένη κάμερα HD 1.0 MP, φακό 3.6mm και ενσωματωμένα LED για νυχτερινή λήψη.

EOS EVDS-01ID: Mε 1 πλήκτρo, ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών RFID, κάμερα HD 1.0 MP.

EOS EVDS-02: Μπουτονιέρα με 2 φωτιζόμενα πλήκτρα και ενσωματωμένη κάμερα HD 1.0 MP.

EOS EVDS-03: Μπουτονιέρα Θυροτηλεόρασης με 3 φωτιζόμενα πλήκτρα και ενσωματωμένη κάμερα HD 1.0 MP.

EOS EVDS-04: Μπουτονιέρα Θυροτηλεόρασης με 4 φωτιζόμενα πλήκτρα και ενσωματωμένη κάμερα HD 1.0 MP.

Οι νέες διαθέσιμες οθόνες της σειράς είναι οι εξής:

EOS VM-435/W & VM-435/B: Οθόνες 4,3’’TFT με 2 πλήκτρα, οι οποίες υποστηρίζουν σύνδεση με επιπλέον κάμερα CCTV, ενδοεπικοινωνία μεταξύ άλλων μόνιτορ και σύνδεση με εφαρμογή για smartphone κινητό.

EOS VM-432: Μόνιτορ αφής ΤFT θυροτηλεόρασης 4.3’’, με ανάλυση 480×272, που υποστηρίζει λήψη φωτογραφιών σε κάρτα SD (έως 32GB) και διαθέτει ελληνικό μενού.

EOS VM-432TC: Οθόνη αφής 4.3’’ TFT, με 2 πλήκτρα, 16 επιλεγόμενους ήχους κλήσης, που τοποθετείται επίτοιχα.

EOS VM-702: Οθόνη 7’’ TFT με γυάλινη πρόσοψη και 4 πλήκτρα αφής.

EOS VM-702TC: Οθόνη αφής 7’’TFT με 2 πλήκτρα.

Επιπλέον, με την προσθήκη του IP module EOS IP-100WF παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού της θυροτηλεόρασης από τον χρήστη, μέσω δωρεάν εφαρμογής για Smartphone. Η επικοινωνία γίνεται μέσω δωρεάν cloud server του κατασκευαστή και δεν απαιτείται ειδικός προγραμματισμός του router σας. Η σύνδεση με το router μπορεί να είναι μέσω καλωδίου ή Wi-Fi.

Όλες οι οθόνες έχουν Ελληνικό μενού, δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας και προβολής επιπλέον εξωτερικών καμερών. Στις οθόνες αφής έχουμε δυνατότητα με  τοποθέτησης κάρτας μνήμης Micro SD, για λήψη στιγμιότυπων ή video από κάθε κλήση που λαμβάνουμε, αλλά και δυνατότητα διαχείρισης μέσω δωρεάν εφαρμογής Cloud που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της θυροτηλεόρασης σας από το Smarttphone σας. Το σύστημα θυροτηλεόρασης EOS VISION είναι εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις για την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση του. Επίσης διαθέτει 2 χρόνια εγγύηση και άρτια τεχνική υποστήριξη από την Sigma Security.

 

sigma th

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

 


 

