Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Ιουλίου 2022 20:51

Κέντρα Λήψεως Σημάτων Συναγερμού

Εφαρμογές-Apps και νέες υπηρεσίες επιπρόσθετης αξίας για τους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
kentra dff0a8b7

Τα συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης θεωρούνται ίσως τα ιδανικότερα μέσα αποτροπής διαρρήξεων και ειδοποίησης για έκτακτες ανάγκες, στέλνοντας σήματα συναγερμού στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι έως και τα τρία τέταρτα των ανθρώπων αγνοούν τους συναγερμούς αυτούς, συνήθως επειδή δεν είναι σίγουροι για το πώς πρέπει να αντιδράσουν… Ευτυχώς, τα Κέντρα Λήψεως Σημάτων Συναγερμού εξαλείφουν την αβεβαιότητα αυτή, καθώς διαθέτουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό και μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Όσο ευφυές και αν είναι ένα σύστημα ασφαλείας, σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την 24ωρη ανθρώπινη εξυπηρέτηση ενός Κέντρου Λήψης Σημάτων που είναι σε εγρήγορση όλο το 24ωρο. Ένα σύστημα συναγερμού όσο αξιόπιστο και εάν είναι, από μόνο του πολλές φορές μπορεί να μην είναι αρκετό για να αποτρέψει ένα διαρρήκτη. Τα κέντρα λήψης σημάτων έρχονται να συμπληρώσουν αυτό το κενό χαρίζοντας μία ολοκληρωμένη ασφάλεια τόσο σε επιχειρήσεις και μεγάλες εγκαταστάσεις όσο και σε οικίες.

Με εξειδικευμένο προσωπικό που επεξεργάζεται τα σήματα των συστημάτων συναγερμού 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες τη βδομάδα, το ΚΛΣ αναλαμβάνει την διαχείριση και την προώθηση των σημάτων του συστήματος συναγερμού. Εκμεταλλευόμενα τις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας, τα ΚΛΣ μπορούν να επικοινωνήσουν με τα συστήματα συναγερμών των συνδρομητών τους μέσω γραμμής τηλεφώνου PSTN, μέσω κινητής τηλεφωνίας GSM/GPRS, όπως και μέσω τεχνολογίας IP.

Μόλις ένα σήμα συναγερμού επαληθευτεί, το προσωπικό security ενός ΚΛΣ θα ανταποκριθεί άμεσα ειδοποιώντας ταυτόχρονα τις αρχές. Ένας επίδοξος διαρρήκτης θα το σκεφτεί καλύτερα, πριν επιχειρήσει να εισέλθει στην περίμετρο μίας οικίας, πόσο μάλλον αν γνωρίζει πως αυτή παρακολουθείται από μια εταιρία ασφαλείας 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα. Τα ΚΛΣ αποτελούν τον ιδανικότερο τρόπο για να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας, όχι μόνο από διαρρήξεις, αλλά και από κάθε είδους καταστάσεις, όπως πυρκαγιές, διαρροή αερίου, κ.λπ.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις της εποχής, τα σύγχρονα ΚΛΣ παρέχουν προχωρημένα εργαλεία διαχείρισης, παρέχοντας εν τέλει, καλύτερες υπηρεσίες στους τελικούς συνδρομητές. Στο εν λόγω αφιέρωμα εξετάζουμε τις νέες υπηρεσίες των ελληνικών ΚΛΣΣ, τις δυνατότητες των εφαρμογών-Apps για τον επαγγελματία εγκαταστάτη και τον τελικό χρήστη, αλλά και τις υπηρεσίες επιπρόσθετης αξίας που προσφέρει αυτά. Η αναφορά στα ΚΛΣΣ γίνεται με αλφαβητική σειρά.

Atlas Security

Atlas security

Η Atlas Security εδώ και 30 χρόνια αποτελεί την πρώτη επιλογή των συνδρομητών για την ασφάλειά τους. Έχοντας περισσότερους από 35.000 ενεργούς συνδρομητές και πάνω από 750 συνεργάτες, η Atlas Security είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Λήψης Σημάτων της χώρας. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού της Atlas Security διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015. Το ISO 9001:2015 είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για την διασφάλιση ποιότητας μέσα στην επιχείρηση.

Οι εγκαταστάσεις της Atlas Security είναι σε ιδιόκτητο χώρο, παροπλισμένο με αλεξίσφαιρα τζάμια, συναγερμό και κλειστό κύκλωμα CCTV τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και 24ωρη φύλαξη από ιδιωτική εταιρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτροπή κάθε είδους τρομοκρατικής ενέργειας και την διασφάλιση του προσωπικού και των πολύτιμων δεδομένων των συνδρομητών μας.

Το διοικητικό προσωπικό αποτελείται από άτομα με πολυετή εμπειρία στο χώρο, αλλά και νέα στελέχη προερχόμενα από τον ανταγωνισμό και από άλλες μεγάλες εταιρίες. Οι άνθρωποι μας εργάζονται καθημερινά για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Λήψης Σημάτων σε καθημερινά, αλλά και έκτακτα περιστατικά, ενώ τα διευθυντικά στελέχη χαράσσουν τη στρατηγική για την εξέλιξη της εταιρίας.

Για την παραλαβή των δεδομένων συναγερμού, τηλεμετρίας και βιομηχανικού ελέγχου, η Atlas Security διαθέτει εξοπλισμό που δύναται να διαχειριστεί περισσότερους από 60.000 συνδρομητές σε 24ωρη βάση. Πιο αναλυτικά, διαθέτει 90 τηλεφωνικές γραμμές που ολοκληρώνονται πάνω από ένα ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών VOIP, για την λήψη δεκάδων χιλιάδων σημάτων σε 24ωρη βάση. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν εγκατεστημένα fail-over κανάλια επικοινωνίας οπτικών ινών σε περίπτωση που κάποιο πρωτεύον «πέσει» για τον οποιοδήποτε λόγο. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η Atlas Security διαθέτει online UPS των 15KVA και Η/Ζ γεννήτριες αντίστοιχων προδιαγραφών, που διασφαλίζουν την συνεχή λειτουργία του.

Η ανάπτυξη και υποστήριξη των λογισμικών και hardware υποδομών της Atlas Security παρέχεται από την ATLASCOM, μια εταιρεία του ομίλου της ATLAS GROUP, καθώς και σε συνεργασία με ISO-διαπιστευμένους εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά και με τους υπάρχοντες παρόχους υποδομών.

Τα σήματα που περιλαμβάνει το Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι: Σήμα Διάρρηξης, Σήμα Φωτιάς, Σήμα Προσωπικής Απειλής, Σήμα Αφόπλισης Υπό Απειλή, Σήμα Ληστείας, Σήμα Ιατρικής Ανάγκης, Σήμα Παραβίασης Συστήματος, Σήμα Ανίχνευσης αύξησης / πτώσης θερμοκρασίας (υγρασίας, διαρροής), Σήμα Διακοπής Ρεύματος, Σήμα πτώσης μπαταρίας, Σήμα Μπλοκαρίσματος Πληκτρολογίου, Test επικοινωνίας, Σήμα Όπλισης-Αφόπλισης και Σήμα Παράκαμψης ζώνης (Bypass).

Υπηρεσία Ιατρικής Βοήθειας AtlasMed

Η Atlas Security έγινε η πρώτη εταιρία ΚΛΣ στην Ελλάδα που προσφέρει 24ωρη πραγματική Ιατρική Βοήθεια μέσω του πλήκτρου Ιατρικής Ανάγκης στο συναγερμό, μέσω της καινοτόμου υπηρεσίας AtlasMed, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN.

Tι προσφέρει η υπηρεσία AtlasMed;

Η Atlas Security προσφέρει μέσω της υπηρεσίας AtlasMed, 24ωρη Ιατρική Βοήθεια σε κάθε πρόβλημα υγείας στο σπίτι και την επιχείρηση σε συνεργασία με την INTERAMERICAN ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

Τι εξασφαλίζετε με την υπηρεσία AtlasMed

• Απεριόριστες τηλεφωνικές συνομιλίες όλο το 24ωρο με γιατρούς της Interamerican σε κάθε ατύχημα ή έκτακτο πρόβλημα υγείας στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.

• Απεριόριστες μεταφορές με ασθενοφόρο της Interamerican στην έκτακτη ανάγκη σε νοσοκομείο της επιλογής σας, ιδιωτικό ή δημόσιο, για εσάς, την οικογένειά σας, όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας αλλά και σε όποιον βρίσκεται στο χώρο σας.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία AtlasMed

Πατώντας το πλήκτρο Medical στο συναγερμό σας, σας καλεί αμέσως το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security και σας συνδέει με το συντονιστικό κέντρο της Interamerican που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων είναι στην διάθεση σας για ιατρικές συμβουλές καθώς και δυνατότητα άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο με τα ιδιόκτητα ασθενοφόρα της Interamerican στην έκτακτη ανάγκη.

