anga2023
DIABASTE DWREAN SEC CYP 06
DIGITAL TV 174
23 Σεπτεμβρίου 2022 11:09

VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 3 16908c53

Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο. Η βιντεοεπιτήρηση έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και δυνατοτήτων που επιτρέπουν στο προσωπικό και στους χειριστές ασφαλείας να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να εστιάσουν σε ότι πραγματικά έχει σημασία.

Η βιντεοεπιτήρηση έχει εξελιχθεί πολύ και έχει αφήσει πίσω της εκείνη την εποχή όπου το προσωπικό ασφαλείας κοιτούσε ασαφείς εικόνες σε ένα monitor. Είτε θέλουμε αυξημένη επιχειρηματική ευφυΐα είτε βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, η επιλογή του σωστού λογισμικού διαχείρισης βίντεο είναι ζωτικής σημασίας. Σε οργανωτικό επίπεδο, ένα VMS μπορεί να αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο ενός συστήματος φυσικής ασφάλειας, που ωστόσο, κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που πιστεύουμε.

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού διαχείρισης βίντεο-VMS εκτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και όπως όλα δείχνουν έως το 2032 θα αγγίξει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης-CAGR 22,63% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς αποδίδεται στην χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως η μηχανική όραση και η ανάλυση βίντεο. Η ζήτηση για λογισμικά διαχείρισης βίντεο αναμένεται να αυξηθεί λόγω της αξιοπιστίας, της οικονομικής αποδοτικότητας και της βελτιωμένης ακρίβειας τους. Τα έξυπνα λογισμικά βοήθησαν στην μείωση των εγκλημάτων, των κλοπών και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων, ενώ ενίσχυσαν την επιχειρηματική ευφυΐα και την ασφάλεια των εμπορικών καταστημάτων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης σε έξυπνες πόλεις, τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεταφορές αλλά και από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Με τόσα πολλά διαθέσιμα λογισμικά διαχείρισης στη αγορά, είναι δύσκολο ακόμα και για τους πιο έμπειρους χρήστες να επιλέξουν ή να ξεχωρίσουν αυτό που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες τους. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μία μια λίστα «βασικών» λειτουργιών για να σας βοηθήσουμε να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO)

Το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) είναι μια οικονομική εκτίμηση που στοχεύει στο να βοηθήσει τους υποψήφιους αγοραστές και τους ιδιοκτήτες να προσδιορίσουν το άμεσο και έμμεσο κόστος ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Και όπως και σε κάθε κλάδο, έτσι και στη βιντεοεπιτήρηση, το TCO-Total Cost of Ownership αποτελεί ένα σημαντικό «δείκτη» που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας πριν από την αγορά μίας κάμερας, ενός καταγραφικού και στην περίπτωση μας, ενός λογισμικού διαχείρισης. Κατά τον υπολογισμό του TCO, είναι συνετό να λαμβάνετε υπόψη τις επαναλαμβανόμενες χρεώσεις, καθώς και το εφάπαξ κόστος. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το αρχικό κόστος π.χ. των καμερών, των καταγραφικών, του λογισμικού διαχείρισης βίντεο (VMS), της καλωδίωσης, των δικτυακών συσκευών και το κόστος εγκατάστασης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλα κόστη, όπως για παράδειγμα η συντήρηση, ακόμα και η αναβάθμιση του όλου συστήματος παρακολούθησης.

Στην πραγματικότητα η ιδέα πίσω από αυτή τη λογική, είναι ο χρήστης ή ο υπεύθυνος εγκατάστασης να κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες του έργου ή/και να ανακαλύψει τα κρυφά κόστη. Κρυφά κόστη που αφορούν αν μη τι άλλο τις άδειες του λογισμικού, τις απαιτήσεις του υλικού, τη διαχείριση, κ.λπ. Μερικές φορές ένα περίπλοκο μοντέλο «αδειών» καθιστά δύσκολη την κατανόηση του TCO. Οφείλουμε λοιπόν να κατανοήσουμε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στις άδειες, ώστε να μην καταλήξουμε να πληρώνουμε περισσότερα από έτος σε έτος και να μην βγούμε εκτός προϋπολογισμού. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο μέλλον επιπλέον κάμερες στην εγκατάσταση ή υπάρχει κάποιο όριο που μας αναγκάζει να κάνουμε αναβάθμιση σε ένα πιο δαπανηρό πακέτο συνδρομής;

