Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Μαρτίου 2022 12:26

Security Report, τεύχος 125

2466013e6b4e85281ca3f47bc8c001f1 XL 274d8567

Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες.

Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.

Κάμερες με Solar Panels
Στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού Security Report, οι εταιρίες από τον ελληνικό χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας παρουσιάζουν στους επαγγελματίες εγκαταστάτες του κλάδου κάμερες με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ! Μία solar κάμερα ή αλλιώς ηλιακή κάμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αυτόνομο σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε μεγάλες αγροτικές περιοχές όπου δεν υπάρχουν γραμμές ρεύματος ή ηλεκτρικές πρίζες.

VPN και CCTV
Οι εγκαταστάτες αρχίζουν σιγά σιγά και εγκαταλείπουν το Port Forwarding χρησιμοποιώντας VPN. Ένα VPN συνήθως απαιτεί από τους απομακρυσμένους χρήστες του δικτύου «πιστοποίηση» και ασφαλίζει τα δεδομένα με τεχνολογίες κρυπτογράφησης για να εμποδιστεί η διάδοση των ιδιωτικών πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους. Αυτό σημαίνει ότι μόνο υπολογιστές και δίκτυα με «ειδικό κλειδί», μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις πληροφορίες.

Πως η τεχνολογία LiDAR θα αναδιαμορφώσει το κλάδο της περιμετρικής ασφάλειας
Κρίσιμες υποδομές όπως τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ενέργειας, το δίκτυο υδροδότησης, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οι αερολιμένες, απαιτούν προηγμένες τεχνολογίες και εξοπλισμό ασφάλειας με χαμηλό ποσοστό ψευδών συναγερμών. Μία από αυτές τις τεχνολογίες η LiDAR, η οποία όπως όλα δείχνουν θα αναδιαμορφώσει και τον κλάδο της περιμετρικής ασφάλειας.

Τα οφέλη της έξυπνης στάθμευσης στις πόλεις
Όλοι οι κάτοικοι στις μεγαλουπόλεις γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της εύρεσης parking, ιδίως τώρα, μετά και το ξέσπασμα της πανδημίας όπου καθημερινά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μετακίνησή τους π.χ. στο γραφείο.  Ευτυχώς όμως, όλο και περισσότερες πόλεις χρησιμοποιούν έξυπνες τεχνολογίες στάθμευσης για να διευκολύνουν τους οδηγούς!

Νυχτερινή όραση και βιντεοεπιτήρηση
Η τεχνολογία νυχτερινής όρασης έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και σήμερα- είναι διαθέσιμη σε έγχρωμες κάμερες, κάμερες με υπέρυθρη ακτινοβολία, PTZ, αλλά και σε «entry level προϊόντα», κάμερες δηλαδή όπου το κόστος αγοράς είναι σχετικά χαμηλό. Ενημερωθείτε για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της εικόνας.

Αναγνώριση Προσώπου: Τι αποθαρρύνει τους τελικούς χρήστες από την ευρεία υιοθέτηση της;
Πολλοί
είναι οι χρήστες, αλλά και οι τελικοί πελάτες που δηλώνουν απρόθυμοι στο να υιοθετήσουν την εν λόγω τεχνολογία, εκφράζοντας ακόμα ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της.

Συστήματα Πυρανίχνευσης και ψευδείς συναγερμοί
Οι ψευδείς συναγερμοί πυρκαγιάς, που τις περισσότερες μάλιστα φορές προκαλούνται και από ανθρώπινο σφάλμα, συνεχίζουν να αυξάνονται και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί άμεσα.

6 συμβουλές από την Hikvision για την επιλογή συναγερμού
Ένα πολύ καλό σύστημα συναγερμού, θεωρείται αυτό που παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία, είναι απλό και εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση και είναι σε θέση να παρέχει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, με ελάχιστους έως και μηδαμινούς ψευδείς συναγερμούς. Στο εν λόγω άρθρο διαβάζουμε τις συμβουλές της Hikvision ώστε να επιλέξετε το σύστημα συναγερμού που είναι κατάλληλο για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Phishing
Τα περιστατικά του ηλεκτρονικού ψαρέματος έχουν αυξηθεί και στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και δυστυχώς χιλιάδες ανυποψίαστοι πολίτες έχουν χάσει σημαντικά ποσά από το λογαριασμό τους. Η ομάδα εργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συνεδρίασε την Πέμπτη 3/2/2022 για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηλεκτρονικής απάτης με τη μέθοδο “ηλεκτρονικού ψαρέματος.

ΣΑΕΕΣΑΕ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο του συνδέσμου εγκαταστατών!
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στην χορηγούμενη αίθουσα της εταιρείας Office Plus, στην διεύθυνση Λ. Βουλιαγμένης 28 στο Ελληνικό, το πρώτο τεχνικό σεμινάριο του ΣΑΕΕΣΑΕ με θέμα «Σχεδιασμός δικτύων για μεσαία ή μεγάλα έργα».

Η Ajax Systems παραμένει ενεργή παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και προετοιμάζεται για την κυκλοφορία νέων προϊόντων!
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τις εταιρίες που εδρεύουν στην Ουκρανία, αλλά και με τα προϊόντα που αυτές εξάγουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία από αυτές τις εταιρίες, που πιθανόν απασχολεί μία μεγάλη μερίδα εγκαταστατών, είναι η AJAX Systems, η οποία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία των ανθρώπων της, των προμηθευτών, αλλά και των συνεργατών της.

Αισθητική EAS
Η αποτελεσματική αισθητική μπορεί να έχει εκτεταμένο αντίκτυπο στο τζίρο μιας επιχείρησης, με πιθανή αύξηση των πωλήσεων έως και 40%. Η θέση των προϊόντων εντός του καταστήματος μπορεί να επηρεάσει το ύψος των πωλήσεων. Η έρευνα δείχνει πως με κακό σχεδιασμό καταστήματος, οι πελάτες θα “προσπεράσουν” μέχρι και το 20% των προϊόντων και απλά δεν τα βλέπουν καν καθώς περνούν δίπλα τους.

Επιθεώρηση μπαταριών με θερμογραφικές λύσεις
Διάφορες θερμικές συσκευές είναι ιδανικές για την επιθεώρηση των μπαταριών ιόντων Λιθίου, καθώς μπορούν να ανιχνεύσουν ελαττώματα και ρύπους στα ηλεκτρόδια τους. Γενικά, η αύξηση θερμοκρασίας μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία ρύπων στο εσωτερικό των μπαταριών, ενώ αντίστοιχα μία μείωση, μπορεί να συνεπάγεται με τρύπες (διαρροή) και φουσκάλες.

Dahua WizMind IVSS7008-1I: Ο έξυπνος βίντεο Server!
Η αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων ασφάλειας, όπως η αυξημένη ροή ανθρώπων και οχημάτων σε μία σκηνή, ήταν ίσως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έπρεπε να επιλυθεί άμεσα όλα αυτά τα χρόνια στον κλάδο της βιντεοεπιτήρησης. Βασιζόμενη σε αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, η σειρά “WizMind” της Dahua, είναι βασικά ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, ιδανικό για μεγάλες εγκαταστάσεις και πολύπλοκα έργα. Ένα από τα προϊόντα της σειράς που ξεχωρίζει και θα βρείτε διαθέσιμο από την Paradox Hellas, είναι και ο έξυπνος βίντεο-διακομιστής IVSS7008-1I.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...