Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιανουαρίου 2022 13:32

Συνέντευξη με τον Βασίλη Καραγιαννάκη, Managing Director της Solo Security

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
48e31c659226d69a2dd4af90e325adbb XL f3e82b81

Η εταιρία SOLO Security Systems, ιδρύθηκε από το σημερινό Managing Director Βασίλη Καραγιαννάκη την 1η Μαρτίου 2004 και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και πώληση (distribution) ολοκληρωμένων Συστημάτων Ασφαλείας. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις της αγοράς…

Η εταιρία SOLO Security Systems, ιδρύθηκε από το σημερινό Managing Director Βασίλη Καραγιαννάκη την 1η Μαρτίου 2004 και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και πώληση (distribution) ολοκληρωμένων Συστημάτων Ασφαλείας. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, η Solo Security παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, οι όποιες καλύπτουν αποτελεσματικά κάθε ανάγκη ασφαλείας.

Το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Βασίλη Καραγιαννάκη, Managing Director της Solo Security για τις σύγχρονες απαιτήσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις νέες τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν στον τομέα της ασφάλειας.

Πότε ιδρύθηκε η εταιρία Solo Security και με τι στόχο;

Η εταιρία SOLO Security ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2004 με στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του εγκαταστάτη – συνεργάτη με μια πλήρη και ποιοτική γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Από την έναρξη της εταιρείας έως και σήμερα, διασφαλίζουμε την παροχή σωστού προϊόντος, καλής τιμής, άμεσης εξυπηρέτησης, τεχνικής υποστήριξης και after sales services. Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών αυτών μας έχει οδηγήσει στην κατάκτηση μακροχρόνιων συνεργασιών και ευχαριστημένων πελατών.

Πώς αποφασίσατε να μπείτε σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική αγορά, όπως αυτή των συστημάτων ασφαλείας; 

Όταν το hobby σου το κάνεις επάγγελμα, η επιτυχία είναι σίγουρη. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και σε γεμίζει η δουλειά σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Η αγορά αυτή, των συστημάτων ασφαλείας είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και συνεχώς εξελίσεται οπότε δε σε κάνει να βαριέσαι, και η ρουτίνα της καθημερινότητας  χάνεται. Σε έναν κλάδο σαν το δικό μας που συνεχώς οι τεχνολογίες αλλάζουν πρέπει και εμείς να τρέχουμε και να ακολουθούμε τις εξελίξεις και τις καινοτομίες. Σαφώς, πήραμε ρίσκο την περίοδο που ανοίξαμε, διότι ήμασταν πάνω στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου όλοι οι ανταγωνιστές είχαν μερίδιο αγοράς και εμείς ως νεοσύστατη επιχείρηση δε προλάβαμε ούτε κάν να γευτούμε κάτι απο αυτό. Παρόλα αυτά για να είμαστε στην αγορά 18 χρόνια σημαίνει ότι κάνουμε κάτι σωστά και ο συνεργάτης μας νιώθει ασφάλεια και σιγουριά  να δουλεύει με την SOLO Security.

Ποιες εταιρίες αντιπροσωπεύετε στην Ελλάδα και ποιους χώρους των συστημάτων ασφαλείας καλύπτετε με αυτούς;

Όσον αφορά στα συστήματα συναγερμού είμαστε αποκλειστικοί εισαγωγείς της Ιταλικής φίρμας AMC Elettronica. Επίσης διανέμουμε τα εξής: INIM, DSC, AJAX, FOCUS, Alean (beams – βέργες) ΕΕΑ και Sirsen (σε ραντάρ εξωτερικού χώρου), Ultracell (μπαταρίες μολύβδου), Aleph και Bosch.

