Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Νοεμβρίου 2022 20:13

4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC

Τι είδαμε από τις εταιρίες Security

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης / Αποστολόπουλος Παναγιώτης
ENERGIA TEC ANOIGMA 3b7f5b00

Η εξειδικευμένη έκθεση στην Ελλάδα για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό, τα συστήματα ασφαλείας και την ηλεκτροκίνηση, έκλεισε με περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά,  με κορυφαίες επιχειρήσεις και ένα πλήρες και δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η Libra Press με τα περιοδικά Security Report, Ψηφιακή Τηλεόραση και TechMail, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση στο M.E.C ενημερώνοντας το κοινό και τους επισκέπτες για τις νέες της δραστηριότητες!

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί, η 4η διεθνής έκθεση ENERGIA.TEC άνοιξε τις πύλες της για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Την ώρα που η ενέργεια και κάθε πτυχή της βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας παγκοσμίως, οι επισκέπτες της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά κάθε νέο προϊόν και λύση, κάθε νέα τάση και καινοτομία για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό, τα συστήματα ασφαλείας, την ηλεκτροκίνηση, τους αυτοματισμούς κτιρίων, τα έξυπνα οικιακά συστήματα, το τηλεπικοινωνιακό και ηλεκτρονικό υλικό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για όλες τις νέες λύσεις που αφορούν στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τα συστήματα παρακολούθησης ενέργειας και διαχείρισης της ενεργειακής κατανάλωσης, τα φωτοβολταϊκά συστήματα κ.λπ.

Η Libra Press με τα περιοδικά Security Report, Ψηφιακή Τηλεόραση και TechMail, που απευθύνονται σε επαγγελματίες τεχνικούς συστημάτων ασφαλείας, ηλεκτρονικούς και ηλεκτρολόγους της ελληνικής και κυπριακής αγοράς, έδωσε το παρόν στο M.E.C και σας μεταφέρει πλούσιο ρεπορτάζ από τους εκθέτες που συμμετείχαν στην ENERGIA.TEC.

Olympia Electronics Α.Ε.

Το στίγμα της άφησε στην energia.tec η Olympia Electronics Α.Ε., εταιρεία με πάνω από 20 χρόνια συνεχούς δραστηριοποίησης στον τομέα της βιομηχανίας Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας. Το κεντρικό περίπτερο B2, δίπλα στην είσοδο της εκθέσεως, «βάφτηκε» στα χρώματα της Olympia και οι εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ευρεία γκάμα προϊόντων ασφαλείας που εξέθετε η εταιρεία. Μεταξύ των πολλών εκθεμάτων, συμπεριλαμβάνονταν στεγανοί ανιχνευτές αερίων, συστήματα φωνητικής εκκένωσης, πάσης φύσεως συναγερμοί, πίνακες ελέγχου, φωτεινές ενδείξεις εξόδου, πληκτρολόγια με οθόνες LCD, μπουτόν κατάσβεσης, κυτία στεγανοποίησης κ.ά.
Την παράσταση παρόλα αυτά, «έκλεψαν» ο πίνακας ελέγχου διευθυνσιοδοτούμενων φωτιστικών ασφαλείας και  ο διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας πυρανίχνευσης 1, 2 και 4 βρόχων.
Ξεκινώντας με την πρώτη κατηγορία, όπως περιέγραψε τεχνικός της ομάδας της Olympia στο Security Report, η σειρά των πινάκων διευθυνσιοδοτούμενων φωτιστικών ασφαλείας GR-750x αποτελείται από 4 μοντέλα GR-7501, GR-7502, GR- και GR-7504 ενός, δύο, τριών και τεσσάρων βρόχων αντίστοιχα. Και τα 4 μοντέλα περιλαμβάνουν 4 προγραμματιζόμενες εισόδους, 2 προγραμματιζόμενες εξόδους, 1 έξοδο 24V παρακολούθησης, 1 μόνιμη εξόδου 24V, 2 προγραμματιζόμενες εξόδους και ένα προγραμματιζόμενο aux ρελέ. Ο πίνακας χρησιμοποιεί μπαταρίες 2 x 12V Lead Acid (Pb) για την εφεδρική λειτουργία του, ενώ τα διαθέσιμα κυκλώματα εξόδου βρόχου είναι: 1 για το GR7501, 2 για το GR-7502, 3 για το GR-7503 και 4 για το GR-7504. Σημαντική πληροφορία, είναι πως κάθε κύκλωμα εξόδου βρόχου μπορεί να υποστηρίξει έως και 250 διευθυνσιοδοτούμενα φωτιστικά, ενώ όπου υπάρχουν «κενά» μπορεί να καλυφθούν μέσω της χρήσης ενός Wi-Fi extender.
Αναφορικά, με τον διευθυνσιοδοτούμενο πίνακας πυρανίχνευσης 1, 2 και 4 βρόχων, η σειρά BSR100X αποτελείται από 3 μοντέλα, BSR-1001, BSR-1002, BSR1004 (1, 2 και 4 βρόχων αντίστοιχα). Οι πίνακες τις σειράς BSR-100x διαθέτουν εκτεταμένες λειτουργίες και δυνατότητες για τον έλεγχο του συστήματος πυρανίχνευσης (όπως σειρήνες, ρελέ εξόδων κ.ά.). Ο πίνακας μπορεί να προγραμματιστεί είτε μέσω του λογισμικού BSR-100x (για Η/Υ με Windows), είτε μέσω προγράμματος του υπολογιστή. Η σειρά BSR-100X θεωρείται κατάλληλη για τοποθέτηση σε μεσαίες και μεγάλες εγκαταστάσεις (πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία και εργοστάσια),  χάρη στη δυνατότητα δημιουργίας δικτύου πινάκων πυρανίχνευσης (έως και 4 διασυνδεμένοι πίνακες και έως 8 διασυνδεμένοι επαναλήπτες).
Φυσικά, δίπλα στους διευθυνσιοδοτούμενους πίνακες πυρανίχνευσης, υπάρχουν και οι συμβατικοί της σειράς BS-16ΧΧ, η οποία είναι σχεδιασμένη σε εκδόσεις από 2 έως 16 ζώνες συμβατικών συσκευών και είναι πιστοποιημένη με βάση τα πρότυπα EN54-2 και EN-54-4.
Πέραν του πλούτου των προϊόντων της όμως,  η Olympia Electronics έκανε αισθητή την παρουσία της στην έκθεση και με άλλους τρόπους. Καταρχάς, διοργάνωσε την τρίτη ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, τεχνικό σεμινάριο με τίτλο: «Νέες τεχνολογίες στα προϊόντα Φωτισμού ασφαλείας και Πυρανίχνευσης» και κεντρικό ομιλητή τον κ. Σπύρο Κάφαλη, Διευθυντή του υποκαταστήματος Αθηνών της Olympia Electronics A.E.
Τέλος, σε μια όμορφη στιγμή για την εταιρεία και το προσωπικό της, οι ιδρυτές της Olympia Electronics, Νικόλαος Λακασάς και Παναγιώτης Αρβανιτίδης βράβευσαν τον Βασίλη Παπαγεωργίου, πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της Αθήνας, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε ύστερα από 40 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς στην εταιρεία.
Συνεχίζοντας τις εξώστρεφες πρωτοβουλίες και τις εξαγωγικές δραστηριότητές της, η Olympia Electronics Α.Ε. ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση GET NORD στις 17 ως τις 19 Νοεμβρίου στο Αμβούργο.

Olympia Electronics, τηλ.: 23530-51200.

