Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 186
20 Οκτωβρίου 2022 22:47

Ajax Special Event

Άνεση στην καθημερινότητα με τις νέες συσκευές της εταιρίας!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 3 d324024a

Το 4ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου του 2022 και η εταιρία παρουσίασε στο κοινό των integrators νέα προϊόντα, λογισμικά και πολλές ακόμα εκπλήξεις! Το Ajax Special Event μεταδόθηκε σε 19 γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ουκρανικά, Ρώσικα, Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Τουρκικά, Πολωνικά, Ρουμανικά και Ελληνικά!

Παρά τις δυσκολίες που επικρατούν, η ομάδα της Ajax επέστρεψε στην Ουκρανία, μεταφέροντας 25 λεωφορεία με ανθρώπους και 180 φορτηγά με εξοπλισμό, ώστε να ξαναρχίσει ο πλήρης κύκλος παραγωγής της σε ένα μήνα. Η εταιρία, που σήμερα απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζομένους και 500 μηχανικούς, αναπτύσσει νέες σειρές προϊόντων, επεκτείνεται στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Αργεντινή και το Μεξικό, ενώ ολοκληρώνει και την κατασκευή του εργοστασίου στην Τουρκία, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγή της στην Ουκρανία κατά 30%. Επιπρόσθετα, η εταιρία έχει αναπτύξει νέα προγράμματα συνεργασιών για διανομείς που περιλαμβάνουν εκπαίδευση, υποστήριξη marketing κ.ά. Σε ότι αφορά την εκπαίδευση, η νέα επανασχεδιασμένη ακαδημία Ajax προσφέρει στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της εταιρίας εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με νέα προϊόντα, πωλήσεις, συντήρηση και marketing. Όπως ενημερώνει η εταιρία, στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις δικτύωσης, όπου θα συζητηθούν οι πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης του συστήματος Ajax. Οι συνεργάτες της εταιρίας θα έχουν πρόσβαση σε άπλετο υλικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε online επικοινωνία ή online εκδηλώσεις. Αυτά και πολλά περισσότερα θα βρείτε διαθέσιμα στην «πύλη συνεργατών» του Ajax, που περνάει από την παραδοσιακή εποχή της αλληλογραφίας, στην ψηφιακή εξυπηρέτηση. Τέλος, μία νέα πρακτική που εφάρμοσε η εταιρία στην επίσημη ιστοσελίδα της, είναι οι ιστορίες πελατών, όπου εξετάζεται λεπτομερώς η λύση που υλοποίησε κάθε συνεργάτης της εταιρίας. Οι εν λόγω ιστορίες καταρρίπτουν τον μύθο πως τα σύστημα της Ajax είναι ιδανικό μόνο για σπίτια. Υπάρχουν αναρτημένες ιστορίες όπου ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού της Ajax έχει χρησιμοποιηθεί κατά της κλοπής καυσίμου, για την προστασία γιοτ, για τον πλήρη έλεγχο οδοντιατρικής κλινικής μέσω smartphone, κ.λπ. Ας περάσουμε όμως στα νέα προϊόντα που παρουσίασαν τα στελέχη της εταιρίας στο νέο Ajax Special Event!