Vector Security Ltd
Η νέα Υβριδική θυροτηλεόραση της Dahua δίνει λύση σε όλες τις εγκαταστάσεις! Είτε αναφερόμαστε σε παλιά καλωδίωση (2-wire) είτε νέα (UTP), επιλέγουμε τα ίδια monitor και την ίδια εξωτερική μονάδα. Διαθέσιμη από τη Vector Security Ltd η νέα γενιά modular θυροτηλεόρασης της Dahua VTO4202F-X Series. Η νέα «modular» γενιά θυροτηλεοράσεων της Dahua αποτελεί ιδανική επιλογή για νέες και υφιστάμενες εγκαταστάσεις και διαθέτει τεράστια ποικιλία από extension modules (κάμερα, πληκτρολόγια, αναγνώστες καρτών/ δακτυλικού αποτυπώματος, οθόνες nametag modules κ.λπ.), για να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο DHI-VTO4202F-P ενσωματώνει έναν Low illumination αισθητήρα CMOS στα 2MP που προσφέρει έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Διαθέτει σύγχρονες τεχνολογίες όπως WDR, Noise suppression και echo cancellation για να απορρίπτει τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση, καθώς και συμπίεση Η.264 για να μειώσει τις απαιτήσεις του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου. Ενσωματώνει μικρόφωνο/μεγάφωνο, θύρα RS-485, θύρα 10/100 Mbps self-adaptive Ethernet/2-wire και Tamper alarm. Η συσκευή είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα IPv4, RTSP, RTP, TCP, UDP, SIP και P2P, είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -20°C και +60°C και πιστοποιείται με IP65 παρουσιάζοντας ανοχή στο νερό και τη σκόνη. Διαθέσιμο από την εταιρία και το IP Villa Door Station «VTO2202F-P».

Το νέο VTO έρχεται με ενσωματωμένο επεξεργαστή, αισθητήρα 1/2.8″ 2MP CMOS high definition low illumination colorful τεχνολογία, Noise suppression και echo cancellation συμπίεση Η.264, μικρόφωνο και μεγάφωνο και μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω PoE, εξαλείφοντας τα περιττά καλώδια. Έρχεται με επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη SIP Server: 3CX, ZYCOO, Asterisk, υποστήριξη SIP Phone: Grandstream, Yealink, διαμόρφωση με 3 απλά βήματα, νέο σχεδιασμό, απομακρυσμένη διαχείριση, ενoποίηση με σύστημα CCTV και λειτουργία “Μην ενοχλείτε”. Μπορεί να δεχτεί TF κάρτα χωρητικότητας 64GB για τοπική αποθήκευση βίντεο. Να σημειώσουμε πως τα εν λόγω συστήματα μπορούν να παίξουν με οποιαδήποτε οθόνη της Dahua, είτε IP, είτε 2 καλωδίων, και με οποιοδήποτε συνδυασμό καλωδίων.

Ένα από αυτά τα monitor, το VTH5222CH-S1 με έγχρωμη οθόνη αφής 7’’, ανάλυση 800×480 και συμπίεση βίντεο Η.264. Μπορεί να δεχτεί Micro SD κάρτα χωρητικότητας 32GB, λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και +55°C και οι διαστάσεις του είναι 200.5mm×136.5mm×22mm. Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε το monitor VTH2421FB-P. Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων θα συναντήσουμε και τα modular μπουτόν VTO4202F-MB1/MB2/MB5, το πληκτρολόγιο VTO4202F-MK, το οποίο είναι συμβατό με VTO4202F-P, τον καρταναγνώστη mifare καρτών VTO4202F-MR, την οθόνη ενδείξεων VTO4202F-MS και το Dahua switch VTNS1006A-2, που είναι απαραίτητο για τη λύση 2-καλωδίων που προσφέρει η εταιρία.

Η σειρά προϊόντων της Dahua έρχεται για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των επισκεπτών και των  ιδιοκτητών. Τα προϊόντα ενδοεπικοινωνίας της εταιρίας διατίθενται σε εκδόσεις IP, Wi-Fi, 2 καλωδίων και αναλογικά και αποτελούν ιδανική επιλογή για μονοκατοικίες, μικρά ή μεγάλα διαμερίσματα, βίλες κ.λπ. Διαλειτουργούν με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, IP κάμερες και συναγερμούς, ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, αξιοπιστία και περισσότερη ευελιξία στο τελικό χρήστη, αλλά και τον εγκαταστάτη. Παρέχουν τη δυνατότητα στο ιδιοκτήτη να συνδεθεί από απόσταση μέσω εφαρμογής και να ελέγξει την πρόσβαση, αφού είναι συμβατό με smartphone και tablet. Επιπρόσθετα, το ανοιχτό πρωτόκολλο SIP θα επιτρέψει στο χρήστη να προσθέσει συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

vector th

Vector Security Ltd, τηλ.: 210-4925473.

