Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Σεπτεμβρίου 2022 11:11

Περιμετρική Ασφάλεια

Οι κορυφαίες λύσεις της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 5 fab183c1

Η περιμετρική ασφάλεια ή περιμετρική προστασία αναφέρεται σε εκείνες τις λύσεις που χρησιμοποιούν φυσικά συστήματα τεχνολογίας και λογισμικού για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και εισβολή, με τελικό στόχο την προστασία των ανθρώπων, και των περιουσιακών στοιχείων.

Η περιμετρική ασφάλεια περιλαμβάνει τα Video Analytics, τις κάμερες ασφαλείας, τα συστήματα ελέγχου, τους αισθητήρες που τοποθετούνται σε φράκτες, τους αισθητήρες ή τις οπτικές ίνες που βρίσκονται θαμμένοι στο έδαφος, αισθητήρες μικροκυμάτων ή laser, ηλεκτρικά επιτηρούμενους φράκτες, πύλες, συστήματα φωτισμού και πολλά ακόμα. Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, θα εξαρτηθεί από τα περιουσιακά στοιχεία ή τον εκάστοτε χώρο που θέλουμε να προστατεύσουμε.

Ιστορικά, οι λύσεις περιμετρικής ασφάλειας έχουν χρησιμοποιηθεί για την προστασία κρίσιμων υποδομών, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και γενικότερα για την προστασία υποδομών  ζωτικής σημασίας όπως είναι τα αεροδρόμια, οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας, οι σιδηροδρομικές μεταφορές, κ.λπ. Σήμερα ωστόσο, τις λύσεις περιμετρικής προστασίας θα τις συναντήσουμε στις οικίες και τις αυλές σπιτιών, στα εμπορικά καταστήματα, στον τομέα των κατασκευών, κ.λπ.

Όπως αναφέραμε, η περιμετρική ασφάλεια μπορεί να περιλαμβάνει ανίχνευση βίντεο, ανίχνευση εισβολής, έλεγχο πρόσβασης, περίφραξη ασφαλείας, πύλες εισόδου, τεχνητά εμπόδια κατά οχημάτων κ.ά. Ο τύπος των συστημάτων και τεχνολογιών που συνήθως αναπτύσσονται σε τέτοιες περιπτώσεις εξαρτάται από τους πιθανούς κινδύνους εισβολής, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από βανδαλισμούς, έως κλοπές, κατασκοπία και, στη χειρότερη περίπτωση, τρομοκρατία. Ευτυχώς σήμερα, οι λύσεις περιμετρικής προστασίας μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία στην περίμετρο ενός χώρου. Μια ισχυρή περιμετρική περίφραξη που θα επιτυγχάνει αποτελεσματικά την παρεμπόδιση των εισβολέων θα πρέπει να συνδυάζει έναν φράχτη ή τοίχο με φωτισμό ασφαλείας και ένα σύστημα CCTV, π.χ. περιμετρικό σύστημα ανίχνευσης εισβολέων με χρήση Lidar αισθητήρων, φωτισμό και σύστημα καμερών CCTV. Επίσης, συχνά στην κορυφή των περιφράξεων τοποθετούνται συρματοπλέγματα και αγκαθωτά σύρματα που λειτουργούν αποτρεπτικά για αναρρίχηση, αυξάνοντας το ύψος του φράγματος, αλλά και την πιθανότητα ένας επίδοξος εισβολέας να εγκλωβιστεί ή να τραυματιστεί.

Με τις απειλές που σχετίζονται με την περιμετρική ασφάλεια να αυξάνονται διαρκώς, η ζήτηση για πολυεπίπεδη περιμετρική προστασία έχει αυξηθεί. Οι τεχνολογίες που γνωρίζουν μια αυξανόμενη δημοτικότητα είναι κυρίως οι νέας γενιάς φράχτες με ενσωματωμένους αισθητήρες, υπέρυθρη ακτινοβολία και οπτικές ίνες. Οι θερμικές κάμερες και τα συστήματα ανάλυσης βίντεο (video analytics) είναι επίσης δημοφιλείς λύσεις, ενώ οι τεχνολογίες ανίχνευσης εισβολής, όπως μικροκύματα, σεισμικοί αισθητήρες και ραντάρ γνωρίζουν επίσης υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Πράγματι, τα ραντάρ έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το επίπεδο του φυσικού φωτισμού και των καιρικών συνθηκών, ενώ μπορούν επίσης να επιτηρούν μεγάλες περιοχές που διαφορετικά θα απαιτούσαν πολλές κάμερες για να επιτευχθεί το ίδιο ποσοστό περιμετρικές κάλυψης. Παρόλα αυτά, οι κάμερες βιντεοεπιτήρησης αξιοποιούνται σε υψηλό ποσοστό σε εγκαταστάσεις περιμετρικής ασφάλειας και αποτελούν ένα εξίσου αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων στρατηγικών περιμετρικής ασφάλειας.

Η χρήση συσκευών περιμετρικής ασφάλειας ως εργαλείο για την πρόληψη κλοπών, αλλά και άλλων καθημερινών κινδύνων, φαντάζει αναγκαία. Στο εν λόγω αφιέρωμα εξετάζουμε τις λύσεις περιμετρικής ασφάλειας που προσφέρει η ελληνική αγορά. Οι εταιρίες και λύσεις που προσφέρουν στην ελληνική αγορά παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά.

Cubitech Systems

Η λύση της Cubitech Systems είναι σχεδιασμένη ώστε να εξασφαλίζει τη συνεχή και αξιόπιστη επιτήρηση της περιμέτρου, μέσα από μια απλή εγκατάσταση που διατηρεί το κόστος υλοποίησης κατά 30%-40% χαμηλότερα από άλλες λύσεις, συμπιέζει το κόστος λειτουργίας στο ελάχιστο, ενώ υποστηρίζει πλήρως rapid deployment. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της διζωνικής λύσης της Cubitech Systems, σε σχέση με μονοζωνικές άλλων εταιρειών, την καθιστούν κατάλληλη για μια σειρά από ευαίσθητες, κρίσιμες υποδομές, όπως σταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου, φωτοβολταϊκά πάρκα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άλλες.

Εύλογα θα αναρωτιέστε, ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη λύση της Cubitech Systems ιδανική για ποικίλες και απαιτητικές εγκαταστάσεις; Ο κατάλογος είναι μακρύς, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να τον γνωρίσετε.