Ajax Ready Safer Pod: Η επόμενη γενιά ασφαλείας στις εγκαταστάσεις

Το 2016, η Ajax ήταν η πρώτη εταιρία στον κόσμο που υιοθέτησε τεχνητή νοημοσύνη και οπτική ανάλυση ως την κύρια μέθοδο ανίχνευσης εισβολέων, μία τακτική που θεωρείται συνήθης σήμερα στον κλάδο της ασφάλειας. Σήμερα η εταιρία κατασκευάζει αυτό που πιστεύεται ότι είναι η επόμενη γενιά τεχνολογίας ασφαλών εγκαταστάσεων. Η Ajax παρουσιάζει το Safer Pod S1 ένα αυτόνομο κινητό και ακριβές σύστημα ανίχνευσης εισβολής  που βασίζεται σε αισθητήρες PIR εξωτερικού χώρου της εταιρίας. Η εν λόγω συσκευή παρέχει κορυφαία πρότυπα στον κλάδο σε ποιότητα εικόνας, ασύρματη τεχνολογία, βοηθητικά πρόσθετα, προστασία από παραβιάσεις, γρήγορη τοποθέτηση, ανθεκτικότητα, αυτάρκεια και αποτροπή εγκληματικότητας. Εξοπλισμένο με MotionCam outdoor, το Safer Pod καταγράφει καθαρές εικόνες υψηλής ευκρίνειας, παρέχοντας ταυτόχρονα έξυπνη οπτική επαλήθευση αιχμής. Καινοτόμοι αισθητήρες antimasking ανιχνεύουν αμέσως προσπάθειες κάλυψης του ανιχνευτή και σημαίνουν αμέσως συναγερμό. Οι έξυπνοι αισθητήρες κλίσεις και πρόσκρουσης ειδοποιούν αμέσως τον χειριστή/χρήστη σε περίπτωση που ένα Pod κινηθεί ή μετακινηθεί. Προσφέροντας αυτονομία επόμενης γενιάς, το Safer Pod είναι εξοπλισμένο με μπαταρία, ενώ διαθέτει και ηλιακή τεχνολογία για αυτονομία 365 μέρες το χρόνο. Η εν λόγω συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με τη γνωστή street siren, που παράγει έως 120 dB σε περίπτωση που εντοπίσει έναν εισβολέα. Ένας αλγόριθμος δύο παραγόντων ελέγχει τα ληφθέντα δεδομένα από τον ανιχνευτή, καθορίζει τις ομοιότητες και τα φασματικά μοτίβα μεταξύ των δύο αισθητήρων, επιτρέποντας στο Safer Pod να διακρίνει πραγματικές απειλές, μειώνοντας τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από ζώα και άλλους παράγοντες. Τα νέα δεν τελειώνουν όμως εδώ, καθώς τo Safer Pod είναι εξοπλισμένο και με ένα Ajax HUB! Η εν λόγω κατασκευή είναι αναμφίβολα ένας «σκληρός στόχος» για φυσικές ή ηλεκτρονικές παρεμβολές. Είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σύστημα εισβολέων. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που μετριάζει οποιονδήποτε κίνδυνο. 

PRO Desktop 3.4: καλύτερες υπηρεσίες ασφαλείας με αναφορές συντήρησης

Περισσότεροι από 150.000 επαγγελματίες, χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Ajax Systems και η εταιρία δεν θα μπορούσε, παρά να βελτιώνει συνεχώς τις διαθέσιμες υπηρεσίες της και τις εφαρμογές. Έτσι, η εφαρμογή PRO Desktop έρχεται με νέα εργαλεία και υπηρεσίες, όπως οι εκθέσεις συντήρησης. Η έκθεση συντήρησης, όπως την αποκαλεί η εταιρία, είναι απαραίτητη σε πολλές χώρες, όπως π.χ. στην Ισπανία, αφού κάθε τρίμηνο η εταιρία ασφαλείας είναι υποχρεωμένη να ελέγχει την λειτουργία κάθε συστήματος και να δημιουργεί μία σχετική αναφορά. Όταν ολοκληρωθεί μία εγκατάσταση ή όταν πραγματοποιηθεί μία  συντήρηση στο σύστημα συναγερμού, οι τεχνικοί παραδίδουν στον πελάτη μία αναφορά (μηνιαία, τρίμηνη, κ.λπ.) για την κατάσταση του συστήματος, δείχνοντας τη δουλεία και την αξία της υπηρεσίας. Τώρα, οι αναφορές συντήρησης μπορούν να δημιουργηθούν με λίγα μόνο κλικ, μέσα από την γνωστή εφαρμογή της εταιρίας. Με το Desktop 3.4, οι εταιρείες ασφάλειας λαμβάνουν τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές συντήρησης χωρίς κανέναν περιορισμό. Από προεπιλογή, οι αναφορές συντήρησης είναι απενεργοποιημένες στο PRO Desktop 3.4, ωστόσο ένας ιδιοκτήτης εταιρείας μπορεί να ενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα στις ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή. Ένα ξεχωριστό μενού μπορεί να τον βοηθήσει να διανείμει τα δικαιώματα πρόσβασης μεταξύ των εργαζομένων (τους ρόλους τους). Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολη και τα αναλυτικά βήματα μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο site της εταιρίας ή στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει στο κανάλι της στο YouTube.