SIGNAL Electronics Security

Η SIGNAL ELECTRONICS SECURITY, εταιρεία που προμηθεύει την ελληνική αγορά με τα προϊόντα μερικών εκ των μεγαλύτερων και γνωστότερων διεθνών εταιρειών στον κλάδο της ασφάλειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση energia.tec. Το περίπτερο Β27, διακοσμήθηκε με τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα των κατασκευαστικών Provision-ISR, Teledyne Flir και Essence Group.
Οι κάμερες ασφαλείας της ισραηλίτικης Provision, ξεχώρισαν για την ποικιλία και τις εγγυημένες δυνατότητές τους. Ενδεικτικά, στο «επίκεντρο» βρέθηκε η κάμερα Fisheye με κωδικό FEI-360IP5, που διαθέτει αισθητήρα 1/2.9” με φακό 1.07mm 360 μοιρών, ανάλυση 6MP, τοπική καταγραφή σε κάρτα SD, ενσωματωμένα IR με εμβέλεια 15 μέτρων, αμφίδρομο ήχο, πρωτόκολλο H.265, καθώς και υποστήριξη ONVIF. Βασικό πλεονέκτημα της κάμερας αυτής, αποτελεί η προβολή / καταγραφή σε 360 ή 180 μοίρες και η πλοήγηση virtual PTZ, ώστε να μην χάνεται κανένα περιστατικό στον επιτηρούμενο χώρο, όπως μπορεί να συμβεί με μία συμβατική κάμερα PTZ που το περιστατικό λαμβάνει χώρα εκτός του πεδίου θέασης. Όπως και η Pan/Tilt IR Fixed Lens με κωδικό PT-737, μία All In One κάμερα που περιλαμβάνει σύνδεση Ethernet, Wi-Fi, αποθήκευση microSD, IR LED, alarm in/out, κίνηση PTZ και αμφίδρομο ήχο. Έχει αισθητήρα 1 Mega-Pixel και αποδίδει ανάλυση 1280×720@25fps, ενώ χάρη σε ενσωματωμένα υπέρυθρα LED υποστηρίζει λειτουργία Day/Night. Για την αποθήκευση γεγονότων διαθέτει θύρα microSD, με αποτέλεσμα να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα χωρίς την ανάγκη καταγραφικού.
Ακόμα, ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκανε το σύστημα ‘WeR@Home’ της επίσης ισραηλίτικης Essence Group. Το ‘WeR@Home’, αποτελεί μια ασύρματη ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης ασφαλείας και έξυπνου σπιτιού. Το Wer@home αποτελείται από την κεντρική μονάδα (HUB), η οποία διαθέτει είσοδο LAN καθώς και υποδοχή κάρτας SIM για πρόσβαση σε δίκτυα 3G/4G, με τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στο LAN να κυμαίνονται στα 384kBps downlink και 120kBps uplink. Οι περιφερειακές συσκευές του συστήματος, μπορεί να φτάσουν τις 232 και συνδέονται με την κεντρική μονάδα (HUB) μέσω ασύρματης επικοινωνίας DSSS 2.4GHz με κρυπτογράφηση AES 128 bit, ενώ η εμβέλεια μπορεί να φτάσει έως και 600 μέτρα σε ανοιχτούς χώρους. Το ΗUB διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 3,7V 1400Ah που παρέχει αυτονομία στο σύστημα έως και τρεις ώρες και είναι πλήρως συμβατό με περιφερειακά αυτοματισμού με πρωτόκολλο Z-Wave και Ζ-Wave plus.
Τέλος, μέσω του «έξυπνου» συστήματος που διαθέτει μπορεί να καλύψει όλα τα επιθυμητά σενάρια αυτοματισμών με τη δημιουργία κάθε σεναρίου-κανόνα να είναι εξαιρετικά απλή και να ολοκληρώνεται εντός λίγων λεπτών.

Signal Electronics Security, τηλ.: 210-9576351.

PGM

Η PGM αποτελεί μία αμιγώς ελληνική και ταχέως αναπτυσσόμενη εισαγωγική εταιρία, εξειδικευμένη στα συστήματα ασφαλείας. Η εταιρία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας, προσφέρει τα καλύτερα υλικά στις καλύτερες τιμές της ελληνικής αγοράς  χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς κανένα συμφέρον προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ διαθέτει εκατοντάδες γνωστούς κωδικούς προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Η έδρα της επιχείρησης είναι σε γεωγραφικό στρατηγικό σημείο μιας και είναι η μόνη επιχείρηση τόσο κοντά σε μεταφορικές εταιρείες και τα ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ταχύτερη εξυπηρέτησή του συνεργάτη. Τα στελέχη της PGM είναι άτομα με εμπειρία πολλών ετών στον κλάδο και βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας. Το Security Report επισκέφτηκε το περίπτερο της PGM στην ENERGIA.TEC και συνομίλησε με τον κ. Νικόλαο Αγγ. Αργυρό, General Manager της εταιρίας για τα προϊόντα και τις λύσεις που παρέχει η εταιρία.

Ειδικότερα στο περίπτερο της εταιρίας βρήκαμε μεγάλη γκάμα αυτόνομων τροφοδοτικών σε μεταλλικά κυτία, μεταλλικά κυτία που στο εσωτερικό τους φιλοξενούν καταγραφικά, καμπίνες RACΚ επίτοιχες και επιδαπέδιες, οριζόντιους μεταλλικούς  οργανωτές καλωδίων, τροφοδοτικά-UPS ράγας DIN και Switch της εταιρίας Target.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε το τροφοδοτικό σε κουτί με backup, ‘TPSWP-12050’. Το αδιάβροχο τροφοδοτικό 13,8V DC – 5A έρχεται σε μεταλλικό κουτί με βαθμό στεγανότητας IP66 με κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας 12V και έως 7Ah. Περιλαμβάνει περιλαμβάνει ειδική κλειδαριά με λαστιχένια φλάντζα προστασίας από υγρασία και 3 πλαστικούς στυπιοθλήπτες. Ακόμη, διαθέτει ειδικές οπές για την τοποθέτηση εσωτερικά όλων των μοντέλων modules της TARGET, καθώς και ενδεικτικά LED για AC POWER, DC OUTPUT και BATTERY CHARGE. Οι διαστάσεις του είναι 310 x 260 x 100 mm.

Συνεχίζουμε με το DRUPS-24020, το τροφοδοτικό-UPS ράγας DIN με ρυθμιζόμενη τάση εξόδου 24-26V-DC / 2Α, και ξεχωριστό κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας. Διαθέτει προστασία βραχυκυκλώματος, υπέρτασης, υψηλής θερμοκρασίας και βαθιάς εκφόρτισης μπαταρίας. Προσφέρει εξαιρετική υποβάθμιση παρασιτικών σημάτων για την αποφυγή πρόκλησης θορύβου στην εικόνα καταγραφής. Διαθέτει ενδεικτικό LED λειτουργίας, περιλαμβάνει καλώδια σύνδεσης μπαταρίας και μεταλλική βάση ράγας DIN.

Περνάμε στο WC-6406, την επίτοιχη καμπίνα 6U προς συναρμολόγηση (600*450*370mm). Η καμπίνα παρουσιάζει αντοχή σε στατικό φορτίο έως 60kg, είναι κατασκευασμένη από υλικά κορυφαίας ποιότητας προσφέροντας μέγιστη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο και διαθέτει προστασία IP20. Κατασκευασμένη από 1,2mm χάλυβα ψυχρής έλασης, η καμπίνα έρχεται σε χρώμα RAL 9004, ενώ η μπροστινή πόρτα είναι κατασκευασμένη από γυαλί ασφαλείας, επιτρέποντάς σας να έχετε άμεση αλλά και ασφαλή εποπτεία του εξοπλισμού σας. Επιπλέον, είναι δυνατή η εγκατάσταση ανεμιστήρων για την αύξηση του εξαερισμού. Διαθέτει πόρτα που κλειδώνει (περιλαμβάνονται 2 κλειδιά) και 10 set βίδες & παξιμάδια εγκλωβισμού και επιλογή κατεύθυνσης ανοίγματος πόρτας (δεξιά-αριστερά).