Κατ’ αρχάς, η διζωνική λύση της μπορεί να εφαρμοστεί σε περιμέτρους, στις οποίες δεν υπάρχουν εγκατεστημένες υποδομές (λ.χ., τοίχοι). Η υλοποίησή της δεν προϋποθέτει την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, οι οποίες είναι, κατά κανόνα, χρονοβόρες και κοστοβόρες. Επίσης, δεν απαιτείται “άπλωμα” καλωδιώσεων στην εποπτούμενη περίμετρο και η τροφοδοσία τους με ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά οδηγούν σε μια μη ευκαταφρόνητη σειρά από πλεονεκτήματα, τα οποία δεν απαντώνται σε άλλες λύσεις. Για παράδειγμα, το συνολικό μήκος της περιμέτρου προς φύλαξη μπορεί να είναι ακόμη και δεκάδες χιλιόμετρα, να εφαρμοστεί με rapid deployment, διατηρώντας παράλληλα το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Στο ίδιο πνεύμα, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την υλοποίηση της περιμετρικής ασφάλειας, όπως έχουν αποδείξει με τα έργα τους δεκάδες φορές τα συνεργεία της Cubitech Systems. Κατά τη λειτουργία, το διζωνικό σύστημα της εταιρείας επιδεικνύει “ανοσία” απέναντι σε ακραίες συνθήκες, όπως οι ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, οι κεραυνοί σε κοντινή απόσταση, οι καταιγίδες ή το απόλυτο σκοτάδι. Ως αποτέλεσμα, η διζωνική λύση δε δίνει ψευδο-συναγερμούς, με αξιοπιστία 99,99%. Σημειώστε ότι ένα τυπικό, μη διζωνικό, σύστημα δίνει σωστούς συναγερμούς μόνο κατά 60%-70%.

Άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα της λύσης της Cubitech Systems είναι η δυνατότητα εγκατάστασής της σε απομακρυσμένες ή και δύσβατες περιοχές, ο ολοκληρωμένος απομακρυσμένος έλεγχος και χειρισμός, αλλά και η μη ύπαρξη ανάγκης απασχόλησης προσωπικού στον φυλασσόμενο χώρο. Το τελευταίο χαρακτηριστικό, το οποίο -ανάμεσα στα άλλα- καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της διζωνικής λύσης που προτείνει η εταιρεία, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη δραματική μείωση του κόστους λειτουργίας του έργου της περιμετρικής επιτήρησης.

Η καθολική αποδοχή και θεαματική επιτυχία των έργων της Cubitech Systems βασίζονται στον κατάλληλο σχεδιασμό τους, ο οποίος αποκλείει τη σπατάλη τόσο υλικών, όσο και ανθρώπινων πόρων. Η Cubitech Systems, πέρα από τεχνολογία και τεχνογνωσία, φέρει στο DNA της την ικανότητα λεπτομερούς σχεδιασμού του συνόλου του έργου. Κάθε έργο της ξεκινά να υλοποιείται συνοδευόμενο από πλήρη σχέδια υλοποίησης, από την αρχή έως την πλήρη ολοκλήρωσή του. Εξάλλου, η εφαρμογή ορθών πρακτικών από την εταιρεία, οι δυνατότητες και η αξιοπιστία της, αναγνωρίζονται παγκοσμίως και πιστοποιούνται με διεθνή (ISO) και εθνικά πρότυπα, όπως για παράδειγμα αυτά της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Χιλής.

Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές και τεχνολογικές επιλογές της εταιρείας, αυτό που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι ότι πρόκειται για διζωνικές λύσεις, με συμπληρωματικές δράσεις της δεύτερης στην πρώτη. Αρχή λειτουργίας του συστήματος είναι η απόπειρα παραβίασης των ορίων του περιμετρικού φράχτη που φέρει την οπτική ίνα, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του συστήματος. Ψυχή του είναι το Cubitech VMS (Video Manager System), στο οποίο καταλήγουν τα σήματα από τις περιμετρικές οπτικές ίνες και, παράλληλα, ελέγχονται οι στρατηγικά τοποθετημένες στην περίμετρο κάμερες PTZ, υποστηριζόμενες από Advanced ΑΙ Video Analytics. Κατά την απόπειρα εισβολής, το Cubitech VMS στρέφει τις κάμερες προς το σημείο επαφής και οι πληροφορίες που συλλέγονται, ενεργοποιούν ή όχι τον συναγερμό. Όπως προαναφέρθηκε, το διζωνικό σύστημα είναι αρκετά έξυπνο και αποκλείει κατά 99,9% τα false alarm, τα οποία σε μια συμβατική, μη διζωνική, εγκατάσταση μπορεί να αποτελούν ακόμη και το 30% των συνολικών συναγερμών!

Η λύση της Cubitech Systems είναι συμβατή με τα περισσότερα κέντρα λήψης σημάτων συναγερμών διεθνώς. Στην Ελλάδα υποστηρίζεται διασύνδεση με την πλατφόρμα Κέντρων Λήψεως Σημάτων «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», προσφέροντας εξελιγμένες λειτουργίες, όπως:

  • Αυτόματο Live Video με το σήμα συναγερμού στον χειριστή, σε περίπτωση περιστατικού, για την απρόσκοπτη επαλήθευσή του
  • Δυνατότητα ενεργοποίησης και αποστολής συναγερμών προς το Κέντρο Λήψεως με εξελιγμένα AI Video Analytics.

Cubitech Systems, τηλ.: 212-8080300.

Divico Security

Η Divico Security κατέχει μία υψηλή θέση στην προτίμηση μεγάλων έργων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Με εμπειρία 4 δεκαετιών εξειδικεύεται στην μελέτη, στον σχεδιασμό και στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας τόσο στους οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, όσο και στις ανάγκες ασφαλείας όλων των ειδών ενεργειακών πάρκων.

Για να προστατέψουμε σωστά τις εγκαταστάσεις θα πρέπει πρώτα να σχεδιάσουμε και να ενισχύσουμε το επίπεδο ασφάλειας της περιμέτρου. Η Divico Security έχει αναπτύξει ποιοτικές λύσεις – πέρα από τις παραδοσιακές- για την υλοποίηση έργων περιμετρικής προστασίας για την αποτροπή της παραβίασης. Γι’ αυτό σχεδίασε και προτείνει το μοναδικό Σύστημα εξωτερικής προστασίας με μαγνητικά συρματόσχοινα – Αποκλειστικό (Patent Pending), το οποίο παρέχει αξιόπιστη και αποτελεσματική προστασία και ασφάλεια της περιμέτρου.

