Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
27 Νοεμβρίου 2022 19:43

U-PROX

Η ασφάλεια στα χέρια σας με τα νέα ασύρματα ΚΙΤ συναγερμού!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F11%2Fanoigma 1

Η PARADOX HELLAS S.A., αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των ασύρματων συναγερμών U-PROX, διαθέτει στην αγορά μερικά νέα KIT της εταιρίας που προσφέρουν μεγάλη ευελιξία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και υψηλή αξιοπιστία. Το ασύρματο σύστημα συναγερμού U-Prox είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη της ITV Ltd., και αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων προϊόντων στην αγορά συστημάτων ασφαλείας.

Τα αξιόπιστα συστήματα συναγερμού της U-PROX είναι ιδανικά για την προστασία του σπιτιού και της επιχείρησης με ευρεία λειτουργικότητα, άνετη διαχείριση και κομψό σχεδιασμό. Τα εν λόγω προϊόντα μπορούν εύκολα να ταιριάξουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, χάρη στα διαφορετικά χρώματα των περιφερειακών συσκευών, ενώ έρχονται και με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως η αδιάλειπτη επικοινωνία της κεντρικής μονάδας και των περιφερειακών, η συμβατότητα με το πρωτόκολλο ContactID, η κρυπτογραφημένη επικοινωνία, η εφαρμογή Cloud και πολλά ακόμα. Πιο συγκεκριμένα, το ασύρματο σύστημα συναγερμού U-Prox χρησιμοποιεί τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων “U-Prox”, που επιτρέπει τη μετάδοση ραδιοφωνικού σήματος σε έως και 4800 μέτρα απόσταση (σε ανοιχτό χώρο), ενώ με την προσθήκη συγκεκριμένων επαναλήπτων-repeaters το σύστημα μπορεί να διπλασιάσει την απόσταση αυτή. Επιπρόσθετα, με την παράλληλη χρήση δύο πομποδεκτών, που λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες, η επικοινωνία μεταξύ των συσκευών πραγματοποιείται απροβλημάτιστα, προστατεύεται αξιόπιστα από παρεμβολές και εμπλοκές.

Επίσης, τα συστήματα συναγερμού της U-PROX μπορούν να συνδεθούν με τους σταθμούς παρακολούθησης που είναι συμβατοί με το ContactID. Το σήμα στους σταθμούς παρακολούθησης μεταδίδεται απευθείας μέσω του Διαδικτύου και των καναλιών GSM/GPRS (όχι μέσω του cloud), γεγονός που διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας και την προστασία από τους χάκερ. Οι χρήστες του συστήματος λαμβάνουν ειδοποιήσεις συναγερμού σε πραγματικό χρόνο και μέσω της smartphone συσκευής τους. Το σύστημα μπορεί να ειδοποιήσει έως και 60 χρήστες. Ας περάσουμε όμως και στις διαθέσιμες συσκευές και τις δυνατότητές τους.

Πίνακες ελέγχου

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα συστήματα συναγερμού της U-PROX θα τα βρείτε διαθέσιμα και σε KIT, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου. Ξεκινάμε με το U-PROX MP WIFI S, ένα KIT συναγερμού που περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα με WiFi και GSM/GPRS, έναν ανιχνευτή PIR, μία μαγνητική επαφή WDC και ένα τηλεχειριστήριο. Το εν λόγω σύστημα έρχεται με 30 υποσυστήματα, υποστηρίζει 99 ασύρματες συσκευές, 16 ασύρματα πληκτρολόγια, 60 χρήστες, 60 ασύρματα χειριστήρια και επιτρέπει την εγκατάσταση από το smartphone ή μέσω του web app. Επίσης, ο έλεγχος και οι ρυθμίσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από κινητό smartphone. Το σύστημα διαθέτει δύο ενσωματωμένους πομποδέκτες που λειτουργούν σε διαφορετικά κανάλια, επιτρέπει την  λειτουργία με κεντρικό σταθμό, καθώς και την επικοινωνία με WiFi και GSM/GPRS. Το πάνελ συναγερμού ενσωματώνει μπαταρία 2500 mAh, που προσφέρει στο σύστημα αυτονομία έως και 24 ώρες. Λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ: 0°C και + 45°C.

Με παρόμοιες λειτουργίες θα συναντήσουμε και το U-PROX MP, ένα ΚΙΤ με Ethernet και GSM/GPRS που περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα συναγερμού, έναν ανιχνευτή PIR, την μαγνητική επαφή WDC  και το πληκτρολόγιο G1, του οποίου τα χαρακτηριστικά θα διαβάσετε παρακάτω. Τέλος, διαθέσιμα από την εταιρία θα βρείτε και τα U-PROX MP LTE S (μαύρο) και U-PROX MP LTE, δύο KIT κεντρικής μονάδας με WiFi και LTE (4G/3G) και κεντρικής μονάδας με WiFi και LTE (4G/3G).

