Skip to main content
DIGITAL TV 181
securityreport e mag odhgos 2021
24 Απριλίου 2022 19:35

Συνέντευξη με τον Χρήστο Βυργιώτη, Managing Director της Divico Security

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
a40a392b1e89ecdebf3667e19f1338c4 XL 172ae6b3

Ιδρυμένη το 1982 από τον Βυργιώτη Δημήτριο, η Divico Security είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας που επικεντρώνεται στην συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου.

Ιδρυμένη το 1982 από τον Βυργιώτη Δημήτριο, η Divico Security είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας που επικεντρώνεται στην συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου.

Στην πολυετή πορεία της έχουν τιμήσει την Divico Security με την εμπιστοσύνη τους χιλιάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και οργανισμοί. Η φιλοσοφία της διαρκούς ανάπτυξης οδήγησε την εταιρεία να εξειδικευθεί σε λύσεις ασφαλείας σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ η παρουσία και η φήμη της εταιρείας σε πανελλαδικό επίπεδο είναι η ασφαλέστερη εγγύηση των υπηρεσιών ασφαλείας που παρέχει.

Το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Χρήστο Βυργιώτη, Managing Director της Divico Security, για τις σύγχρονες απαιτήσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της εταιρίας, αλλά και τα νέα προϊόντα που φέρνει η εταιρία το 2022.

Η DIVICO Security δραστηριοποιείται για περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Τι είναι αυτό που οδήγησε την εταιρία στο να εξειδικευτεί σε επαγγελματικές λύσεις ασφαλείας;

Η ανάγκη για προστασία ήταν και πάντα θα είναι προτεραιότητα για κάθε άνθρωπο και οικογένεια. Η Divico Security όταν ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80, είχε ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, για να εξασφαλίσει ακριβώς αυτή την ανάγκη με μέγιστη αποτελεσματικότητα. Η πορεία δεν ήταν πάντα εύκολη, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου συχνά το μεράκι, το πάθος και η αγάπη για το αντικείμενο εργασίας συχνά δεν αποτελούν ισάξιες εγγυήσεις επιτυχίας με τις εύκολες μεθόδους που επιλέγουν όσοι δεν έχουν σαν σκοπό να δημιουργήσουν μια εταιρεία που θα κρατήσει στο χρόνο. Ωστόσο, μετά από τέσσερις δεκαετίες ανοδικής πορείας και ανάπτυξης, η Divico Security διαθέτει μια δυναμική παρουσία στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας σε πανελλαδικό επίπεδο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς. Η εταιρεία σήμερα προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια έργα, φωτοβολταϊκά πάρκα και σε πάνω από 12.000 συνδρομητές.

Πείτε μας δύο λόγια για τις υποδομές, το προσωπικό, αλλά και τις πιστοποιήσεις που διαθέτει η εταιρία σας.

Η Divico Security το 2022 κλείνει 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 750 τ.μ. στην Πάτρα, ενώ διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και ενεργή επαγγελματική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες κτιριακές εγκαταστάσεις της Divico Security σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν, έτσι ώστε να μπορεί να στεγαστεί με απόλυτη ασφάλεια το Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Όλες οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και οι χώροι της εταιρείας αναβαθμίζονται διαρκώς με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλίζεται με ασφάλεια, τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Λήψεως Σημάτων, όσο και η λειτουργία των γραφείων της εταιρείας.

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κεφάλαιο της Divico Security είναι οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν και γι’ αυτό η εταιρεία επενδύει στην συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της προκειμένου να έχει εξειδικευμένη γνώση, επαγγελματική συνέπεια και εμπειρία.

Η Divico Security έχει αναπτύξει και εφαρμόζει συστήματα διαχείρισης κατά :

 • ISO 9001:2015 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας.
 • ISO 27001:2013 Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.
 • ISO 45001:2018 Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.
 • ISO 14001:2015 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.
 • ΙSO 37001:2016 Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας.
 • ISO 39001:2016 Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας.
 • ISO 22301:2019 Σύστημα Διαχείριση Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Πώς ανταποκρίνεστε στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των συστημάτων ασφαλείας; Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες τεχνολογίες;

Η Divico Security βρίσκεται πάντα στην καρδιά των τεχνολογικών εξελίξεων. Η εξειδικευμένη ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτουμε, μελετά τις νέες καινοτομίες που εισάγονται στην αγορά και βρίσκει τρόπους να τις ενσωματώσει στις υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρουμε. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες που υπάρχουν ήδη και να προσφέρουμε μέγιστη προστασία και ασφάλεια στους συνεργάτες και πελάτες μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Κέντρο Λήψεως Σημάτων και τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους πελάτες σας.