Συνεπώνυμη εφαρμογή για συνεργάτες του Ajax: ξεχωρίστε από τους ανταγωνιστές

Είναι μία εφαρμογή για εταιρίες που θέλουν να αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της  επωνυμίας τους καθημερινά. Οι τελικοί χρήστες οπλίζουν και αφοπλίζουν το σύστημα συναγερμού τους τουλάχιστον 2 με 3 φορές την ημέρα-και κάθε φορά που το κάνουν αυτό-αλληλεπιδρούν με την επωνυμία της επιχείρησης του τεχνικού, καθώς το λογότυπο βρίσκεται πάντα μπροστά στην οθόνη. Έτσι ο πελάτης/χρήστης έχει γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες του εγκαταστάτη (διεύθυνση, σταθερό/κινητό τηλέφωνο, email, website, στοιχεία χρέωσης/τιμολόγησης, κ.λπ.).

Νέες δυνατότητες λογισμικού για μεγαλύτερη άνεση

Η εταιρία παρουσιάζει το 2022 τρεις νέες λειτουργίες που οι συνεργάτες και οι χρήστες περίμεναν αρκετό καιρό. Ξεκινάμε με τους κωδικούς εισόδου στα πληκτρολόγια! Η αγορά της ασφάλειας, όπως τονίζουν οι ειδικοί της Ajax Systems είναι ακόμα συντηρητική και ορισμένα στοιχεία παραμένουν ίδια όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και στα πιο υπερσύγχρονα συστήματα συναγερμού. Παραδοσιακά, ο χρήστης σε ένα σύστημα συναγερμού αντιπροσωπευόταν από τον κωδικό του στο πληκτρολόγιο και ο εγκαταστάτης προγραμμάτιζε το σύστημα μέσω του πληκτρολογίου, βάζοντας παράλληλα κωδικούς στους χρήστες. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν κατασκευαστές που το κάνουν αυτό με τον ίδιο τρόπο, όμως η Ajax αποφάσισε να αλλάξει την όλη διαδικασία. Για να κάνει ευκολότερη τη ζωή των χρηστών αλλά και των εγκαταστατών, η εταιρία κυκλοφόρησε KeyPad Plus, ένα πληκτρολόγιο που υποστηρίζει ανέπαφες κάρτες και μπρελόκ, ωστόσο η Ajax δεν στάθηκε μόνο εκεί. Αφουγκράστηκε τις ανάγκες της αγοράς και δημιούργησε κωδικούς εισόδου στο πληκτρολόγιο που δεν απαιτούν λογαριασμό. Έτσι με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να εγγράφουμε συνεχώς υπάλληλους γραφείου, εταιρίες καθαρισμού και άλλο προσωπικό στην εφαρμογή Ajax, το μόνο που χρειάζεται είναι η εκχώρηση ενός κωδικού σε οποιονδήποτε θελήσετε μέσα από τις ρυθμίσεις του HUB.

Μία ακόμα πρωτοτυπία είναι η καταγραφή φωτογραφιών μέσω των ανιχνευτών MotionCam, κατόπιν αιτήματος. Έτσι, οι ανιχνευτές με την ετικέτα “PhOD”(photo on demand), μπορούν να τραβούν φωτογραφίες με συναγερμό οποιασδήποτε συσκευής (ακόμα και συσκευών που συνδέονται μέσω του multitransmitter) όποτε το θελήσουν. Τέλος, η εταιρία παρουσίασε και τα νέα σενάρια θερμοκρασίας.

