Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
20 Οκτωβρίου 2022 22:49

3ο Τεχνικό Σεμινάριο Dahua & Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε.

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης
anoigma 4 207e55c0

Εξαιρετικά μεγάλος ήταν ο αριθμός συμμετεχόντων στο 3ο τεχνικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας, με μεγάλο χορηγό τη Dahua Technology, στο κτήμα ‘Blue Island’ στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Dahua, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το τρίτο κατά σειρά τεχνικό σεμινάριο του συλλόγου στο κτήμα Blue Island, στην Λ. Πάρνηθος 384, Αχαρνές, την 1η Οκτωβρίου 2022. Το περιοδικό Security Report ήταν χορηγός επικοινωνίας του τεχνικού σεμιναρίου και έδωσε το παρόν στην εν λόγω εκδήλωση για να σας μεταφέρει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το χώρο.

Το τεχνικό σεμινάριο ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς του Προέδρου του ΣΑΕΕΣΑΕ, Ηλία Κεστρίτσαλη και του Channel Sales Manager της Dahua, Βασίλη Αρβανίτη, ενώ συνεχίστηκε- με την λεπτομερή παρουσίαση του κ. Βασίλη Νικολάου σχετικά με τα όσα πρέπει να γνωρίζουν τεχνικοί και πελάτες για το ιδιαίτερο νομικό πλαίσιο που ισχύει αναφορικά με την εγκατάσταση και τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας. Όπως τόνισαν αμφότεροι, απαιτείται η βαθύτερη κατανόηση και ενημέρωση, από πλευράς τεχνικών, αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία για τα GDPR και τις αστικές κυρώσεις που μπορεί να προκύψουν από τη λάθος τοποθέτηση καμερών ασφαλείας. 

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» παρέλαβαν οι εκπρόσωποι της Dahua, Βασίλης Αρβανίτης και Γιάννης Ζαχαριάκης, Channel Sales Manager και Technical Support Engineer αντίστοιχα. Στην λεπτομερή τους παρουσίαση, αναφέρθηκαν διεξοδικά στις αναβαθμισμένες λειτουργίες που παρέχουν τα νεότερα συστήματα ασφάλειας και παρακολούθησης της εταιρείας. Από την ανάδειξη των νέων λογισμικών διαχείρισης και των σχετικών εργαλείων, μέχρι την έκρηξη των δυνατοτήτων στην ταυτοποίηση προσώπων, στην αναγνώριση πινακίδων οχημάτων και στην εκτίμηση κινδύνων, η ομάδα της Dahua παρουσίασε τη συνολική γκάμα των τεχνικών και εμπορικών χαρακτηριστικών των νεοσύστατων προϊόντων της εταιρείας.

Ιδιαίτερα θετικά αποτιμήθηκε το γεγονός πως, πέραν των δεκάδων επαγγελματιών τεχνικών, το παρόν έδωσαν και μαθητές/τριες από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω της ειδικότητας των Ηλεκτρονικών, τους οποίους συνόδευσαν καθηγητές. Όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το κοινό κράτησε «ζωηρό» το ενδιαφέρον του, με διαρκή αλληλεπίδραση με τους ομιλητές καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, η οποία ξεπέρασε τις 5.30 ώρες! Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, σπάνια παρόμοια σεμινάρια διαρκούν τόσες ώρες στις χώρες του εξωτερικού. Τα στελέχη της Dahua στάθηκαν στα νέα IP προϊόντα αλλά στο “toolbox”, τη νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα για τον επαγγελματία εγκαταστάτη. Ας δούμε τα οφέλη που προσφέρει η νέα πλατφόρμα εργαλείων στον επαγγελματία τεχνικό.

Dahua Toolbox

Το Dahua Toolbox, είναι στην πραγματικότητα μία ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη-συλλογή εφαρμογών, σχεδιασμένη για τον επαγγελματία εγκαταστάτη. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ένα σύγχρονο marketplace για τους integrators που χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις συσκευές της εταιρίας Dahua. Η πρωτοποριακή εργαλειοθήκη της εταιρίας δεν πρέπει να λείπει από κανέναν εγκαταστάτη και εμπεριέχει τις εξής υπηρεσίες:

SmartPlayer: Είναι στην ουσία ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χώρους βιντεοεπιτήρησης. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου αναπαραγωγής, προεπισκόπησης, εξαγωγής αρχείων, κ.λπ. Υποστηρίζει μορφές όπως: avi, mp4, flv, asf, mov, dav, dav και πολλές ακόμα.

DiskCalculator: Αυτό το εργαλείο μπορεί να υπολογίσει τις απαιτήσεις του χώρου ενός ή περισσότερων σκληρών δίσκων ανάλογα με την ανάλυση της κάμερας, του αλγόριθμου συμπίεσης και άλλων παρόμοιων χαρακτηριστικών.