Η εταιρεία μας διαθέτει ένα από τα κορυφαία Κέντρα Λήψεως Σημάτων στην Ελλάδα με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που λειτουργεί σε 24ωρη βάση υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Όλες οι επικοινωνίες του κεντρικού σταθμού γίνονται μέσα από δίκτυο οπτικών ινών ως κύρια επικοινωνία και με μικροκυμματική ζεύξη (ασύρματα) για δεύτερο δρόμο επικοινωνίας και κάνει χρήση προγραμμάτων με τεχνητή νοημοσύνη για υψηλότερη απόδοση και ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου λάθους. Ο κεντρικός σταθμός απαρτίζεται από έμπειρο και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί να διαχειρίζεται με ταχύτητα και υπευθυνότητα τα σήματα που λαμβάνει.

H Divico Security παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών προς τους Πελάτες της και τους Συνεργάτες της.

Οι βασικές υπηρεσίες του Κέντρου Λήψεως Σημάτων προς τους Πελάτες / Συνεργάτες της είναι:

 • Οι υπηρεσίες τηλεχειρισμού που διατίθενται 24/7 με άμεση εξυπηρέτηση. Σε περίπτωση συναγερμού το Κέντρο ειδοποιεί την Αστυνομία, τους ιδιοκτήτες και κινητοποιεί άμεσα περιπολικό της Divico Security (αναλόγως την διαθεσιμότητα της περιοχής).
 • Υπηρεσία όπλισης και αφόπλισης του συστήματος συναγερμού απομακρυσμένα.
 • Δυνατότητα απομακρυσμένης απενεργοποίησης της σειρήνας, όταν χτυπά από βλάβη ή εξαιτίας λανθασμένου χειρισμού­­.
 • Τεχνική υποστήριξη – λύνουμε τεχνικά προβλήματα χωρίς την παρουσία τεχνικού.
 • Υπηρεσία Divinet (τύπου Global SIM) για ακόμα πιο εγγυημένη ασφάλεια και προστασία που υποστηρίζεται από VODAFONE, WIND, COSMOTE.
 • Smart Video Verification – Οπτικοποίηση και επαλήθευση συναγερμού μέσω της Τεχνολογίας Video Analytics.
 • Υπηρεσία Ελέγχου Πρόσβασης & Ωραρίου.
 • Divico Portal, ένα μοναδικό εργαλείο για πιστοποιημένους εγκαταστάτες, όπου μέσω της σύνδεσης του συναγερμού με το κέντρο λήψεως της εταιρείας μας, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των συστημάτων των πελατών τους, από όπου και εάν βρίσκονται.

 

Σε ότι αφορά τις παροχές προς τους συνδρομητές σας, τι παραπάνω προσφέρετε σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Η Divico Security παρέχει ένα σύνολο εξειδικευμένων και στοχευμένων υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της. Αυτό που μας χαρακτηρίζει όμως είναι η ευελιξία. Διαθέτοντας  δύο είδη πελατών: τον Εγκαταστάτη – Συνεργάτη και τον Πελάτη, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security παρέχει την δυνατότητα να προσαρμόζει τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να προσθέσουμε πως το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μας, προσφέρει επιπλέον απομακρυσμένη υποστήριξη και προγραμματισμό σε πολλούς διαφορετικούς πίνακες, καθώς και απομακρυσμένη επίλυση διάφορων προβλημάτων που έχουν οι εγκαταστάτες.

Επιπροσθέτως, σε κάθε Εγκαταστάτη-Συνεργάτη παρέχουμε την δυνατότητα, μέσω του DIVICO PORTAL να έχει πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε όλες τις πληροφορίες σχετικές με τον συναγερμό των πελατών του, που είναι συνδεδεμένοι στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι εξαιρετικά ευέλικτες τόσο για τον εγκαταστάτη-συνεργάτη, όσο και για τον τελικό πελάτη.

