creta electronix 2022
DIABASTE DWREAN SEC 130
techmail
DIGITAL TV 169
securityreport e mag odhgos 2021
energiatec banner
22 Φεβρουαρίου 2022 23:14

Dahua IPC 3/5 και Eureka

Ενημερωτικό Webinar για τις νέες δυνατότητες των καμερών της Dahua

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Τη Δευτέρα 31/1/2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, το ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για τις σειρές προϊόντων της Dahua Wizmind, Wizsense και Eureka. Ο Γιάννης Ζαχαριάκης, Technical Support Engineer της Dahua για την Ελλάδα και την Κύπρο…

Τη Δευτέρα 31/1/2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, το ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για τις σειρές προϊόντων της Dahua Wizmind, Wizsense και Eureka.

Ο Γιάννης Ζαχαριάκης, Technical Support Engineer της Dahua για την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσίασε διαδικτυακά στο κοινό των εγκαταστατών τις IP κάμερες της σειράς 3 (Wizsense) και 5 (Wizmind), τις νέες υβριδικές θερμικές κάμερες Eureka, τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, αλλά και το νέο, προσαρμόσιμο σύστημα CCTV-συναγερμού, TiOC 2.0. Στο τέλος του Webinar πραγματοποιήθηκε και quiz, σχετικό με τις νέες λειτουργίες που φέρουν τα προϊόντα της Dahua, όπου 5 τυχεροί κέρδισαν μοναδικά δώρα από την εταιρία. Ας θυμηθούμε όλα όσα παρουσίασε ο εισηγητής της Dahua στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου.

AI (WizSense/WizMind)

Οι προϊοντικές σειρές 3 και 5 της Dahua, που στην πραγματικότητα αναφέρονται στις συσκευές των σειρών Wizsense και Wizmind, συνεχίσουν να εξελίσσονται, αποδεικνύοντας την καινοτομία και τη δύναμη που διαθέτει η Dahua Technology στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Τα εν λόγω προϊόντα, που βασίζονται σε αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, επικεντρώνονται στους ανθρώπους και τα οχήματα, παρέχοντας στους χρήστες πολύτιμες πληροφορίες.

Η σειρά WizSense έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων απλών χρηστών και είναι οικονομικά προσιτή. Τα οφέλη της περιλαμβάνουν ακριβή πρόβλεψη πριν από ένα γεγονός, άμεση αποτροπή κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος, γρήγορη αναζήτηση στόχων μετά από ένα συμβάν, εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, κ.λπ. Η ακριβής πρόβλεψη πραγματοποιείται μέσω του ολοκαίνουριου  SMD Plus 3.0, το οποίο αναλύει τα σχήματα των ανθρώπων και των οχημάτων με βάση τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης. Καταργεί αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από σταγόνες βροχής, φύλλα, κατοικίδια ζώα, έντομα, φως, κ.ά.,  επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν στις πραγματικές απειλές. Η ανανεωμένη σειρά AI προϊόντων φέρνει μαζί της πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, παρόμοια με αυτά της προηγούμενης έκδοσης. Η περιμετρική προστασία επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν κανόνες tripwire ή εισβολής σε μία σκηνή, στέλνοντας ταυτόχρονα push notifications στους χρήστες. Προσφέρει επίσης αναγνώριση προσώπου με ακρίβεια έως 95% και με ταχύτητα αναγνώρισης λιγότερη του 1s. Μετά από ένα συμβάν, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες αναζήτησης εικόνων και αναζήτησης χαρακτηριστικών προσώπου για να εντοπίσουν άμεσα ένα άτομο. Αυτές οι έξυπνες λειτουργίες βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της αναζήτησης, απλοποιώντας το έργο της αστυνομίας. Η εν λόγω σειρά υιοθετεί τον έξυπνο αλγόριθμο συμπίεσης Η.265+, μειώνοντας τις απαιτήσεις του αποθηκευτικού χώρου έως και 90%, διαθέτει μοντέλα με προστασία IP67 και IK10, True WDR Starlight, ενώ φέρνει και μία νέα Solar 4G κάμερα με ανάλυση 2MP που είναι ιδανική για την προστασία των συνόρων, την βιντεοεπιτήρηση των εργοταξίων  και γενικότερα όπου δεν υπάρχουν γραμμές ρεύματος ή ηλεκτρικές πρίζες.

