DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
25 Αυγούστου 2022 19:37

Πώς οι σημερινές λύσεις διαχείρισης στόλου μειώνουν το κόστος και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F08%252Fman use tablet logistic network distribution smart transportation networking logistics

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν λύσεις για τη διαχείριση στόλου, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως για να επιτευχθεί η αποτελεσματικά η διαχείριση μεγάλου αριθμού οχημάτων απαιτείται τεχνολογία αιχμής. Οι εν λόγω λύσεις αποτελούνται στην πραγματικότητα από αισθητήρες και λογισμικά διαχείρισης που επιτρέπουν στο εκάστοτε προσωπικό να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την ακριβή θέση ενός οχήματος, την  κατανάλωση καυσίμου, την απόδοση των οδηγών και πολλά ακόμα!

Η χρήση τέτοιων λύσεων σήμερα είναι πιο επίκαιρη και επιτακτική από ποτέ, καθώς τα logistics και οι μεταφορές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Όταν προσπαθούμε να μειώσουμε τα λειτουργικά κόστη, πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε από πού προέρχονται αυτά. Πρέπει δηλαδή να έχουμε όλες εκείνες της πληροφορίες που μας βοηθούν στον εντοπισμό και τη μείωση αυτών των δαπανών. Ο κύριος σκοπός της συσκευής παρακολούθησης αυτοκινήτων είναι να ενημερώνει τον τελικό χρήστη ή μία εταιρία διαχείρισης στόλου για την ακριβή θέση του οχήματος. Για παράδειγμα, εάν το αυτοκίνητό ενός ιδιώτη κλαπεί, θα μπορούσε να δώσει στις αρχές την ακριβή του θέση, κάνοντας την όλη διαδικασία ευκολότερη.

1 6

Οι συσκευές παρακολούθησης οχημάτων είναι εξίσου χρήσιμες για τους ιδιοκτήτες μεγάλων στόλων οχημάτων ή φορτηγών. Κάποιοι χρησιμοποιούν την εν λόγω τεχνολογία για να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκονται τα οχήματά τους, ώστε να συντονίζουν καλύτερα τις καθημερινές τους λειτουργίες, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την παρακολούθηση και τον υπολογισμό των χιλιομέτρων, ώστε να υπολογίσουν με ακρίβεια το ποσό που πρέπει να καταθέσουν όσον αφορά τα καύσιμα. Ακόμα, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου οι GPS trackers χρησιμοποιούνται και για γονικό έλεγχο.

Περνάμε όμως στην περίπτωση των οδηγών. Οι σημερινές διαθέσιμες λύσεις διαχείρισης, χρησιμοποιούνται και για την βαθμολογία και τον έλεγχο της απόδοσης των επαγγελματιών οδηγών. Με τις σημερινές λύσεις οι οδηγοί βαθμολογούνται με βάση ορισμένους δείκτες απόδοσης και έτσι, με τις πληροφορίες που προκύπτουν, ο διαχειριστής του λογισμικού μπορεί να δώσει περισσότερα κίνητρα σε αυτούς.

Μετά έρχεται η κατάσταση του οχήματος. Τα δεδομένα που προκύπτουν από το λογισμικό και τους αισθητήρες, παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος, τον τύπο της υπηρεσίας που μπορεί να χρειαστεί εάν κάτι δεν λειτουργεί σωστά ή το είδος συντήρησης που χρειάζεται. Υπάρχουν και εφαρμογές που προσφέρουν επίσης μια εφαρμογή ελέγχου οχημάτων που βοηθά τους πελάτες να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα είναι έτοιμα πριν από την αναχώρηση. Οι εν λόγω λύσεις όμως βοηθούν και τους πελάτες να σχεδιάσουν τις διαδρομές και τα δρομολόγιά τους με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, όχι μόνο υπολογίζοντας τις αποστάσεις, αλλά και την ώρα της ημέρας, την κίνηση που επικρατεί σε ένα δρόμο, κ.λπ.