Πως λειτουργεί το σύστημα εξωτερικής προστασίας περιφράξεων της Divico Security

Η λειτουργία του συστήματος στηρίζεται σε ψιλό συρματόσχοινο το οποίο τοποθετείται σε ύψος ανάλογα με τον βαθμό ασφαλείας που θέλουμε να επιτύχουμε. Ενώ στηρίζεται μαγνητικά σε ειδικές βάσεις οι οποίες τοποθετούνται ιδανικά ανά 50 μέτρα max. Το Μαγνητικό Σύστημα Προστασίας διατίθεται αποκλειστικά από την Divico Security και εξασφαλίζει:

1. Απόλυτη προστασία 100%. 

2. Λειτουργία σε οποιεσδήποτε συνθήκες  (καιρικά φαινόμενα, χόρτα και δεν επηρεάζεται από τυχόν κλίσεις του εδάφους).

3. Έχει μηδέν ψευδής συναγερμούς.

4. Πολύ φθηνότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο σύστημα.

5. Έχει μειωμένο κόστος καλωδιώσεων, αφού δεν απαιτούνται πολλά εργατικά -χωματουργικά για την τοποθέτηση του.

6. Δεν υπάρχει τρόπος εξουδετέρωσης του.

7. Μηδενικά προβλήματα σε σχέση με άλλα συστήματα, όπως φωτοκύτταρα.

Το σύστημα εξωτερικής προστασίας με μαγνητικά συρματόσχοινα μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακά πάρκα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οικιακούς χώρους που διαθέτουν μεγάλους κήπους/υπαίθριους χώρους.

Η αύξηση της εγκληματικότητας μας δείχνει ότι οι κακόβουλες ενέργειες πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από το κόστος της επένδυσης. Με μέριμνα την ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας σας, η Divico Security συνεχώς εξελίσσεται, μελετά και  σχεδιάζει λύσεις και συστήματα ασφαλείας που σας παρέχουν 100% αποτροπή παραβίασης του χώρου σας. Πρωταρχικός στόχος της εταιρίας, είναι να κατανοήσει τις ανάγκες των πελατών της για να μπορέσει να ανταποκριθεί κατάλληλα σε αυτές. Με ένα πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, και με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, η Divico Security είναι σε θέση να μελετά και να αναπτύσσει καινοτόμες ιδέες που θα ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες του κλάδου. Παράλληλα, φροντίζει για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της και του εξοπλισμού της με χρήση νέων τεχνολογιών και πιο εξελιγμένων πρακτικών.

Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

ELS | Security & Automation Solutions

Στις μέρες μας ολοένα και συχνότερα αυξάνεται η ζήτηση για πολυεπίπεδη περιμετρική ασφάλεια. Μία κλασσική λύση μπορεί να είναι τα συστήματα συναγερμού με beams. Ειδικότερα, τα beams της σειράς ISEC έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το επίπεδο των καιρικών συνθηκών και του φυσικού φωτισμού, ενώ μπορούν επίσης να επιτηρούν μεγάλες περιοχές που διαφορετικά θα απαιτούσαν πολλές κάμερες για να επιτευχθεί το ίδιο ποσοστό περιμετρικής κάλυψης.

Κορυφαία ολοκληρωμένη επαγγελματική λύση για την περιμετρική προστασία του χώρου αποτελεί η σειρά ISEC beams που θα την βρείτε αποκλειστικά στην ELS. Τα χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν είναι οι φακοί Fresnel υψηλής ακρίβειας, η αδιαβροχοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και η ρύθμιση των φακών και στους δύο άξονες. Μπορούν να λειτουργήσουν σε απόσταση μέχρι και 250 μέτρα σε εξωτερικό χώρο ή 750 μέτρα σε εσωτερικό χώρο. Επίσης, ο φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου BEAM διαθέτει έως 4 δέσμες και τεχνολογία AND ή OR, επιτρέποντας σας να επιλέγετε υπό ποια συνθήκη θέλετε να δίνει alarm, κόβοντας 2 γειτονικές δέσμες ή όλες. Παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών συχνοτήτων. Ο χρόνος απόκρισης των BEAMS είναι ρυθμιζόμενος σε 4 επίπεδα, για μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις συνθήκες του χώρου εγκατάστασης. Εύκολη ρύθμιση κλίσεων των υπέρυθρων δεσμών κατά 90 μοίρες στον οριζόντιο και κατά 10 μοίρες στον κατακόρυφο άξονα.

Η εξέλιξη της κατηγορίας είναι τα laser beams, καθώς έρχονται να αναβαθμίσουν τα χαρακτηριστικά των κλασσικών beams. Η νέα αυτή γενιά χρησιμοποιεί τεχνολογία laser με όλα τα πλεονεκτήματα αυτής. Αναλυτικότερα, το επίπεδο πηγής φωτός laser είναι Class I, το οποίο θεωρείται ασφαλές για τα μάτια. Επίσης, έχουν αόρατο φως μήκους κύματος λέιζερ έως 980 nm. Τα laser beams αποφεύγουν τους ψευδοσυναγερμούς, καθώς κάθε laser beam έχει μοναδική συχνότητα μετάδοσης και λήψης, η οποία μειώνει την παρεμβολή μεταξύ των δεσμών. Επιπρόσθετα, λειτουργούν με μη ορατό φως, το οποίο το κάνει πιο διακριτικό, ασφαλές και αξιόπιστο απέναντι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Μπορούν να λειτουργήσουν σε απόσταση έως 500 μέτρα, δηλαδή διπλάσια απόσταση από τα συμβατικά beams. H νέα γενιά beams έρχεται να αναβαθμίσει την αδιαβροχοποίηση με IP67 και να διακριθεί για την στιβαρότητα της, αφού είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ανοιξείδωτο χάλυβα. Έχουν εύκολη ρύθμιση κλίσεων των laser δεσμών κατά 15 μοίρες στον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα. Τέλος, διακρίνονται για τη αντοχή τους στο χρόνο, αφού έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 150.000 ώρες ( δηλαδή πάνω από 17 χρόνια)!