Η σειρά 5, τα προϊόντα δηλαδή με την ονομασία Wizmind, έρχονται με περισσότερες και πιο εξελιγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για να καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Βασιζόμενη σε αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, η λύση WizMind της Dahua, είναι βασικά ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, ιδανικό για μεγάλες εγκαταστάσεις και πολύπλοκα έργα. Η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει IP κάμερες πολλαπλών αισθητήρων, PTZ κάμερες, συσκευές θερμικής απεικόνισης, πρωτοποριακά XVR, νέες πλατφόρμες λογισμικού και πολλά ακόμα. Έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, αλλά και τις πιο περίπλοκες εγκαταστάσεις, όπως το λιανικό εμπόριο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, η ενέργεια, οι μεταφορές κ.λπ. Κύριος άξονας αυτής της λύσης, είναι ο διαχωρισμός και η αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων σε μία σκηνή, όμως δεν κάνει μόνο αυτό! Προσφέρει επίσης έξυπνες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, όπως προστασία προσωπικών δεδομένων, μεταδεδομένα (για την ανάλυση του βίντεο), καταμέτρηση ατόμων και ούτω καθεξής. Παρέχει ακριβή δεδομένα βασισμένα σε ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να ανταποκριθούν άμεσα ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί. Τα δεδομένα που δημιουργούνται μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τον εκάστοτε χειριστή/υπεύθυνο στη λήψη αποφάσεων και στη βελτιστοποίηση συνολικά της λειτουργίας μίας επιχείρησης.

Dahua Eureka

Πρόσφατα η Dahua Technology λάνσαρε τη νέα σειρά θερμικών υβριδικών καμερών «Eureka». Χρησιμοποιώντας την αρχαία ελληνική φράση «εύρηκα», η Dahua φέρνει στην παγκόσμια αγορά μία νέα οικονομική σειρά θερμικών καμερών, που συνδυάζει ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα, ανιχνεύοντας τους εισβολείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους σκότους, της βροχής, της ελαφριάς ομίχλης και του καπνού. Τώρα η νέα σειρά καμερών εμπλουτίζεται, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, όπως η έγκαιρη ανίχνευση της πηγής πυρκαγιάς. Η έγκαιρη ανίχνευση σε συνδυασμό με τον εντοπισμό υπερθέρμανσης, την ανίχνευση τσιγάρου, την παρακολούθηση της κατάστασης του εξοπλισμού και άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά, κάνει την εν λόγω σειρά ιδανική για χρήση σε μονάδες αποβλήτων και χώρους ανακύκλωσης.

Η νέα σειρά Eureka είναι ιδανική για περιμέτρους μικρής εμβέλειας, παρέχοντας υψηλή απόδοση και λιγότερους ψευδείς συναγερμούς. Όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα, οι νέες κάμερες ενσωματώνουν τεχνολογία Active Deterrence, ενεργοποιώντας το λευκό φως και το μεγάφωνο σε περίπτωση που ανιχνεύσουν έναν ύποπτο. Στο εσωτερικό τους έρχονται με θερμικό αισθητήρα VOx uncooled 256×192 και έναν οπτικό για έγχρωμες εικόνες ακόμα και τη νύχτα, ενώ υιοθετούν και προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης προσφέροντας πολλαπλές λειτουργίες, όπως ταξινόμηση αντικειμένων, ανίχνευση καπνού/φωτιάς, κ.λπ.

Χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι κάμερες από τη νέα σειρά της Dahua μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια τη θέση και τη πηγή της φωτιάς, ακόμα και όταν αυτή περιβάλλεται από καπνό. Μπορεί να καταγράψει με σαφήνεια εικόνες που δείχνουν την κατανομή της θερμοκρασίας και τα καυτά σημεία σε μία σκηνή. Αυτές οι θερμικές εικόνες καθοδηγούν το προσωπικό απευθείας στη πηγή, αποτρέποντας την εξάπλωση της φωτιάς.

Σε ότι αφορά με το κάπνισμά στους χώρους ανακύκλωσης, οι παραδοσιακές κάμερες και οι ανιχνευτές είναι δύσκολο να εντοπίσουν το κάπνισμα και να προειδοποιήσουν τον καπνιστή εγκαίρως, επειδή ο καπνός που παράγεται είναι πολύ μικρός. Οι θερμικές κάμερες της σειράς Eureka υιοθετούν αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης που μπορεί να εντοπίσει ένα άτομο που καπνίζει, αναλύοντας τις στάσεις του σώματος του και φυσικά τη θερμοκρασία που παράγει το ίδιο το τσιγάρο. Επιπλέον, η κάμερα χρησιμοποιεί λευκό φως και ηχητικούς συναγερμούς ως ενεργά αποτρεπτικά μέσα για να προειδοποιήσει άμεσα τον καπνιστή.

Full-color 2.0

Η ζήτηση για κάμερες που προσφέρουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνεται. Ως απάντηση στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση, η Dahua Technology ανέπτυξε εισέρχεται στη νέα εποχή παρέχοντας τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύχρωμες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε μέρη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως ένα πάρκο (το βράδυ) ή ένα σκοτεινό δρομάκι, οι εν λόγω κάμερες εξάγουν αποτελεσματικά τα «χρωματικά» χαρακτηριστικά των σκηνών, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διαδικασία λήψης των αποδεικτικών στοιχείων. Οι νέες κάμερες Full-color 2.0 στοχεύουν στους πελάτες με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς έρχονται σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Dahua TiOC 2.0

