Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Απριλίου 2022 19:34

Dahua Virtual Event

Αυτά είναι τα νέα προϊόντα και οι λύσεις που φέρνει η εταιρία το 2022

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
b3ede92dcf775799d9e6a120e09f5c47 XL 6a4390bc

Την Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Dahua Virtual Event, η πρώτη εικονική εκδήλωση της Dahua Technology για το 2022 που είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν επαγγελματίες εγκαταστάτες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την Τρίτη 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Dahua Virtual Event, η πρώτη εικονική εκδήλωση της Dahua Technology για το 2022 που είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν επαγγελματίες εγκαταστάτες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος του πρωτοποριακού εικονικού Event, ήταν να αναδείξει νέες λύσεις και προϊόντα για την περιμετρική προστασία, το συναγερμό, αλλά και εκείνες τις προτάσεις που μειώνουν αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς.

Ο Γιάννης Ζαχαριάκης, Technical Support Engineer της Dahua για την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσίασε διαδικτυακά στο κοινό των εγκαταστατών τα IP προϊόντα Wizsense και Wizmind, τις νέες υβριδικές θερμικές κάμερες Eureka, τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, το νέο, προσαρμόσιμο σύστημα CCTV-συναγερμού TiOC 2.0., το νέο ασύρματο HUB της Dahua για την ανίχνευση εισβολής και πολλές ακόμα λύσεις που φέρνει η εταιρία το 2022. Ας θυμηθούμε όλα όσα παρουσίασε ο εισηγητής της Dahua στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρόγραμμα πιστοποίησης από την Dahua

Πριν περάσουμε στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Dahua, αξίζει να σταθούμε λίγο στο Πρόγραμμα πιστοποίησης της Dahua, στο οποίο και αναφέρθηκε ο κος Ζαχαριάκης στην αρχή του event. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην αύξηση των δυνατοτήτων όλων των μηχανικών στον τομέα της ασφάλειας και επιδιώκει να βοηθήσει στη βελτίωση των ικανοτήτων τους  στην επιλογή προϊόντων, στο σχεδιασμό λύσεων, στην εγκατάσταση προϊόντων, στον εντοπισμό σφαλμάτων εξοπλισμού, στην παραμετροποίηση λειτουργιών και συνολικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εκπαίδευση, η οποία ενισχύει τα αποτελέσματα σπουδών. Μέσω της πιστοποίησης αυτής οι εγκαταστάτες θα αποκτήσουν γνώση της πλήρους σειράς προϊόντων της Dahua, θα αποκτήσουν τη βασική ικανότητα σχεδιασμού λύσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου και θα εξοικειωθούν με γενικές λύσεις για κάθετη βιομηχανία. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Dahua, αλλά και από τους συνεργάτες της εταιρίας.

Full-color 2.0

Η ζήτηση για κάμερες που προσφέρουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνεται. Ως απάντηση στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση, η Dahua Technology εισέρχεται στη νέα εποχή παρέχοντας τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύχρωμες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε μέρη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως ένα πάρκο (το βράδυ) ή ένα σκοτεινό δρομάκι, οι εν λόγω κάμερες εξάγουν αποτελεσματικά τα «χρωματικά» χαρακτηριστικά των σκηνών, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διαδικασία λήψης των αποδεικτικών στοιχείων. Οι νέες κάμερες Full-color 2.0 στοχεύουν στους πελάτες με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς έρχονται σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Dahua TiOC 2.0

Η αναβαθμισμένη σειρά καμερών TiOC 2.0 διαθέτει τεχνολογία Smart Dual Illumination, μία τεχνολογία που στην πραγματικότητα επιτρέπει στις κάμερες να αλλάζουν, ανάλογα με το περιβάλλον και τις ανάγκες του χρήστη, τις λειτουργίες τους από IR σε λειτουργία λευκού φωτισμού. Η λειτουργία έξυπνου φωτισμού υιοθετεί αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης για τον εντοπισμό ενός στόχου. Όταν εντοπιστεί ένας ύποπτος, η πρόσθετη λευκή λυχνία ανάβει αυτόματα και μαζί με αυτή ενεργοποιείται η γνωστή σειρήνα με το μπλε & κόκκινο φως. Στη συνέχεια, η PTZ κάμερα αρχίζει και παρακολουθεί αυτόματα τον στόχο. Όταν ο «στόχος» εγκαταλείψει την περιοχή, ο πρόσθετος λευκός φωτισμός θα σβήσει, η κάμερα PTZ επιστρέφει στην πρωταρχική της θέση και ο φωτισμός IR θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Η σειρά έρχεται επίσης με τεχνολογία VoiceCatcher, που στην ουσία αναφέρεται στην ουσία στα υψηλής ευαισθησίας μικρόφωνα, τα οποία επιτρέπουν στην κάμερα να λαμβάνει ακόμα και τους παραμικρούς ήχους (έως 7 μέτρα), με βάση πάντα τους τυπικούς εργαστηριακούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί. Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί επίσης να μειώσει τον θόρυβο και να ενισχύσει σημαντικά τη λειτουργία αμφίδρομης επικοινωνίας. Οι TiOC 2.0 κάμερες προσφέρουν επίσης και τη λειτουργία Auto Tracking 3.0, μια μοναδική τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά της κάμερας PTZ για περιστροφή (οριζόντια και κάθετα) και zoom in/out για την παρακολούθηση στόχων. Μόλις ένας στόχος ενεργοποιήσει τον κανόνα IVS, η κάμερα αρχίζει και μεγεθύνει αυτόματα, παρακολουθώντας τον κινούμενο στόχο. Το Auto Tracking 3.0 προσφέρει στο χειριστή μια ομαλή διαδικασία παρακολούθησης.

