Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Οκτωβρίου 2022 22:52

Ενθουσιασμός και μεγάλη προσέλευση στην εβδομάδα εγκαινίων του νέου καταστήματος της ELS | Security & Automation Solutions

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης
anoigma 5 111ed04a

Ιδιαίτερα μαζικές και επιτυχημένες κρίνονται οι εκδηλώσεις εγκαινίων του πρώτου καταστήματος της Electrosystems  στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 262 στον Άγιο Δημήτριο. Το περιοδικό Security Report παραβρέθηκε την 3η ημέρα, περιηγήθηκε στο χώρο, συνομίλησε με στελέχη και εργαζομένους της εταιρείας και παρακολούθησε τη θεματική παρουσίαση της Dahua.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι επαγγελματίες τεχνικοί είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία ασφάλειας μέσα από τις παρουσιάσεις μεγάλων προμηθευτών στο νέο κατάστημα της ELS | Security & Automation Solutions. Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην Hikvision Greece & Cyprus, όπου εκπρόσωπος της εταιρείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για προϊόντα και λύσεις κατασκευής Hikvision που παρέχονται στο νέο κατάστημα της ELS. Αντίστοιχα, τη δεύτερη ημέρα ήταν σειρά της Partizan Security με έδρα την Τσεχία να συνομιλήσει με τους τεχνικούς και να παρουσιάσει τα δικά της προϊόντα. Την Τρίτη ημέρα, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Dahua οι οποίοι ανέδειξαν λεπτομερώς τις σειρές καμερών ασφαλείας και τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά τους που παρέχει η κινεζική εταιρεία. Την τέταρτη και Πέμπτη ημέρα, ο χώρος υποδέχτηκε αντίστοιχα τις εταιρείες Ajax Systems και από κοινού τις IDS/C-Gate.

Η AJAX Systems, είναι μία εταιρία που πρώτη η Electrosystems σύστησε στο ελληνικό κοινό το 2016 και που από τότε συνεχώς βοηθά στην περαιτέρω εξάπλωση και αφομοίωσή της από όλο και μεγαλύτερο κοινό! Σε μια παρουσίαση για τα μελλοντικά πλάνα και προϊόντα της εταιρίας, ο Αθανασιάδης Σπύρος έδωσε σε όλους όσους παρευρέθησαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τους λόγους που έχουν φτάσει την Ajax στην κορυφή. Πρόσφατα, η εταιρία παρουσίασε και νέα προϊόντα όπως το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του MotionCam, τη νέα έκδοση του HUB 2 με modem 4G, τη μονάδα MultiTransmitter που υποστηρίζει 2/3EOL, το HUB Hybrid και πολλά ακόμα!

Η εβδομάδα εγκαινίων της ELS έκλεισε με μια ημέρα αφιερωμένη στους εκπληκτικούς συναγερμούς της IDS και στις ποιοτικές θυροτηλεοράσεις της CGate, των οποίων η ELS είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα. Οι απροβλημάτιστοι συναγερμοί της IDS έχουν δείξει την αξία τους με την μοναδική αντοχή τους στο χρόνο ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, ενώ η ευκολία εγκατάστασης και η ποιότητα των θυροτηλεοράσεων της CGate, σε συνδυασμό με τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές, τις έχουν φέρει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των συνεργατών μας. Η μέρα ξεκίνησε με μια ενημέρωση μέσω video conference από τον Matt De Araujo, Sales & Marketing Director της IDS, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για όλα τα νέα προϊόντα και τεχνολογίες της εταιρίας, ενώ στη συνέχεια η κ. Λένα Κεραμάρη παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τα νέα μοντέλα των θυροτηλεοράσεων CGate. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, το event έκλεισε με την κλήρωση μοναδικών πακέτων IDS και CGate στους μεγάλους τυχερούς της ημέρας.

Όλοι οι προμηθευτές δώρισαν χρηστικά προϊόντα στους παρευρισκόμενους, ενώ ταυτόχρονα κλήρωσαν πολλά δώρα σε ορισμένους υπερτυχερούς. Συνολικά, η αξία των κληρωτών δώρων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ! Μάλιστα για όσους/ες δεν είχαν την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν από κοντά, δόθηκε η δυνατότητα τηλε-σύνδεσης στις συναντήσεις ώστε να εξυπηρετηθούν και οι τεχνικοί που ζουν και εργάζονται στην επαρχία.

Η εβδομάδα εκδηλώσεων έκλεισε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε κλήρωση του τελευταίου– και πιο εντυπωσιακού – δώρου, μιας τριήμερης απόδρασης των 2 ατόμων στο νησί της Μυκόνου για 2 διανυκτερεύσεις. Το πλουσιοπάροχο δώρο αποτελεί προσφορά της ELS | Security & Automation Solutions.