Πληκτρολόγια

Η U-PROX διαθέτει δύο τύπους πληκτρολογίων, το U-PROX KEYPAD G1 WHITE, ένα ασύρματο πληκτρολόγιο αφής mini και το U-PROX KEYPAD G4 WHITE, ένα ασύρματο πληκτρολόγιο αφής 4ων υποσυστημάτων. Το πρώτο, είναι ένα mini πληκτρολόγιο αφής με πλήκτρα backlight που έρχεται με πρακτικό και εργονομικό σχεδιασμό. Επιτρέπει τον έλεγχο για ένα σύστημα (partition), περιέχει 2 x AAA μπαταρίες (LR03), για λειτουργία μέχρι και 2 χρόνια, διαθέτει αυτόματη μετάβαση σε εύρος συχνοτήτων για μεγαλύτερη ασφάλεια από παρεμβολές και τοποθετείται εύκολα και γρήγορα. Λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ  0°C και +55°C και οι διαστάσεις του είναι: 84,5 x 84,5 x 14,6mm. Το πληκτρολόγιο αφής G4 επιτρέπει τον έλεγχο 4ων διαφορετικών υποσυστημάτων, περιέχει 4 x AAA μπαταρίες (LR03), για λειτουργία μέχρι και 2 χρόνια και όπως και το πρώτο τοποθετείται πολύ απλά. Έρχεται σε διαστάσεις: 167 x 120 x 15mm με θερμοκρασία λειτουργίας: 0°C και +65°C.

Ασύρματες επεκτάσεις

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το σύστημα συναγερμού της U-PROX επιτρέπει τη μετάδοση ραδιοφωνικού σήματος σε έως και 4800 μέτρα απόσταση (σε ανοιχτό χώρο), ωστόσο με την προσθήκη του αναμεταδότη σήματος της εταιρίας, το σύστημα διπλασιάζει την απόσταση. Το U-PROX Extender επιτρέπει την αυτόματη αναμετάδοση συσκευών χωρίς προγραμματισμό. Διαθέτει εξελιγμένους αλγόριθμους με τους οποίους οι συσκευές χρησιμοποιούν τη βέλτιστη διαδρομή για την αποστολή / λήψη συμβάντων. Διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Ασφαλής αμφίδρομη επικοινωνία.
  • Ανίχνευση παρεμβολών στη συχνότητα.
  • Ενσωματωμένη μπαταρία 2500mAh για λειτουργία μέχρι και 36 ώρες εκτός τροφοδοσίας.
  • Περιλαμβάνεται τροφοδοτικό 12V.
  • Απλή και εύκολη εγκατάσταση.
  • Υποστήριξη μέχρι και 8 αναμεταδότες στο σύστημα.
  • Διαστάσεις: 167 x 120 x 25.4mm.
  • Θερμοκρασία λειτουργίας: 0°C έως + 45°C.

Στη σειρά προϊόντων διαθέσιμη είναι και η ασύρματη επέκταση 2 ενσύρματων ζωνών, “U-PROX WIREPORT”, που δέχεται 2 ενσύρματες εισόδους: ALM1, ALM2 και TMP. Έρχεται με έξοδο τροφοδοσίας 3V/50mA max, διαθέτει 3 μπαταρίες CR123A και λειτουργεί έως και 5 χρόνια με τη χρήση μπαταριών. Θερμοκρασία λειτουργίας: 0°C και +55°C με διαστάσεις: 89.7 x 38.8 x 20.5mm.

Ασύρματοι ανιχνευτές

Οι ασύρματες συσκευές και τα περιφερειακά της U-PROX τοποθετούνται πολύ απλά και δεν χρειάζεται καν να τις ανοίξετε! Οι συσκευές έχουν απλούς βραχίονες και μπορούν να τοποθετηθούν με τη χρήση ταινίας διπλής όψης ή βίδες. Χάρη στη σχεδίαση και τις διάφορες χρωματικές λύσεις, το σύστημα ταιριάζει εύκολα και απλά σε κάθε εσωτερικό χώρο. Η ευαισθησία των ανιχνευτών και οι τρόποι λειτουργίας τους ρυθμίζονται αποκλειστικά από την εφαρμογή για φορητές συσκευές “U-Prox Installer”.