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

G.I. Security S.A.

Τα τελευταία χρόνια με την αλματώδη ανάπτυξη των φωτοβολταικών εγκαταστάσεων σε πάρκα και στέγες, αναζωογονήθηκε στο μέγιστο το ενδιαφέρον για χρήση συστημάτων Ασφαλείας σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Οι 2 κορυφαίες εταιρείες στον χώρο είναι η OPTEX και η TAKEX τις οποίες αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο η G.I. Security.

Η νέα σειρά beams της Optex περιλαμβάνει τα διπλά AX-Dual beams, τα τετραπλά SL-Quad beams και τα beams towers. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικές εφαρμογές δημιουργώντας εικονικούς φράχτες σε μπαλκόνια, κήπους κτλ. Το εύρος ανίχνευσης των beams κυμαίνεται από 20 έως 200 μέτρα και είναι ενσύρματα, ασύρματα ή IP. Τα ασύρματα μοντέλα προσφέρουν έως 4 χρόνια λειτουργίας μπαταριών. Τα IP μοντέλα είναι PoE και μπορούν να συνεργαστούν με τις περισσότερες πλατφόρμες VMS. Τα beam towers υποστηρίζουν επιδαπέδια τοποθέτηση και προαιρετικά μπορούν να λειτουργήσουν ως φωτιστικά και να παρέχουν θέση για κάμερα στην κορυφή τους. Προκειμένου να προσφέρει συνδυασμό υψηλής προστασίας περιμέτρου με εύκολη εγκατάσταση, η Optex ανέπτυξε τη σειρά φωτοηλεκτρικών ανιχνευτών Smart Line. Η σειρά περιλαμβάνει τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα μοντέλα. Τα Beams της OPTEX είναι η τέλεια λύση για κάθε περιμετρική προστασία και ειδικά για φωτοβολταϊκά πάρκα σχεδιασμένη για να ελαφρύνει τον φόρτο εργασίας σας, ενώ επιτυγχάνει τέλεια ευθυγράμμιση. Η σειρά της OPTEX Smart Line προσφέρει προστασία από ψευδοσυναγερμούς και μια σειρά νέων λειτουργιών.

Δεν επηρεάζονται από:

  • Το φως του ήλιου.
  • Ανακλάσεις.
  • Παρεμβάσεις.
  • Ομίχλη.
  • Αστραπές.
  • Βροχή.
  • Παγωνιά και Χιόνι.

Διαθέτουν Led και ηχητικό βοηθό για την πιο σωστή ρύθμιση τους. Μπορούν να συνδυαστούν και με πυλώνες BEAMS.

Για ποιο απαιτητικές εφαρμογές οι ανιχνευτές της σειράς REDSCAN υποστηρίζουν μια πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης παράνομων εισβολών με βάση τη σάρωση με laser, επιτυγχάνοντας εντοπισμό της θέσης, του μεγέθους και της ταχύτητας κινούμενων στόχων. Οι ανιχνευτές REDSCAN μπορούν προγραμματιστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενεργοποιούν συναγερμό μόνο αν κάποιος εισέλθει σε συγκεκριμένη προκαθορισμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία της ανίχνευσης και να εξαλείφονται ανεπιθύμητοι συναγερμοί. Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στις 4 εξόδους για απομακρυσμένες εφαρμογές video και στους 4 προγραμματιζόμενους τομείς ανίχνευσης, συνδεδεμένους με αυτές τις εξόδους, οι ανιχνευτές REDSCAN θεωρούνται ιδανικοί για τον έλεγχο κινήσεων Pan/Tilt/Zoom καμερών.

Η σειρά REDSCAN RPO περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το RLS-3060V με εμβέλεια έως 30x60m και το RLS-50100V με εμβέλεια έως 50x100m. Το RLS-3060V είναι ο αισθητήρας LiDAR που παρέχει τεράστια ακρίβεια στην ανίχνευση εισβολέων και κινούμενων αντικειμένων σε εύρος 30mx60m, χωρίς κενά και διατηρώντας την ίδια ανάλυση ανίχνευσης. Εξοπλισμένο με την πιο προηγμένη τεχνολογία της OPTEX, ο εν λόγω ανιχνευτής παρέχει εξαιρετική απόδοση ανίχνευσης που δεν επηρεάζεται από μεταβαλλόμενο φωτισμό, θερμοκρασίες ή περιβαλλοντικές αλλαγές. Με παρόμοια χαρακτηριστικά και ο laser ανιχνευτής RLS-50100V με εύρος ανίχνευσης 50mx100m. Οι εν λόγω ανιχνευτές βασίζονται στην τεχνολογία LiDAR. Η τεχνολογία LiDAR παρέχει πολλά οφέλη, όπως υψηλή ακρίβεια, εξοικονόμηση κόστους, παρακολούθηση και ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και εύκολη ενσωμάτωση με την υπάρχουσα υποδομή ενός συστήματος.

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

GQ TECH

Η OPTEX έχει αποκτήσει τη φήμη της μέσα από την αποδεδειγμένη πορεία 40 χρόνων κατασκευής υψηλής ποιότητας ανιχνευτών και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ασφάλειας.

Οι ανιχνευτές ενεργών υπέρυθρων δεσμών από τη σειρά SmartLine (SL) της OPTEX μπορούν να σάς προσφέρουν εξαιρετικές λύσεις για πλήρη προστασία, δημιουργώντας μια περιμετρική γραμμή ασφαλείας. Είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι για εξωτερικούς χώρους, περιμετρικές περιφράξεις οικιών, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, απομακρυσμένα φωτοβολταϊκά πάρκα, εργοτάξια κ.ά. Η μονάδα αποτελείται από ένα ζεύγος πομπού και δέκτη, όπου ο πομπός εκπέμπει συνεχώς υπέρυθρες ακτίνες στο δέκτη και  ενεργοποιεί συναγερμό όταν διακοπεί η μεταξύ τους μετάδοση. Παρέχουν πολλαπλές επιλογές και δυνατότητες κάλυψης για όλα τα επίπεδα απειλών, επιτυγχάνοντας αξιόπιστη μετάδοση μεταξύ πομπού-δέκτη, ακόμα και υπό συνθήκες ισχυρού ηλιακού φωτός ή ακραίων καιρικών συνθηκών (αντιπαγωτικός σχεδιασμός με προστασία IP65).