Υπηρεσία Global Sim με δωρεάν συσκευή GPRS Atlas•box

H Atlas Security γίνεται η πρώτη εταιρία που δίνει ΔΩΡΕΑΝ* την συσκευή GPRS Atlas•box με ενσωματωμένη κάρτα GlobalSim, παρέχοντας ένα extra εργαλείο στους επαγγελματίες εγκαταστάτες. Κάθε σύνδεση με GPRS προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην σύνδεση του συνδρομητή με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security έναντι της σύνδεσης της σταθερής τηλεφωνίας που ισχύει μέχρι και σήμερα:

  • Προσφέρει γρηγορότερη ταχύτητα μετάδοσης σήματος στο ΚΛΣ της Atlas Security σε σχέση µε µία απλή τηλεφωνική σύνδεση
  • Παρέχει συχνό έλεγχο επικοινωνίας του συναγερμού µε το ΚΛΣ της Atlas Security κάθε 10’, 30’ ή 60’ έναντι του ημερήσιου ελέγχου που ισχύει σήμερα
  • Παρέχει αδιάλειπτη ασύρματη επικοινωνία µέσω 3 παρόχων (Cosmote – Vodafone – Wind)
  • Παρέχει σταθερό ετήσιο κόστος χαμηλότερο από το κόστος της σταθερής τηλεφωνίας
  • Προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε περιπτώσεις δολιοφθοράς όπως κόψιμο καλωδίων ή µέσω συσκευών παρεμβολών Jammer στέλνοντας άμεσα σήμα απώλειας επικοινωνίας

*Η δωρεάν συσκευή Atlas•box ισχύει μόνο για πελάτες εντός Αττικής.

ATLAS SECURITY, τηλ.: 210-9600556.

Divico Security

Η Divico Security είναι μία δυναμική εταιρεία με εξέχουσα θέση στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας από το 1982 με πάνω από 12.000 συνδρομητές. Η Divico Security διαθέτει ένα από τα υπερσύγχρονα Κέντρα Λήψεως Σημάτων στην Ελλάδα με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλά πρότυπα λειτουργίας που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Divico Security σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να μπορεί να στεγαστεί με απόλυτη ασφάλεια το Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Οι επικοινωνίες του κεντρικού σταθμού γίνονται μέσα από δίκτυο οπτικών ινών και κάνει χρήση προγραμμάτων με τεχνητή νοημοσύνη για υψηλότερη απόδοση και μείωση του ανθρώπινου λάθους. Όλες οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και οι χώροι της εταιρείας αναβαθμίζονται διαρκώς με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλίζεται με ασφάλεια, τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Λήψεως Σημάτων, όσο και η λειτουργία των γραφείων της εταιρείας. Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους χειριστές που γνωρίζουν να επεξεργάζονται και να διαχειρίζονται τα σήματα άμεσα με μεγάλη ακρίβεια και επαγγελματισμό και να προβαίνουν στην ειδοποίηση των Αρμοδίων Αρχών και όποιων άλλων προσώπων πρέπει να ειδοποιηθούν όταν υπάρχει ανάγκη.

Νέες Υπηρεσίες του Κέντρου Λήψεως Σημάτων

Το Divico Go είναι μια νέα συνδρομητική υπηρεσία του Κέντρου Λήψεως Σημάτων της Divico Security, που παρέχει προσωπικό συναγερμό για ηλικιωμένους, αλλά και ανθρώπους που εκτίθενται σε κίνδυνο και ζουν απομονωμένα. Πρόκειται για μια κινητή συσκευή προσωπικής βοήθειας με τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 3G/4G και συστήματα εντοπισμού θέσης (GPS). Το Divico Go διαθέτει 2 λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες:

Divico Help: Επιτρέπει αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα στο άτομο που βρίσκεται σε κίνδυνο και στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων.

Divico SOS: Λειτουργεί σαν κρυφό πλήκτρο πανικού, που όταν ενεργοποιείται στέλνεται σήμα συναγερμού στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων μαζί με την τοποθεσία που βρίσκεται το άτομο.

Και στις δύο λειτουργίες το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security θα εκτελέσει τις ανάλογες ενέργειες για την άμεση αποστολή βοήθειας.

Εφαρμογές App για τον επαγγελματία εγκαταστάτη

Το Divico Portal είναι μία εφαρμογή που παρέχει η Divico Security στους εγκαταστάτες. Μέσω αυτής της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα στους εγκαταστάτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με τον συναγερμό των πελατών, στους οποίους έχουν κάνει εγκατάσταση το σύστημα ασφαλείας και είναι συνδεδεμένοι με το κέντρο λήψεως σημάτων της Divico.

Βασικές δυνατότητες του Divico Portal:

  • Εμφανίζει αμέσως (live) τα Σήματα που λαμβάνουμε από τον συναγερμό του εκάστοτε πελάτη.
  • Δυνατότητα προσθήκης από τους ίδιους τους εγκαταστάτες την καρτέλα του πελάτη στα Στάσιμα (Test Mode), κάθε φορά που πραγματοποιούνται εργασίες στο σύστημα συναγερμού του και να τη βγάζουν μόλις τις ολοκληρώσουν.
  • Δυνατότητα Επιτήρησης των διαχειρίσεων σημάτων των πελατών τους από το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security.
  • Δυνατότητα να παρατηρούν εύκολα οι ίδιοι οι εγκαταστάτες αν μια ζώνη δίνει επαναλαμβανόμενους συναγερμούς.

Υπηρεσίες Επιπρόσθετης Αξίας:

Η Divico Security έχει διαμορφώσει ένα σύνολο υπηρεσιών επιπρόσθετης αξίας, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους συνεργάτες και στους πελάτες της να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες αυτές στο επιχειρηματικό / καθημερινό τους μοντέλο, ώστε να περιορίσουν με αυτόν τον τρόπο λειτουργικά σφάλματα.

Οι υπηρεσίες επιπρόσθετης αξίας της Divico Security, όπως η υπηρεσία του τηλεχειρισμού συστημάτων ασφαλείας και η υπηρεσία Divico Portal για τους εγκαταστάτες, είναι σε θέση να εξασφαλίσουν στα σύγχρονα περιβάλλοντα όλα τα απαραίτητα στοιχεία με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ευρύτερα ανταποδοτικού επιχειρησιακού μοντέλου, προς όφελος των πελατών και συνεργατών της.
Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

ΕΡΜΗΣ – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε.

Για μια ακόμη φορά ο ΕΡΜΗΣ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού και πάλι πρωτοπορεί με δύο καινοτόμες υπηρεσίες.

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ, το 1ο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα, με ηγετική παρουσία 4ων δεκαετιών στον κλάδο της Ασφάλειας, παρά των μακροοικονομικών επιπτώσεων του πληθωρισμού, επενδύει σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες υπηρεσίες, προς όφελος των συνεργατών και συνδρομητών του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΕΡΜΗΣ & Hik-ProConnect: Η λύση με την προστιθέμενη αξία για τους εγκαταστάτες

Ο ΕΡΜΗΣ με το Sentinel σε συνεργασία με την Hikvision παρέχουν όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται προκειμένου να βοηθήσουν τους εγκαταστάτες συναγερμού, αλλά και τους τελικούς χρήστες παρακολούθησης βίντεο, να ελέγχουν τα συστήματά τους σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Με το Hik-ProConnect, οι εγκαταστάτες συστημάτων μπορούν εύκολα να εγγράψουν συμβατές συσκευές Hikvision κατευθείαν στο λογισμικό του ΕΡΜΗ (Sentinel), παρέχοντας ασφάλεια, διαφάνεια και έλεγχο στους εγκαταστάτες συναγερμού και τους χρήστες παρακολούθησης βίντεο.

Η εγγραφή συσκευής είναι μια απλή διαδικασία 3 βημάτων, εκ των οποίων τα δύο πρώτα βήματα συνήθως ολοκληρώνονται εκ των προτέρων. Αφού εγγραφούν, οι χειριστές των κέντρων συναγερμού, μπορούν να δουν τη ζωντανή τροφοδοσία και την αναπαραγωγή βίντεο, να λαμβάνουν συναγερμούς/συμβάντα και να ελέγχουν τις κάμερες PTZ. Οι συναγερμοί μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία από το λογισμικό διαχείρισης σημάτων συναγερμού του ΕΡΜΗ, επιτρέποντας στον χειριστή να ρυθμίσει προσαρμοσμένα συμβάντα σε ενέργειες.

Με την τεχνολογία ασφαλούς σύνδεσης που είναι ήδη ενσωματωμένη στο Hik-ProConnect, οι συσκευές Hikvision καλούν στην κεντρική υπηρεσία cloud Hik-ProConnect χρησιμοποιώντας μια κρυπτογραφημένη σύνδεση. Καθώς η κίνηση ξεκινά μέσα από το δίκτυο, δεν χρειάζεται να εκτεθεί το δίκτυο του πελάτη σε κοινή θέα. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη ρύθμισης tunnels και VPN για τη δημιουργία ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ του ΚΛΣ και του πελάτη. Οι εγκαταστάτες, παραδίδουν το σύστημα σε λειτουργία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ασφαλές και με απλές διαδικασίες.

Hermes Smart Cities

Οι σύγχρονες πόλεις δεν είναι απλώς μια ιδέα ή ένα όνειρο του μέλλοντος. Εκμεταλλεύονται την 4η τεχνολογική επανάσταση και τις υποδομές του Internet of Things (IoT), αξιοποιούν τεχνολογίες Βαθιάς Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης (Deep Learning – Artificial Intelligence) και σε συνδυασμό με έξυπνες πλατφόρμες διαχείρισης γίνονται Smart. Ο ΕΡΜΗΣ, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του, το ευρύ του πελατολόγιο και σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές τεχνολογικά υποδομές που διαθέτει, υποστηρίζει στην πράξη σύγχρονες Smart Υπηρεσίες για τη λήψη και διαχείριση ηλεκτρονικών σημάτων από έξυπνα υποσυστήματα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και τις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων, συμβάλλοντας θετικά στην καθημερινή ζωή των ατόμων και ενισχύει την προοπτική στην ηλεκτρονική επιτήρηση.

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ, έχει αναπτύξει ένα ευρύ, σύγχρονο και ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, προσανατολισμένων αποκλειστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου της ασφάλειας και κατ’ επέκταση της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Φροντίζει για τη διασφάλιση των βέλτιστων επιπέδων απόδοσης, καθώς εναρμονίζεται πλήρως με το Αμερικάνικο Πρότυπο TMA «The Monitoring Association» και πιστοποιήσεις συστημάτων διαχείρισης κατά ISO27001:2013, ISO9001:2015, ISO45001:2018 και ISO14001:2015.
ΕΡΜΗΣ – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε., τηλ.: 210-3425002.

