Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Αυγούστου 2022 19:34

Hikvision ColorVu + X

Αυτές είναι οι κάμερες που εμπλουτίζονται με νέες τεχνολογίες

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 1 d8876cec

Τα τελευταία χρόνια οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι δεκάδων επιχειρήσεων. Λειτουργίες όπως η νυχτερινή όραση και η έγχρωμη καταγραφή είναι μερικές από τις κυριότερες απαιτήσεις των πελατών-χρηστών. Για να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών, αλλά και των εγκαταστατών, η Hikvisioin παρουσίασε πριν μερικά χρόνια τις νέες κάμερες ColorVu, οι οποίες επεκτείνουν και ενισχύουν τις δυνατότητες επιτήρησης στο σκοτάδι. Τώρα, ο τεχνολογικός κολοσσός, συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία ColorVu με μία νέα προηγμένη τεχνολογία («X») και παρουσιάζει τις νέες κάμερες “ColorVu+X”.

Η γνωστή οικογένεια καμερών «ColorVu», παρέχει έγχρωμες εικόνες 24 ώρες το 24ωρο ακόμα και σε συνθήκες με μηδαμινό φωτισμό. Τώρα, η Hikvision έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, ενσωματώνοντας στις κάμερες ColorVu νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών.

Η αποτύπωση έγχρωμης εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ήταν πάντα μια πρόκληση. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά κατά τη διερεύνηση και την εξέταση του βίντεο, για αυτό και η αποτύπωση των χρωμάτων σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό είναι κρίσιμη. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Hikvision έχει σχεδιάσει τις κάμερες ColorVu, οι οποίες προσφέρουν υψηλή ανάλυση και έγχρωμη απεικόνιση βίντεο σε συνθήκες φωτισμού έως 0.0005 lux, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν ακριβώς τι συμβαίνει σε μία περιοχή. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών, επιχειρήσεων, το προσωπικό Security, ακόμα και τα Κέντρα Λήψεως Σημάτων Συναγερμού πρέπει να λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις και να αντιδρούν γρηγορότερα σε συμβάντα ασφαλείας. Οι νέες κάμερες ColorVu+X (ColorVu + Panoramic, ColorVu + Varifocal, ColorVu + 4K, ColorVu + Live Guard and ColorVu + Deep Learning) της Hikvision καλύπτουν αυτές τις απαιτήσεις, ας δούμε τα χαρακτηριστικά τους.

ColorVu + Panoramic

Αυτή η σειρά πανοραμικών καμερών χρησιμοποιεί την τεχνολογία ColorVu για να παρέχει ζωντανή και έγχρωμη απεικόνιση βίντεο τη νύχτα. Αυτή η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει την Πανοραμική δικτυακή κάμερα Turret DS-2CD2387G2P-LSU/SL, που διαθέτει ανάλυση 8MP και την πανοραμική Fixed Bullet δικτυακή κάμερα DS-2CD2T87G2P-LSU/SL με ανάλυση που αγγίζει επίσης τα 8 MP. Οι κορυφαίες πανοραμικές κάμερες, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία image fusion, εμπλουτίζονται τώρα με την τεχνολογία ColorVu και είναι ιδανικές τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους, όπως χώρους στάθμευσης, πάρκα, αγροκτήματα, στάδια, ακόμα και σε διασταυρώσεις.

ColorVu + Varifocal

Οι κάμερες Varifocal (zoom) επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ζουμ σε αντικείμενα ώστε να τα αναγνωρίζουν καλύτερα. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στον φακό, βλάπτοντας έτσι το χρώμα των εικόνων. Η Hikvision προσθέτει την εν λόγω τεχνολογία σε μία μεγάλη ποικιλία varifocal καμερών δίνοντας τη λύση στο πρόβλημα αυτό. Με μηχανοκίνητους φακούς 2,8 – 12 mm, οι κάμερες “Varifocal ColorVu” θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ζουμ σε πολύχρωμες εικόνες τη νύχτα. Οι εν λόγω κάμερες έχουν σχεδιαστεί με σταθερό μεγάλο διάφραγμα F1.0, το οποίο εγγυάται τη φωτεινότητα της εικόνας.

ColorVu + 4K

Οι κάμερες 4K καταγράφουν πολύ πιο καθαρές και ευκρινέστερες εικόνες σε σύγκριση με τις συμβατικές κάμερες HD. Έτσι, η προσθήκη ColorVu στις κάμερες 4K, έρχεται να  χαρίσει πιο πλούσιες και πιο πολύχρωμες λεπτομέρειες ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν σε μία περιοχή. Τώρα οι κάμερες αυτές, μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων, όπως στάδια, αεροδρόμια, λιμάνια και χώρους στάθμευσης.

ColorVu + Live Guard

Η τεχνολογία Live Guard της Hikvision παρέχει μια all in one λύση, σύμφωνα με την οποία οι κάμερες είναι εξοπλισμένες με ηχεία και φώτα, αποτρέποντας τους επίδοξους διαρρήκτες. ColorVu και Live Guard κάμερες γίνονται ένα, προσθέτοντας ένα νέο επίπεδο ασφάλειας. Τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας μπορούν να ανιχνεύσουν εισβολές και άλλα συμβάντα ασφαλείας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα περιουσιακά αγαθά έχουν κλαπεί ή καταστραφεί. Η Hikvision αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα ενσωματώνοντας την τεχνολογία ColorVu και τους συναγερμούς ήχου και φωτισμού Live Guard σε επιλεγμένες σειρές καμερών. Η τεχνολογία ColorVu καταγράφει λεπτομερή έγχρωμα βίντεο σε υψηλή ανάλυση και ο ενσωματωμένος φωτισμός και οι σειρήνες Live Guard θα προειδοποιήσουν τους παραβάτες πριν ακόμα αυτοί εισέλθουν στην περίμετρο ενός χώρου. Οι ειδοποιήσεις συναγερμού αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ή στις ομάδες security και τα ΚΛΣ σε πραγματικό χρόνο.

ColorVu + Deep Learning

Περιττό να πούμε ότι οι κάμερες χρειάζονται μεγαλύτερη «ευφυΐα», ώστε να βελτιώσουν την ακρίβεια και να μειώσουν τους ψευδείς συναγερμούς. Για το σκοπό αυτό, η Hikvision διαθέτει κάμερες τεχνολογίας AcuSense, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με την τεχνολογία ColorVu για να κάνει τη δουλειά των χειριστών ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision με τις προηγμένες δυνατότητες VCA και βαθιάς εκμάθησης και μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να εξαλείψει πλήρως τους ψευδείς συναγερμούς. Σχεδιασμένα για να φιλτράρουν κινήσεις όπως αυτές των φύλλων, των ζώων ακόμα και της βροχής, τα προϊόντα AcuSense επικεντρώνονται στις κινήσεις των ανθρώπων και των οχημάτων, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Οι συναγερμοί ενεργοποιούνται μόνο όταν εντοπίζονται πραγματικές απειλές, επιτρέποντας στις ομάδες ασφαλείας να ανταποκρίνονται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Τώρα οι κάμερες αυτές συνδυάζονται με την τεχνολογία ColorVu προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τη νύχτα!

Η Hikvision έχει εμπλουτίσει μία τεράστια γκάμα καμερών ασφαλείας με την τεχνολογία ColorVu, ώστε να επωφεληθούν οι χρήστες από μία σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...