Το FCOR-6632, είναι ένα Rack ανοιχτού τύπου 32U προς συναρμολόγηση. Διαθέτει 2 κολώνες και βάση στήριξης. Είναι κατασκευασμένό από κορυφαίας ποιότητας, ψυχρής έλασης, γαλβανιζέ ατσάλι, πάχους 2mm, προσφέροντας μέγιστη αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. Είναι ιδανική λύση για την εύκολη πρόσβαση, τη διαχείριση και την οργανωμένη τοποθέτηση του δικτυακού εξοπλισμού σε χώρους με περιορισμένες δυνατότητες, λόγω του ανοιχτού περίγυρου. Υποστηρίζει μέγιστο στατικό φορτίο 300kg και περιλαμβάνει 4 ρόδες (2 με φρένο και 2 χωρίς φρένο) και 10 set βίδες & παξιμάδια εγκλωβισμού.

Τέλος, στο περίπτερο της εταιρίας συναντήσαμε και μεγάλη γκάμα PoE Switch. To PGM-SWP4/2, είναι ένα εξειδικευμένο διαχειριζόμενο PoE switch κατάλληλο για CCTV. Διαθέτει 4x θύρες Ethernet 100Mbps και 1x θύρα uplink 100Mbps. Υποστηρίζει VLAN και είναι αποτελεσματικό για την αποσυμφόρηση δικτύου για ασφαλέστερη μεταφορά δεδομένων. Σχεδιασμένο για κάμερες IP υψηλής ευκρίνειας συμμορφούμενο με πρότυπα IEEE802.3af/at.

PGM SYSTEMS, τηλ.: 210-5777800.

PartnerNet

​Η PartnerΝET έχει μια εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια και ειδικεύεται στην υψηλή τεχνολογία με πολυετή εμπειρία στην παροχή λογισμικού ασφαλείας, ασύρματα δίκτυα και λύσεις τηλεπικοινωνίας. Η δύναμη της PartnerΝET βρίσκεται στις καινοτόμες ιδέες της και την πολυετή εμπειρία της στην αγορά τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει βραβευθεί με κορυφαίες πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τεχνολογίας παγκοσμίως.

Εκπροσωπεί μια σειρά καινοτόμων προϊόντων από ισχυρούς κατασκευές όπως: Grandstream, Alcatel, Htek, BeroNet, Patton, Allo, BroXnet, Seqrite, Storagevault, Char, Ruijie Networks, κ.ά.,  παρέχοντάς ισχυρά εργαλεία ώστε μια επιχείρηση να γίνει αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη.

Το περιοδικό μας επισκέφτηκε το περίπτερο της PartnerNet στην ENERGIA.TEC και συνομίλησε με τον CEO της εταιρίας Angelo Gentili, για τα νέα Wi-Fi router της Grandstream, τα access points και τα switch της Alcatel, τις δικτυακές συσκευές της BroxNET και φυσικά τα ολοκαίνουρια δικτυακά προϊόντα της Ruijie Networks, που όπως τόνισε ο κος Gentili θα απασχολήσουν έντονα την αγορά το επόμενο διάστημα.

Μερικά λοιπόν από τα προϊόντα που ξεχώρισαν στo stand της PartnerΝET ήταν το RG-EST350 V2, ένα 5GHz Dual-stream 802.11ac ασύρματο Bridge με εμβέλεια που αγγίζει τα 5KM! Το RG-EST350 V2 μπορεί εύκολα να μεταδώσει δεδομένα σε αποστάσεις έως και 5 χιλιομέτρων, ενώ λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -30°C και +65℃ χάρη στην ανθεκτική του κατασκευή και το βαθμό στεγανότητας IP54.  Η διαχείριση και η συντήρηση της εν λόγω συσκευής μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως χάρη στο Ruijie cloud.

Το Ruijie RG-EST310 V2 είναι ένα ακόμα ασύρματο bridge 802.11ac, ιδανικό για παρακολούθηση βίντεο και μπορεί να τοποθετηθεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων όπως σε ανελκυστήρες, εργοστάσια, πανεπιστημιουπόλεις και εργοτάξια.

Το stand της PartnerNet είχε ωστόσο και γνώριμα προϊόντα από γνωστούς κατασκευαστές όπως τα: Alcatel Lucent OmniAccess Stellar AP1101, ένα πολύ-λειτουργικό dual-radio 802.11ac 2×2 MIMO, Wi-Fi access point (AP) που προσφέρεται για εγκατάσταση και ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους μεσαίας επισκεψιμότητας και μικρές επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στα πολλά διακρίναμε και τα νέα Wi-Fi routers της Grandstream, όπως το GWN7052/GWN7052F, το οποίο είναι ένα ασφαλές dual-band router τεχνολογίας Wi-Fi 802.11ac, αλλά και τα κορυφαία IP τηλέφωνα της σειράς GRP της Grandstream, που είναι πλέον συμβατά με την υπηρεσία Zoom Phone!

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.

NSC Hellas

Η NSC Hellas AE ιδρύθηκε το 2019 και δραστηριοποιείται δυναμικά στη διάθεση συστημάτων πυρανίχνευσης. Αποτελεί την εξέλιξη και το επόμενο βήμα της CM-Security GmbH που δραστηριοποιούνταν από το 2015 στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το νέο branch της NSC Sicherheitstechnik GmbH (Γερμανίας) στην Ελλάδα.  O Γερμανικός κατασκευαστικός οίκος συστημάτων πυρανίχνευσης NSC Sicherheitstechnik GmbH, ηγέτης στη κατασκευή συστημάτων πυρανίχνευσης, συμμετέχει εξίσου μαζί με τον Γερμανικό κατασκευαστικό οίκο συστημάτων συναγερμού CM Security GmbH, στο νέο εταιρικό σχήμα  της NSC Hellas AE.

Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχωρίσαμε στην έκθεση βρίσκονται οι διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες πυρανίχνευσης Solution F1 και Solution F2, τα νέα Συστήματα αναγγελίας/ φωνητικού συναγερμού της NSC ‘MILO’ και ο νέος πίνακας πυρανίχνευσης που θα είναι σύντομα διαθέσιμος.

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς προϊόντων που προσφέρει η NSC είναι αυτός των συστημάτων αναγγελιών/ φωνητικού συναγερμού εκκένωσης (PA/VA- Public Address/ Voice Alarm), για την έγκαιρη εκκένωση κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Τα συστήματα αναγγελιών/ εκκένωσης εγκαταστάσεων, είναι ειδικά σχεδιασμένα συστήματα τα οποία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης π.χ. πυρκαγιά, καθοδηγούν τους ανθρώπους για ασφαλή, ελεγχόμενη και γρήγορη διαφυγή από τις εγκαταστάσεις. Σε αντίθεση με την ήχηση των απλών σειρήνων ενός συστήματος πυρανίχνευσης, που ίσως σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήσουν πανικό, τα συστήματα αναγγελιών/ εκκένωσης αναπαράγουν κάποιο προ-ηχογραφημένο μήνυμα, ή γίνεται ζωντανή μετάδοση μηνυμάτων από κάποιον υπεύθυνο, με ακριβείς οδηγίες για την εκκένωση του χώρου ή την όδευση σε ασφαλείς περιοχές.

