DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
25 Αυγούστου 2022 19:34

Hikvision ColorVu + X

Αυτές είναι οι κάμερες που εμπλουτίζονται με νέες τεχνολογίες

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 1 3f3225aa

Τα τελευταία χρόνια οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι δεκάδων επιχειρήσεων. Λειτουργίες όπως η νυχτερινή όραση και η έγχρωμη καταγραφή είναι μερικές από τις κυριότερες απαιτήσεις των πελατών-χρηστών. Για να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών, αλλά και των εγκαταστατών, η Hikvisioin παρουσίασε πριν μερικά χρόνια τις νέες κάμερες ColorVu, οι οποίες επεκτείνουν και ενισχύουν τις δυνατότητες επιτήρησης στο σκοτάδι. Τώρα, ο τεχνολογικός κολοσσός, συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία ColorVu με μία νέα προηγμένη τεχνολογία («X») και παρουσιάζει τις νέες κάμερες “ColorVu+X”.

Η γνωστή οικογένεια καμερών «ColorVu», παρέχει έγχρωμες εικόνες 24 ώρες το 24ωρο ακόμα και σε συνθήκες με μηδαμινό φωτισμό. Τώρα, η Hikvision έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, ενσωματώνοντας στις κάμερες ColorVu νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών.

Η αποτύπωση έγχρωμης εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ήταν πάντα μια πρόκληση. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά κατά τη διερεύνηση και την εξέταση του βίντεο, για αυτό και η αποτύπωση των χρωμάτων σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό είναι κρίσιμη. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Hikvision έχει σχεδιάσει τις κάμερες ColorVu, οι οποίες προσφέρουν υψηλή ανάλυση και έγχρωμη απεικόνιση βίντεο σε συνθήκες φωτισμού έως 0.0005 lux, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν ακριβώς τι συμβαίνει σε μία περιοχή. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών, επιχειρήσεων, το προσωπικό Security, ακόμα και τα Κέντρα Λήψεως Σημάτων Συναγερμού πρέπει να λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις και να αντιδρούν γρηγορότερα σε συμβάντα ασφαλείας. Οι νέες κάμερες ColorVu+X (ColorVu + Panoramic, ColorVu + Varifocal, ColorVu + 4K, ColorVu + Live Guard and ColorVu + Deep Learning) της Hikvision καλύπτουν αυτές τις απαιτήσεις, ας δούμε τα χαρακτηριστικά τους.

ColorVu + Panoramic

Αυτή η σειρά πανοραμικών καμερών χρησιμοποιεί την τεχνολογία ColorVu για να παρέχει ζωντανή και έγχρωμη απεικόνιση βίντεο τη νύχτα. Αυτή η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει την Πανοραμική δικτυακή κάμερα Turret DS-2CD2387G2P-LSU/SL, που διαθέτει ανάλυση 8MP και την πανοραμική Fixed Bullet δικτυακή κάμερα DS-2CD2T87G2P-LSU/SL με ανάλυση που αγγίζει επίσης τα 8 MP. Οι κορυφαίες πανοραμικές κάμερες, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία image fusion, εμπλουτίζονται τώρα με την τεχνολογία ColorVu και είναι ιδανικές τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους, όπως χώρους στάθμευσης, πάρκα, αγροκτήματα, στάδια, ακόμα και σε διασταυρώσεις.

ColorVu + Varifocal

Οι κάμερες Varifocal (zoom) επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ζουμ σε αντικείμενα ώστε να τα αναγνωρίζουν καλύτερα. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στον φακό, βλάπτοντας έτσι το χρώμα των εικόνων. Η Hikvision προσθέτει την εν λόγω τεχνολογία σε μία μεγάλη ποικιλία varifocal καμερών δίνοντας τη λύση στο πρόβλημα αυτό. Με μηχανοκίνητους φακούς 2,8 – 12 mm, οι κάμερες “Varifocal ColorVu” θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ζουμ σε πολύχρωμες εικόνες τη νύχτα. Οι εν λόγω κάμερες έχουν σχεδιαστεί με σταθερό μεγάλο διάφραγμα F1.0, το οποίο εγγυάται τη φωτεινότητα της εικόνας.

ColorVu + 4K

Οι κάμερες 4K καταγράφουν πολύ πιο καθαρές και ευκρινέστερες εικόνες σε σύγκριση με τις συμβατικές κάμερες HD. Έτσι, η προσθήκη ColorVu στις κάμερες 4K, έρχεται να  χαρίσει πιο πλούσιες και πιο πολύχρωμες λεπτομέρειες ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν σε μία περιοχή. Τώρα οι κάμερες αυτές, μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων, όπως στάδια, αεροδρόμια, λιμάνια και χώρους στάθμευσης.

ColorVu + Live Guard

Η τεχνολογία Live Guard της Hikvision παρέχει μια all in one λύση, σύμφωνα με την οποία οι κάμερες είναι εξοπλισμένες με ηχεία και φώτα, αποτρέποντας τους επίδοξους διαρρήκτες. ColorVu και Live Guard κάμερες γίνονται ένα, προσθέτοντας ένα νέο επίπεδο ασφάλειας. Τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας μπορούν να ανιχνεύσουν εισβολές και άλλα συμβάντα ασφαλείας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα περιουσιακά αγαθά έχουν κλαπεί ή καταστραφεί. Η Hikvision αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα ενσωματώνοντας την τεχνολογία ColorVu και τους συναγερμούς ήχου και φωτισμού Live Guard σε επιλεγμένες σειρές καμερών. Η τεχνολογία ColorVu καταγράφει λεπτομερή έγχρωμα βίντεο σε υψηλή ανάλυση και ο ενσωματωμένος φωτισμός και οι σειρήνες Live Guard θα προειδοποιήσουν τους παραβάτες πριν ακόμα αυτοί εισέλθουν στην περίμετρο ενός χώρου. Οι ειδοποιήσεις συναγερμού αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ή στις ομάδες security και τα ΚΛΣ σε πραγματικό χρόνο.

ColorVu + Deep Learning

Περιττό να πούμε ότι οι κάμερες χρειάζονται μεγαλύτερη «ευφυΐα», ώστε να βελτιώσουν την ακρίβεια και να μειώσουν τους ψευδείς συναγερμούς. Για το σκοπό αυτό, η Hikvision διαθέτει κάμερες τεχνολογίας AcuSense, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με την τεχνολογία ColorVu για να κάνει τη δουλειά των χειριστών ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision με τις προηγμένες δυνατότητες VCA και βαθιάς εκμάθησης και μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να εξαλείψει πλήρως τους ψευδείς συναγερμούς. Σχεδιασμένα για να φιλτράρουν κινήσεις όπως αυτές των φύλλων, των ζώων ακόμα και της βροχής, τα προϊόντα AcuSense επικεντρώνονται στις κινήσεις των ανθρώπων και των οχημάτων, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Οι συναγερμοί ενεργοποιούνται μόνο όταν εντοπίζονται πραγματικές απειλές, επιτρέποντας στις ομάδες ασφαλείας να ανταποκρίνονται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Τώρα οι κάμερες αυτές συνδυάζονται με την τεχνολογία ColorVu προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τη νύχτα!

Η Hikvision έχει εμπλουτίσει μία τεράστια γκάμα καμερών ασφαλείας με την τεχνολογία ColorVu, ώστε να επωφεληθούν οι χρήστες από μία σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design