Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 11
DIGITAL TV 187
ilka aggelia
23 Σεπτεμβρίου 2022 11:10

Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Sigma Security

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F09%2Fanoigma 4

Η φετινή χρονιά, είναι χρονιά γιορτής για την Sigma Security, καθώς συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας! Η Sigma Security δημιουργήθηκε το 1977 και σήµερα αποτελεί µία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των συστηµάτων ασφαλείας στην Ελλάδα. Πιστοποιηµένη µε ISO 9001, επενδύει σε νέες τεχνολογίες και εξειδικεύεται στην έρευνα, τον σχεδιασµό και την παραγωγή συστηµάτων ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας, αξιοποιώντας την πολύχρονη εµπειρία της και το έµψυχο δυναµικό που διαθέτει.

Έχει κερδίσει τη φήµη της, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, κατασκευάζοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας, προσφέροντας στους συνεργάτες της ολοκληρωµένες λύσεις και υποστήριξη, τόσο κατά την επιλογή όσο και κατά την εγκατάσταση ή τον προγραµµατισµό του συστήµατος. Στη σειρά των προϊόντων που παράγει συµπεριλαµβάνονται: Κεντρικοί Πίνακες Συναγερµού, Ασύρµατα Συστήµατα, Συστήµατα Πυρασφαλείας, Ηλεκτρονικές Σειρήνες (Απλές και Αυτοτροφοδοτούµενες), Τηλεφωνικοί Επιλογείς, GSM/GPRS Interfaces, Ανιχνευτές Θραύσεως Υαλοπινάκων, Ανιχνευτές Κίνησης (PIR και Μικροκυµατικοί) κ.λπ.

Παράλληλα, συνεργάζεται µε τις πλέον καταξιωµένες εταιρείες της Παγκόσµιας αγοράς, από τις οποίες εισάγει και διανέµει, µέσω του εκτεταµένου δικτύου πωλήσεων και συνεργατών που διαθέτει σε όλη την επικράτεια, Κλειστά Κυκλώµατα Τηλεόρασης, Συστήµατα Ψηφιακής Καταγραφής και Μεταφοράς Εικόνας (DVR), παρελκόµενα Συστηµάτων Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης, GSM/GPRS Interfaces, Συστήµατα Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control), Συστήµατα Περιµετρικής Προστασίας κλπ.

Με αφορμή τα 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας της Sigma Security στο κλάδο, το περιοδικό Security Report μίλησε με τον Αλέξανδρο Φείδα, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Sigma Security για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το νέο κατάστημα με έδρα την περιοχή του Περιστερίου, το νέο εκπαιδευτικό κέντρο «Sigma Innovation Lab» και πολλά ακόμα!

Φέτος, η Sigma Security γιορτάζει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας. Πείτε μας δύο λόγια για την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας.

Η φετινή χρόνια – και συγκεκριμένα ο μήνας Σεπτέμβριος – είναι ένας μήνας γιορτής, αφού στις 28 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στον κλάδο. Η Sigma Security διαγράφει μία σταθερή αναπτυξιακή τροχιά τα τελευταία 45 χρόνια, αυξάνοντας κάθε χρόνο το μερίδιό της στην ελληνική αγορά. Από την έναρξη της λειτουργίας της το 1977 έως σήμερα, έχουν υπάρξει αρκετοί σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της.

Ένας από τους σημαντικότερους, ήταν η κυκλοφορία του πίνακα συναγερμού MC-08 το 1989, ο οποίος είχε ενσωματωμένο τηλεφωνητή και κωδικοποιητή, με τον οποίο καταφέραμε να αποσπάσουμε σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εγκαταστατών. Ήταν ο πρώτος πίνακας συναγερμού που ενσωμάτωνε έναν ειδικό τύπο ζώνης, τη «Motion Detector Zone», η οποία χάρη στον ειδικό αλγόριθμο που διέθετε απέρριπτε τους ψευδοσυναγερμούς, που οφείλονταν σε σφάλματα των ανιχνευτών κίνησης. Η συγκεκριμένη λειτουργία από τότε έχει δεχτεί αρκετές βελτιώσεις και εξακολουθεί να υπάρχει έως σήμερα σε όλους τους πίνακες συναγερμού που κατασκευάζει η εταιρεία μας.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε αποκτήσει νέα δυναμική, το 1992 αποφασίζουμε να μεταφέρουμε την εταιρεία σε νέο ιδιόκτητο κτίριο, στο οποίο στεγάζονται σήμερα τα γραφεία μας.