Ξεκινάμε με τον ασύρματο ανιχνευτή PIR “U-PROX PIR”, που διαθέτει φακό κάλυψης για ανοχή σε κατοικίδια, μπαταρία CR123 για λειτουργία μέχρι και 5 χρόνια και θερμοκρασία λειτουργίας: -10°C και +55°C. Ο U-PROX PIR COMBI, είναι ένας ασύρματος ανιχνευτής PIR με ανίχνευση θραύσης κρυστάλλων και ανοχή σε κατοικίδια. Όπως αναφέραμε, η ευαισθησία του ανιχνευτή ρυθμίζεται μέσα από την εφαρμογή εγκαταστάτη U-Prox Installer. Διαθέτει μία μπαταρία CR123 για λειτουργία μέχρι και 5 χρόνια.

Συνεχίζουμε με τον U-PROX PIR COMBI (VB), έναν ασύρματο ανιχνευτή PIR με ανίχνευση θραύσης κρυστάλλων (κουρτίνα), που διαθέτει φακό κουρτίνας για κάθετη δέσμη, τον U-PROX WATER DETECTOR, έναν ασύρματο ανιχνευτή πλημμύρας που τοποθετείται στο πάτωμα του μπάνιου, κάτω από πλυντήρια / νιπτήρες, κ.τ.λ. και την U-PROX VALVE DN15, την ασύρματη ηλεκτρική βάνα DN15, για μέχρι και 5000 κύκλους (άνοιγμα / κλείσιμο). Η εν λόγω συσκευή διαθέτει αυτόματη διαγνωστική λειτουργία (μία φορά την εβδομάδα). Τέλος, περνάμε στον ασύρματο φωτοηλεκτρικό ανιχνευτή καπνού, U-PROX SMOKE με ηχητική και οπτική ειδοποίηση συναγερμού και το ασύρματο PIR εξωτερικού χώρου με anti-masking, U-PROX PIR OUTDOOR. Το τελευταίο, είναι στην ουσία ένας παθητικός υπέρυθρος ανιχνευτής με απόσταση ανίχνευσης 3-15m, γωνία κάλυψης 90° και τεχνολογία Anti-masking. Η ευαισθησία του ανιχνευτή ρυθμίζεται μέσα από την εφαρμογή εγκαταστάτη U-Prox Installer. Διαθέτει 2 μπαταρίες CR123A για λειτουργία μέχρι και 5 χρόνια, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται βραχίονας στήριξης και κάλυμμα βροχής. Παρουσιάζει ανοχή σε αντικείμενα ύψους 80cm, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες -20°C και +55°C και πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP55.

Ασύρματες Σειρήνες

Δύο ασύρματες σειρήνες θα συναντήσουμε στην προϊόντική γκάμα της U-PROX,  μία ασύρματη σειρήνα εσωτερικού χώρου και μία ασύρματη σειρήνα κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους. Αμφότερες, έρχονται με κομψό σχεδιασμό με οπίσθιο φωτισμό, LED και ηχητική ειδοποίηση για ενημέρωση όπλισης / αφόπλισης. Η σειρήνα εσωτερικού χώρου επιτρέπει τη σύνδεση με εξωτερική μαγνητική επαφή και τοποθετείται αρκετά εύκολα. Αντίστοιχα, η σειρήνα εξωτερικού χώρου διαθέτει επιφάνεια, κατάλληλη για επικόλληση λογοτύπου/στοιχείων εγκαταστάτη, διαθέτει καλώδιο σύνδεσης με εξωτερικό τροφοδοτικό και μπορεί να δεχτεί 4 CR123A μπαταρίες για λειτουργία έως και 5 χρόνια.

Από την γκάμα των ασύρματων περιφερειακών δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι συσκευές τηλεχειρισμού, όπως το ασύρματο χειριστήριο 3 λειτουργιών U-PROX KEYFOB, το ασύρματο προγραμματιζόμενο μπουτόν U-PROX MULTIFUNCTIONAL BUTTON και οι ασύρματες μαγνητικές επαφές U-PROX WDC MAGNETIC. Οι τελευταίες, διαθέτουν έξοδο για σύνδεση με led προς ενημέρωση όπλισης / αφόπλισης, είσοδο για δευτερεύων μαγνήτη στην ίδια ζώνη και όπως και οι προηγούμενες συσκευές περιέχουν μπαταρία CR123A για λειτουργία έως και 5 χρόνια. Είναι διαθέσιμες σε τρία χρώματα και δεν παρουσιάζουν παρεμβολές από μεταλλικές πόρτες. Διαστάσεις: 85 x 20,9 x 20,4 mm, διαστάσεις μαγνήτη – 85 x 11 x 6 mm.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...