Το NSC MILO (Προέρχεται από την Ελληνική λέξη “Μιλάω- Μιλώ”) είναι ένα οικονομικά αποδοτικό και πλήρως πιστοποιημένο- σύμφωνα με το EN 54-16- σύστημα αναγγελιών-εκκένωσης. Απευθύνεται σε έργα μεγαλύτερων απαιτήσεων και έχει δυνατότητα επέκτασης σε έως 1024 ζώνες.

O κύριος ελεγκτής MILO 8120, διαθέτει οθόνη αφής 4,3″,  8 ενισχυτές κατηγορίας D/ 8 εξόδους ηχείων, με μέγιστο φορτίο 120 watts (100V/70V) ανά έξοδο, 5 εισόδους ήχου, 8×8 audio matrix (40x 1024 digital), Audio over IP.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης με την προσθήκη των παρακάτω ελεγκτών- ενισχυτών:
MILO 4250: 4 x 250 Watt ή 2x 500 Watt (100 Volt).
MILO 4500E: 4 x 500 Watt ή 2x 1000 Watt (100 Volt).
MILO 4500LE: 4 x 500 Watt (4Ω) /250 Watt (8Ω).
MILO 8250Ε: 8 x 250 Watt (100 Volt).

Αναφορικά με τους πίνακες πυρανίχνευσης της εταιρίας, οι “Solution F1” είναι μια σειρά από πίνακες πυρανίχνευσης νέας γενιάς 2 βρόχων, επεκτάσιμοι έως τους 18. Οι πίνακες διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης “Solution F1”, σχεδιάζονται και αναπτύσσονται για να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας με όλες τις απαραίτητες διεθνείς απαιτήσεις υψηλού επιπέδου. Η σειρά πινάκων πυρανίχνευσης “Solution F1” έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα καθολικό και ευέλικτο προϊόν, τόσο από πλευράς τεχνικού σχεδιασμού συστήματος όσο και από πλευράς αισθητικής σχεδίασης.

Aυτοί οι παράγοντες ικανοποιούν κάθε απαίτηση, αφού χάρη στην εξαιρετική τους ευελιξία, είναι σε θέση να προσαρμοστούν αβίαστα σε όλες τις ανάγκες του χρήστη και να δώσουν λύση σε κάθε project. Όλη η σειρά “Solution F1” είναι συμβατή με τους πιο σύγχρονους αναλογικούς ανιχνευτές “Hochiki” και “Apollo”, δύο από τους πιο γνωστούς και μεγαλύτερους κατασκευαστές περιφερειακών στον κόσμο, προσφέροντας όλες εκείνες τις λειτουργίες που οι παραπάνω κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει στον περιφερειακό εξοπλισμό.

Η βασική έκδοση του πίνακα πυρανίχνευσης “Solution F1-6” διαχειρίζεται έως και 6 βρόχους, ο καθένας με έως 254 συσκευές (ανιχνευτές, μονάδες, σειρήνες, φαροσειρήνες/ 127 βάσεις με ενσωματωμένη σειρήνα ή φαροσειρήνα) και μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και 512 ζώνες. Έχει σαν standard μονάδα τροφοδοσίας 24Vdc με μέγιστο ρεύμα 4,2 Amps. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, διατίθενται τρεις τύποι τυποποιημένων housing.

Οι πίνακες διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης “Solution F2” είναι μια σειρά αναλογικών πινάκων πυρανίχνευσης  ενός (1) βρόχου νέας γενιάς, επεκτάσιμοι σε δύο (2) βρόχους με προαιρετική κάρτα  ενός βρόχου (loop). Αναπτύχθηκαν για να ανταποκριθούν στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις. Οι εν λόγω μονάδες ελέγχου πυρανίχνευσης εμπνεύστηκαν από την τεχνογνωσία και την εμπειρία των πινάκων πυρανίχνευσης “Solution F1” και απευθύνονται σε μικρές και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις. Οι πίνακες πυρανίχνευσης “Solution F2” είναι στην πραγματικότητα συμβατοί με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας των πιο σύγχρονων αναλογικών ανιχνευτών Hochiki και Apollo, δύο από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς κατασκευαστές ανιχνευτών στον κόσμο.

Ο πίνακας διαθέτει μία τυπική μονάδα βρόχου που υποστηρίζει 126 συσκευές (ανιχνευτές, μπουτόν, modules κλπ) Apollo ή 127 συσκευές Hochiki συν 127 βάσεις με ενσωματωμένη σειρήνα (μόνο Hochiki), μονάδα τροφοδοσίας 230 VAC / 24 VDC με 2,5 ή 3,5 Amps, πληκτρολόγιο με μεμβράνη και οθόνη LCD, διεπαφή USB και RS232 και πολλές εισόδους και εξόδους.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση, είναι δυνατόν να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ή δύο τύπους housing πινάκων.

Με το λογισμικό προγραμματισμού της NSC είναι δυνατό να προγραμματίσετε και να διαμορφώσετε τον πίνακα ελέγχου απλά και γρήγορα και να έχετε τη δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού και ειδοποιήσεων.

NSC-Hellas, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα, τηλ.: 210-2201458.

Sambo Hellas

Η Sambo Hellas ιδρύθηκε το 1988 από τον κ. Αλέξανδρο Γόγαλη, τον οποίο είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε στη διεθνή έκθεση στο M.E.C Παιανίας ENERGIA.TEC. Η εταιρία απαρτίζεται από άτομα με πτυχίο ηλεκτρονικών, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των Θυροτηλεοράσεων. Η SAMBO HELLAS – 2 EASY ασχολείται αποκλειστικά με την εισαγωγή εγχρώμων ψηφιακών Θυροτηλεοράσεων 2 καλωδίων (2 EASY). Η ευκολία που προσφέρει για τους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες, η τέλεια απόδοση και η μείωση του κόστους, καθιστούν ασυναγώνιστο το εν λόγω προϊόν. Είναι ένα απλοποιημένο σύστημα εγκατάστασης με ελάχιστη καλωδίωση και ισχυρά χαρακτηριστικά.

Η Sambo Hellas είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της V-TEK – 2 EASY, της μοναδικής εταιρίας στον κόσμο από την οποία προμηθεύονται προϊόντα οι περισσότερες γνωστές ευρωπαϊκές εταιρίες Θυροτηλεοράσεων και τα προωθούν στην παγκοσμία αγορά. Η εταιρία παρέχει πλήρη τεχνική κάλυψη για όλα τα προϊόντα που διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Η θυροτηλεόραση Sambo Hellas μπορεί να υποστηρίξει εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται από ένα μέχρι και 256 διαμερίσματα και μέχρι 4 ανεξάρτητες εισόδους, με ποικιλία από μπουτονιέρες, είτε εντοιχιζόμενες είτε επιτοίχιες. Όλες κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι, προσφέροντας μεγάλη αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η εγκατάστασή της απαιτεί μόλις δύο καλώδια  χωρίς πολικότητα, κάνοντας εύκολη τη ζωή των εγκαταστατών και των τελικών χρηστών. Τα monitor με διαστάσεις από 4.3 έως 7 ίντσες, είναι απολύτως συμβατά μεταξύ τους, ενώ παρέχουν και τη δυνατότητα αποθήκευσης video συνομιλίας, με χρήση κάρτας micro SD, αλλά και μεταφορά της κλήσης (ομιλία, εικόνα, άνοιγμα πόρτας) σε εφαρμογή στο κινητό.