Μπορούν να τοποθετηθούν σε στύλους δίπλα ή πάνω σε φράχτη για ανίχνευση εισβολή. Τα τρία μοντέλα που υπάρχουν στη σειρά διαθέτουν τεχνολογία 4 δεσμών (QUAD BEAM), έχουν εμβέλεια 60-100-200 μέτρων, προσφέρουν εύκολα εργαλεία ευθυγράμμισης και έχουν υψηλή ανοχή σε ψευδείς συναγερμούς. Υποστηρίζονται από 4 επιλεγόμενα κανάλια, τα οποία διευκολύνουν την εγκατάσταση σε πυλώνες δεσμών και τη διπλή διαμόρφωση σήματος για μια εξαιρετικά αξιόπιστη μετάδοση.

Για  οπτική ευθυγράμμιση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας ενεργών δεσμών, διαθέτουν τηλεσκοπικό φακό “Sniper Viewfinder” που μεγεθύνει κατά δύο φορές τo μήκος της δέσμης και διευκολύνει τη ρύθμιση με αξιόπιστα αποτελέσματα.

Ένας μετρητής ήχου στον δέκτη επιβεβαιώνει την ακρίβεια της οπτικής ευθυγράμμισης. Για ακόμη πιο λεπτομερή συντονισμό, ο πομπός και ο δέκτης είναι εξοπλισμένοι με πέντε LED, προκειμένου να αναδείξουν το επίπεδο του σήματος που λαμβάνεται από τον πομπό, από τη χαμηλότερη βαθμίδα (κακό σήμα) μέχρι την υψηλότερη (εξαιρετικό σήμα). Κάθε σετ ανιχνευτών μπορεί, επίσης, να συνδεθεί σε δίκτυο IP, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη μονάδα IP/POE PIE-1.

Ορισμένα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν σε πυλώνες δεσμών, οι οποίοι προσφέρουν επιπλέον ευελιξία. Οι προκατασκευασμένοι πυλώνες παρέχονται με δέσμες, βραχίονες, θερμαντήρες, tamper παραβίασης και εξαρτήματα στερέωσης.

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατεύσετε και να κρύψετε τις δέσμες, αυξάνοντας παράλληλα την ασφάλεια του συστήματός σας. Το πλαίσιο αλουμινίου και η χρήση ακρυλικών υλικών διασφαλίζουν ότι τα περιβλήματα θα παραμείνουν καλαίσθητα σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας. Προσφέρουν τη δυνατότητα τοποθέτησης σε ύψος που κυμαίνεται από 0,5m έως 3m και δυνατότητα τοποθέτησης 180° (μονής όψης) και 360° (πλάτη με πλάτη), για ελεύθερη ή επίτοιχη εγκατάσταση.

Ανάλογα με το επιθυμητό μέγεθος μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδόσεις SL για ενσύρματες και ασύρματες εφαρμογές. Στις ενσύρματες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εκδόσεις εμβέλειας 60m (SL-200-QDP-BT), 100m (SL-350-QDP-BT) ή 200m (SL-650-QDP-BT). Για ασύρματες εφαρμογές προσαρμόζονται στα 100m (SL-350QFR). Ο πυλώνας 2 μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2 μονάδες δεσμών SmartLine  και ο πυλώνας 3 μέτρων έως τρεις μονάδες δεσμών που μπορούν να λειτουργήσουν είτε ενσύρματα είτε ασύρματα με μπαταρία.

Εκεί που η εγκατάσταση γίνεται δύσκολη έως απαγορευτική και απαιτείται ασύρματη εγκατάσταση, η OPTEX σάς παρέχει την ευελιξία και την επιλογή με βάση τις ανάγκες περιμετρικής ασφάλειας.

Το SL-350QNR (μήκους 100 μέτρων με μπαταρίες LSH-20) είναι ασύρματο σετ ενεργών υπέρυθρων δεσμών εξωτερικού χώρου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για περιμετρική ασφάλεια και μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα σε απομακρυσμένες περιοχές ή δύσκολα σημεία. 

GQ TECH, τηλ.: 210-6640025.

ΗΛΚΑ Α.Ε.

Η POLITEC έχει έδρα την Ιταλία και είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στις υπέρυθρες δέσμες εξωτερικού χώρου, έχοντας ίσως τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή, προκειμένου να προσφέρει την ιδανικότερη λύση για κάθε τύπο εγκατάστασης. Επίσης, παρέχει λύσεις με συνδυασμό υπέρυθρης και μικροκυματικής τεχνολογίας. Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και όλα της τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ιταλία, τηρώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας.

Τα προϊόντα της POLITEC ομαδοποιούνται στις εξής υποκατηγορίες – οικογένειες:

PARVIS: Λεπτοί στύλοι για τοποθέτηση στο έδαφος, που αν είναι επιθυμητό, δέχονται στην κορυφή τους και φωτιστικό κήπου, σε ύψη 120 / 160 / 200 / 250 / 300 cm, εξοπλισμένοι με 2 ως 8 διπλές οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ εμβέλειας 50 ή 100m, με τεχνολογία MES.

SANDOR: Στύλοι γενικής χρήσης για προσαρμογή σε τοίχο (ή και σε στύλο), σε ύψη 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 cm, εξοπλισμένοι με 2 ως 8 διπλές οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ εμβέλειας 100m, σε τεχνολογίες PLUS, DUAL, QUAD ή ESA.

MANA: Στύλοι high end με ενσωματωμένο τροφοδοτικό 230VAC και χώρο για μπαταρία 7Ah, για τοποθέτηση στο έδαφος, σε ύψη 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 cm, εξοπλισμένοι με 4 ως 16 διπλές οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ εμβέλειας 250m ή 100m. Επίσης διατίθενται μοντέλα με μικροκυματική δέσμη εμβέλειας 250m και προαιρετικά 4 ως 8 οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ.

ADEBUS: Κεντρικός πίνακας και λογισμικό διαχείρισης / παρακολούθησης, που επικοινωνεί με τις ανωτέρω δέσμες μέσω δικτύου RS485 και παρέχει εξόδους για σύνδεση με πίνακα συναγερμού, απλοποιώντας κατά πολύ την καλωδίωση σε μια εγκατάσταση.