Σε μεγαλύτερα έργα, η αρχιτεκτονική και η απόδοση μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό των server που χρειάζονται, γεγονός που επηρεάζει και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Εάν το έργο που θέλουμε να υλοποιήσουμε, παρακολουθεί πολλαπλές περιοχές ταυτόχρονα και αποτελείται από χιλιάδες κάμερες, τότε θα χρειαστούμε μία λύση που θα αφήσει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα υλικού και παράλληλα θα παρέχει τη μέγιστη απόδοση. Όταν έχουμε να κάνουμε με πολλαπλές τοποθεσίες, τότε τα εργαλεία απομακρυσμένης διαχείρισης, με αυτόματες ενημερώσεις και δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας του συστήματος, θα μειώσουν αισθητά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Πόσο εύχρηστο είναι;

Φεύγουμε από το κόστος και τις δαπάνες και περνάμε σε αυτό που όλοι οι χρήστες σήμερα αναζητούν, ένα εύχρηστο interface. Εάν ένα VMS είναι πολύπλοκο στη χρήση, θα χάσουμε σε τελική ανάλυση και χρόνο και χρήμα, λόγω της έλλειψης παραγωγικότητας και της επαναλαμβανόμενης εκπαίδευσης των χρηστών. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα που έχετε επιλέξει διαθέτει ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον χρήσης. Στη συνέχεια πρέπει να κατανοήσετε πώς οι χειριστές θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα και ύστερα, να βεβαιωθείτε ότι η ροή εργασίας είναι απλή.

Πόσο ευέλικτο και εύκολα επεκτάσιμο είναι;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στεκόμαστε στο σήμερα, αλλά στο αύριο. Στο μέλλον, ο πελάτης μπορεί να χρειαστεί ακόμα περισσότερες δυνατότητες από ένα λογισμικό διαχείρισης, όπως αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας (ALPR), λύσεις αποθήκευσης βασισμένες σε cloud ή υποστήριξη βίντεο υψηλής ευκρίνειας 4K. Ένα VMS με ανοιχτή αρχιτεκτονική θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε εύκολα όλες αυτές τις αναβαθμίσεις και τις νέες δυνατότητες. Ένα VMS που δεν λαμβάνει υπόψη τις μελλοντικές ανάγκες μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού θα θεωρείται ξεπερασμένο πριν ακόμα το καταλάβουμε. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως το VMS που έχουμε επιλέξει είναι επεκτάσιμο και συνεργάζεται (εύκολα) με άλλους προμηθευτές εξοπλισμού ασφαλείας. Μια λύση που δεν προσαρμόζεται ή δεν κλιμακώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες μας, θα μας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο αγοράς εξοπλισμού. Εάν το VMS δεν είναι σε θέση να συνεργαστεί με άλλες λύσεις τρίτων κατασκευαστών, θα ξοδεύουμε χρήματα συνεχώς σε διαφορετικούς server και χρόνο σε πολλαπλά προγράμματα συντήρησης και εκπαιδευτικές συνεδρίες.

Όλα σε ένα

Εάν το προσωπικό ασφαλείας πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να συνδεθεί με κάθε μία από τις επιτηρούμενες περιοχές ξεχωριστά ή να ασχοληθεί με λίστες συμβάντων και συσκευών, μπορεί να χάσουν σημαντικές λεπτομέρειες. Μια λύση που παρέχει μια σαφή εικόνα ολόκληρου του συστήματος ασφαλείας σε ένα ενιαίο interface, θα επιτρέψει στους χειριστές να εντοπίσουν άμεσα συμβάντα που προέρχονται από κάμερες, access control συσκευές, συστήματα συναγερμού, ραντάρ, κ.λπ. Επίσης, όταν έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις λειτουργίες, είναι και πιο εύκολο να διαχειριστούμε σωστά τους χρήστες καθώς και τα δικαιώματα πρόσβασης τους. Με ένα ενοποιημένο σύστημα ασφαλείας, το προσωπικό μπορεί να διαχειρίζεται και να προβάλλει όλους τους διαθέσιμους επιτηρούμενους χώρους και τις συσκευές κατανεμημένες σε γεωγραφικούς χάρτες.