Grande Security Monitoring Services

grande

Η Grande Security ΑΕ, ένα από τα παλαιότερα κέντρα λήψης σημάτων στην Ελλάδα. Από το 1993 έως και σήμερα παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας υψηλού επιπέδου υπεύθυνα, αδιάλειπτα και ταχύτατα. Πάντα πρωτοπόρο σε νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες. Με συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό αιχμής τελευταίας γενιάς. Με χιλιάδες ευχαριστημένους συνδρομητές και συνεργάτες – εγκαταστάτες. Σε ιδιόκτητες σύγχρονες και ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις που πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας και ποιότητας. Με πιστοποιήσεις ISO 9001:2008 και ISO 27001 σε εξέλιξη. Ένας πραγματικός και πιστός συνεργάτης 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες το χρόνο. Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες, το βασικό πακέτο σύνδεσης περιλαμβάνει τη λήψη όλων τον σημάτων που παράγει ο συναγερμός, από το ηλεκτρονικό κέντρο, για μια πλήρη βασική κάλυψη του προστατευόμενου χώρου. Ειδικότερα, επιτρέπει λήψη σημάτων με χρήση τεχνολογίας GPRS ή IP από εξοπλισμούς των περισσοτέρων εργοστασίων της Ελληνικής και διεθνής αγοράς όπως: BENTEL, DSC, Satel, Micron, Texecom, Vision, Sirion, Paradox, Caddx, ultrasonic cloud, AJAX, BRAVO, NOVA Trikdis, Focus, Sigma, Artec, Roel, Hikvision, Frontel RSI και πολλούς άλλους. Λήψη σημάτων μέσω πολλαπλών διαδρόμων επικοινωνίας (GPRS – IP – PSTN) μέσω ειδικής συσκευής universal και χρήση κάρτας GLOBAL SIM για λειτουργία του GPRS και με τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με αυτόματη εναλλαγή με το πρώτο διαθέσιμο οπουδήποτε στιγμή αυτόματα. Συνεχόμενη επιτήρηση σύνδεσης, ταχύτητα μετάδοσης, απομακρυσμένος χειρισμός συσκευής, application για έξυπνα τηλέφωνα και βίντεο επαλήθευση. Έλεγχος προκαθορισμένου ωραρίου λειτουργίας (ενημέρωση σε μη προβλεπόμενη όπλιση, σε αφοπλισμό εκτός ωραρίου και σε μη προβλεπόμενη αφόπλιση). Λήψη εικόνας (24Alarm View) μαζί με σήμα συναγερμού για μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον προστατευόμενο χώρο, για οπτική επιβεβαίωση συναγερμού, στο ίδιο το λογισμικό του κέντρου λήψης σημάτων, ανεξαρτήτως αριθμού καμερών και τύπου καταγραφικού. Smart Video Verification Solution (έξυπνη λύση βίντεο – επαλήθευσης), μια νέα υπηρεσία που την παρέχει ο νέος δέκτης SurGard System 5. Άμεση επέμβαση και προληπτική περιπολία 24ωρη ή 22:00-06:00 (ανάλογα με την γεωγραφική τοποθεσία του προστατευόμενου χώρου), υπηρεσία αποστολής SMS, υπηρεσία αποστολής και λήψης μηνυμάτων με Viber, πλήρης ενημέρωση με e-mail σε συνδρομητές σε Μηνιαία, Εβδομαδιαία ακόμα και Ημερήσια βάση για τις κινήσεις του συναγερμού τους και καθημερινή πλήρης, αναλυτική ενημέρωση με e-mail νωρίς το πρωί στον εγκαταστάτη (ακόμα και ΣΚ & Αργίες).

Το ΚΛΣ περιλαμβάνει επίσης υπηρεσία απομακρυσμένου προγραμματισμού downloading υπεύθυνα από το κέντρο λήψης για εξυπηρέτηση σε νέες συνδέσεις για όλους σχεδόν τους τύπους συναγερμών, ανάληψη ενεργειών είσπραξης των συνδρομών από Grande Security και Web Πλατφόρμα F2Web για άμεση, γρήγορη και on-line ασφαλής σύνδεση των συνεργατών, αλλά και των συνδρομητών με την βάση της εταιρίας. Η ενημέρωση αυτή περιλαμβάνει: καρτέλες με πλήρη στοιχεία συνδρομητών, «ζωντανό» ιστορικό σημάτων, στατιστικά στοιχειά, εκτυπώσεις διαφόρων μορφών και άλλα πολλά χρήσιμα. Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό η εταιρία προχωρά συνεχώς σε μεγάλες επενδύσεις. Η καρδιά του συστήματος αποτελείται από τεχνολογία αιχμής. Πολυπύρηνοι ισχυροί Server HP G10 τελευταίας γενιάς, σε λειτουργία Cluster για αυτόματη άμεση μετάπτωση σε περίπτωση προβλήματος, ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών COSMΟΤΕ & VODAFONE μεγάλης χωρητικότητας και ταχύτητας, εφεδρικό κύκλωμα διαφορετικής όδευσης για μεγαλύτερη ασφάλεια και τουλάχιστον 150 τηλεφωνικές γραμμές για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των σημάτων. Ακόμα διαθέτει μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο. 2 Μεγάλα ON-LINE UPS ικανά να τροφοδοτήσουν τουλάχιστον για 20 ώρες όλη την υποδομή (χωρίς χρήση γεννήτριας), μεγάλο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος 55KVA και εφεδρικό 12KVA και ένα ευχάριστο, άνετο, σύγχρονο περιβάλλον εργασίας για απρόσκοπτη και άριστη απόδοση όλων των εργαζομένων. Επίσης, η εταιρία διαθέτει πολυάριθμους δέκτες λήψης σημάτων σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής, όπως πολλούς SurGard System 3 fully redundant, fully loaded, με μεγαλύτερη ταχύτερη λήψης, χάρις της λειτουργίας της εσωτερικής μνήμης, αναγνώριση καλούντος αριθμού και IP για διασφάλιση του ληφθέντος σήματος, αλλά και τον SurGard System 5, το νέο δέκτη λήψης σημάτων – εικόνας –βίντεο –ήχου με χωρητικότητα σε πλήρη ανάπτυξη 1.400.000 συνδρομητών. Ακόμα, στο ΚΛΣ της Grande θα συναντήσουμε δέκτες FBI CP220 (Honeywell), δέκτες Global GPRS, δέκτες λήψης σημάτων διαμέσου διαδικτύου και το λογισμικό διαχείρισης κέντρου επιχειρήσεων Frouros II, που παρέχει χωρητικότητα 1.000.000 συνδρομητών, δικτυακή μορφή με πολλά client για τους χειριστές του κέντρου. Λήψη εικόνας από τον προστατευόμενο χώρο στο ίδιο το πρόγραμμα μέσα στην καρτέλα του κάθε συνδρομητή με πολλές δυνατότητες και αυτόματες αναφορές προς εγκαταστάτες & συνδρομητές. Η GRANDE στελεχώνεται από ανθρώπους επαγγελματίες, άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, έχοντας οι περισσότεροι πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και έχοντας αντιμετωπίσει πάρα πολλά περιστατικά με επιτυχία. Το προσωπικό διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και έγγραφα από το υπουργείο δημόσιας τάξης.

Grande Security ΑΕ, τηλ.: 210-2222210.

Hellas Digital Monitoring Services

H Hellas Digital Monitoring Services SA (HDMS) ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την υπερκάλυψη των προσδοκιών της αγοράς. Χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα και επώνυμα μηχανήματα, το πλέον εξειδικευμένο και αξιόπιστο προσωπικό, τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και πληθώρα υπηρεσιών που συνεχώς αναβαθμίζονται.

Ακολουθώντας την ανάγκη της εποχής για μεγαλύτερη ασφάλεια και ποιοτικότερη κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του πελατολογίου της, η HDMS δίνει την πρωτοπόρα λύση της οπτικής επιβεβαίωσης (visual verification) που καθιστά δυνατή την κατανομή καμερών ΙΡ σε ανιχνευτές ή σε μπουτόν πανικού, μετατρέποντας ένα απλό σύστημα συναγερμού σε σύστημα συναγερμού με οπτική επαλήθευση. Το CHeKT εύκολα ενοποιεί το σύστημα του συναγερμού με το σύστημα κλειστού κυκλώματος καμερών, έτσι με τον συναγερμό μιας ζώνης αυτομάτως καταγράφεται το συμβάν και αποστέλλεται στην Hellas DMS. Ο χρήστης έχοντας άμεσα λάβει το συναγερμό και το βίντεο της παραβίασης, μπορεί να κρίνει αν είναι πραγματική παραβίαση και να ακολουθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Η Hellas DMS (HDMS) προσπαθώντας διαρκώς να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των συνεργατών/ εγκαταστατών, πλέον είναι συμβατή ακόμα, έκτος από τους σημαντικότερους κατασκευαστές μονάδων όπως CADDX, DMP και ORISEC, με τους: RISCO, SATEL, DSC, PARADOX, AJAX, ELDES, JABLOTRON, EBS, TECNOALARM, RISCO και INIM.