SADRIN: Ζευγάρια υπέρυθρων δεσμών για προστασία παραθύρων – μπαλκονοπορτών, σε ύψη 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 cm και εμβέλεια 15m (μαύρο χρώμα) ή 5m (λευκό χρώμα).

ALES: Ζευγάρια υπέρυθρων δεσμών, γενικής χρήσης, εμβέλειας 60 ή 120m.

NAT SENSOR: Mini ανιχνευτής κίνησης IR+MW με κάλυψη τύπου κουρτίνας και εμβέλεια 12m, IP 65, ιδανικός για παράθυρα, μπαλκόνια, κ.λ.π.

WIRELESS ALES / SADRIN / PARVIS / SANDOR: Ασύρματες εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης των ανωτέρω δεσμών, που τροφοδοτούνται από ενσωματωμένες μπαταρίες και συνδυάζονται με οποιοδήποτε ασύρματο πομπό της αγοράς, επιτρέποντας την εγκατάστασή τους, χωρίς καλωδιώσεις και μερεμέτια.

HYBRID PARVIS / SANDOR: Εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης των ανωτέρω δεσμών, με ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αυτονομίας ως και 3 μηνών, για απομακρυσμένες περιοχές, με πιθανότητα παρατεταμένων διακοπών παροχής ρεύματος.

SOLAR PARVIS / SANDOR, εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης των ανωτέρω δεσμών, με ενσωματωμένα ηλιακά φωτοβολταϊκά panels και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, που συνδυάζονται με οποιοδήποτε ασύρματο πομπό της αγοράς, επιτρέποντας την εγκατάστασή τους, χωρίς καλωδιώσεις και μερεμέτια.

POLITEC GAPID SENSOR: Aσύρματοι ή ενσύρματοι ανιχνευτής περιμετρικής προστασίας για φράχτες με μεταλλικό πλέγμα ή κάγκελα, πυκνά πλέγματα κήπου, αραιά πλέγματα κήπου, τοίχους ή παράθυρα. Ανιχνεύουν απότομη μετακίνηση του φράχτη, αλλαγή της κλίσης, αναρρίχηση στον φράχτη ή κόψιμο του πλέγματος και γενικά δονήσεις και κραδασμούς.

Οι δέσμες της POLITEC, έχουν εύκολη ρύθμιση SMA (Single Man Alignment) και πολλές άλλες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, ανάλογα με τον τύπο της δέσμης, όπως αναγνώριση ομίχλης, heaters, πολλαπλές επιλογές ενεργοποίησης συναγερμού (OR / AND / AND 1+2, κ.λπ.), απενεργοποίηση 2 κάτω δεσμών, οπτικό ή καλωδιακό συγχρονισμό, κ.λπ.

Οι τιμές των προϊόντων POLITEC είναι οικονομικές, επιτρέποντας στους εγκαταστάτες να χρησιμοποιούν επώνυμες επαγγελματικές λύσεις σε κάθε εφαρμογή περιμετρικής προστασίας και δεν χρειάζεται έτσι να χρησιμοποιούν αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης δέσμες ή κοινές διπλές – τετραπλές δέσμες σε χωριστές πυλώνες – θήκες, που απαιτούν μεγάλο χρόνο εγκατάστασης και έχουν μειωμένες δυνατότητες και λειτουργικότητα.

Όλα τα παραπάνω υλικά διατίθενται από την ΗΛΚΑ A.E., επίσημο διανομέα προϊόντων Politec στην Ελλάδα.

ΗΛΚΑ Α.Ε, τηλ.: 210-6071510.

Novatron Security Distribution

Το MotionCam Outdoor της Αjax Systems είναι ένας ασύρματος ανιχνευτής κίνησης εξωτερικού χώρου με κάμερα για επαλήθευση συναγερμού. Διαθέτει δύο αισθητήρες PIR με 3 επίπεδα ρύθμισης της ευαισθησίας. Έχει προστασία κατά της κάλυψης του αισθητήρα (antimasking) και αγνοεί τα ζώα, εφόσον έχει τοποθετηθεί σωστά. Οι αισθητήρες υπερύθρων του ανιχνευτή αναγνωρίζουν κινούμενους «στόχους» με θερμοκρασίες ανάλογες του ανθρώπινου σώματος. Το εύρος της ανίχνευσης κίνησης ρυθμίζεται χειροκίνητα από 3 έως 15 μέτρα. Με αυτόν το τρόπο ρυθμίζετε με ακρίβεια την περιοχή ανίχνευσης, ώστε να αποφευχθούν ψευδείς ενεργοποιήσεις από φυτά ή άλλα αντικείμενα. Όταν ενεργοποιείται ο ανιχνευτής, η ενσωματωμένη κάμερα μπορεί να κάνει λήψη έως 5 φωτογραφίες με ανάλυση 320×176 pixels και έως 3 φωτογραφίες με ανάλυση 640 × 352 pixels. Ο ανιχνευτής διαθέτει υπέρυθρο φωτισμό για λήψη στο σκοτάδι. Η λειτουργία λήψης φωτογραφιών ενεργοποιείται μόνο όταν η κεντρική μονάδα είναι οπλισμένη (ARM).

Εντός του Σεπτεμβρίου, θα είναι διαθέσιμος και ο νέος ασύρματος ανιχνευτής κίνησης εξωτερικού χώρου MotionCam Outdoor PhOD (Photo On Demand), με δυνατότητα λήψης φωτογραφίας κατ’ επιλογή χρήστη ή βάση κάποιου σεναρίου αυτοματισμού. Οι ανιχνευτές MotionCam και MotionCam Outdoor μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες κατόπιν αιτήματος-Photo on Demand- χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητο. Για να εξασφαλίσει η εταιρία το απόρρητο, η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στους διαχειριστές του συστήματος, οι οποίοι με τη σειρά τους, μπορούν να δώσουν δικαιώματα σε όσους άλλους χρήστες του συστήματος επιθυμούν, αλλά όχι σε κάποιον PRO. Ο εκπρόσωπος μίας εταιρίας ασφαλείας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία, αλλά όχι να την διαχειριστεί! Την εν λόγω λειτουργία θα την βρείτε διαθέσιμη στο μενού απορρήτου και από εκεί θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε τη λειτουργία Photo on Demand ξεχωριστά για κάθε χρήστη του συστήματος, καθώς και για κάθε ανιχνευτή. Επιπλέον, θα μπορείτε να ρυθμίσετε την πρόσβαση σε ροές από ενσωματωμένες κάμερες στον AJAX. Η διαδικασία λήψης φωτογραφιών κατόπιν αιτήματος είναι απολύτως διαφανής, καθώς εάν ένας χρήστης τραβήξει μία φωτογραφία, όλοι οι χρήστες του συστήματος λαμβάνουν μία ειδοποίηση και βλέπουν ποιος το αιτήθηκε (μόνο οι χρήστες που έχουν το δικαίωμα μπορούν να δουν τις εν λόγω φωτογραφίες). Οι συσκευές προστατεύονται από hacking, οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες, με αποτέλεσμα η λογική του λογισμικού να αποκλείει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