Οι κάμερες TiOC 2.0 μπορούν να διορθώσουν τη γωνία διάθλασης διαφορετικών ακτινών φωτός, επιτρέποντας να παράγουν φωτεινότερες και καθαρότερες ασπρόμαυρες εικόνες με φακό μεγάλου διαφράγματος F1.0. Επιπλέον, η Dahua υιοθετεί το εξαιρετικά μεγάλο διάφραγμα F1.0 που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της εικόνας (οι κάμερες IR στην αγορά έχουν ως επί το πλείστον διάφραγμα F1.6). Ο φακός διαφράγματος F1.0 των καμερών TiOC 2.0 αυξάνει την είσοδο του φωτός κατά 1,96 φορές και 2,56 φορές περισσότερο, σε σύγκριση με τα F1.4 και F1.6 αντίστοιχα. Αυτή η τεχνολογική καινοτομία επιτρέπει μια ομαλή οπτική εμπειρία σε ανάλυση 4K και στα 25/30 fps, ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης.

Dahua WizMind

Βασιζόμενη σε αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, η λύση WizMind της Dahua, είναι βασικά ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, ιδανικό για μεγάλες εγκαταστάσεις και πολύπλοκα έργα. Η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει IP κάμερες πολλαπλών αισθητήρων, PTZ κάμερες, συσκευές θερμικής απεικόνισης, πρωτοποριακά XVR, νέες πλατφόρμες λογισμικού και πολλά ακόμα. Έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, αλλά και τις πιο περίπλοκες εγκαταστάσεις, όπως λιανικό εμπόριο, χρηματοπιστωτικό τομέα, ενέργεια, μεταφορές κ.λπ. Κύριος άξονας αυτής της λύσης, είναι ο διαχωρισμός και η αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων σε μία σκηνή. Όμως δεν κάνει μόνο αυτό! Προσφέρει επίσης έξυπνες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, όπως προστασία προσωπικών δεδομένων, μεταδεδομένα (για την ανάλυση του βίντεο), καταμέτρηση ατόμων και ούτω καθεξής.

Η σειρά WizMind έρχεται όμως να καλύψει και τις ανάγκες των περισσότερων απλών χρηστών. Τα οφέλη της περιλαμβάνουν ακριβή πρόβλεψη πριν από ένα γεγονός, άμεση αποτροπή κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος, γρήγορη αναζήτηση στόχων μετά από ένα συμβάν, εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, κ.λπ. Η ακριβής πρόβλεψη πραγματοποιείται μέσω του ολοκαίνουριου SMD Plus 3.0, το οποίο αναλύει τα σχήματα των ανθρώπων και των οχημάτων με βάση τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης. Καταργεί αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από σταγόνες βροχής, φύλλα, κατοικίδια ζώα, έντομα, φως, κ.ά.,  επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν στις πραγματικές απειλές. Όσον αφορά την ικανότητα πρόβλεψης, η σειρά υποστηρίζει επίσης την περιμετρική προστασία, η οποία λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το SMD Plus. Με άλλα λόγια, επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν πιο ευέλικτους κανόνες ανάλογα με τις συνθήκες και την περίσταση. Παρόλο που το SMD Plus εφαρμόζεται από προεπιλογή σε ολόκληρη τη σκηνή, η περιμετρική προστασία εφαρμόζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ειδικά εκεί που πρέπει να εντοπιστεί η κατεύθυνση της κίνησης.

Ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα

Η βιομηχανία της ασφάλειας αξιοποιεί σιγά – σιγά την ηλιακή ενέργεια, αφενός γιατί αποτελεί μία εντελώς βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον λύση και αφετέρου για να προσφέρει στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία. Σε μεγάλες υπαίθριες ιδιοκτησίες, πάρκα και γενικότερα όπου η τροφοδοσία ενός εξοπλισμού φαντάζει αδύνατη, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από το ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα ασφαλείας που φέρνει η Dahua. Το σύστημα απαρτίζεται από Φωτοβολταϊκά πάνελ των 60, 100 και 125W, μεταλλικούς βραχίονες, κάμερες 4G, PTZ και κάμερες με σταθερό ή motorized φακό, αλλά και μπαταρία που προσφέρει στο όλο σύστημα μεγάλη αυτονομία σε συνθήκες απουσίας ηλιακής ακτινοβολίας.

Νέο πλήρως ασύρματο σύστημα συναγερμού από την Dahua!