Ακόμη μία υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στον εγκαταστάτη να ελέγχει ανά πάσα στιγμή το πελατολόγιο του και να επεμβαίνει σε τυχόν δοκιμές επικοινωνίας είναι η web dealer εφαρμογή. Η υπηρεσία web dealer είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Digital Tech App, της ιστοσελίδας hellasDMS.com ή μέσω του link: webdealer.hellasDMS.com. Η Digital Tech ΑΡΡ αποτελεί το πιο σύγχρονο και ισχυρό εργαλείο του επαγγελματία εγκαταστάτη. Με την εφαρμογή μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία του πελάτη, να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία σύνδεσης, να πραγματοποιήσετε τις δοκιμές του συστήματος, να κρατήσετε χρήσιμες σημειώσεις και να επικοινωνείτε με το κέντρο λήψεως και διαχείρισης σημάτων.

Σκοπός της Hellas Digital Monitoring Services SA (HDMS) είναι να «ακούει» τον παλμό της εποχής και να προβαίνει διαρκώς σε μια σειρά ενεργειών που δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους τεχνικούς/ εγκαταστάτες και με τους πελάτες, να παρέχει τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας διασφαλίζοντας την περιουσία των πελατών. H HDMS επενδύει αδιάκοπα στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, στην συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και στην διαρκή αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού με αποτέλεσμα την συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του πελατολογίου της.

LEGUARD MONITORING

Το κέντρο λήψης σημάτων της Leguard, ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του υπό την αιγίδα της Microlink Technology & Security, από τον κύριο Μοσχόπουλο Λεωνίδα CEO και την κυρία Σταυροπούλου Αργυρώ, General Manager. Θέλοντας να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα, επένδυσαν σε υψηλές υπηρεσίες και παροχές, σε έμπειρο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο (άδεια Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προσωπικό, στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Με το εφόδιο της πολυετούς πείρας στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, δημιουργήθηκε ένας χώρος που καλύπτει και τηρεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η Leguard Monitoring, αναπτύσσεται συνεχώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία, την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα. Προτεραιότητα μας είναι η προσφορά των υπηρεσιών μας σε κορυφαίο βαθμό.

Η λειτουργία ενός συστήματος συναγερμού είναι απλώς προειδοποιητική. Εάν όμως αυτό συνδεθεί παράλληλα και με το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού & εικόνας της Leguard Monitoring, τότε η λειτουργία του αναβαθμίζεται σε αποτρεπτική έναντι κακόβουλων ενεργειών, γεγονός βέβαια που οφείλεται στην αμεσότητα των ενεργειών των χειριστών.

Η Leguard Monitoring σας παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών:

  • Ενημέρωση σε απώλεια επικοινωνίας του συστήματος συναγερμού με το κέντρο και τηλεφωνικώς ή/και γραπτώς.
  • Ενημέρωση σε διακοπή ρεύματος.
  • Ενημέρωση σε απώλεια internet και τηλεφωνικώς και γραπτώς.
  • Ενημέρωση σε ένδειξη χαμηλής μπαταρίας.
  • Ενημέρωση σε όλα τα σήματα συναγερμού σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον εκάστοτε εγκαταστάτη.
  • Ενημέρωση συνδρομητή με την υπηρεσία ωράριο ασφαλείας καταστημάτων.
  • Ενημέρωση συνδρομητή με την υπηρεσία οπτικής επιβεβαίωσης.
  • Ενημέρωση συνδρομητή με την υπηρεσία εικονικής περιπολίας (virtual patrol).

Το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού και εικόνας της Leguard Monitoring, ενημερώνει για τεχνικά ζητήματα τόσο τον υπεύθυνο του φυλασσόμενου χώρου όσο και τον εγκαταστάτη του συστήματος συναγερμού, μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή/και μέσω μηνύματος SMS ή email (αποστέλλονται ημερησίως αναφορές προς τον εγκαταστάτη με το ιστορικό του πελατολογίου του, όπου αναφέρονται όλα τα σήματα που έχουν στείλει την προηγούμενη μέρα), ενώ μπορεί να παρέχει τεχνική υποστήριξη για τον εγκαταστάτη.

Το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού και εικόνας της Leguard Monitoring, είναι συμβατό με όλους τους τύπους καταγραφικών και καμερών. Οι χειριστές επιτηρούν τις κάμερες του εκάστοτε συστήματος και σε κάθε περίπτωση ανάγκης, ενεργούν άμεσα και υπεύθυνα, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του φυλασσόμενου χώρου και τις οδηγίες που ενδεχομένως έχουν δοθεί από τον τεχνικό του συστήματος συναγερμού. Προϋπόθεση για την παρακολούθηση των καμερών ενός χώρου, είναι να υφίσταται σύστημα συναγερμού.

Η Leguard προσφέρει δωρεάν στους εγκαταστάτες τη δυνατότητα να βλέπουν live τα σήματα των πελατών τους. Με την πραγματοποίηση μίας νέας σύνδεσης, λαμβάνουν στο e-mail τους τον κωδικό με τον οποίο θα γίνει η εγγραφή στην υπηρεσία και θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα σήματα του πελατολογίου τους.

Με γνώμονα τη διασφάλιση της περιουσίας των συνδρομητών και την υπευθυνότητα και σοβαρότητα της δουλειάς, η Leguard Monitoring στοχεύει στο ύψιστο επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών της.

Η σύνδεση με το κέντρο λήψης σημάτων της Leguard, μπορεί να γίνει:

  1. μέσω τηλεφωνικής γραμμής (PSTN)
  2. μέσω σταθερού Internet (IP)
  3.  μέσω δεδομένων κινητής (GPRS, Global που συνδέει εναλλακτικά και τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας, RD)
  4. Μέσω κινητής τηλεφωνίας (GSM).

Υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η Leguard Monitoring σε συνεργασία με τη Microlink Technology & Security, εφοδιάζει τους εγκαταστάτες με ποιοτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Η Leguard Monitoring βρίσκεται δίπλα σας όλο το 24ωρο, γι΄αυτό:

  1. Γίνετε τώρα κι εσείς μέλος της οικογένειας της Leguard,
  2. Αφήστε μας να γίνουμε ο δικός σας 24ωρος φρουρός.

LEGUARD MONITORING, τηλ.: 210-5787486.

MEGA SPRINT GUARD

Το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου MEGA SPRINT GUARD (Business Continuity Management System (BCMS)) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22301:2019, συνδυάζεται και συμπληρώνει απόλυτα τα άλλα πρότυπα της MEGA SPRINT GUARD σε συγγενείς περιοχές (όπως το ISO 27001:2013 για την Ασφάλεια των Πληροφοριών, το ISO 9001:2015 για την Ποιότητα, το ISO 18788:2015 για την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας κ.ά.). Έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση σημαντικών διαταραχών που ενδέχεται να επηρεάσουν την ικανότητα της εταιρείας να εκτελέσει καθημερινές δραστηριότητες που σχετίζονται με την παροχή των υπηρεσιών της, αλλά και την ικανότητα της εταιρίας να συνεχίζει την παράδοση των υπηρεσιών της, σε αποδεκτά προκαθορισμένα επίπεδα, μετά από ένα αποδιοργανωτικό συμβάν.

Ο Όμιλος μας είναι ο μοναδικός στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί και διαπιστευτεί με έντεκα (11) διεθνή πρότυπα διαχείρισης που ενοποιούν και ολοκληρώνουν το σύστημα επιχειρηματικό μοντέλο διαχείρισης.

Μετά από αξιολόγηση από αναγνωρισμένους οργανισμούς πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης και διαπιστώθηκε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις και πιστοποιήθηκε για τα κάτωθι συστημάτων διαχείρισης.

1. Σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22301:2019.

2. Σύστημα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 18788:2015.

3. Σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015.

4. Σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001:2015.

5. Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των πληροφοριών σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013.

6. Σύστημα διαχείρισης κοινωνικής ευθύνης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 26000:2010.

7. Σύστημα διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 39001:2012.

8. Σύστημα διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018.

9. Σύστημα διαχείρισης καταπολέμησης της δωροδοκίας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 37001:2016.

10. Σύστημα λειτουργίας του Κέντρου Λήψης Σημάτων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN 50518:2019.

11. Σύστημα διαχείρισης προστασίας προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο BSI 10012:2017.

Επιπρόσθετα από τις 03.02.2021, ο Όμιλος μας ελέγχθηκε και βρέθηκε να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των Κανόνων Ορθής Πρακτικής Υγιεινής όπως αυτές ορίζοντα από την υπ’ αρ. 17132/Δ9.506/04.05.2020 Εγκύκλιο του ΥΠΕΚΥΠ, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών προς αυτήν κανονισμών του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ.

Εγκαταστάσεις και προσωπικού του Ομίλου έχουν πιστοποιηθεί από το ΓΕΕΘΑ με πιστοποιητικό Βιομηχανικής Ασφάλειας επιπέδου ΑΠΟΡΡΗΤΟ – EU SECRET – NATO SECRET.

Το κέντρο λήψης σημάτων είναι η καρδιά και ο νους κάθε αποτελεσματικού συστήματος ασφαλείας και για τον Όμιλο μας, η λειτουργία του Κέντρου Λήψης Σημάτων δεν αλλάζει είτε πρόκειται για κατάστημα εκτάκτου ανάγκης, είτε πρόκειται για μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα.

Σκοπός του Ομίλου μας, είναι πάντα:

  • Να διασφαλίσουμε την επάρκεια του προσωπικού ασφαλείας για την παροχή των υπηρεσιών.
  • Να διασφαλίσουμε την επάρκεια πόρων.
  • Να διασφαλίσουμε την διαχείριση των εγκαταστάσεων.
  • Να διασφαλίσουμε την διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.
  • Να υπερασπιστούμε την φήμη του Ομίλου μας.
  • Και τέλος να μηδενίσουμε την επίδραση στους πελάτες μας.

Σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου MEGA SPRINT GUARD και τους διαθέσιμους πόρους, ο μέγιστος χρόνος για επιπρόσθετη επάνδρωση του Κέντρου Λήψης Σημάτων είναι 3 λεπτά, σχεδόν άμεσα, αφού υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα οι χειριστές να αναλαμβάνουν μέρος λειτουργία του Κέντρου λήψης σημάτων και εικόνας, αν χρειαστεί, απομακρυσμένα με πλήρη ασφάλεια και να ενισχυθεί έτσι το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Ο Όμιλος μας, πιστός πάντα στο τρίπτυχο “Ασφάλεια – Προστασία – Φροντίδα”, ανέπτυξε και υλοποίησε δύο (2) μοναδικά – καινοτόμα και τεχνολογικά υπερσύγχρονα Κέντρα Λήψης Σημάτων (ΚΛΣ), ένα στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη και ένα στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα, επενδύοντας σε εξοπλισμό, τεχνολογίας αιχμής και σε έμπειρους και εκπαιδευμένους χειριστές, εξασφαλίζοντας στους πελάτες μας την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη υποστήριξη (24 ώρες το 24ωρο – 7 ημέρες την εβδομάδα).

Όσο αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό του ΚΛΣ διαθέτει ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, UPS, εφεδρικές γραμμές δικτύου, δύο ξεχωριστές συνδέσεις internet (μέσω οπτικής ίνας και μέσω δορυφόρου), servers, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές failover 4G, laptop, εφεδρικές οθόνες, θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, αντιβανδαλιστικά αλεξίσφαιρα τζάμια, φυλάκιο και 24/7 φύλαξη του χώρου, Access Control συστήματα σε όλες τις εισόδους κ.ά.

Στον Όμιλο MEGA SPRINT GUARD, πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι ένα από τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και είναι απαραίτητο για την επιτυχία της ασφάλειας σας. Επομένως βασικός παράγοντας που συντελεί στην επίτευξη των στόχων της εταιρίας είναι η επιβεβαίωση ότι οι γνώσεις και οι ικανότητες του προσωπικού παραμένουν στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι της MEGA SPRINT GUARD επιθυμούν και θέλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στον κλάδο. Η παρακίνηση του προσωπικού μας είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας: παρέχοντας έμπνευση από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την εξέλιξη της σταδιοδρομίας και την αναγνώριση μιας καλής θέσης εργασίας.

Ο Όμιλος πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια στο προσωπικό των εταιρειών του κάθε τρίμηνο, ενώ για την επιτυχία του συστήματος επιχειρησιακής συνέχειας, εφαρμόζονται συχνές Επιθεωρήσεις Επάρκειας Σχεδιασμού Επιχειρηματικής Συνέχειας (auditing κάθε τρείς μήνες) στο σύνολο των ανωτέρω σχεδίων, τόσο για τις κρίσιμες υποδομές του Ομίλου, όσο για την επάρκεια κάλυψης του προσωπικού σε Προκαθορισμένα Σενάρια Καταστροφής.

MEGA SPRINT GUARD, τηλ.: 2310-471000.

NEW Security D.Ph

H NEW Security D.Ph είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες «Παροχής Ηλεκτρονικής Ασφάλειας» στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1999 κι έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, το 2012 εν μέσω κρίσης, όταν η ανάπτυξη της αγοράς των συστημάτων ασφαλείας βούλιαζε, η εταιρεία New Security D.Ph επένδυσε σε υψηλές υπηρεσίες με πρωτοπόρες παροχές, στόχευσε στη διατήρηση της ποιότητας που συνοδεύει το όνομά της, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και δημιούργησε ένα σύγχρονο Κέντρο Λήψεως Σημάτων & Εικόνας συναγερμού.

Ο εξοπλισμός και οι προδιαγραφές του κέντρου λήψεως σημάτων εικόνας & σημάτων συναγερμού είναι συνώνυμο της ασφάλειας και υπέρ-πληρούν τις προδιαγραφές παλαιότερων κεντρικών σταθμών. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, προηγμένα μηχανήματα και εκπαιδευμένους χειριστές.

  • Νέες εφαρμογές συμβατές για όλα τα smart Phones-i business DPh.
  • Πλήρη διαχείριση του πελατολογίου από των εγκαταστάτη-i business on PC.
  • Προγράμματα σύνδεσης ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου-BUSINESS PLUS.
  • Υπηρεσία Προσωπικής Απειλής από mobile app. Όπου και να βρίσκεστε στέλνετε σήμα προσωπικής απειλής ή πανικού από το κινητό σας.

Το Κέντρο της New Security DPh είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έχει την ικανότητα και την ετοιμότητα και ήδη λειτουργεί mirroring με επανδρωμένα κέντρα στην Αθήνα New Security DPh και στην Θεσσαλονίκη EUROGUARD.

Όλα τα σήματα που στέλνει ένα σύστημα ασφαλείας λαμβάνονται ταυτόχρονα και από τα δύο Κέντρα Λήψης Σημάτων.

Για την διασφάλιση της περιουσίας των πελατών, όλα τα συστήματα συναγερμού πρέπει να συνδέονται σε δύο κέντρα λήψης σημάτων. Στη New Security το κόστος της συνδρομής παραμένει το ίδιο για την σύνδεση των πελατών και στα δύο κέντρα Λήψης Σημάτων. Μια συνδρομή για δυο κέντρα Λήψης Σημάτων!

Τα εισερχόμενα αυτά σήματα επεξεργάζεται και αξιοποιεί το εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο έχει ειδικευτεί στο τομέα υψηλής ασφαλείας με σύστημα μηχανογράφησης προηγμένης τεχνολογίας. Με υψηλό αίσθημα ασφάλειας καθώς και με ανώτερο επίπεδο υπηρεσιών θωρακίζουμε την ζωή και την περιουσία σας, εξαλείφοντας κάθε ανασφάλεια σας.

Δυναμικό E.R.P.

Η New Security DPh εκσυγχρονίζει διαρκώς τον τρόπο λειτουργίας της με δυναμικό E.R.P. Το κεντρικό λογισμικό διαχείρισης της New Security DPh δέχεται σήματα από μία μεγάλη γκάμα συσκευών και συστημάτων ασφαλείας με όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας με δυνατότητα scripting για να έχει την ευελιξία να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στις ιδιαιτερότητες που καθημερινά προκύπτουν.

Με την τεχνολογία socket server, δίνουμε τη δυνατότητα με απευθείας σύνδεσης IP και GPRS συστημάτων συναγερμού, ώστε να αποφευχθούν επιπλέον κονσόλες, συσκευές και λογισμικά.

Διασφάλιση ποιότητας διεθνή πρότυπα

Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, η New Security DPh εφαρμόζει Συστήματα Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής και Ασφάλειας Πληροφοριών, με λογισμικό της softone βάσει των προτύπων ISO/IEC 20000-1:2011-EN – ISO 27001:2013&ELOT EN – & TERRACOM SA ISO 9001: 2015 αντίστοιχα.

Οι διεργασίες των συστημάτων έχουν πιστοποιηθεί από τον ανεξάρτητο φορέα TUV AUSTRIA HELLAS και αξιολογούνται διαρκώς, ώστε να βρίσκονται σε συνεχή ευθυγράμμιση με τις προϋποθέσεις των διεθνών προτύπων διασφάλισης ποιότητας.

Η πολυετής εμπειρία και η τεχνογνωσία στο χώρο της ασφάλειας μας καθιστούν τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη! Η άριστη τεχνογνωσία και η υψηλής ποιότητας προδιαγραφές των προϊόντων μας, καθιστούν έτοιμους να ακολουθούμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.
New Security DPh, τηλ.: 210-9952390.

ORBIT SYSTEMS

orbit

Το εναρμονισμένο Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN-ISO 50518:2019 καθορίζει τις τεχνολογικές, επιχειρησιακές και οργανωτικές απαιτήσεις για κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού και εικόνας, ώστε να προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια στους πελάτες τους αλλά και να προστατεύουν την επιχείρησή τους από πιθανούς κινδύνους, εξαλείφοντας ή έστω ελαχιστοποιώντας στο minimum τις περιπτώσεις κακόβουλων επιθέσεων.

Η προστασία του ΚΛΣ από πιθανές εξωτερικές επιθέσεις με μηχανικά μέσα, πρέπει να αρχίζει από την «τοιχοποιία». Τόσο το ΚΛΣ με τον χώρο των χειριστών, όσο και βοηθητικοί χώροι απόλυτα ζωτικοί για την λειτουργία του κέντρου όπως, data center, παροχή, επικοινωνίες πρέπει να διαθέτουν ενισχυμένη τοιχοποιία. Η τοιχοποιία πρέπει να διαθέτει προδιαγραφές αντίστασης από φωτιά και καπνό για 30 λεπτά κατ’ ελάχιστο. Το δε κτίριο επιβάλλεται να έχει αντικεραυνική προστασία.

Πόρτες – Παράθυρα: Σε τουλάχιστον μια από τις πόρτες εισόδου θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια κατά των επιθέσεων με μηχανικά μέσα ή ακόμα και επίθεση με όπλο. Τα παράθυρα ή οι τζαμαρίες του κτιρίου πρέπει να παραμένουν κλειστά και να έχουν προδιαγραφές αντίστασης από επιθέσεις με μηχανικά μέσα ή όπλο.

Επιτρεπόμενα «ανοίγματα»: Τα «ανοίγματα» που επιτρέπονται στην κτιριακή υποδομή του ΚΛΣ, είναι απολύτως συγκεκριμένα και βάσει καθορισμένων προδιαγραφών (είσοδος ΚΛΣ, πόρτα κινδύνου (εξόδου), εξαερισμός, είσοδοι / έξοδοι τροφοδοσίας).