Χρονιά σταθμός είναι και το 1999 αφού, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, προχωρήσαμε σε μεταφορά της γραμμής παραγωγής μας σε ανεξάρτητο χώρο πολλαπλάσιων τετραγωνικών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε σημαντική επένδυση σε αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Το 2010 η Sigma Security κυκλοφορεί την οικογένεια συναγερμών S-PRO, η οποία ξεχωρίζει για τη μοντέρνα σχεδίαση (πληκτρολόγια αφής με πρόσοψη από γυαλί) και περιλαμβάνει πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως την εφαρμογή  διαχείρισης S Mobile για smartphones, καθώς και τη λειτουργία «All Day Secure», που αυτοματοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη χρήση του συστήματος ασφαλείας. Η κυκλοφορία της σειράς S-PRO έδωσε μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της εταιρείας.

Επίσης, καθοριστικοί σταθμοί για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας ήταν η μεταφορά της γραμμής παραγωγής και του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης σε νέες εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ., καθώς και η επένδυση σε υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, που πραγματοποιήθηκαν το 2015.

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε ότι είμαστε μια από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως, που κατασκευάζει σειρήνα εξωτερικού χώρου με βαθμό πιστοποίησης GRADE 4. Η σειρήνα IRIS FSD υποβλήθηκε σε έλεγχο από τον διαπιστευμένο Ευρωπαϊκό Οίκο πιστοποίησης TREZOR TEST s.r.o., και το 2020 πιστοποιήθηκε σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία EN 50131-1:2006, κατά Grade 4.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη ιστορική αναδρομή, πρέπει να αναφέρω το rebranding της εταιρίας που έγινε το 2020,  καθώς και το άνοιγμα του νέου καταστήματός μας στο Περιστέρι, το 2021.

Παρά τη γενικότερη κάμψη της οικονομίας, η Sigma Security τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονη εξωστρέφεια, ανοίγοντας μάλιστα, όπως μας είπατε, και ένα νέο κατάστημα στο Περιστέρι. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Η εξωστρέφεια αυτή έρχεται μέσα από τη σχέση που δημιουργούμε και διατηρούμε με τους πελάτες μας. Διαθέτουμε εξειδικευμένο προσωπικό, που πάντα φροντίζει να κατευθύνει και να βοηθάει. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη σχέση αυτή ζωντανή.

Μέσα από την παρουσία μας στα Social Media, τα ενημερωτικά Newsletters, αλλά και τις προωθητικές ενέργειες που διενεργούμε, η επικοινωνία και η εξωστρέφειά μας προς τους συνεργάτες θέλουμε να παραμένει πάντα ενεργή. Ενημερώνουμε για όλα τα νέα προϊόντα, τις νέες υπηρεσίες, τις προσφορές, τους διαγωνισμούς, αλλά και τις δράσεις CSR που πραγματοποιούμε κάθε μήνα.

Σχετικά με το νέο κατάστημα στο Περιστέρι, μπορώ να πω ότι εκφράζει αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία μας. Πρόκειται για ένα one stop shop, όπου οι πελάτες μας μπορούν να βρουν όλα όσα ψάχνουν, καθώς η ομάδα της Sigma Security βρίσκεται εκεί για να ακούσει τις ανάγκες που υπάρχουν και να προτείνει τις κατάλληλες λύσεις.

Πως αντιμετωπίσατε τις πρωτοφανείς δυσκολίες που προέκυψαν από την αύξηση των πρώτων υλών και το πρόβλημα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας;

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με μία νέα κατάσταση, η οποία γνωρίζαμε ότι ήταν πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Ωστόσο, καταφέραμε μέσα από την ανάλυση του περιβάλλοντος και των δεδομένων να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Προβλέψαμε τις ελλείψεις που θα προέκυπταν αλλά και τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες.