Η αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων είναι πολύ εύκολη με το σύστημα 2Easy, καθώς δεν απαιτείται η αντικατάσταση των παλαιών καλωδίων. Το σύστημα είναι ιδανικό για βίλες και πολυκατοικίες και προσφέρει ευκολία για τους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες, ενώ η τέλεια απόδοση και η μείωση του κόστους το καθιστούν ασυναγώνιστο. Ο συνδυασμός, μόνιτορ και θυροτηλεφώνου, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση κόστους, υποστηρίζοντας παράλληλα ελληνικό μενού οδηγιών στην οθόνη, επιλογή ήχου κλήσης, ρύθμιση έντασης και διαφορετικό ήχο ενδοεπικοινωνίας – κλήσης επισκέπτη. Το κόστος για την εγκατάσταση του συστήματος θυροτηλεόρασης εξαρτάται από την επιλογή της εσωτερικής συσκευής και τον αριθμό των διαμερισμάτων. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων έγχρωμων συσκευών από 4.3″ TFT οθόνη έως 7″ TFT οθόνη αφής και λειτουργία αυτόματης αποθήκευσης φωτογραφίας επισκέπτη (800 φωτογραφίες στην εσωτερική μνήμη).

SAMBO HELLAS, τηλ.: 210-9512191.

Microlink

Η MICROLINK TECHNOLOGY & SECURITY, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους Συστημάτων Ασφαλείας από το 2000 με έδρα την Αθήνα, έδωσε δυναμικό παρόν στην διεθνή έκθεση στο M.E.C Παιανίας. Δραστηριοποιείται με επιτυχία στους τομείς της παραγωγής, εισαγωγής και εμπορίας συστημάτων ασφαλείας και προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας. Στόχος της, όλα αυτά τα χρόνια, είναι να αποτελεί την Νο1 επιλογή για τους εγκαταστάτες – συνεργάτες της και να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Για τους λογούς αυτούς η έρευνα, η κατασκευή και η τελική διάθεση καινοτόμων προϊόντων αποτελούν προτεραιότητα της.

Η εταιρεία διατηρεί πολυετή και απευθείας συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους, όπως η Hikvision, Dahua, TVT, Pulsar, dmteck, Sonoff, των οποίων τα προϊόντα είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην ENERGIA.TEC. Επίσης, η εταιρία σχεδιάζει, ελέγχει και παράγει τα δικά της brand Defendo και HiLink.

Ένα από τα πολλά προϊόντα που ξεχώρισαν στο περίπτερο της εταιρίας, ήταν το έξυπνο σύστημα συναγερμού MARS 832. Το εν λόγω σύστημα διαθέτει πληκτρολόγιο αφής με 3 ζώνες σε λευκό ή μαύρο χρώμα, 8 ενσύρματες ζώνες και 32 ασύρματες 433MΗz (επεκτεινόμενο σε 128 ζώνες), 4 τμήματα, 8 πληκτρολόγια, 8 ασύρματα χειριστήρια, 30 χρήστες, 4 ασύρματες σειρήνες και 1 έξοδο για ενσύρματη σειρήνα (με έλεγχο καλής λειτουργίας). Έρχεται με 1 PGM και ασύρματες /ενσύρματες επεκτάσεις, με πολλές δυνατότητες ΚΛΣ SIA DC09 CID. Ο συναγερμός είναι απλούστατος στην χρήση του και στον προγραμματισμό του και έρχεται με πολλές δυνατότητες και με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά. Επικοινωνία μέσω LAN & GPRS-GSM.

Ο αυτόνομος ελεγκτής πρόσβασης K2 TTLOCK, ήταν ένα ακόμα προϊόν που ξεχώρισε στο stand της Microlink. Είναι ιδανικός για καταλύματα AIRBNB και μπορεί να συνδυαστεί με κυπρί, ηλεκτροπύρο, ηλεκτρομαγνήτη ή ηλεκτρονική κλειδαριά. Διαθέτει πολλαπλούς τρόπους ελέγχου πρόσβασης όπως π.χ. με κωδικό, κάρτα, Bluetooth, ΝFC από κινητό, μπορεί να δεχτεί έως 150 κάρτες ή tags ή άπειρους κωδικούς πρόσβασης, διαθέτει επαφή κουδουνιού και την εφαρμογή TTLOCK (συμβατή με Αndroid 4.3 και iOS 7.0.) για τον απομακρυσμένο έλεγχο και τη διαχείριση. Διαθέσιμο από την εταιρία θα βρούμε και το gateway ML-G2, που συνεργάζεται με τον access controller Κ2 και Κ2F. Η εν λόγω συσκευή χρησιμοποιείται για την εξ’ αποστάσεως διαχείριση της κλειδαριάς από το smartphone, με ένα μόνο κλικ! Ειδικότερα επιτρέπει το απομακρυσμένο άνοιγμα της θύρας, την τροποποίηση των κωδικών πρόσβασης και των δικαιωμάτων των χρηστών, την αλλαγή και διαγραφή κωδικών, τον συγχρονισμό της τρέχουσας ώρας, κ.ά. Είναι συμβατό με τα πρότυπα ΙΕΕΕ: 802.11 b/g/n, διαθέτει θύρα USB Type C και τροφοδοτείται με 5V/500mA DC.

Από το περίπτερο της εταιρίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα προϊόντα της Hikvision, όπως το νέο ασύρματο σύστημα συναγερμού AX-PR, αλλά και πληθώρα έγχρωμων καμερών, ενώ η εταιρία είχε και λύσεις για την πυρανίχνευση, όπως ο διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας της DMTECH, με 8 ζώνες και με βασικό χαρακτηριστικό του τις  250 συσκευές ανά βρόχο (μέγιστη ταχύτητα βρόχου τα 100Ohm και μέγιστη κατανάλωση του τα 500 mA). Οι πίνακες πυρανίχνευσης DMTECH χαρακτηρίζονται για την ποιότητα κατασκευής τους και την οικονομικά προσιτή τιμή τους. Η σειρά διαθέτει μοντέλα με 2, 4 και 8 ζώνες, με πρόσοψη LED ή LCD οθόνη που υποστηρίζουν μενού στα Ελληνικά και με ενδείξεις στην πρόσοψή τους.

Επιπρόσθετα, στo stand της εταιρίας μάθαμε περισσότερα και για το νέο ΚΛΣ της LEGUARD. Το κέντρο λήψης σημάτων της LEGUARD ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του υπό την αιγίδα της Microlink Technology & Security, από τον κύριο Μοσχόπουλο Λεωνίδα, CEO και την κυρία Σταυροπούλου Αργυρώ, General Manager. Θέλοντας να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα, επένδυσαν σε υψηλές υπηρεσίες και παροχές, σε έμπειρο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο (άδεια Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προσωπικό, στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Με το εφόδιο την πολυετή πείρα στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, δημιουργήθηκε ένας χώρος που καλύπτει και τηρεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η LEGUARD MONITORING, αναπτύσσεται συνεχώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία, την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα. Προτεραιότητά της είναι η προσφορά των υπηρεσιών της σε κορυφαίο βαθμό.

Το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού και εικόνας της LEGUARD MONITORING, είναι συμβατό με όλους τους τύπους πινάκων συναγερμού, καταγραφικών και καμερών, καθώς επίσης προσφέρει στους εγκαταστάτες τη δυνατότητα να βλέπουν live τα σήματα των πελατών τους δωρεάν. Με γνώμονα τη διασφάλιση της περιουσίας των συνδρομητών και την υπευθυνότητα και σοβαρότητα της δουλειάς, η LEGUARD MONITORING στοχεύει στο ύψιστο επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών της.

Microlink, τηλ.: 210-5786534.