Πόρτες ασφαλείας / πόρτα εισόδου: Όσον αφορά την πόρτα εισόδου στο ΚΛΣ, πρέπει να μεσολαβούν δυο τουλάχιστον πόρτες ασφαλείας οι οποίες να κλειδώνουν με κλειδαριά ελεγχόμενης πρόσβασης και καταγραφή των εισερχόμενων και εξερχόμενων ατόμων.

Πρόσθετες προδιαγραφές:

  • Ο χώρος που παρεμβάλλεται ανάμεσα στις δυο πόρτες δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 μέτρα.
  • Η μια από τις δυο πόρτες πρέπει να είναι πυράντοχη.
  • Οι δυο πόρτες δεν πρέπει να ανοίγουν ταυτόχρονα ενώ πρέπει να διαθέτουν αυτόματο κλείδωμα και να ανοίγουν με φορά προς τα έξω (προς το ΚΛΣ).
  • Σε περίπτωση που κάποια πόρτα παραμείνει ανοιχτή, πρέπει να χτυπήσει συναγερμός.
  • Ο έλεγχος των θυρών πρέπει να γίνεται αυστηρά από το εσωτερικό του ΚΛΣ ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να μπορούν να απελευθερωθούν.
  • Στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου στο ΚΛΣ -με καταγεγραμμένη διαδικασία- γνωστή από ένα ικανό αριθμό ατόμων, ενώ πιθανά δεύτερα κλειδιά, κάρτες εισόδου κλπ, να φυλάσσονται σε χώρο ελεγχόμενο αλλά προσβάσιμο από τα άτομα τα οποία φέρουν την ευθύνη τους (π.χ. χρηματοκιβώτιο).

 Πόρτες κινδύνου / εξόδου: Οι έξοδοι κινδύνου θα πρέπει να ανοίγουν μόνο από μέσα και να τηρούνται οι ανάλογες προδιαγραφές ασφάλειας/πυρασφάλειας.

Συστήματα εξαερισμού: Τα συστήματα εξαερισμού πρέπει να ελέγχονται μόνο από μέσα από το ΚΛΣ, είτε χειροκίνητα από το προσωπικό είτε αυτόματα και να διαθέτουν ανιχνευτή καπνού και αυτόματο κλείσιμο. Στις εξωτερικές εισόδους εξαερισμού, μπορεί να τοποθετηθεί σύστημα συναγερμού, ώστε το προσωπικό του ΚΛΣ να ειδοποιηθεί σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση του χώρου εξαερισμού.

Είσοδοι / έξοδοι τροφοδοσίας και Θυρίδες:

-Η θυρίδα/δες μεταφοράς (εισόδου/εξόδου αντικειμένων) από και προς το ΚΛΣ, πρέπει να διαθέτουν προδιαγραφές για αντοχή σε μηχανικές επιθέσεις ή επιθέσεις με όπλο.

-Ανάμεσα στον χώρο της θυρίδας και το ΚΛΣ, πρέπει να υπάρχει σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

-Οι θύρες πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω, να είναι κλειστές και ελεγχόμενες μόνο μέσα από το ΚΛΣ.

Χώροι υγιεινής: Οι χώροι υγιεινής πρέπει να βρίσκονται εντός του χώρου του ΚΛΣ

Εξοπλισμός επεξεργασίας δεδομένων (Data Center)

Όλος ο εξοπλισμός που απαιτείται για την λήψη και επεξεργασία σημάτων πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΚΛΣ. Στον χώρο του data center περιλαμβάνονται:

  • Συσκευές ζεύξης τηλεφωνίας και internet από παρόχους (modem, display κ.ο.κ).
  • Servers επεξεργασίας και φύλαξης δεδομένων (πληροφοριακός εξοπλισμός).
  • Συσκευές ομιλίας, μικροφωνική, VHF.
  • Ενεργές και παθητικές συσκευές.
  • Τηλεφωνικό κέντρο.
  • Πίνακες παροχής ρεύματος.
  • Αυτοματισμοί μεταφοράς παροχής αδιάλειπτης λειτουργίας (γεννήτρια ρεύματος).

Ο χώρος πρόσβασης στο Data Center, πρέπει να ελέγχεται με συστήματα ελέγχου πρόσβασης (access control) και να υπάρχει εξελιγμένο σύστημα video επιτήρησης. Η λήψη και καταγραφή εικόνας δηλαδή, θα πρέπει να διασφαλίζει αναγνώριση προσώπου, ώστε σε περίπτωση κακόβουλης ενέργειας να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Καλωδιώσεις / Ενδοεπικοινωνίες & άλλα συστήματα

Τυχόν καλωδιώσεις και τροφοδοσίες από τον εξωτερικό χώρο του ΚΛΣ, πρέπει να προστατεύονται από σωλήνες διατομής όχι μεγαλύτερης από 0,02m2 και να προστατεύονται από πυρίμαχα υλικά ώστε να καταπνίγουν την διάδοση φωτιάς και καπνού. Όλα τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας, το σύστημα συναγερμού, οι καλωδιώσεις των παρόχων τηλεφωνίας και internet, η παροχή ρεύματος και γενικά όλες οι καλωδιώσεις που εισέρχονται από τους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να διαθέτουν προστασία από βανδαλισμό και φθορές και να είναι υπόγεια. Το ΚΛΣ θα πρέπει να δίνει πρόσβαση σε 24ωρη υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης προς τους παρόχους ρεύματος, τηλεφωνίας και internet για την έγκαιρη αποκατάσταση τυχόν βλαβών.

Paradox Next

Η PARADOX NEXT δημιουργήθηκε με γνώμονα την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών ασφάλειας. Εγκαταστάθηκε σε νεοαποκτηθέν κτίριο το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως για να μπορεί να πιστοποιηθεί κατά την Ευρωπαϊκή οδηγία EN 50518 που αφορά τα κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού και εικόνας που λειτουργούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρχική πιστοποίηση της PARADOX NEXT έγινε τον Μάιο του 2021 και ανανεώθηκε τον Ιούνιο 2022. Είναι πολύ απαιτητική σε θέματα ασφάλειας, λειτουργιών, διαδικασιών και στο κατασκευαστικό κομμάτι των χώρων λειτουργίας του κεντρικού σταθμού.

Η PARADOX NEXT είναι το μόνο πιστοποιημένο κέντρο λήψης σημάτων και εικόνας κατά EN 50518:2019 Category I στην Ελλάδα πράγμα που δίνει την δυνατότητα στους εγκαταστάτες να το επικαλεστούν, όχι μόνο σε απαιτητικά έργα και διαγωνισμούς, αλλά σε κάθε πελάτη τους.

Οι αδειοδοτημένοι και συνεργαζόμενοι εγκαταστάτες, που επισκέπτονται την PARADOX NEXT, αντιλαμβάνονται αμέσως την διαφορά ενός πιστοποιημένου κέντρου λήψης σημάτων και εικόνας. Η ολοκληρωμένη ενημέρωση και παρουσίαση των εγκαταστάσεων και των λειτουργιών μας, δημιουργεί στον εγκαταστάτη την αίσθηση ασφάλειας, της ποιότητας και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας με έναν κεντρικό σταθμό που τον σέβεται.

Το φιλικό και αδειοδοτημένο προσωπικό, με την βαθιά γνώση του αντικειμένου της ασφάλειας, είναι πάντα δίπλα στον εγκαταστάτη. Η υποστήριξη του εγκαταστάτη είναι δεδομένη και δεν διαπραγματεύεται.

Στην PARADOX NEXT δίνουμε έμφαση στην οπτική επιβεβαίωση ενός συνδεδεμένου συστήματος συναγερμού και προτρέπουμε τον εγκαταστάτη να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προς όφελός του. Η οπτική επιβεβαίωση, είναι το μέλλον στην ασφάλεια ενός χώρου. Μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων, ο χειριστής είναι σε θέση, εύκολα και γρήγορα, να πάρει άμεσες αποφάσεις για το αν ένα συμβάν είναι πραγματικό ή όχι.

Σημαντικό είναι επίσης, το ελεγχόμενο ωράριο καταστημάτων και εταιριών. Ο τελικός πελάτης μπορεί να γνωρίζει και να οριοθετεί τις ώρες λειτουργίας του, να ενημερώνεται άμεσα για τυχόν παρεκκλίσεις και τελικά, να ελέγχει τη λειτουργία της επιχείρησής του.

Η PARADOX NEXT διαθέτει δωρεάν στον εγκαταστάτη εφαρμογή ενημέρωσης των συνδεδεμένων πελατών του, όπου μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο τα σήματα που στέλνει το κάθε σύστημα, να επικοινωνήσει απευθείας με τον τελικό πελάτη του, να δει πληροφορίες του συστήματος, π.χ. ζώνες και partitions. Ένα εργαλείο που μηδενίζει τον χρόνο που χρειάζεται ο εγκαταστάτης (επικοινωνία με τον κεντρικό σταθμό για να επιβεβαιώσει τα ληφθέντα σήματα) κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της εγκατάστασης.

Η καινοτόμος εφαρμογή HELP BUTTON της PARADOX NEXT, είναι μία νέα υπηρεσία προς τον τελικό πελάτη του εγκαταστάτη, με την οποία μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να ενημερώσει τον κεντρικό σταθμό της PARADOX NEXT ότι αιτείται βοήθειας. Η εφαρμογή, ενημερώνει άμεσα τον χειριστή στέλνοντας σήμα βοήθειας με τα γεωγραφικά δεδομένα της θέσης στην οποία βρίσκεται (GPS Geolocation). Ο χειριστής, αποκρινόμενος στο αίτημα βοήθειας του συνδρομητή, θα τον καλέσει και σε συνεννόηση μαζί του, θα ενεργήσει ανάλογα. Ο ιδιοκτήτης, θα μπορεί να ζητήσει βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές και διατίθεται μία άδεια δωρεάν στον ιδιοκτήτη του συνδεδεμένου συστήματος με το κέντρο λήψης της που συνδέει το σύστημα συναγερμού του πελάτη με τον ιδιοκτήτη και το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού και εικόνας της PARADOX NEXT.