 


Βενιέρης Ηλεκτρονικά
Η σειρά προϊόντων της Dahua Video Intercom διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ επισκεπτών, ιδιοκτητών σπιτιών και κέντρων διαχείρισης ακινήτων. Τα προϊόντα ενδοεπικοινωνίας Dahua έρχονται σε μια ευέλικτη σειρά IP, Wi-Fi, 2 καλωδίων και αναλογικών λύσεων για σπίτια, μικρά διαμερίσματα και μεγάλα διαμερίσματα. Το σύστημα διαχείρισης διατίθεται τόσο για χρήση σε υπολογιστή πελάτη όσο και σε εφαρμογή για κινητά. Αυτό διευκολύνει τους φύλακες να διαχειρίζονται μια ολόκληρη οικιστική κοινότητα με τον υπολογιστή. Οι κάτοικοι μπορούν να λάβουν κλήση και απάντηση από οπουδήποτε μέσω της  εφαρμογής για κινητά. Το ανοιχτό και τυπικό πρωτόκολλο SIP διευκολύνει την ενσωμάτωση τρίτου μέρους. Ο τηλεφωνικός τερματικός σταθμός έκτακτης ανάγκης Dahua συνδυάζει την παρακολούθηση CCTV με την οθόνη πληροφοριών και τις συσκευές διαχείρισης για να επιτρέψει τον βολικό χειρισμό έκτακτης ανάγκης. Διατίθενται διάφοροι τύποι προϊόντων που ικανοποιούν διαφορετικές απαιτήσεις εγκατάστασης. Ας δούμε μερικά από τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρία.

Η νέα modular γενιά θυροτηλεοράσεων της Dahua VTO4202F-X Series, αποτελεί ιδανική επιλογή για νέες και υφιστάμενες εγκαταστάσεις και διαθέτει τεράστια ποικιλία από extension modules (κάμερα, πληκτρολόγια, αναγνώστες καρτών/ δακτυλικού αποτυπώματος, οθόνες nametag modules κ.λπ.), για να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς. Η νέα σειρά είναι τεχνολογίας 2 καλωδίων και IP, έρχεται με νέας γενιάς επεξεργαστή και μπορεί να δεχτεί έως και 9 διαφορετικά modules για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών-τελικών χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο DHI-VTO4202F-P ενσωματώνει έναν Low illumination αισθητήρα CMOS στα 2MP που προσφέρει έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Διαθέτει σύγχρονες τεχνολογίες όπως WDR, Noise suppression και echo cancellation για να απορρίπτει τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση, καθώς και συμπίεση Η.264 για να μειώσει τις απαιτήσεις του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου. Ενσωματώνει μικρόφωνο/μεγάφωνο, θύρα RS-485, θύρα 10/100 Mbps self-adaptive Ethernet/2-wire και Tamper alarm. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και πιστοποιείται με IP65 παρουσιάζοντας ανοχή στο νερό και τη σκόνη. Ένα ακόμα προϊόν, είναι το IP Villa Door Station «VTO2202F-P». Το νέο VTO έρχεται με ενσωματωμένο επεξεργαστή, αισθητήρα 1/2.8″ 2MP CMOS high definition low illumination colorful τεχνολογία, Noise suppression και echo cancellation συμπίεση Η.264, μικρόφωνο και μεγάφωνο και μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω PoE, εξαλείφοντας τα περιττά καλώδια.