Η Dahua Technology λανσάρει μία νέα σειρά προϊόντων ασύρματου συναγερμού, που αποτελείται από ένα Alarm Hub, αισθητήρες PIR, πληκτρολόγια, Keyfob, Repeater, module επέκτασης, εσωτερικές και εξωτερικές σειρήνες, κ.λπ. Το εν λόγω σύστημα είναι φιλικό προς τον χρήστη, εύκολο στην τοποθέτηση, προσφέρει προηγμένες λειτουργίες και είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε σύγχρονα σπίτια, γραφεία, αλλά και εμπορικά κτίρια. Το ασύρματο σύστημα συναγερμού της Dahua προσφέρει εξαιρετική απόδοση και συμμορφώνεται με τα πρότυπα EN50131 Grade 2. Ο πυρήνας αυτού του ασύρματου συστήματος συναγερμού είναι το Hub, που υποστηρίζει έως και 150 ασύρματα περιφερειακά μέσω των συχνοτήτων RF 433MHz ή 868MHz. Έρχεται με τεχνολογία frequency hopping, έτσι το δίκτυο δεν παραμένει σε μία μόνο συχνότητα, αλλά αλλάζει συχνότητες 64 φορές το δευτερόλεπτο, χρησιμοποιώντας μια κρυπτογραφημένη μοναδική ψευδοτυχαία ακολουθία γνωστή μόνο σε συσκευές που έχουν εγγραφεί στον πίνακα συναγερμού. Η εν λόγω τεχνολογία υιοθετείται για τη βελτίωση της ικανότητας κατά των παρεμβολών της μετάδοσης σήματος μεταξύ του Hub και των περιφερειακών.

Επιπρόσθετα, ο μηχανισμός αμφίδρομης επικοινωνίας καθιστά πολύ βολική τη λήψη πληροφοριών διαμόρφωσης, κατάστασης, αλλά και ενημέρωσης (μέσω της εφαρμογής για κινητά) των συσκευών, ενώ το ίδιο το HUB διαθέτει πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας, όπως Ethernet, Wi-Fi διπλής ζώνης, GPRS, 3G και 4G, οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν για να εξασφαλίσουν την αδιάλειπτη επικοινωνία με την πλατφόρμα Cloud και το κέντρο λήψης σημάτων.

Για πελάτες που η εξοικονόμηση χρημάτων είναι σημαντική, η Dahua παρέχει μια λύση συναγερμού “all in one”, προσφέροντας ένα kit που περιλαμβάνει το HUB, έναν ανιχνευτή PIR, μία μαγνητική επαφή πόρτας και ένα keyfob, όλα αυτά, σε προσιτή τιμή. Όπως μας ενημέρωσε ο κος Ζαχαριάκης, τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν και νέα περιφερειακά προϊόντα, αλλά και ένα ολοκαίνουριο HUB.

Ακόμα περισσότερα προϊόντα!

Τα νέα όμως για την Dahua δεν σταματάνε εδώ. Η εταιρία αναβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της προσθέτοντας νέες Speed Dome PTZ κάμερες με ολοκαίνουριους αισθητήρες και laser 1 χιλιομέτρου, νέα standalone συστήματα ελέγχου πρόσβασης FACT Series που παρέχουν πρόσβαση μέσω κάρτας proximity, κωδικού και αναγνώρισης προσώπου, αλλά και νέο ανιχνευτή καπνού με ενσωματωμένη κάμερα DHI-HY-SAV849HA-E. Η εν λόγω συσκευή είναι στην ουσία μία fisheye κάμερα με υψηλή ανάλυση στα 5MP που έρχεται με έξυπνες λειτουργίες, αλλά και έναν ενσωματωμένο ανιχνευτή καπνού που στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο, όταν ανιχνεύσει καπνό ή φλόγα. Η παρουσίαση έκλεισε με τη μεγάλη γκάμα από switch που διαθέτει η εταιρία, τα λογισμικά DSS Pro και Express, αλλά και με τις νέες υβριδικές κάμερες Eureka. Η εταιρία προσφέρει δικτυακό εξοπλισμό, για να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των χρηστών και διαθέτει από desktop switches και semi-industrial, μέχρι και βιομηχανικά switches που αντέχουν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, η νέα σειρά υβριδικών καμερών Eureka συνδυάζει ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα ανιχνεύοντας τους εισβολείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους σκότους, της βροχής, της ελαφριάς ομίχλης και του καπνού. Η νέα σειρά Eureka είναι ιδανική για περιμέτρους μικρής εμβέλειας, παρέχοντας υψηλή απόδοση και λιγότερους ψευδείς συναγερμούς. Όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα, οι νέες κάμερες ενσωματώνουν τεχνολογία Active Deterrence ενεργοποιώντας το λευκό φως και το μεγάφωνο σε περίπτωση που ανιχνεύσουν έναν ύποπτο. Στο εσωτερικό τους έρχονται με θερμικό αισθητήρα  VOx uncooled 256×192 και έναν οπτικό για έγχρωμες εικόνες ακόμα και τη νύχτα, ενώ υιοθετούν και προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης προσφέροντας πολλαπλές λειτουργίες, όπως ταξινόμηση αντικειμένων, ανίχνευση καπνού/φωτιάς, κ.λπ.

{gallery}11590{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...