LifeQuality: Διαφύλαξη της παραγωγικότητάς σας

Η Ajax Systems κάνει το ντεμπούτο της στην παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, με τη επαγγελματική συσκευή LifeQuality. Η συσκευή παρέχει στους χρήστες δεδομένα σχετικά με τη ρύπανση από το διοξείδιο του άνθρακα, τη θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας και βοηθά στην αυτοματοποίηση των συσκευών σύμφωνα με αυτούς τους δείκτες. Το LifeQuality είναι εξοπλισμένο με ελβετικούς και Σουηδικούς αισθητήρες που παρέχουν τα πιο αξιόπιστα δεδομένα, που χρησιμοποιούνται ακόμα και σε ιατρικό εξοπλισμό. Το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα μετράται απευθείας, επομένως οι δείκτες LifeQuality δεν μπορούν να παραμορφωθούν από αερολύματα ή αρώματα. Επιπρόσθετα, οι μηχανικοί της Ajax τοποθέτησαν τον αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα ηλεκτρονικά της οθόνης, ώστε τίποτα να μην επηρεάζει την ακρίβεια του δείκτη. Έτσι όταν θα χρησιμοποιείται την εν λόγω συσκευή, το σύστημα Ajax θα εμφανίζει ακριβώς τους δείκτες του στις παραμέτρους του δωματίου. Μία φωτεινή ένδειξη, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής, αναφέρει σε πραγματικό χρόνο το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα και ανάβει κίτρινο, κόκκινο ή μωβ, αν η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα υπερβαίνει τον κανόνα. Παραμένει πράσινο, αν όλα είναι καλά!

Οι δείκτες της ποιότητας του αέρα εμφανίζονται στην εφαρμογή Ajax. Οι δείκτες συνοδεύονται από διαγράμματα που περιέχουν το ιστορικό (μια εβδομάδα, έναν μήνα ή και ένα χρόνο), βοηθώντας στην κατανόηση της δυναμικής της ποιότητας του αέρα. Οι ειδοποιήσεις push παρέχουν στους χρήστες συστημάτων άμεση επίγνωση των περιβαλλοντικών αλλαγών σύμφωνα με τα προ-καθορισμένα όρια.

Λόγω της ενσωματωμένης μνήμης, το LifeQuality μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και σε άλλες τοποθεσίες όπως για παράδειγμα, σε γκαράζ, σε σχολεία ακόμα και σπίτια συγγενών, αφού ακόμα και χωρίς επικοινωνία με διανομέα Ajax, η οθόνη αποθηκεύει δεδομένα για τρεις ημέρες. Όταν αποκατασταθεί η σύνδεση, όλα τα δεδομένα μεταφορτώνονται στο hub και οι χρήστες μπορούν να τα δουν μέσα από την  εφαρμογή.

ATHENA: Νέο σύστημα σχεδίασης από την Ajax

Το νέο σύστημα σχεδίασης είναι ο σκελετός της εφαρμογής και είναι στην πραγματικότητα ένα kit κατασκευής που περιλαμβάνει χίλια κομμάτια που μπορείτε να δείτε στην οθόνη. Χάρη στην ATHENA, η εταιρία μπορεί να κάνει καθολικές αλλαγές στην εφαρμογή χωρίς να επανασχεδιάζει τη οθόνη, όπως αλλαγές στη γραμματοσειρά, στο contrast, κ.λπ.

LightSwitch: Άνεση και ασφάλεια σε ένα άγγιγμα

Η Ajax Systems παρουσίασε το LightSwitch, έναν έξυπνο διακόπτη διαχείρισης φωτισμού που συνδυάζει επαγγελματική τεχνολογία ασφαλείας και την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην κατηγορία του. Το LightSwitch διαθέτει ένα μεγάλο πάνελ ευαίσθητο στην αφή που ανταποκρίνεται με ένα πάτημα ή σε μία ανέπαφη ενεργοποίηση-αρκεί να τοποθετήσετε ένα χέρι τουλάχιστον 15 mm κοντά στη συσκευή και το φως ανάβει. Λόγω του απαλού οπίσθιου φωτισμού LED, είναι εύκολο να το κάνετε ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.