O Ajax είναι ένα πλήρες ασύρματο σύστημα συναγερμού, ιδανικό για εγκατάσταση σε διαμερίσματα, μεζονέτες, χώρους γραφείων και γενικά το 90% των περιπτώσεων που θα συναντήσει κάποιος εγκαταστάτης. Σ’ ένα σύστημα Ajax μπορούν εύκολα να συνδεθούν μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές πυρκαγιάς και πλημμύρας καθώς και ρελέ για τη διαχείριση ηλεκτρικών συσκευών από την εφαρμογή. Η επέκταση του συστήματος μπορεί να γίνει με επιπλέον συσκευές στο σύστημα, μεμονωμένα χωρίς επιπρόσθετες κεντρικές μονάδες.

Η μεγαλύτερη καινοτομία του συναγερμού της Ajax είναι η ασύρματη τεχνολογία Jeweller με βασικά χαρακτηριστικά:

• Έως 3,4χλμ εμβέλεια, με τον αναμεταδότη ReX2.

• Διάρκεια μπαταρίας έως και 7 χρόνια.

• Προηγμένη κρυπτογράφηση.

• Πρότυπο Grade 2.

• Πιστοποίηση CE EN 14604.

Novatron Security Distribution, τηλ.: 210-6179919.

Rakson

Μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων εργοστασίων της Rakson παρέχεται στην ελληνική αγορά μια πληθώρα λύσεων  περιμετρικής προστασίας που ξεφεύγουν από τις συνήθεις  προτάσεις που αφορούν beams, barriers, εξωτερικούς ανιχνευτές, κ.ά. και περιλαμβάνουν:

Οπτική ίνα περίφραξης της ETER:  Εγκέφαλος του συστήματος ανίχνευσης αποτελεί ένα κέντρο ανάλυσης οπτικών σημάτων, στο οποίο συνδέονται και τα δυο άκρα της οπτικής ίνας, και το οποίο συνεχώς αναλύει τη διάθλαση του οπτικού σήματος που διατρέχει την ίνα. Οποιαδήποτε αλλαγή στη διάθλαση, που μπορεί να επέλθει όταν η ίνα καμφθεί έντονα, συστραφεί, τσακιστεί, κοπεί, κ.ά., σηματοδοτείται ως συναγερμός. Η ίνα έρχεται ήδη από το εργοστάσιο τερματισμένη με τους κατάλληλους ακροδέκτες (τύπου ST) για σύνδεση πάνω στο κέντρο ανίχνευσης. Το κέντρο απαιτεί μια τροφοδοσία 12V DC (100mA) και διαθέτει έξοδο (NO/NC) για σύνδεση με το κέντρο του συναγερμού. Μόλις τεθεί σε λειτουργία πραγματοποιεί μια διαδικασία αυτόματης βαθμονόμησης, χωρίς να απαιτείται κάποια εξειδικευμένη εργασία από τον εγκαταστάτη. Το μέγιστο συνολικό μήκος του loop της οπτικής ίνας είναι τα 1.200m αποτελώντας μια μακροχρόνια και σταθερή λύση η οποία δεν γερνάει, δεν σκουριάζει, και το σήμα της δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Καλώδιο ανίχνευσης κραδασμών της ETER: Αποτελεί μια ακόμη πιο προηγμένη αλλά ταυτόχρονα και πιο απλούστερη στην εγκατάσταση λύση. Το καλώδιο αυτό τοποθετείται απευθείας επάνω στην περίφραξη, με μέγιστο μήκος κάθε ζώνης ανίχνευσης έως 300 μέτρα. Με χρήση τεχνολογίας ανάλυσης DSIGP® αποκλείει τις φυσιολογικές δονήσεις της περίφραξης που προέρχονται από αέρα, βροχή και άλλες φυσιολογικές καιρικές συνθήκες, καθώς και τυχόν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, ξεχωρίζοντας και σηματοδοτώντας μόνο τις πραγματικές απόπειρες παραβίασης ή σκαρφαλώματος της περίφραξης.  Στο κέντρο ανάλυσης συνδέεται το καλώδιο ανίχνευσης, το κέντρο διατίθεται με μια ζώνη για 300μ περίφραξης προς μια πλευρά, ή για δυο ζώνες 300μ προς κάθε πλευρά ξεχωριστά (σύνολο 600μ κάλυψης), στο τέλος του καλωδίου τοποθετείται παθητική συσκευή τερματισμού. Το κέντρο ανάλυσης επιτρέπει να ρυθμιστεί η επιθυμητή ευαισθησία και ανοχή του συστήματος, και διαθέτει εξόδους NC τόσο για την κάθε ζώνη ξεχωριστά όσο και για προστασία Tamper. Τέλος, για εγκατάσταση σε σημεία έντονων μεταπτώσεων στη θερμοκρασία ή ισχυρών ανέμων, το σύστημα διαθέτει ως παρελκόμενο συσκευή μετρητή ταχύτητας ανέμου με ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας, το οποίο συνδέεται απευθείας επάνω στο κέντρο ανάλυσης, το ενημερώνει για απότομες μεταβολές ώστε να προσαρμοστεί αυτόματα η ευαισθησία του, διασφαλίζοντας ακόμη μικρότερη πιθανότητα ψευδούς συναγερμού.