Divico Security

Ιδρυμένη το 1982 από τον Βυργιώτη Δημήτριο, η Divico Security είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας που επικεντρώνεται στην συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου. Στην πολυετή πορεία της έχουν τιμήσει την Divico Security με την εμπιστοσύνη τους χιλιάδες κατοικίες, επιχειρήσεις, και οργανισμοί. Η φιλοσοφία της διαρκούς ανάπτυξης οδήγησε την εταιρεία να εξειδικευθεί σε λύσεις ασφαλείας σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ η παρουσία και η φήμη της εταιρείας σε πανελλαδικό επίπεδο είναι η ασφαλέστερη εγγύηση των υπηρεσιών ασφαλείας που παρέχει.

Στην ENERGIA.TEC μιλήσαμε με τον κο Χρήστο Βυργιώτη, Business Development Manager της Divico Security σχετικά με τα νέα προϊόντα της εταιρίας, αλλά και τα νέα σχέδια της για το έτος 2022-2023. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βυργιώτης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του Divico Portal, μίας νέας εφαρμογής που παρέχει η Divico Securiry στους εγκαταστάτες. Μέσω αυτής της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα στους εγκαταστάτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με τον συναγερμό των πελατών στους οποίους έχουν κάνει εγκατάσταση το σύστημα ασφαλείας και είναι συνδεδεμένοι με το κέντρο λήψεως σημάτων της Divico. Οι τεχνικοί μπορούν να βλέπουν αναλυτικά όλες τις πληροφορίες από την καρτέλα του πελάτη, να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο (live) τα σήματα που λαμβάνουμε από τον συναγερμό του εκάστοτε πελάτη, να βλέπουν το σύνολο των Ζωνών του συστήματος ασφαλείας και πολλά ακόμα.

Το Divico Go είναι ένα ακόμα πρωτοποριακό προϊόν από την εταιρία. Είναι στην ουσία μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει προσωπικό συναγερμό για ηλικιωμένους, αλλά και ανθρώπους που εκτίθενται σε κίνδυνο και ζουν απομονωμένα. Πρόκειται για μια κινητή συσκευή προσωπικής βοήθειας με τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 3G και παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS). Το Divico Go επιτρέπει στα αγαπημένα σας πρόσωπα να λάβουν άμεση βοήθεια όταν τη χρειάζονται και δεν έχουν πρόσβαση σε άλλη συσκευή, καλώντας ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης, στο περίπτερο της εταιρίας βρήκαμε και νέες λύσεις για την περιμετρική ασφάλεια όπως το νέο μαγνητικό σύστημα προστασίας των περιφράξεων που έχει πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα περίφραξης όπως τα φωτοκύτταρα ή το ακουστικό καλώδιο. H λειτουργία του στηρίζεται σε ψηλό συρματόσχοινο το οποίο τοποθετείται σε ύψος ανάλογα με τον βαθμό ασφαλείας που θέλουμε να επιτύχουμε.

Στηρίζεται μαγνητικά σε ειδικές βάσεις οι οποίες τοποθετούνται ιδανικά ανά 25 μέτρα μεγ. στην περίφραξη. Τέλος, μιλήσαμε και για το ψηφιακό ‘V-TIMER’ που προσφέρει οικονομία, άνεση και ασφάλεια στη χρήση του Θερμοσίφωνα.

Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

Accordia

Με εκατοντάδες εκατομμύρια μέτρα καλωδίων στο ενεργητικό της και με τεχνογνωσία που αυξάνεται συνεχώς καθώς ανταγωνίζεται μεγάλους διεθνείς παραγωγούς, η Accordia συνεχίζει σήμερα με ακόμα υψηλότερους στόχους. Επανασχεδιάζει τα καλώδιά της ώστε να είναι πιο ασφαλή με καλύτερη αντίδραση στη φωτιά. Χρησιμοποιεί νέα υλικά, όπως Low Smoke Halogen Free και πλαστικά υψηλών θερμοκρασιών. Αναπτύσσει νέες κατηγορίες καλωδίων για εφαρμογές σε έξυπνα κτίρια, συστήματα πυρασφάλειας και αυτοματισμών, Broadcast Sdi. Πετυχαίνει νέες πιστοποιήσεις, όπως B2ca και KNX, ανοίγει νέες αγορές στην Ασία και ανανεώνει την εταιρική της ταυτότητα!
Η εταιρία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή έκθεση ENERGIA.TEC. Η Accordia, μετονομασία της ιστορικής ΒΙΟΚΑΛ, προετοίμασε την παρουσία της στην έκθεση μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας #cabletalk, ενημερώνοντας συνεχώς τους εν δυνάμει επισκέπτες για το τι θα δουν στο περίπτερο της εταιρείας. Όταν έφτασε η ώρα της έκθεσης, το προσωπικό και τα στελέχη της εταιρείας ήταν διαρκώς παρόντες στο stand C29 για να αποδείξουν την υψηλή αποτελεσματικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουν. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  τα πιστοποιημένα από τον οργανισμό KNX καλώδια της Accordia και ιδιαίτερα αυτά των σειρών ‘Pyrolink’ και ‘HyperShield’ που εγγυώνται την καλύτερη δυνατή σύνδεση σε συστήματα πυροπροστασίας, όπως και να γνωρίσουν τις τεχνολογίες ‘AllWeather’ και ‘HyperShield’ που δύνονται αντίστοιχα για να προστατεύουν τα καλώδια από την υγρασία και τις εγκαταστάσεις από εξωτερικές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

Accordia, τηλ.: 2310-787202.

Comelit – Telergo

Η εταιρεία TELERGO SECURITY Ε.Π.Ε., ξεκινώντας την ανοδική της πορεία στον Ελληνικό χώρο από το 1990, βραβεύτηκε επανειλημμένα από το Ιταλικό εργοστάσιο COMELIT για τη πρωτοποριακή της δράση και τις υψηλές πωλήσεις της.

Η TELERGO βρίσκεται στο χώρο των θυροτηλεοράσεων και της ασφάλειας προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία κορυφαίου εργοστασίου της Ιταλίας Comelit. Διαθέτει Θυροτηλεοράσεις/ Θυροτηλέφωνα, Συναγερμούς, Κλειστά Κυκλώματα, Access Control, Κεντρική και Δορυφορική Κεραία αποκλειστικά ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ!

Το δίκτυο TELERGO GROUP HELLAS εισάγει, διανέμει και υποστηρίζει αποκλειστικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα προϊόντα της COMELIT. Το εργοστάσιο αυτό είναι επιλεγμένο με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητος και τεχνολογίας. Το εξειδικευμένο προσωπικό της αναγνωρίζει τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και τις πραγματοποιεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο προσφέροντας ασφάλεια και υπεροχή. Το περιοδικό Security Report επισκέφτηκε το Stand της Comelit-Telergo στην ENERGIA.TEC και συνομίλησε με τα στελέχη της εταιρίας για όλα τα νέα διαθέσιμα προϊόντα.