Έτσι, καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια, να λύσουμε τα όποια προβλήματα, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα των υπηρεσιών μας και το επίπεδο της εξυπηρέτησής μας στο ίδιο άριστο επίπεδο.

Επιπλέον, θα πρέπει να σταθώ και στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε σαν μία ομάδα, ψάχνοντας ο καθένας με βάση τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του, τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της εταιρείας; Σε ποιο κομμάτι του κλάδου σκέφτεστε να αναπτυχθείτε/επενδύσετε περισσότερο το νέο έτος;

Το νέο έτος θέλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων λύσεων, λύνοντας παράλληλα τα όποια προβλήματα εμφανίζονται στο δρόμο μας. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην σχεδίαση καινούργιων προϊόντων και συστημάτων ασφαλείας, που θα καλύπτουν και ανάγκες που δημιουργούνται λόγω και των νέων συνθηκών που βιώνουμε. Παράλληλα, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε Τυνησία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Ακόμη μία σημαντική επένδυση που πρόκειται να πραγματοποιήσουμε είναι η αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής μας. Πάντα ψάχνουμε καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τα αυτοματοποιημένα συστήματα που διαθέτουμε, για την παραγωγή αλλά και τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων μας.

Τέλος, η σημαντικότερη επένδυσή μας είναι στους ανθρώπους μας. Πάντα φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή τους, ώστε να υπάρχει κορυφαία εξειδίκευση, με αποτέλεσμα την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Μια εκπαίδευση που παρέχουμε και στους συνεργάτες μας, στους πιστοποιημένους εγκαταστάτες, μέσω του Sigma Innovation Lab.  Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό κέντρο, στο οποίο έχουμε αναπτύξει συνέργειες με φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κατασκευαστικούς οίκους, προκειμένου να πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις σε επαγγελματίες, αλλά και σε νέους ανθρώπους που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο.

Το Sigma Innovation Lab έχει έδρα στις εγκαταστάσεις της Sigma Security σε ένα ιδιαίτερα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, ενώ παράλληλα σκοπός μας είναι να διεξάγονται και εξ’ αποστάσεως εκπαιδεύσεις.

Η Sigma Security είναι μία ελληνική εταιρεία. Θα λέγατε ότι είναι εύκολο ή δύσκολο για σας να διατηρείτε τη σχεδίαση και την παραγωγή των προϊόντων σας στην Ελλάδα;

Η βιομηχανία μπορεί να αποτελεί την καρδιά κάθε σύγχρονης οικονομίας, όμως η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για όσους θέλουν να επενδύσουν.

Όμως, εμείς αγαπάμε τη χώρα μας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να παραμείνουμε εδώ και να συνεχίσουμε με πείσμα να επενδύουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με προοπτική και πολλές δυνατότητες.

Σχετικά με τη σχεδίαση των προϊόντων, η κατάσταση που επικρατεί είναι πιο δύσκολη. Η φυγή στο εξωτερικό πολλών αξιόλογων Ελλήνων επαγγελματιών, το λεγόμενο «brain drain» το οποίο και γιγαντώθηκε στα χρόνια της κρίσης, αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο στη δημιουργική προοπτική της εταιρείας μας.

Για αυτό και εμείς το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με ορισμένα ελληνικά πανεπιστήμια, έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε αποφοίτους με γνώσεις και μεράκι και έχουμε ξεκινήσει σταδιακά να επανδρώνουμε το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με νέους μηχανικούς.

Οι ανάγκες για περισσότερη ασφάλεια διαρκώς αυξάνονται. Μάλιστα φαίνεται πως η κατίσχυση των εταιρειών συστημάτων ασφαλείας θα κριθεί και από το πόσο πιο γρήγορα όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες θα ενσωματωθούν. Η Sigma Security πώς αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα;  Θεωρείτε ότι ανταποκρίνεστε;

Πλέον, για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να βασίζεσαι στην ταχύτητα των υπηρεσιών σου σε συνδυασμό πάντα με την αποτελεσματικότητα αφομοίωσης των νέων τεχνολογιών. Η μελέτη και εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών είναι η κύρια στρατηγική της σχεδίασης των νέων προϊόντων που αναπτύσσουμε. 