Μικροκυμματικά Beam της AVS Electronics: Beam βασισμένο αποκλειστικά και μόνο στην ανίχνευση μέσω μικροκυμματικής τεχνολογίας, που ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να καλύψει αποστάσεις 60 μέτρων (BM60HP), 120 μέτρων (BM120HP) και 200 μέτρων (BM120HP). Καθότι λειτουργεί μόνο με αυτή την τεχνολογία, δεν έχει τις παθογένειες των υπέρυθρων beam, πράγμα που σημαίνει πως δεν επηρεάζεται και δεν δίνει ψεύτικους συναγερμούς από περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ήλιο, ομίχλη, υγρασία, βροχή, χιόνι. Επιπρόσθετα, η ζώνη ανίχνευσης του ανοίγει και μεταξύ πομπού και δέκτη έχει το σχήμα μιας μπάλας του ράγκμπι, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα τοίχο ανίχνευσης από το έδαφος και μέχρι ύψους από 1,2 μέτρα στο 60μετρο μοντέλο έως 4 μέτρα στο 200μετρο μοντέλο, με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την υπερπήδηση του από τον επίδοξο εισβολέα ή την έρπηση από κάτω. Μέσω της συνεχούς μελέτης και ανάλυσης των επιπέδων μικροκύμματος, ο ανιχνευτής μπορεί να ξεχωρίσει την κίνηση εισβολέα από την προσπάθεια κάλυψης, από την τοποθέτηση εμποδίου σε ενδιάμεση απόσταση και από την πρόκληση παρεμβολών στη συχνότητα του. Η ρύθμιση του είναι πολύ εύκολη καθότι σαν ανιχνευτής έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και να προγραμματιστεί μέσω υπολογιστή. Μέσα από το λογισμικό του βλέπουμε σε εμφάνιση παλμογράφου τα επίπεδα ανίχνευσης του αισθητήρα ξεχωριστά, και σε συνδυασμό με τη μνήμη 1920 συμβάντων, κάνει τη ρύθμιση του ακριβέστατη στο μέγιστο επίπεδο.

AVS Electronics Capture: Για τον κεντρικό έλεγχο των παραπάνω και την ασφάλεια του χώρου με αυτοματοποιημένο τρόπο προτείνεται η σειρά πινάκων συναγερμού Capture της AVS Electronics, για έως 128 ζωνών και 8 partitions. Επιπλέον των κλασικών λειτουργιών συναγερμού, επιτρέπει την αυτοματοποιημένη όπλιση ή αφόπλιση του συστήματος βάση χρονοδιαγράμματος, την δημιουργία βαρδιών μέσα στις οποίες ισχύουν διαφορετικοί κωδικοί ώστε να μην είναι εφικτή η χρήση τους εκτός ωραρίου, την χρήση κωδικών περιπολίας (patrol), την ενεργοποίηση μέσω των έως 72 προγραμματιζόμενων εξόδων του άλλων συστημάτων αυτόματα, ώστε π.χ. όταν οπλίζει το σύστημα να σβήνουν τα φώτα και να κλειδώνουν οι πόρτες, καθώς και η διασύνδεση του με συστήματα KNX για ακόμη περισσότερους αυτοματισμούς.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

Sigma Security

Η ασφάλεια οποιουδήποτε χώρου ξεκινάει από ένα αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο σύστημα περιμετρικής προστασίας. Η περιμετρική προστασία δίνει την δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης και σηματοδότησης συναγερμού σε περίπτωση παραβίασης της περιμέτρου του προστατευόμενου χώρου. Ανεξάρτητα από τον προστατευόμενο χώρο ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιμετρικής προστασίας παίζει πάντα ίσως τον σημαντικότερο ρόλο στην αποτελεσματική θωράκιση της εγκατάστασης. Το σύστημα περιμετρικής προστασίας αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε κακόβουλη πρόθεση εισβολής στον χώρο.

Η Sigma Security διαθέτει πλήθος αξιόπιστων και επαγγελματικών λύσεων που καλύπτουν τις ανάγκες περιμετρικής προστασίας μικρών, μεσαίων ή μεγάλων εγκαταστάσεων. Η σειρά εξωτερικών ανιχνευτών δεσμών της Sigma Security αποτελεί μια άρτια και εξαιρετικά αξιόπιστη λύση περιμετρικής προστασίας. Διαθέτουν άρτια τεχνολογικά σχεδίαση, υψηλή απόδοση και εξαιρετική προστασία από ψευδείς συναγερμούς.

Αποτελείται από τα παρακάτω μοντέλα:

  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής τεσσάρων δεσμών 4BH-75F  με μέγιστη απόσταση κάλυψης 75m.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής τεσσάρων δεσμών 4BH-150F  με μέγιστη απόσταση κάλυψης 150m.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής τεσσάρων δεσμών 4BH-250F  με μέγιστη απόσταση κάλυψης 250m.

Οι ανωτέρω ανιχνευτές διαθέτουν 4 επιλογές συχνότητας εκπομπής, ξεχωριστή έξοδο για ενεργοποίηση θερμαντικού στοιχείου και δυνατότητα τροφοδοσίας 10 ~30VDC.

Ειδικοί εξωτερικοί ανιχνευτές, ιδιαίτερα λεπτοί, ιδανικοί για μπαλκονόπορτες και παράθυρα και συγκεκριμένα τα παρακάτω μοντέλα:

  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής τεσσάρων διπλών δεσμών CPH-12/100LD, με ύψος 100cm και απόσταση κάλυψης 10 μέτρα.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής έξι διπλών δεσμών CPH-18/150LD, με ύψος 150cm και απόσταση κάλυψης 10 μέτρα.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής έξι διπλών δεσμών CPH-4/10, με ύψος 76cm και απόσταση κάλυψης 10 μέτρα.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής τεσσάρων δεσμών CPH-4/10, με ύψος 76 cm και απόσταση κάλυψης 10 μέτρα.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής έξι διπλών δεσμών CPH-6/10, με ύψος 108 cm και απόσταση κάλυψης 10 μέτρα.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής οκτώ διπλών δεσμών CPH-8/10, με ύψος 140 cm και απόσταση κάλυψης 10 μέτρα.
  • Εξωτερικός υπέρυθρος ανιχνευτής δέκα διπλών δεσμών CPH-10/10, με ύψος 172 cm και απόσταση κάλυψης 10 μέτρα.

Όλα τα ανωτέρω προϊόντα αποτελούν την πλέον αξιόπιστη επιλογή για αποτελεσματική περιμετρική προστασία σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες εγκαταστάσεις ακόμη και σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...