Κινητές συσκευές ελέγχου και Cloud

Περιστατικά και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, θα αναγκάσουν τους χειριστές και το προσωπικό ασφαλείας να αφήσουν τους σταθμούς εργασίας τους και να μεταβούν στο πεδίο για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Έχοντας ένα σύστημα που περιλαμβάνει εφαρμογές για mobile συσκευές και web, αυτόματα το προσωπικό ασφαλείας έχει επίγνωση της κατάστασης, ανεξάρτητα από πού βρίσκεται. Όταν ένα VMS περιλαμβάνει αυτές τις εφαρμογές/δυνατότητες, το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα smartphone κινητά και tablet για να παρακολουθήσει ζωντανά ή εγγεγραμμένα βίντεο, να ελέγξει τις κάμερες από απόσταση, τα συμβάντα ελέγχου πρόσβασης κ.λπ.

Περνάμε στο Cloud. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μέσα σε ένα εύλογο διάστημα από την αγορά του VMS να προσθέσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο όλο σύστημα. Είτε επεκτείνετε το δίκτυό σας είτε  αλλάζετε τις πολιτικές βίντεο, η δυνατότητα προσθήκης αποθηκευτικού χώρου γρήγορα και οικονομικά είναι σημαντική. Η αποθήκευση που βασίζεται σε cloud είναι μία εναλλακτική και εξαιρετική επιλογή. Μια λύση που σας επιτρέπει να διατηρείτε τις εγγραφές του βίντεο στο cloud, ενώ συνεχίζετε να αξιοποιείτε το υπάρχον σύστημά σας, θα σας επιτρέψει να μειώσετε την χωρητικότητα του χώρου αποθήκευσης χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουμε επιπλέον σκληρούς δίσκους.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για την κυβερνοασφάλειά

Σήμερα, όλα είναι συνδεδεμένα. Οι κάμερες ασφαλείας που δεν προσφέρουν προστασία από κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να αφήσουν το δίκτυό σας και τις κρίσιμες υποδομές σας ευάλωτες. Δώστε μεγάλη προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια, καθώς τα νέα ευρήματα από την έρευνα της Symantec αποκάλυψαν ότι «οι δρομολογητές και οι συνδεδεμένες κάμερες ήταν μακράν η κύρια πηγή πρόσφατων επιθέσεων στο Internet of Things (IoT), αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 90% όλων των επιθέσεων. Η συνεργασία με αξιόπιστους προμηθευτές σάς βοηθά να προστατεύσετε τον οργανισμό και την επιχείρηση σας. Οποιαδήποτε συσκευή τοποθετείται στο δίκτυό σας, πρέπει να υποστηρίζεται από μια ολοκληρωμένη στρατηγική ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Τέλος, αφιερώστε και χρόνο λύσεις που προωθούν την  προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς αυτή,  αποτελεί πραγματική ανησυχία τόσο για τους δημόσιους όσο και για τους ιδιωτικούς οργανισμούς. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι κυβερνήσεις σε κάθε επίπεδο εφαρμόζουν κανόνες σχετικά με την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου. Ως αποτέλεσμα, έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση κωδικού πρόσβασης δεν είναι πλέον αρκετή.

Όταν ψάχνετε για ένα νέο VMS, να έχετε κατά νου ότι ένα ξεπερασμένο σύστημα δεν θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε πλήρως από όλες αυτές τις δυνατότητες. Βεβαιωθείτε ότι ο προμηθευτής VMS σας προσφέρει όλη την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους στόχους σας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Θυροτηλεοράσεις IP

  Θυροτηλεοράσεις IP

  Σήμερα, οι θυροτηλεοράσεις και γενικότερα οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών των πολιτών, όπως η ασφάλεια, η επικοινωνία και η άνεση, τόσο στον οικιακό...
 • Με ελληνικό «χρώμα» η Intersec 2023 στο Ντουμπάι!

  Με ελληνικό «χρώμα» η Intersec 2023 στο Ντουμπάι!