Το περιοδικό Security Report έδωσε το παρόν την 3η ημέρα και παρακολούθησε τη θεματική παρουσίαση της Dahua που αφορούσε στα νέα IP προϊόντα της εταιρίας για το 2022. Η θεματική παρουσίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Στέλιου Κολολού, Sales Manager της ELS, ενώ το παρόν από την Dahua Technology Greece έδωσε ο κος Βασίλης Αρβανίτης Channel Sales Manager της Dahua Technology Greece και ο κος Γιάννης Ζαχαριάκης, Technical Expert Dahua Technology, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τις νέες λύσεις της εταιρίας.

Ο κος Στέλιος Κολολός μάλιστα μίλησε στο περιοδικό Security Report δηλώνοντας: «Από την ίδρυσή της το 2007, η εταιρεία Electrosystems Ε.Π.Ε  (ELS  Security & Automation Solutions) ειδικεύεται στην εισαγωγή, ανάπτυξη και διανομή ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και λύσεων υψηλής τεχνολογίας στα συστήματα συναγερμού, βίντεο-παρακολούθησης, ελέγχου πρόσβασης, θυροτηλεόρασης, αυτοματισμού και πυρανίχνευσης. Ο σκοπός της ELS είναι να διαθέτει πάντα τα πιο προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς στους επαγγελματίες συνεργάτες της».

Ο κος Κολολός πρόσθεσε επίσης: «Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Electrosystems σηματοδοτούν για εμάς μία νέα εποχή και επενδύουμε συνεχώς στον άνθρωπο. Αυτή η επένδυση έχει να κάνει με δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αποτελείται από τους εσωτερικούς συνεργάτες. Δίνουμε έμφαση στην συνεχή στελέχωση, εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού δημιουργώντας παράλληλα ένα δημιουργικό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Ο δεύτερος άξονας αποτελείται από τους συνεργάτες-πελάτες μας. Αναπροσαρμόζουμε την τιμολογιακή πολιτική στις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας εξατομικευμένες εμπορικές και προϊοντικές λύσεις στις καλύτερες τιμές της αγοράς, παρέχοντας επιπλέον ειδικές τιμές μέσω του B2B website και ποσοτικές εκπτώσεις

Ο Sales Manager της ELS έκλεισε λέγοντας: «Η ομάδα της ELS βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους συνεργάτες της, παρέχοντας συνεχώς hands on σεμινάρια στις εγκαταστάσεις μας, όσο και webinars για online παρακολούθηση. Επιπλέον ως επίσημος αντιπρόσωπος της AJAX και όντας η πρώτη εταιρία που έφερε την AJAX στην Ελλάδα το 2016, προσφέρουμε την καλύτερη υποστήριξη στους συνεργάτες μας. Εκτός των πολυάριθμων σεμιναρίων και events που διοργανώνουμε, οι συνεργάτες της ELS έχουν την δυνατότητα να πιστοποιηθούν επίσημα μέσω της ίδιας της Ajax και να γίνουν και οι ίδιοι πιστοποιημένοι Ajax Specialists».

Ας θυμηθούμε όλα όσα έλαβαν χώρα στο νέο κατάστημα της ELS | Security & Automation Solutions.

Dahua IP Products 2022

Ο Γιάννης Ζαχαριάκης, Technical Support Engineer της Dahua για την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσίασε στο κοινό των εγκαταστατών τα IP προϊόντα Wizsense και Wizmind, νέες υβριδικές θερμικές κάμερες, τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, το νέο, προσαρμόσιμο σύστημα CCTV-συναγερμού TiOC 2.0. και πολλές ακόμα λύσεις που φέρνει η εταιρία το 2022. Ας θυμηθούμε όλα όσα παρουσίασε ο εισηγητής της Dahua την 3 ημέρα των εγκαινίων.

Dahua WizMind: Βασιζόμενη σε αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, η λύση WizMind της Dahua, είναι βασικά ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, ιδανικό για μεγάλες εγκαταστάσεις και πολύπλοκα έργα. Η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει IP κάμερες πολλαπλών αισθητήρων, PTZ κάμερες, συσκευές θερμικής απεικόνισης, πρωτοποριακά XVR, νέες πλατφόρμες λογισμικού και πολλά ακόμα. Έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, αλλά και τις πιο περίπλοκες εγκαταστάσεις, όπως λιανικό εμπόριο, χρηματοπιστωτικό τομέα, ενέργεια, μεταφορές κ.λπ. Κύριος άξονας αυτής της λύσης, είναι ο διαχωρισμός και η αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων σε μία σκηνή. Όμως δεν κάνει μόνο αυτό! Προσφέρει επίσης έξυπνες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, όπως προστασία προσωπικών δεδομένων, μεταδεδομένα (για την ανάλυση του βίντεο), καταμέτρηση ατόμων και ούτω καθεξής.