Όσον αφορά στα Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης είμαστε official reseller των μεγάλων οίκων HIKVISION και DAHUA. Έχουμε την διανομή της εταιρίας TVT κάτω από την ομπρέλα του δικού μας λογότυπου ViSar και επίσης σε πολύ πιο οικονομική σειρά έχουμε την δική μας εισαγωγή με αξιόπιστες κάμερες και τροφοδοτικά με το λογότυπο OPSIS και Luna. Να σημειώσω ότι εισάγουμε κορυφαία καλώδια εξαιρετικής ποιότητας, ακόμα και για ειδικές περιπτώσεις, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του επαγγελματία εγκαταστάτη. Μπορούμε ακόμα να παράγουμε κάποιο καινούργιο είδος καλωδίου (κάτι το οποίο έχουμε κάνει στο παρελθόν) ανάλογα με τη ζήτηση και τις ανάγκες της εγκατάστασης. Σε ότι αφορά τον κλάδο της πυρανίχνευσης, δουλεύουμε με την εταιρία UNIPOS. Στη θυροτηλεόραση εμπορευόμαστε την εταιρία ARTEC και στα μοτέρ γκαραζόπορτας την ιταλική εταιρία Grital.

Που βρίσκονται τα προϊόντα σας σε θέματα ποιότητας – τιμής, σε σχέση με άλλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά;

Κύριος γνώμονας μας είναι το value for money. Προσπαθούμε να έχουμε ένα σχετικά οικονομικό προϊόν αλλά σε αρκετά καλή ποιότητα. Ό,τι εισάγουμε και ό,τι εμπορευόμαστε είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Απόδειξη είναι ότι τα service που έρχονται μέσα στη χρονιά είναι ελάχιστα. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι αυτό που θέλει ο εγκαταστάτης. Να μην γυρίσουμε πίσω σε καμία δουλεία. Με αυτό εννοώ, ότι αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι συνεργάτες-εγκαταστάτες δουλεύουν σεμία άκρως ανταγωνιστική αγορά, προσφέροντας πολλές φορές πολύ χαμηλές τιμές. Αν λοιπόν ένα προϊόν αποδειχτεί ελλατωματικό, ο εγκαταστάτης θα έχει μεγαλύτερο κόστος καθώς θα πρέπει να επιστρέψει στην ίδια δουλειά αρκετές φορές. Σκοπός μας είναι λοιπόν να παρέχουμε ένα άρτιο προϊόν με μηδενικά προβλήματα, όσο φυσικά αυτό είναι δυνατό.

Πώς η Solo Security ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των συστημάτων ασφαλείας; Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες τεχνολογίες;

Στο πρώτο ερώτημα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του συνεργάτη – εγκαταστάτη μας.  Έχουμε μάθει να ακούμε και είναι πολύ σημαντικό, γιατί όσο και να διαβάζεις, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Οπότε μέσω του καλύτερου εργαλείου που έχουμε, τον πελάτη μας, ανατρέχουμε και εμεις σε νέες εφαρμογές – τεχνολογίες. Τα 23 χρόνια προσωπικής μου εμπειρίας, των συνεργατών μου και της ομάδας μου, μας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής των σωστών προϊόντων και εφαρμογών. Κάποιες φορές μάλιστα με κάποια εργοστάσια που συνεργαζόμαστε έχουμε και την ευκαιρία κατασκευής ή παραμετροποίησης  κάποιων πραγμάτων όπως τα θέλει η ελληνική αγορά.

Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των συνεργατών της εταιρίας σας και τι ενέργειες κάνετε για αυτό;

Σαφώς αν δεν ξέρεις το προϊόν σου είναι σαν να μην το έχεις. Οπότε αυτό που με ρωτάτε είναι αυτονόητο. Όλη η ομάδα της SOLO Security εκπαιδεύεται (πάντα στον τομέα του ο καθένας), προκειμένου να δίνουμε τις σωστές λύσεις στη κάθε εφαρμογή. Αυτό επιτυγχάνεται σαφώς με τεχνικά σεμινάρια απο τους οίκους του εξωτερικού, εκθέσεις κ.λπ. Κάθε καινούργιο υλικό δοκιμάζεται απο την ομάδα μας σε πραγματικές καταστάσεις και όχι στη θεωρία, αλλά στη πράξη.