 

Για άλλη μια φορά, η Divico Security έλαβε συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Intersec στο Ντουμπάι. Πείτε μας δύο λόγια για την παρουσία σας στη διεθνή έκθεση, αλλά και για τα προϊόντα που παρουσιάσατε.

Πολύ σωστά, η Divico Security συμμετείχε για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση Intersec, την κορυφαία διοργάνωση σε θέματα ασφάλειας και πυρασφάλειας, στο Dubai για να παρουσιάσει τις νέες καινοτόμες λύσεις ασφαλείας της, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μια από τις επεκτάσεις των δραστηριοτήτων μας μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Safemon Security Solutions, είναι η κατασκευή κυτίων μεταφοράς χρημάτων και κασετινών των ΑΤΜ για τις εταιρείες χρηματαποστολών παγκοσμίως, καθώς και συστημάτων ICSD (In-Cassette-Staining-Devices) παθητικής και ενεργητικής προστασίας κασετινών εσωτερικά των ΑΤΜ με IBNS (Intelligent Banknote Neutralization System). Μάλιστα για πρώτη φορά η Safemon παρουσίασε τις νέες βαλίτσες χρηματαποστολών Scorpion & Scorpion Carbon Fibre Edition που είναι το τελευταίο μοντέλο και το πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε κυτίο που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά για τη μεταφορά κασετινών μαζί με άλλες καινοτόμες λύσεις ασφαλείας.

Η συμμετοχή μας στην έκθεση είχε θετική και μεγάλη απήχηση, καθώς πολλές εταιρείες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα συστήματα και εξέφρασαν την επιθυμία για περαιτέρω συζητήσεις. Ακόμα, η συμμετοχή μας στην έκθεση στο Dubai αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για δια ζώσης συνάντηση με τους μόνιμους αντιπροσώπους της εταιρείας μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Σαουδική Αραβία.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε επίσης πως τα προϊόντα της Safemon έχουν πιστοποιηθεί με το πιστοποιητικό SAMA (Saudi Arabia Monetery Authority), του νομισματοκοπείου της Σαουδικής Αραβίας, ένα πιστοποιητικό που είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων στις συγκεκριμένες χώρες.

Η έλευση του κορωνοϊού προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια. Πως αντιμετώπισε την όλη κατάσταση η εταιρία σας;

Αναμφίβολα, η έλευση του κορωνοιού μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις για την χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Το σημαντικότερο για εμάς ήταν να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας και να εστιάσουμε την προσοχή μας στους ανθρώπους μας και την ασφάλειά τους. Όσον αφορά την εταιρεία και τη στρατηγική της, δεν υπήρχαν περιθώρια αδράνειας. Γίναμε όσο πιο ευέλικτοι γινόταν και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που αποτελεί ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας και καταφέραμε να αναπροσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις-σχέδια της Divico Security για το έτος 2022;

Πρωταρχικός στόχος της Divico Security για το 2022, είναι η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των συνδρομητών της και των συνεργατών της, με βάση τις ανάγκες τους. Επιπλέον, ανάμεσα σε άλλους στόχους, η εταιρεία αναμένεται να μεταφερθεί σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, καθώς οι ανάγκες μεγαλώνουν συνεχώς. Έχει ήδη σχεδιαστεί ένα νέο κτήριο ακριβώς δίπλα από το Κεντρικό Γραφείο όπου θα στεγάζονται τα νέα εργαστήρια R&D, καθώς και η διεύρυνση του Κέντρου Λήψεως Σημάτων με την προσθήκη νέων θέσεων εργασίας για παραπάνω χειριστές. Η Divico Security βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους εγκαταστάτες- συνεργάτες της και εκτός από προηγμένες υπηρεσίες Κέντρου Λήψεως Σημάτων,  προσφέρει και τεχνική υποστήριξη όπως: προγραμματισμός πινάκων από απόσταση και troubleshooting.

Ένας ακόμα στόχος αποτελεί η περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της θυγατρικής της εταιρείας Safemon, καθώς προσφέρει εξελιγμένες λύσεις στον τομέα των συστημάτων IBNS (Intelligent Banknote Neutrilization Systems) & CIT (Cash in Transit) που κατασκευάζονται και διατίθενται σε διάφορες τράπεζες και ιδιωτικές εταιρείες στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Εκτός από την Safemon πείτε μας μερικά προϊόντα που έχετε σχεδιάσει και παράγετε αυτή την στιγμή από το R&D τμήμα σας.