Με το LightSwitch, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν ένα ευρύ φάσμα συσκευών φωτισμού, ακόμα και απομακρυσμένα, μέσω των εφαρμογών Ajax. Τα σενάρια αυτοματισμού επιτρέπουν την ενεργοποίηση των φώτων με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Επίσης, μπορείτε να διαμορφώσετε το σύστημα έτσι ώστε η ενεργοποίηση ενός διακόπτη να ενεργοποιεί και τους υπόλοιπους σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, με μία μια κίνηση θα ανάβετε ή θα σβήνετε τα φώτα σε ολόκληρη την εγκατάσταση.

Από την άποψη της εγκατάστασης, το LightSwitch είναι μια συσκευή χωρίς προβλήματα και εύκολη στην τοποθέτηση. Έρχεται σε οκτώ χρώματα (white, fog, grey, graphite, ivory, oyster, olive,black). Το LightSwitch δεν χρειάζεται καν ουδέτερο καλώδιο, η τροφοδοσία έρχεται μέσω ενός ενεργού καλωδίου, το οποίο έλεγχε ο παλιός διακόπτης. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το LightSwitch είναι πανομοιότυπο με τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό διακόπτη. Ένας ηλεκτρολόγος χρειάζεται 5-10 λεπτά για να το αντικαταστήσει, συμπεριλαμβανομένης της αποσυναρμολόγησης και της τοποθέτησης ενός νέου. Το LightSwitch υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα ισχύος λαμπτήρων: από 5 έως 600 W.

DIN Holder: Βραχίονας για τη στερέωση του Relay ή του WallSwitch σε μια ράγα DIN

Το DIN Holder βοηθά στην ασφαλή τοποθέτηση του ρελέ ή του WallSwitch σε μια ράγα DIN. Μπορεί να εγκατασταθεί σε κουτί διακλάδωσης, rack ή σε ηλεκτρικό πίνακα. Περιλαμβάνεται ένα σετ αυτοκόλλητων για να επισημαίνει ποια συσκευή ή κύκλωμα ελέγχει το ρελέ. Το εν λόγω στήριγμα  διαθέτει παθητικό αερισμό που αποτρέπει την υπερθέρμανση, ενώ το κουμπί στη θήκη ρελέ σας επιτρέπει να αλλάζετε το ρελέ χωρίς να βγάλετε την υποδοχή. Υπάρχει ακόμα και ειδική θέση για έξοδο κεραίας.

Socket Plus (type G): Έξυπνο βύσμα που προστατεύει από πυρκαγιές

Το Socket Plus τύπου G, είναι η συνέχεια της σειράς έξυπνων πριζών της εταιρίας με βρετανικό βύσμα και έχει κληρονομήσει όλα τα πλεονεκτήματα και επιπλέον έλαβε έναν μηχανισμό προστασίας από σφάλματα τόξου. Έτσι αν συνδεθούν κατεστραμμένα ηλεκτρονικά ή καλώδια με κατεστραμμένη μόνωση στην πρίζα socket plus τύπου G, μία ειδικά παντεταρισμένη μονάδα θα ανιχνεύσει τη μη φυσιολογική ροή ρεύματος στο κύκλωμα που προηγείται του τόξου και θα διακόψει την παροχή ρεύματος. Ταυτόχρονα το πλαίσιο LED στην υποδοχή από πράσινο θα αλλάξει χρώμα σε κόκκινο και το σύστημα θα στείλει μία ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες. Ο κίνδυνος ανάφλεξης εξαλείφεται πλήρως!

Το νέο Socketμπορεί να συνδεθεί και να ρυθμιστεί μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Για να προσθέσετε ένα Socket στο σύστημα, σαρώστε το σχετικό κωδικό QR με την εφαρμογή Ajax, ονομάστε το και εκχωρήστε ένα δωμάτιο. Η συσκευή και τα σενάρια αυτοματισμού διαμορφώνονται επίσης στην εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο.