2 3

Περνάμε όμως στα καύσιμα, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη για τους διαχειριστές στόλου φορτηγών, αντιπροσωπεύοντας έως και το 60 τοις εκατό του συνολικού προϋπολογισμού. Καθώς το κόστος των καυσίμων αυξάνεται, οι οργανισμοί πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες σε ολόκληρο το στόλο φορτηγών. Τα εργαλεία διαχείρισης καυσίμου παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και βοηθούν την όλη διαδικασία, αφού παρακολουθούν τη χρήση καυσίμου, τη συμπεριφορά του οχήματος, αλλά και αυτή του οδηγού. Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση των καυσίμων, εντοπίζοντας τις περιττές σπάταλες, όπως η υπερβολική ταχύτητα, τις απότομες επιταχύνσεις, κ.λπ. Στην αγορά, υπάρχουν λύσεις διαχείρισης όπου επιτρέπουν στους πελάτες με μεγάλο αριθμό φορτηγών να εξοικονομήσουν έως και 1.000.000 ευρώ ετησίως! Τα εν λόγω λογισμικά χρησιμοποιούνται ακόμα και για τη σύγκριση οχημάτων. Αυτών των οχημάτων δηλαδή που έχουν στο εσωτερικό τους υβριδικούς κινητήρες και αυτούς που έχουν τους παραδοσιακούς, έτσι ώστε να αξιολογηθεί ποιος τύπος είναι ο οικονομικότερος.

Καλύτερη αποτελεσματικότητα

Οι πελάτες μπορούν επίσης να ψηφιοποιήσουν την όλη διαδικασία, φιλτράροντας τα δεδομένα τους, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το χρόνο που απαιτείται για διάφορες εργασίες. Όλα αυτά βοηθούν στον καλύτερο προγραμματισμό, στην πραγματοποίηση περισσότερων παραγγελιών και στη βελτίωση των υπηρεσιών μίας επιχείρησης συνολικά. Έτσι πληροφορίες, όπως ο χρόνος που αφιερώνεται σε μία τοποθεσία, η κατάσταση μίας παραγγελίας, η απόδοση του οδηγού και άλλες πληροφορίες που προκύπτουν από ένα ταξίδι, να μπορούν να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους με σαφήνεια και να εξετάσουν ποιοι τομείς χρειάζονται βελτίωση.

Τα λογισμικά διαχείρισης στόλου είναι ιδανικά για την παρακολούθηση, συντήρηση και καταγραφή γεγονότων που έχουν σχέση με ένα στόλο οχημάτων, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρακολούθηση της συντήρησης οποιουδήποτε άλλου μηχανήματος ή συσκευής. Τα εν λόγω συστήματα αποτελούν εξαιρετικά και χρήσιμα εργαλεία για οποιαδήποτε εταιρία ή οργανισμό που θέλει να αυξήσει το χρόνο διαθεσιμότητας των οχημάτων και μηχανημάτων της, να ελέγξει τα κόστη και να αναβαθμίσει την ποιότητα και την απόδοσή τους. Το λογισμικό, ανάλογα με τις δυνατότητές του, επιτρέπει και πρόσθετες λειτουργίες, όπως την καταγραφή της συμπεριφοράς του οδηγού, τον προγραμματισμό εργασιών συντήρησης, την παρακολούθηση συναλλαγών που αφορούν τα καύσιμα κ.λπ.

3 3

Teltonika GPS Fleet Management

Το Fleet Management System της Teltonika είναι μία συσκευή που μπορεί να δώσει λύσεις ακόμα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι ένας μικρός ανιχνευτής με ενσωματωμένες κεραίες GPS/GSMΗ που συνοδεύεται και από το κατάλληλο software. Υποστηρίζει online παρακολούθηση, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σε deep sleep mode, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο με GPS/GLONASS και σύνδεση GSM για διαχείριση στόλου, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, ιδιωτικά αυτοκίνητα κτλ. Μπορεί να αποθηκεύσει έως 8000 εγγραφές, τέσσερις μπάντες 900/1800 MHz, 850/1900 MHz και αποστολή SMS. Το Fleet Management System FM1000 είναι ένα εύχρηστο plug n’ play σύστημα παρακολούθησης οχήματος με καταγραφή δεδομένων OBDII. Μπορεί να καταγράψει ταχύτητα, στροφές RMP, χιλιόμετρα διαδρομής, DTC κ.ά.). Υποστηρίζει GPS/GLONASS και σύνδεση GSM, παραμετροποίηση των δεδομένων για αποστολή σε άλλη εφαρμογή και μείωση κόστους GSM.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design