SmartPSS AC:  Είναι μία νέα πλατφόρμα που διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση, φιλικό user interface και είναι ιδανική για τη διαχείριση συσκευών ελέγχου πρόσβασης.

DiskManager: Το DiskManager θα επιτρέψει στα συστήματα που βασίζονται σε Windows να διαβάσουν έναν σκληρό δίσκο που προηγουμένως είχε καταγράψει βίντεο στο NVR/DVR. Θεωρείται ένα από τα πιο γρήγορα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της Dahua και θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση που ένα καταγραφικό έχει παραβιαστεί ή δεν λειτουργεί φυσιολογικά.

ConvertTool: Αυτό το εργαλείο μετατρέπει την εγγραφή βίντεο. Υποστηρίζει dav, flv, avi, ps/ts, H.264, H.265, mpeg4 και third party streams.

ConfigTool: Αυτό το εργαλείο το χρησιμοποιούμε για να αρχικοποιήσουμε το σύστημα μας, να κάνουμε εύκολα επαναφορά στις συσκευές μας, να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις της κάμερας, να αναβαθμίσουμε, να αλλάξουμε πολύ εύκολα κωδικό, κ.λπ.

ProductSelector: Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το εν λόγω λογισμικό βοηθά τον τελικό πελάτη και τον μηχανικό-εγκαταστάτη να επιλέξουν τα προϊόντα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους. Τα κύρια χαρακτηριστικά του λογισμικού περιλαμβάνουν φιλτράρισμα προϊόντων, σύγκριση προϊόντων, προβολή λεπτομερειών προϊόντος (ανάλυση, φακό, ήχο, WDR, PoE, κ.λπ.), προβολή αξεσουάρ προϊόντος, κ.ά.

CameraCalculator: Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία, καθώς μπορεί να επιβεβαιώσει την εστιακή απόσταση, την ανάλυση, το πλάτος μίας σκηνής και την απόσταση ανά τύπο κάμερας.

Dahua Eureka

Κατά τη διάρκεια του τεχνικού σεμιναρίου, τα στελέχη της Dahua παρουσίασαν στο κοινό και κάποια νέα προϊόντα που λάνσαρε η εταιρία το νέο έτος. Μεταξύ αυτών, αξίζει να σταθούμε στις νέες θερμικές κάμερες “Eureka”. Χρησιμοποιώντας την αρχαία ελληνική φράση «εύρηκα», η Dahua φέρνει στην παγκόσμια αγορά μία νέα οικονομική σειρά θερμικών καμερών που συνδυάζει ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα, ανιχνεύοντας τους εισβολείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους σκότους, της βροχής, της ελαφριάς ομίχλης και του καπνού. Τώρα η νέα σειρά καμερών εμπλουτίζεται, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, όπως η έγκαιρη ανίχνευση της πηγής πυρκαγιάς. Η έγκαιρη ανίχνευση σε συνδυασμό με τον εντοπισμό υπερθέρμανσης, την ανίχνευση τσιγάρου, την παρακολούθηση της κατάστασης του εξοπλισμού και άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά, κάνει την εν λόγω σειρά ιδανική ακόμα για χρήση σε μονάδες αποβλήτων και χώρους ανακύκλωσης.

Η νέα σειρά Eureka είναι ιδανική για περιμέτρους μικρής εμβέλειας, παρέχοντας υψηλή απόδοση και λιγότερους ψευδείς συναγερμούς. Όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα, οι νέες κάμερες ενσωματώνουν τεχνολογία Active Deterrence ενεργοποιώντας το λευκό φως και το μεγάφωνο σε περίπτωση που ανιχνεύσουν έναν ύποπτο. Στο εσωτερικό τους έρχονται με θερμικό αισθητήρα VOx uncooled 256×192 και έναν οπτικό για έγχρωμες εικόνες ακόμα και τη νύχτα, ενώ υιοθετούν και προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης προσφέροντας πολλαπλές λειτουργίες, όπως ταξινόμηση αντικειμένων, ανίχνευση καπνού/φωτιάς, κ.λπ.

Αντί επιλόγου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση σημαντικών δώρων σε λίγους τυχερούς και την τέλεση δείπνου στον όμορφο εξωτερικό χώρο του ‘Blue Island’. Το Security Report, χορηγός επικοινωνίας του σεμιναρίου, παρευρέθηκε στο σεμινάριο και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τα μέλη του Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. και τα στελέχη της Dahua. Αμφότεροι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και την τελική έκβαση του event. Χρόνο με το χρόνο, οι απαιτήσεις από τα τεχνικά σεμινάρια που διοργανώνει ο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε ανεβαίνουν όλο και περισσότερο με το μέλλον να προμηνύεται ολοένα και πιο συναρπαστικό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...