  Η Intersec, η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη φυσική ασφάλεια και την πυροπροστασία, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC), που εκτείνετ...
 • Hikvision IP Video Intercom

  Hikvision IP Video Intercom

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο για τις λύσεις IP Video Intercom της Hikvision που διοργάνωσε η ΗΛΚΑ Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023. Στο π...
 • Νέα δεδομένα στις εφαρμογές Security από τη Vector Security

  Νέα δεδομένα στις εφαρμογές Security από τη Vector Security

  Η χρήση μη επαδρωμένων αεροσκάφων στις καθημερινές εργασίες των ανθρώπων, παρουσιάζει συνεχόμενη και ταχεία αύξηση, με τον κλάδο του Security να μην μένει ανεπηρέαστος από τις τεχνολογικές δυνατότ...
 • Πότε είναι νόμιμη η τοποθέτηση καμερών σε γραφεία, καταστήματα και πολυκατοικίες

  Πότε είναι νόμιμη η τοποθέτηση καμερών σε γραφεία, καταστήματα και πολυκατοικίες

  Τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία στην οποία διαβιούμε ως πολίτες, έχει κατακλυστεί σε μεγάλο βαθμό από κάθε είδους εγκληματίες, οι οποίοι προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις εις βάρος συνανθρώπων μα...
 • Dahua HDCVI 10

  Dahua HDCVI 10

  Το έτος 2022 σηματοδοτεί τη 10η επέτειο της τεχνολογίας HDCVI της Dahua! Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, η Dahua έδινε πάντα μεγάλη έμφαση στην καινοτο...
 • TP-LINK TAPO C500

  TP-LINK TAPO C500

  Έξυπνη, ασφαλής και εύκολη. Η νέα Εξωτερική Pan/Tilt Wi-Fi κάμερα ασφαλείας της TP-Link σας επιτρέπει να καταγράψετε περισσότερες λεπτομέρειες για να κάνετε κάθε στιγμή να λάμπει! Εξασφαλίζει τη μ...
 • Comelit Integration System

  Comelit Integration System

  Η νέα εποχή στην τεχνολογία και οι νέες απαιτήσεις της καθημερινότητας οδηγούν στην ανάγκη του πλήρη ελέγχου του σπιτιού, εύκολα και απλά, είτε απομακρυσμένα είτε με το πάτημα ενός κουμπιού από το...
 • PartnerNET

  PartnerNET

  Τι είναι αυτό που κάνει την PartnerNET να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους διανομείς προϊόντων ICT; Το γεγονός πως δεν αρκείται στη διανομή προϊόντων, αλλά προσφέρει μία άρτια εμπειρία εξυπηρέτ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Security Report Cyprus»

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Security Report Cyprus»

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
 • <strong>Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης</strong>

  Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης

  Στα μάτια των περισσοτέρων όλοι οι φακοί κάμερας είναι ίδιοι και κάθε φακός κρίνεται ικανοποιητικός αρκεί να παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Στον κόσμο των ειδικών όμως, τα πράγματα είναι αρκετ...
 • <strong>Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης</strong>

  Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης

  Ένα καλώδιο Ethernet είναι ένας κοινός τύπος καλωδίου δικτύου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα για την ενσύρματη σύνδεση πολλών συσκευών, όπως οι υπολογιστές, τα switches, οι κάμερες ασφαλείας, τ...
 • <strong>Internet of Things</strong>

  Internet of Things

  Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) αποτελείται από έξυπνες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους. Δίνει τη δυνατότητα σε αυτές τις συσκευές να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Εκτός αυτού, το...
 • Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Η επιλογή της κατάλληλης κάμερας για τον κατάλληλο χώρο είναι μια δύσκολη απόφαση που αντιμετωπίζουν τόσο οι εγκαταστάτες, όσο και οι τελικοί πελάτες, μιας και η αγορά σήμερα διαθέτει αμέτρητες συ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 4ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου του 2022 και η εταιρία παρουσίασε στο κοινό των integrators νέα προϊόντα, λογισμικά και πολλές ακόμα...
 • Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Οι τεχνικές παραβίασης των δραστών διαρκώς εξελίσσονται. Για αυτό άλλωστε η ζήτηση για συστήματα ασφαλείας τόσο σε οικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους  αυξάνεται ή (τουλάχιστον) σταθεροπ...
 • Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Η φετινή χρονιά, είναι χρονιά γιορτής για την Sigma Security, καθώς συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας! Η Sigma Security δημιουργήθηκε το 1977 και ...
 • VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design