Με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος η εταιρεία μας  έχει αναπτύξει  και παράγει τα εξής καινοτόμα προϊόντα:

 • Τη συσκευή V-timer (διαθέσιμη σε αναλογικό, ψηφιακό, και σε Wi-Fi μοντέλο), για την εξοικονόμηση ενέργειας και τον χειρισμό του θερμοσίφωνα και άλλων ενεργοβόρων συσκευών σε οικίες και επιχειρήσεις.
 • Σειρήνες με φωνητική ομιλία.
 • Divico GO – μία φορητή συσκευή (μπουτόν πανικού) με απευθείας επικοινωνία αποκλειστικά με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security.
 • Χαλί πιέσεως ενεργοποίησης συναγερμού για μάντρες που προσφέρει 24ώρη περιμετρική προστασία στον εξωτερικό χώρο της οικίας (π.χ. κήπο) του πελάτη.
 • Συστήματα προστασίας σκαφών, και εξωλέμβιων μηχανών, ποδηλάτων και δίκυκλων.

{gallery}11591{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος 143

  Security Report, τεύχος 143

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές ...
 • Ιατρική βοήθεια στα συστήματα συναγερμού

  Ιατρική βοήθεια στα συστήματα συναγερμού

  Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει φέρει επανάσταση στον κλάδο της οικιακής ασφάλειας, που σήμερα έχει υιοθετήσει πιο ολοκληρωμένες και «σωτήριες» λύσεις, ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες των τελι...
 • Wi-Fi Sensing

  Wi-Fi Sensing

  Οι εφαρμογές του Wi-Fi και της ασύρματης τεχνολογίας εξελίσσονται ραγδαία, και σήμερα η εν λόγω τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Ερευνητές και επιστήμονες από τον κλάδο της τεχνολογίας έχουν ...
 • Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων

  Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων

   Έντονες είναι οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης οχημάτων και συμπεριφοράς οδηγών τα τελευταία χρόνια. Από την ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι τη μηχανική μάθηση, όλα σ...
 • Video Analytics

  Video Analytics

  Με την πληθώρα τεχνολογικών λύσεων που συναντούμε σήμερα είναι σίγουρο πως οι επιχειρήσεις και οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν την τύχη, αλλά και την ελευθερία, να επιλέξουν - μέσα από μια μεγάλη γκάμ...
 • Τεχνητή νοημοσύνη στις σύγχρονες κάμερες

  Τεχνητή νοημοσύνη στις σύγχρονες κάμερες

  Οι εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη είναι ραγδαίες και αυτός είναι ίσως ένας από τους κυριότερους λόγους που για κάποιους η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι συναρπαστικό, ενώ για άλλους δυνητι...
 • ONVIF

  ONVIF

  Το ONVIF (Open Network Video Interface Forum), το παγκόσμιο ανοικτό πρότυπο διασύνδεσης φυσικών προϊόντων ασφαλείας IP, παρουσίασε το πρόσθετο διαμόρφωσης TLS, που θα επιτρέψει ταχύτερες και ασφαλ...
 • Προϊόντα CCTV της HOLOWITS

  Προϊόντα CCTV της HOLOWITS

  Η Oktabit Α.Ε., διακεκριμένη εταιρεία στον χώρο της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με 30 και πλέον έτη επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα στρατηγική συνε...
 • Uniview F & Q3 Series

  Uniview F & Q3 Series

  H Uniview είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων CCTV, με έδρα την Hangzhou της Κίνας, 4 κέντρα R&D, παραρτήματα ανά την υφήλιο και παρουσία σε 145 χώρες. Μέσα σε 15 μόνο χρόν...
 • IP κάμερες της Tiandy

  IP κάμερες της Tiandy

  Σήμερα, η βιντεοεπιτήρηση δεν αφορά μόνο στην παρακολούθηση, αφορά στη λήψη και στην επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Στην εποχή του ψηφιακού μετασχημ...
 • Comelit Integration System

  Comelit Integration System

  Η εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας, μεγιστοποιεί την ασφάλεια του χώρου και συμβάλλει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας έως και στο ένα τρίτο (-30%...