Πώς υποστηρίζετε τα προϊόντα μετά την πώληση. Τι δυνατότητες «service» και τεχνικής υποστήριξης διαθέτετε; Πώς αντιμετωπίζετε τυχόν αστοχία υλικού;

Ασφαλώς η εταίρια μας είναι δίπλα στο συνεργάτη και μετά τη πώληση. Πρώτον το service που διαθέτουμε είναι απο τα καλύτερα. Επίσης,  αν ένα προϊόν την πρώτη βδομάδα αγοράς του είναι ελλατωματικό και υπάρχει το κουτί του κ.λπ., τότε γίνεται άμεσα αντικατάσταση. Δεύτερον, ακόμα και κάποιες φορές που το προϊον έρχεται απο τον εγκαταστάτη αρκετά ταλαιπωρημένο ή ακόμα και βανδαλισμένο, έχουμε προβεί σε επισκευή ή και αντικατάσταση με δικά μας έξοδα, σαφώς στον χρόνο που υπάρχει και η εγγύηση.  Αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη, καθημερινά 08.30 – 16.30 εκτός Σαββάτου υπάρχει άνθρωπος στο τεχνικό τμήμα που είτε τηλεφωνικά είτε μέσω κάποιου Viewer εξυπηρετεί το συνεργάτη μας.  Τρίτον, διαθέτουμε αίθουσα σεμιναρίων όπου μέσα στο χρόνο γίνονται κάποια τεχνικά σεμινάρια. Τολμώ να πώ ότι σε μεγάλες δυσκολίες όσο αυτό είναι εφικτό έχουμε βρεθεί και δίπλα στον συνεργάτη  μας στην εκάστοτε εγκατάσταση.

Γιατί ένας τεχνικός ή ένα κατάστημα να επιλέξει την Solo Security ως προμηθευτή του;

Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Οι προηγούμενες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος αυτών. Παρά το γεγονός, ότι οι περισσότεροι διανομείς έχουμε ίδια ή παρεμφερή προϊόντα, αυτό που μας διαφοροποιεί είναι η σχέση που αναπτύσσουμε με όσους μας εμπιστεύονται. Στη SOLO Security πραγματικά δε βλέπουμε πελάτες, αλλά συνεργάτες. Και μέσα απο το Περιοδικό σας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας έχουν στηρίξει τόσα χρόνια και συνεχώς όπως ξέρουν και οι ιδιοι ανταποδίδουμε με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης, παρέχουμε ταχύτατη εξυπηρέτηση, προσπαθούμε να καλύψουμε σε υλικό όλες τις ανάγκες γι’αυτό και το slogan μας «Ό,τι επιθυμείς στη SOLO θα το βρεις».  Θέλω να τόνίσω ότι προσπαθούμε να καλύπτουμε το 100% των αναγκών του συνεργάτη ακόμα και σε υλικά που μπορεί να μην έχουμε, αλλά παρόλα αυτά θα βρούμε για να τον εξυπηρετούμε άμεσα.  Ο συνεργάτης μας είναι και φίλος και αυτό μπορείτε να το αντλήσετε και απο τους ίδιους. 

Ποιες κατά τη γνώμη σας είναι οι επόμενες τεχνολογικές τάσεις που θα επηρεάσουν περισσότερο το κλάδο της ασφάλειας;

Αυτό είναι αρκετά δύσκολο να απαντηθεί. Πάντως, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια αυτό που έχουμε διακρίνει είναι η ανάγκη να κατανοήσουμε ότι το σύστημα ασφαλείας πρέπει να είναι αυτόνομο και δε πρέπει να συνδέεται με τις άλλες συσκευές. Βλέπετε ότι πλέον το GPRS στο συναγερμό είναι απαραίτητο. Πρέπει να φύγουμε απο το PSTN και κάθε φορά να τρέχουμε πίσω για πρόβλημα του παρόχου. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν προσφέρουμε στον τελικό πελάτη ένα Σύστημα Συναγερμού, αλλά Ασφάλεια. Άρα λύσεις, όπως οι κάρτες Global, αποτελούν εναλλακτική και ασφαλέστερη πρόταση. Να σημειώσω εδώ ότι η SOLO Security είναι πλέον αποκλειστικός διανομέας μίας Ισραηλινής εταιρίας για global IOT, με πλατφόρμα ιδιαιτέρως σύγχρονή, η οποία μας παρέχει άμεση πληροφόρηση και δυνατότητα ενεργειών.

{gallery}11066{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...