Έως και σήμερα, νέες ιδέες και καινοτόμες τεχνολογίες ενσωματώνονται διαρκώς στα συστήματά μας, με σκοπό να κάνουν πιο εύκολη τη λειτουργία, την εγκατάσταση και τον προγραμματισμό των προϊόντων που σχεδιάζουμε.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με την ίδια και καλύτερη ταχύτητα, σε όλες τις τεχνολογικές προκλήσεις και εξελίξεις. 

  • Sigma Security
  • Εθνάρχου Μακαρίου 5 173 43, Άγιος Δημήτριος
  • τηλ.: Κατάστημα Αγίου Δημητρίου: 210 9716046 | Κατάστημα Περιστερίου: 210 9716058
  • fax: 210 9754864
  • site: http://www.sigmasec.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Τα εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα
Στη σύγχρονη και γεμάτη προκλήσεις κοινωνία μας, η ασφάλεια αποτελεί τη σπουδαιότερη προτεραιότητα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ασφάλεια όλων των συνανθρώπων μας ήταν, είνα...
Dahua Lab Tour
Το 2024 μπήκε δυναμικά για το πολύ επιτυχημένο «οδοιπορικό» hands on technical training της Keeper Group και της Dahua Technology με τον πρώτο προορισμό για τη φετινή χρονιά να είναι η Λάρισα. ...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...
Συστήματα ήχου PA της Hikvision
H Hikvision εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων PA (Public Address), τα οποία μπορεί να συνδυάζονται με τα συστήματα CCTV της, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις audi...
Hikvision HiWatch Series
Τα προϊόντα της σειράς HiWatch της Hikvision, που αποτελούνται από καταγραφικά και κάμερες με σύγχρονες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, θα τα βρείτε διαθέσιμα στο νέο B2B site της Stam Electronics...
Hikvision Turbo HD 8.0
Για τα προϊόντα Turbo HD της Hikvision δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υψηλή ανάλυση, μετάδοση σήματος μέσω ομοαξονικού σε μεγάλες αποστάσεις, κορυφαία συμπίεση βίντεο, χαμηλότερες απαιτήσει...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report Cyprus, 12
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος 12 του Security Report Cyprus θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σ...
INIM Previdia UltraVox
Τα μοντέλα της σειράς πινάκων ελέγχου πυρκαγιάς Previdia Ultra Vox ενσωματώνουν λειτουργίες φωνητικής εκκένωσης / αναγγελίας κινδύνου και ανακοινώσεων, καθώς και τεχνολογίες πυρανίχνευσης. Όλα σε ...
Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security
Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;
Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας
Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Ρέντ...
Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;
Το ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και είναι πιθανό να αποτελέσει μείζον πρόβλημα για την κοινωνία κατά τα επόμενα χρόνια. Η αντιμετώπισή του από νομική άποψη δεν είναι...
Τα 20 κορυφαία Υβριδικά συστήματα συναγερμού της αγοράς
Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
Wi-Fi Sensing
Οι εφαρμογές του Wi-Fi και της ασύρματης τεχνολογίας εξελίσσονται ραγδαία, και σήμερα η εν λόγω τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Ερευνητές και επιστήμονες από τον κλάδο της τεχνολογίας έχουν ...
Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων
 Έντονες είναι οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης οχημάτων και συμπεριφοράς οδηγών τα τελευταία χρόνια. Από την ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι τη μηχανική μάθηση, όλα σ...
Video Analytics: 2 διαφορετικές προσεγγίσεις
Με την πληθώρα τεχνολογικών λύσεων που συναντούμε σήμερα είναι σίγουρο πως οι επιχειρήσεις και οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν την τύχη, αλλά και την ελευθερία, να επιλέξουν - μέσα από μια μεγάλη γκάμ...