Μερικά από τα εκθέματα που βρήκαμε στο περίπτερο της εταιρίας ήταν η μοντέρνα μπουτονιέρα Comelit Quadra που έρχεται με minimal σχεδιασμό σε τρία διαφορετικά χρώματα. Σχεδιάστηκε ως η καλύτερη λειτουργική λύση για κατοικίες με έως και 4 κλήσεις. Η Quadra πέρα από την ευέλικτη τεχνολογία και τις ελκυστικές γραμμές της, διαθέτει κάμερα ευρείας γωνίας και μία ισχυρή λυχνία LED για νυχτερινή χρήση και λευκό φωτισμό στις ταμπέλες ονομάτων. Επίσης διαθέτει ακουστικά και ηχητικά μηνύματα για την εύκολη κατανόηση του συστήματος από τους επισκέπτες. Ένα ακόμα προϊόν, η Μπουτονιέρα Comelit Ikall, που αποτελεί μία σύγχρονη λύση για ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Εκτός από την οπτική κομψότητα, ο ανοδιωμένος χάλυβας που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του, μπορεί να αντέξει τις πιο απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας, είτε σε ένα αστικό περιβάλλον, είτε σε συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών. Είναι μια μπουτονιέρα με ευέλικτη τεχνολογία και καθαρές, ελκυστικές γραμμές. Έρχεται με πρωτοποριακό και απλό τρόπο επικοινωνίας χάρη στα μηνύματα ενημέρωσης κατάστασης.

Τέλος, ένα από τα πρωτοποριακά προϊόντα της εταιρίας το Comelit Visto Wi-Fi. Το νέο Visto από τη Comelit σας επιτρέπει να βλέπετε, να ακούτε και να μιλάτε με τους επισκέπτες σας εύκολα από το δικό σας smartphone, είτε είστε στο σπίτι είτε έξω, σε διακοπές ή στη δουλειά. Αυτό το προϊόν χάρις στο πλήθος των δυνατοτήτων του είναι πραγματικά η επιτομή της τεχνολογίας. Με την εφαρμογή Visto για smartphones (iOS & Android Os) Θα είστε πάντα σε επαφή με το τι συμβαίνει στο σπίτι σας, αν βρίσκεστε στην πόλη ή ακόμα και σε άλλη χώρα!

Comelit Telergo Hellas, τηλ.: 210-9945560.

ΜΑΒΙΚΑΛ Α.Ε.

Η εταιρεία ΜΑΒΙΚΑΛ Α.Ε., με οδηγό την 52χρονη εμπειρία της στην κατασκευή καλωδίων ειδικού τύπου, έδωσε δυναμικό παρόν στην energia.tec. Στο περίπτερο της ΜΑΒΙΚΑΛ, πληθώρα επαγγελματιών τεχνικών είχαν την ευκαιρία να δουν από πλήθος προϊόντων, όπως και να συνομιλήσουν με το εκπαιδευμένο προσωπικό και τα στελέχη της ΜΑΒΙΚΑΛ Α.Ε. που παραβρεθήκαν στην έκθεση. Μεταξύ των εκθεμάτων, υπήρχαν καλώδια ειδικά σχεδιασμένα για κλειστά κυκλώματα βιντεοεπιτήρησης και συναγερμού.

Ενδεικτικά από τα καλώδια για CCTV ξεχώρισαν ο τύποι:

•             IP U6-23220, που αναφέρεται σε υπόγεια καλώδιο UTP CAT6 τροφοδοσίας δύο χάλκινων αγωγών, διατομής 1,00mm² και διαμέτρου μόνωσης 1,80mm, έκαστος.

•             Τ1Μ-Β250, τροφοδοσίας επίσης δύο χάλκινων αγωγών, διατομής 0,50mm² και διαμέτρου μόνωσης 1,5mm.

Ενώ από τα καλώδια συναγερμού, ο τύπος, 620-6 AL, που περιλαμβάνει καλώδια 6 αγωγών, κλώνων  7 x 0,20 mm Cu Sn έκαστος και διατομής / διαμέτρου μόνωσης 0,22 mm² και 1 mm αντίστοιχα. 

Ακόμα εκτέθηκε η πλήρης γκάμα ομοαξονικών καλωδίων  κεραίας δορυφορικού της εταιρείας που περιλαμβάνει τις σειρές ‘COSMOFON’, ‘COSMOSAT’ και ‘V-SAT’. Ειδικότερα, η σειρά V-SAT αποτελεί τη νέα πρωτοποριακή σειρά προϊόντων της ΜΑΒΙΚΑΛ και περιλαμβάνει τα είδη V-SAT 80, V-SAT 100, V-SAT 110 και V-SAT 200. Η διάμετρος του κεντρικού αγωγού των παραπάνω μοντέλων ποικίλλει από 0.80 μέχρι 1.00mm, η διάμετρος διηλεκτρικού από 3.50 μέχρι 4,80mm ενώ το μπλεντάζ από 2x16x10,124 μέχρι 4x16x10,124.

Φυσικά, το εύρος επιλογών που προσφέρει η εταιρεία δεν τελειώνει στα παραπάνω καθώς στην ΜΑΒΙΚΑΛ μπορείτε επιπλέον να βρείτε και Ομοαξονικά καλώδια RG, καλώδια θυροτηλεοράσεως όπως και καλώδια μικροφωνικά/τηλεφωνικά

Ερωτηθείσα για την παρουσία της  MABIKAΛ στην energia.tec από το Security Report, η Πρόεδρος, Βαρδαλή Βενούλα, δήλωσε ότι ευελπιστεί «πως η μαζική συμμετοχή στην επανεμφάνιση της έκθεσης ύστερα από 2 χρόνια απουσίας θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην ΜΑΒΙΚΑΛ, όσο και ευρύτερα στον κλάδο». 

Το κεντρικό εργοστάσιο της ΜΑΒΙΚΑΛ Α.Ε. βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στην οδό Γ. Παπανικολάου 11, Πεύκα (2310 611234) ενώ διαθέτει και υποκατάστημα στην Αθήνα, Π. Τσαλδάρη και Ύδρας 12-14, Καλλιθέα (210 957 1940).

MABIKAL, τηλ.: 210-9571940.

CGATE

Στο Stand της CGATE είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλα τα νέα προϊόντα από το χώρο των θυροτηλεοράσεων. Οι νέες modular θυροτηλεοράσεις προσφέρουν τεράστια ευελιξία τόσο στο τελικό χρήστη, όσο και τον εγκαταστάτη και έρχονται με πληθώρα νέων και πρωτοποριακών τεχνολογιών καλύπτοντας τις απαιτήσεις των σύγχρονων κτηρίων, αλλά και  με μεγάλη επιτυχία το δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον των παλαιών εγκαταστάσεων. Τα προϊόντα της εταιρίας διακρίνονται για την τεράστια γκάμα περιφερειακών, είναι modular προσφέροντας μεγάλη ευκολία σε εγκαταστάτες να φτιάξουν την εξωτερική μπουτονιέρα ακριβώς όπως αυτοί επιθυμούν σε κάθε εγκατάστασή, ενώ διατίθενται και σε kit.

CGATE, τηλ.: 210-9640258.

Artion Security Systems

Η Artion Security Systems AΕ συμμετείχε στην έκθεση στο M.E.C Παιανίας με συστήματα συναγερμού, θυροτηλεοράσεις, access control συσκευές, CCTV και πολλά ακόμα προϊόντα. Η εταιρία, εισάγει και διανέμει ποιοτικά προϊόντα ηλεκτρονικής ασφάλειας, με γνώμονα τη σχέση ποιότητας – τιμής. Πελάτες της είναι περισσότεροι από 2.000 εγκαταστάτες και εταιρείες security σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε χώρους 2.000 τ.μ. στο Χαϊδάρι Αττικής, όπου λειτουργούν οργανωμένα τμήματα πωλήσεων, τεχνικής υποστήριξης, service, αίθουσες σεμιναρίων. Είναι αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των εταιρειών SATEL, V-TEC, AVISION, TVT, BLISTON, VENT CROFT, ZEA TWO, SECUKEY, FOCUS, ALIVE, KTEC, P&H, MITECH, ALEPH, MULVIEW, UNIPOS, ELMES κ.ά.!

Artion Security, τηλ.: 210-5712000.