Διαθέσιμο και το monitor VTH2421FB(W)-P, με οθόνη αφής TFT 7″ και ανάλυση 1024×600. Το εν λόγω monitor ενσωματώνει στο εσωτερικό του έναν υψηλής απόδοσης επεξεργαστή, έρχεται με συμπίεση βίντεο Η.264 για μείωση του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου, ενώ υποστηρίζει και αμφίδρομη επικοινωνία. Είναι PoE, προσφέροντας στον τεχνικό μεγαλύτερη ευελιξία κατά την εγκατάσταση και μπορεί να δεχτεί Micro USB χωρητικότητας 32 GB για τοπική αποθήκευση εικόνων και βίντεο.  Τέλος, διαθέσιμο και το VTO2111D-WP της Dahua, ένα ασύρματο έξυπνο κουδούνι πόρτας της που τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, δίνοντας οπτική επιβεβαίωση στον ιδιοκτήτη. H συσκευή διαθέτει κάμερα με ανάλυση 1MP, ενσωματώνει αισθητήρα 1/4 CMOS και φακό 2.2mm, συμπίεση βίντεο Η.264 για μείωση του bandwidth και βαθμό στεγανότητας IP65, παρουσιάζοντας μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη. Έρχεται με  tamper switch σε περίπτωση παραβίασης του καλύμματος ή αποκόλλησης της από τον τοίχο, ενώ χάρη στον ενσωματωμένο αναγνώστη Mifare, η πρόσβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τη χρήση RFID καρτών.

Το VTO9541D είναι ένα ακόμα τερματικό ελέγχου πρόσβασης το οποίο υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικό και κάρτα. Έρχεται και αυτό με οθόνη αφής ανάλυσης 800×1280, full duplex επικοινωνία και κάμερα με αισθητήρα 1/2.8″ 2MP CMOS low illumination για να προσφέρει εικόνες ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Είναι συμβατό με τα πρψτόκολλα IPv4, FTP, DNS, RTSP, RTP, TCP, UDP και SIP και έρχεται με προστασία IP65 και IK07.

Η σύνδεση της συσκευής με ένα πλήρες σύστημα θυροτηλεόρασης δίνει τη δυνατότητα στο ιδιοκτήτη να συνδεθεί από απόσταση μέσω εφαρμογής και να ελέγξει την πρόσβαση, αφού είναι συμβατό με smartphone και tablet.

 

Η αμφίδρομη επαλήθευση ήχου και βίντεο για τον έλεγχο της εισόδου, οι εικόνες υψηλής ευκρίνειας και η μεγάλη ευελιξία, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων της Hikvision. Επιλέξτε ανάμεσα από προϊόντα υψηλής απόδοσης που βασίζονται σε τεχνολογία IP, αναλογική ή 2 καλωδίων, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη σας και της εγκατάστασης. Τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας βίντεο μπορούν επίσης να συνεργαστούν με κάμερες, αλλά και με συστήματα συναγερμού για να βελτιώσουν την ασφάλεια και τη διαχείριση πρόσβασης.

 

benieris th

Βενιέρης Ηλεκτρονικά, τηλ.: 210-5752791-5.

 

{gallery}10637{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Τα εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα
Στη σύγχρονη και γεμάτη προκλήσεις κοινωνία μας, η ασφάλεια αποτελεί τη σπουδαιότερη προτεραιότητα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ασφάλεια όλων των συνανθρώπων μας ήταν, είνα...
Dahua Lab Tour
Το 2024 μπήκε δυναμικά για το πολύ επιτυχημένο «οδοιπορικό» hands on technical training της Keeper Group και της Dahua Technology με τον πρώτο προορισμό για τη φετινή χρονιά να είναι η Λάρισα. ...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...
Συστήματα ήχου PA της Hikvision
H Hikvision εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων PA (Public Address), τα οποία μπορεί να συνδυάζονται με τα συστήματα CCTV της, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις audi...
Hikvision HiWatch Series
Τα προϊόντα της σειράς HiWatch της Hikvision, που αποτελούνται από καταγραφικά και κάμερες με σύγχρονες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, θα τα βρείτε διαθέσιμα στο νέο B2B site της Stam Electronics...
Hikvision Turbo HD 8.0
Για τα προϊόντα Turbo HD της Hikvision δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υψηλή ανάλυση, μετάδοση σήματος μέσω ομοαξονικού σε μεγάλες αποστάσεις, κορυφαία συμπίεση βίντεο, χαμηλότερες απαιτήσει...