Ως το επόμενο βήμα στην ασφάλειά σας, η PARADOX NEXT, θα επεκταθεί στις υπηρεσίες Cyber Security Operations Center και θα δίνει την δυνατότητα στον εγκαταστάτη να πουλήσει υπηρεσίες ψηφιακής προστασίας στους πελάτες του. Η δυναμική που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι τεράστια και όλο και περισσότεροι εγκαταστάτες καλούνται, και θα κληθούν σύντομα, να το προσφέρουν. Παράλληλα, η PARADOX NEXT θα ενεργεί συμβουλευτικά, σε συνεργασία με τον εγκαταστάτη, ώστε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και να παρέχει τις προηγμένες υπηρεσίες μας.

Paradox Next, τηλ.: 210-2817000.

Planet Security

Η Planet Security παρέχει σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σε αρκετούς χιλιάδες συνδρομητές (Ιδιώτες – Επιχειρήσεις – Δημόσιους φορείς) βασισμένη στην πολύχρονη εμπειρία της, την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, τις άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένες υποδομές της και το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της.

Την ανοδική της πορεία σηματοδότησε η δημιουργία του αυτόνομου Κεντρικού Σταθμού Λήψης Σημάτων Συστημάτων Ασφαλείας που της επιτρέπει να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες ασφάλειας όλο το 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων διαθέτει δυο προγράμματα λήψης σημάτων συναγερμού (ΦΡΟΥΡΟΣ ΙΙ και ALARM CENTER SYS), εγκατεστημένα σε δυο ταυτόχρονα αυτόνομα και συγχρονισμένα δίκτυα Η/Υ τα οποία μηδενίζουν τα συνήθη προβλήματα συντήρησης (DOWNTIME) και εξασφαλίζουν πραγματικά αδιάλειπτη 24ΩΡΗ παρακολούθηση σε συνδυασμό βέβαια πάντοτε με υποστήριξη από 3 αυτόνομα UPS. Υποστηρίζει συνεχές monitoring των τηλεφωνικών γραμμών για περιπτώσεις μπλοκαρίσματος κυκλοφορίας σημάτων και πολλά ακόμα.

Διαθέτει υπερσύγχρονους δέκτες λήψης σημάτων μέσω PSTN τηλεφωνικών γραμμών, υποστηρίζει λήψη σημάτων μέσω Internet, IP RECEIVING METHOD και μέσω κινητής τηλεφωνίας GSM-GPRS. Κατά την ολική αναβάθμιση του Κέντρου Λήψης Σημάτων της Planet Security, ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες, backup/εφεδρικά συστήματα, και πλήθος εφαρμογών για τον εγκαταστάτη και τον τελικό πελάτη. Το κέντρο ηλεκτρονικής παρακολούθησης – επιτήρησης φυλασσομένων χώρων με κάμερες λειτουργεί παράλληλα με την λήψη σημάτων συναγερμού, παρέχοντας αποτελεσματική και λειτουργική αντιμετώπιση ενδεχομένων αποπειρών κλοπής.

Πέραν των παράλληλων συστημάτων λήψεως σημάτων, για αδιάλειπτη λειτουργία με Server σε τεχνολογία Mini Cluster, η εταιρία έχει προχωρήσει σε αυτοματοποιημένη γέφυρα του Λογιστικού της προγράμματος σε σχέση με το Μηχανογραφικό Σύστημα του Κέντρου Λήψεως Σημάτων ταυτοποιώντας το σύνολο των συνδεδεμένων συστημάτων, καθώς και των υπηρεσιών που αυτά έχουν (GPRS, SMS, ON-OFF, κτλ).

Επιπρόσθετα, ενσωματώνει στο Πρόγραμμα του Κεντρικού Σταθμού, νέες τεχνολογίες με άμεση κλήση στα τηλέφωνα ανάγκης από την ανάθεση στον χειριστή, αναγνώριση κλήσεων στα σήματα αλλά και αναγνώριση κλήσεων σε όλες τις εισερχόμενες κλήσεις για γρηγορότερη ταυτοποίηση.

Στο νέο Portal, ο εγκαταστάτης έχει την δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο, εκτός από να βλέπει πληροφορίες για τα συστήματά του (σήματα, ζώνες, υπευθύνους, κ.λπ.), να βάζει τα συστήματα του σε δοκιμές, να ενημερώνει ζώνες, χρήστες, στοιχεία επικοινωνίας, να βλέπει λογιστικά στοιχεία που αφορούν τον πελάτη (έναρξη – λήξη συνδρομών, πληρωμές κτλ.), να έχει πρόσβαση σε manual συναγερμών-οδηγίες σύνδεσης και να μπορεί να κάνει παραγγελία υλικών και αναλωσίμων.

Ο τελικός πελάτης μπορεί να βλέπει τα σήματά, καθώς και τα λογιστικά στοιχεία του και μέσα από το portal μπορεί να κάνει τις πληρωμές του, να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημά του και να επικοινωνεί φυσικά με την Planet Security.

Αξιοποιώντας μακρόχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία, διαθέτοντας άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και εξοπλισμένη με σύγχρονες υποδομές και προηγμένα προγράμματα λήψης και επεξεργασίας σημάτων, η Planet Security είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τις σημερινές απαιτήσεις και να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Η Planet Security συμμορφώνεται πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία, υιοθετώντας υψηλά στάνταρ ασφαλείας στο χώρο της με συστήματα Ελέγχου Πρόσβασης, Επιτήρησης, Emergency Button και Emergency Room. Επίσης, είναι εξοπλισμένη σύμφωνα με όλα τα Διεθνή Στάνταρ Λειτουργίας των σύγχρονων Κέντρων Λήψης Σημάτων.

Planet Security, τηλ.: 210-2841680.

SIGMA MONITORING

Σε ένα σύγχρονο χώρο, εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό είναι εγκατεστημένο το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού της Sigma Monitoring. Στόχος του είναι να εξελίσσεται διαρκώς σε όλους τους τομείς, παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις σε θέματα τεχνολογικής καινοτομίας και υιοθετώντας τις καλύτερες πρακτικές με σκοπό την ταχύτατη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συνδρομητών.

Έχοντας ως σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ασφαλείας, στη Sigma Monitoring επενδύουμε δια­­ρκώς στις καινοτόμες υπηρεσίες, στην αναβάθμιση των συστημάτων και στην τεχνολογική υποδομή. Ο state of the art τεχνολογικός εξοπλισμός σε συνδυασμό με τις συστηματικές διαδικασίες συντήρησης και ελέγχου, παρέχει αξεπέραστη ποιότητα επικοινωνίας και διασφαλίζει διαθεσιμότητα που αγγίζει το 100%. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε μεταβατικό φαινόμενο, υπάρχει δυνατότητα άμεσης μετάβασης σε δευτερεύον backup υποστηρικτικό εξοπλισμό, ο οποίος δουλεύει συνεχώς παράλληλα με τον κύριο.

Αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών, μέσα από μια ευρεία ποικιλία υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, καλύπτουμε μεταξύ άλλων με άμεση ενημέρωση του συνδρομητή και των αρχών για την κατάσταση του συναγερμού σε οποιοδήποτε σήμα παραβίασης, τεχνικής βλάβης, άμεσης ανάγκης (κουμπί πανικού, αφόπλιση υπό απειλή).

Ο κάθε συνδρομητής έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης του συναγερμού και πρόσβασης στο ιστορικό των σημάτων, μέσω cloud εφαρμογής από smartphone, tablet ή PC.

Ο εγκαταστάτης έχει την δυνατότητα να προτείνει στο χρήστη συνδρομητικά πακέτα από μια μεγάλη γκάμα, ανάλογα με τις ανάγκες του και τα επίπεδα ασφαλείας που επιθυμεί. Οι συνδέσεις διαμορφώνονται από μια απλή σύνδεση μέσω τηλεφώνου, μέχρι συνδέσεις αδιάλειπτης επικοινωνίας με το ΚΛΣ, καθώς και συνδέσεις μέσω GPRS με κάρτα GLOBAL SIM.

Ένα από τα πλέον αξιόπιστα συστήματα του Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμού της Sigma Monitoring είναι το πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων συναγερμού και εικόνας, το οποίο μέσα από συνδυασμό καινοτόμων τεχνολογιών παρέχει πλήρη ισχύ και ευελιξία στα συστήματα ασφάλειας.

Το σύστημα Patriot είναι ένα από τα πλέον ισχυρά, εύχρηστα και αξιόπιστα λειτουργικά, με δυνατότητα κάλυψης από 100 έως 100.000+ πελάτες και 24/7 τεχνική υποστήριξη. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία προγράμματα παρακολούθησης συναγερμών, αφού ενσωματώνει όλους τους δέκτες συναγερμού και έχει δυνατότητα σύνδεσης με κορυφαίους πίνακες IP και επικοινωνιακά συστήματα, ολοκληρωμένα συστήματα καμερών. Διαθέτει λειτουργίες υψηλού τεχνολογικού επιπέδου, παρέχοντας μια συνεχώς εξελισσόμενη παλέτα δυνατοτήτων προκειμένου να ικανοποιεί ακόμη και τις ποιο εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Το Patriot δίνει τη δυνατότητα στο εγκαταστάτη να συνδεθεί με τη διαδικτυακή πλατφόρμα (Web Portal) Ιnternet Client Access (ICA), η οποία δίνει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στο σύνολο των πληροφοριών του συστήματος συναγερμού, το οποίο είναι συνδεδεμένο στο ΚΛΣ της Sigma Monitoring. Πλέον των γενικών δεδομένων (διεύθυνση, τηλέφωνο, ζώνες κλπ), το ICA δίνει τη δυνατότητα στον εγκαταστάτη να παρακολουθεί το ιστορικό σημάτων του συνδρομητή (και σε πραγματικό χρόνο), ενώ μπορεί να θέτει σε δοκιμές (Test Mode) τον συνδρομητή εφόσον είναι στο χώρο και πραγματοποιεί service ή αναβάθμιση του συστήματος.

