Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 15 at 08 25 11 TM 470
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
27 Νοεμβρίου 2022 19:57

ΗΛΚΑ Α.Ε. : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης
NEW 20221022 112015 5cac7db6

Με μεγάλη μαζικότητα διεξήχθη η Ημερίδα Τεχνολογίας που διοργάνωσαν από κοινού οι ΗΛΚΑ Α.Ε. και η Dahua Technology. Ο συνολικός αριθμός των παρευρισκομένων έφτασε σε τριψήφιο αριθμό, ενώ ξεχώρισε η παρουσία επαγγελματιών από περιοχές της (μακρινής) επαρχίας. Ήδη από τις 10 το πρωί, επαγγελματίες από το χώρο της ασφάλειας άρχισαν να καταφτάνουν στη γραμματεία υποδοχής για να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους.

Τη σειρά των ομιλιών άνοιξε ο κος Κώστας Τουφεξής, Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας της ΗΛΚΑ Α.Ε., ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τη συνδιοργανώτρια εταιρεία ανέλυσε εν συντομία τη μακρόχρονη πορεία και τον καινοτόμο ρόλο  της ΗΛΚΑ Α.Ε. στην ελληνική αγορά. Όπως διηγήθηκε, η ΗΛΚΑ Α.Ε. ξεκίνησε το μακρινό 1975 από τον Γιώργο Αυγερινόπουλο με αποκλειστική ασχολία τις ηλεκτρονικές κατασκευές. Με τα χρόνια, η ΗΛΚΑ διεύρυνε τη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που παρείχε, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει στη δημιουργία και την ανάπτυξη του τομέα των συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα. Ήδη από τη δεκαετία του ’80, η ΗΛΚΑ καταγράφεται στην ιστορία σαν την πρώτη ελληνική εταιρεία που κατασκεύασε κωδικοποιητές τηλεφωνικής γραμμής για σύνδεση με Κέντρα Λήψης και Επεξεργασίας σημάτων, πίνακες συναγερμού με ενσωματωμένο κωδικοποιητή ελεγχόμενο από μικροϋπολογιστή και computerized συστήματα ελέγχου πρόσβασης, πυρανίχνευσης και βιντεοεπιτήρησης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τουφεξής, η σημαντική εμπειρία της ΗΛΚΑ στην κατασκευή ηλεκτρικών συστημάτων είναι που της διασφαλίζει ένα άρτιο τεχνικό background ανθεκτικό στην πάροδο του χρόνου, παρότι η εταιρεία από το ’97 αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή και να στραφεί αποκλειστικά στη διανομή. Σήμερα, η ΗΛΚΑ – ως όμιλος εταιρειών  πλέον – ειδικεύεται σε δύο κλάδους: Tην εισαγωγή και χονδρική διάθεση στην ελληνική αγορά συστημάτων ασφαλείας μεγάλων κατασκευαστών του παγκόσμιου στερεώματος και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων/ υπηρεσιών, όπως  τα Κέντρα Λήψης Σημάτων και τον τερματικό εξοπλισμό σύνδεσης της Αστυνομίας. Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και όχι απλά στο ένδοξο παρελθόν, η ΗΛΚΑ συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσεται με πιο πρόσφατο επίτευγμά της την κατασκευή νέου Show Room για τη «ζωντανή» επίδειξη των παροχών που προσφέρει. Επιπλέον, λίαν συντόμως, αναμένεται η μετάβαση στο cloud ‘ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central’, η δημιουργία του λογισμικού ‘CRM Sales and Customer Service’ αφιερωμένο στους συνεργάτες της εταιρείας, ενώ τέλος προετοιμάζεται και η επικοινωνιακή αναβάθμιση της ΗΛΚΑ μέσω νέας ιστοσελίδας και portal.
Εν συνεχεία, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Βασίλης Αρβανίτης, Channel Sales Manager της Dahua, ο οποίος χαιρέτισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας την καθοριστική σημασία των τεχνικών σεμιναρίων και παρεμφερών εγχειρημάτων στην αναγκαία επιμόρφωση των επαγγελματιών εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας, όπως και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Dahua σε αυτή τη διαδικασία.
Στο αμιγώς τεχνικό κομμάτι της παρουσίασης, οι κ. Ιωάννης Ζαχαριάκης, Technical Support Engineer της Dahua και Βασίλης Βασιλόπουλος Dahua Product Manager στην ΗΛΚΑ, ανέπτυξαν λεπτομερώς τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουν τα προϊόντα και οι λύσεις που λανσάρει ο κινεζικός κολοσσός.
Η τεχνική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε 5 διακριτά μέρη. Το πρώτο, επικεντρώθηκε στην ανάλυση της τεχνολογίας του πρωτοκόλλου ‘HDCVI’, το οποίο χαρίζει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης τεσσάρων σημάτων (ήχος, βίντεο, δεδομένα και τροφοδοσία) μέσω ενός ομοαξονικού καλωδίου και στη σειρά ‘WizSense’, που περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων και λύσεων που χρησιμοποιούν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και μέσω αλγορίθμου βαθέως εκμάθησης δημιουργούν νέα δεδομένα στην αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων.

Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης, περιελάμβανε την ανάδειξη των καμερών ασφαλείας:

  •  ‘Starlight’ και τα πλεονεκτήματά αυτών έναντι των καμερών με απλά υπέρυθρα (IR).
  • ‘Full Color’, που παρέχουν εικόνες υψηλότερης ευκρίνειας κατά την περίοδο της νύχτας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
  • ‘Tioc’, που αξιοποιούν ταυτόχρονα εφαρμογές πλήρους έγχρωμης παρακολούθησης (24/), ενεργής αποτροπής (Αctive Deterrence) και τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως και των τεχνολογιών:

  • ‘Smart Dual Illuminators’, που προσφέρει – μεταξύ άλλων – την δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς από υπέρυθρα σε ‘Full Color’ mode όταν εντοπιστεί ένας πιθανός δράστης, προσφέροντας πιο εγγυημένη προστασία.
  • ‘ePoe’, που εξασφαλίζει τη μοναδική δυνατότητα μετάδοσης σημάτων ισχύος, βίντεο, ήχου και ελέγχου ακόμα και σε απόσταση πάνω από 800 μέτρα (σε ορισμένες περιπτώσεις άνω του 1 χλμ) στα 10 Mbps ή στα 300 μέτρα στα 100 Mbps.
  • ‘PoE 2.0’, με την οποία έχει αναβαθμιστεί η σειρά διακοπτών (switches) Dahua PoE και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει τις συσκευές σε περίπτωσης βραχυκυκλώματος.

Τέλος, στο 2ο μέρος αναφέρθηκε και ο βελτιστοποιημένος αλγόριθμος PFA (Predictive Focus Algorithm), που παρέχει στους χρήστες καθαρό και σταθερό βίντεο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μεγέθυνσης, τόσο κατά την ημέρα όσο και τη νύχτα, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα “θολούρας”, “τινάγματος”, “αργής εστίασης” κ.ά.

To 3o μέρος, αρχικά αφιερώθηκε στo βασικό διαχειριστικό εργαλείο που παρέχει η Dahua σε εγκαταστάτες και ιδιοκτήτες καμερών ασφαλείας, το Software/Dahua Toolbox. Ειδική μνεία, έγινε στις τέσσερις βασικότερες εφαρμογές του Toolbox, το ‘Confict Tool’ υπεύθυνο για την αρχικοποίηση του συστήματος και την αναζήτηση συσκευών στο δίκτυο και ιδανικό για εύκολες και ξεκούραστες παραμετροποιήσεις ρυθμίσεων. Το ‘Disk Calculator’, χρήσιμο υπολογιστικό πρόγραμμα για τις αποθηκευτικές απαιτήσεις ενός ή περισσότερων σκληρών δίσκων ανάλογα με την ανάλυση της κάμερας, του αλγόριθμου συμπίεσης και άλλων παρόμοιων χαρακτηριστικών. Το ‘Project Design Tool’, που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού του συστήματος επιτήρησης και τέλος, το ‘SmartPSS Lite΄,  μία νέα πλατφόρμα που διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση, φιλικό user interface και είναι ιδανική για τη διαχείριση συσκευών ελέγχου πρόσβασης. Σημαντική αποκάλυψη, αποτέλεσε το γεγονός πως η Dahua αναμένεται να εντάξει στο ‘SmartPSS Lite΄ και τη δυνατότητα διαχείρισης συστημάτων θυροτηλεφώνων.
Στη συνέχεια, υπήρξε σύντομη αναφορά στη σειρά προϊόντων ενδοεπικοινωνίας της Dahua, όπου μεταξύ άλλων ξεχώρισαν τα συστήματα IP Modular Door Station, IP Villa Door Station, IP 2- Wire Systems και IP 2-Wire Appartment Solution. Όπως και αυτών του ελέγχου πρόσβασης γενιάς 2.

Το 4ο μέρος της παρουσίασης, επικεντρώθηκε στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η σειρά προϊόντων ‘Wiz Mind’, και χρησιμοποιεί κορυφαίες εφαρμογές, όπως IPC, NVR, PTZ, XVR, θερμική κάμερα και πλατφόρμα λογισμικού. Από τη σειρά ξεχώρισαν κυρίαρχα τα προϊόντα της σειράς 7’, που χρησιμοποιούν αναβαθμισμένο επεξεργαστή παρέχοντας όλα τα βασικά πλεονεκτήματα των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και (όπως και η σειρά 5’) διαθέτουν αντι-διαβρωτική προστασία. Ακόμα, αναφέρθηκαν οι κάμερες ‘WizPinhole’, που επίσης υποστηρίζουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης όπως η περιμετρική προστασία και αναγνώριση προσώπου, όπως και οι στερεοτυπικές κάμερες Dual-lens.

Στο 5ο και τελευταίο σκέλος της παρουσίασης, την «τιμητική» τους είχαν τα νέα προϊόντα της Dahua. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πλέον οικονομικότερη σειρά θερμικών καμερών “Eureka”, που συνδυάζουν ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα και πλέον έχουν εμπλουτιστεί με νέες τεχνολογίες, όπως η έγκαιρη ανίχνευση της πηγής πυρκαγιάς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προχωρώντας σε πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης, οι τεχνικοί προχώρησαν σε μια ακόμα πιο άμεση παρουσίαση για όσους επισκέπτες ήθελαν να δουν τις δυνατότητες των προϊόντων της Dahua ακόμα πιο… κοντά. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι διοργανωτές παρείχαν πληθώρα πλούσιων δώρων στο κοινό διοργανώνοντας αρκετές κληρώσεις. Ιδιαίτερα, μετά το πέρας της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό που είχε ετοιμάσει η ομάδα της Dahua με τους τρεις πρώτους να καταλαμβάνουν υπέροχα δώρα υψηλή αξίας.  
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του Radisson Blu Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, ενώ διοργανώθηκε και ανοικτό γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες στην αίθουσα εστιατορίου του ξενοδοχείου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...