Fetronic

Από το 2008 η Fetronic εξελίσσεται και εκσυγχρονίζεται, επιτυγχάνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία. Σήμερα κατέχει, μαζί με τις πρώτες εταιρίες του χώρου, ένα μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Η ανοδική αυτή πορεία της εταιρίας, οφείλεται στο έμψυχο δυναμικό της, το οποίο δίνοντας καθημερινά τα μέγιστα, την καθιστά ικανή να παρέχει τις υπηρεσίες της με αξιοπιστία και συνέπεια. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται και στους πιστούς φίλους & πελάτες της που την εμπιστεύτηκαν και την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Η εταιρία έδωσε το παρόν στην ENERGIA.TEC με θυροτηλεοράσεις νέας γενιάς και πολλά ακόμα προϊόντα.

FETRONIC, τηλ.: 210-9421802.

HomeTech

Η Hometech ιδρύθηκε το 2006 με μακροχρόνια εμπειρία σε ολοκληρωμένα θέματα ηλεκτρονικών εφαρμογών κτιρίων. Ειδικεύεται σε ψηφιακά πρότυπα συστημάτων ασφάλειας και διαχείρισης πρόσβασης ελέγχου, καθώς και σε αυτοματισμούς κτιρίων. Η εταιρία συμμετείχε στη διεθνή έκθεση στο M.E.C στην Παιανία, παρουσιάζοντας στο κοινό τις έξυπνες συσκευές της Grenton. Η Grenton, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες τεχνολογίας στο κλάδο του έξυπνου σπιτιού και προσφέρει μία τεράστια γκάμα εργαλείων διαχείρισης για να μετατρέψει το σπίτι σας, σε «έξυπνο σπίτι»! Είναι η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που παρέχει ένα πρωτοποριακό υβριδικό (ασύρματο/ ενσύρματο) σύστημα, το οποίο είναι οικονομικά προσιτό για όλους τους χρήστες. Χρησιμοποιεί αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES 128, ίδιο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τις συναλλαγές.

Hometech, τηλ.: 2310-836270.

DO IT PROMOTION

Με το MySwitch Supervisor MSS-21, έχετε στην κατοχή σας μία ηλεκτρονική συσκευή κατασκευασμένη και πιστοποιημένη για τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, προσφέροντας ασφάλεια και οικονομία με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με μία εντολή στη συσκευή My Switch Supervisor MSS-21, ενεργοποιούνται δύο ρελέ ισχύος, που συνδέουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ρεύμα και θα τον αποσυνδέσουν οριστικά, όταν το νερό ζεσταθεί. Η συσκευή έχει δύο βαθμίδες λειτουργίας. Η πρώτη βαθμίδα ενεργοποίησης είναι ο επιτηρητής, ο οποίος ελέγχει το ηλεκτρολογικό κύκλωμα του θερμοσίφωνα, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης και του θερμοστάτη. Εάν με τον έλεγχο λειτουργούν όλα σωστά και το νερό είναι κρύο, συνδέει τον θερμοσίφωνα με το ρεύμα και τον αποσυνδέει αυτόματα, όταν πια το νερό ζεσταθεί. Η δεύτερη βαθμίδα ενεργοποίησης αφορά το χρονοδιακόπτη, ο οποίος λειτουργεί ως βαθμίδα ασφαλείας.

www.myswitch.gr

Shop4Security

H εταιρεία shop4security συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της από το 2013 όπου ιδρύθηκε ως εμπορική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή & χονδρική πώληση Συστημάτων Συναγερμού, Συστημάτων Πυρανίχνευσης & Συστημάτων CCTV.

Εισάγει διανέμει και υποστηρίζει τα προϊόντα από μεγάλους κατασκευαστές παγκοσμίως δίνοντας μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην υποστήριξη των προϊόντων που προωθεί στην Ελληνική αγορά, έχοντας πάντα ως γνώμονα την συνεχή ικανοποίηση των πελατών της στο μέγιστο δυνατό βαθμό εξασφαλίζοντας την προώθηση προϊόντων υψηλής ποιότητας που έχουν την καλύτερη σχέση Τιμής & Ποιότητας.

Η εταιρεία shop4security είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της εταιρείας Teletek Electronics για την Ελλάδα & Κύπρο. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους στο Νέο Ηράκλειο Αττικής όπου λειτουργούν άρτια οργανωμένα τμήματα πωλήσεων, τεχνικής & γραμματειακής υποστήριξης, όπως και αίθουσα σεμιναρίων.

Shop 4 Security, τηλ.: 210-2813515.

Professional Services

Η Professional Services συμμετείχε με επιτυχία στην ENERGIA.TEC με λύσεις δικτυακές και τηλεπικοινωνιακά προϊόντα. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2013 ως αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και UPS (συστήματα αδιάλειπτης παροχής ενέργειας). Κύριος τομέας δραστηριότητάς της είναι η διανομή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών που αφορούν ενσύρματα και ασύρματα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα καθώς και UPS.

Σαν εταιρία:

  • Εστιάζει στην ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της παρέχοντας λύσεις σχεδιασμένες για τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη μεμονωμένα.
  • Αποτελείται από ανθρώπους με γνώσεις και πάθος για αυτό που κάνουν. Κύριο μέλημά της είναι η συνεχής εκπαίδευση καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη πάνω στις τεχνολογικές εξελίξεις.
  • Δεσμεύεται σαν ομάδα να λειτουργεί με επίκεντρο τον πελάτη και να είναι στο επίκεντρο της τεχνολογικής καινοτομίας.
  • Επιλέγει ως προμηθευτές κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους παγκοσμίως, αναπτύσσοντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
  • Συνεργάζεται επιτυχώς με πολλές μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς της ελληνικής αγοράς.

PROFESSIONAL SERVICES, τηλ.: 210-8012207.

Libra Press

Η Libra Press με τα περιοδικά Security Report, Ψηφιακή Τηλεόραση και Techmail έδωσε δυναμικό παρόν στην ENERGIA.TEC.

Η Libra Press είναι μια καταξιωμένη εκδοτική εταιρεία, με 15ετή παρουσία στην κλαδική αγορά, που διαθέτει τα μηνιαία κλαδικά περιοδικά τεχνολογίας Ψηφιακή Τηλεόραση, Security Report, Security Report Cyprus, NoW (Net Over World) και Techmail, τα οποία απευθύνονται σε εξειδικευμένους παραλήπτες στην ελληνική και κυπριακή αγορά.

Η ύλη των περιοδικών δημοσιεύεται σε 4 διαφορετικές πλατφόρμες (έντυπο, site, social media και newsletter), για να προσεγγίζεται πληρέστερα το αναγνωστικό κοινό και να ικανοποιούνται καλύτερα οι ανάγκες των συνεργατών. Τα συνδρομητικά περιοδικά της Libra Press:

  • Το μηνιαίο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση καλύπτει μια τεράστια γκάμα από τεχνικά και θεωρητικά άρθρα για την ψηφιακή TV, σε συνδυασμό με τις παρουσιάσεις τηλεοπτικών, δορυφορικών, ψηφιακών και λοιπών συσκευών.
  • Το μηνιαίο περιοδικό Security Report περιλαμβάνει τεχνικά άρθρα και χρήσιμες συμβουλές, με αποτέλεσμα το περιοδικό να μπορεί να σταθεί δίπλα στους τεχνικούς – εγκαταστάτες των συστημάτων ασφαλείας και στις αντίστοιχες εταιρείες.
  • Το περιοδικό Techmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της Libra Press που αποστέλλεται δωρεάν μέσω e-mail σε μορφή e-mag.
librapress1 1

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που ...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...