Η αναβαθμισμένη σειρά καμερών TiOC 2.0 διαθέτει τεχνολογία Smart Dual Illumination. Μία τεχνολογία, που στην πραγματικότητα επιτρέπει στις κάμερες να αλλάζουν, ανάλογα με το περιβάλλον και τις ανάγκες του χρήστη, τις λειτουργίες τους από IR σε λειτουργία λευκού φωτισμού. Η λειτουργία έξυπνου φωτισμού υιοθετεί αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης για τον εντοπισμό ενός στόχου. Όταν εντοπιστεί ένας ύποπτος, η πρόσθετη λευκή λυχνία ανάβει αυτόματα και μαζί με αυτή ενεργοποιείται η γνωστή σειρήνα με το μπλε & κόκκινο φως. Στη συνέχεια, η PTZ κάμερα αρχίζει και παρακολουθεί αυτόματα τον στόχο. Όταν ο «στόχος» εγκαταλείψει την περιοχή, ο πρόσθετος λευκός φωτισμός θα σβήσει, η κάμερα PTZ επιστρέφει στην πρωταρχική της θέση και ο φωτισμός IR θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Η σειρά έρχεται επίσης με τεχνολογία VoiceCatcher, που στην ουσία αναφέρεται στην ουσία στα υψηλής ευαισθησίας μικρόφωνα, τα οποία επιτρέπουν στην κάμερα να λαμβάνει ακόμα και τους παραμικρούς ήχους (έως 7 μέτρα), με βάση πάντα τους τυπικούς εργαστηριακούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί. Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί επίσης να μειώσει τον θόρυβο και να ενισχύσει σημαντικά τη λειτουργία αμφίδρομης επικοινωνίας. Οι TiOC 2.0 κάμερες προσφέρουν επίσης και τη λειτουργία Auto Tracking 3.0, μια μοναδική τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά της κάμερας PTZ για περιστροφή (οριζόντια και κάθετα) και zoom in/out για την παρακολούθηση στόχων. Μόλις ένας στόχος ενεργοποιήσει τον κανόνα IVS, η κάμερα αρχίζει και μεγεθύνει αυτόματα, παρακολουθώντας τον κινούμενο στόχο. Το Auto Tracking 3.0 προσφέρει στο χειριστή μια ομαλή διαδικασία παρακολούθησης.

Οι κάμερες TiOC 2.0 μπορούν να διορθώσουν τη γωνία διάθλασης διαφορετικών ακτινών φωτός, επιτρέποντας να παράγουν φωτεινότερες και καθαρότερες ασπρόμαυρες εικόνες με φακό μεγάλου διαφράγματος F1.0. Επιπλέον, η Dahua υιοθετεί το εξαιρετικά μεγάλο διάφραγμα F1.0 που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της εικόνας (οι κάμερες IR στην αγορά έχουν ως επί το πλείστον διάφραγμα F1.6). Ο φακός διαφράγματος F1.0 των καμερών TiOC 2.0 αυξάνει την είσοδο του φωτός κατά 1,96 φορές και 2,56 φορές περισσότερο, σε σύγκριση με τα F1.4 και F1.6 αντίστοιχα. Αυτή η τεχνολογική καινοτομία επιτρέπει μια ομαλή οπτική εμπειρία σε ανάλυση 4K και στα 25/30 fps, ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης.

{gallery}11253{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Οκτωβρίου 2022

  Security Report, τεύχος Οκτωβρίου 2022

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές ...
 • Περιμετρική Ασφάλεια

  Περιμετρική Ασφάλεια

  Η περιμετρική ασφάλεια ή περιμετρική προστασία αναφέρεται σε εκείνες τις λύσεις που χρησιμοποιούν φυσικά συστήματα τεχνολογίας και λογισμικού για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και ...
 • CRETA ELECTRONIX 2022

  CRETA ELECTRONIX 2022

  Για πρώτη φορά έκθεση συστημάτων ασφαλείας-τηλεόρασης & τεχνολογίας ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης Η 1η έκθεση CRETA ELECTRONIX 2022 είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου ...
 • Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Η φετινή χρονιά, είναι χρονιά γιορτής για την Sigma Security, καθώς συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας! Η Sigma Security δημιουργήθηκε το 1977 και ...
 • VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο...
 • REACTION

  REACTION

  Το καινοτόμο πρόγραμμα REACTION παρουσίασε στη ΔΕΘ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το REACTION αναμένεται να συνδράμει τις ελληνικές αρχές στον έγκα...
 • HIKVISION DS-KD-TDM

  HIKVISION DS-KD-TDM

  Στην σειρά Modular ΙP Video Intercom της Hikvision έρχεται να προστεθεί μία νέα συσκευή, το touch screen module DS-KD-TDM, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει 3 ή περισσότερα άλλα modules (card reade...
 • Προϊόντα και Λύσεις EGT

  Προϊόντα και Λύσεις EGT

  Η EGT LTD αποτελείται από μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα των ηλεκτρονικών, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προηγμένων λύσεων κ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design