Η πιστοποιημένη ομάδα χειριστών καθώς και η άρτια καταρτισμένη ομάδα τεχνικών του σταθμού, εκπαιδεύονται και εξελίσσονται διαρκώς προκειμένου να διασφαλίζουν το ανώτατο δυνατό επίπεδο συνολικής διαθεσιμότητας για το σταθμό.

Υιοθετώντας τις διεθνείς τάσεις σε εξειδικευμένες τεχνολογίες και υπηρεσίες υποστήριξης, εστιάζουμε στην ταχύτατη, ομαλή και πλήρως αποτελεσματική παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τους συνδρομητές.

Στην Sigma Monitoring λειτουργούμε με υπευθυνότητα αποτελεσματικότητα και διασφαλίζουμε την άμεση ανταπόκριση προς τους πελάτες μας. Η ασφάλεια των συνδρομητών μας είναι πολύτιμη και εμείς φροντίζουμε για αυτό μέσα από την συνεχή εξέλιξη και την εξειδίκευση.

Sigma Monitoring, τηλ.: 2109765485.

TECNOHELLAS

TECNOHELLAS2

Η TECNOHELLAS είναι μέλος του ομίλου KEEPER, ενός ομίλου που.διακρινεται για την μεγάλη τεχνογνωσία που διαθετει, μέσα απο την πολυετή, συνεχή παρουσία στον τομέα της Ηλεκτρονικής Ασφαλείας και σφραγίζεται από τις μακροχρόνιες συνεργασίες εμπιστοσύνης.

Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο Σταθμό Λήψεως και διαχείρισης Συμβάντων, ο οποίος λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως. Η TECNOHELLAS είναι ο μοναδικός 24ωρος σταθμός, ο οποίος υλοποιήθηκε βάση ειδικής μελέτης που εκπονήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καταθέτοντας τα ανώτερα διαπιστευτήριά του εξ’ αρχής. Από την πρώτη στιγμή, ο Σταθμός εξοπλίστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να είναι συμβατός με όλα τα συστήματα ασφαλείας της αγοράς και να παρέχει δυνατότητα λήψης εικόνας. Η σύνδεση με τον προστατευόμενο χώρο γίνεται μέσω σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, κινητής τηλεφωνίας (GSM/GPRS) ή γραμμής Internet (ADSL) μέσω των μισθωμένων γραμμών Οπτικής Ίνας και Ασύρματης Μικροκυμματικής Ζεύξης που διαθέτει η εταιρεία.

H TECNOHELLAS διαθέτει Εξοπλισμό & Τεχνολογία Αιχμής σε συνδυασμό με την υψηλή κατάρτιση του τμήματος χειρίστων. Ειδικότερα διαθέτει, κάτω από μια ομπρέλα “High Availiability & Fail over” αρχιτεκτονικής, πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων & δέκτες επικοινωνίας με όλα τα πρωτόκολλα των Συστημάτων Ασφαλείας της αγοράς, Λογισμικό Λήψης & Αναπαραγωγής Εικόνας CCTV, δέκτες Υποστήριξης των Τεχνολογιών RSC & RDV, γραμμές λήψης σημάτων PSTN, IP & GPRS, μισθωμένες οπτικές Ίνες και γραμμές ασύρματης Μικροκυμματικής Ζεύξης, γραμμές GSM, ισχυρή γεννήτρια ηλεκτροδότησης και δυνατά διπλά UPS, IP τηλεφωνικό κέντρο με σύστημα αυτόματων κλήσεων και καταγραφή συνομιλιών, αντισεισμική κατασκευή κτιρίου εγκατάστασης του Σταθμού και ηλεκτρονικά Συστήματα Προστασίας των ίδιων της των εγκαταστάσεων από κακόβουλες ενέργειες (access control, CCTV, Alarm, Temperature Alarm & Protection, Security Doors, κ.λπ.). Αξίζει να τονισθεί ότι το λογισμικό λήψης σημάτων που χρησιμοποιείται, διαθέτει λειτουργία Caller Identification, οπότε οι χειριστές έχουν τη δυνατότητα ταυτοποίησης του αριθμού κλήσης με τον σωστό αριθμό συστήματος, αποφεύγοντας τυχόν fault calls που συμβαίνουν συχνά στα 24ωρα Κέντρα.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν τον έλεγχο των συμβάντων Εισβολής/Διάρρηξη στον προστατευόμενο χώρο μέσω της άμεσης κλήσης των Υπευθύνων και των Αρχών, την άμεση κλήση των Αστυνομικών Αρχών σε Απειλή και Ενέδρα από κακοποιούς, και βέβαια την άμεση κλήση των Πρώτων Βοηθειών και της Πυροσβεστικής στα αντίστοιχα συμβάντα. Επίσης, υποστηρίζεται η λήψη & Αναπαραγωγή Εικόνας CCTV από τον προστατευόμενο χώρο (video verification & video analytics). Μέσω των ληφθέντων τεχνικών σημάτων γίνεται επιβεβαίωση της καλής λειτουργίας του Συστήματος Ασφαλείας με δυνατότητα (keep alive) ελέγχου και ενημέρωσης για την δυσλειτουργία του κάθε εξαρτήματος, ενημέρωση για απώλεια επικοινωνίας του συναγερμού με το κέντρο, ενημέρωση διακοπής Ρεύματος στο σύστημα και παρακολούθηση της σωστής λειτουργία των μπαταριών του πίνακα και των αισθητήρων. Τέλος παρέχεται υπηρεσία έλεγχου ωραρίου του προστατευόμενου χώρου και αποστολή ειδικών ενημερωτικών αναφορών, τόσο στον συνδρομητή όσο και στον εγκαταστάτη. Η Ολοκλήρωση των υπηρεσιών αυτών επιτυγχάνεται όταν η πληροφόρηση εγγυημένα φθάνει στον Υπεύθυνο του Χώρου ή τις Αρχές. Για αυτό στην TECNOHELLAS, οι άρτια καταρτισμένοι χειριστές για όλα τα περιστατικά, επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους συνδρομητές (και όχι μέσω sms ή email), εξασφαλίζοντας τη λήψη της πληροφορίας και την άμεση ενημέρωση. Τέλος, βάρος δίνεται τόσο στην ταχύτητα όσο και στην αμεσότητα της ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό, ο 24ωρος Σταθμός της TECNOHELLAS διαθέτει τη βέλτιστη αναλογία χειριστών – συνδρομητών, ώστε να διασφαλίζεται η τάχιστη εξυπηρέτηση.

Η TECNOHELLAS επενδύει διαρκώς στην ασύρματη GPRS/IP τεχνολογία, με την απόκτηση νέων εξελιγμένων γραμμών και δεκτών. Έτσι, οι Συνδρομητές της έχουν διαρκώς αυξανόμενες δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης υψηλής ασφαλείας με τον 24ωρο Σταθμό, έναντι της παραδοσιακής σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης χαμηλότερης ασφάλειας. Επίσης, η TECNOHELLAS εμπλουτίζει και εξελίσσει συνεχώς τις γραμμές λήψης σημάτων και εικόνας επενδύοντας σταθερά στις τελευταίας τεχνολογίας μισθωμένες γραμμές οπτικών ινών και γραμμών ασύρματης ζεύξης, αναβαθμίζοντας έτσι την ταχύτητα και την αξιοπιστία στις ασύρματες συνδέσεις συστημάτων συναγερμού, αλλά και λήψης εικόνας για τις λειτουργίες του CCTV. Έτσι, οι συνδεδεμένοι συνδρομητές απολαμβάνουν τα ισχυρά πλεονεκτήματα των οπτικών ινών και των γραμμών ασύρματης ζεύξης όπως π.χ. μεταφορά μεγαλύτερου όγκου δεδομένων σε σχέση με το χάλκινο καλώδιο και ταχύτερη μεταφορά των δεδομένων αυτών. Τα δεδομένα που ταξιδεύουν στις οπτικές ίνες είναι περισσότερο προστατευμένα από παρεμβολές, ενώ η ασύρματη ζεύξη δίνει τη δυνατότητα αδιάλειπτης λειτουργίας με ελάχιστες πιθανότητες φυσικής βλάβης της γραμμών. Τέλος, επιτυγχάνεται ψηφιακή μετάδοση δεδομένων, με πιο γρήγορη κωδικοποίηση – αποκωδικοποίηση και μηδενικές απώλειες. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει στο χρήστη να επιτύχει ενσωμάτωση του συστήματος καμερών CCTV στο σύστημα ασφαλείας του (λύση video alarm). Επίσης ο χρήστης δύναται να εξελίξει το υφιστάμενο σύστημα καμερών του, σε ένα αυτόνομο σύστημα ασφάλειας (λύση video analytics). Με τις λύσεις αυτές το κοινό σύστημα CCTV μετατρέπεται από ένα απλό σύστημα καταγραφής της παραβατικής συμπεριφοράς, σε ένα συγχρονο, με AI δυνατοτητες, αποτελεσματικό και αποτρεπτικό σύστημα ασφαλείας .

TECNOHELLAS, τηλ.: 210-2412365.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...