Πρόληψη διαρροών με το WaterStop: ούτε σταγόνα!

Η Ajax Systems αποκαλύπτει το WaterStop, μια βαλβίδα διακοπής νερού με τηλεχειριστήριο που βοηθά στη δημιουργία ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος πρόληψης διαρροών. Η συσκευή αποτελείται από μια βαλβίδα Bonomy που έρχεται σε 3 μεγέθη και τη μονάδα ελέγχου Ajax που στο εσωτερικό της φιλοξενεί έναν ισχυρό ηλεκτρικό ενεργοποιητή που κλείνει το νερό αυτόματα, με εντολή από την εφαρμογή Ajax ή με πάτημα ενός πλήκτρου επί τόπου. Η τροφοδοσία πραγματοποιείται με 4 μπαταρίες που δίνουν αυτονομία στη συσκευή έως και 3 χρόνια, αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης σε 9V ρεύματος. Επίσης, η ασφαλής και ασύρματη εγκατάσταση είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του WaterStop.

Όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα προστατεύονται από υπερθέρμανση και μπορούν να λειτουργήσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος έως και 60°C. Ταυτόχρονα, το WaterStop μπορεί να εγκατασταθεί σε σωλήνα με θερμοκρασία νερού που αγγίζει τους 120 βαθμούς κελσίου. Η προστασία IP56 που διαθέτει το περίβλημα, «σώζει» τη συσκευή από τη σκόνη και τους ισχυρούς πίδακες νερού. Σε περίπτωση διαρροής νερού, ο ηλεκτρικός ενεργοποιητής θα κλείσει το νερό σε 5 δευτερόλεπτα. Με έναν κατεστραμμένο σωλήνα ¾ ιντσών, 5 δευτερόλεπτα ισούται μόνο με ένα λίτρο νερού.

FireProtect 2: ακρίβεια μέσω ατμού, σκόνης και χρόνου

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική, θα λέγαμε πως είναι η ανακοίνωση του νέου Ajax FireProtect 2, μίας σειράς που φέρνει 7 νέα μοντέλα ανιχνευτών πυρκαγιάς. Οι ανασχεδιασμένοι ανιχνευτές διαθέτουν έναν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θάλαμο καπνού που είναι ανθεκτικός στη σκόνη. Είναι αδιαπέραστοι για τα έντομα και έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα έτσι δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε τους ανιχνευτές τακτικά. Κάτω από το κάλυμμα βρίσκεται ένας οπτικός αισθητήρας διπλού φάσματος που μπορεί να διακρίνει τον καπνό από τον ατμό, ενώ με τις μπλε και υπέρυθρες ενδείξεις LED, ο ανιχνευτής μπορεί να διακρίνει τους ψευδείς συναγερμούς από τους κανονικούς. Ακόμα και αν με οποιοδήποτε τρόπο καταφέρει και εισχωρήσει σκόνη στο εσωτερικό του θαλάμου, η ανίχνευση δεν θα επηρεαστεί. Το οπτικό σύστημα της κάμερας είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε η βρωμιά, η σκόνη και τα έντομα να μην μπορούν να βρίσκονται σε δύο δέσμες ταυτόχρονα και ως εκ τούτου να προκαλούν συναγερμό. Επιπλέον, ο αλγόριθμος επεξεργάζεται δεδομένα που λαμβάνονται από τους αισθητήρες μηδενίζοντας τις πιθανότητες για ψευδείς συναγερμούς. Όπως και πριν, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τον ανιχνευτή κατά την εγκατάσταση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Cyprus, τεύχος 11

    Security Cyprus, τεύχος 11

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
  • Dahua Insider

    Dahua Insider

    Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
  • Security TOP 50

    Security TOP 50

    Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
  • PIAM 2.0

    PIAM 2.0

    Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
  • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
  • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
  • Πρωτόκολλο DALI

    Πρωτόκολλο DALI

    Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
  • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
  • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...