SMD 4.0: Το 2018, η Dahua Technology παρουσίασε την τεχνολογία Smart Motion Detection (SMD). Με τους προηγμένους αλγόριθμους AI, η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει τη γρήγορη αναζήτηση στόχων από το εγγεγραμμένο βίντεο, την εξαγωγή πληροφοριών και την ταξινόμηση ανθρώπων και οχημάτων από πολλαπλά βίντεο και κάμερες. Το SMD μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί τις οπτικές πληροφορίες που συλλέγονται από τις έγχρωμες κάμερες και να φιλτράρει αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από διάφορα αντικείμενα, όπως τα κατοικίδια ζώα, τα έντομα, τα φύλλα, τα κλαδιά, τις σταγόνες βροχής, τα φώτα κ.λπ. Οι κάμερες εστιάζουν μόνο σε πραγματικές απειλές. Τώρα, η νέα έκδοση του Smart Motion Detection, το SMD 4.0, έρχεται με αναβαθμισμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, φιλτράροντας ακόμα πιο μικρά ζώα σε μία σκηνή για να αποφύγει την ενεργοποίηση ψευδών συναγερμών.

Dahua TiOC 2.0: Η αναβαθμισμένη σειρά καμερών TiOC 2.0 διαθέτει τεχνολογία Smart Dual Illumination, μία τεχνολογία που στην πραγματικότητα επιτρέπει στις κάμερες να αλλάζουν, ανάλογα με το περιβάλλον και τις ανάγκες του χρήστη, τις λειτουργίες τους από IR σε λειτουργία λευκού φωτισμού. Η λειτουργία έξυπνου φωτισμού υιοθετεί αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης για τον εντοπισμό ενός στόχου. Όταν εντοπιστεί ένας ύποπτος, η πρόσθετη λευκή λυχνία ανάβει αυτόματα και μαζί με αυτή ενεργοποιείται η γνωστή σειρήνα με το μπλε & κόκκινο φως. Στη συνέχεια, η PTZ κάμερα αρχίζει και παρακολουθεί αυτόματα τον στόχο. Όταν ο «στόχος» εγκαταλείψει την περιοχή, ο πρόσθετος λευκός φωτισμός θα σβήσει, η κάμερα PTZ επιστρέφει στην πρωταρχική της θέση και ο φωτισμός IR θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Η σειρά έρχεται επίσης με τεχνολογία VoiceCatcher, που στην ουσία αναφέρεται στην ουσία στα υψηλής ευαισθησίας μικρόφωνα, τα οποία επιτρέπουν στην κάμερα να λαμβάνει ακόμα και τους παραμικρούς ήχους (έως 7 μέτρα), με βάση πάντα τους τυπικούς εργαστηριακούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί. Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί επίσης να μειώσει τον θόρυβο και να ενισχύσει σημαντικά τη λειτουργία αμφίδρομης επικοινωνίας. Οι TiOC 2.0 κάμερες προσφέρουν επίσης και τη λειτουργία Auto Tracking 3.0, μια μοναδική τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά της κάμερας PTZ για περιστροφή (οριζόντια και κάθετα) και zoom in/out για την παρακολούθηση στόχων. Μόλις ένας στόχος ενεργοποιήσει τον κανόνα IVS, η κάμερα αρχίζει και μεγεθύνει αυτόματα, παρακολουθώντας τον κινούμενο στόχο. Το Auto Tracking 3.0 προσφέρει στο χειριστή μια ομαλή διαδικασία παρακολούθησης.

Full-color 2.0: Η ζήτηση για κάμερες που προσφέρουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνεται. Ως απάντηση στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση, η Dahua Technology εισέρχεται στη νέα εποχή παρέχοντας τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύχρωμες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε μέρη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως ένα πάρκο (το βράδυ) ή ένα σκοτεινό δρομάκι, οι εν λόγω κάμερες εξάγουν αποτελεσματικά τα «χρωματικά» χαρακτηριστικά των σκηνών, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διαδικασία λήψης των αποδεικτικών στοιχείων. Οι νέες κάμερες Full-color 2.0 στοχεύουν στους πελάτες με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς έρχονται σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Τα νέα όμως για την Dahua δεν σταματάνε εδώ. Η εταιρία αναβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της προσθέτοντας νέες Speed Dome PTZ κάμερες με ολοκαίνουριους αισθητήρες και laser 1 χιλιομέτρου, νέα standalone συστήματα ελέγχου πρόσβασης FACT Series που παρέχουν πρόσβαση μέσω κάρτας proximity, κωδικού και αναγνώρισης προσώπου και πολλά ακόμα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...